|
|
#2221 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI
Ja tylko na chwilę bo jutro przyjezdza rodzina tz na kilka dni i musze sprzątnąc konkretnie, zrobic zakupy, jakies ciasto, sałatki itp. Śniło mi się dziś że rodzilam drugie dziecko i kazali mi przeć bez rozwarcia i ogólnie to nie był miły sen ![]() Cytat:
nettka ślicznie malutka wygląda
|
|
#2222 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2223 |
|
Zadomowienie
|
hej
hahah też oglądałam Wojewódzkiego.... dzięki dziewczyny za miłe komentarze
|
#2224 | ||
|
Rozeznanie
|
on był Żonaty?!
widać ze nei oglądam seriali, tylko "przepis na życie" oglądałam trochę... TŻ nie znosi tych tvnowych seriali Cytat:
Cytat:
nettka - sliczna sukienka i a Twoja malutka to aniołek w niej. dziewczyny ja dziś zostałam w domu, wieczorem zrobiło mi sie niedobrze, dostałam biegunki, która mnie męczyła całą noc i wymioty do tego. Na 14 ide do lekarza, chociaz już mi lepiej, wzięłam smecte i wegiel i zelżało. Boje się o Helcie, bp obudziła się zafajdana po pachy, ale teraz jest ok. Ja leże a z mała siedzi niania. Jak Helcia dostenei biegunki to ja biore ze sobą do lekarza. Dzwonili teściowie i oni po wczorajszej kolacji u nas dobrze sie czują, tylko mnie wzięło coś... I wiece co TZ mi przypomniał że tak samo zaczęła sie moja ciąża i ma jakieś podejrzenia, a ja mam okres od 2 dni . Tylko wtedy zatruliśmy sie oboje i ja myślałam ze przez to zatrucie okres mi sie spóźnia
|
||
|
|
|
#2225 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja tez nie wiedziałam kto to ta Natalia w sumie tv w ogóle nie oglądam bo albo coś robię w kuchni albo jestem na dworze.... ale vive włączam b o mały uwielbia tańczyc ![]() Mszpilka powrotu do zdówka i oby małej nic nie wzieło pwioedz lekarzowi ze masz maluszka wdomu- pewnie probiotyk każe podawać ![]() wiedziałam że Paweł jest żonaty :P a co rozwodzi się? why? ![]() oj joj joj .... to mówisz, ze drugi dzieć w drodze? ![]() młody śpi...ja zżeram pryncypałki cappuccino z biedry komu? komu? podziele się...tymbardziej że jestem zdolna zjeść całą paczkę na raz
|
|
|
|
|
#2226 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dni ![]() Dziewczyny znajoma zapytała mnie o poleconego okulistę bo ich malutka ma gronkowca w oku i zatkany kanalik, macie kogoś poleconego? Najlepiej centralna Polska.... |
|
|
|
|
#2227 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiola
http://allegro.pl/gospodarstwo-i-zyc...tml#tabsAnchor znalazłam za 15Zl na all thx ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- oj tam oj tam krwawienie moze być na początku ciaży- coś ala okres ![]() a lekjarza niestety nie znam ![]() buziakujemy i lecimy na dwór |
|
|
|
#2228 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Witam słonecznie, pięknie u nas, słoneczko, lekki wiatr. My już drzemiemy, rano Miłoszka budziłam bo starszak się niecierpliwił z wyjściem do pkola a ten śpi i śpi , ale w nocy się kręcił trochę.Pranko ciemne się kręci, na obiad ziemniaki obrane, kalafior odgotowany bo będzie w panierce i surówko z pomidorów i ogórków. Chatę ogarnęłam, siadam z szyciem. Saara Ulisesa czytałam, super jest. A energię pozytywną przesyłam kurierem expresowym Nikuś o jaaaa nie pogardzę pryncypałkami, mniammmm szyje, paaaa. |
|
|
|
#2229 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój tata narzekał wczoraj ,że go mdli i brzuch boli a w nocy biegunka mnie bolał brzuch przez dwa dni i wczoraj to samo co mój tata.....a dzisiaj już lepiej chociaż tak w brzuchu dziwnie bulgoczę![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
Dla mnie są za słodkie ale pieguski z kawałkami czekolady zjem całą paczkę
|
|
#2230 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień doberek
![]() Piję kawusię a mały leży w łózeczku i chyba zaśnie ![]() to nie tylko Ty, ja oglądam TV ale kim ona jest to nie wiedziałam taka trochę dziwna :/ bardzo pewna siebie...no ale podobno takim ludziom łatwiej w życiuCytat:
Kurcze a ja jak na szpilkach będę czekać na @, bo wiecie jak to jest jak się chce to ani rusz żeby szybko się udało a jak nie to różnie bywa kurcze a my trochę pofolgowaliśmy se ![]() Cytat:
albo lepiej nie bo mi w boki zaś pójdzie a już tych nie umię się pozbyć ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jak Ciebie czytam to aż normalnie dostaje kompleksów pod względem wykonywania czynności w domu Masz chyba jakieś turbo ) Chociaż nie powiem, ja jak się spręże to też zrobię dużo ale tu jakoś mi się nie chce, może dlatego że to nie moje .... już nie mogę się doczekać aż będziemy mieli ten swój kąt
|
|
#2231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2232 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam pytanie, wybieramy się w pt na zakupy z TZ i zastanawiam się czy nie kupić farby do włosów tylko jaki kolor ??????? :/ nie mam pojęcia
Możecie looknąć na fb w których lepiej? odcień brązu,a może ciemniejsze coś?? albo jakiś ciemny blond ???
Świat nie sądzi czynów ludzkich wedle ich dobroci, ale wedle ich piękności; nie wedle tego, czy są sprawiedliwe, ale czy wielkie; nie wedle ich rozsądku, ale wedle ich nadzwyczajności. Edytowane przez janeczka7891 Czas edycji: 2012-09-05 o 11:30 |
|
|
|
#2233 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Ale mamy piękną pogdodę, już byliśmy na 1,5h spacerze, pranie zrobione. U Nas maruda-day biednego zębiska męczą, że nawet bawić się nie chce Netko, Paulinka wygląda BOSKO ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
![]() Zęby na bank pójdziesz, odstresujesz się i ból głowy zniknie ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
Ja ze swoim też ogladam Na wspólnej Mastera cholercia przegapilam, ale pewnie w Sobotę nadrobię, bo to przecież dzień powtórek ![]() Michał też był dziś łaskawy, wstał o 7,40 ![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
brrr co za sen Miłego pichcenia ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
Zależy jaki masz teraz kolor, ale ja bym wybrała c. blond. Już nie rób się na jasno
|
|
#2234 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() janeczka ciemne, jesli masz niebieskie oczy i jasną cerę to możesz mieć cos w okolicach czekoladowego brązu, jak rzucisz sobie cos chłodnego to też będzie fajnie, tylko chyba bardziej poważnie. blond, zwłaszcza ten jasny odpada ![]() Natalka pospała, ja nadrobiłam Julkę i wyszorowałam łazienkę - od sufitu po podłogę obiad nastawiony chyba służą mi te programy - Perfekcyjna Pani Domu. A wczoraj oglądałam cos o modelkach i udaję, że się odchudzam |
|
|
|
|
#2235 |
|
Zadomowienie
|
Netka ale masz śliczna mają księżniczkę:-D a sukienka ekstra
![]() Filip o godzinie 5.30 postanowił że to super pora na trochę zabawy i tak mu zeszło 1,5godziny za to jak zasnął to wstaliśmy o 9 teraz ma pierwsza drzemkę-wszystko dziś inaczej... Mierzyłam mu temperaturę pod pachą i miał 36,8 więc spadła...krostek jeszcze nie widziałam... Mamy dziś z tztem 3rocznicę ślubu... więc mam nadzieję że Filip ładnie pójdzie wieczorem spać... Hehe Chciałam upiec mufinki ale zobaczę jak z czasem będzie ![]() Myślicie że jak Filip nie na już gorączki to będziemy mogli wyjść z nim na krótki spacer później,czy lepiej poczekać do jutra???
|
#2236 |
|
Zadomowienie
|
owieczko
Wszystkiego Najlepszego![]() moja Pani w ndz miała gorączkę, w pn rano pojechałyśmy do mamy i miała 37,3 ale nie dawałam jej już Ibufenu czy jakos tak. Poszłam z nią do lekarza ok 10, później spacerowałyśmy i powiem, że czuła się lepiej niż w domu, nie miała tak zapchanego noska. Smarka do dziś, ale biore ją na dwór i jest tak samo, w sensie lepiej niż w domu. Zrobisz jak zechcesz, mojej np nic nie jest. |
|
|
|
#2237 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas pani doktorpodejrzewała 3dniówke,zaczęło się w niedzielę rano i od tamtej pory tyko do lekarzawyszliśmy ale dziś jak gorączka spadła wyjdziemy na jakaś godzinke tym bardziej że pogoda ładna ![]() Idę myć hery...żegnaj "wyprostowana" owieczko :-( muszę zakupić prostownice
|
|
#2238 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zlobkowania dzien trzeci, w zlobku Kasia znow troche plakala, ale opiekunka powiedziala, z ebedzie dobrze, wiec chyba nie jest najgorzej. Zjadla ladnie. W ogole nie placze jak ja tam przyprowadzam albo odbieram, a musi juz kojarzyc, ze zostanie beze mnie. W domu tez sie normalnei zachowuje, tylko dzis byla ponad polgodzinna pobudka po 3 na drapanie sie i plakanie, ale w kocu zasnela W pon jeszcze idzie na 2h, ale we wtorek mam problem, bo nie wiem czy ja dac juz na dluzej- 7 do 14 albo 9 do 15 czy cos kombinowac, zeby moja siostra ja odebrala o 11 i wtedy bylaby 9-11 dalej albo 7-11. MOja siostra ma srednie podejscie do dzieci i Kasia nie zna jej jakos dobrze, ale ona i tak powinna spac 12-14. Nie wiem tylko czy w zlobku zasnie, bo w wozku na spacerze na pewno. co myslicie? netka Paulinka slicznie, jakbyscie poczekali za slubem jeszcze chwile to by wam mogla kwiatki sypac ![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Owieczko przy katarze spacer jest bardzo wskazany, pogoda ladna tylko, musisz tylko uwazac, zeby sie nie dpocil |
|
|
|
|
#2239 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
heh na pewno ładnie by to wyglądało ![]() owieczko szczęścia na kolejne latka
|
|
#2240 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hehe więc albo temperatura na zęby albo 3dniówka.
|
|
#2241 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny!! mam wrazenie że mnie tu wieki nie było! 2, albo 3 dni? sama nie wiem, troche smutnych zdażeń
i troche pracy nie pozwoliło mi tu wstapić:/tak z szybkich newsów, byłam z małym u neurologa (w ramach badań które miały poprzedzać rehabilitacje daniela, ale staneło na tym że i tak jej nie potrzebuje ale wszyscy specjaliści go obejrzą) ibyło spoko, wszytko ok, mały standardowo odwalił popisówe chichrał sie, obracał, pokazywał co to on nie potrafi![]() prace nad działka trwają, pozbierane juz jest całe siano, trzeba jeszcze raz skosić i rolnik nam je przeora i przebronuje (czy jakoś tak) z niemiłych wiadomosci dziadek (ukochany i jedyny) mojego tżta zmarł jutro jadą na pogrzeb, nie bedzie go kilka dni;/ ja zostaje bo tam starsznie dużo rodziny sie nazjeżdża i nie bede miała spokojnego kąta dla małego. wybieram mniejsze zło bo wcale nie uśmiecha mi sie zostac samej...no ale cuż.ok lece doczytywać mam nadzieje ze dużo nienaskrobałyscie
|
|
|
|
#2242 |
|
Zadomowienie
|
no i kupiłam prostownicę
![]() ![]() już się nie mogę doczekać kiedy przyjdzie ![]() Kasia bardzo mi przykro z powodu dziadka tżta... a i super że Daniel nie musi się rehabilitować i że jest wszystko dobrze
05.09.2009 http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20090905040520.png My love,my life... http://www.suwaczki.com/tickers/dxomanlird6dwqqi.png Edytowane przez owieczka86 Czas edycji: 2012-09-05 o 14:29 |
|
|
|
#2243 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miss wątku dziękuję bardzoTeraz niby mam orzechowy brąz ale czy to faktycznie taki kolor jak na opakowaniu :/ Cytat:
Potem juz nie farbowałam aż po urodzeniu.Cytat:
wszystkiego najlepszego na kolejne lata ![]() Cytat:
Mi się wydaje, że mogłabyś ją zostawić... tymbardziej, że opiekunka powiedziała że bedzie dobrze, a do wtorku jeszcze kilka dni ![]() Cytat:
super , ze rehab. nie będzie potrzebna ![]() Mój brzdąc broiiiii no ale co ja się dziwię jak siedzę na wizażu
|
|
#2244 |
|
Rozeznanie
|
Heeej
ja na szybko bo jestem u mamy, byliśmy na bilansie waga 10,600 wzrost 78 cm http://siatkicentylowe.edziecko.pl/main Hubson tak w poczekalni śpiewał i zaczepiał inne dzieci,że głowa mała.Była dziewczyna z 10 miesięczniakiem i 6 m spokojniusie dzieciaczki i te mamy były w szoku jakie dziecko może być "żywe" i głośne.... Wieczorem was przelecę
|
#2245 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
pochwal sie jaka ![]() baha dobrze mowisz,tylko srednio mi sie zasmakranej chce isc ale jak juz sie umowilam ehh ale mam nerwa na tz bo wie ze jestem chora,ledwo zyje i stoje,a on mi mowi ze wezmie w piatek wolne do odpoczne,tylko ja chora jestem dzis a nie w piatek ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
kasia przykro mi z powodu dziadka tz-eta aniolinko jak juz ktos pisal,do wtorku troche czasu,wiec tez mi sie wydaje ze mozesz sprobowac ja juz zostawic dluzej,zwlaszcza jak opiekunka mowi ze bedzie dobrze
|
|
#2246 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie chcę być przelecona Jak pokazać "staruszkom" ,że nie podoba mi się pomysł z zamontowaniem bramki? -Stanać przy bramce, kopać ją i wołać przechodzącą babcię o pomoc w otwarciu
|
#2247 |
|
Zadomowienie
|
Wariateczko kupiłam prostownice firmy remington taką co można prostować suche i mokre włosy-napisze model jak włącze kompa bo teraz pisze z tel
|
#2248 |
|
Zadomowienie
|
Kasia przykro mi z powodu dziadka
![]() Owieczko oooo, to się zadzieje dziś , włosy się wyprostują same bez prostownicy seseseWszystkiego naj kochana Olka Boże co za sen ![]() Mi się śniło parę dni temu ze poszłam do gina a ten do mnie "jest ciaża dwudziesty którys tydzień, tak to jest jak się nie słucha lekarza i nie zażywa środków anty" ![]() A ja taka ucieszona byłam ![]() Maluch drzemie drugi raz to poszyję |
|
|
|
#2249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miss Ja jak farbowałam w domu to nigdy mi się nie udało uzyskać takiego koloru co na opakowaniu...jedynie palona kawa z Joaśki
|
|
#2250 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia, kondolencje
Owieczka, gratulacje rocznicy muffinki, ale bym zjadła!! zrobiłaś w końcu?![]() Nikaa, Dygotka, ja też słodyczy nie jem udaje mi się łatwiej niż myślałam![]() Ela, Lili dzisiaj też 2 razy spała i po 19 już zasnęła, bo maruda była straszna. Nie wiem co się jej dzieje?!? Saara, dla Hubicia, duży chłopak![]() Bahamadia, Janeczka, ja to miałam swój ulubiony kolor Garnier ale mi wycofali teraz jakąś z Avonu farbowałam ale słabo złapała. Ja muszę mieć ciemny mocny brąz, bez żadnych czerwonych refleksów, poświaty i innych "cudowności". Olka, Ela, ale sny. Ja to mam sny tak realne, że nieraz budzę się o dotykam brzucha czy jestem w ciąży czy nie Tego czytać nie musicie, ani komentować, poprostu muszę to z siebie wyrzucić Mój Tata wrócił do domu, Brat ze Siostrą go przywieźli. Miałam nadzieję, że to koniec leczenia, ale na wypisie napisane, że za tydzień znowu ma jechać na zdjęcie szwów!! Jakby nie można było tego zrobić w Rzeszowie, odebrania wyników badań i ustalenie dalszego leczenia Boże, żeby tylko chemii nie dostał Znowu się podłamałam na samą myśl, że jeszcze tyle wyjazdów, nerwów, ja się wykończę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.

i ogólnie to nie był miły sen 

. Tylko wtedy zatruliśmy sie oboje i ja myślałam ze przez to zatrucie okres mi sie spóźnia
bo albo coś robię w kuchni albo jestem na dworze.... ale vive włączam b o mały uwielbia tańczyc
i oby małej nic nie wzieło

a katar zamaist ustepowac sie nasila,glowa mi peka ojjj bedzie ciezki dzien,jeszcze sie glupia do fryzjera umowilam na po poludnie,bo nie bylam chyba od urodzenia malej 

Wszystkiego Najlepszego