|
|
#1531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak podkreślić jasną cerę? II
kurcze, ciekawe jak wyglądałby przy LP 100.. A to jest odcień 100 na bank? Nie wiedzialam ze jest 100, widzialam najjasniejszy 101 porcelain
|
|
|
|
|
#1532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Następny po nim w kolejności był ten z numerkiem 103. EDIT: Tu znalazłam odcienie --> http://www.pedet.pl/x_C_I__P_7012683-7010001.html
|
|
|
#1533 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#1534 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jestem niemal stuprocentowo pewna ze gdzieś widziałam porcelain
musze poszukaćEdit: http://www.greenrolo.com/images/rimmel.jpg
|
|
|
|
|
#1535 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miałam to serum rozjaśniające a raczej mam.. bo lezy na półce... nie dość ze zapycha to jeszcze bardzo wysusza skórę więc nie dla mnie.. używałam przez tydzien i narobiło więcej szkód niż pożytku.. a co do rozjaśniania za krótko używałam zeby dało jakies efekty Mikrodermabrazję również mam.. i z niej jestem zadowolona.. nie podraznia mojej naczynkowej skóry ( dopóki nie stosuje ją za często), ładnie oczyszcza.. a po zmyciu jej na twarzy nie ma nawey zaczerwienienia... rano buzia jest miła w dotyku i rzeczywiscie rozjąsniona. Kremu do rąk nie miałam więc się nie wypowiadam |
|
|
|
|
|
#1536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pare dni temu przychodzi siostra i chwali sie zakupami: krem na dzien Bielendy i tonik-jakies nowosci brazujace, kupila jeszcze jakis nowy balsam brazujacy i do mnie: "moze chcialabys wyprobowac?" ja chce byc jasniejsza, a ona coraz ciemniejsza, a ma naturalnie bardzo jasne wlosy i predyspozycje do opalania mniejsze ode mnie, co za paradoks ale twarz mam wyraznie jasniejsza po acne dermie, chyba rzeczywiscie to zżolkniecie skory bylo po tym betakarotenie,od 3 tygodni nie biore i jestem bardziej "chlodna"
|
|
|
|
|
|
#1537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)wg mnie nie recover nie jest najgorszy jeśli chodzi o krycie, no i ma te drobinki świecące, przez co mniej widać jakieś niedoskonałości... w podobnej kolorystyce mogę polecić manhattan soft & light, kolor nr 30 (nazywa się naturel chyba), po wyciśnięciu z tubki ma taki sam kolor jak recover 100 ale na twarzy jest jaśniejszy - lepiej się adaptuje, a krycie ma jeszcze lżejsze nić recover
|
|
|
#1538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nigdzie go nie spotkałam u nas w sprzedaży, a kupowałam chyba z 4 opakowania tego recovera
|
|
|
#1539 |
|
Raczkowanie
|
Moim zdaniem recover kryje bardzo kiepsko
![]() Chociaz gdybym miala ladniejsza cere, na pewno stalby sie numerem jeden, bo strasznie podoba mi sie efekt "glow" po nim. Mam odcien 103, pare razy zmieszalam go z dermacolem i bylo prawie idealnie
|
|
|
|
|
#1540 |
|
Zakorzenienie
|
to nie z allegro tylko z googli na grafice wyszukane hehe ale jestem pewna że gdzieś widziałam! tak jak juz napisałam przecież
|
|
|
|
|
#1542 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś użyłam tego Recovera do pracy i niestety, przez to rozświetlenie moja twarz po 3-4 h wyglądała jakby cała była tłusta
A nałożyłam naprawdę mało podkładu ![]() Chyba go będę tylko np. na kości policzkowe dawać jako rozświetlacz, bo nawalili do niego tyle tych rozświetlających drobinek że zbyt "dyskotekowo" to wygląda
|
|
#1543 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z tym, ze generalnie ona ma sklonnosci do przetluszczania sie Jako rozswietlacza Recovera jeszcze nie probowalam, ale teraz zaczynam myslec, ze warto. Tylko czy nie bedzie dawac zbyt subtelnego efektu
|
|
|
|
|
|
#1544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na całą twarz jednak lepiej się spisuje u mnie Maybelline DMM, tylko że wysusza a nałożony na krem też się świeci
|
|
|
#1545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale chciałabym, żeby był jaśniejszy jeszcze odcień o ton albo dwa nawet.... a do tego, że się błyszczę po jakimś czasie to jestem przyzwyczajona... żaden podkład chyba mnie nie zmatuje na maxa
|
|
|
#1546 |
|
Zakorzenienie
|
A może tak zmieszać go z innym podkładem? Ja tak robiłam i było ok. Nie za świecąco, ale też nie matowo.. I bez świecenia
|
|
|
|
|
#1547 |
|
Zadomowienie
|
Ja się chyba nieśmiało dołączę
zawsze byłam biała, ale marzyła mi się opalenizna. Mam ciemne włosy i jakoś tak mi to zawsze pasowało. Ale zaczynam dbać o skórę, przymierzam sie do filtrów... nieważne, ja nie o tym. właściwie to chciałam spytać, co ta Pani ma na ustach?albo coś podobnegjak znacie? jak było toprzepraszam,a lenieprzekopię sie przezten wątek na pewno... http://pretty.wizaz.pl/forum/attachm...9&d=1166027023
|
|
|
|
|
#1548 |
|
Rozeznanie
|
a ja chciałam Wam napisać,że są jasne podkłady z firmy Sephora
Dostałam próbkę i jest OK-nareszcie!Porównywałyśmy z Panią też inne kolory,ale ani L'oreal,ani Lancome,Chanel itd itp nie ma nic tak jasnego jest jeszcze jaśniejszy odcień od mojej próbki-Pani określiła jako biały hihi To informacja dla osób które mają problem z dobraniem podkładu ![]() acha,dzisiaj dostałam też MF101-porównując-MF bardziej różowy,Sephora bardziej beżowy Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#1549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam bardzo podobną szminkę - z Orliflame, maxishine, kolor frosted champagne... bardzo jasny perłowy róż (a nawet taki lekko połyskujący) nie załączę niestety zdjęcia, bo nie mam cyfrówki...
|
|
|
#1550 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1551 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#1552 |
|
Wtajemniczenie
|
kupiłam sobie dziś korektor w płynie, bo mój poprzedni stał się za ciemny i za żółty (wyjaśniała mi cera!
kolorek śliczny! zbliżony do C1 L'Oreala, mniej różowy ale też chłodny.ale sie ciesze, że mi cera zjaśniała! w dziennym świetle wyglądałam prawie biało jak blond-gejsza ![]() miałam dziś jaśniutki, prawie biały (złamany kremowym kolorkiem, bo w czystej bieli mi nieładnie) sweterek i mama powiedziała do mnie "ty to niedługo będziesz bielsza od tego swetra" hihihi ![]()
|
|
#1553 |
|
Rozeznanie
|
tez cos wrzuce choc nie mam duzo bo wiekszosc zapisuje z tego tematu mhhmhmmhmh
|
|
|
|
|
#1554 |
|
Rozeznanie
|
jak cos sie powtarza wybaaaczcie. kurcze mam duzo fot pieknych bladolicych z roznych portali, myslicie,ze wypada czy nie umieszcac je tu...
?
|
|
|
|
|
#1555 |
|
Przyczajenie
|
Moonlight ile dałaś za ten korektor bo jestem bardzo ciekawa i zainteresowana
?
|
|
|
|
|
#1556 |
|
Raczkowanie
|
Milk, na zdjeciach z tego portalu jest napisane malymi literkami "do not republish"
ale ja sie i tak ciesze ze je zamiescilas . Chcialabym tak wygladac - cera+włosy :http://pretty.wizaz.pl/forum/attachm...9&d=1170798446 Myślicie ze mozna taki kolor uzyskac szamponem koloryzujacym, jesli wczesniej przez kilka lat uzywalam szamponow ciemny braz/czern? W kazdym razie sprobuje, bo i tak mam juz niewielkie odrosty( po Castingu L'oreala ).Moja skora tez sie robi jasniejsza, przede wszystkim po pellingach i maseczkach z glinki, ale jednak blada nie jest, tylko po prostu srednio jasna Podkład Gosha nadal odpowiada mi kolorystycznie (jest ciemniejszy w tubce, czy 'wylany' na reke niz rozsmarowany na twarzy), ale niestety mnie zapycha troche . Dlatego teraz pokombinuje z jakims jasnym pudrem+ korektor na wypryski. Mysle nad transparentnym prasowanym Lumene, bo w necie wyglada dosc jasno, mam nadzieje ze w realu tez. Ktoras z was uzywala moze? Zalezy mi na efekcie bardzo matujacym i lekko kryjacym. Mam puder Miss Sporty So Clear(chcialam zaoszczedzic ) - odcien transparenty 01 - hahaha! - jestem po nim pomaranczowa . Tak to jest jak się wierzy numeracji, a nie oglada sie testerow w swietle dziennym...pozdrawiam bladolice
|
|
#1557 |
|
Zadomowienie
|
Luxoria, chodzi Ci o puder Skin Couture Lumene? Jeśli tak, to ja używałam. Jeśli szukasz b. jasnego koloru, to wybierz 01 Transparent, ale przy tym odcieniu nie liczyłabym na krycie
. Za to ten puder naprawdę dobrze matuje. Byłam z niego b. zadowolona. Na KWC też ma b. dobre recenzje.
|
|
|
|
|
#1558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1559 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na moich ustach podobny efekt daje szminka maybelline z serii "lip smooth", kolor (08) - milk shake, niestety trochę wysusza mi usta
|
|
|
|
|
|
#1560 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:34.

musze poszukać
ale twarz mam wyraznie jasniejsza po acne dermie, chyba rzeczywiscie to zżolkniecie skory bylo po tym betakarotenie,od 3 tygodni nie biore i jestem bardziej "chlodna"

A nałożyłam naprawdę mało podkładu
Z tym, ze generalnie ona ma sklonnosci do przetluszczania sie