Studiowania nadszedł czas, już wkrótce nowy semestr połączy nas! :) - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-05, 16:03   #4261
aszin
Zakorzenienie

Dot.: Studiowania nadszedł czas, już wkrótce nowy semestr połączy nas! :)

Też bym się już czegoś pouczyła, ale nie wiem jak, skoro wszystkie przedmioty nowe dla mnie
Stary 2012-09-05, 16:05   #4262
mala_mi77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aszin Pokaż wiadomość
Też bym się już czegoś pouczyła, ale nie wiem jak, skoro wszystkie przedmioty nowe dla mnie
Korzystaj z wolnego czasu... :P za 3 miesiące zatęsknisz!
mala_mi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 16:08   #4263
Bziu
Zakorzenienie

Dizzy, mogłabyś powiedzieć coś więcej o dekoloryzacji chantalem? Jakim produktem rozjaśniałaś? Ja chciałabym rozjaśnić z ciemnego brązu do średniego ale boję się sama to robić -.- żeby mi nie wyszedł jakiś rudy czasami, no i nie chcę za bardzo niszczyć włosów a widzę że Tobie wyszedł fajny kolor

http://miejpoglad.blogspot.com/
Bziu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 16:11   #4264
75ddc484932d6abe74127785cb7415263f83996c
Konto usunięte

Cytat:
Poucz się za mnie na poprawkę
75ddc484932d6abe74127785cb7415263f83996c jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 16:21   #4265
Hargalaten
Zadomowienie

Ja ledwo żyję. Głowa boli, mięśnie bolą, ale jednocześnie mam ogromne parcie na ogarnięcie wszystkiego, więc siedzę i podliczam wrześniowe wydatki, uzupełniam kalendarz, sprzątam, oglądam Porodówkę na TLC. Zaraz lecę po jakiegoś proszka.
Hargalaten jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 16:32   #4266
gwiazdka93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hargalaten Pokaż wiadomość
Ja ledwo żyję. Głowa boli, mięśnie bolą, ale jednocześnie mam ogromne parcie na ogarnięcie wszystkiego, więc siedzę i podliczam wrześniowe wydatki, uzupełniam kalendarz, sprzątam, oglądam Porodówkę na TLC. Zaraz lecę po jakiegoś proszka.
Też to oglądam

Ja właśnie wstałam, okropnie się czuję, jak baba w ciąży Te mdłości mi żyć nie dają.
gwiazdka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 16:40   #4267
Hargalaten
Zadomowienie

Ostatnio namiętnie oglądam TLC, ciekawią mnie te programy. Aktualnie się dokształcam na mistrzyni makijażu, bo kreskę zrobić umiem, ale ja i cienie to się nie zawsze zgadzamy ^^'.

Ale otrułaś sie, że Cię tak mdli?
Stary 2012-09-05, 16:41   #4268
aszin
Zakorzenienie

Kocham TLC, te wszystkie programy o tematyce medycznej i te dokumenty różnego rodzaju!
Stary 2012-09-05, 16:47   #4269
Hargalaten
Zadomowienie

Cytat:
Kocham TLC, te wszystkie programy o tematyce medycznej i te dokumenty różnego rodzaju!
Wstydliwe choroby - cóż, przekonały mnie, że na pewno nie będę dermatologiem ^^'. A Porodówkę lubię, generalnie aspekty ciąży mnie ciekawią.
Stary 2012-09-05, 17:03   #4270
aszin
Zakorzenienie

Cytat:
Wstydliwe choroby - cóż, przekonały mnie, że na pewno nie będę dermatologiem ^^'. A Porodówkę lubię, generalnie aspekty ciąży mnie ciekawią.
Jeśli miałabym być lekarzem, to też nie chciałabym być dermatologiem
Stary 2012-09-05, 17:06   #4271
Karolllka7
Zakorzenienie

Ja też z Małą na głowie, bo u siostry siedzę. Mała ma wyjątkowo nieznośny dzień, marudna strasznie, aż mi głowa pęka tak się momentami drze. Ale zęby jej wychodzą i to dlatego.
Stary 2012-09-05, 17:16   #4272
Dizzy1906
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bziu Pokaż wiadomość
Dizzy, mogłabyś powiedzieć coś więcej o dekoloryzacji chantalem? Jakim produktem rozjaśniałaś? Ja chciałabym rozjaśnić z ciemnego brązu do średniego ale boję się sama to robić -.- żeby mi nie wyszedł jakiś rudy czasami, no i nie chcę za bardzo niszczyć włosów a widzę że Tobie wyszedł fajny kolor
ja miałam to:
http://allegro.pl/chantal-dekoloryza...546138078.html

Jaki masz naturalny? dziewczyny mówiły, że nie uzyskam naturalnego koloru. Straszyły trochę. Ale ja jestem zadowolona. Kolor który widzisz na blogu ściemniał. Mam teraz taki ciemny, ale nie czarny i nie ma odrostu. Podoba mi się. Jest taki.. naturalny.. A przy odpowiedniej pielęgnacji włosy są świecące i miękkie. A powiedz mi jeszcze jak długie masz włosy? Na te moje zużyłam ok 2/3 (robiłam 2 razy). Więc jak coś chętnie oddam Ci resztę, bo ja bym musiała ją wyrzucić.
a i jak coś to zawsze możesz spróbować na paśmie. Zresztą, to jak się robi to widzisz co i jak. Jak uznasz że zmierza do rudego możesz splukiwać I na pewno rudy się nie zrobi. Bo tak jak pisałam wyżej - na pewno ściemnieją

Edytowane przez Dizzy1906
Czas edycji: 2012-09-05 o 17:17
Dizzy1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 17:36   #4273
Likable
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eternitka Pokaż wiadomość
Ja się dziś bawię w ogrodnika
ja dzisiaj tez
Cytat:
oglądałam to kilka razy i czasem aż się dziwie że ludzie takie choroby mogą złapać

a ja myślę jak przerobić sobie kamizelkę

Likable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 17:47   #4274
Bziu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dizzy1906 Pokaż wiadomość
ja miałam to:
http://allegro.pl/chantal-dekoloryza...546138078.html

Jaki masz naturalny? dziewczyny mówiły, że nie uzyskam naturalnego koloru. Straszyły trochę. Ale ja jestem zadowolona. Kolor który widzisz na blogu ściemniał. Mam teraz taki ciemny, ale nie czarny i nie ma odrostu. Podoba mi się. Jest taki.. naturalny.. A przy odpowiedniej pielęgnacji włosy są świecące i miękkie. A powiedz mi jeszcze jak długie masz włosy? Na te moje zużyłam ok 2/3 (robiłam 2 razy). Więc jak coś chętnie oddam Ci resztę, bo ja bym musiała ją wyrzucić.
a i jak coś to zawsze możesz spróbować na paśmie. Zresztą, to jak się robi to widzisz co i jak. Jak uznasz że zmierza do rudego możesz splukiwać I na pewno rudy się nie zrobi. Bo tak jak pisałam wyżej - na pewno ściemnieją
mam takie do łopatek, naturalnie ciemny brąz, ale przez farby tak ciemny że prawie czarny a ja chcę zejść do średniego brązu
powiedz mi jeszcze czy to śmierdzi tak strasznie jak inne rozjaśniacze?

Stary 2012-09-05, 17:53   #4275
Konto usunięte

T-Mobile mnie wkurzyło i chyba będę zmieniać siec :/
Tylko nie wiem na jaką.
Stary 2012-09-05, 18:16   #4276
wybieramstereo
Rozeznanie

[1=75ddc484932d6abe7412778 5cb7415263f83996c;3634364 4]T-Mobile mnie wkurzyło i chyba będę zmieniać siec :/
Tylko nie wiem na jaką.[/QUOTE]

ja też poważnie się zastanawiam nad zmianą. A dlaczego wkurzyło?
wybieramstereo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 18:23   #4277
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez wybieramstereo Pokaż wiadomość
ja też poważnie się zastanawiam nad zmianą. A dlaczego wkurzyło?
Bo co chwilę taryfy zmieniają na gorszę, teraz wprowadzili opłaty za sprawdzenie stanu konta szybkim kodem, mieliśmy z TŻem aktywowaną usługę ,,Między nami" i zagapiliśmy się i z tydzień temu rok tej aktywności nam minął i się wyłączyła a na nowo aktywować tego nie idzie.
I nie ma nic zastępczego więc chyba przestaniemy do siebie dzwonić bo za drogo będzie i jeszcze pare rzeczy by się znalazło.

Odkąd ERa zmieniła się na T-Mobile to mocno się pogorszyło
Stary 2012-09-05, 18:52   #4278
Dizzy1906
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bziu Pokaż wiadomość
mam takie do łopatek, naturalnie ciemny brąz, ale przez farby tak ciemny że prawie czarny a ja chcę zejść do średniego brązu
powiedz mi jeszcze czy to śmierdzi tak strasznie jak inne rozjaśniacze?
dla mnie w ogóle nie śmierdziało.. na głowie miałam reklamówkę i ręcznik. Powstrzymało jakikolwiek odór.

Hmm to ja na Twoim miejscu użyłabym dekoloryzatora, potem od razu rozjaśniacz (tylko nie za mocny). Podobno ma świetne działanie po deko. Później farba o 2 odcienie jaśniejsza od tego co chcesz uzyskac - ściemnieje. Ja kiedyś pisałam do takiej blogowej ekspertki w tej sprawie. To na produktach profesjonalnych zajeciła mi coś takiego :
Najlepiej profesjonalnie, do zamóienia nawet na allegro
vincent ledier intensive z wodą 6% na 30 minut mieszany 1:2 (1 dla proszku)
farba Alfaparf 7,21 z 5.1 z wodą 6% po całości na 35 minut.

tu masz jej bloga:
http://kokardka-mysi.blogspot.com/
jak coś to na meila wysyłasz co chcesz, a ona podaje rady Poczytaj sobie

Dizzy1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 18:57   #4279
Fuzelka
Rozeznanie

[1=75ddc484932d6abe7412778 5cb7415263f83996c;3634417 2]Bo co chwilę taryfy zmieniają na gorszę, teraz wprowadzili opłaty za sprawdzenie stanu konta szybkim kodem, mieliśmy z TŻem aktywowaną usługę ,,Między nami" i zagapiliśmy się i z tydzień temu rok tej aktywności nam minął i się wyłączyła a na nowo aktywować tego nie idzie.
I nie ma nic zastępczego więc chyba przestaniemy do siebie dzwonić bo za drogo będzie i jeszcze pare rzeczy by się znalazło.

Odkąd ERa zmieniła się na T-Mobile to mocno się pogorszyło [/QUOTE]

JAK to wprowadzili opłaty za sprawdzenie stanu konta?!

Think positively
Exercise daily
Eat healthy
Work hard
Stay strong
Worry less
Dance more
Love often
Be happy
Fuzelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 19:02   #4280
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Fuzelka Pokaż wiadomość
JAK to wprowadzili opłaty za sprawdzenie stanu konta?!
Tak za sprawdzenie stanu konta kodem *101# płacisz 10 gr za każdym razem.
Parodia normalnie.
Stary 2012-09-05, 19:03   #4281
Bziu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dizzy1906 Pokaż wiadomość
dla mnie w ogóle nie śmierdziało.. na głowie miałam reklamówkę i ręcznik. Powstrzymało jakikolwiek odór.

Hmm to ja na Twoim miejscu użyłabym dekoloryzatora, potem od razu rozjaśniacz (tylko nie za mocny). Podobno ma świetne działanie po deko. Później farba o 2 odcienie jaśniejsza od tego co chcesz uzyskac - ściemnieje. Ja kiedyś pisałam do takiej blogowej ekspertki w tej sprawie. To na produktach profesjonalnych zajeciła mi coś takiego :
Najlepiej profesjonalnie, do zamóienia nawet na allegro
vincent ledier intensive z wodą 6% na 30 minut mieszany 1:2 (1 dla proszku)
farba Alfaparf 7,21 z 5.1 z wodą 6% po całości na 35 minut.

tu masz jej bloga:
http://kokardka-mysi.blogspot.com/
jak coś to na meila wysyłasz co chcesz, a ona podaje rady Poczytaj sobie

Stary 2012-09-05, 19:23   #4282
Fuzelka
Rozeznanie

[1=75ddc484932d6abe7412778 5cb7415263f83996c;3634501 1]Tak za sprawdzenie stanu konta kodem *101# płacisz 10 gr za każdym razem.
Parodia normalnie.[/QUOTE]

Ja się właśnie doczytałam, że 4 gr... W każdym razie bardzo, bardzo nieczyste zagranie i zrezygnuję z nich, jak tylko mi się umowa skończy, bo to już jest przegięcie na całego! Nie wspominając o tym, że w żadną drogą takiej informacji OD OPERATORA nie dostałam i tak sobie beztrosko ciągną ode mnie kasę od prawie miesiąca, a ja o tym nie wiem! Ciekawe ile jeszcze jest takich osób, które o tym nie wiedzą!
Jakbym ja im zalegała z kasą, to zaraz bym dostała MILION powiadomień, na tydzień wcześniej dostaję smsa, że mi się kończy ważność konta i żebym dała kasę, a jak wprowadzają złodziejską praktykę to cisza! Jestem bardzo oburzona.

Najgorsze jest to, że jak od kilku lat wszyscy idą do jednej sieci bo 'będzie taniej' to teraz ciężko się przenieść, bo każdemu się w innym terminie umowa kończy. Jeszcze jakiś czas temu mój chłopak chciał się przenieść z t-mobile gdzie indziej, bo za taką dziką kasę jak on płaci za abonament, to jeszcze kiedyś jakieś bonusy dawali, a teraz wszystko obcięli. A ja go prosiłam, żeby został, bo przecież taniej. Pfff... W ogóle jak to jest, że ja podpisuję umowę z nimi i oni sobie zmieniają w niej coś... Jak podpisywałam umowę to w życiu by mi do głowy nie przyszło, że takie złodziejstwo zrobią.

Podobne emocje przeżywam ostatnio w związku z kontem bankowym w mbanku, ponieważ naczytałam się ostatnio o awariach wpłatomatów, że możesz włożyć pieniądze i ich więcej nie zobaczyć! Wpłata w punkcie mbanku jest obciążona prowizją 9 PLN. I ja wiem, że to konto praktycznie za darmo jest, oni z czegoś żyć muszą, więc tak to wygląda. Ale chodzi mi o sam sposób rozwiązania tego problemu przez nich - klient zgłaszający reklamację jest traktowany jak złodziej, jest zbywany przez konsultantów byle czym. Możesz zostać nagrana na kamerę we wpłatomacie, jak odliczasz 2000 zł i jak wkładasz je do maszyny i nie jest to dowodem w Twojej sprawie! Nie mogą otworzyć tego wpłatomatu i policzyć, jaka jest nadwyżka pieniędzy, bo nie i już. Co to za bank, który nie zapewnia bezpieczeństwa moim pieniądzom! Nie wspominając o tym, że wątek luk w systemie i dostępu do danych osobowych kilentów mbanku też w interecie już był!

Think positively
Exercise daily
Eat healthy
Work hard
Stay strong
Worry less
Dance more
Love often
Be happy
Fuzelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 19:43   #4283
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Fuzelka Pokaż wiadomość
Ja się właśnie doczytałam, że 4 gr... W każdym razie bardzo, bardzo nieczyste zagranie i zrezygnuję z nich, jak tylko mi się umowa skończy, bo to już jest przegięcie na całego! Nie wspominając o tym, że w żadną drogą takiej informacji OD OPERATORA nie dostałam i tak sobie beztrosko ciągną ode mnie kasę od prawie miesiąca, a ja o tym nie wiem! Ciekawe ile jeszcze jest takich osób, które o tym nie wiedzą!
Jakbym ja im zalegała z kasą, to zaraz bym dostała MILION powiadomień, na tydzień wcześniej dostaję smsa, że mi się kończy ważność konta i żebym dała kasę, a jak wprowadzają złodziejską praktykę to cisza! Jestem bardzo oburzona.

Najgorsze jest to, że jak od kilku lat wszyscy idą do jednej sieci bo 'będzie taniej' to teraz ciężko się przenieść, bo każdemu się w innym terminie umowa kończy. Jeszcze jakiś czas temu mój chłopak chciał się przenieść z t-mobile gdzie indziej, bo za taką dziką kasę jak on płaci za abonament, to jeszcze kiedyś jakieś bonusy dawali, a teraz wszystko obcięli. A ja go prosiłam, żeby został, bo przecież taniej. Pfff... W ogóle jak to jest, że ja podpisuję umowę z nimi i oni sobie zmieniają w niej coś... Jak podpisywałam umowę to w życiu by mi do głowy nie przyszło, że takie złodziejstwo zrobią.

Podobne emocje przeżywam ostatnio w związku z kontem bankowym w mbanku, ponieważ naczytałam się ostatnio o awariach wpłatomatów, że możesz włożyć pieniądze i ich więcej nie zobaczyć! Wpłata w punkcie mbanku jest obciążona prowizją 9 PLN. I ja wiem, że to konto praktycznie za darmo jest, oni z czegoś żyć muszą, więc tak to wygląda. Ale chodzi mi o sam sposób rozwiązania tego problemu przez nich - klient zgłaszający reklamację jest traktowany jak złodziej, jest zbywany przez konsultantów byle czym. Możesz zostać nagrana na kamerę we wpłatomacie, jak odliczasz 2000 zł i jak wkładasz je do maszyny i nie jest to dowodem w Twojej sprawie! Nie mogą otworzyć tego wpłatomatu i policzyć, jaka jest nadwyżka pieniędzy, bo nie i już. Co to za bank, który nie zapewnia bezpieczeństwa moim pieniądzom! Nie wspominając o tym, że wątek luk w systemie i dostępu do danych osobowych kilentów mbanku też w interecie już był!
Może 4 gr a mi się coś pokrciło . Ale nie ważne ile ważne, że w ogóle biorą za coś za co nie powinni.
Ja na szczęscie nie mam umowy więc w każdej chwili mogę z nich zrezygnować.
Tyle, że nie mogę zmienić numeru na inny więc będę kombinować jak ten przenieś.
Stary 2012-09-05, 19:47   #4284
eternitka
#etergirl

CSP chodźcie oboje do plusa
ta ich nowa oferta na kartę jest całkiem okej, nie ma żadnych opłat za sprawdzanie stanu konta i można sobie różne rzeczy pododawać, np za 5zł miesięcznie do 22.10 mamy z Harg smsy za darmo do wszystkich a po 22.10 będą po 3 gr. I nr też można przenieść chyba a za to 1000 minut
tu możesz ją sobie obejrzeć
http://nakarte.plus.pl/prepaid/chce_..._klientem.html

Plan:
Droga do marzeń...
eternitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 19:54   #4285
Konto usunięte

Z tych ofert co tak na sybko przejrzałam to własnie Plus i Play wydają się najlepsze.
Ale muszę jeszcze wszystko dokładnie poczytać i skonsultować się z TŻetem.
Stary 2012-09-05, 20:02   #4286
karolinaaa92
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio namiętnie oglądam TLC, ciekawią mnie te programy. Aktualnie się dokształcam na mistrzyni makijażu, bo kreskę zrobić umiem, ale ja i cienie to się nie zawsze zgadzamy ^^'.
U mnie jest odwrotnie - kreskę, co prawda, zrobić umiem, ale cienie mi lepiej wychodzą.

[1=75ddc484932d6abe7412778 5cb7415263f83996c;3634501 1]Tak za sprawdzenie stanu konta kodem *101# płacisz 10 gr za każdym razem.

♥ i że Cię nie opuszczę... - 18.05.2019

karolinaaa92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 20:18   #4287
mala_mi77
Raczkowanie

Cytat:
Aktualnie się dokształcam na mistrzyni makijażu, bo kreskę zrobić umiem, ale ja i cienie to się nie zawsze zgadzamy ^^'.
Cytat:
Napisane przez karolinaaa92 Pokaż wiadomość
U mnie jest odwrotnie - kreskę, co prawda, zrobić umiem, ale cienie mi lepiej wychodzą.

Ahh ja uwielbiam makijaże... Nawet jak siedzę w domu to się maluję, dla samej przyjemności wykonywania I jak tylko mam okazję to "trenuję" na mamie, siostrze, przyjaciółkach... ostatnio nawet robiłam mojej ośmioletniej siostrzenicy makijaż Monster High (jeśli kojarzycie o czym mówię)
mala_mi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 20:23   #4288
wybieramstereo
Rozeznanie

no to rzeczywiście chore, niedługo za to, że się nie odbierze trzeba będzie płacić
wybieramstereo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 20:23   #4289
Lusja
Zakorzenienie

Cześć

Ale dawno mnie tu nie było Spotkałam się 2 razy z ex tż Jestem ciekawa czy coś w ogóle z tego będzie. Niby znowu czuję przy nim szybsze bicie serca i motyle w brzuchu Nie było jeszcze poważnej rozmowy.. Zastanawiam się czy ja mam zrobić ten pierwszy krok czy raczej czekać

Lusja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 20:28   #4290
karolinaaa92
Zakorzenienie

Lusja, ja bym chyba poczekała. Jak chłopu zależy, to niech się stara.

♥ i że Cię nie opuszczę... - 18.05.2019

karolinaaa92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości