Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-05, 09:16   #1081
ilkas
BAN stały

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV

Ifwka ja to już całkowicie zgłupiałam w temacie wózków
Byłam napalona na maritę, ale potem zaczęłam czytać w necie, że sporym problemem jest to, że jest ciężki (a ja jednak będę musiała go tachać do windy kawałek po schodach - przy moim wzroście 156 i drobnej budowie, trochę się tego obawiam). Do tego, że dosyć ciężko się składa i dużo miejsca zajmuje w samochodzie - co też dla nas ważne, bo dużo jeździmy do jednych i drugich rodziców. Jak będzie mąż to spoko, ale boję się, że jak sama będę chciała gdzieś jechać to będzie masakra, najpierw ze znoszeniem wózka, a potem jeszcze w pakowaniu go do auta. Dlatego co do tego drugiego linka co podałaś to dobrze przemyśl właśnie swoje możliwości pod kątem ciężaru itd.

Tylko, że jak nie marita to ja już nie wiem co. Oglądałam też roana inny model http://www.roan.pl/teo.html
Ten jest o wiele lżejszy, łatwo się składa i mało miejsca zajmuje w aucie. Tylko te skrętne koła - przecież tak ich nie chciałam. Chyba że będę śmigać ciągle na zablokowanych. Dużym plusem tego wózka jest to, że te koła mimo, że skrętne to pompowane - bo nie chciałam piankowych.
Także ja w temacie wózków dalej jestem w czarnej du*ie
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 09:18   #1082
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
dziewczyny potrzebuje pomocy! Co kupic, dac rodzicom na 25 rocznice slubu?????? Help
Mój TŻ złożyl się z rodzeństwem na wyjazd SPA dla rodziców do Karpacza z tego co pamiętam
Fajnym pomysłem jest też np fotoksiążka ze zdjęciami z 25 lat
Stary 2012-09-05, 09:19   #1083
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
ja już wysłałam listę jak coś....
23,5cm
A ok , i tak bym brała M Dzięki za zmierzenie
Cytat:
Aaaa dziewczyny...kapcie się znalazły..zapomniałam napisać...
leżały dzisiaj na półeczce Sade. ;]
i co się okazało, to wzięła je mama Emilki, która ma obok nas miejsce w szatni i która bardzo intensywnie zareagowała na kapcie Sade.... " ooooo jakie duuuże kapcie i jakie fajne"
nie wiem tylko po co je wzięła do domu.. jak wszystkie worki i ciuszki zostawia się na swojej półce...
No to całe szczęście, że kapcie wróciły

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Nie, nie odpadł, bo w ogóle nie znałam płci. Mówię dzisiaj do lekarza, że fajnie by było już się dowiedzieć co w brzuchu siedzi. Dzidziuś się kręcił i kręcił, a lekarz powiedział, że z tego co tu widzi, to siusiorka nie ma i baba pewnie będzie. A ja na to, że owszem, że baba, bo od samego początku to czuję. No więc będzie Ola. Chyba, że faktycznie Oli później filutek urośnie

Pies do hotelu odwieziony, morze łez wylałam. Jestem padnięta i idę spać kochane, a jutro czeka na mnie nasze polskie morze. Ciekawe, czy po powrocie zdołam Was nadrobić??? Buziaki

Udanego wypoczynku nad morzem

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość

Delicjanka i Ania miały rację ! Mamy Córeczkę!!!!
Tak się cieszę , mój mąż tak samo- dumny jak paw bo od razu celowaliśmy w córkę
W ogóle bardzo się cieszę że poszłam na to usg. Mam teraz pewność że dzidzia zdrowa i prawidłowo się rozwija. Machała nam,nakładała nawet nogi na głowę i przecierała oczka, Mamy nawet filmik
Cudowny wieczór, teraz oblewamy to Picollo
za córeczkę Blankę

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Witam sie z rana

Dzieki Kochana!!!
Ja mam takiego stresa ze szok!!!
dzis w nocy sniłam dwa razy o tej wizycie, raz że zapomnialam powiedziec ze to genetyczne ma byc i babka tylko tetno sprawdzila a za drugim razem ze za pozno wstalam i ze nie moglam sie wyrobic na ta 12.00 No i takim sposobem od 6 nie śpię...
Mamm stresa, płakac mi sie chce i w ogole buuuuuuuuuuuu
Im bliżej wizyty to sobie mysle że moge nawet tej płci nie poznac byle tylko Dzidzia była zdrowa...

Nie stresuj się, będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez antoinette Pokaż wiadomość
Witam się dziewczynki w 21 tyg

gratuluję poznanych płci
3mam kciuki za dzisiejsze wizyty
Gratuluje 21 tygodnia
U mnie dziś 22 się zaczyna
Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Gratuluję DZIEWCZYNEK Strasznie mnie dziwią te odpadające siusiaki Bez sensu, że lekarz mówi jak nie jest pewien...

Lenova, śliczne imię, ja tak chciałam, ale Małż pozostał nieugięty :p

Jadę dziś do mamy na pogaduchy. Trzymajcie kciuki dziś za mojego kuzyna, bo ma wreszcie operację. Nie pisałam Wam, ale jego stan bywał krytyczny i bardzo dobry. Operacja po miesiącu, a nie do 2 tygodni bo się mu przyplątało bakteryjne zapalenie opon mózgowych... Mam nadzieję, że po operacjach (krwiaki na mózgu i chirurgia szczękowa) wróci do siebie...

Miłego dnia, odezwę się wieczorkiem...
Oby wszystko się udało i kuzyn szybko doszedł do siebie

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 09:36   #1084
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Ja na pierwszym genetycznym czyli to był 13 tyg nie przytyłam nic, teraz ciężko mi cokolwiek stwierdzić bo moja waga domowa oszukuje w stosunku do tej u gin, jak pójdę 17 to się okaże czy coś przytyłam. A juz niecałe dwa tyg nie moge się doczekać

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Ja znowu słyszałam że pod koniec jużnie bardzo bo nie ma miejsca w brzuchu.
Mniej się rusza, bo nie ma miejsca w brzuchu

Wczoraj znalazłam informację ile co może ważyć w 40 tygodniu i tak cyce mogą ważyć nawet do 1 kg! Sama krew: 2,5 kg Więc spokojnie z tym "tyciem" - te dodatkowe kilogramy to nie koniecznie tłuszczyk i też nie tylko dziecko, a m.in. cyce, krew, macica, łożysko.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 09:44   #1085
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Mniej się rusza, bo nie ma miejsca w brzuchu

Wczoraj znalazłam informację ile co może ważyć w 40 tygodniu i tak cyce mogą ważyć nawet do 1 kg! Sama krew: 2,5 kg Więc spokojnie z tym "tyciem" - te dodatkowe kilogramy to nie koniecznie tłuszczyk i też nie tylko dziecko, a m.in. cyce, krew, macica, łożysko.
jezcze wody płodowe

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 09:47   #1086
ilkas
BAN stały

Cytat:

no! i od razu człowiekowi lżej na duszy będę wiedziała co i ile odejmować od swojej wagi
Stary 2012-09-05, 09:58   #1087
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Co do lęków o dziecko to chyba każda matka tak ma. Mnie czasem też nachodzą takie myśli kiedy martwię się dosłownie o wszystko co związane z moich maleństwem. Oczywiście staram się na co dzień myśleć pozytywnie, ale czasem przychodzą obawy.

To chyba naturalne, kochamy swoje dzieciaczki i nie chcemy by stała im się jaka kolwiek krzywda

Tak w ogóle to zapomniałam się przywitać No więc witam się
U nas dzisiaj ładna pogoda ale mam wrażenie, że taka jesienna.
Pisałam wczoraj, że wybiorę się dziś do fryzjera, ale przyspieszyłam to wydarzenie i poszłam wczoraj Obcięłam włosy biorąc pod uwagę, że zawsze miałam długie no to dość sporo ich obcięłam, tak do ramion z wycieniowaniem, także zupełnie inaczej plus poprawiłam grzywę.
Kupiłam też oczywiście kolejne ubranka Krzysiowi, a niech ma Tak to się kończy jak wejdę do pepco

A wczoraj wieczorem zdecydowaliśmy się z mężem na kupno łóżeczka i zamówiliśmy zestaw także czekamy na dostawę. Łóżeczko takie

http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...603784373.html

Wybraliśmy wzór 12 zielone misie drabinki

Miłego dnia
Stary 2012-09-05, 09:59   #1088
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Lenova coreczka?

Szaja baardzo Ci dziekuje Cora za miesiac konczy dwa latka Nie bardzo chce mowic a jak juz cos to raczej po angielsku Martwie sie i chce sie porzadnie za nia wziac
A, wy dwujęzyczni jesteście? To nie martw się, dzieci dwujęzyczne nieco później mówią, bo jak by nie patrzeć - do opanowania 2 razy więcej słów

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Nie, nie odpadł, bo w ogóle nie znałam płci. Mówię dzisiaj do lekarza, że fajnie by było już się dowiedzieć co w brzuchu siedzi. Dzidziuś się kręcił i kręcił, a lekarz powiedział, że z tego co tu widzi, to siusiorka nie ma i baba pewnie będzie. A ja na to, że owszem, że baba, bo od samego początku to czuję. No więc będzie Ola. Chyba, że faktycznie Oli później filutek urośnie

Pies do hotelu odwieziony, morze łez wylałam. Jestem padnięta i idę spać kochane, a jutro czeka na mnie nasze polskie morze. Ciekawe, czy po powrocie zdołam Was nadrobić??? Buziaki
Gratuluję i udanego odpoczynku

Cytat:
W ogóle bardzo się cieszę że poszłam na to usg. Mam teraz pewność że dzidzia zdrowa i prawidłowo się rozwija. Machała nam,nakładała nawet nogi na głowę i przecierała oczka, Mamy nawet filmik

Delicjanko możesz już wpisać mi Blankę na liście

Aha i brawa dla Wojtusia i Agatki że są grzeczni w przedszkolu i się dobrze sprawują. Juz nie mogę się doczekać kiedy ja swoją będę prowadziła do przedszkola
Fajnie

Na to jeszcze trochę poczekasz

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Deli ja wg tego kalkulatora jestem 3kg do tylu hehe
Ja też

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
c

ja zastanawiam się, czy nie isc do innego lekarza, na USG, żeby potwierdzic tego sisiora- bo jakby się okazało, że jednak córka, to jestem w czarnej dup.e- wszystko już kupuje pod synka- samych błekitnych bodów i pajaców mam chyba ze 30.......
tylko wózek przywiozłam neutralny bo granatowo-czerwony
No a to dziewczynka nie może być na niebiesko?

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
dziewczyny potrzebuje pomocy! Co kupic, dac rodzicom na 25 rocznice slubu?????? Help
Zamówić fajną kolację w wypasionej restauracji?

Cytat:

Dziewczyny a możliwe jest że mojej dzidzi coś urosło między nogami od ostatniej wizyty, czy to raczej tylko pysiorki odpadają

Pewnie, że możliwe.

Cytat:
Ja znowu słyszałam że pod koniec jużnie bardzo bo nie ma miejsca w brzuchu.
No to po co ciąża by tyle trwała?

Ostatnie jakieś półtora miesiąca to nabieranie tłuszczyku dziecka.

Cytat:
Jadę dziś do mamy na pogaduchy. Trzymajcie kciuki dziś za mojego kuzyna, bo ma wreszcie operację. Nie pisałam Wam, ale jego stan bywał krytyczny i bardzo dobry. Operacja po miesiącu, a nie do 2 tygodni bo się mu przyplątało bakteryjne zapalenie opon mózgowych... Mam nadzieję, że po operacjach (krwiaki na mózgu i chirurgia szczękowa) wróci do siebie...

Trzymam kciuki za operację

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Byłam napalona na maritę, ale potem zaczęłam czytać w necie, że sporym problemem jest to, że jest ciężki (a ja jednak będę musiała go tachać do windy kawałek po schodach - przy moim wzroście 156 i drobnej budowie, trochę się tego obawiam). Do tego, że dosyć ciężko się składa i dużo miejsca zajmuje w samochodzie - co też dla nas ważne, bo dużo jeździmy do jednych i drugich rodziców. Jak będzie mąż to spoko, ale boję się, że jak sama będę chciała gdzieś jechać to będzie masakra, najpierw ze znoszeniem wózka, a potem jeszcze w pakowaniu go do auta. Dlatego co do tego drugiego linka co podałaś to dobrze przemyśl właśnie swoje możliwości pod kątem ciężaru itd.

Tylko, że jak nie marita to ja już nie wiem co. Oglądałam też roana inny model http://www.roan.pl/teo.html
Ten jest o wiele lżejszy, łatwo się składa i mało miejsca zajmuje w aucie. Tylko te skrętne koła - przecież tak ich nie chciałam. Chyba że będę śmigać ciągle na zablokowanych. Dużym plusem tego wózka jest to, że te koła mimo, że skrętne to pompowane - bo nie chciałam piankowych.
WIększość skrętnych ma pompowane a nic nie stoi na przeszkodzie, by ciągle były zablokowane, za to w każdej chwili możesz odblokować i sprawdzić, czy jednak nie będzie lepiej.

Powiem tak - ze skrętnymi prowadzę wózek 1 palcem, mało tego - może zdarzyć się cc i wówczas wózek, który jest sztywny z zablokowanymi kołami to problem - bo ciężej się go prowadzi.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 10:03   #1089
marsi11
Zakorzenienie

hej,

ja też mam dziś wizytę

zazdroszczę Wam małego przyrostu wagi, niestety ja jestem z 5 kg do przodu choć w spodnie przedciążowe nadal wchodzę, wiem,że mięśniak i cycki i dziecko waży
dlatego średnio się tym przejmuję, co innego gdybym się objadała bez opamiętania , moja dieta jest zbilansowana i zdrowa na szczęście
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 10:09   #1090
ilkas
BAN stały

szajajaba a masz u siebie dziurska i nierówne chodniki? bo jeśli tak, to jak wtedy się zachowują skrętne koła? nie lata wózek wtedy za bardzo?
I jeszcze jedno pytanie...czy prowadziłaś go po piachu? tzn nie mówię o plaży nad morzem Tylko o takich lekko piaszczystych ścieżkach Jak wtedy się zachowują takie koła?
Bo czytałam, że po piachu to właśnie najlepsze są koła takie jak ma marita

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej,

ja też mam dziś wizytę

zazdroszczę Wam małego przyrostu wagi, niestety ja jestem z 5 kg do przodu choć w spodnie przedciążowe nadal wchodzę, wiem,że mięśniak i cycki i dziecko waży
dlatego średnio się tym przejmuję, co innego gdybym się objadała bez opamiętania , moja dieta jest zbilansowana i zdrowa na szczęście
ooo czyli jest nas jeszcze więcej Mam nadzieję, że u Ciebie siusiak nie odpadnie ! a tak poza tym to jeszcze się z Tobą nie przywitałam
Fajnie, że już jesteś
Stary 2012-09-05, 10:13   #1091
measia
Wtajemniczenie

GG do measia Send a message via Skype™ to measia

taka strone dzis znalazlam http://www.esente.pl/
measia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 10:14   #1092
Konto usunięte

Cytat:
szajajaba a masz u siebie dziurska i nierówne chodniki? bo jeśli tak, to jak wtedy się zachowują skrętne koła? nie lata wózek wtedy za bardzo?
I jeszcze jedno pytanie...czy prowadziłaś go po piachu? tzn nie mówię o plaży nad morzem Tylko o takich lekko piaszczystych ścieżkach Jak wtedy się zachowują takie koła?

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

ooo czyli jest nas jeszcze więcej Mam nadzieję, że u Ciebie siusiak nie odpadnie ! a tak poza tym to jeszcze się z Tobą nie przywitałam
Fajnie, że już jesteś
Mam i dziurska (nie przed domem akurat, ale ja z wózkiem wszędzie jeździłam po prostu - a więc i las, i łąka, i piach, i autobusy, i po schodach, i po pseudo-chodnikach) i RAZ spróbowałam zablokować. Szlag mnie z miejsca trafił, bo tak sztywno się jechało, mało tego - ze skrętnymi to wózek dopasowuje się do podłoża i nie muszę wyszukiwać odpowiedniej drogi. Z zablokowanymi musiałam.

A zablokowanie to 2 naciśnięcia wajchy na kołach, stopą więc żadna robota.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 10:33   #1093
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
jezcze wody płodowe
Napisałam, ze m.in

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 10:38   #1094
marsi11
Zakorzenienie

wiecie co ja z innej beczki, praktycznie wogóle nie oglądam TV
dla mnie to przedmiot zbędny, wczoraj jednak nie mogłam spać, włączyłam telepator i oglądałam kubę wojewódzkiego z natalią siwiec
jeeeeżu jakie dno,byłam zażenowana nie miałam chyba świadomości,że polskie media osiągają dno i służą jedynie do propagowania kure....s...twa głupoty i napompowanych cyców i warg
heheh czułam się jak zbulwersowana staruszka i kurde nadal nie kumam czemu to ma służyć?

czy Wy macie podobne odczucia co do mediów?
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 10:43   #1095
meduzza
Zadomowienie

Uff z Wami żeby być na bieżąco to trzeba chyba o 7 wstawać

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
hej Dziewczynyz ja wczoraj mialam wizyte ale nici z usg i poznawania plci.. Pani powiedziala, ze skoro nie czuje ruchow to trzeba jeszcze poczekac z polowkowym i mam przyjsc jak poczuje.. Chyba ze nic sie nie bedzie dzialo to najpozniej za dwa tygodnie mam i tak przyjsc ale chyba sie dzieje przed chwila tz przylozyl reke do brzucha i cos bylo nawet on poczul
O nie!! Ja właśnie dlatego, że nic nie czuje i nie wiem co tam z dzieckiem chciałabym mieć USG.... Ale dobrze, że wspomniałaś to wybiorę się jak już coś poczuję
Cytat:
Co myśłicie o takim wózku:
http://www.wozki-foteliki.pl/go/_info/?id=3641
właśnie ta bratanica będzie miec go na zbyciu w grudniu no i się zastanawiamy z Tż nad nim, ja boję się troche tych skretnych kółek, no i przednie wolałabym żeby były większe, sama nie wiem.
Podoba mi się jeszcze taki (widziałm w kościele):
http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=1042
ale to nowość więc używek pewnie nie ma, trochę do Marity podobny co nie
Pierwszy bardzo mi się podoba, bardzo zgrabny. A te klasyczne coś mi nie podchodzą...
Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
A wczoraj wieczorem zdecydowaliśmy się z mężem na kupno łóżeczka i zamówiliśmy zestaw także czekamy na dostawę. Łóżeczko takie

Miłego dnia
Też będziemy z tych zestawów wybierać, ta pościel w paseczki ładna

Cytat:
Napisane przez measia Pokaż wiadomość
Ale mają biznes z tymi ciążowymi ciuchami no nie mogę przeboleć tych cen... Szczególnie, że te ubrania są tylko na kilka miesięcy. Ale spodnie fajne mają

Hosenko, Pstryczku, Marsi-powodzenia! Czekamy na dobre info

A powiedzcie mi bo nie było mnie wtedy 2 tygodnie KOMU TE PISIORKI ODPADŁY? Bo mnie ginekolożka też wcześnie powiedziała, że chłopiec

MarsiDokładnie!! Ja jestem bardzo młoda ale poziom tej babeczki mnie zażenował... Jak niektóre dziewuchy u mnie pod blokiem na murku.... Kto to jest w ogóle?

Edytowane przez meduzza
Czas edycji: 2012-09-05 o 10:46
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 10:49   #1096
pstryczek84
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny za kciuki i proszę o więcej ja się powoli będę zbierać, muszę jeszcze skoczyć na ośrodek po wyniki badań. Mam nadzieje że wyjdą ok.
Moje kompanki ze środy - POWODZENIA!!!!
Odezwę się jak wrócę.
Buźka!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 10:53   #1097
ania13.03
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36333005]A, wy dwujęzyczni jesteście? To nie martw się, dzieci dwujęzyczne nieco później mówią, bo jak by nie patrzeć - do opanowania 2 razy więcej słów
[/QUOTE]

W domu tylko po polsku rozmawiamy, ale za to tv tylko angielska, na placu zabaw, na playgroup, w sklepach i ogolnie wszedzie indziej tylko angielski Wiem, ze podobno dla dzieci jest duzo latwiejszy niz polski no i wlasnie wyraznie widze, ze mloda wybiera wlasnie angielski. Ja sie jej pytam gdzie jest pilka a ona chodzi po pokoju i wola "baaaall"
Zamowilam te historyki, zobaczymy czy cos ja to ruszy
Dziekuje Ci za pomoc

Co do wagi to ja Was przebije bo mam juz prawie 6kg na plusie i nie wiem skad mi sie to bierze bo staram sie pilnowac No ale trudno, widocznie taki moj urok

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 11:03   #1098
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

Cytat:
dla mnie to przedmiot zbędny, wczoraj jednak nie mogłam spać, włączyłam telepator i oglądałam kubę wojewódzkiego z natalią siwiec
jeeeeżu jakie dno,byłam zażenowana nie miałam chyba świadomości,że polskie media osiągają dno i służą jedynie do propagowania kure....s...twa głupoty i napompowanych cyców i warg
heheh czułam się jak zbulwersowana staruszka i kurde nadal nie kumam czemu to ma służyć?

To i tak, że dotrwałaś w oglądaniu. Ja jak tylko zobaczyłam zwiastun to wybrałam pójście spać niż oglądanie - starczyła mi minuta reklamówki
Ale prawo Agaty oglądałam

Dziewczyny żadna z Was nie latała w zaawansowanej ciąży ani z maluszkiem ?
Stary 2012-09-05, 11:09   #1099
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:

Fajnie, że już jesteś
Jak masz takie warunki to tylko taki wózek ze skrętnymi pompowanymi i dużymi kołami.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 11:10   #1100
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez measia Pokaż wiadomość
Ciuszki fajne, ale jak dla mnie to trochę za drogie !!!
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 11:16   #1101
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Jejku jak super, ja kocham podróże ale w niewielu miejscach byłam, Anglia też tam dalej w niej aż do Szkocji, Szwecja, Dania, Niemcy to wiadomo, Dania wyspa Bornholm i we Włoszech byłam Neapol i okolice a tak to nigdzie .

Kochana a czemu dopiero jak dzieci odchowasz, czemu już nie teraz żeby dzieci miały przyjemniejsze dzieciństwo??
A rodzice długo mieszkają tam?, co ich skłoniło do wyjazdu? szybko znaleźli prace??
Pozdrawiam mogłybyśvcie z Marsi wstawić jakieś fotki.
Wiesz co oni mieszkają na małej wyspie, na razie nie widzę tam przyszłości ani dla siebie (studiuję) ani dla dzieci Wydaje mi się, że tam warto uciec gdy ma się tutaj pozałatwiane już wszystkie sprawy Tak jak zrobili moi rodzice. Wychowali córki, rzucili pracę sprzedali mieszkanie . A tam na początku nie było im łatwo bo nie znali języka na szczęście mieszka tam moja siostra, która dużo im pomogła. Z pracą jest różnie, raz jest raz nie ma. Raz taka za chwilę inna ale jeśli znasz język i masz dużo znajomych to jest łatwiejNo i nikt nie da ci tam biedować Po dwóch przepracowanych sezonach letnich dostajesz zasiłek zimowy 300euro.

Co do wagi ja mam 3kg na plusie więc jest okej ale coś czuję, że zaczyna się wielkie tycie skoro waga już ruszyła
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 11:18   #1102
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość

Ja lecialam bodajze w 7ym miesiacu a pozniej juz z Gabriela jak miala 4-5 miesiecy

18.01.2013 - Lili
Stary 2012-09-05, 11:24   #1103
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaa dziewczyny...kapcie się znalazły..zapomniałam napisać...
leżały dzisiaj na półeczce Sade. ;]
i co się okazało, to wzięła je mama Emilki, która ma obok nas miejsce w szatni i która bardzo intensywnie zareagowała na kapcie Sade.... " ooooo jakie duuuże kapcie i jakie fajne"
nie wiem tylko po co je wzięła do domu.. jak wszystkie worki i ciuszki zostawia się na swojej półce...
to super ze sie jednak znalazly

Cytat:
Gratuluje corci

Cytat:

Kciuki zacisniete

Cytat:

ja mam identyczne odczucia dlatego tez od dawna juz nie ogladam TV

Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość
To i tak, że dotrwałaś w oglądaniu. Ja jak tylko zobaczyłam zwiastun to wybrałam pójście spać niż oglądanie - starczyła mi minuta reklamówki
Ale prawo Agaty oglądałam

wiesz co ja nie latalam, ale pamietam ze siostra chciala w ktoryms z pozniejszych miesiecy leciec i ponoc nie wolno kobiecie w zaawansowanej ciazy latac samolotem - na ile to prawda to nie wiem, musisz to sprawdzic chyba

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 11:41   #1104
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
wiesz co ja nie latalam, ale pamietam ze siostra chciala w ktoryms z pozniejszych miesiecy leciec i ponoc nie wolno kobiecie w zaawansowanej ciazy latac samolotem - na ile to prawda to nie wiem, musisz to sprawdzic chyba
Z tego co pamietam to po 36 tc nie mozna juz latac w ogole a po 32(?) potrzebne jest zaswiadczenie od lekarza, ze ciaza nie jest zagrozona i ogolnie nie ma przeciwwskazan Ja tylko pamietam, ze lecac w ciazy nie moglam usiasc przy skrzydle, czyli tam gdzie wyjscie awaryjne

18.01.2013 - Lili
Stary 2012-09-05, 11:46   #1105
Konto usunięte

Cytat:

Też.

Ja oglądam Kino Polska, TVP seriale bo często starocie lecą, polsat jim jam z córką, no i te wszystkie National Geographic, Discovery itp Mąż jeszcze TCM bo westerny są i ew. jakiś program z muzyką, nie wiem który ale wiem że stare kawałki i dużo lat 80-90 leci.

Nie mam pojęcia, co jest w tvp, tvn, polsacie, jaka ramówka nowa - nie oglądam, wiadomości też nie.
Stary 2012-09-05, 11:46   #1106
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też jestem przeciwniczką skrętnych kół, i czekam bo bratanica Tż ma do nas przyjechac z dzieckiem to może będe miała się nim okazję przejechac i zobaczyć co i jak. Marite ma moja bratowa i jest znij bardzo zadowolona, nie wiem czy ciężka bo nie dzwigałam, ale z tego co widzialm składa się łatwo, w bardzo łatwy sposób odpinasz koła no i mieści się do bagażnika. Na do datek mam upatrzoną używana za 500 zł, jeszcze moje siostra ma ja dokładnie oglądnąć i sam a nie wiem
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 11:48   #1107
mitabe
Rozeznanie

Hej, trochę musiałam nadrobić zaległości. Wybaczcie, że się nie odniosę do wszystkiego bo za duzo tego

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Nie wiem....najbardziej mi pasuja lampki ledowe,gdyby je sie tylko dalo wszytkie za jednym razem wlaczac.
Nie zamawialm ich w koncu, moja mama mi dala chyba ze 3 swetry, dodatkowo zrobilam porzadek w szafie i znalazlam pare innych luznych, wiec nie bylo sensu

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

My mamy taki plastikowy stojak na buty na 60par i stoi to w przedpokoju
Ja proponowałabym ci Taśmę ledową przyklejaną, jak masz sprytnego męża to może pociąć ci na paski pasujące do poszczególnych półek a następnie zlutować kabelkiem i połączyć tak aby wszystkie na raz się zapalały. Są różne rodzaje, trzeba patrzeć co ile można przyciąć:
http://ekotaniej.pl/oswietlenie-led/...FUS_zAodyQ0AOw
Do tego zasilacz, dorobić wtyczkę i gotowe. Super sprawa. U mnie w firmie duże gabloty wystawowe jak i małe ekspozytory tym były podświetlane, dają moim zdaniem wystarczające światło.

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 11:49   #1108
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość

Miłego dnia
Jak przyjdzie i rozłożycie to wrzuć fotki, ja się jakoś nie moge zdecydować.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 11:49   #1109
Konto usunięte

Ifwka, Marita nie do każdego bagażnika wejdzie nie ma szans do niedużych aut typu np. matiz - NIE wejdzie. Do cienkiego czy micry też nie...
Stary 2012-09-05, 11:54   #1110
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisałam, ze m.in
Wiem, ale dopisałam

Cytat:

Daj spokój co to za dziołcha w ogóle jest?? skąd ona sie wzięła? wielki cyc wary obcią.....ry ;] hahaha

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość

Co do wagi to ja Was przebije bo mam juz prawie 6kg na plusie i nie wiem skad mi sie to bierze bo staram sie pilnowac No ale trudno, widocznie taki moj urok
Myśle że jutro po wizycie, napisze ze to jednak ja przebiłam ;p

Łaaaaa byłam właśnie w szkole podstawowej, dowiedzieć się o moje praktyki z informatyki, zwolnili wicedyrektorkę z którą wszystko miałyśmy z dziewczynami obgadane, a teraz przyszła nowa babka, gburowata, nie da się z nią za bardzo dogadać... no ale przynajmniej się dogadałyśmy z babką która ma być naszą opiekunką, naprawde świetna kobietka

No i przy okazji poszłam się dowiedziec jak z praktykami śródrocznymi, okazuje się że moja opiekunka praktyk od października do końca grudnia jest na zwolnieniu i inna jest na zastępstwie, także ta babka na zastępstwie powiedziała ze nie ma problemu, mozemy u niej odbywać praktyki i mówie jej że no z prowadzeniem zajęc/byciem na zajęciach może być z bedzie problem, a ona mówi, ze nie ma problemu, zawsze mozna cos dopisać i się dogadać także, kłopot z głowy, nie martwie się już tym

ale jest duszno na dworze .....

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości