|
|||||||
| Notka |
|
| Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
BAN stały
|
wstyd
Moja dobra znajoma uważa że to wstyd przyznać sie że się ma orgazm w jednej pozycji tylko , jak ona ma rozmawiać z mężem że jest jej dobrze albo że nie boi sie go urazić i doszukuje sie winy w sobie , ze z nią jest coś nie tak.
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: wstyd
Cytat:
chyba musze sie zalamac
|
|
|
|
#3 |
|
Hrodebert
|
Niech się cieszy że ma ,a tak poważnie to dorośli ludzie powinni rozmawiać normalnie o rzeczach intymnych bo seks powinnien cieszyć obydwie strony.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
W takim razie miliony kobiet powinny się wstydzić.
Nie ogarniam. Jest się z kimś w związku, uprawia się z kimś seks. To jak można się wstydzić porozmawiać? W zdrowej, normalnej relacji partenrzy powinni umieć rozmawiać ze sobą o wszystkim. O życiu intymnym też, żeby uniknąc frustracji, nieporozumień i żeby satysfakcja ze współżycia była jak największa dla każdej ze stron. I nie pojmuję, jak się można wkręcać w takie chore scenariusze - "mam orgazm w jednej pozycji, ale nie powiem męzowi, bo go obrażę, a w ogóle to ze mną jest coś nie tak". No jest coś nie tak - poziom samooceny, postrzegania siebie w związku i relacji intymnej i komunikacja z partnerem. |
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Ale w czym problem? Ona wstydzi mu sie powiedzieć, że ma orgazm w jednej pozycji, ot taką ciekawostkę, czy wstydzi mu się zakomunikować, że uznaje tylko seks w jednej pozycji bo w innej jest jej niedobrze i od dzisiaj tylko takowy praktykują?
|
|
|
|
|
#6 |
|
ReklaMO(D)żerca.
|
jeśli to znajoma, to jej orgazmy nie powinny Cię raczej obchodzić
a już na pewno nie w takim stopniu, żebyś pisała o tym na forum . jeśli jej jest wstyd to trudno. do momentu aż się nie przyzna, że w konkretnej pozycji jest jej lepiej,to będzie "cierpiała" . żaden wstyd moim zdaniem. tematy zaczynające się od "moja znajoma" "koleżanka" zawsze kojarzą mi się z hasłem eksa " nie no w klubie go-go to takie d*py były! ... koeldzy mi opowiadali" Edytowane przez kisielova Czas edycji: 2012-09-05 o 19:21 |
|
|
|
|
#7 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#8 | |
|
ReklaMO(D)żerca.
|
Cytat:
no ale co innego poradzić niż "musi z nim porozmawiać, zasugerować" ? jak się wstydzi o tym mówić to jej problem i jej strata. mniej orgazmów. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
No ok, a jeszcze jedno pytanie: udaje orgazm w innych pozycjach żeby było mu miło, ale czuje cokolwiek, czy po prostu tylko w jednej pozycji ma jakies miłe odczucia, a reszta to dla mniej leżenie i patrzenie w sufit bo nic nie odczuwa?
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Wyświadcza wilczą przyslugę i sobie i mężowi. Nie rozumiem jak zamiast popracowac nad tym skazuje się na lata... kłamstwa tak naprawdę, lub przynajmniej przemilczenia.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
ja też miałam ogromny problem z orgazmami... z jednym partnerem moglam nie miec w ogole z drugim w kazdej pozycji , z biegiem lat nauczyłam się mówić co lubię a czego nie, to ma sprawiać przyjemność obu str więc nie rozumiem co to za wstyd... ile oni mają lat? 19???
|
|
|
|
|
#12 |
|
Przyczajenie
|
Stwierdzę wielki FAKT, ze ta kobieta oszukuje swojego partnera i myślę ze im szybciej on się dowie tym dla nich lepiej, będą wiedzieć co maja robić aby i jej i jemu było dobrze. Poza tym uprawia seks a wstydzi się o tym mówić, dla mnie jest to dziwne i niezrozumiałe. Nigdy tak nie miałam. Twierdze ze szczerość i dużo rozmów to najlepszy sposób na pozbycie się jakichkolwiek niedomówień i zyskanie zaufania. Mogę poradzić tylko , ze jeśli nie chce mówić to niech pokaże, powinna tzw "sama się za to wziąść". Jeśli będzie jej dobrze to on to zauważy i będzie robił tak częściej.
|
|
|
|
|
#13 | |
|
ReklaMO(D)żerca.
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
dokładnie , albo niech daje mu do zrozumienia przez "oddech" czy znaki w sensie gdy zrobi coś co sprawi jej przyjemność niech zacznie głośniej jęczeć , jeśli zrobi coś w pozycji , która jej przeszkadza niech się przesunie , da mu delikatnie do zrozumienia , że jest jej tak źle i ma wrócić do poprzedniej formy
czasem tak się dzieje , że kobieta czuje się bardziej zawstydzona przy jednym mężczyźnie a przy drugim w ogóle , ja tak miałam , dzizas z jednym to czasem mi było później wstyd takie rzeczy wygadywałam w łóżku a z drugim nie mogłam słowa wydobyć
|
|
|
|
|
#15 |
|
Konto usunięte
|
a tak w ogóle to czytałam wyniki jakichś badań, że te kobiety, które przeżywają orgazm, bierzą sprawy w swoje ręce
czyli pozycja kąt nachylenia, tempo itd dyktują same
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja też dochodzę w jednej pozycji i sie tego nie wstydzę i co gorsza jest to jeszcze pozycja na jeżdzca gdzie sama wszystko kontroluje jak powyżej![]() tak jestem zrobiona i już, mój facet o tym wie, i nie narzeka bo inne pozycje też sądla mnie przyjemne, co lepsze mój facet do momentu poznania młua też dochodził tylko w jednej pozycji, teraz potrafi w 3. jesli ludzie nie potrafią rozmawiać szczerze o seksie (co uważam za podstawę) to czy potrafią szczerze rozmawiać o innych aspektach życia?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:46.

a już na pewno nie w takim stopniu, żebyś pisała o tym na forum . jeśli jej jest wstyd to trudno. do momentu aż się nie przyzna, że w konkretnej pozycji jest jej lepiej,to będzie "cierpiała" . 

i co gorsza jest to jeszcze pozycja na jeżdzca gdzie sama wszystko kontroluje jak powyżej