Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13) - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-05, 10:22   #4051
karolca
Zakorzenienie

Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)

Hej
U mnie noc pół na pół.
Ewelinka spała od 22.30 (zasnęła sama a jadła o 21) do 4! a potem co godzinę budziła się bo to jeśc, bo to pić. Więc nie wiem czy lepiej tak czy co 3 godziny Ale jednak moje dziecko potrafi po samym cycu spać tyyyyle godzin!

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 10:36   #4052
tynka88
Zadomowienie

Dzien dobry dziewczynki moje maleństwo pospało do 6-30 i od nowa śpi

JA nie mam na zime nic, poluje na jakies kombinezony na allegro.

Mysle, ze ta jej "nienawiść", bo nie wiem jak mozna powiedziec, ze sie kogos nienawidzi, za nic ..wynika z zazdrosci, wspolczuje jej tylko ze musi sie tak z tym meczyc

TZ ma dzis wolny dzien, lecimy zaraz na spacer , a pozniej ide poćwiczyc

miłego dnia

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 12:15   #4053
Mravka
Zadomowienie

Siemanko ;-)
Nocka jak zwykle szarpana toteż mam ochotę przyłożyc glowe do poduszki i docisnac. Moj Kicek(zaczal sie bujac na czterech "łapach") zasnal i oby pospal jak najdluzej. Przypalilam Mu zupe takze musze ugotowac raz jeszcze . Myslalam, ze BIO warzywa sie nie przypalaja a te zrobily mi psikusa szaaalone.

Lenka
co do zlobka to...zalezy ktory sie odwazy przyjac Roba Demolke. A tak serio to musimy znalezc jakis prywatny,bo do panstwowego nie bylo szans sie dostac(bedziemy probowac w naborze od stycznia). Mam kilka miejsc na oku w drodze do/z pracy mojej i TZ. Jeszcze musimy odwiedzic i zweryfikować co i jak. Bedziemy szukać czegoś w okolicach Pol Mokotowskich - jakbys slyszala/miala jakies sprawdzone to bede wdzieczna za wiesci

Tynka powiem krotko...niektorzy sie nie zmieniaja i niech sie kisza we wlasnej zlosliwosci. Trzeba byc ponad tym i Ty jestes..

Monia
a Hania tez robi w wannie twistera?

Co do sprawdzalnosci planow TH to u nas funkcjonowal idealnie jak Rob mial plan 3h..potem sie totalnie rozjechalo wszystko i teraz od jakichs 2-3 tyg znowu funkcjonuje tj trzeba. Choc z pewnoscia nie jestesmy na planie 4h, bo karmienia sa czesciej..ale kolejnosc jest zachowana i Maly zasypia ladnie sam w lozeczku. Jednym slowem prawie sielanka..gdyby nie te batalie nocne. Jednak jak widac nie mozna miec wszystkiego

Bede przyziemna i porusze temat jedzenia,bo dzis robie racuszki drozdzowe z jablkami..i juz mam sline po kolana. Wiem wiem, ze to tylko jedzenie, ale jakos sie juz nie moge doczekac).

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

aa wlasnie mialam Wam polecic fajną ksiązkę taka po ktorej kazda z nas chyba stwierdzi "o mam to samo". Autor to Leszek Talko " Dziecko dla odważnych" http://www.empik.com/dziecko-dla-odw...7292,ksiazka-p . Nie raz się usmiałam i mysle, ze warto dla odstresowania sie..a czasem i stwierdzenia, ze jednak nie jest tak zle)))
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 12:21   #4054
Karinio
Zakorzenienie

Hej

U nas nocka prawie ok,bo młody obudził się około 3-iej i jak podeszłam do łóżeczka,to ten sobie na brzuchu leżał,noi jak go brałam poczułam mokro,osikał się i pewnie dlatego się przebudził.No,ale przebrałam go i zostawiłam na naszym łóżu,spał z nami i spaliśmy do 8-mej A dzisiaj idziemy zważyć,zobaczymy ile klocek waży.I potem może na zakupy bo wczoraj kasa od dziadków przyszła,a że musze mu kupić kurtke na chłodne pory,spodnie,noi ręczniki do kąpieli bo mi z nich wyrósł
A jutro będzie miał 7 miesięcy
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 12:29   #4055
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

dziewczyny macie jakies cudowne sposoby na zatrzymanie laktacji??
Stary 2012-09-05, 12:45   #4056
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
jesli mnie pamiec nie myli to picie szałwi chyba pomaga w takich sytuacjach
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Stary 2012-09-05, 12:46   #4057
Asika21
Rozeznanie

Cytat:
Niestety nie pomogę, bo u mnie bardzo szybko sam gdzieś ten pokarm uleciał :/

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 12:48   #4058
karolca
Zakorzenienie

Ja nie pomogę bo chcę jeszcze utrzymać laktację

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-09-05, 12:55   #4059
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
szałwia, mięta, lukrecje, odciąganie niewielkiej ilości mleka najczęściej co 6-8 godzin i wydłużanie okresów między odciąganiem
Stary 2012-09-05, 13:02   #4060
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
szałwia, mięta, lukrecje, odciąganie niewielkiej ilości mleka najczęściej co 6-8 godzin i wydłużanie okresów między odciąganiem
Ooooo. Gucia
Witaj

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-09-05, 13:24   #4061
Karinio
Zakorzenienie

Ja poprostu zaprzestałam karmić,bo miałam mleka coraz mniej,tzn zanikał mi i jak ściągałam to było mało,więc zaprzestałam i po jakimś czasie znikneło mleko.

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Musze jakąś kawe sobie wypić,bo zaraz usne Moi mężczyźni drzemią,a ja czekam aż się obudzą i idziemy na spacer.
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 13:55   #4062
tynka88
Zadomowienie

Mravka racuszki mniam

u nas dzis skromne mielone i pomidorowa

wrocilismy ze spacerku, obok nas wybudowali geopark i bylismy troszke pozwiedzac, Mateuszek zasnął i dalej śpi na ogródku z TZ

http://www.geopark-kielce.pl moze w koncu troche cywilizacji w nasze okolice zawita

Cytrynka ja mysle ze zatrzymanie laktacji trzeba przeprowadzic stopniowo, wydluzac przerwy w karmieniu albo sciaganiu i pokarm powoli zaniknie, tak na wlasnym przykladzie mówie

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 14:12   #4063
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Mravka racuszki mniam

wrocilismy ze spacerku, obok nas wybudowali geopark i bylismy troszke pozwiedzac, Mateuszek zasnął i dalej śpi na ogródku z TZ

http://www.geopark-kielce.pl moze w koncu troche cywilizacji w nasze okolice zawita

Cytrynka ja mysle ze zatrzymanie laktacji trzeba przeprowadzic stopniowo, wydluzac przerwy w karmieniu albo sciaganiu i pokarm powoli zaniknie, tak na wlasnym przykladzie mówie
no skromnie nie skromnie,ale na pomidorowa to ja sie wpraszam bezczelnie to po rosole moja druga najulubiensza zupa

polecam do obejrzenia..mnie wzruszyło.
http://www.youtube.com/watch?v=OPSAgs-exfQ
Stary 2012-09-05, 14:12   #4064
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Ooooo. Gucia
Witaj
Stary 2012-09-05, 14:27   #4065
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
witaj
dziękuje za porady właśnie pije szałwie bleee
tez bym chciala jeszcze karmic piersia ale mam dosc nie jedzenie niczego i uczulenia u mlodego juz
Stary 2012-09-05, 14:34   #4066
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
witaj
dziękuje za porady właśnie pije szałwie bleee
tez bym chciala jeszcze karmic piersia ale mam dosc nie jedzenie niczego i uczulenia u mlodego juz

tylko malutki może mieć uczulenia również jedząc "normalnie"

ja chciałabym tez odstawiać od piersi, ale Rita ma skazę białkową (alergię na białko mleka krowiego) i po każdym mm (nawet w ilościach kropelkowych) strasznie wymiotuje
i od dłuższego czasu ja nie jem produktów mlecznych, jej skóra się zagioła (a było juz bardzo źle), ale jak tylko mąż doda trochę masła do ziemniaków, czy makaronu, to od razu ją wysypuje
póki co żyję nadzieją, że wyrośnie z tej skazy
Stary 2012-09-05, 14:38   #4067
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:

ja chciałabym tez odstawiać od piersi, ale Rita ma skazę białkową (alergię na białko mleka krowiego) i po każdym mm (nawet w ilościach kropelkowych) strasznie wymiotuje
i od dłuższego czasu ja nie jem produktów mlecznych, jej skóra się zagioła (a było juz bardzo źle), ale jak tylko mąż doda trochę masła do ziemniaków, czy makaronu, to od razu ją wysypuje
ja mam nadzieje ze tylko na bialko jest uczulony ale zobaczymy z czasem
co do zatrzymania laktacji to boje sie tylko zastoju
Stary 2012-09-05, 15:00   #4068
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

Ostatnia przeczytana to 39 i pol Jak poznalem Anke,takie lekkie czytadlo,smieszne.Serial jest taki 39 i pol.
Teraz czytam Drzwi do piekla -Marii Nurowskiej,juz koncze bardzo duze wrazenie na mnie robi ta ksiazka.No ale ta wesola nie jest.Ja czytam rozne ksiazki,nie przepadam za fantastyka,ale kilka przeczytalam,ktore mi sie podobaly,no i romansow nie lubie,no chyba ze stare np Wichrowe Wzgorza,ale jakies Harlequiny to zdecydowanie odpada.

Tu watek o ksiazkach:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=610108
o i ja mam podobny gust książkowy

Teraz czytam taką lekką a la kryminalną serię Camilli Lackberg, jakoś mnie wciągnęło choć szczyt ambicji to nie jest

Zaciekawiła mnie ta Nurowska, muszę zakupić chyba!

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Konia z tym gorylem, to ja miałam wizję, że Tż wali pięściami w klatę z odpowiednimi odgłosami, takie zaloty czy co pomyślałam..

Jesień.. ja nie przepadam niestety. No chyba że jest taka pogoda jak teraz, ale jak jest szaro i ponuro to i ja się tak czuję.
Zdecydowanie najbardziej lubię wiosnę!

Tynka, współczuję Ci przykrości, na pewno Ci musi być przykro, że teściowie niepochelbnie wypowaidali się o Tobie i Twojej rodzinie.. Rozmawiałaś o tym z mężem?

Nikki, no to trzymam kciuki za dzieciaczka brata, nie mam pojęcia co może znaczyć zbytnia aktywność! Napisz jak będziesz wiedziała co dalej!
A co do deserków to jeszcze nie podaję, więc nie wypowiem się
Marchewę daję 4 dzień i potrafi zjeśc cały słoczek i jeszcze chce mleczka

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-09-05 o 15:05
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 15:01   #4069
gosia261282
Gang Iren

Bylam na car boot.Radek kupil wieze z glosnikami za 6f
Ja mlodemu kupilam dwie wielkie siaty ciuchow,wydalam 10 f
Do domu moga byc,na wyjscia kupujemy w sklepach normalnych.

Cytat:
Cierpliwosci,przeciez to dopiero co przestalas prawda.Mi szybko pokarm zanikal,mimo ze zawsze mialam go duzo.Ale Wiki miala 9 miesiecy i juz tyle pokarmu nie produkowalam,bo jadla juz wiecej stalych pokarmow.
Stary 2012-09-05, 15:12   #4070
lena_mi
Zakorzenienie

Flower ja to sie tymi chrzcinami nie przejmuje tylko gadanie bywa denerwujące, jak słyszy sie to zbyt często, a pewnie niedługo się zacznie, choć w sumie u nas powód jest taki że wszyscy powinni zrozumieć..
Kochana, a mleczko może po prostu "dostosuje" się do sytuacji. Wiesz, moja koleżanka wróciła do pracy i tylko wieczorami karmi i akurat mleczka wystarcza Jej na te wieczorne karmienia w cycusiu.

W sumie to zazdraszczam Wam możliwości karmienia cycusiem, strasznie bym chciała mieć jeszcze taką możliwości..

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-09-05 o 15:14
Stary 2012-09-05, 15:14   #4071
Flowerbombka
Zadomowienie

Morficzek dziś kolejny raz był na fitnesie Wytrzymał grzecznie pół godzinki i ani minuty dłużej..

Konia oprócz mojego mleczka daję mu wodę i herbatke jablkowo-melisową ale on nie bardzo chce cokolwiek oprócz cycusia..a ja mam wrażenie że mimo tego, że często go karmię to mam mało mleczka...no ale może to normalne, może się już tak ustabilizowało...

Gucia witaj...pisz co tam u was

Mravka ja też najbardziej lubię rosół i pomidorową..inne zupy mogłyby nie istnieć... o i jeszcze lubię flaki bez flaków, czyli tylko tą wodę..

A w ogóle to mam doła...w sobotę idę na wesele i nie mam co założyć, w nic się nie mieszczę i we wszystkim wyglądam jak stara gruba baba

Edytowane przez Flowerbombka
Czas edycji: 2012-09-05 o 15:19
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 15:21   #4072
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Siemanko ;-)
Nocka jak zwykle szarpana toteż mam ochotę przyłożyc glowe do poduszki i docisnac. Moj Kicek(zaczal sie bujac na czterech "łapach") zasnal i oby pospal jak najdluzej. Przypalilam Mu zupe takze musze ugotowac raz jeszcze . Myslalam, ze BIO warzywa sie nie przypalaja a te zrobily mi psikusa szaaalone.

Lenka co do zlobka to...zalezy ktory sie odwazy przyjac Roba Demolke. A tak serio to musimy znalezc jakis prywatny,bo do panstwowego nie bylo szans sie dostac(bedziemy probowac w naborze od stycznia). Mam kilka miejsc na oku w drodze do/z pracy mojej i TZ. Jeszcze musimy odwiedzic i zweryfikować co i jak. Bedziemy szukać czegoś w okolicach Pol Mokotowskich - jakbys slyszala/miala jakies sprawdzone to bede wdzieczna za wiesci

Tynka powiem krotko...niektorzy sie nie zmieniaja i niech sie kisza we wlasnej zlosliwosci. Trzeba byc ponad tym i Ty jestes..

Monia a Hania tez robi w wannie twistera?

Co do sprawdzalnosci planow TH to u nas funkcjonowal idealnie jak Rob mial plan 3h..potem sie totalnie rozjechalo wszystko i teraz od jakichs 2-3 tyg znowu funkcjonuje tj trzeba. Choc z pewnoscia nie jestesmy na planie 4h, bo karmienia sa czesciej..ale kolejnosc jest zachowana i Maly zasypia ladnie sam w lozeczku. Jednym slowem prawie sielanka..gdyby nie te batalie nocne. Jednak jak widac nie mozna miec wszystkiego

Bede przyziemna i porusze temat jedzenia,bo dzis robie racuszki drozdzowe z jablkami..i juz mam sline po kolana. Wiem wiem, ze to tylko jedzenie, ale jakos sie juz nie moge doczekac).

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

aa wlasnie mialam Wam polecic fajną ksiązkę taka po ktorej kazda z nas chyba stwierdzi "o mam to samo". Autor to Leszek Talko " Dziecko dla odważnych" http://www.empik.com/dziecko-dla-odw...7292,ksiazka-p . Nie raz się usmiałam i mysle, ze warto dla odstresowania sie..a czasem i stwierdzenia, ze jednak nie jest tak zle)))
słyszałam o tej książce, polecała mi Ją siostra, podobno super

Co do złobków to ja jestem na razie w szoku jeśli chodzi o ceny, patrzyłam w necie i bylam w jednym tu gdzie mieszkam.. Masakra. No ale pewnie też nie dostaniemy państwowego. Ale też od stycznia będziemy "aplikować"..

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:
leki..(ale to na raceptę) plus NIEŚCIĄGANIE..
u mnie właśnie tak było..
A czemu chcesz przerwać, wracasz do pracy?
Stary 2012-09-05, 15:22   #4073
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Morficzek dziś kolejny raz był na fitnesie Wytrzymał grzecznie pół godzinki i ani minuty dłużej..

Konia oprócz mojego mleczka daję mu wodę i herbatke jablkowo-melisową ale on nie bardzo chce cokolwiek oprócz cycusia..a ja mam wrażenie że mimo tego, że często go karmię to mam mało mleczka...no ale może to normalne, może się już tak ustabilizowało...

Gucia witaj...pisz co tam u was

Mravka ja też najbardziej lubię rosół i pomidorową..inne zupy mogłyby nie istnieć... o i jeszcze lubię flaki bez flaków, czyli tylko tą wodę..

A w ogóle to mam doła...w sobotę idę na wesele i nie mam co założyć, w nic się nie mieszczę i we wszystkim wyglądam jak stara gruba baba
E no nie , pewnie jest ok, a on bardziej głodny, ja wkładek już nie noszę np.a przecież karmię , cycki miękki przeważnie , czasem się wpadka zdarzy .

Lena
to widzisz on umie twarzą goryla zrobić, ale i takie numery jak opisujesz miałam okazję już oglądać

Gucia heja
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 15:23   #4074
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość

Na pewno nie patrzysz na siebie obiektywnie.
A poza tym jest tez plus,skoro nic ci nie pasuje to... ZAKUPY!!
Stary 2012-09-05, 15:33   #4075
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Mravka racuszki mniam

Tynka no właśnie słyszałam o tym geoparku, da radę iść na z maluchem powiadasz, to dobrze, bo niedlugo będę w moich rodzinnych stronach. A ja wciąż zapominam że Ty gdzieś tam też pomieszkujesz..
Ale miasto się rozbudowuje - jestem w szoku, na prawdę fajnie się tam robi - byłam jakiś czas temu.

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
no skromnie nie skromnie,ale na pomidorowa to ja sie wpraszam bezczelnie to po rosole moja druga najulubiensza zupa

polecam do obejrzenia..mnie wzruszyło.
http://www.youtube.com/watch?v=OPSAgs-exfQ
a to możesz do mnie wpaść u nas pomidorowa jest prawie zawsze! Kucharzy Ją mój mąż i jest w tym naprawdę niezły!

obejrzałam.. i też się wzruszyłam...
---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Gucia witaj! sto lat Cię tu nie było!

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Lena to widzisz on umie twarzą goryla zrobić, ale i takie numery jak opisujesz miałam okazję już oglądać
chciałabym to zobaczyćl hehe

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-09-05 o 15:32
Stary 2012-09-05, 16:40   #4076
emigra
Zakorzenienie

Cytat:

ale sa tez mm dla dzieci skazowych - probowaliscie SL nahrung? Albo na mleku kozim, sojowym?

dzisiaj pol ddnia spedzilysmy na zakupach spozywczych, pozniej spacerek i jak wrocilysmy to godzinka zabawy i obie padlysmy na sofie na poltorej h teraz Jula jest po obiadku i sie bawi, choc troche marudzi ... a musi wytrzymac do prawie 20 teraz, ech.

Cytrynka, a masz twarde piersi, bola? Bo jak nie to ja bym tylko ta szalwie pila... jakby sie robily guzki czy cos to wtedy tez kapusta, czy cieply prysznic. Mi pokarm znikl w kilka dni a pilam tylko szalwie, raz czy dwa dziennie. (przy czym mialam nawal i cyce jak kamienie, wiec pomagalam sobie prysznicem)
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 17:04   #4077
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

lena Wiktorek ma skaze
emigra twarde piersi mam pod koniec dnia i odciagam minimum laktatorem i pije szalwie ale usypiam po niej :/
Stary 2012-09-05, 17:11   #4078
gkatarzynka
Zadomowienie

Dzień dobry
A my po aktywnym dzionku... byłam w pracy a Hania została z Marcinem i nawet była zadowolona i szczęśliwa, potem spacerek ze mną i przyszłyśmy, to Hania zjadła i niedługo potem zasnęła... no i byłyśmy też na szczepieniu i byłam przekonana, że Hanka pójdzie spać jak zwykle po szczepieniach, a Ona się świetnie bawi i nie zamierza zasypiać... oby poszła spać na noc normalnie bo ja dziś jestem wykończona... boli mnie cała prawa strona twarzy-oko łzawi, z nosa cieknie i boli głowa...
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 17:21   #4079
mama d
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
A i przypomniało mi się,że wczoraj jak byłam na zakupach chciałam kupić coś ze słoiczków 7m+,ale nic nie kupiłam.Dlaczego,a no dlatego że w większości w nich były przyprawy typu oregano,bazylia,pieprz,na wet papryka
No,ale kupiłam na próbe chrupki kukurydziane,były tak dobre że całą zjadłam,kupiłam na próbe,a zjadłam sama.No prawie,moje dziecie jedno kółeczko dostało,najpierw trzymał w ręce,obserwował że jem,ale jak mu zahaczyłam o dolne zęby to wziął do buzi i jadł tzn sobie memlał i mu smakowało
Ja podaje chrupki od 6m - zwykłe kukurydziane. Z jedzeniem ich Zosia ma mało wspólnego - mamla je i ostrzy sobie ząbki na chrupku przez co albo mam rozmoczone a potem zaschnięte części na całej sobie (łącznie z dziurką noska) albo wszytsko dookoła jest w 'trocinach'

Ps. dzisiaj idziemy się popluskać na basen - jak wstanie ... już śpi i śpi a ja czekam i czekam aż się wyrwiemy od teściów na basen

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Cytat:
Napisane przez mama d Pokaż wiadomość
Ja podaje chrupki od 6m - zwykłe kukurydziane. Z jedzeniem ich Zosia ma mało wspólnego - mamla je i ostrzy sobie ząbki na chrupku przez co albo mam rozmoczone a potem zaschnięte części na całej sobie (łącznie z dziurką noska) albo wszytsko dookoła jest w 'trocinach'

Ps. dzisiaj idziemy się popluskać na basen - jak wstanie ... już śpi i śpi a ja czekam i czekam aż się wyrwiemy od teściów na basen
tzn Zosia ma chrupki na całej sobie ja jedynie mam problem z ich usuwaniem bo zasycha i zostawia dziwne ślady na buźce.
mama d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 17:40   #4080
emigra
Zakorzenienie

Julcia wlasnie wsunela pol sloiczka jogurciku z Hippa z truskawkami i malinami, smakowalo jej tak ze pewnie jeszcze by zjadla
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości