|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)
Hej
![]() U mnie noc pół na pół. Ewelinka spała od 22.30 (zasnęła sama a jadła o 21) do 4! a potem co godzinę budziła się bo to jeśc, bo to pić. Więc nie wiem czy lepiej tak czy co 3 godziny
|
#4052 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry dziewczynki
![]() moje maleństwo pospało do 6-30 i od nowa śpi![]() JA nie mam na zime nic, poluje na jakies kombinezony na allegro. Mysle, ze ta jej "nienawiść", bo nie wiem jak mozna powiedziec, ze sie kogos nienawidzi, za nic ..wynika z zazdrosci, wspolczuje jej tylko ze musi sie tak z tym meczyc ![]() TZ ma dzis wolny dzien, lecimy zaraz na spacer , a pozniej ide poćwiczyc ![]() miłego dnia
|
#4053 |
|
Zadomowienie
|
Siemanko ;-)
Nocka jak zwykle szarpana toteż mam ochotę przyłożyc glowe do poduszki i docisnac . Moj Kicek(zaczal sie bujac na czterech "łapach") zasnal i oby pospal jak najdluzej. Przypalilam Mu zupe takze musze ugotowac raz jeszcze . Myslalam, ze BIO warzywa sie nie przypalaja Lenka co do zlobka to...zalezy ktory sie odwazy przyjac Roba Demolke . A tak serio to musimy znalezc jakis prywatny,bo do panstwowego nie bylo szans sie dostac(bedziemy probowac w naborze od stycznia). Mam kilka miejsc na oku w drodze do/z pracy mojej i TZ. Jeszcze musimy odwiedzic i zweryfikować co i jak. Bedziemy szukać czegoś w okolicach Pol Mokotowskich - jakbys slyszala/miala jakies sprawdzone to bede wdzieczna za wiesci![]() Tynka powiem krotko...niektorzy sie nie zmieniaja i niech sie kisza we wlasnej zlosliwosci. Trzeba byc ponad tym i Ty jestes.. ![]() Monia a Hania tez robi w wannie twistera? ![]() Co do sprawdzalnosci planow TH to u nas funkcjonowal idealnie jak Rob mial plan 3h..potem sie totalnie rozjechalo wszystko i teraz od jakichs 2-3 tyg znowu funkcjonuje tj trzeba. Choc z pewnoscia nie jestesmy na planie 4h , bo karmienia sa czesciej..ale kolejnosc jest zachowana i Maly zasypia ladnie sam w lozeczku. Jednym slowem prawie sielanka..gdyby nie te batalie nocne. Jednak jak widac nie mozna miec wszystkiego![]() Bede przyziemna i porusze temat jedzenia,bo dzis robie racuszki drozdzowe z jablkami..i juz mam sline po kolana. Wiem wiem, ze to tylko jedzenie, ale jakos sie juz nie moge doczekac ).---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- aa wlasnie mialam Wam polecic fajną ksiązkę taka po ktorej kazda z nas chyba stwierdzi "o mam to samo". Autor to Leszek Talko " Dziecko dla odważnych" http://www.empik.com/dziecko-dla-odw...7292,ksiazka-p . Nie raz się usmiałam i mysle, ze warto dla odstresowania sie..a czasem i stwierdzenia, ze jednak nie jest tak zle )))
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#4054 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U nas nocka prawie ok,bo młody obudził się około 3-iej i jak podeszłam do łóżeczka,to ten sobie na brzuchu leżał,noi jak go brałam poczułam mokro,osikał się i pewnie dlatego się przebudził.No,ale przebrałam go i zostawiłam na naszym łóżu,spał z nami i spaliśmy do 8-mej A dzisiaj idziemy zważyć,zobaczymy ile klocek waży.I potem może na zakupy bo wczoraj kasa od dziadków przyszła,a że musze mu kupić kurtke na chłodne pory,spodnie,noi ręczniki do kąpieli bo mi z nich wyrósł A jutro będzie miał 7 miesięcy
|
|
|
|
#4055 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny macie jakies cudowne sposoby na zatrzymanie laktacji??
|
|
|
|
#4056 |
|
Zadomowienie
|
jesli mnie pamiec nie myli to picie szałwi chyba pomaga w takich sytuacjach
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#4057 |
|
Rozeznanie
|
Niestety nie pomogę, bo u mnie bardzo szybko sam gdzieś ten pokarm uleciał :/
|
|
|
|
#4058 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie pomogę bo chcę jeszcze utrzymać laktację
|
#4059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witaj
|
|
#4061 |
|
Zakorzenienie
|
Ja poprostu zaprzestałam karmić,bo miałam mleka coraz mniej,tzn zanikał mi i jak ściągałam to było mało,więc zaprzestałam i po jakimś czasie znikneło mleko.
---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Musze jakąś kawe sobie wypić,bo zaraz usne Moi mężczyźni drzemią,a ja czekam aż się obudzą i idziemy na spacer.
|
|
|
|
#4062 |
|
Zadomowienie
|
Mravka racuszki mniam
u nas dzis skromne mielone i pomidorowa ![]() wrocilismy ze spacerku, obok nas wybudowali geopark i bylismy troszke pozwiedzac, Mateuszek zasnął i dalej śpi na ogródku z TZ ![]() http://www.geopark-kielce.pl moze w koncu troche cywilizacji w nasze okolice zawita ![]() Cytrynka ja mysle ze zatrzymanie laktacji trzeba przeprowadzic stopniowo, wydluzac przerwy w karmieniu albo sciaganiu i pokarm powoli zaniknie, tak na wlasnym przykladzie mówie
|
#4063 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to po rosole moja druga najulubiensza zupa![]() _________________________ polecam do obejrzenia..mnie wzruszyło. http://www.youtube.com/watch?v=OPSAgs-exfQ
|
|
|
|
#4064 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuje za porady właśnie pije szałwie bleee ![]() tez bym chciala jeszcze karmic piersia ale mam dosc nie jedzenie niczego i uczulenia u mlodego juz |
|
|
|
|
#4066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko malutki może mieć uczulenia również jedząc "normalnie" ja chciałabym tez odstawiać od piersi, ale Rita ma skazę białkową (alergię na białko mleka krowiego) i po każdym mm (nawet w ilościach kropelkowych) strasznie wymiotuje ![]() i od dłuższego czasu ja nie jem produktów mlecznych, jej skóra się zagioła (a było juz bardzo źle), ale jak tylko mąż doda trochę masła do ziemniaków, czy makaronu, to od razu ją wysypuje póki co żyję nadzieją, że wyrośnie z tej skazy
|
|
#4067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zobaczymy z czasem ![]() co do zatrzymania laktacji to boje sie tylko zastoju
|
|
|
|
|
#4068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz czytam taką lekką a la kryminalną serię Camilli Lackberg, jakoś mnie wciągnęło choć szczyt ambicji to nie jest ![]() Zaciekawiła mnie ta Nurowska, muszę zakupić chyba! ![]() ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Konia z tym gorylem, to ja miałam wizję, że Tż wali pięściami w klatę z odpowiednimi odgłosami, takie zaloty czy co pomyślałam.. ![]() Jesień.. ja nie przepadam niestety. No chyba że jest taka pogoda jak teraz, ale jak jest szaro i ponuro to i ja się tak czuję. Zdecydowanie najbardziej lubię wiosnę! ![]() Tynka, współczuję Ci przykrości, na pewno Ci musi być przykro, że teściowie niepochelbnie wypowaidali się o Tobie i Twojej rodzinie.. Rozmawiałaś o tym z mężem? Nikki, no to trzymam kciuki za dzieciaczka brata, nie mam pojęcia co może znaczyć zbytnia aktywność! Napisz jak będziesz wiedziała co dalej! A co do deserków to jeszcze nie podaję, więc nie wypowiem się ![]() Marchewę daję 4 dzień i potrafi zjeśc cały słoczek i jeszcze chce mleczka
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-09-05 o 15:05 |
|
|
|
|
#4069 |
|
Gang Iren
|
Bylam na car boot.Radek kupil wieze z glosnikami za 6f
![]() Ja mlodemu kupilam dwie wielkie siaty ciuchow,wydalam 10 f ![]() Do domu moga byc,na wyjscia kupujemy w sklepach normalnych. Cierpliwosci,przeciez to dopiero co przestalas prawda.Mi szybko pokarm zanikal,mimo ze zawsze mialam go duzo.Ale Wiki miala 9 miesiecy i juz tyle pokarmu nie produkowalam,bo jadla juz wiecej stalych pokarmow.
|
#4070 |
|
Zakorzenienie
|
Flower ja to sie tymi chrzcinami nie przejmuje
tylko gadanie bywa denerwujące, jak słyszy sie to zbyt często, a pewnie niedługo się zacznie, choć w sumie u nas powód jest taki że wszyscy powinni zrozumieć..Kochana, a mleczko może po prostu "dostosuje" się do sytuacji. Wiesz, moja koleżanka wróciła do pracy i tylko wieczorami karmi i akurat mleczka wystarcza Jej na te wieczorne karmienia w cycusiu. W sumie to zazdraszczam Wam możliwości karmienia cycusiem, strasznie bym chciała mieć jeszcze taką możliwości.. Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-09-05 o 15:14 |
|
|
|
#4071 |
|
Zadomowienie
|
Morficzek dziś kolejny raz był na fitnesie
Wytrzymał grzecznie pół godzinki i ani minuty dłużej..Konia oprócz mojego mleczka daję mu wodę i herbatke jablkowo-melisową ale on nie bardzo chce cokolwiek oprócz cycusia..a ja mam wrażenie że mimo tego, że często go karmię to mam mało mleczka...no ale może to normalne, może się już tak ustabilizowało... Gucia witaj...pisz co tam u was ![]() Mravka ja też najbardziej lubię rosół i pomidorową..inne zupy mogłyby nie istnieć... o i jeszcze lubię flaki bez flaków, czyli tylko tą wodę.. ![]() A w ogóle to mam doła...w sobotę idę na wesele i nie mam co założyć, w nic się nie mieszczę i we wszystkim wyglądam jak stara gruba baba
Edytowane przez Flowerbombka Czas edycji: 2012-09-05 o 15:19 |
|
|
|
#4072 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do złobków to ja jestem na razie w szoku jeśli chodzi o ceny, patrzyłam w necie i bylam w jednym tu gdzie mieszkam.. Masakra. No ale pewnie też nie dostaniemy państwowego. Ale też od stycznia będziemy "aplikować".. ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Cytat:
u mnie właśnie tak było.. ![]() A czemu chcesz przerwać, wracasz do pracy? |
||
|
|
|
#4073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lena to widzisz on umie twarzą goryla zrobić, ale i takie numery jak opisujesz miałam okazję już oglądać ![]() Gucia heja |
|
|
|
|
#4074 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Na pewno nie patrzysz na siebie obiektywnie. A poza tym jest tez plus,skoro nic ci nie pasuje to... ZAKUPY!!
|
|
#4075 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale miasto się rozbudowuje - jestem w szoku, na prawdę fajnie się tam robi - byłam jakiś czas temu. ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
![]() obejrzałam.. i też się wzruszyłam... ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Gucia witaj! sto lat Cię tu nie było!---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
hehe
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-09-05 o 15:32 |
|||
|
|
|
#4076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj pol ddnia spedzilysmy na zakupach spozywczych, pozniej spacerek i jak wrocilysmy to godzinka zabawy i obie padlysmy na sofie na poltorej h teraz Jula jest po obiadku i sie bawi, choc troche marudzi ... a musi wytrzymac do prawie 20 teraz, ech. Cytrynka, a masz twarde piersi, bola? Bo jak nie to ja bym tylko ta szalwie pila... jakby sie robily guzki czy cos to wtedy tez kapusta, czy cieply prysznic. Mi pokarm znikl w kilka dni a pilam tylko szalwie, raz czy dwa dziennie. (przy czym mialam nawal i cyce jak kamienie, wiec pomagalam sobie prysznicem)
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#4077 |
|
Zakorzenienie
|
lena Wiktorek ma skaze
![]() emigra twarde piersi mam pod koniec dnia i odciagam minimum laktatorem i pije szalwie ale usypiam po niej :/ |
|
|
|
#4078 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
A my po aktywnym dzionku... byłam w pracy a Hania została z Marcinem i nawet była zadowolona i szczęśliwa, potem spacerek ze mną i przyszłyśmy, to Hania zjadła i niedługo potem zasnęła... no i byłyśmy też na szczepieniu i byłam przekonana, że Hanka pójdzie spać jak zwykle po szczepieniach, a Ona się świetnie bawi i nie zamierza zasypiać... oby poszła spać na noc normalnie bo ja dziś jestem wykończona... boli mnie cała prawa strona twarzy-oko łzawi, z nosa cieknie i boli głowa... |
|
|
|
#4079 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ps. dzisiaj idziemy się popluskać na basen - jak wstanie ... już śpi i śpi a ja czekam i czekam aż się wyrwiemy od teściów na basen ![]() ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4080 |
|
Zakorzenienie
|
Julcia wlasnie wsunela pol sloiczka jogurciku z Hippa
z truskawkami i malinami, smakowalo jej tak ze pewnie jeszcze by zjadla
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:23.

moje maleństwo pospało do 6-30 i od nowa śpi
. Myslalam, ze BIO warzywa sie nie przypalaja 

Moi mężczyźni drzemią,a ja czekam aż się obudzą i idziemy na spacer. 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)