Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy! - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-05, 13:47   #4861
Konczita
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Wiadomość od Angel:
O 9.55 na świat przyszła Jagoda Anna. Waga 2570 długa 51cm, 10 pkt. Odpoczywamy bo było strasznie ciężko ale ten widok był wart najwiekszego bólu w życiu.

Także jest nowy dzieciaczek

Angel gratuluję Wam !!! Dobra robota !!

Zielona

jejku czasu brak ...
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 13:48   #4862
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja miałam loty że mi się wody sączą, bo rano spodenki od piżamy w kroku mialam mokre i później całą wkładkę. Ale na razie spokój więc to tylko wydzieliny z pipki w takiej ilości. Ale powiem Wam, że zero stresu i nawet się cieszyłam że to już
Ja dzisiaj miałam podobnie, tylko, że u mnie winna luteina dowcipna, o której zapomniałam . Wstaje i coś mi cieknie po nogach, nieźle się zestresowałam, bo ja dopiero jutro 34 tc kończę, więc jeszcze 3 tygodnia minimum muszę być w ciąży.
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 13:55   #4863
katiem
Wtajemniczenie

Wchodze i sprawdzam czy cos juz wiadomo. Musze byc cierpliwa.

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

Angel gratuluję Wam !!! Dobra robota !!

Zielona

jejku czasu brak ...
Konczita powiedz mi bo Ty masz ten lezaczek z Fisher. Używacie go już? Zadowolona jesteś? On ma melodyjki czy wibracje?

Ojej Kraven faktycznie Ty na październik. To przepraszam

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 13:56   #4864
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
Haaaaaj

No i co z tą jagódką wyszła juz czy nie?????

a tu Bafi przesyła pozdrowienia i gratulacje dla wszystkich mamus i isch dzieciaczków mówi ze niebawem sie odezwie ale na chwile obecną ogarnia opieke nad dwoma dzieciami swymi powoli jej zaczyna wychodzic i wysyła córeńkę uśmiechniętą wszystkim ciociom
tadaaaam
:
Ano ja właśnie o Bafi myślałam, jak tam sobie radzi i mam odpowiedź
A Niunia jest przesłodka, jak wszystkie nasze maluszki!

Cytat:
Wiadomość od Angel:
O 9.55 na świat przyszła Jagoda Anna. Waga 2570 długa 51cm, 10 pkt. Odpoczywamy bo było strasznie ciężko ale ten widok był wart najwiekszego bólu w życiu.

No i kolejny powód do radości i uśmiechu zawitał na świecie! cudnie i brawa dla dzielnej mamy!

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
gratulacje dla angel Witamy Jagodke

ja mam wiadomosc od zielonej:
lezy pod oksytocyna bo ordynator bał się zakażenia, ale jak nic sie nie ruszy a raczej tak bedzie bo szyjka zamknięta to dziś cesarke zrobią
Mamy dziś wysyp dzieciaczków, niech już ulżą tej Zielonej i niech szybko wraca do formy i do domku!

Cytat:
dobra ide se do TZta do pracy popaczec co robi bo mi sie jednak sprzatac nie chce.. nawet z wyra wstac mi sie nie chce musze isc go namówic na zpłacenie za mój płaszcz co se zamówiłam na allegro hahahahah bo mnie nie stac a juz kupiłam
Ale spryciara

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Angel gratulacje

Moj tez 51 ja mam 175, a maz 188. a Kubus maly kurdupelek ze sluszna waga

To teraz uwazaj. W poniedzialek bylam jeszcze w pracy a z wtorku na srode wody odeszly

Zielona kciuki trzymam
No ja też śmigam do pracywięc może niedługo powitam moje maleństwo, właśnie kończy się prać przedostatnia tura ubranek, jeszcze chyba tylko raz pralkę nastawię i będzie koniec, zostaje prasowanie i czekanie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Tak cieszę się ze robi to co lubi. Mi chodzi o to że przez ojca zmienia swoje podejście do życia. A też sie przed tym wzbraniał. Zadzwonił dzisiaj i przeprosił. ehh jak ta miłość jest głupia bo kocham tego mojego glupka strasznie no trudno Ty dałaś radę 12 lat to ja mam jeszcze czas bo pracuje dopiero od 2 lat bo wcześniej studiował więc b ęde czekać z niecierpliwościa na przyzwyczajenie

była u mnie położna to żeśmy se poplotkowały bardzo lubię tę kobietę no i to ona mnie doglądała jak ja się urodziłam więc miałyśmy o czym p[ogadać
Dobrze, że przeprosił, a z miłością już tak jest

Cytat:
Kolejny dzidziuś dziś będzie Ale dzień

Ale co? Takie uroki...

Ja miałam loty że mi się wody sączą, bo rano spodenki od piżamy w kroku mialam mokre i później całą wkładkę. Ale na razie spokój więc to tylko wydzieliny z pipki w takiej ilości. Ale powiem Wam, że zero stresu i nawet się cieszyłam że to już
Ja też takie mokrości zaliczam co jakiś czas a dzisiaj w dodatku tak jakoś nieswojo się czuję, jakbym siły wcale nie miała i grypa mnie chciała rozłożyć, tyle, że nic mnie nie boli, chyba po prostu niedospana jestem ehh

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36338990]tez tak myśle.moja babcia mi powtarza ciągle że chłopcy lubią sobie dłużej posiedzieć
za bardzo się napędzamy ale co sie dziwić skoro ciągle jakies malenstwo nowe sie na watku pojawia

no fakt.ja siebie samej też za bardzo nie pamiętam.ciesze sie że nie przyszło mi w ciąży chodzić w zimie bo bym na ubraniach ciążowych zbankrutowała[/QUOTE]

Z tego faktu to i ja się mega cieszę, jakoś nie wyobrażam sobie chodzić w swetrach, grubych spodniach i kozakach na dodatek. Teraz wskakuję w klapki, jakaś koszulka i spodenki i gotowe
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 14:20   #4865
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mama36 Pokaż wiadomość
CZeść Dziewczyny!dawno się nie odzywałam bo najnormalniej w świecie przechodzę jakiś kryzys!!!!zaczęłam 32 tc.wciąż boli mnie podbrzusze tak jak na miesiączkę, nospa nie pomaga, w sobotę byłam na IP, Dzidzia ok., wszystko w porządku- szyjka wg usg 3 cm, w książeczkę wpisano mi ( 2/0,5/0) w nocy nie śpię...podpowiecie coś....
a co konkretnie chciałabyś wiedzieć?

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość

Ja też takie mokrości zaliczam co jakiś czas a dzisiaj w dodatku tak jakoś nieswojo się czuję, jakbym siły wcale nie miała i grypa mnie chciała rozłożyć, tyle, że nic mnie nie boli, chyba po prostu niedospana jestem ehh
u mnie podobnie, czasem tak się leje że nie wiem czy to nie wody
ostatnio kupiłam sobie za porada Eleny paczkę waty i robię test ale za każdym razem wychodzi na to, ze to jednak nie wody, ale stracha mam niezłego

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

dziewczyny, pamiętacie może, któraś z Was, bodajże Bafi, polecała jakiś dobry płyn odkażający na skórę (w niedużej, ciemnej buteleczce z tego co pamiętam). może wiecie, o jaki chodzi?

wczoraj tak się spieszyłam na wizytę, że przygotowując się na wariata pociachałam się maszynką... matko, jak piecze. dziś od rana okrakiem chodzę
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 14:22   #4866
Asiuulka89
Zakorzenienie

Agaton chodzi o rivanol?
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 14:23   #4867
martusia26
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

dziewczyny, pamiętacie może, któraś z Was, bodajże Bafi, polecała jakiś dobry płyn odkażający na skórę (w niedużej, ciemnej buteleczce z tego co pamiętam). może wiecie, o jaki chodzi?

wczoraj tak się spieszyłam na wizytę, że przygotowując się na wariata pociachałam się maszynką... matko, jak piecze. dziś od rana okrakiem chodzę
a masz octenisept? mozesz nim psiuknąć

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-05, 14:23   #4868
Mama36
Przyczajenie

aga_ton

Chciałabym wiedzieć czy też macie/miałyście takie bóle podbrzusza?
Mama36 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 14:25   #4869
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Agaton chodzi o rivanol?
nie, chyba o inny

a myślisz, ze rivanol się nada, w sumie nie pomyślałam o nim?
Stary 2012-09-05, 14:30   #4870
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
aga_ton

Ja mam takie bóle, praktycznie codziennie teraz. To ponoć normalne, ale nie wiem czy Twoim przypadku, gdzie dopiero masz 32 tydzień to dobrze. Powinnaś powiedzieć o tym lekarzowi i o ile się nie mylę to właśnie nospa i magnez może na to pomóc.
Stary 2012-09-05, 14:31   #4871
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
aga_ton

tak, mamy i miałyśmy, przynajmniej większość z nas. z tym, że jedne męczy wiecej, drugie mniej. jeśli chodzi o mnie to ratowałam się nospą i magnezem w dużych dawkach. od tego tygodnia za nakazem lekarza odstawiłam wszystko, mogę już rodzić, więc żadne rozkurczowe środki nie są potrzebne

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
a masz octenisept? mozesz nim psiuknąć
mam, w takim razie psiknę

Edytowane przez aga_ton
Czas edycji: 2012-09-05 o 14:32

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-05, 14:32   #4872
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:

mam, w takim razie psiknę
psikaj bo jest na prawde dobry!!

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 14:41   #4873
colds
Zakorzenienie

Witamy

My miałyśmy dzisiaj ciężką noc Niunia jakieś ponad 3h wisiała na cycku

Dzisiaj jest również moja data porodu z OM

Byłyśmy też na wizycie u pediatry.. Mamy zalecenie na witaminę K+D.
Waga Małej wzrosła, ale troszkę zbyt mało, więc mimo wszystko mam Ją dokarmiać mm. . W takim razie, czyżby było coś nie tak z moim mlekiem? Zbyt jałowe czy co?

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Trzymam kciuki za Angeli czekam na Jagódke jejku ja też chce już rodzić a my znowu mamy problem z imieniem,bo teraz jest debata pomiędzy Gabrielem a Fabianem. Mój mąż sobie tak wymyślił
Za Gabrielem jestem!

Cytat:
a tu Bafi przesyła pozdrowienia i gratulacje dla wszystkich mamus i isch dzieciaczków mówi ze niebawem sie odezwie ale na chwile obecną ogarnia opieke nad dwoma dzieciami swymi powoli jej zaczyna wychodzic i wysyła córeńkę uśmiechniętą wszystkim ciociom
tadaaaam
:
Śliczna

Cytat:
Wiadomość od Angel:

Gratulacje dla dzielnej mamy i córeczki!

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
gratulacje dla angel Witamy Jagodke

ja mam wiadomosc od zielonej:
lezy pod oksytocyna bo ordynator bał się zakażenia, ale jak nic sie nie ruszy a raczej tak bedzie bo szyjka zamknięta to dziś cesarke zrobią
Oho! Ale będzie tych dzieciaczków dzisiaj .
Stary 2012-09-05, 14:47   #4874
kraven
Zakorzenienie

Colds nie ma czegoś takiego jak jałowy pokarm. Może go sie produkować troche za mało na potrzeby Niuni, ale jego wartość jest nieoceniona i zawsze dobra.
To nic, że Malutką trzeba dokarmiać. Jeśli chcesz karmić piersią to przystawiaj kiedy Ona i Ty tego potrzebujecie

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 14:52   #4875
zielona1911
Zakorzenienie

jaja ze mna takie ze szok.TZN nie ze mna tylko z lekarzami,kazdy mowi i zleca co innego!!!
rano wypelnialam juz papierki co do dziecka bo ordynator zlecil oksytocyne. Wiec podpieli mnie,kapala powolutku i moj lekarz przyszedl i pow ze szyjka zamknieta i nic sie nie dzieje wiec niech kroplowka zleci i jak napewno nic nie bedzie to ciecie. To lezalam tak dalej az przylatuje polozna,odlacza mnie od kroplowki,kazala sciagnac bizuterie itd,zrobila lewatywe (masakara) i podlaczyla mnie znowu pod kroplowke.Przyszedl inny lekarz i stwierdzil ze dzis nie wywolujemy kroplowka cala poszla,zwieracz mnie boli a on mi kaze na oddzial wracac Pobrali mi jeszcze krew na crp i jak bedzie niepokojace to jednak dzis beda mnie ciac,narazie leze na glodzie z bolala dupa!
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-05, 14:55   #4876
kraven
Zakorzenienie

Zielona nie mam słów na szpital w którym przebywasz! Trzymaj się Kochana i mam nadzieje, że już dzisiaj przytulisz Swojego Synka

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 14:59   #4877
Sojka1990
Zadomowienie

Nieze jaja..

Boshe co za ludzie! niech se ☠☠☠☠a sami siedzą na głodzie cały dzień i lewatywy robią bo tak im się podoba!

Zielona trzymam kciuki eby to jednak było dzisiaj i żebys juz mogła byc spokojna o synia.
Stary 2012-09-05, 15:05   #4878
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
jaja ze mna takie ze szok.TZN nie ze mna tylko z lekarzami,kazdy mowi i zleca co innego!!!
rano wypelnialam juz papierki co do dziecka bo ordynator zlecil oksytocyne. Wiec podpieli mnie,kapala powolutku i moj lekarz przyszedl i pow ze szyjka zamknieta i nic sie nie dzieje wiec niech kroplowka zleci i jak napewno nic nie bedzie to ciecie. To lezalam tak dalej az przylatuje polozna,odlacza mnie od kroplowki,kazala sciagnac bizuterie itd,zrobila lewatywe (masakara) i podlaczyla mnie znowu pod kroplowke.Przyszedl inny lekarz i stwierdzil ze dzis nie wywolujemy kroplowka cala poszla,zwieracz mnie boli a on mi kaze na oddzial wracac Pobrali mi jeszcze krew na crp i jak bedzie niepokojace to jednak dzis beda mnie ciac,narazie leze na glodzie z bolala dupa!
Ale jaja Podejrzewam że jeśli wyniki będą dobre to dzień przerwy i pojutrze znów oksy. Wymęczą Cię strasznie jak widać.
Stary 2012-09-05, 15:08   #4879
Agnes!84!!
Rozeznanie

Cześć dziewczynki!
Ogromne gratulacje dla świeżo upieczonych mamuś!!!

Ja wróciłam do domu. Staram się dużo leżeć bo okrutnie kluje mnie w kroczu( spojenie) kiedy chodzę. Na ostatniej wizycie dowiedziałam się że szyjka cieniutenka, główka nisko i że mogę urodzić wcześniej. Rozwarcia na razie nie ma. Ciekawa jestem ile można jeszcze przechodzić ze zgładzoną szyjką...
Wykryto u mnie paciorkowca, jakbym miała za mało problemów. Niby to takie częste a chyba jestem z Was wszystkich jedyna z tym syfem. Dostałam jakieś globulki robione.
W pokoju małej trzeba jeszcze złożyć komode, kupić żyrandol, rolety i karnisz. Czekam z niecierpliwością na zakonczenie bo chcę już wszystko przygotować. Zdołałam jakoś uprać i wypracować ubranka, ale coś tam jeszcze zostało.
Zaczynamy jutro 37 tc, tydzień jestem bez fenoterolu. Mam skurcze, czasem b. częste, lekarz powiedział że nie będziemy powstrzymywać czynności skurczowej. Niech się dzieje co ma być. Mała ważyła w pn ok. 3200.
Muszę powiedzieć mężowi żeby mi zostawiał telefon to Was nadrobie trochę
Miłego wieczoru
Stary 2012-09-05, 15:08   #4880
martusia26
Rozeznanie

Cytat:
Uroki polskich szpitali... panowie na kasę czekają...
Zielona trzymaj się i dopominaj się swego. Mam nadzieję że jednak dziś się zdecydują na coś bo jak nie to
Stary 2012-09-05, 15:09   #4881
aga_ton
Wtajemniczenie

a więc tak... psiknęłam i nawet nie zapiekło tak przyjemnie chłodno się zrobiło
zobaczymy, czy zadziała
ciekawe czy na ranę po porodzie też można stosować, ale chyba tak z tego co wyczytałam na ulotce.
Stary 2012-09-05, 15:13   #4882
Agnes!84!!
Rozeznanie

Cytat:
I to jest kutwa szpitalna rzeczywistość, bardzo Ci współczuję tych męk. Życzę żeby ktoś tam w końcu mądry się znalazł i porządnie doprowadził sprawy do końca.
Stary 2012-09-05, 15:13   #4883
Enigmama
Raczkowanie

Zielona sama nie mam pojecia o co im chodzi, do cc tez sie robi lewatywe? wątpie ?
Może oni Cię z kimś pomylili jak ta położna przyleciała ?

Mąz mnie wkurza, ma dziś urlop posiedzial an garażu wrocil zjadł obiad i miał sie zając dziewczynami, prosiłam go a on poszedł spać, jak zwykle wmawia mi ze nie spi tylko odpoczywa :/ K***ca mnie bierze, 2 minuty i ... oczywiscie śpi. A mialam sie uczyć na egzamin piatkowy.

Nie jestem wyrozumiała, nie znosze jak spi w dzień,a robi to zawsze jak cos od niego potrzebuje!

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 15:17   #4884
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki!
Ogromne gratulacje dla świeżo upieczonych mamuś!!!

Ja wróciłam do domu. Staram się dużo leżeć bo okrutnie kluje mnie w kroczu( spojenie) kiedy chodzę. Na ostatniej wizycie dowiedziałam się że szyjka cieniutenka, główka nisko i że mogę urodzić wcześniej. Rozwarcia na razie nie ma. Ciekawa jestem ile można jeszcze przechodzić ze zgładzoną szyjką...
Wykryto u mnie paciorkowca, jakbym miała za mało problemów. Niby to takie częste a chyba jestem z Was wszystkich jedyna z tym syfem. Dostałam jakieś globulki robione.
W pokoju małej trzeba jeszcze złożyć komode, kupić żyrandol, rolety i karnisz. Czekam z niecierpliwością na zakonczenie bo chcę już wszystko przygotować. Zdołałam jakoś uprać i wypracować ubranka, ale coś tam jeszcze zostało.
Zaczynamy jutro 37 tc, tydzień jestem bez fenoterolu. Mam skurcze, czasem b. częste, lekarz powiedział że nie będziemy powstrzymywać czynności skurczowej. Niech się dzieje co ma być. Mała ważyła w pn ok. 3200.
Muszę powiedzieć mężowi żeby mi zostawiał telefon to Was nadrobie trochę
Miłego wieczoru
witaj

długo, wierz mi, ze naprawdę długo

ciekawe dlaczego dali Ci te globulki? pytam, bo ja jeszcze nie odebrałam wyników ale ginekolog mi tłumaczył, ze nawet jeśli mi wykryją paciorkowca to nic się nie dzieje, to po prostu informacja dla szpitala, ze podczas porodu mają podłączyć mi kroplówkę z antybiotykiem i po sprawie. przed porodem podobno tego się nie leczy bo i tak nie przynosi rezultatów. a Tobie co powiedzieli?

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Cytat:
Ale jaja Podejrzewam że jeśli wyniki będą dobre to dzień przerwy i pojutrze znów oksy. Wymęczą Cię strasznie jak widać.
o kuźwa...
a ile razy tak można?
Stary 2012-09-05, 15:22   #4885
alfabia
Raczkowanie

Przedstawiam Wam moją gwiazdeczkę. Troszkę na nią poczekaliśmy, ale moj Boże, warto było.

Zosia przyszła na świat 30 sierpnia o godz 12.05 przez CC
Ważyła 4110g 58 cm dł.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2012_08_.jpg (15,3 KB, 97 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 30082012.jpg (44,7 KB, 98 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 30082012Aa.jpg (32,4 KB, 82 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2012_09_.jpg (23,9 KB, 109 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zosia1.jpg (41,5 KB, 88 załadowań)
alfabia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 15:23   #4886
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość

Mąz mnie wkurza, ma dziś urlop posiedzial an garażu wrocil zjadł obiad i miał sie zając dziewczynami, prosiłam go a on poszedł spać, jak zwykle wmawia mi ze nie spi tylko odpoczywa :/ K***ca mnie bierze, 2 minuty i ... oczywiscie śpi. A mialam sie uczyć na egzamin piatkowy.

Nie jestem wyrozumiała, nie znosze jak spi w dzień,a robi to zawsze jak cos od niego potrzebuje!
u mnie podobnie, proszę małżonka wyjąłbyś rzeczy z pralki a on dobrze, za chwilę... a po 2 minutach słyszę jak chrapie

więc się w☠☠☠☠ię, sama wyjmę i powieszę, a gdy się obudzi to jeszcze z pretensją do mnie no przecież mówiłem, ze to zrobię

no tak... tylko kiedy? jakby samo wyschło w pralce
Stary 2012-09-05, 15:26   #4887
Agnes!84!!
Rozeznanie

Cytat:
witaj

długo, wierz mi, ze naprawdę długo

ciekawe dlaczego dali Ci te globulki? pytam, bo ja jeszcze nie odebrałam wyników ale ginekolog mi tłumaczył, ze nawet jeśli mi wykryją paciorkowca to nic się nie dzieje, to po prostu informacja dla szpitala, ze podczas porodu mają podłączyć mi kroplówkę z antybiotykiem i po sprawie. przed porodem podobno tego się nie leczy bo i tak nie przynosi rezultatów. a Tobie co powiedzieli?

[/COLOR]
Kurcze, liczyłam że urodze trochę wcześniej
Lekarz powiedział że już teraz zaczniemy leczenie a potem jeszcze w szpitalu dostanę zastrzyk z antybiotykiem. Albo w szpitalu jeszcze o tym zdecydują... Trochę to dziwne.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-05, 15:26   #4888
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość
Przedstawiam Wam moją gwiazdeczkę. Troszkę na nią poczekaliśmy, ale moj Boże, warto było.

Ważyła 4110g 58 cm dł.
ślicznota

coraz bardziej się nie mogę doczekać swojej kruszyny
Stary 2012-09-05, 15:29   #4889
martusia26
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość

Ważyła 4110g 58 cm dł.
Śliczna Zosieńka
i co ubierasz ją w ciuszki w rozmiarze 62 czy wchodzi w coś z 56 ?
Stary 2012-09-05, 15:30   #4890
alfabia
Raczkowanie

Zosia to stworzonko duże i niezwykle żarłoczne. Niestety przez kilka dni nie miałam mleczka dla małej przez CC. I niestety strasznie zmrowiła się do butelki.
Mała nie chce rytmicznie ciagnac cyca. Daje jej sciagniete mleko z butli i czasem Hipp. Przystawiam ja do cyca ale zassie, pociagnie kilka minut nieregularnie i nerwowo, łypnie okiem i w krzyk. Złości się pięknie. Ale bardzo stanowczo. Moja Zośka samośka Lubi żeby samo się leciało. Będę walczyć aby wróciła do piersi ale póki co wielbię laktator i polecam ten model wszystkim. Cin cieszę się że pomogłam. Nie wygląda dobrze ale za to jaki sprzęt Kilka tyg wytrzymam z tym dojeniem, dalej się zobaczy.

Zosia płucka ma baaardzo mocne. Jak coś chce to potrafi ryknąć. Jedną noc ostatnią w szpitalu dała mocno popalić bo nie mieam mleczka swojego a oni jej wydzielali. A ona tankuje dokładnie do pełna plus dokładkę i ani grama mniej Potem jeszcze po łyczku dopija a jak jej nie dasz to krzyk, pociągnie raz czy dwa i błogi stan na buzi Jak tej dopitki nie dostanie to bunt i krzyk na całego. Żerta jest bestyja hehe. Dlatego chcę dawać jej jak najwięcej swojego mleczka bo tu nie ma ograniczeń czasowych czy ilosciowych. Najwyżej uleje a na mm te 3 godziny przerwy musi być.
alfabia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości