|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4861 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zielona ![]() jejku czasu brak ...
![]() |
#4862 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4863 |
Wtajemniczenie
|
Wchodze i sprawdzam czy cos juz wiadomo. Musze byc cierpliwa.
Konczita powiedz mi bo Ty masz ten lezaczek z Fisher. Używacie go już? Zadowolona jesteś? On ma melodyjki czy wibracje? Ojej Kraven faktycznie Ty na październik. To przepraszam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4864 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A Niunia jest przesłodka, jak wszystkie nasze maluszki! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36338990]tez tak myśle.moja babcia mi powtarza ciągle że chłopcy lubią sobie dłużej posiedzieć ![]() za bardzo się napędzamy ale co sie dziwić skoro ciągle jakies malenstwo nowe sie na watku pojawia no fakt.ja siebie samej też za bardzo nie pamiętam.ciesze sie że nie przyszło mi w ciąży chodzić w zimie bo bym na ubraniach ciążowych zbankrutowała ![]() Z tego faktu to i ja się mega cieszę, jakoś nie wyobrażam sobie chodzić w swetrach, grubych spodniach i kozakach na dodatek. Teraz wskakuję w klapki, jakaś koszulka i spodenki i gotowe ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4865 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ostatnio kupiłam sobie za porada Eleny paczkę waty i robię test ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- dziewczyny, pamiętacie może, któraś z Was, bodajże Bafi, polecała jakiś dobry płyn odkażający na skórę (w niedużej, ciemnej buteleczce z tego co pamiętam). może wiecie, o jaki chodzi? ![]() wczoraj tak się spieszyłam na wizytę, że przygotowując się na wariata pociachałam się maszynką... matko, jak piecze. dziś od rana okrakiem chodzę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4866 |
Zakorzenienie
|
Agaton chodzi o rivanol?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4867 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4868 |
Przyczajenie
|
aga_ton
Chciałabym wiedzieć czy też macie/miałyście takie bóle podbrzusza? |
![]() ![]() |
![]() |
#4869 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4870 |
Zadomowienie
|
Ja mam takie bóle, praktycznie codziennie teraz. To ponoć normalne, ale nie wiem czy Twoim przypadku, gdzie dopiero masz 32 tydzień to dobrze. Powinnaś powiedzieć o tym lekarzowi i o ile się nie mylę to właśnie nospa i magnez może na to pomóc.
#4871 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mam, w takim razie psiknę ![]() Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-09-05 o 14:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4872 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4873 | ||||
Zakorzenienie
|
Witamy
![]() My miałyśmy dzisiaj ciężką noc ![]() ![]() Dzisiaj jest również moja data porodu z OM ![]() Byłyśmy też na wizycie u pediatry.. Mamy zalecenie na witaminę K+D. ![]() Waga Małej wzrosła, ale troszkę zbyt mało, więc mimo wszystko mam Ją dokarmiać mm. ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4874 |
Zakorzenienie
|
Colds nie ma czegoś takiego jak jałowy pokarm. Może go sie produkować troche za mało na potrzeby Niuni, ale jego wartość jest nieoceniona i zawsze dobra.
![]() To nic, że Malutką trzeba dokarmiać. Jeśli chcesz karmić piersią to przystawiaj kiedy Ona i Ty tego potrzebujecie ![]()
#4875 |
Zakorzenienie
|
jaja ze mna takie ze szok.TZN nie ze mna tylko z lekarzami,kazdy mowi i zleca co innego!!!
rano wypelnialam juz papierki co do dziecka bo ordynator zlecil oksytocyne. Wiec podpieli mnie,kapala powolutku i moj lekarz przyszedl i pow ze szyjka zamknieta i nic sie nie dzieje wiec niech kroplowka zleci i jak napewno nic nie bedzie to ciecie. To lezalam tak dalej az przylatuje polozna,odlacza mnie od kroplowki,kazala sciagnac bizuterie itd,zrobila lewatywe (masakara) i podlaczyla mnie znowu pod kroplowke.Przyszedl inny lekarz i stwierdzil ze dzis nie wywolujemy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4876 |
Zakorzenienie
|
Zielona nie mam słów na szpital w którym przebywasz! Trzymaj się Kochana i mam nadzieje, że już dzisiaj przytulisz Swojego Synka
![]()
#4877 |
Zadomowienie
|
Nieze jaja..
Boshe co za ludzie! niech se ☠☠☠☠a sami siedzą na głodzie cały dzień i lewatywy robią bo tak im się podoba! Zielona trzymam kciuki eby to jednak było dzisiaj i żebys juz mogła byc spokojna o synia.
#4878 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4879 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki!
Ogromne gratulacje dla świeżo upieczonych mamuś!!! Ja wróciłam do domu. Staram się dużo leżeć bo okrutnie kluje mnie w kroczu( spojenie) kiedy chodzę. Na ostatniej wizycie dowiedziałam się że szyjka cieniutenka, główka nisko i że mogę urodzić wcześniej. Rozwarcia na razie nie ma. Ciekawa jestem ile można jeszcze przechodzić ze zgładzoną szyjką... Wykryto u mnie paciorkowca, jakbym miała za mało problemów. Niby to takie częste a chyba jestem z Was wszystkich jedyna z tym syfem. Dostałam jakieś globulki robione. W pokoju małej trzeba jeszcze złożyć komode, kupić żyrandol, rolety i karnisz. Czekam z niecierpliwością na zakonczenie bo chcę już wszystko przygotować. Zdołałam jakoś uprać i wypracować ubranka, ale coś tam jeszcze zostało. Zaczynamy jutro 37 tc, tydzień jestem bez fenoterolu. Mam skurcze, czasem b. częste, lekarz powiedział że nie będziemy powstrzymywać czynności skurczowej. Niech się dzieje co ma być. Mała ważyła w pn ok. 3200. Muszę powiedzieć mężowi żeby mi zostawiał telefon to Was nadrobie trochę ![]() Miłego wieczoru ![]()
![]() |
#4880 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zielona trzymaj się i dopominaj się swego. Mam nadzieję że jednak dziś się zdecydują na coś bo jak nie to ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4881 |
Wtajemniczenie
|
a więc tak... psiknęłam i nawet nie zapiekło
![]() ![]() zobaczymy, czy zadziała ![]() ciekawe czy na ranę po porodzie też można stosować, ale chyba tak z tego co wyczytałam na ulotce. |
![]() ![]() |
![]() |
#4882 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#4883 |
Raczkowanie
|
Zielona sama nie mam pojecia o co im chodzi, do cc tez sie robi lewatywe? wątpie ?
Może oni Cię z kimś pomylili jak ta położna przyleciała ? ![]() Mąz mnie wkurza, ma dziś urlop posiedzial an garażu wrocil zjadł obiad i miał sie zając dziewczynami, prosiłam go a on poszedł spać, jak zwykle wmawia mi ze nie spi tylko odpoczywa :/ K***ca mnie bierze, 2 minuty i ... oczywiscie śpi. A mialam sie uczyć na egzamin piatkowy. Nie jestem wyrozumiała, nie znosze jak spi w dzień,a robi to zawsze jak cos od niego potrzebuje!
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
![]() ![]() |
![]() |
#4884 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() długo, wierz mi, ze naprawdę długo ![]() ciekawe dlaczego dali Ci te globulki? pytam, bo ja jeszcze nie odebrałam wyników ale ginekolog mi tłumaczył, ze nawet jeśli mi wykryją paciorkowca to nic się nie dzieje, to po prostu informacja dla szpitala, ze podczas porodu mają podłączyć mi kroplówkę z antybiotykiem i po sprawie. przed porodem podobno tego się nie leczy bo i tak nie przynosi rezultatów. a Tobie co powiedzieli? ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Cytat:
![]() a ile razy tak można? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4885 |
Raczkowanie
|
Przedstawiam Wam moją gwiazdeczkę. Troszkę na nią poczekaliśmy, ale moj Boże, warto było.
Zosia przyszła na świat 30 sierpnia o godz 12.05 przez CC Ważyła 4110g 58 cm dł. |
![]() ![]() |
![]() |
#4886 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() więc się w☠☠☠☠ię, sama wyjmę i powieszę, a gdy się obudzi to jeszcze z pretensją do mnie no przecież mówiłem, ze to zrobię ![]() no tak... tylko kiedy? jakby samo wyschło w pralce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4887 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Lekarz powiedział że już teraz zaczniemy leczenie a potem jeszcze w szpitalu dostanę zastrzyk z antybiotykiem. Albo w szpitalu jeszcze o tym zdecydują... Trochę to dziwne.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4888 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4889 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() i co ubierasz ją w ciuszki w rozmiarze 62 czy wchodzi w coś z 56 ?
![]() |
#4890 |
Raczkowanie
|
Zosia to stworzonko duże i niezwykle żarłoczne. Niestety przez kilka dni nie miałam mleczka dla małej przez CC. I niestety strasznie zmrowiła się do butelki.
Mała nie chce rytmicznie ciagnac cyca. Daje jej sciagniete mleko z butli i czasem Hipp. Przystawiam ja do cyca ale zassie, pociagnie kilka minut nieregularnie i nerwowo, łypnie okiem i w krzyk. Złości się pięknie. Ale bardzo stanowczo. Moja Zośka samośka ![]() Zosia płucka ma baaardzo mocne. Jak coś chce to potrafi ryknąć. Jedną noc ostatnią w szpitalu dała mocno popalić bo nie mieam mleczka swojego a oni jej wydzielali. A ona tankuje dokładnie do pełna plus dokładkę i ani grama mniej Potem jeszcze po łyczku dopija a jak jej nie dasz to krzyk, pociągnie raz czy dwa i błogi stan na buzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:10.