Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-04, 16:17   #991
czarnula 1982
Rozeznanie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV

Witam dziewczyny.
Jestem tak w☠☠☠☠iona,że zaraz wyjde z siebie.
Miałam mieć dzisiaj wizyte u gina i u położnej.Więc wstałam rano,zaprowadziłam córe do przedszkola i poszłam do przychodni.
Zaznaczam,że ostatnia wizyta była 26 lipca,prawie 6 tyg.temu.Gin miała iść na urlop.
No i co no i dupa,pani w recepcji mi mówi,że nie ma położnej i gina bo są na urlopiewię sie pytam dlaczego nikt mnie wcześniej nie powiadomił,a pani na to,że nagrała mi się na sekretarce,ja się pytam na jakiej sekreterace jak ja w telefonie jej ani poczty nie mam.Więc pani zrobiła glupią minę i powiedział,że może mnie zapisać dopiero na 10 pażdziernikaA ja jej powiedziałam,ze jest śmieszna ,ż eja jestem w ciąży i musze mieć wizyte jak najszybciej!!A ona do mnie-że nic nie mam napisane ,że ja jestem w ciąży.Więc rzuciłam jej kartą ciązy pod nos no i z łaską zapisała mnie na 14 września.Dziewczyny ja jestem naprawde spokojna,ale wpadłamw taki szał,że myślałam,że ta babe zabije!!
Boże bede bez wizyty 7 tyg, boje się,pociesza mnie to że czuje malutką codziennie.
O jejku ale się Wam wyżaliłam.
czarnula 1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 16:25   #992
pani22ka
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Olo ostatnio dał mi popalić, myślałam że to skok, a 2 dni temu zajrzałam do buzi a tam 2 ząbki już są więc już wszystko jasne
bravo

Cytat:
Napisane przez czarnula 1982 Pokaż wiadomość
powiedziałam,ze jest śmieszna ,ż eja jestem w ciąży i musze mieć wizyte jak najszybciej!!A ona do mnie-że nic nie mam napisane ,że ja jestem w ciąży.
ale bezczelna. mogla sobie darowac - masz widoczna (dosc ) ciaze...
laskawcy

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 16:30   #993
Dasti80
Zakorzenienie

Czarnulka masakra z tą służbą zdrowia nie martw sie na pewno jest wszystko ok

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Nie nadrobiłam wszystkiego, utknęłam na 30 stronie. Póżniej może dam radę.

Paniczka jak sie czujesz??

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
bravo

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 16:34   #994
czarnula 1982
Rozeznanie

Cytat:
bravo

ale bezczelna. mogla sobie darowac - masz widoczna (dosc ) ciaze...
laskawcy
Cytat:
Czarnulka masakra z tą służbą zdrowia nie martw sie na pewno jest wszystko ok

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Nie nadrobiłam wszystkiego, utknęłam na 30 stronie. Póżniej może dam radę.

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Dzięki dziewczyny,kochane jesteście
Normalnie jak wyszłam z tej przychodni to sie rozpłakałam.
czarnula 1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 16:36   #995
Dasti80
Zakorzenienie

Agatka Olek też przy takich kreskach został poczęty to była pierwsza @ po # i ten cykl bardzo głupi miałam, już myślałam że owulki nie było bo takie testy wychodziły, a potem sie zdziwiłam jak ciążowy II kreski pokazał

Stary 2012-09-04, 17:20   #996
Luna0
Zakorzenienie

Dziewczyny od rana mnie coś pokłuwa...
a teraz od pół godziny w jednym miejscu nad spojeniem łonowym po prawej stronie
Troche mnie to stresuje bo nie miewam bóli ciążowych typu @ czy jakiś kłuć ale jutro zaczynam 11tc wiec może się właśnie zaczeły? Tylko że już chwile w jednym miejscu.. zastanawiam się nad no-spą ale mój lekarz chyba nie bardzo byłby za tym...
co myślicie?

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
W
Zostało mi 39 dni
Już niedługo będziemy witać Stasia

Cytat:
Napisane przez anusia1808 Pokaż wiadomość
PERSE wątek mamuś V-VI założyła dziewczyna która dzień wcześniej zobaczyła II kreski, mam nadzieję że żadna z tego wątku do nas nie trafi
Z marcowo-kwietniowych już cztery straciły maleństwa, a dwóch następnych losy się wachają

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Jak mam zagospodarować ten pokój?? Nie zrobie kolorowych ścian ipt. ale tez nie zrobie białych. Myślałam, może jakieś neutralne kolory, zeby póżniej w razie.... domalowac coś ładnego?
Co z wykładziną? Jaki kolor?
Podpowiedzcie coś...bo ja nie wiem jak to rozegrac

Dodam, ze na dole mamy pokój gościnny i nikt faktrycznie spać w tym nowym nie musi.
Oczywiście że zostawcie pokoik dla dzidziusia który przecież jest w niedalekich planach Super barwą do pokoju dziecięcego i nie tylko jest żółty bo neutralny dla chłopca i dziewczynki i przy tym ciepły bardzo. Do tego powiesisz jakieś kubusie puchatki itp. nad łóżeczkiem i będzie pięknie
My mamy żółty i nie zmieniamy a wykładzine mamy ciemny fiolet ale to w spadku dostaliśmy

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 18:02   #997
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze.
dzis mnie boli prawy cycek ale tak ze gdyby to byl lewy to bym do kardiologa jechala. straszne jest lezenie w jednej pozycji...

Cytat:
Agatka Olek też przy takich kreskach został poczęty
prosze o taki cudny efekt mojego bladawca

Luna, ja bym wziela no spe. jak czuje takie bole, to biore. moja panika gorsza od leku.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-04, 18:10   #998
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
dziewczyny- darujcie sobie te testy owul...
ja robiłam jeden cykl i stresowało mnie to niesamowicie...
chciałam wtedy sprawdzić czy moje obserwacje pokryją się z testem
hehe ja robię bo mi Paniczka przysłała.....sama sie wahałam nad zakupem bo stwierdziłam ze to bez sensu, kiedyś robiłam i ciągle miałam II kreski....

Cytat:
Agatka Olek też przy takich kreskach został poczęty to była pierwsza @ po # i ten cykl bardzo głupi miałam, już myślałam że owulki nie było bo takie testy wychodziły, a potem sie zdziwiłam jak ciążowy II kreski pokazał
No i kiedyś może i mnie taki cud spotka

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 18:17   #999
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
hehe ja robię bo mi Paniczka przysłała....
a ona dostala od Elci. to szczesliwe testy!!!!!!!!!!!!!!!!!! i tego sie trzymamy

Stary 2012-09-04, 18:22   #1000
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
a ona dostala od Elci. to szczesliwe testy!!!!!!!!!!!!!!!!!! i tego sie trzymamy
Oczywista-oczywistość

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 18:28   #1001
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:

Zebro, po co ta kostka rosolowa? na mala porcje strasznie duzo (ona ma tluszcz w sobie) + oliwa. oliwa jest ok, dobra ilosc (ale na dzis juz tyle tluszczow czystych).
Obiad pracochlonny. gdybym taki robila (dusila, kroila) zrobilabym wiecej.

Ryz - 1/3 worka, 100 g miesa + fuuuurrraaaaaa warzyw. sama salata lodowa nie daje sytosci. gdzie pomidor, papryka? chyba ze pogryzasz.

u mnie robienie obiadu zajmowalo tyle co gotowal sie ryz, ziemniak lub makaron. czyli max. 2o minut. z wymyslonymi salatami.
.
pani- to nie była cała kostka rosołowa a dała ją bo było szybciej niż grzebać po koszyczku z przyprawami
kochana- to ja czekam na podpowiedzi tych szybkich przepisów
pomidora zjadłam robiąc obiad bo już mnie muliło...

dziecko zasnęło mi na podwórku w wózku (na szczęście odpowiednio wyubierane), mama krząta się koło domu więc ją pilnuje a ja zrobiłam użytek z pojemniczków, które kiedyś w tesco zakupiłam i zapycham czym się dietetycznym da żebym juto miała pod ręką

Cytat:
Normalnie jak wyszłam z tej przychodni to sie rozpłakałam.
ja tez bym płakała
ja bym się przy babie w recepcji rozpłakała
na chamstwo jestem bezbronna....

Cytat:
a skoro takie to róbcie koniecznie!

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-04, 18:39   #1002
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
kochana- to ja czekam na podpowiedzi tych szybkich przepisów
przepisow nie bedzie, bo nie jadlam nic wyszukiwanego.
np. (kazda potrawa tyleco gotuje sie weglowodan)
*dwa jaja sadzone + dwa ziemniaki
*porcja 100 g lososia na parze + ziemniaki
*mieso mielone wol -ciel 100 g usmazone na suchej patelni z cebulka, cukinia, papryka i sosem pomidorowym + 30 g makaronu pelnoiarnistego
* 100 g kuraka lub indyka na parze z 30 g ryzu
itp
+ fura warzyw. z sosem z jogurtu z cytryna lub 2 łyzeczkami oliwy

Stary 2012-09-04, 18:46   #1003
zebrawpaski
Zakorzenienie

jaką cudowną przegryzką jest papryka

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2012-09-04, 18:53   #1004
Dasti80
Zakorzenienie

Luna ja brałam nospę jak pobolewał mnie brzuch w ciąży

Cytat:
dobrze.
dzis mnie boli prawy cycek ale tak ze gdyby to byl lewy to bym do kardiologa jechala. straszne jest lezenie w jednej pozycji...

prosze o taki cudny efekt mojego bladawca
Wierzę że ciężkie jest takie leżenie , ja leżałam z wyboru bo nie miałam na nic siły ale w szarą jesień i mrożną zimę bardzo fajnie się leży w ciepełku pod kocykiem a potem z pierwszym powiewem wiosny przyjdzie na świat Twoje słoneczko

Cytat:
hehe ja robię bo mi Paniczka przysłała.....sama sie wahałam nad zakupem bo stwierdziłam ze to bez sensu, kiedyś robiłam i ciągle miałam II kreski....

No i kiedyś może i mnie taki cud spotka
Spotka, spotka zobaczysz

Cytat:
No właśnie

Stary 2012-09-04, 18:55   #1005
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Moje nastawienie porodowe Ciężko powiedzieć.. Gdybym powiedziała, że się nie boję to skłamałabym Bardziej martwię się o Stasia niż o to jak będzie boleć.
To moja jedyna pozytywna refleksja z całego tego koszmaru. Nie boli, tzn. boli, ale da się wytrzymać i szybko się zapomina.
Będzie dobrze

Cytat:

Dziewczyny mam duzy dylemat..będziemy kończyć dom a dokładnie pietro. Mamy tam 2 pokoje i łazienke.
Ja mam mały pokój w 2 kolorach, 2 ściany są pomarańczowe, a 2 żółte (oba kolory jasne i ciepłe). Polecam serdecznie, bo do tych kolorów bardzo łatwo jest dobrać dodatki, są neutralne i bardzo pozytywne.

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Dzisiaj mam 21t4d, w poprzedniej ciąży to był dla nas najgorszy dzień w życiu, jak usłyszeliśmy, że "wszystko jest nie tak". W nocy się obudziłam taka spocona, że musiałam się przebrać. Śniły mi się jakieś wizyty u gina. TŻ nie ma cały dzień, ale siostra do mnie przychodzi i mam zaplanowaną pracę na cały dzień na szczęście

Cytat:
wstawiam zaraz zdjęcie obiadu- nie po to aby się chwalić ale po to abyście za dwa tygodnie zażyczyły sobie podobnego
Ty się tym najadłaś? Ja bym była za pół godziny głodna

A tak w ogóle to ja jestem chyba anty przykładem tej diety.
Jem o stałych porach, jakieś 4-5 razy, nigdy nie zapominam o śniadaniu, bardzo późno wieczorem jem naprawdę sporadycznie, a jednak waga wciąż stoi w miejscu. No może to wina 3 Bitów, ale ja np. musiałabym stosować bardziej radykalną dietę.

Dzisiaj miałam kiepski dzień w pracy, pełen nerwów. Dzień Buraka Ale mniejsza z tym. Ważne, że już w domu.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 19:34   #1006
Dasti80
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36302268]
Dziś mija 5 miesięcy.
Dziś ktoś założył wątek mamuś V-VI [oczywiście życzę im jak najlepiej, ale we mnie przywołuje to smutne wspomnienia][/QUOTE]

Cytat:
U mnie dziś mija 3 miech....dopisałam sie do tego watku...może tez tam trafie NA PRZEKÓR LOSOWI
Gratulacje
Cytat:
Moje nastawienie porodowe Ciężko powiedzieć.. Gdybym powiedziała, że się nie boję to skłamałabym Bardziej martwię się o Stasia niż o to jak będzie boleć.
Chciałabym już tulić w ramionach małego
Gin mówił, że już mogę rodzić po połowie września, ale mi marzy się skończyć 37 tc, a najbardziej chciałabym żeby Staś urodził się 8 października, mam duży sentyment do tej daty
Od 8 października jesteśmy razem, wzięliśmy wtedy ślub i jak jeszcze on by się urodził to byłoby cudnie, ale cóż. Wolę nic nie planować
To czas zacząć odliczanie
Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Dzisiaj mam 21t4d, w poprzedniej ciąży to był dla nas najgorszy dzień w życiu, jak usłyszeliśmy, że "wszystko jest nie tak". W nocy się obudziłam taka spocona, że musiałam się przebrać. Śniły mi się jakieś wizyty u gina. TŻ nie ma cały dzień, ale siostra do mnie przychodzi i mam zaplanowaną pracę na cały dzień na szczęście
Tym razem wszystko skończy się szczęśliwie
Cytat:

po 12 latach pracy (szósty rok w obecnej) dzisiaj dostałam pierwszy raz w życiu umowę o pracę na czas nieokreślony
wiedziałam nieoficjalnie od kilku dni ale nie chciałam nic głośno mówić, radośc moja ogromna tym bardziej, że dostałam ją w najbardziej niespodziewanym momencie (przewidywałam, że jeśli już to za rok....), wzięłam macierzyński będąc jeszcze w ciąży aby szybciej wrócić do pracy i zakończyć staż na mianowanie co dałby mi umowę na stałe a tu proszę - niespodzianka
tym bardziej czuję się zobowiązana do powrotu w planowanym terminie i wywiązania z zawodowych zobowiązań
robię mianowanie i jak Bozia pozwoli z w przyszłym roku jesienią dołączam do staraczek

po wizycie w pracy zrobiłam szybkie zakupy-głownie jogurty i zielenina ... zobaczmy jak to pójdzie
chciałabym uzupełnić szafę przed powrotem do pracy i truchleję na myśl o tym, że znowu wchodząc do sklepu będę słyszeć "niestety prowadzimy sprzedaż tylko do rozmiaru 44"

proszę o podpowiedź z czym się je wędzonego łososia
zakupiłam takiego w plastrach (pani- chyba można?)
ale to wygląda jak surowe
domniemam, że jest to gotowe do spożycia ale może macie jakieś pomysły z czym to zjeść?
Gratulacje

Stary 2012-09-04, 19:34   #1007
Maga83
Zakorzenienie

Czarnula ale głupia sytuacja z tym lekarzem. Nie dziwię się, że się wkurzyłaś

Pani Ty ale obczajona jesteś w tej diecie. Muszę też się przestawić na regularne posiłki

Perse dobrze, że ten dzień się już kończy

Zrobiłam dzisiaj sałatkę, upiekłam ciastka i chleb. Miałam jeszcze w planach sprzątanie w szafie, ale nogi mi odmówiły posłuszeństwa.

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 19:39   #1008
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
wstawiam zaraz zdjęcie obiadu- nie po to aby się chwalić ale po to abyście za dwa tygodnie zażyczyły sobie podobnego
nie najadałabym się taką porcją

Cytat:
u mnie robienie obiadu zajmowalo tyle co gotowal sie ryz, ziemniak lub makaron. czyli max. 2o minut. z wymyslonymi salatami.
daj jakieś przepisy bo widzę, że sporo wiesz o dobieraniu składników i dobieraniu odpowiednich proporcji

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Troche mnie to stresuje bo nie miewam bóli ciążowych typu @ czy jakiś kłuć ale jutro zaczynam 11tc wiec może się właśnie zaczeły? Tylko że już chwile w jednym miejscu.. zastanawiam się nad no-spą ale mój lekarz chyba nie bardzo byłby za tym...
co myślicie?
mnie tak bolało jakiś czas temu, wzięłam tamtego dnia 2 razy no-spę. do tej pory nie wiem co to było, potem mi przeszło, ale podejrzewałam albo jakieś bóle związane z ciążą, albo jakiś ucisk na jelita, sama nie wiem w każdym razie przeszło.

Cytat:
przepisow nie bedzie, bo nie jadlam nic wyszukiwanego.
np. (kazda potrawa tyleco gotuje sie weglowodan)
*dwa jaja sadzone + dwa ziemniaki
*porcja 100 g lososia na parze + ziemniaki
*mieso mielone wol -ciel 100 g usmazone na suchej patelni z cebulka, cukinia, papryka i sosem pomidorowym + 30 g makaronu pelnoiarnistego
* 100 g kuraka lub indyka na parze z 30 g ryzu
itp
+ fura warzyw. z sosem z jogurtu z cytryna lub 2 łyzeczkami oliwy
coś jeszcze?
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 19:41   #1009
anusia1808
Rozeznanie

Cytat:
Ja wiem Kochana....ja zgłupiałam bo nie wiem jak one w końcu mają wychodzić
Agatko te testy powinny wychodzić tak że ta właściwa powinna być takiego koloru jak kontrolna albo mocniejsza w innym wypadku test jest nieważny. Mi zawsze te testy idealnie się pokrywają z USG i objawami owu

Cytat:
Witam dziewczyny.
Miałam mieć dzisiaj wizyte u gina i u położnej.Więc wstałam rano,zaprowadziłam córe do przedszkola i poszłam do przychodni.
Zaznaczam,że ostatnia wizyta była 26 lipca,prawie 6 tyg.temu.Gin miała iść na urlop.
No i co no i dupa,pani w recepcji mi mówi,że nie ma położnej i gina bo są na urlopiewię sie pytam dlaczego nikt mnie wcześniej nie powiadomił,a pani na to,że nagrała mi się na sekretarce,ja się pytam na jakiej sekreterace jak ja w telefonie jej ani poczty nie mam.Więc pani zrobiła glupią minę i powiedział,że może mnie zapisać dopiero na 10 pażdziernikaA ja jej powiedziałam,ze jest śmieszna ,ż eja jestem w ciąży i musze mieć wizyte jak najszybciej!!A ona do mnie-że nic nie mam napisane ,że ja jestem w ciąży.Więc rzuciłam jej kartą ciązy pod nos no i z łaską zapisała mnie na 14 września.Dziewczyny ja jestem naprawde spokojna,ale wpadłamw taki szał,że myślałam,że ta babe zabije!!
Boże bede bez wizyty 7 tyg, boje się,pociesza mnie to że czuje malutką codziennie.
Ale chamstwo, szkoda słów
Przecież widać że jesteś w ciąży, jakaś ślepa była czy co?
Przyznam ci się że już nie raz spotkałam się z chamskim zachowaniem w tej przychodni
Nie denerwuj się bo to nie jest wskazane w twoim stanie

"Każda łza uczy nas jakiejś prawdy..."
Ugo Foscolo
anusia1808 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-04, 19:51   #1010
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
uwierz mi. jedzac co 3 godz nie bedziesz glodna..
To moze i ja dołącze bo ponoc po mniejszych a czestszych posiłkach zgaga mniejsza. I mam ograniczyc cukier i sól ( bo doktorek powiedział ze znowu za duzo przytyłam
Cytat:
a tam 2 ząbki już są więc już wszystko jasne

Cytat:
Witam dziewczyny.
pociesza mnie to że czuje malutką codziennie.
CZARNULA! no ja Ci sie nie dziwie ze sie wkurzyłas! ale i tak przy tym spokojna byłaś. Dobrze ze Malutka mame uspokaja!

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
co myślicie?
LUNAO! No- spe wez dla spokojności!

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36324194]
Dzisiaj miałam kiepski dzień w pracy, pełen nerwów. Dzień Buraka Ale mniejsza z tym. Ważne, że już w domu.[/QUOTE]
ale z kazdym dniem blizej do urlopu. Kiedy zaczynasz? 17?

Dziewczynki! ja po wizycie. Wyniki mam w dobre - hemoglobina ponizej ale to normalne na tym etapie, glukoza tez załapałam się na norme choc do granicy byo blisko. USG było - dzieciateczko rosnie choc jest troszeczke w tyle , ale lekarz uspokaja- mówi ze nic niepokojącego nie widzi. Moja CÓRUNIA (nic miedzy nózkami nie urosło) wazy juz ponad 1kg (11oog). odpowiedział na milion moich pytan i stwierdził ze czarnowidztwo mam wielkie!

ZOSIA

Edytowane przez eseska
Czas edycji: 2012-09-04 o 20:08
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 19:55   #1011
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość

ale z kazdym dniem blizej do urlopu. Kiedy zaczynasz? 17?

Tak, z każdym dniem coraz bliżej... Zaczynam 24... Już tylko tym żyję. Muszę przemyśleć, czy wtedy zaczniemy staranka.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 20:08   #1012
eseska
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36325956]Tak, z każdym dniem coraz bliżej... Zaczynam 24... Już tylko tym żyję. Muszę przemyśleć, czy wtedy zaczniemy staranka.[/QUOTE] to powazne decyzje przed WAMI!!!!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 20:22   #1013
Konto usunięte

Tak, a we mnie zero optymizmu, same obawy.
Stary 2012-09-04, 20:42   #1014
Maga83
Zakorzenienie

Esia pięknie, że mała tak ładnie rośnie

Perse rozumiem, że się boisz, ale w końcu tą decyzję będziecie musieli podjąć... I nie będzie łatwo, bo strach jest ogromny, zwłaszcza jak już się uda zajść w ciąże. Ja teraz dodatkowo jestem na etapie strasznej tęsknoty za małą :/

Stary 2012-09-04, 20:53   #1015
Konto usunięte

Maga a Wy zaczęliście staranka po 6 miesiącach?
Rozumiem Cię doskonale... Tęsknota to chyba coś, z czym będziemy się musiały zmagać całe życie
Stary 2012-09-04, 21:03   #1016
Maga83
Zakorzenienie

Perse no nie czekaliśmy tak długo, zaczęliśmy po 4 miesiącach, udało się po 6, jak to gin powiedział idealnie.
Ja, mimo iż mam takie małe szczęście pod sercem, często myślę o tym, że małą też bym chciała mieć, przytulić ją tak z całych sił, a nie tylko chodzić na cmentarz i "głaskać" grobek :/

Stary 2012-09-04, 22:19   #1017
zebrawpaski
Zakorzenienie

esesia-

Maga, Perse, fioluś
- moja tęsknota z aniołkami jest wielka ale wiem, że Wy swoją przeżywacie jeszcze boleśniej- przytulam Was mocno i mocno wierzę, że mimo tej tęsknoty będziecie
szczęśliwe tuląc kiedyś swoje maluszki

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-05, 06:11   #1018
Konto usunięte

Hej.
Wstałam. Już którąś noc z rzędu śnią mi się dzieci.
Dziś miałam w rękach ślicznego bobaska, ale on był taki piękny, że nie widziałam takiego dziecka, taki maluszek może półroczny (ale ze wszystkimi ząbkami ). Miałam go w rękach, on był taki spokojny, cudowny. Ale na pewno nie było to moje dziecko, wręcz chyba była tam moja mama i czułam od niej taki żal, że szkoda, że ja nie mam takiego (nie żal do mnie, ale taki ogólny). Sen jednocześnie miły i smutny.
Poza tym w tym samym śnie śnił mi się wypadek samochodowy, że widziałam go przez okno, bardzo dokładnie :/ To było okropne.
Teraz zjadłam śniadanie i zaraz się zbieram.
Stary 2012-09-05, 07:27   #1019
adunia89
Zadomowienie

Dzien dobry Dziewczyny, nie udzielam sie bo nie mam chwilowo dostepu do kompa, ale wszystko nadrobilam na telefonie. U mnie sredniawo - po wizycie u nowego gina troche sie podlamalam, mam obraz jajnikow jak przy PCO (chociaz gin mowi ze tego nie podejrzewa) a przy okazji w tym cyklu brak owulacji... Czuje sie beznadziejnie, sama zobaczylam te torbiele na USG, tyle ich tam bylo ;( Powiedzial ze mamy sie starac a jak nic nie wyjdzie do 6 miesiecy to bedziemy leczyc sie hormonalnie...
ehh zycie...

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 07:48   #1020
zebrawpaski
Zakorzenienie

hej!
adunia-
lunao-lepiej dzisiaj?

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości