Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :) - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-04, 17:30   #1261
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka
Dot.: Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :)

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
u nas dziś rozpacz. Rano Alan pieknie dał mi buziaka i poszedł sie bawić. Ja zapomniałam Mu kupić picie do przedszkola, więc posżłam do sklepu i po powrocie już pod oknem przedszkola słyszałam Alana krzyki. "Gdzie jest moja mama Aga??"
Weszłam po cichaczu, żeby mnie nie zauważył i wyszłam. Pani próbowała Go uspokoić. O 11,30 posżłam pod przedszkole no i z okna znowu było słychać Alana. Wesżłam do środka, a Alan leżał na środku sali na podłodze płaczący. Wszystkie dzieci tańczyły a On płakał. Jak tylko mnie zobaczył, wczepił sie we mnie jak małpka i szlochał że wszędzie mnie szukał a mnie nie było, że Go zostawiłam a pani nie chciała mnie zawołać. Pani powiedziała, że płakał przez cały dzień nie dało sie Go uspokoić. Może nie tyle płakał co rozpaczał i pokrzykiwał za mną. Zachrypł od tego płaczu. Biedak mój mały. Na szczęscie powiedział, że jutro już nie będzie płakał, a ja obiecałam mu nagrodę jesli nie będzie płakał. Co jakiś czas podchodzi do mnie i pyta, czu napewno po niego przyjdę do przedszkola.
Zobaczymy jak jutro będzie
o rany
musiał to nieźle przeżyć
Stary 2012-09-04, 18:10   #1262
mariolasl
Zakorzenienie

Wojtusiu gratuluje
Wiernie wam kibicuje mamusie wszystkich przedszkolaczkow.

Gorgulku
wiem, ze mnie malo, ale pracuje duzo, za to maz ciagle bez pracy i jest ciezko
czasami nie mam sily wchodzic, nadrabiac i sie odzywac, psychicznie czuje sie nienajlepiej, w sierpniu poronilam w 7 tygodniu ciazy.

Tyle u mnie.

Stary 2012-09-04, 18:31   #1263
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

Wojtusiu gratuluje

Gorgulku
czasami nie mam sily wchodzic, nadrabiac i sie odzywac, psychicznie czuje sie nienajlepiej, w sierpniu poronilam w 7 tygodniu ciazy.

Tyle u mnie.

o jejku, strasznie mi przykro

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

aga współczuje, ja tez nie moge zniesc płaczu Oliwki. mam nadzieje ze tz ją jutro zaprowadzi, bo ja nie dam rady, nie nadaje sie do tego.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 18:33   #1264
agga19851985
Wtajemniczenie

Mariolu ściskam Cię mocno. Trzymaj sie dzielnie.

Pola jest z nami od 03.XI.2015
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 18:42   #1265
mariolasl
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny
jest nieco lepiej niz bylo
Stary 2012-09-04, 18:46   #1266
agga19851985
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzieki dziewczyny
jest nieco lepiej niz bylo
Ale to była planowana? Wiedziałaś wczesniej ?

Stary 2012-09-04, 18:56   #1267
katarzynka00
Zakorzenienie

Aga a panie się nie bały że Alan dostanie ataku ,że tak pozwoliły mu się nakręcać pół dnia?wiedzą jak zareagować?

Wojtusiu, najserdeczniej gratuluję

Mariolka... co nas nie zabije to nas wzmocni przytulam, to tak cholernie przykre (U mnie minęło już tyle czasu a z każdym @ mi się to przypomina.Z mniejszym ładunkiem emocji,ale pamiętam)
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-04, 19:03   #1268
agga19851985
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Aga a panie się nie bały że Alan dostanie ataku ,że tak pozwoliły mu się nakręcać pół dnia?wiedzą jak zareagować?
Pani opowiadała mi że bała się o jego serducho, mówiła że nosiła Go na rękach, przytulała, próbowała zająć zabawą, kredkami, ale On w takim amoku nie reaguje na otoczenie i dlatego jak już rano sie nakręcił, tak płakał cały czas. Troszkę jestem zła na Panią że po mnie nie zadzwoniła. Jesli jutro syt. się powtórzy to powiem Pani, żeby po mnie dzwoniła . Jak po Niego przysżłam to z sercem było ok, ale podejrzewam że miał napad, tylko w tym ciągłym płaczu pewnie mu przeszło. W domu jesli długo płacze to tak jest.

Stary 2012-09-04, 19:18   #1269
UnholyOne
Ola-Unhola

Mariolu, współczuję i przytulam mocno
Trzymaj się dzielnie

agga, to rzeczywiście Alanek dzisiaj miał kiepski dzień, oby jutro było lepiej
Stary 2012-09-04, 19:27   #1270
Miramej
Zakorzenienie

Hej

Wojtusiu, gratuluję i trzymam kciuki za USG

Mariolu, przytulam mocno , dużo siły Ci życzę

No i za Oliwkę i Alana trzymam kciuki , oby było lepiej.

U nas na razie spokojnie w przedszkolu, wczoraj zaprosiłam Kubę na babeczkę z okazji rozpoczęcia roku przedszkolnego , dzieci dostały też drobne upominki od pań (słodycze, bańki mydlane, orzechy).

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 19:38   #1271
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Ja zaczęłam wczoraj sezon fitnessowy Jakby któraś kupowała sportowe buty to polecam Reeboki-kupiłam teraz SlimTone (Załącznik 4863921) i są super wygodne
Dzięki
Ja miałam zacząć ale szkoda mi pogody tak pięknie, że na razie będę z Zuzią chodziła na dwór. Małż ma dużo pracy i nie bardzo popołudniami może.

Cytat:
może ja cię zmotywuję.Cały czas się dietuję i kg lecą.W sumie nawet nie liczę ile na minus.Zatrzymałam się na -35.Teraz dążę do określonej wagi.
Skórą jestem pozytywnie zaskoczona.Pięknię się wciągnął mój fartuszek na brzuchu
O wow
Ja muszę 3-4 zrzucić a na tyle kg ciężko się zmotywować ciągle jakieś ciasto czy cuś

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
a u nas dzisiaj kryzys, Oli nie została w przedszkolu tylko wrocila ze mną do domu. plakala a ja razem z nią. Nie chciałam ją na siłę zostawiać. w sobotę mam wesele brata mojego rodzonego i nie chcę zeby sie rozchorowała, bo to ze 150 km od domu bedzie. i nie wiem co robić, nie wiem czy jutro zostanie.
eh nie dla mnie takie rozstania, cienka dupa jestem
chyba ze jutro małż ją zaprowadzi. nie wiem czy dam rade.

a tak przy okazji

jestem w ciąży, w czwartek ide na usg i dam wam znać co i jak. trzymajcie kciuki co?

u nas jest 30 dzieci i 2 panie tylko. zdecydowanie za mało wg mnie.
Nie masz ciśnienia to mogłaś zabrać. Myślę, że powoli i oswoi się z przedszkolem, jeszcze nie będzie chciała stamtąd wracać

Wojtusiu ogromne gratulacje

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Iwcia ja też się zabieram, może razem podietkujemy Mamy to już sprawdzone
...
Ja dzisiaj dzień luzaka, odstawiłam dzieci i spałam do 12
Idę robić obiad, bo już gromadka w domu.
A kto będzie mnie w pracy pilnował?

Ale Ci fajnie

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
kupa i siku nadal elegancko idą do kibelka, nie było żadnej wpadki póki co

Przemuś jest dobrym starszym bratem, jak mały popłakuje czy marudzi a ja akurat coś robię to Przemuś zaraz do niego podlatuje i go zagaduje
najbardziej podobało mi się jak wyszłam z Szymonem z gabinetu po szczepieniu, wiadomo był płacz... a Przemko do niego "cichooo blaciśku... nie płakusiaj, cichooo "
wszystkie mamuśki w kolejce się uśmiechały widząc troskę starszego brata

Cytat:
Mi też dajcie, bo dietkę zaczynam już 3 tygodnie i ciągle jestem na etapie, "od jutra"
A u nas dziś rozpacz. Rano Alan pieknie dał mi buziaka i poszedł sie bawić. Ja zapomniałam Mu kupić picie do przedszkola, więc posżłam do sklepu i po powrocie już pod oknem przedszkola słyszałam Alana krzyki. "Gdzie jest moja mama Aga??"
Weszłam po cichaczu, żeby mnie nie zauważył i wyszłam. Pani próbowała Go uspokoić. O 11,30 posżłam pod przedszkole no i z okna znowu było słychać Alana. Wesżłam do środka, a Alan leżał na środku sali na podłodze płaczący. Wszystkie dzieci tańczyły a On płakał. Jak tylko mnie zobaczył, wczepił sie we mnie jak małpka i szlochał że wszędzie mnie szukał a mnie nie było, że Go zostawiłam a pani nie chciała mnie zawołać. Pani powiedziała, że płakał przez cały dzień nie dało sie Go uspokoić. Może nie tyle płakał co rozpaczał i pokrzykiwał za mną. Zachrypł od tego płaczu. Biedak mój mały. Na szczęscie powiedział, że jutro już nie będzie płakał, a ja obiecałam mu nagrodę jesli nie będzie płakał. Co jakiś czas podchodzi do mnie i pyta, czu napewno po niego przyjdę do przedszkola.
Ja na wesele koleżanki miałam schudnąć bo niestety kieca pokazywała wszystkie niedoskonałości ale w ten dzień mało jadłam i brzuch był w miarę płaski teraz muszę się zmotywować jakoś.

O jej

Cytat:

Wojtusiu gratuluje

Gorgulku

Tyle u mnie.

Mariolko ogromnie mi przykro

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
U nas na razie spokojnie w przedszkolu, wczoraj zaprosiłam Kubę na babeczkę z okazji rozpoczęcia roku przedszkolnego , dzieci dostały też drobne upominki od pań (słodycze, bańki mydlane, orzechy).
Mnie też zaproś
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 21:15   #1272
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

hej

dzis Marci wstal lewa noga i poszedl rozzalony do przedszkola, tata go zawiozl
ale ogolnie w przedszkolu bylo ok

kurcze z ta posciela to naprawde jestem w szoku, nigdzie, nawet wsrod znajomych sie u nas z tym nie spotkalam

mariolu

Wojtusia gratki
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 21:29   #1273
sylka79
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczyny
Powiem szczerze,że wahałam się,czy napisać,czy nie wstyd mi,że tak długo się nie odzywałam choć często podczytuję
U mnie wszystko w porządku,wakacje zleciały,dzieci rosną plany przeprowadzkowe odłożyliśmy na wiosnę wczoraj skończyłam dwunastodniową rehabilitację kolana reszta po staremu

Trzymam za Wszystkich Małych Przedszkolaczków i Ich Mamusie

Mariolu przykro mi i mocno Cię przytulam

Wojtusiu gratulacje dla Was i oczywiście zaciskam za Usg.

Buziaki dla Wszystkich

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 21:57   #1274
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Sówkę
Myślę że Panie by nie skumały w końcu wyszyłam na poszewce na kołderkę (kocyk) imię, pierwszą literkę nazwiska (są dwie Zuzie) i serduszko a na poszewce na poduszkę inicjały z serduszkiem całkiem fajnie wyszło

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
a u nas dzisiaj kryzys, Oli nie została w przedszkolu tylko wrocila ze mną do domu. plakala a ja razem z nią. Nie chciałam ją na siłę zostawiać. w sobotę mam wesele brata mojego rodzonego i nie chcę zeby sie rozchorowała, bo to ze 150 km od domu bedzie. i nie wiem co robić, nie wiem czy jutro zostanie.
eh nie dla mnie takie rozstania, cienka dupa jestem
chyba ze jutro małż ją zaprowadzi. nie wiem czy dam rade.

a tak przy okazji

jestem w ciąży, w czwartek ide na usg i dam wam znać co i jak. trzymajcie kciuki co?
Wojtusiu zazwyczaj jest tak że pierwszy dzień/dni jest super, a bo nowe Ciocie, nowe dzieci...tyle się dzieje...a nagle się dziecko orientuje że coś nie tak i jest lament...ja w takich sytuacjach po prostu uważam że trzeba przeczekać...dziecko się przyzwyczai, a widząc że jak płacze to Mama zabiera, myślę że będzie to wykorzystywac...Ty jesteś w innej sytuacji...ja wiedziałam że musimy przetrwać, bo pracować muszę...Ty możesz dłużej Oliwkę przyzwyczajać i to jest fajne

GRATULACJE i

Cytat:
w czwartek zaczynam kurs na PJ zrobię jakiś krok do przodu, zrobię coś dla siebie... i zacznę się usamodzielniać.
super

Cytat:
Fajny pomysł, ale na Alana takie coś nie zadziała

U nas 31 dzieci i jedna pani
skąd wiesz? wyczytałam że nawet psychologowie polecają podobną metodę

pamiętam jak o tym mówiłaś...rzeczywiście mało

i za Alanka żeby jutro było lepiej

Cytat:
Przytulam baaaardzo mocno strasznie mi przykro

Cytat:
Zu dostała trzecią myszkę do kolekcji z ikeii za pierwszy dzień w przedszkolu

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

U Nas dziś straszny dzień
Zu dziś gorzej w przedszkolu...miała rano kryzys i cały czas smutna była...spała ładnie, jadła ładnie, ale smutna była i o mnie pytała...jak ją zobaczyłam to chciało mi się
Reszta dnia jeszcze gorsza...mój Tata trafił do szpitala ...do tego tak się dzisiaj zawiodłam na moim bracie że się już z tego wszystkiego popłakałam i mu wykrzyczałam że jest pieprz.... egoistą...
do tego jutro jeden z tych ciężkich dni...trzymajcie kciuki...proszę

Miałam dzisiaj się wyciszyć, odpocząć przed jutrem a stresu dzisiaj 500% za dużo miałam

Idę spać...ciężko mi dzisiaj

Stary 2012-09-04, 22:09   #1275
sylka79
Wtajemniczenie

Karo przykro mi z powodu Taty,mam nadzieję,że to nic poważnego,trzymam za Zuzię i dużo siły Ci życzę

Stary 2012-09-05, 04:06   #1276
mariolasl
Zakorzenienie

Karo, duzo zdrowia dla Taty , i trzymam mocno kciuki za ciebie

Dziewczyny, dziekuje za przytulaski , same wiecie, ze nie jest to latwa sytuacja, ale staram sie bardzo. Nadmiar pracy pomaga , nie mam czasu na myslenie, ale tez spedzam sporadycznie czas z Antosiem , a on to odczuwa . Jestem bardzo zmeczona, od dwoch tygodni nie mialam dnia wolnego, niby mam wolne piatek i sobote, ale tylko w teorii, bo jestem pod telefonem od 8-20 (), a niedziele pracuje caly dzien (). Sezon urlopowy i galopujace L4 w toku , pewnikiem ja bede nastepna na L4, jak tak dalej pojdzie ,bo ilez mozna. Szkoda, ze nie pozostawiaja mi wyboru. Jestem blisko tego aby poskarzyc sie wyzszej instancji

Agga, znasz mnie juz prawie 4 lata, wiec chyba powinnas wiedziec, ze moje zycie jest bardzo zaplanowane i nie ma prawie w nim miejsca na spontan, szczegolnie, jesli chodzi o tak wazne sprawy, chociazby ze wzgledu na Antosia. Oczywiscie, ze wiedzialam i to na dlugo przed testem, zbyt dobrze znam swoj organizm, aby takich rzeczy nie wychwycic.

---------- Dopisano o 04:06 ---------- Poprzedni post napisano o 04:02 ----------

Sylka , no co ty za glupoty wypisujesz , oczywiscie, ze masz sie odzywac. Wiadomo jak to jest- dzieci rosna, obowiazkow przybywa, zycie powoli wraca do stanu sprzed 4 lat , nie siedzimy juz tyle w domu, nie ma tyle czasu na komputer (przynajmniej tak jest u mnie, czasami w pracy mam czas zajrzec podczas przerwy, w domu ze wzgledu na Antosia raczej nie, a jesli juz, to na krotko). Ja sama rzadko bywam, chociaz sie staram walczyc z poza zycia i chociaz zajrzec (napisac nie zawsze mi sie udaje). Za twoje kolano

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2012-09-05 o 04:07
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 06:39   #1277
angy
Zakorzenienie

Cytat:
tak w ogóle
podczytuje cały czas ale jakoś tak nie mam co pisać...
jakoś tak trochę inna bajka u mnie teraz... Przemko w domu, mały Szymon... do tego podjęłam walkę z pociążowymi kg (już prawie 1.5 mies za mną)...
w życiu nuda, w związku nuda wręcz zima...

w czwartek zaczynam kurs na PJ zrobię jakiś krok do przodu, zrobię coś dla siebie... i zacznę się usamodzielniać.
Czesć Ada
Rób rób to prawo jazdy, to nawet dobry pretekst, żeby z domu wyjść

Cytat:

A u nas dziś rozpacz. Rano Alan pieknie dał mi buziaka i poszedł sie bawić. Ja zapomniałam Mu kupić picie do przedszkola, więc posżłam do sklepu i po powrocie już pod oknem przedszkola słyszałam Alana krzyki. "Gdzie jest moja mama Aga??"
Ojej.... Biedny Alan... Trzymam kciuki za "lepsze jutro"

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość

Wojtusiu zazwyczaj jest tak że pierwszy dzień/dni jest super, a bo nowe Ciocie, nowe dzieci...tyle się dzieje...a nagle się dziecko orientuje że coś nie tak i jest lament...ja w takich sytuacjach po prostu uważam że trzeba przeczekać...dziecko się przyzwyczai, a widząc że jak płacze to Mama zabiera, myślę że będzie to wykorzystywac...Ty jesteś w innej sytuacji...ja wiedziałam że musimy przetrwać, bo pracować muszę...Ty możesz dłużej Oliwkę przyzwyczajać i to jest fajne

Zu dziś gorzej w przedszkolu...miała rano kryzys i cały czas smutna była...spała ładnie, jadła ładnie, ale smutna była i o mnie pytała...jak ją zobaczyłam to chciało mi się
Reszta dnia jeszcze gorsza...mój Tata trafił do szpitala ...do tego tak się dzisiaj zawiodłam na moim bracie że się już z tego wszystkiego popłakałam i mu wykrzyczałam że jest pieprz.... egoistą...

Miałam dzisiaj się wyciszyć, odpocząć przed jutrem a stresu dzisiaj 500% za dużo miałam

Idę spać...ciężko mi dzisiaj

Coś w tym jest Jak rozmawiam z rodzicami dzieci, które nie chodziły do przedszkola, bo nie dały rady, to w moim przypadku zawsze to byli rodzice, którzy mogli sobie na to pozwolić, czyli mama nie pracowała... Tak to już jest, że siłą rzeczy ma się wtedy mniejszą motywację, żeby to przeczekać i w sumie dochodzi się do wniosku, że na co to przedszkole?
Ja, czy Karo nie mamy wyboru-nawet jeśli zdarzy się kryzys (a pewnie się zdarzy) trzeba zawinąć się na pięcie i wyjść. Pewnie nie będzie to łatwe, ale ja twarda jestem

Zosia zabiera ze sobą do przedszkola ulubioną przytulankę-żabę Klarę Chociaż dzisiaj zabrała sówkę, bo stwierdziła, że sówka jeszcze w przedszkolu nie była, to niech sobie zobaczy

Karo przytulami życzę zdrówka Tacie

Cześć Sylko Mariolka dobrze napisała-obawiam się, że generalnie coraz mniej nas tu będzie Ja nadaję z mojej super roboty, to mogę sobie pozwolić, ale jak jestem w domu to rzadko zaglądam w komputer.

Mariolko bardzo Ci współczuję

Dzisiaj jakiś smętny poranek. Zosia od wczorajszego popołudnia jakaś foszasta, lekki katarek, rano stwierdziła, że ją gardełko boli Ale temp. zero, żadnych niepokojących objawów, więc stwierdziłam, że trochę wymyśla, tym bardziej, że za chwilę zachowywała się normalnie. Dzisiaj już taka hej ho nie była, raczej smutna. Taka bidna trochę-komary ją pogryzły na buźce, nawet nie wiem kiedy
Mam nadzieję, że w ciągu dnia się rozkręci.

A mam jeszcze pytanie-składałyście się na jakieś książki dla przedszkolaków? Dzisiaj mnie pani zagadała, taki komplet dla 3-latka to koszt 60 zł.

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI

Edytowane przez angy
Czas edycji: 2012-09-05 o 06:42
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 08:03   #1278
Miramej
Zakorzenienie

Hej

Sylwia, dobrze, że jesteś

Karo, przykro mi z powodu taty , dużo zdrówka dla niego
na dzisiejszy dzień

Mariolu

Cytat:
Taka bidna trochę-komary ją pogryzły na buźce, nawet nie wiem kiedy
(...)
A mam jeszcze pytanie-składałyście się na jakieś książki dla przedszkolaków? Dzisiaj mnie pani zagadała, taki komplet dla 3-latka to koszt 60 zł.
Ja nie wiem, co z tymi komarami, ale teraz u nas jest ich więcej niż w pełni lata

My nie

Dziewczyny, u Was w przedszkolach też mówi się do pań "ciociu"?

H. MacLeod

.
Stary 2012-09-05, 08:20   #1279
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Czesc

u nas nieciekawie i to bardzo, malz jest klebkiem nerwow , ja powoli tez......chodzi o prace malza(pisalam wam ze ma byc menagerem hotelu)-zadzwonil wlascicel tego hotelu ze on przeprasza za pania A. (dyrektorka ktora zaproponowala malzowi to stanowisko , nawet umowe wstepna podpisala zeby malz pewnosc bo dal wypowiedzenie) , ze ona juz nie pracuje bo jakies przekrety mu robila , oczywiscie malz odrazu powiedzial ze zostanie teraz bez pracy to kazal zadzwonic w piatek.....trzymcie kciuki

Karo mam nadzieje ze z tata to nic powaznego

Wojtusiu gratulacje

Mariola

trzymam nadal kciuki za naszych przedszkolakow

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-05, 08:30   #1280
angy
Zakorzenienie

Cytat:

Nawet sobie właśnie pomyślałam dzisiaj czytając Karo, że mi się tak nie widzi Nie ma co udawać, u nas to po prostu pani Ania i pani Oliwia

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Czesc

u nas nieciekawie i to bardzo, malz jest klebkiem nerwow , ja powoli tez......chodzi o prace malza(pisalam wam ze ma byc menagerem hotelu)-zadzwonil wlascicel tego hotelu ze on przeprasza za pania A. (dyrektorka ktora zaproponowala malzowi to stanowisko , nawet umowe wstepna podpisala zeby malz pewnosc bo dal wypowiedzenie) , ze ona juz nie pracuje bo jakies przekrety mu robila , oczywiscie malz odrazu powiedzial ze zostanie teraz bez pracy to kazal zadzwonic w piatek.....trzymcie kciuki

O matko Czeko, trzymam mocno, jacy ludzie potrafią być nieodpowiedzialni

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 08:33   #1281
Miramej
Zakorzenienie

czeko, trzymam kciuki , siły dla Was

Cytat:

Nawet sobie właśnie pomyślałam dzisiaj czytając Karo, że mi się tak nie widzi Nie ma co udawać, u nas to po prostu pani Ania i pani Oliwia
U nas też mówi się "pani" i cieszę się z tego

H. MacLeod

.
Stary 2012-09-05, 08:45   #1282
katarzynka00
Zakorzenienie

hej
u nas też są" panie"

Karo przytulam i łączę się w bólu...teścia mamy już2tydz.w szpitalu i brak konkretnej diagnozy...

no i zapomniałam... bo trzęsienie i rewolucja u nas w domu
Acha czeko chciałam przytulić.Będę trzymać kciuki
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 09:07   #1283
mariolasl
Zakorzenienie

Dziewczyny

Czeko , bardzo wam wspoczuje i trzymam kciuki , duzo sily dla was

Katarzynko, dla was rowniez duzo mocy i za pomyslna diagnoze
Stary 2012-09-05, 09:22   #1284
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

widze, ze same problemy na watku u nas tez nieciekawie ale nie chce mi sie o tym pisac publicznie

dzis tz zawiozl malego pozniej do przedszkola bo ja rano nie wstalam na czas, pol nocy wymiotowalam nie wiem czemu, czy to stres czy jakis wirus

wlasnie dzwonilam do tz i jeszcze w przedszkolu bo maly nie chce zostac
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 09:39   #1285
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość

widze, ze same problemy na watku u nas tez nieciekawie ale nie chce mi sie o tym pisac publicznie

dzis tz zawiozl malego pozniej do przedszkola bo ja rano nie wstalam na czas, pol nocy wymiotowalam nie wiem czemu, czy to stres czy jakis wirus

Zdrowia dla Ciebie
wspolczuje problemow

Marcelek
------------

Ide spac

Stary 2012-09-05, 13:34   #1286
agga19851985
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
agga, to rzeczywiście Alanek dzisiaj miał kiepski dzień, oby jutro było lepiej

Cytat:

No i za Oliwkę i Alana trzymam kciuki , oby było lepiej.

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Ja na wesele koleżanki miałam schudnąć bo niestety kieca pokazywała wszystkie niedoskonałości ale w ten dzień mało jadłam i brzuch był w miarę płaski teraz muszę się zmotywować jakoś.
też mam taki patent Do tego trochę wciągnąć brzuch i jest git

Cytat:
Cześć Dziewczyny
Powiem szczerze,że wahałam się,czy napisać,czy nie wstyd mi,że tak długo się nie odzywałam choć często podczytuję
U mnie wszystko w porządku,wakacje zleciały,dzieci rosną plany przeprowadzkowe odłożyliśmy na wiosnę wczoraj skończyłam dwunastodniową rehabilitację kolana reszta po staremu
Cześc dobrze że u Was dobrze. Pewnie, że pisac

Cytat:

pamiętam jak o tym mówiłaś...rzeczywiście mało

i za Alanka żeby jutro było lepiej

Miał swoje ukochane ciasteczka i misia. Ale on w takim amoku, nie mysli o niczym. Pani pokazywała Mu przez okno gdzie jestem (dom siostry w którym byłam) to zaczął ją kopać, bić i wyrywać się żeby go nie dotykć, bo on chce płakać . Miskiem rzucił na podłogę i nie chciał nawet na niego spojrzeć

dzisiaj byłam jeszcze ja- harytatywnie

O rany, naprawdę wszystko się posypało. Siły dla Ciebie

Cytat:

Agga, znasz mnie juz prawie 4 lata, wiec chyba powinnas wiedziec, ze moje zycie jest bardzo zaplanowane i nie ma prawie w nim miejsca na spontan, szczegolnie, jesli chodzi o tak wazne sprawy, chociazby ze wzgledu na Antosia. Oczywiscie, ze wiedzialam i to na dlugo przed testem, zbyt dobrze znam swoj organizm, aby takich rzeczy nie wychwycic.[COLOR="Silver"]
Mariolu, przepraszam , nie chciałam Cię urazić, ani spowodować żebyś poczuła się dotknieta. Niepotrzebnie się odzywałam.

Cytat:
Ojej.... Biedny Alan... Trzymam kciuki za "lepsze jutro"

Dzisiaj jakiś smętny poranek. Zosia od wczorajszego popołudnia jakaś foszasta, lekki katarek, rano stwierdziła, że ją gardełko boli Ale temp. zero, żadnych niepokojących objawów, więc stwierdziłam, że trochę wymyśla, tym bardziej, że za chwilę zachowywała się normalnie. Dzisiaj już taka hej ho nie była, raczej smutna. Taka bidna trochę-komary ją pogryzły na buźce, nawet nie wiem kiedy

uuu Bidulka mała

Cytat:

Jeśli chcą moga mówić ciociu, jesli nie, to Pani

Reszta późńiej bo małż wrócił.

Stary 2012-09-05, 17:17   #1287
mariolasl
Zakorzenienie

Agga, nie czulam sie dotknieta tylko zdziwiona Twoim pytaniem, poniewaz uwazam, ze jakakolwiek bylaby odpowiedz, to wlasciwie nie ma znaczenia. Strata jest strata.

Nawet sie wyspalam. Musze cos zjesc i wysyzkowac sie do pracy, a tak mi sie nie chce

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-05, 18:05   #1288
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Karo przykro mi z powodu Taty,mam nadzieję,że to nic poważnego,trzymam za Zuzię i dużo siły Ci życzę

Cytat:
Karo, duzo zdrowia dla Taty , i trzymam mocno kciuki za ciebie

Cytat:
Ja, czy Karo nie mamy wyboru-nawet jeśli zdarzy się kryzys (a pewnie się zdarzy) trzeba zawinąć się na pięcie i wyjść. Pewnie nie będzie to łatwe, ale ja twarda jestem

Zosia zabiera ze sobą do przedszkola ulubioną przytulankę-żabę Klarę Chociaż dzisiaj zabrała sówkę, bo stwierdziła, że sówka jeszcze w przedszkolu nie była, to niech sobie zobaczy

Karo przytulami życzę zdrówka Tacie

Ja już takie wyjścia przechodziłam i powiem Ci że człowiek się nie przyzwyczaja...serce ściska za każdym razem...ale cóż zrobić

Zu codziennie coś innego zabiera w żłobku też tak miała...tyle że jak po nią przychodziłam to zawsze zabawka w szafce siedziała...Ciocie zabierały jak się Zu czymś zajęła...a tu jak wchodzi z zabawką tak z nią wychodzi Dziś zabrała wielkie Ciasteczko ze Shreka...połowa jej

U Nas nie ma...ale dopiero w przyszłym tyg zebranie to może coś będzie...ciężko powiedzieć

Cytat:
Karo, przykro mi z powodu taty , dużo zdrówka dla niego
na dzisiejszy dzień

Ja nie wiem czy w Przedszkolu są Ciocie...tzn. teraz już wiem bo zapytałam Zu Ja to tak z przyzwyczajenia ze żłobka mówię..ale Zu twierdzi że też są Mi to kompletnie nie przeszkadza...może to z przyzwyczajenia...obojętn e mi czy to Ciocie czy Panie...w szkole będą Panie więc teraz mogą być Ciocie...a jaka Zu szczęśliwa że ma kilka nowych Cioć

Cytat:
Czesc

Karo mam nadzieje ze z tata to nic powaznego
Strasznie mi przykro Mam nadzieję że jednak się uda

Stary 2012-09-05, 18:05   #1289
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Karo przytulam i łączę się w bólu...teścia mamy już2tydz.w szpitalu i brak konkretnej diagnozy...

Współczuję
Mam nadzieję że szybko znajdą przyczynę to straszne że nadal jej nie ma, bo jak leczyć skoro nie wiadomo na co...a jak leki które dadzą jeszcze zaszkodzą

Cytat:

Cytat:
Miał swoje ukochane ciasteczka i misia. Ale on w takim amoku, nie mysli o niczym. Pani pokazywała Mu przez okno gdzie jestem (dom siostry w którym byłam) to zaczął ją kopać, bić i wyrywać się żeby go nie dotykć, bo on chce płakać . Miskiem rzucił na podłogę i nie chciał nawet na niego spojrzeć

O rany, naprawdę wszystko się posypało. Siły dla Ciebie
ale miś a Mama to co innego chodzi o to żeby w amok nie wpadł....a widząc zdjęcie może poczuć się pewniej....zapytaj, wytłumacz, może sam będzie chciał
I nie wiem czy to dobrze że pokazywała gdzie Ty jesteś...mi się wydaje że mógł sobie pomyśleć że Mama jest niedaleko a nie chce przyjść po niego...ale psychologiem nie jestem, takie tylko moje spostrzeżenie

no i koniec strasznego dnia...uffff....
Dziękuję Dziewczyny za kciuki i wsparcie

Z Tatą jeszcze nic nie wiadomo...nie będę pisać na forum co się stało, bo to nie miejsce...do jutra na pewno zostanie w szpitalu i albo zabiorą go do innego albo nie wiem...na pewno nie wypuszczą go w stanie w jakim jest, a szpital w którym teraz jest, gdzie jest lekarz który wcześniej robił mu wszystkie sercowe zabiegi etc...nie ma już (nie wiem jak to się fachowo mówi) przydziału na kolejne zabiegi we wrześniu...a przecież (mam nadzieję) nie będą go trzymać do października w tym szpitalu jutro decyzja

W przedszkolu rano było smutno choć bez lamentu....za to popołudniu wielki uśmiech i zadowolenie

jeśli chodzi o moją "sprawę"...to nie było tak źle...w miarę jestem spokojna...choć też nie będę na forum się rozpisywać

Dziewczyny a jak jest w Waszych przedszkolach z zajęciami dodatkowymi? już kiedyś o tym mówiłyśmy ale jak wyszło w praktyce?

U Nas dodatkowo (wszystko dodatkowo płatne - wiadomo):
* rytmika - dodatkowa ale okazuje się że obowiązkowa
* j.angielski
* gimnastyka
* tańce

Zu jak usłyszała że są tańce to aż zapiszczała z radości także na razie zapiszę ją na tańce (babcia sponsoruje), gimnastyka bez sensu skoro jest już rytmika, a na angielski uważam że jeszcze ma czas

.................

A co u Morskiej? Dawno się nie odzywała

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2012-09-05 o 18:07
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 21:46   #1290
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
[/COLOR]Sylka , no co ty za glupoty wypisujesz , oczywiscie, ze masz sie odzywac. Wiadomo jak to jest- dzieci rosna, obowiazkow przybywa, zycie powoli wraca do stanu sprzed 4 lat , nie siedzimy juz tyle w domu, nie ma tyle czasu na komputer (przynajmniej tak jest u mnie, czasami w pracy mam czas zajrzec podczas przerwy, w domu ze wzgledu na Antosia raczej nie, a jesli juz, to na krotko). Ja sama rzadko bywam, chociaz sie staram walczyc z poza zycia i chociaz zajrzec (napisac nie zawsze mi sie udaje). Za twoje kolano
Mariolu dużo jest prawdy w tym co napisałaś ale nie chcę się usprawiedliwiać,bo i tak jest mi głupio
Dziękuję

Cytat:
Cześć Sylko Mariolka dobrze napisała-obawiam się, że generalnie coraz mniej nas tu będzie Ja nadaję z mojej super roboty, to mogę sobie pozwolić, ale jak jestem w domu to rzadko zaglądam w komputer.

angy

I trzymam za Zosię.

Cytat:

Sylwia, dobrze, że jesteś

Jolu

Cytat:
Czesc

[COLOR=Black]
czeko żeby wszystko dobrze się skończyło i oczywiście zaciskam.

Cytat:
Kasia zdrowia dla Teścia i za trafną diagnozę

Cytat:

Svi zdrówka dla Ciebie i za Marcelka też trzymam

Cytat:
Cześc dobrze że u Was dobrze. Pewnie, że pisac

aga nie obiecuję i za Alana

Cytat:
Z Tatą jeszcze nic nie wiadomo...nie będę pisać na forum co się stało, bo to nie miejsce...do jutra na pewno zostanie w szpitalu i albo zabiorą go do innego albo nie wiem...na pewno nie wypuszczą go w stanie w jakim jest, a szpital w którym teraz jest, gdzie jest lekarz który wcześniej robił mu wszystkie sercowe zabiegi etc...nie ma już (nie wiem jak to się fachowo mówi) przydziału na kolejne zabiegi we wrześniu...a przecież (mam nadzieję) nie będą go trzymać do października w tym szpitalu jutro decyzja

W przedszkolu rano było smutno choć bez lamentu....za to popołudniu wielki uśmiech i zadowolenie

jeśli chodzi o moją "sprawę"...to nie było tak źle...w miarę jestem spokojna...choć też nie będę na forum się rozpisywać

Karo u Was trzymam podwójnie: za zdrowie Taty i za Zu

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości