|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: "Wiosna przyszla, roczek mamy, wszystko w kolo rozwalamy"-mamusie III-IV 2011
Hej
Znowu nas wcięło na kilka dni ![]() a to dlatego że korzystając z ładnej pogody wybraliśmy się na Mazury. Było super!!! a od dziś Oliwia poszła do żłobka. Na razie adaptacja, ale chyba będzie ok bo od razu poszła do dzieci i jak przechodziła obok nas to nawet nie słyszała jak ją wołamy ![]() Oczywiście była histeria, że musimy już iść. Oliwia na począstku nie dostała się do żłobka, ale miejsce sie zwolniło i zadzwonili 4 dni temu, że jednak ma przyjść. My musimy przynieść: kapcie, piżamkę, 2 komplety ubranek na zmianę, grzebień, zdjęcie z mamą i tatą, poduszkę, przytulankę, pieluchy, chusteczki i ręczniki papierowe. Ma swoją szafeczkę.
|
|
#1172 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: "Wiosna przyszla, roczek mamy, wszystko w kolo rozwalamy"-mamusie III-IV 2011
Hej
![]() Dziś od rana mam zabiegany dzień. Byłam złożyć podanie o pracę u komornika i odrazu była rozmowa kwalifikacyjna. CV przyjmowali w godzinach 9-14 a o 10 było już około 50 osób chętnych Warunki słabe bo najniższ krajowa i dodatkowo na początku umowa zlecenie. Powiedzieli, że jak się zdecydują to jutro zadzwonią. Ciekawa jestem czy mi się uda. Jak coś to tzrymajcie kobietki kciuki jutro ![]() Cytat:
Olsza ja mam ten Microlife N100 i jestem z niego zadowolona. Mordka jak tam cycuś?
|
|
|
#1173 |
|
Zakorzenienie
|
izunia to Ty masz wyjątkowo grzecznie dziecko, ja bym z Leosiem już pół Makarskiej riwiery przebyła na piechotę
Powodzenia z pracą![]() iza nie martw się, Idi pewnie się przyzwyczai Napisz jak było dzisiaj?marta fajnie, że wesele się udało ![]() Kurde, a mojej mamie znowu przesunęli zabieg o tydzień, to jest jakaś niewyobrażalna złośliwość. Niech to się skończy to tą babę tak obsmaruję w internecie jak tylko będę umiała...Podobno jej mąż nie owijając to sku..r..l, więc się dobrali oboje...tylko co to za gierki z ludzkim życiem i zdrowiem.... ![]() Leoś dzisiaj na szczęście tylko raz w nocy sie obudził. Wczoraj za to po drzemce wył straszliwie przez 40 minut, nie wiemy co mu było....,może ząb? Idzie mu druga dwójka, no ale tak to nigdy nie wył... |
|
|
|
|
#1174 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a możesz napisać jak on dziala? czy na podczerwień czy dotykowy? dużo kosztował? |
|
|
|
|
|
#1175 |
|
Zadomowienie
|
Przykładasz go na ok 1 cm od czoła i włączasz. Zapala się niebieskie światełko i mierzy temp. Trwa to dosłownie chwilkę. Możesz też nim mierzyć inną temperaturę np jedzenia czy też wody. Kosztował coś około 100-120zł nie pamiętam dokładnie. Kupiłam go w aptece.
|
|
#1176 | ||||
|
Zakorzenienie
|
witajcie
dzisiaj tż zawoził i odbierał młodą ze żłobka, bo ja miałam egzamin. Więc weszła do żłobka spokojnie, przebrała się itp ale jak zauważyła drzwi do sali i czekająca panią, to wpadła w histerię, zaczęła strasznie płakać, trzymała tż mocna za szyję ![]() Jak opiekunka ją niosła to wyrywała jej się z rąk ![]() Jak tz po nią przyjechał to tylko jedno dziecko w sali płakało i leciała muzyka Więc był mile zaskoczony, bo wczoraj był ogólny ryk.Pani spokojnie przyprowadziła Idi, i powiedziała, że było bardzo fajnie, że Idi umie się sama uspokoić, nie płakała, że było o niebo lepiej niż wczoraj i że Idi ... tańczyła ![]() Tż mówi, że opiekunka to powiedział z takim zaskoczeniem w głosie. ![]() Więc jest nadzieja. ![]() super wiadomość ![]() Oliwka na pewno będzie dzielna. Cytat:
![]() dziękuję Cytat:
![]() albo np. gotowane mieso kurczaka z jednej nogi/pałki Cytat:
Cytat:
Idi ogólnie jest nieśmiała. Nie ufna do innych osób, nawet tych co częśto widuje. I niestety nie przepada za dziećmi, nie jest towarzyska ![]() Lubi spokój. paula co do drzemek, w naszym żłobku jest tak że dzieci w młodszej grupie śpią wg potrzeby, a w starszej 2 latka i więcej są kładzione o 12, jak zaśnie tośpi a jak nie to nie ![]() te starszne z pierwszej grupy jak Idi co mają 1,5 roku i wiećej też są kładzione o 12, jesli do tej godziny nie pójdą spać
|
|
|
#1177 | ||||
|
Raczkowanie
|
Zwiercona
Cytat:
![]() Którą Nunkę licytowałaś ? Bo to może ja cię przebiłam 16 ząbków już? O raju, kiedy my do takiego etapu dojdziemy, mamy narazie tylko 9 i pół ![]() BJCM...cena zawrotna... Cytat:
Będziesz miała troszkę więcej czasu dla siebie jak mała będzie w żłobku.Cytat:
szkoda już słow na tych wszystkich kono.wałów w szpitalachCytat:
No i dziekuje za odp w sprawie jedzonka, obrazowo już teraz widzę, że jednak podaję jak większośc, zależy jak się nałoży, ale podobnie. Wyjątek stanowi Mateusz marty...2 sznycle??? Chyba nigdy nie dojdziemy do takich ilości![]() marta jeśliby nie liczyć jedzenia to mam często wrażenie, że nasze pociechy to jacyś bliźniacy genetyczni, podobne zachowania, podobny temperament, podobny stopień rozwoju. Z podobnej daty są ![]() Dziś dowiedziałam się od mojego syna, że lampa w sypialni to "pampa". To w sumie byłoby logiczne, gdyby nie to, że lampa w salonie to już "mamba"...wolałam go już nie pytać jak się nazywa ta w kuchni, dla mnie to zbyt skomplikowane
|
||||
|
|
|
|
#1178 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Drugi dzień w żłobku zaliczony. Podobno Młody nawet z jakimś dzieckiem się bawił, jadł ładnie, tylko nie bardzo pozwala się karmić. Jak go odbierałam to popłakiwał, ale o 12 jest już bardzo zmęczony, ledwo wchodzimy do domu a on już idzie na drzemkę. Dziś znów z chęcią się szykował, cieszył się jak weszliśmy do do budynku i tylko się zdenerwował jak mu dałam buzi na pożegnanie Duży chłopak, już do żłobka chodzi, a tu mama go całuje przy wszystkich ![]() Ja miałam robić w domu wielkie porządki, ale mąż ma w tym tygodniu na 10 do pracy, więc przyjeżdżamy ze żłobka zjeść śniadanie, a jak on wyjdzie to ja popijam kawę, nadrabiam wizaż i robi się późno, zaraz trzeba dziecko odebrać i nie ma sensu zaczynać sprzątania ![]() Cytat:
![]() mojego syna na poprawinach nic ze stołu nie interesowało, nie zjadł nic poza gryzem banana brawo za ząbki ![]() Cytat:
oby Oliwka dalej była taka dzielna Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
na ile dziś zostaje? a Ty co za egzamin miałaś?? studiujesz coś? Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2012-09-05 o 10:09 |
|||||
|
|
|
|
#1179 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam chwilkę więc napiszę co u nas, wróciliśmy z wakacji, byliśmy w górach, wyjazd udał sie połowicznie, tzn na początku było super, byliśmy z małą pierwszy raz na basenie, bardzo jej się podobało, jak zobaczyła tyle wody to aż krzyczała i piszczała z radości. Po 4 dniach pobytu w górach dostała biegunki i zaraz odparzyła jej się pupa, wiec już były płacze częste, potem wróciliśmy do domu i miała lekkie przeziębienie, leciało jej z nosa i była strasznie marudna, nie mogłam nawet spokojnie wyjść do łazienki, cały czas wołała mama, nie wiem czy to ten wyjazd tak na nią wpłynął czy to to, że była lekko podziębiona. Chciałam małej jakąś zabawkę nową kupić, myślałam o kuchni ale poczytałam, ze piszecie, ze fajny jest ten odkrywczy domek więc chyba jego kupię, znalazłam też fajną arkę z tej samej firmy co ten domek i teraz mam dylemat: http://allegro.pl/kiddieland-arka-no...605056696.html Edytowane przez olsza30 Czas edycji: 2012-09-05 o 10:45 |
|||
|
|
|
|
#1180 | ||||||
|
Zadomowienie
|
hej
My już po zajęciach z Knilla i po wizycie u logopedy. zaliczyliśmy spacer i zakupy a teraz Mati śpi a ja wcinam owocki ![]() Cytat:
![]() no i fajnie że jednak dostała się do żłobka. będziesz miała chwilę wytchnienia dla siebie w ciągu dnia ![]() Cytat:
![]() daj znać jak poszło ja mam ten NC100, nie wiem czy to ten sam ale ja nie jestem zadowolona z niego ![]() Cytat:
![]() a jak mama się czuje? Cytat:
![]() pewnie że się da ale to nie to samo jak jedzie się bez dziecka. gdybyśmy mieli jechać sami z Mateuszem to byśmy nie pojechali pewnie bo nic byśmy się nie pobawili dobrze że moja rodzina też jechała to miał kto go pilnować w nocy a my się bawiliśmy ![]() ja chyba licytowałam po tym jak ty już kupiłaś fioletową jakąś licytowałam ![]() w ciągu kilku dni wylazły Mateuszowi 3 zęby, mam wrażenie że wszystkie przez miniony weekend ![]() BCJM, nooo cena powala. ja codziennie na all sprawdzam czy jakiejś używki taniej nie ma ![]() hehe, czyli też małego diabełka masz w domu ![]() ja zawsze zapominam kiedy Mieszko się urodził ![]() to może faktycznie lepiej go nie pytaj o te lampy ![]() Cytat:
![]() super że tak fajnie znosi żłobkowanie ![]() Mateusz za to by wszystko ze stołu wciągnął ![]() Cytat:
ale o dziwo w przypadku mierzenia temp. dorosłym i otoczenia czy wody jest bezbłędny super że wyjazd udany. tylko szkoda że ta biegunka się pojawiła. a odparzenia wyleczyliście już? |
||||||
|
|
|
|
#1181 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tzn, dziecko nei może się ruszyć w trakcie pomiaru, musi pozostawać w tym samym pokoju o tej samej temp przez 30 min i takie tam. W każdym bądź razie już zamówiłam na all ale ten drugi Thermoflash, mam nadzieję, że nie będzie to kasa wyrzucona w błoto. Przy ostatniej chorobie wogóle małej nie mierzyłam tem, ponieważ przy przedostaniej tak płakala jak jej chciałam zmierzyć rtęciowym, że aż zwymiotowała . Stwierdziłam wtedy, że muszę mieć taki szybki bezdotykowy i nei domyślać się jaką może mieć gorączkę.A tak pupa już wyleczona od razu była, jak tylko biegunka ustała. |
|
|
|
|
|
#1182 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witam się z kawką i ciachem
![]() Normalnie masakrę mam z tym słodkim. Wczoraj w sklepie pół koszyka to same słodycze były No ale jak to już zjem (hehe) to biorę się za jakąś dietę bo po tych wczasach przybyło 2 kg i jak przestałam Maję karmić to przybyło 4 i z 58 zrobiło się 64 Cytat:
Napisz jak dziś było. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Może poczytaj jeszcze o jakiś innych termometrach. Cytat:
A może niektóre partie są jakieś wadliwe, co? A gdzie jest Ada? Dziewczyny powiedzcie mi jak jest ze spaniem nocnym u Waszych pociech. Bo odkąd odstawiłam Maję od piersi to jak zjadła butlę to budziła się po około 4-5 godzinach na następną a ostatnio to coś się nam pozmieniało i często budzi się co 2 godziny. W ciągu nocy potrafi zjeść 3-4 butelki po 150ml.
|
|
|
#1183 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1184 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas najgorzej przechodziła trójki. Teraz mamy 16 ząbków i zostały tylko piątki ale to raczej jeszcze czas na nie. Nie wiem czemu tak często je. Wieczorem przed snem zjada 150 ml mleka z kleikiem także jest najedzona. W ciągu dnia też cały czas coś ma w buzi. Sama nie wiem o co chodzi.
|
|
|
#1185 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale jak w szpitalu leżał to też inna wychodziła.mniejsza z tym. ja jak czuję że może mieć gorączkę to mierzę tym elektronicznym i jak pokazuje ok. 38 to mierzę rtęciowym, a jak pokazuje mniej to znaczy że gorączki nie ma ![]() dobrze że szybko przeszło ![]() Cytat:
![]() ze słodyczami mam podobnie chociaż od jakiegoś czasu mam małą ochotę na słodkie. nie kupuję - nie jem a jak mam ochotę to jem ale już nie w takich ilościach jak kiedyś wczoraj zjadłam 2 kawałki ciasta jak byłam na urodzinach u chrześniaczki![]() ostatnio miałam ochotę na chipsy. kupiłam paczkę dużą, zjadłam może z 6szt i miałam dość. dziwne jak na mnie ![]() Mateusz przesypia całe noce odkąd skończył 3m-ce. czasem są wyjątki ale jak się budzi to nie daję mu butli. je ostatnio posiłek ok. 20:30-21 a później rano ok. 7-7:30 3-4 butle mm jadł w nocy jak miał jakieś 2-ce a może Maja budzi się nie na jedzenie tylko z innego powodu? próbowałaś wodę dać albo uśpić bez mm?Mateusz pospał 2h z zegarkiem w ręce właśnie gadać zaczął a za oknem pada deszczwłaśnie ada gdzie jesteś? miałaś wrócić niebawem i co? Edytowane przez marta_27 Czas edycji: 2012-09-05 o 12:55 |
||
|
|
|
|
#1186 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() opiekunka mi powiedziała, że straszny z niego rządziciel, wszystko chce robić sam i po swojemu, efektem pół obiadu na ubraniu ![]() odbierałam go bezpośrednio po jedzeniu i nie zdążyli go przebrać, więc jak wyszedł i zobaczyłam go takiego mokrego to myślałam, że padnę Cytat:
![]() Dawid zrezygnował z nocnego jedzenia jakoś początkiem marca, od tamtej pory bardzo rzadko budzi się w nocy, czasem tylko się pokreci bo nie może znaleźć smoczka Iza czy przed wyjściem do żłobka dajecie Idalce coś do jedzenia? U nas śniadanie jest zaraz po 8, ale przed wyjściem dajemy mu małą miseczkę płatków na mleku, żeby tak z pustym żołądkiem nie wychodził. No i zastanawiam się w sumie czy jest sens skoro za niecałą godzinę dostaje w żłobku śniadanie. Do tej pory jadł rano właśsnie dopiero po 8. Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2012-09-05 o 13:16 |
|||
|
|
|
|
#1187 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Musze się zmobilizować i przestać jeść. Już kiedyś zrobiłam sobie odwyk słodyczowy i było ok a teraz znowu wcinam jak oszalała. Jak ja Ci kobieto zazdroszczę nocek Próbowałam dać jej wodę w różnej postaci: zimną, ciepłą, z odrobiną mleka, soku ale nic nie pomogło. Jak tylko poczuje, że to woda to jest ryk niemiłosierny A jeszcze mam takie pytanie bo do tej pory brałam Azalię i nie musiałam robic przerwy a teraz biorę te zwykłe i już nie pamiętam czy jak wezmę ostatnią np w niedzielę i zrobię przerwę to następną tabletkę z nowego opkowania muszę wziąć w niedzielę czy poniedziałek?
|
|
|
#1188 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A pytanie nie do mnie w sumie, ale mnie się wydaje, że za długo by rano bez jedzenia chodził jakby nie zjadł w domu śniadania. |
|
|
|
|
|
#1189 |
|
Wtajemniczenie
|
olsza no właśnie tak dziwnie mi puścić bez jedzenia, ale dotychczas czy wstał po 6 czy o 8 to dopiero po 8 jedliśmy śniadanie. A teraz budzę go 7.15, zjada od razu płatki i 8.15 znów dostaje jeść. Opiekunka mi powiedziała, że zupę mleczną nawet zjada, pieczywa już nie bardzo chce.
|
|
|
|
|
#1190 |
|
Raczkowanie
|
Kasiunia a ja Ci radzę, że jak masz posprzątać teraz to zrób to bo jak wrócisz do pracy to zero czasu kompletnie ( nie wiem czy wracasz na 8 godz czy nie ). Ja jeszcze po powrocie zawsze małej gotuje obiad na dzień następny ( dwudaniowy staram się ), a mała zasypia o 21.30 do tego spacer itp i teraz jak biega wszędzie to trudno ją zatrzymać w kuchni na czas jak ja chce nastawić obiad, a z kolei o 21.30 to już padam i spać mi się chce więc jestem w stanie tylko wystudzić obiad i wsadzić do lodówki, a nie gotować
. takze tak to wygląda, a już o sprzątaniu to nei ma nawet mowy.Z kolei weekend mam doła, że muszę sprzątać a chciałabym w pełni małej ten czas poświęcic, do tego obiad, sama bym chciala odpocząć no i tak to jest właśnie.
|
|
|
|
|
#1191 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ale myślę, że dopiero jak Oliwia do przedszkola pójdzie. dziś jestem w ciężkim szoku - tż pozmywał naczynia kiedy byłam z malą w żłobku. kreda z tablicy obsypuje się trochę na ta półeczkę na której się kredę kładzie. Ale nie dużo. Wciągam to odkurzaczem albo wycieram gabka i już. Chociaż nie muszę się martwić, ze się porysuje albo meble czy ściany. odwyk od smoka był duuużo krótszy. 3 dni i zapomniala o nim. Cyca nadal wspomina i probuje wyciągać a minęły już ponad 2 tygodnie. Ale jestem twarda i nie daje. Od razu ją czymś zajmuję. Moja spi do 11, ale chodzi spać między 23-24. I nie mam wcale czasu dla siebie. Teraz ciężko ją rano dobudzić do żłobka, a na 7 będzie chodziła. jak wyżej. Nie daję, ale nie wiem co z tym mlekiem robić bo nadal mam dużo. Kiedy on zniknie? Cycki twarde - wyglądają jak sztuczne, tżtowi sie podobają ![]() Cytat:
Oliwia przesypia całe noce. Nic nie pije. Ona mleka w ogóle nie pije. następną bierzesz w poniedziałek. Według tych dni na blistrze.
|
|
|
#1192 | |||
|
Raczkowanie
|
Ale jestem zła, uspałam Mieszka i poszłam kosić trawe, pokosiłam godzinę i mi się paliwo skońćzyło w połowie placu
Cytat:
w sumie to taniutko poszła. Hehehe ja tak samo miałam z Nuną, kilka razy na dzień sprawdzałam alle ![]() Oj tak, mam diabełka, a do tego teraz dochodzi jeszcze nasilający się bunt także czasem jest wybuchowo. Mam o tyle dobrze, że jak go bardzo rozpiera energia to go puszczam w ogród i tylko chodzę za nim i kontroluje, lata gdzie chce i ile chce. Miesiu jest z 31.03. Cytat:
Ja jak skończyłam karmić Miesia to skoczyło mi 5 kg, tak samo z siebie, a później samo z siebie spało 7kg teraz waże 2kg mniej niż przed ciążą. Ale totalnie mi się budowa zmieniła. Mieszko przesypia całe noce na jednym jedzeniu od 10mies. Sporadycznie zdarzało się w tym czasie, że go karmiłam w nocy, ale to głownie jak zjadł baaaardzo malutko i się budził, albo jak był chory. Miał taki okres, że budził się po 2-3 razy ale dostawał wtedy tylko piciu. Może Maja potrzebuje jedzonka mniej a częściej i dlatego się budzi? Albo jeszcze nie może zapomnieć o cycusiu bo 150ml na kolację to mi się wydaje tak trochę mało, chyba, że zjada jeszcze coś przed tym normalnego. Miesiowi robie na noc flache z 300ml lub 330ml mleka z manną. Już nie jemy mm, sporadycznie do kaszki. Cytat:
Też tak mam z chipsami, zjadłabym oczami, a później kończy się na kilku. A po paprykowych wręcz mnie mdli dodam, że przed ciążą byłam w stanie zjeść tony tego i jeszcze żelki. Uwielbiałam. Teraz się nie tknę. Adzie najwidoczniej przedłużyły się wakacje
|
|||
|
|
|
|
#1193 |
|
Zadomowienie
|
dzieki dziewczyny za odpowiedzi na moje pytania
Mordka ja nie karmię małej już od 2 miesięcy i pokarm mam nadal. Na początku było go strasznie dużo i piersi mnie bardzo bolały. Tabletek które przepisał mi lekarz nie mogłam brać bo źle na nie reagowałam. Pomogło mi bardzo bandażowanie bandażem elastycznym i szałwia w tabletkach którą doradziła mi Izabela.No i oczywiście ograniczenie picia
|
|
#1194 |
|
Zadomowienie
|
izunia - ja tych tabletek wcale nie wykupiłam jak się dowiedziałam o skutkach ubocznych
teraz już jest trochę lepiej, ale o szałwii i bandażowaniu nie wiedziałam. dzięki! ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- ostatnim zabawkowym zakupem dla Oliwki był samochodzik http://www.brykacze.pl/product,big_j...hacz,2339.html bardzo fajny i co najważniejsze ma ciche koła
|
|
#1195 |
|
Zakorzenienie
|
marta mama nie najlepiej, co się zdenerwuje, a przy takich wiatrach to znowu jej ciśnienie podniosą pewnie...to pogarsza jej się mocno wzrok. Poza tym moja mama należy do osób, które nie potrafią nic nie robić i trochę chodzi, ale czasami przeholuje i znowu jej gorzej.
iza u nas ze spaniem do |
|
|
|
|
#1196 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja się dowiedziałam, że wczoraj znowu nie zjadł mięsa na obiad. Ale za to zjadł ryż z fasolą ![]() Cytat:
![]() W poniedziałek na spokojnie, wczoraj już trochę pracy było, a dzisiaj to nie wiedziałam w co ręce włożyć - także byłam w swoim żywiole ![]() Wyczytała, że następnego dnia już było lepiej Na pewno Idalce się spodoba i nie będzie chciała stamtąd wychodzić ![]() U nas nadal płacz jak go oddaję, ale tylko wtedy, więc się nie martwię. Cytat:
My w zeszłym tygodniu też mieliśmy mały wypadek - mały wsadził palucha w bieżnię gdy chodziła. Więc najpierw pediatra, później skierowanie do chirurga - na szczęście nic nie złamane, mogło być jakieś mikropęknięcie (raczej mało prawdopodobne), ale na wszelki wypadek miał wsadzone w małą szynę i tak chodził przez tydzień. Teraz tylko skóra mu się musi zregenerować. Cytat:
![]() ciekawe czy doczekamy dni, w których nasze dzieciaki nie będą chciały wyjść ze żłobka ![]() dla Dawidka za pierwsze dnihej hej ![]() nadrobiona pierwsze część - zaraz coś jeszcze skrobnę
|
|
|
#1197 | ||||
|
Zakorzenienie
|
witajcie
kolejna relacja ze żłobka Rano scena, mega płacz i wyginanie się na rękach opiekunki ![]() Jest to bardzo meczące psychicznie. Jak ja odbierałam była bardzo spokojna, już nie płakała nawet na mój widok, ale pani powiedziała, że dzisiaj prawie cały czas była u niej na kolanach ![]() Ladnie zjadła śniadanko. Cytat:
![]() Ja też mam porządki w planach. Cały ten tydzień chodzi tylko na 2h. prawo jazdy ![]() Cytat:
![]() U nas znowu jest butla koło 4-6 nad ranem, a był juz okres że nie jadła. Ale niespokojne nocki nam sie zdarzają, przy ząbkowaniu czasami, ale bez jedzenia, wtedy budzi się na smoka. Cytat:
Tż wczoraj dał jej chleba ale nie chciała jeść. A ja dzisiaj jak ją obudziłam dałam jej mleko o 7, ale tylko 150ml tak żeby nie płakała, że ja budzę. U nas też śniadanie po 8. Więc jak nam się kołó 5-6 budzi na mleko to juz przed żłobkiem nic nie dostaje. Cytat:
![]() po 150 to bym miała zaraz pobudkę, a czasami to juz myślę czy jej nie dawać tak godzine przed snem jeszcze normalnej kolacji
|
|
|
#1198 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Tity - mam nadzieję, że już następnego terminu nie będą przesuwać.
Ile razy można odwoływać ![]() Cytat:
![]() wow - tyle zębów. U nas na razie 12 - choć dzisiaj dojrzałam, że idą dolne 3 - obydwie na raz. To ja i tak zazdroszczę tych pobudek o 6.30 - my się budzimy i 5.40 ![]() I to nie tak, że musimy -bo mały do żłobka na 8.00, a ja na 8.30 do pracy. Cytat:
![]() super pomysł z tym zdjęciem Cytat:
olsza - Ja też mam microlifa - ale nie wiem czy n100 czy nc (jakiś tam numer). edit: doczytałam, że już zamówiłaś inny. Ja raczej jestem zadowolona Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() pytanie nie do mnie, ale ja robię tak, że zawsze daję butlę. Zwykle butle jadał o 6.30 - 7.00 - czyli jak się obudził, a o 9.00 śniadanko. Teraz jak zaczęliśmy chodzić do żłobka dostaje butlę właśnie ok 5.40 i po 8.00 ma śniadanko w żłobku. A jak się obudzi o 3-4 to też butla i dopiero śniadanie w żłobku. Cytat:
Zresztą łatwo policzyć - tabletek masz 28, później robisz 7 dni przerwy i ósmego dnia zaczynasz nowe opakowanie. Mnie wychodzi, że to będzie niedziela.
"Nie da się żyć byle jak ani nawet tak sobie. Trzeba żyć perfekcyjnie" Jan Lubiński Edytowane przez madalena83 Czas edycji: 2012-09-05 o 21:22 |
|||||||
|
|
|
|
#1199 | |||||||
|
Zadomowienie
|
hej
coś ciężko dziś idzie Mateuszowi zasypianie. leży w łóżku i się wierci jeszcze. a mnie boli brzuch bo się najadłam placków ziemniaczanych i chyba przeholowałam z ilością Cytat:
![]() to niezły z niego przywódca będzie, hehe ![]() Cytat:
![]() pierwszą tabletkę bierzesz zawsze tego samego dnia. czyli jak zaczęłaś to opakowanie w poniedziałek to ostatnia tabletka wypada na niedzielę. 7 dni przerwy, czyli pierwszą tabletkę z kolejnego opakowania bierzesz dnia 8 czyli w poniedziałek namotane trochę ale mam nadzieję że zrozumiałe w miarę ![]() Cytat:
![]() hehe, może ci się tż naprawia ![]() to nie tak źle z tą kredą. myślałam że wszystko wokół w pyle jest ![]() o kurczę, to ja chyba wolę żeby wstawał o 7 ale chodził spać 20-21 ![]() Cytat:
![]() ja nie lubię paprykowych przed ciążą moje możliwości pochłaniania jedzenia były nieograniczone a teraz nie mam ochoty na śmieciowe jedzenie, tzn mam ale bardzo rzadko. przeważnie przed okresem. a żelki lubię nadal zwłaszcza te kwaśne ![]() Cytat:
moja teściowa też ten sam typ i tak się forsowała po operacji że rana jej się zaczęła rozchodzić Cytat:
my wczoraj mieliśmy wypadek u rodziców. Mati siedział na boku od kanapy, no i tak wiercił się tyłkiem że wpadł za kanapę bo ona pod oknem stoi. pupą wleciał i miał ręce i nogi w górze i się zaklinował. ma tylko siniaka na plecach bo uderzył w rurę. dobrze że tylko tak się skończyło i nie walnął głową w parapet Cytat:
![]() no i jak egzamin poszedł? Edytowane przez marta_27 Czas edycji: 2012-09-05 o 21:55 |
|||||||
|
|
|
|
#1200 |
|
Zakorzenienie
|
marta_27 zdałam
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:55.

że niby siedziała na matach i NIE chciała biegać??? no nie, to jest poprostu nie możliwe, błagam, zamień się dzieckiem
Powodzenia z pracą
Napisz jak było dzisiaj?

szkoda już słow na tych wszystkich kono.wałów w szpitalach

Mateusz był z nami i na weselu i na poprawinach. i powiem wam że myślałam że będzie gorzej 

dodam, że przed ciążą byłam w stanie zjeść tony tego ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)