|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XI
kochana ja nie pomoge nie jestem zwolneniczka czubkow wole zaokroglone
ja mialam cos takiego tylko skorkowe http://allegro.pl/buty-slubne-ivory-...587873646.html ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- ja tez linomag na 1 m na 1 bepanthem |
![]() ![]() |
![]() |
#632 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak dla mnie niedrogie i skuteczne ![]() po co przeplacac |
|
![]() ![]() |
![]() |
#633 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
![]() Myślę że będą pasować, też są delikatne jak sukienka, ale ja na obcasie nie dałabym rady obecnie ![]() ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- nie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#634 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja tak ale to tylko moje widzimisię ![]()
![]() |
#635 |
Zakorzenienie
|
Marti pisala ze jest juz troche lepiej
![]() ![]() chyba sie bardziej denerwuje od Niej;p |
![]() ![]() |
![]() |
#636 |
Rozeznanie
|
Jeja z Marti znowu coś nie tak?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#637 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Zarejestrowalam sie na usg na 12, usg wykonuje moj lekarz prowadzacy ale w szpitalu. Poszlam 15minut wczesniej, kilka kobitek siedzi przed i pytam na ktora maja i jak to wyglada a one ze wszystkie na 12 :/ no wiec spoko, troszke poczekam. Pare kobitek w ciazy, pare starszych wiec i usg ginekologiczne i poloznicze. Przychodzi lekarz i mowi ze najpierw panie na usg ginekologiczne! No mysle sobie spoko! jak w kolejce w kasie cie puszczą pierwsza bo jestes w ciazy tak u giniekologa czekasz na koncu!! teoretycznie jest to zrozumiale bo ginekologiczne usg znacznie krotsze a jednak.....jak by miedzy czasie przyszlo 5 babek na to ginekologiczne to by mnie chyba cholera wziela!! wrr ![]() Ale spoko.....ostatecznie poszlo raz dwa i w kolejce stalam tylko 1h --- tylko ![]() Na wizyte do gin w kolejce standardowo czeka sie 2h, kiedy bym nie przyszla.....masakra :/ I z tego wszyswtkiego zapomnialam zapytac czy jest mozliwosc 3D! bo ostatnio jeszcze chyba tego aparatu nie bylo ale tak na zdrowy rozum - nowiusienki aparat do usg i by takiej opcji nie mial?? nie wierze |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#638 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#639 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo nie wiem czy kupic ziajkę jeszcze czy co jak chce linomag Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2012-09-05 o 15:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#640 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#641 |
Zadomowienie
|
Dzięki za odpowiedzi
![]() Właśnie dzwoniłam do salonu i powiedziała mi, że musze miec obcas MAX 4cm ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#642 |
Zakorzenienie
|
Marti trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
Perełko tak szczerze to średnie te butki, nie lubię czubków, a i na wesele lepsze by były zapinane buciki. ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- a jaki masz rozmiar kochana??
#643 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Co z Muminkiem?? ![]() Co do pudru to ja nie kupuje....kluchy sie robia :/ A co do koszulek to ja kupilam jedna taka najzwylejsza za 25zl w textil markecie rozpinana z przodu, kremowa, z jakas tam truskawka mala. Druga to juz Wam pokazywalam, musialam wymienic na rozmiar mniejsza bo duuuuza ta rozmiarowka ale jestem bardzo zadowolona. Taki komplecik ze szlafrokiem bo to mi bylo potrzebne http://allegro.pl/koszula-ciazowa-po...560190352.html |
![]() ![]() |
![]() |
#644 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#645 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Kochane zmykam bo o dziwo mó Pan już wrócił i muszę obiadek podać. ![]()
![]() |
#646 | ||
Zakorzenienie
|
Nie niestety ale jutro rano .. kurcze to moja siostra ale rece mi opadaja
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Martuś trzymam mocno, mocno kciuki ![]() Co do butelek to ja mam 3 , jedną TT , drugą z Aventu i ta ma 3 opcje na smoczku ( +1, +2, +3) i trzecia taka zwykla z laktatora .. Do tej z TT dokupilam 2 smoczki , jednen o wolnym przeplywie a drugi o srednim .. Mysle ze powinno byc ok . ![]()
![]() |
#647 |
Zadomowienie
|
Perełko, wiem, że na stronie bialebuty.pl można dobrać wysokość obcasa, ale nie wiem, czy mają coś ciekawego w asortymencie, musiałabyś przejrzeć. A jeśli nie, to polecam zamówienie butków tanecznych - masz możliwość dostosować sobie wszystkie wymiary i wysokość. Ja tak robiłam przed studniówką i byłam zadowolona
![]()
#648 |
Zakorzenienie
|
ja tez nie lubie butów z czubami, i to bardzo nawet nigdy nei mialam..., wole polokrągle lub sandalki..pod dluga sukienka i tak nei bedzie widac/.ja mialam biale sandały na koturnach tez dluga kiecka...wtedy bylo ok ale teraz juz bym w nich nei uszla bo to jednak byl 5 miesiac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#649 |
Zakorzenienie
|
Tesknie za TŻetem , niech juz wroci z pracy
![]() jeszcze 3 godziny ![]()
#650 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() \spadam na spacer z kumpela..nei chce mi sie wcale ale mysle ze godzinka i pwoiem jej ze spadam ![]() Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2012-09-05 o 16:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#651 |
Zakorzenienie
|
Ja to mojej juz chyba nigdy nie zaprosze ..
![]() Kurcze przeciez widzi ze w ciazy jestem, wie ze mi brzuch twardnieje , ze miewam skurcze . to zamiast mi cos pomoc to wywali dupsko i nawet wlasnym dzieckiem sie nie zajmie bo od czego jest ciocia ![]()
#652 |
Zadomowienie
|
hej dziewczynki wszystko przeczytalam,ale srdenio sie dzis czuje wiec napisze narazie tylko:
gratulacje za wszystkie zaczete tygodnie ![]() i przylaczam sie, bo zaczelismy dzis 27 tydzien i ogromne ![]() z wyprawka tez jestem w polowie lasu,bo dla siebie nie mam kompletnie nic ,a dla dzidzi brakuje mi kosmetyków,art.aptecznych ,przewijaka,lezaczka,spiw orka do wozka,spiworka na spacer i czapeczki,butelek,smoczko w i calego wystroju pokoju dla niuni,ale za pokój akurat sie jeszcze we wrzesniu wezmiemy,a za reszte nie wiem kiedy,bo narazie sie nie zapowiada zadna kasa ![]() pewnie o czyms jeszcze zapomnialam,ale mam spisane dzis znow czekam na kolezanke,ktora miala byc wczoraj,ale sie przelozyla, ciekawe czy dotrze
#653 |
Zakorzenienie
|
moja to samo robi.....niektorzy juz sie nie zmienia...w twoja ile ma lat?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#654 |
Rozeznanie
|
Ja skończyłam pakować swoje ciuchy w które już nie wchodzę i które rozpakuję jak wrócę do swojej wagi. Ciekawe ile mi to zajmie
![]() Resztę zostawiłam, bo jeszcze muszę w czymś chodzić ![]() Na dziś koniec, bo padam.. Jutro zabiorę się za ciuchy męża i ogarnę łazienkę. Popakuję ręczniki i pościel, kosmetyki których na co dzień nie używam. Komody Nelki tylko pozaklejam taśmą, bo nie będę wyjmowała ciuszków ![]() Na szczęście zostawiamy większość kuchni (talerze,. kubki, gary itp) bo z tym zawsze najwięcej pakowania. Generalne porządki będę robiła dopiero na koniec września, bo i tak się nakurzy. A przyjechać i tak musimy, mąż 28 września, a ja 30 - bo mam egzamin końcowy na podyplomówce. Idę się położyć, będę oglądać seriale ![]()
#655 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#656 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#657 |
Raczkowanie
|
Widzę że znów jakaś czarna seria się szykuje.
Ja byłam dzisiaj na wizycie i coby nie było mi za słodko mam bardzo wysokie ciśnienie - dostałam leki na obniżenie, fakt ostatnio raczej kiepsko się czułam ..... pierwszy pomiar 144/96 a drugi 140/112. Muszę kupić ciśnieniomierz i kontrolować ![]() marti trzymam kciuki żeby było dobrze ![]() Co do wyprawki to też mam sporo rzeczy Tommee Tippe i zastanawiam się nad wyborem laktatora - przy nawale pokarmu albo przy rozbudzaniu laktacji jest niezbędny. Czasem dziecko nie umie ssać piersi więc jest potrzebny do odciągania i karmienia butlą. Nie chciałabym szukać laktatora w chwili kiedy głodne dziecko będzie krzyczało albo kiedy nawał pokarmu będzie mi rozsadzał piersi. Tak czytam o Waszych perypetiach z NFZ to dziękuję mojemu pracodawcy za opłacanie prywatnego pakietu medycznego - zawsze idę na umówioną godzinę, na wizytę mogę się umawiać telefonicznie lub przez internet, na pobranie krwi nie czekam bo jest specjalny gabinet pobrań dla ciężarnych, wyniki badań mam w internecie i zawsze jest miło i sympatycznie, a ja nic za to nie płacę.
Edytowane przez Kamalika Czas edycji: 2012-09-05 o 16:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#658 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak okaże się że o czymś zapomniałam to TZ dokupi już po. Cytat:
Ojej ![]() Byłam na wizycie, ok wszystko, niunia leży pośladkowo ![]() Gin już sama nie wie jaki poród, mam i nie mam wskazania do cc. Ale ma zdecydować i umówić się przed 35 tyg z ordynatorem szpitala, w razie jakby mnie wcześniejszy poród zastał. I częściej dzidzie mierzyć bo znów jest ryzyko że może być mała (synek z niewiadomych przyczyn po 30 tc przestał rosnąć).
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2012-09-05 o 16:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#659 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na co dzien krem alantan plus ![]() sudokremu nie polecam bephanten jest drogi nielegalnaa jesli jeszcze tu zajrzysz: Wszytskiego Najlepszego na Nowej Drodze Zycia!!!!!!!!!!!!!!!! Kochajcie sie i wspierajcie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#660 |
Zadomowienie
|
Perełko- ja też polecam Ci buciki zapinane na pasek. I to prawda, że pod długą sukienką prawie ich nie widać , więc nie ma co się szarpać z butami
![]() Trzymam kciuki za Marti ![]() A co sądzicie o butelkach Lovi? Niby też są polecane, ale na forum właściwie nikt o nich nie pisze... Głównie tylko Avent i TT
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:48.