|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci ![]() |
|||
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
15 | 35,71% |
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
0 | 0% |
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
1 | 2,38% |
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
15 | 35,71% |
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
0 | 0% |
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
3 | 7,14% |
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
4 | 9,52% |
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
4 | 9,52% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Cytat:
dla mnie super sprawa ![]() Jeśli masz lokal i możliwości to myślę,że może próbować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#632 |
Zakorzenienie
|
Cookie u mnie takie coś było, ale dawałaś swoją cenę i do tego babka narzucała marżę 23% , więc wychodziło o ok 5 zł tańsze od nowej rzeczy. Ja wolałam osobiście dołożyć te 5 zł i kupić coś nowego na przecenach, bądź w pepco itp. No i w lumpie których mam z 3 w moim mieście body kupiłam nie raz za 0,60gr nie raz nowe wg nie używanie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#633 |
Rozeznanie
|
Nie mam lokalu
![]() ![]() ![]() ja bym chciała się 'wzorowac' na takim lmpku z kołobrzegu.. oni mieli wszystko wyprane, wyprasowane, porozwieszane działami, bo to był ogólnoodziezowy..i najważniejsze, nie sprzedawali na wycene, bo tak to faktycznie prawie na to samo wychodzi kupowanie nowych ciuszków, ale na wage, rozna cena za kg kazdego dnia.. ale zawsze mieli tam pełno ludzi! co chwila zatrudniali kogos nowego, bo roboty, nawet poza sezonem od groma.. a w bialymstoku nei ma zadnego lumpka z odzieza na wage ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#634 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Patik po raz pierwszy się z tym spotkałam, świece chrzestny a szatkę chrzestna u nas... ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
![]() |
#635 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() często miałam doła właśnie, że chyba tylko ja na naszym wątku sobie nie radzę z tym wszystkim ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#636 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#637 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do prasowania ciuszków Martynie to nie robie tego od pół roku. Chyba, ze to jakas wyjściowa sukienka lub bluzka to wtedy majgne szybko żelazkiem ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#638 |
Zakorzenienie
|
Dziubek a mały już w żłobku tak? płakał jak go zostawiałaś? jak wasze sprawy z pracą tż?
Właśnie o tym że szatkę i świecę chrzestni to słyszałam. Ale o chrzcie to nie. Zatkało tżta. On tak z grzeczności zapytał co należy do jego obowiązków w czasie chrztu a ta tak wypaliła. Jeszcze 4 dni przed chrzetem informuje że zaświadczenie od księdza trzeba. A mój tż nie ma czasu jeździć i załatwiać, a naszego księdza zastać graniczy z cudem. Paranoja. No nic nam nie wiadomo czy jest przyjęcie czy nie, oni mają cieżkie warunki mieszkaniowe wiec może nie ma nic? ale powinna powiedzieć. ![]() BTW ona ma swoich braci rodzonych, któryś z nich mógłby być chrzestnym. Ale oni nas uważają za bóg wie jakich bogaczy ( phi!) że kasy może nadajemy to i za płacenie chrztu naciąga. Ale jak zapłacimy za chrzest to niech się nie spodziewają nie wiadomo czego. Właśnie, ile wasze dzieci dostawały od chrzestnych? Sara po 500/ 600 zł ale uważam że to stanowczo za dużo jak na chrzest. Kajol masz rację, tak kobiety są traktowane które wybierają siedzenie w domu z dzieckiem. Nieroby, lenie, próżniaki. Mi sie pdooba takie "pracowanie na etacie w domu", chociaż czasami już chcę się oderwać i iść do pracy. Myha pewnie jest tak jak piszesz. Ja siedząc w domu codziennie zamiatam, zmywam podłogi, myję lustra. Jak się pracuje to takie rzeczy się robi co tydzień i już. Przestaje przeszkadzać może panujący nieład. Nie wiem. Mnie w oczy kuje jak siedzę i widzę paprochy na podłodze i zaraz sprzątam, chociaż wiem ze sara i tak nabrudzi i za chwilę będzie to samo. Ale widzę po sąsiadce która pracuje i przed 15 jest w domu( to szybko i tak) że z niczym się nie wyrabia przy dziecku. Takie realia, takie życie... Pieleszka jest Fabianek? o której się urodził.
#639 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie 17 zł za kg, a jak jest akcja to 1 zł/szt. Cookie jak nie masz lupa to go otwórz. W internecie jest mnóstwo dostawców z uzywanymi ciuchami, kiedyś się tym interesowałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#640 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Świecę chrzestny, szatkę chrzestna i to też jak chcą. Za chrzest płaci się u as samemu. Ma zapłacić za chrzest? Co to za bezczelni ludzie? ![]() Ja bym z Radkiem nie poszła. I tż kazałabym zaraz wracać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#641 |
Zakorzenienie
|
Patik moja kasiory nie dostała, same prezenty. Generalnie nie ma zapłaty za chrzestni, nie? nie ma cennika
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#642 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#643 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciucholand dla ciężarnych i dzieciaczków i np komis z zabawkami. ktoś Ci przynosi do sklepu ze swoja ceną np na 2-3 tyg, jak się sprzeda bierzesz np 10-15% z ceny. Tak samo z akcesoriami dla dzieciaków: wózki, wanienki, foteliki. Niektórym nie chce się bawić w allegro czy tablice więc oddaja do Ciebie do sklepu ![]() Takie moje skromne zdanie ![]() Cytat:
![]() A z naszych rzeczy nawet bokserki tz ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#644 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
super wygląda to - żadnych pęcherzy pod folia jak te do samodzielnego zakładania, nic nie widac że jest folia na szybach. Cytat:
nielegalne jest zakładanie folii zbyt ciemnych które zakłócają przejrzystosc szyby od środka i ograniczają widoczność - muszą mieć specjalny atest takie folie. a najlepiej żeby jeszcze ten kto zakłada folie - w sensie firma- wystawiła taki certyfikat albo inny papierek że folia ma właśnie ten atest - nam własnie gosć wystawił cos takiego. ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#645 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mały od 8 , ok 12 go odbieramy bo nie chcę go od razu dawać na 8 h w "pokoju przyjęć" zajął się zabawkami, tańczył a my jeszcze papiery uzupełnialiśmy, potem opiekunka go wzięła na ręce i zaraz poszli w sumie Marek jeszcze po chwili szedł dopowiedziec co mały mówi jak chce pić i nie słyszał płaczu więc moze się zajął zabawkami ![]() to co teraz czuję to masakra, nie do opisania... może przesadzam ale serce mi pęka ![]() a u nas bez zmian, roboty nie ma , wysyłamy cv i czekamy... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#646 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-09-05 o 10:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od chrzestnej 150€ U znajomych maluch dostał po tysiąc złotych od chrzestnych. Dla mnie to głupota, ludzie sami tak to nakręcają że szok. To co dać na komunie lub na wesele jak na chrzest się 1000zł daje? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#648 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To fajne maja podejście do chrztu ![]() ![]() PATIK u mnie w domu mimo, ze raz na tydzien robie gruntowne porzaki wnie jest az tak żle. Jak widze, ze na podłodze zalegaja okruszki to chociaz pozamiatam. Gary sa na bieżaco pomyte bo niestety mam jednokomorowy zlewozmywak i siła rzeczy musze starac sie myc na biezaco. u mnie fatalnie wyglada organizacja. Jestem taka pierdołowata ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój tż był w tym roku 2 razy chrzestnym. Obydwaj chłopcy dostali prezenty z pampersów, 1 pociąg z wagonami - na wagonach butelki, mleko, smoczki, zabawki itd, drugi miśka na motorze z powplatanymi akcesoriami. Do teo pamiątki chrztu i po 150zł w środku. A z tym sprzątaniem mam tak samo, codziennie odkurzanie, myscie, kurze, szorowanie łazienki itd ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#650 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#651 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki je.tem...Dziękuję Wam za kciuki.
![]() Byli.my ( te bloki .ą 10 km od Mielca, a od mojego rodzinnego domu ok4 km, ale to nie problem, bo to i tak kawałek ) Mie.zkanie ma 25 m2 z tym, że obok kuchni ( ciemna, .lepa (bez okna )- ale duża, zmie.ci .ię .tól, krze.la itp ) w .en.ie że za .cianą je.t takie pomie.zczenie trychowe. Dałoby .ię kuchnię powięk.zyć, ale to już trzeba gadać z lokatorami bloku, bo oni tam wie.zają ciuchy cza.em. Pokój je.t .redni. Łazienka więk.za niż ta na.za tutaj. Tylko, że wiadomo-remont. Bo nie ma tam nic. Płytek, podłóg ( je.t jakie. linoleum .przed milionów lat ). Nie ma wanny, umywalki, .przętu itp. Do generalnego remontu. Ale i tak nie była to mega rudera. Na.tawiłam .ie na małą klitę, a tak nie było. Trochę ni.ko podwie.zony .ufit w pokoju. Ale i tak już widziałam oczami wyorazni w.zyatko zrobione ![]() Teraz ka.a na prze.zkodzie. Bo niy 30 ty. to nie dużo ( M. jednak nie ma .zan. na taki kredyt, góra 10 ty. ) Ale może te.ć by wział i by.my mu .płacali... M. po.zedł dzwonić na dwór. Je.t mnó.two do zrobienia, ale jak .oie pomy.lę ile na. ko.ztuje życie TU to je.t to rewelacyjne wyj.cie...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#652 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to nie wiele nawet. Długo się czeka na samochód czy robia to w 1 dzien? Cytat:
Podziwiam Was mamusie za decyzję o żłobkach... bo jest cholernie ciężka, ale co zrobić, życie.. ![]() Cytat:
Przepraszam jeśli kogoś uraziłam ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#653 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mnie sie wieczorem juz nic nie chce robic. To taki czas tylko dla mnie. Zazwyczaj ide pod prysznic. Posiedze chwile na neci albo obejrze serial i o 21:30 do spania bo o 5:30 trzeba wstac ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#654 | |
Zakorzenienie
|
znalazlam adres dostawcy tego kołobrzeskiego i koszalinskiego http://www.lirastextile.com/strony/wiecej.php moze ci cos da. byc moze nawet maja jakies sortowanie na dzieciece, czy ciazowe. wiem tez ze u nas w jednym z ich sklepow jest wypozyczalnia strojow karnawalowych
---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#655 | |
Zakorzenienie
|
patik dziwni ludzie, bardzo dziwni...za chrze.t ma płacić? piew.ze .ły.zę. Ja też .ama kupowałam w.zytko. Igor do.tał po 500 zł od obydwu chrze.tnych. xiędzu za chrze.t dali.my 100 zł.
dziubku je.zcze tylko pół godz ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#656 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Ty maniaczko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#657 |
Zakorzenienie
|
A!
Monia .iło mi .ię, że zaciążyła. I nam nagrała. pio.enkę o tym, którą .piewala. z Arturem. Powaga.
|
![]() ![]() |
![]() |
#658 |
Wtajemniczenie
|
Zuza od chrzestnego dostała złoty medalik na łańcuszku a od chrzestnej 200 zł, z prośbą o zakup medalika z łańcuszkiem. wg mnie dużo. ja na komunię dawałam 500 zł chrzesniakowi
![]() |
#659 |
Wtajemniczenie
|
1000 zł
![]() My tez płaciliśmy 100 zł za chrzest |
![]() ![]() |
![]() |
#660 |
Rozeznanie
|
Monia jestes wieeeeeeeeeeeeelka!!:cmok :
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.