|
|
#61 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Cytat:
Na razie jedynie wrażliwe piersi, kłujące od czasu do czasu jajniki i pobolewające podbrzusze. Ze dwa razy mi było trochę niedobrze, ale nie bardzo. Mam ochotę pójść na betę, mimo, że lekarka powiedziała, że to nie ma sensu bo na pewno jestem w ciąży. Ale chciałabym czymś jeszcze tę pewność wesprzeć. Zobaczę jak się sytuacja objawowa będzie rozwijała. |
|
|
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#63 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ok czyli nie jestem sama ja już na betę raczej nie pójdę, muszę zrobić szereg badań i kaska poleci, także z moich planowanych zakupów po wypłacie nici, ale wolę mieć pewność, że jestem 100% zdrowa, czego się nie robi dla bejbika
|
|
#64 |
|
Wtajemniczenie
|
ech szybko
życzę spokojnych 9 miesiączków
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
Koronek Dzidzia najważniejsza
![]() Ja to jestem ciekawa co położna powie mi na to hpv w ciąży... trzęsie mi portkami
|
|
#66 |
|
Wtajemniczenie
|
ale zaszalałam przed chwilą
![]() ubierałam się i okazało się, że dwie pary spodni ledwie dopinam (dziwne, brzuch mi się trochę powiększył a waga spada) no i tak zajrzałam jakoś na allegro ... hmm... dwie pary legginsów ciążowych i rajstop moje, tak samo jak ładna spódnica ciążowa i sweterek ... no i jeszcze za pozwoleniem Męża zamówiłam sobie ładną torebkę (bo naprawdę nie mam, noszę taką szmacianą na którą patrzeć nie mogę, a mama musi ładnie wyglądać ) i majtki większe rozciągające się ... mam takieeeeeego kaca zakupowego... ale jaka radość
|
|
|
|
#67 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jutro usg?
|
|
#68 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
Vil84 to trzymam kciuki i zazdroszcze bardzo. Nie moge sie doczekac naszego pierwszego USG. Daj znac jak wrocisz.
|
|
|
|
#71 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hehe jak to mówią: w pierwszej ciąży jak tylko zobaczysz II kreski to kupujesz ciążowe ciuchy. W drugiej czekasz, aż ci się już gacie nie dopinają. A w trzeciej twoje ciążowe ubrania stają się twoimi normalnymi ubraniami ![]() ja z niecierpliwością czekam na wizytę, 13 września, ale ciągle pobolewa mnie brzuch, w miarę się staram tym nie przejmować, bo przy pierwszej ciąży też mnie bolał, tylko że mama wyrzuty sumienia, że ciągle łażę i sprzątam i podnoszę małą (2 latka ma) i potem się martwię, że przesadziłam... no ale trudno leżeć i pachnieć. Jeju mam nadzieję, ze mi ta ciąża szybko zleci bo chce już bejbi! Edytowane przez metropolitan Czas edycji: 2012-09-05 o 13:54 |
|
|
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiedz mi,nie boisz się jak to wszystko będzie po urodzeniu drugiego dziecka? Masz obawy czy dasz sobie radę,czy uda Ci się wszystko pogodzić? Pytam,bo mam córkę w podobnym wieku i prawdę mówiąc przy staraniach o tym nie myślałam,ale teraz mam natłok złych myśli...
|
|
|
#73 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny!
![]() Na razie tylko tak nieśmiało do Was zaglądam, bo jak do tej pory udzielam się w wątku mamuś marcowo - kwietniowych. Ale tak naprawdę to termin wychodzi gdzieś na przełomie kwietnia i maja, więc i tu się również pokażę ![]() Może ginekolog wskaże dobrą datę - wizytę mam w poniedziałek ![]() 2 kreski ukazały się mym oczom 29 sierpnia i był to chyba najszczęśliwszy dzień w moim życiu ![]() W sobotę pierwsze usg... Mam stracha... |
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
Tasia34
Hej! ![]() Trzymam kciuki za usg i oczywiście zapraszamy do nas
|
|
#75 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Zazdroszczę USG ja dopiero będę się umawiać i przez wyjazd zmuszona jestem dopiero za jakieś ok 2 tygodnie. Mam naszieję, że wszystko będzie dobrze i usłyszę małe bijące serduszko
|
|
#76 |
|
Zadomowienie
|
Witam tasia. I gratulacje!
Czarna, pewnie,m że mam obawy. Zwłaszcza, że moje dziecko jest istnym żywiołem i jak to się mówi "nie usiedzi". Ale na razie nie bardzo o tym myślę, podejrzewam, że czarne myśli przyjdą troszkę później. Zwłaszcza te związane z porodem, bo tego się boję jak ognia. |
|
|
|
#77 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kłuje mnie w podbrzuszu, mrowi jakby nie wiem czy to normalne.... |
|
|
|
|
#78 |
|
Wtajemniczenie
|
I już po badaniu. Maleństwo ma 7,5 mm, ma cudowne maleńkie serduszko wielkości łebka od szpilki
Wg rozmiaru 6 tydzień i 2 dni czyli zgadza się wszystko ![]() Może uda mi się fotkę usg wrzucić potem, nie wiem czy będzie cokolwiek widać jak zrobię zdjęcie aparatem. ale się cieszę ![]() następne badanie za trzy tygodnie, dostałam kartę ciąży, zaświadczenie do pracy i morfologię do powtórzenia. Pytałam też o to, czy brak objawów to coś złego, ale mam się tylko tym cieszyć. I zakaz basenu, jogi etc do 12 tygodnia. |
|
|
|
#79 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#80 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ktora nastepna do USG? |
|
|
|
|
#81 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz jestem w Anglii i będę chciała cesarkę,tak jak przy pierwszym ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Byłam w nowo otworzonej polskiej przychodni niedaleko mnie. Wizytę mam na 22 września,wtedy dopiero pierwszy raz ujrzę swoje słonko
|
|
|
#82 |
|
Zadomowienie
|
a czemu nie wolno jogi???
ja chyba tez bym chciała cesarkę tak jak za pierwszym razem, chociaż cc też się boję, naturalnego też i w ogóle panicznie boje się porodu. Ale w sumie jeszcze nie czas na to, żeby straszyć się porodami ![]() gratuluję USG!! |
|
|
|
#83 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ale nic, bede sie cwiczyc w cierpliwosci.Dziewczyny nie straszcie nas jeszcze porodem zostawmy to sobie na przyszly rok.
Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2012-09-05 o 21:16 |
|
|
|
|
#84 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie tyle co jogi nie wolno, co nie powinno się podejmować większego wysiłku fizycznego, jeśli wcześniej się nic nie robiło. a przy mojej pracy po 9-10 h i dojazdach po 2 h w jedną stronę do pracy nie miałam już siły na nic, efekt widać w mojej stopce ![]() no nic, poczekam do magicznego 12stego tygodnia i potem zacznę ćwiczyć, a teraz tylko spacery. |
|
|
|
|
#85 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mierze tylko tempke za rada Czarnej i wszystko wydaje sie byc ok. staram sie jesc zdrowe urozmaicone posilki, chodze na spacery i czekam mam nadzieje,ze dobrze na tym z malenstwem wyjdziemy.
|
|
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Boli mnie gardło
|
|
#87 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam spacery codziennie do pracy i z pracy, więc myślę, że wyrabiam normę dodatkowo spać mi się chce potwornie, a jeszcze dzisiaj paskudna pogoda i zasypiam na siedząco w pracy.No co tam Kochana Cię dopadło? Jakieś pastylki do ssania może? Albo płucz gardełko, popijaj ciepłą wodę z miodem i cytrynką. I nie rozchoruj nam się tu Witam wszystkie nowe Mamusie, powoli zabieram się do wprowadzenia jakiejś listy w pierwszym poście, może macie jakieś pomysły, żeby było to przejrzyste? Widziałam na innych wątkach zasadę: Nick-Imię-Wiek-w którym cyklu się udało-TP Chcecie? To może poproszę inf. na priv, bo z wątku ciężko będzie mi wyłapać
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
Koronek
Tabletki mogę brać? Cholinex na przykład? ;> Nienawidzę tego drapania
|
|
#89 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- na stronce doz są ulotki, ale widzę, że: "Preparat może być stosowany w ciąży i okresie karmienia piersią jedynie w przypadku zdecydowanej konieczności"
|
|
#90 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:54.

ja już na betę raczej nie pójdę, muszę zrobić szereg badań i kaska poleci, także z moich planowanych zakupów po wypłacie nici, ale wolę mieć pewność, że jestem 100% zdrowa, czego się nie robi dla bejbika 

. Ale nic, bede sie cwiczyc w cierpliwosci.