|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 13.
Mrowinko, wykreśl mnie proszę z listy, nie udało się , zarodek powoli się wchłania, jest jeszcze mniejszy niż tydzień temu ;(
niestety, czeka mnie zabieg, i to raczej szybko bo zaczynają się bóle brzucha a nadal nie plamie, więc istnieje ryzyko zakażenia
|
|
|
|
#1682 | |
|
Zakorzenienie
|
Wiem i tego najbardziej się boję
![]() Cytat:
![]() Bardzo mi przykro Kochana. Jak się trzymasz? Ile po zabiegu będziecie mogli wznowić starania? |
|
|
|
|
#1683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymaj sie Natalko
|
|
#1684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja koleżanka dopiero to przechodziła, więc wyobrażam sobie jak ci przykro Za 3-4 miesiące będziecie mogli dalej się starać |
|
|
|
|
#1685 |
|
Zakorzenienie
|
Natalko
|
#1686 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1687 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ladnie to tak, takie tajemnice przed nami ![]() Gratulacje Cytat:
Nasmialam sie znowu Moj dzien paszteta trwa od ostatniego tygodnia Ale sie poprawie Juz sie nie moge doczekac Cytat:
|
|
#1688 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Natalko dużo siły Ci życzę i pisz jeśli tylko będziesz czuła potrzebę... To wszystko jest bezsensu...
|
|
#1689 |
|
Wtajemniczenie
|
My bylismy dzis na 1-szej wizycie u lekarza z Oliverkiem
![]() Urosl 5 cm i wazy juz 4590g Pani Dr. byla pod wrazeniem jaki jest rozwiniety Bioderka i reszta w porzadku i na nastepnej wizycie bedzie szczepienie ![]() Pytalam o ulewanie, bo malutki strasznie ulewa Ale przybiera na wadze, wiec jest to normalne. Juz wszystkiego probowalam, zeby mu tak mleczko nie chlustalo Mam go pol godzinki po jedzeniu wkladac do lezaczka, zeby mleczko nie wyplynelo i zobaczymy czy to pomoze ... Wlasnie spi, wiec tez ide sie zdrzemnac
|
#1690 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kicuki mile widziane ![]() Cytat:
Byle tak dalej ![]()
|
||
|
|
|
#1691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#1692 |
|
Zakorzenienie
|
Natala
|
#1693 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że z ulewaniem też dacie radę
|
|
#1694 | ||
|
Zadomowienie
|
Aaby no własnie jeszcze jej nie skończyłam. I powiem Ci, że jest ciężko. Bo jak nie oddam jej do przyszłego piątku to później będę musiała chodzić na seminarium dyplomowe i w najgorszym przypadku wyrównywać różnice programowe. Musze się jakoś zebrać. Ale tu praca, tu ślub... tak to jest jak takie sprawy zostawia się na koniec!
![]() Ja niestety jestem taka - pedantyczna i nie wyobrażam sobie oddania pracy tak, brzydko mówiąc- na odwal się. Większość ludzi z roku tak zrobiło i obronę ma za sobą. A ja wzięłam ambitny temat i się teraz męczę... Pisałyście o kontaktach z mamą. Ja ze swoją nigdy nie rozmawiałam na poważne tematy, bo się peszyła. Jak dostałam okres to dała mi podpaskę i powiedziała jak założyć i koniec =)O seksie nie rozmawiałyśmy nigdy. Zawsze było tylk0- skończ gimnazjum, później skończ liceum, później studia a teraz się zali wszystkim że jeszcze babcią nie jest =/ O ciąży nawet nie zaczynam tematu, bo jej ciężko przechodziło przez gardło nawet to ile mnie rodziła itp. Więc żeby nie psuć sobie i jej humoru nie pytam więcej. Wy chudniecie, a ja nic niby ćwiczę, ślub zaraz a waga stoi.stokrotka trzymam kciuki, żeby wszystko było ok! Dobrze, ze dowiedziałam się o tym dopiero teraz, czyli po fakcie! gocha dla Wojtusia. Tak w ogóle to bardzo ładne imię wybrałaśdla synka =) kotek masakra... szczególnie że odchodzą takie młode osoby. A z trzustką nie ma zmiłuj. Była powodem mojej ostatniej kłótni z tatą. Ja mam za miesiąc ślub a on postanowił wypić na imprezie,czego mu kategorycznie zabronił lekarz i wylądował w ciężkim stanie w szpitalu. Po raz 4! Nie odzywałam się do niego ze 2 tygodnie, a on teraz udaje że nic się nie stało. Jak wylądował w szpitalu trzeci raz to obiecałam mu, że jak to się powtórzy to nie odwiedzę go w szpitalu. I tak zrobiłam. Nie myślcie, że on jakoś dużo pije, nie. Normalny fajny facet. Tylko każda ilość alkoholu w jego stanie jest dawką niemalże śmiertelną. A on sobie z tego nic nie robi... Oj trochę prywaty wtrąciłam. Podgląd tygodnia nieaktualny...a miałam nadzieję na nim zawisnąć w końcu =( Ale wiem, wiem.... Kamilek najważniejszy ![]() Cytat:
Spojrzałam dzisiaj rano na pierwszą stronę i patrzę że na staraczki i myśle- ej...byłyśmy we 3 na 2012, i ktoś ze mną na wrzesień. O co chodzi???? Ale wszystko się wyjaśniło =) Onyks wszystkiego najlepszego! Jak ja bym zaczęła Wam opisywać moje sny to byście padły ze śmiechu... Np. wczoraj mi się śniło, że nie mogłam się dodzwonić do TŻ cały dzień, spotkałam kolegę zaproszonego na ślub, i śmieje się do niego że chyba ślub odwołany bo TŻ nie odbiera. A on do mnie- wiem, przykro mi! Myślałem, że TŻ ci już powiedział. Obudziłam się niemalże z zawałem ![]() strippi zdrówka dla Julci. A dla tej nieodpowiedzialnej mamy ![]() To zależy co dzisiaj powie gin =) Cytat:
Natala tak mi przykro...
|
|
#1695 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Niestety w moim domu seks/dojrzewanie/antykoncepcja też były tematami tabu. Mama wybitnie unikała tematów, jedyne co, to podrzucała jakieś gazetki czy książki. Także dowiadywałam się wszystkiego sama To były złote czasy gazety Brawo Mama nigdy nie pytała o zabezpieczenia, ale przed ciążą przestrzegała Pamietam jak kiedyś znalazła moje tabletki i byla na mnie zła, że się truje Ale sama z siebie nie zaproponowała czegoś innego. Zresztą do teraz nie mówię jej o niczym związanym z ginekologiem, bo w tym temacie jest zawsze drażliwa i zamiast pomóc dołuje.Czy mam jej to za złe? Nie wiem...moi rodzice do najmłodszych nie należą i kładę to na karb wieku. Po prostu inne pokolenie. To się uzewnętrzniłam ![]() Aha, mimo że w domu o seksie nie rozmawiano ze mną, wyrosłam (wg mnie) na rozgarniętą osobę. Miałam facetów i wiedziałam skąd się biorą dzieci. Ale miałam koleżankę, która robiła 5 testów ciążowych w liceum, bo zabawiała się z chłopakiem (robótki ręczne i te sprawy, ale bez samego stosunku) i potem przeżywała, że plemniki z prześcieradła się na pewno przedostały i jest w ciąży
|
|
#1696 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Matka natura zdecydowała, nie ma w tym ani troszkę Twojej winy, będzie dobrze! Przykro mi, że czeka Cię zabieg. Cytat:
mam nadzieje, że to ulewanie mu przejdzie!
|
|
#1697 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I żadną babcią nie będzie póki Ci nie powie ![]() Cytat:
Ja mam starszą siostrę, więc wiele się od niej dowiedziałam ale z mamą tez mogłam zawsze pogadać.Pamiętam, że jak dostałam pierwszy @, powiedziałam mamie, to mama mi dała cały osprzęt higieniczny, przytuliła mnie i powiedziała 'moja mała kochana kobietka' I do teraz mogę z nią pogadać o seksie, o ciąży, o antykoncepcji etc... nie ma tematów tabu i nigdy nie było u mnie w domu ![]() Ale tak samo dużo dowiedziałam się z ksiązek, gazet itp... |
||
|
|
|
#1698 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Się uśmiałam
|
|
#1699 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję, niestety Julcia ma 38' gorączki
Podałam jej nurofen, oby przeszło.
|
|
#1700 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1701 |
|
Zakorzenienie
|
biedna, nawet obiadu nie tknęła, jogurtu też nie, tylko pije małymi łyczkami wodę
|
|
#1702 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Odzywaj się do nas czasem
|
|
|
|
|
#1703 |
|
Zakorzenienie
|
strippi zdrowka dla Julci,
xxKasiax super ze z Oliwierkiem wszystko ok, Butter w takim razie trzymam kciuki ![]() jeszcze pol godzinki i moge isc do domu
|
#1704 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Czesc Dziolszki
Kotekk - wyrazy wspolczucia, straszne tragedie!!! ![]() Cytat:
same witaminy normalnie!Co do pogrubionego: Maluch bedzie mial poczucie humoru Najlepsze jest to, ze moj nowy obecny TZ tez ma takie zarty, ale w naszym przypadku to w ogole nie jest smieszne (przynajmniej nie dla mnie).Wszystkiego najwspanialszego z okazji rocznicy slubu Cytat:
szybkiego powrotu do zdrowka dla Julci! Cytat:
Cytat:
ja na 1. roku miedzy zajeciami chodzilam pieszo przez cale Opole do pracy na pare godzin i z powrotem, pod koniec tygodnia z waliza (snieg, deszcz czy upal) latalam jak glupia Cytat:
bardzo mi przykro
|
|
#1705 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przylatuja 17go wrzesnia ![]() Dokladnie ciaze przechodzi sie roznie.Ja sie balam ze przytyje nie wiadom ile a tu prosze kg spadaly w czasie ciazy i po porodzie ![]() Cytat:
![]() Najlepszego z okazji rocznicy ![]() Cytat:
Po kropelkachwidze ze jest poprawa wiec miejmy nadzieje ze bedzie dobrze ![]() Biedna Julka , a rodzic ktory wyslal chore dziecko do przedszkola mega nieodpowiedzialny ![]() chcialabym jednak tego zabiegu uniknac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() agnes - dziekuje , napewno syncia ucaluje
|
|
|
#1706 | |||||
|
Zakorzenienie
|
o tak
![]() Cytat:
Cytat:
Pierwsza zasada jest taka, że wierzy się tylko w dobre rzeczy ja tak robię A co do kolan to mnie zaraziłaś, bo bolało mnie cały dzień! ohh trudne to Cytat:
![]() ale śniły się kotki, a tut akie znaczenie ![]() i tak codziennie-lataj, biegaj ![]() Cytat:
![]() Brawo dla Ritki (można tak?) ![]() w;aściwia jak się zdrobnia?![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Jeny zdycham dzisiaj, boli mnie kolano... i gardło.. ;/ |
|||||
|
|
|
#1707 |
|
Zakorzenienie
|
Huh...zrobiłam sałatkę i muffinki...jakoś tak mnie natchło...
![]() A teraz poleżę, bo coś mnie brzuszek dzisiaj boli, wzięłam niedawno no-spę I zauważyłam, że na wkłądce mam jakieś ciemno żółte ślady i nie wiem czy się martwić, czy co to jest ![]() Tak pisałyście o uświadamianiu...to ja raczej z mamą nie gadałam ..a przynajmniej nie pamiętam, jak już byłam z moim obecnym mężem to wspomniała o ginekologu i tabletkach ![]() Samą wiedzę chyba z gazet brałam i z szkolnych lekcji, tzn. już w podstawówce byłam na takich zajęciach niby "O życiu w rodzinie"...ale tak z perspektywy czasu, mimo że tą wiedzę zdobywałam niby z gazet to jakoś przyjęłam do głowy takie "prawdziwe" wiadomości, tzn. że nie bałam się jak któraś pisała, że kijanki z prześcieradła przeskoczą ![]() Ale za to pamiętam, i dziekuję tacie za to, bo to on ze mną rozmawiał na różne tematy, tzn. zaczynał np. od jakiś historii z jego szkoły czy młodości i jakoś zawsze przeplatał w tym takie "dobre rady", typu żeby nie dać się wpływom znajomym - jeśli chodziło o alkohol, itp., albo żebym wiedziała, że żaden facet nie może mnie do niczego zmusić, albo żebym pamiętała, żeby nie pozwolić komuś prowadzić po alkoholu i nawet jakby to miał być środek nocy, to mam zadzwonić do niego niż jechać z kimś takim. Powiem wam, że naprawdę zostawało mi to w głowie, bo to nie było w formie rozkazu, ani jakiś zakazów, itd. Nie paliłam, nie ćpałam, nie próbowałam, do facetów i innych spraw też podchodziłam ostrożnie...ale to wszystko tata
Edytowane przez Malensstfo Czas edycji: 2012-09-05 o 17:18 |
|
|
|
#1708 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jak myślicie robić jutro zwykły test? bo jak nie wyjdzie to mam już pewność że beta nie urośnie, a boję się, że jak blokuję dupkiem wszystko jeżeli zarodka nie ma to jeszcze jakieś zapalenie może z tego być. No i martwią mnie te małe plamienia, bo o brązowych słyszałam, czerwonych też, ale żółte? od razu kojarzą się mi z infekcją.
|
|
#1709 | ||
|
Zakorzenienie
|
dziekuje dziekuje wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy hahahaha posikalam sie dziekuje Cytat:
![]() Cytat:
wiesz co moj tata tez byl taki nieodpowiedzialny (mial miec diete lekkostrawna a po kryjomy jadl np. kapusniak) i niestety nie skonczyl za dobrze ![]() dziekuje Strippi gdzies mi zaginal cytat...duzo zdrowka dla Julci ![]() aaaa mialam pisac o dietach....ja mam najlepsza z mozliwych....Maja co bym nie jadla ona je ode mnie i taka spolka zeszlam o rozmiar niestety wagi nie posiadam ale sam fakt ze mam cala garderobe dolna do wymiany mowi sam za siebie (szkoda tylko ze cycki mi nie chca zmalec w zwiazku z czym rozmiar gorny pozostaje bez zmian)zeby nie bylo zbyt kolorowo....boli mnie zab....tzn wlasciwie cala szczenka bo moja nieszczesna osemka znowu zaragnela wyjsc |
||
|
|
|
#1710 | |
|
Zakorzenienie
|
nadrobiłam, ale nie dość, że w pracy mam masakrę, jutro jadę na szkolenie do soboty
i jeszcze takie wieści tutaj ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:20.

nie umknęło Ci, bo załatwiłam to cichaczem z Mrowinką 

Ale sie poprawie 

niby ćwiczę, ślub zaraz a waga stoi.