Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 13. - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-05, 21:52   #1741
Amani
Zakorzenienie

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 13.

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
ja Cię rozbrajam?
Nieeeee..to Ty masz taki dobryyy humor
Wizaż lepszy niż google

Śmiej się Kochana, śmiech to zdrowie
no ja wlasnie nie mam dobrego humoru, chodze i smece przez ten wyjazd... ale wizazanki dobre na wszystko

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 21:55   #1742
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem, jak magicznie zacytowałaś mnie, że napisało, że to wypowiedź Malenstfa, ale i tak odpiszę.
U młodej w przedszkolu pani dała rozpiskę i trzeba było kupić. Uważam, że Twój sposób jest o niebo lepszy. Każde dziecko ma to samo i nie ma problemów, zazdrości, nieprzyjemnych sytuacji.
A kupiłam dużo: kredki zwykłe (3 opakowania...czy dzieci się żywią kredkami w przedszkolu?), kredki świecowe, farby plakatowe, pędzle, bloki, papier kolorowy, ołówki, temperówki, plastelinę, kleje w sztyfcie, teczkę na prace...nawet chusteczki higieniczne kazali kupić
też się nad tym zastanawiałam
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 21:59   #1743
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Iiii nie wydaje mi się, żeby to była infekcja Ja od razu czuję jak coś się dzieje...może po prostu śluz się trochę bardziej moczem podbarwił??

To raczej nie plamienia...tylko jakieś chwilowe zabarwienie...latam co chwila do łazienki i nie widzę, żeby było więcej

I nie pamiętam co jeszcze miałam napisać
Widzę, że wam trochę odbija
Kochana, ja wierzę, że wszystko jest ok.
Może faktycznie jest tak, jak piszesz.
Spytasz gina i sie uspokoisz

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
Helloł dziewczęta, wiecie co wydawało mi się ze jak Wojtuś pójdzie do przedszkola to będę miała dla Was więcej czasu a tu się okazuje że jest na odwrót :P

Jutro usg - tak więc trzymacjie kciuki

BUTTER to trzymam kciuki za II
Dzięki

A ja za Twoje usg

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
a mój mi dziś powiedział SIO! jak po niego zaszłąm :P
hehe..dobry już się zaaklimatyzował to właściwie super, gdyby nie to, że mamię pewnie serce łamie

Strippi, jak mała? mam nadzieję, że gorączka trochę spadła przynajmniej.

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
no ja wlasnie nie mam dobrego humoru, chodze i smece przez ten wyjazd... ale wizazanki dobre na wszystko
Będzie dobrze

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 22:02   #1744
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
A tak na serio, to ciekawe są takie analizy snów. Ale nie typowo sennikowe, że każdemu komu się śnią zęby, to ktoś umrze (tylko bardziej psychologiczne, biorące pod uwagę osobę, jej problemy etc.coś a la psychoanaliza.)
W ten sposób każdy dentysta byłby samotny jak kołek

ja chyba idę już spać, bo nie kumam

paaa
Stary 2012-09-05, 22:04   #1745
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość
Mrowinko mam pytanie odnośnie laparo. Jak długo musiałaś leżeć w szpitalu i potem w domu? Jak szybko poczułaś się już w pełni zdrowa? Bo zastanawiam się kiedy będę mogła wrócić do pracy..
Przyznam szczerze, że powoli zaczynam się tego bać..
Ze szpitala wyszłam dzień po zabiegu. Przez pierwszych kilka dni czułam się bardzo źle, bolał mnie brzuch i miałam podwyższoną temperaturę. W szpitalu powiedziano mi, że na dojście do siebie będę potrzebowała ok. 2 tygodni. Nie mam pojęcia, na ile Ty dostaniesz zwolnienie.
Pewnie samopoczucie zależy też od tego, co podczas tej laparoskopii jest robione. Jeśli jest tylko diagnostyczna (pooglądają i zaszyją ), to pewnie szybciej się zdrowieje. U mnie ingerencja była trochę większa.

Edytowane przez a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Czas edycji: 2012-09-05 o 22:05
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 22:04   #1746
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
j
Nie wiem, jak magicznie zacytowałaś mnie, że napisało, że to wypowiedź Malenstfa, ale i tak odpiszę.
U młodej w przedszkolu pani dała rozpiskę i trzeba było kupić. Uważam, że Twój sposób jest o niebo lepszy. Każde dziecko ma to samo i nie ma problemów, zazdrości, nieprzyjemnych sytuacji.
A kupiłam dużo: kredki zwykłe (3 opakowania...czy dzieci się żywią kredkami w przedszkolu?), kredki świecowe, farby plakatowe, pędzle, bloki, papier kolorowy, ołówki, temperówki, plastelinę, kleje w sztyfcie, teczkę na prace...nawet chusteczki higieniczne kazali kupić
ale jaja
myślałam, ze sobie żarty robisz z poważnych ludzi -tzn ze mnie wiedziałam, że Tobie odpisuje, ale czemu Maleństwo się tam pojawiło czary

jejuu 3 paczki kredek? co oni z nimi robią ja mam ze 4 paczki na całą grupę ... ale i to rzadko używamy, bo częściej świecowe a tych jest z 10 paczek, po 2 na koszyczek i to jeszcze zeszłoroczne
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 22:09   #1747
tomalinka
Wtajemniczenie

Cytat:
No i tutaj się wali na łeb na szyję Twój plan odstawienia alkoholu. Bez alkoholu nie ma dzieci!!
To fakt.. no nic nie ma wyjścia - trza pić

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36349696]Ze szpitala wyszłam dzień po zabiegu. Przez pierwszych kilka dni czułam się bardzo źle, bolał mnie brzuch i miałam podwyższoną temperaturę. W szpitalu powiedziano mi, że na dojście do siebie będę potrzebowała ok. 2 tygodni. Nie mam pojęcia, na ile Ty dostaniesz zwolnienie.
Pewnie samopoczucie zależy też od tego, co podczas tej laparoskopii jest robione. Jeśli jest tylko diagnostyczna (pooglądają i zaszyją ), to pewnie szybciej się zdrowieje. U mnie ingerencja była trochę większa.[/QUOTE]
Dzięki
A jak Ty się czujesz?
tomalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 22:09   #1748
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

ja chyba idę już spać, bo nie kumam

paaa
Ja zamotałam
Chodziło mi to, że takie analizy snów są ciekawe, ale takie z uwzględnieniem konkretnej osoby.
A nie takie typowo jak w senniku, że każdemu komu się śnią zęby, ktoś bliski umrze.
Stąd mój, wątpliwej jakości, żart, że gdyby tak było, to każdy dentysta (bo pewnie śnią im się zęby) byłby samotny, bo wszyscy by mu pomarli (gdyby te analizy się sprawdzały)

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
ale jaja
myślałam, ze sobie żarty robisz z poważnych ludzi -tzn ze mnie wiedziałam, że Tobie odpisuje, ale czemu Maleństwo się tam pojawiło czary

jejuu 3 paczki kredek? co oni z nimi robią ja mam ze 4 paczki na całą grupę ... ale i to rzadko używamy, bo częściej świecowe a tych jest z 10 paczek, po 2 na koszyczek i to jeszcze zeszłoroczne
No też się dziwiłam.
Poza tym jest jeszcze taka kwestia, że oni muszą taką wyprawkę przynosić co rok - więc ja się pytam, co się dzieje z tymi rzeczami z zeszłego roku

Hania

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2012-09-05 o 22:10
Stary 2012-09-05, 22:12   #1749
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Dzięki
A jak Ty się czujesz?
Teraz już ok, ale to już 4 tygodnie od zabiegu. Miałam trochę problem z jedną ranką, nie goiła się jak należy Brzuch jeszcze czasem zaboli, np. nie bardzo mogę leżeć na brzuchu. No ale mnie tam dość mocno pocięli w środku.
Tomalinko, a czemu właściwie lekarz tak szybko wysłał Cię na laparoskopię? Dopiero niedawno zaczęliście się starać...
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 22:22   #1750
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

U nas każdy ma swoje rzeczy podpisane i z nich przez cały rok korzysta a na koniec roku są mu oddawane (te co nie zostane wykorzystane).

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 22:25   #1751
tomalinka
Wtajemniczenie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36349938]Teraz już ok, ale to już 4 tygodnie od zabiegu. Miałam trochę problem z jedną ranką, nie goiła się jak należy Brzuch jeszcze czasem zaboli, np. nie bardzo mogę leżeć na brzuchu. No ale mnie tam dość mocno pocięli w środku.
Tomalinko, a czemu właściwie lekarz tak szybko wysłał Cię na laparoskopię? Dopiero niedawno zaczęliście się starać...[/QUOTE]
nie wiem.. wydaje mi się, że nie miał lepszego pomysłu jak wywołać owulacje.. Jak clostilbegyt nie działa w maksymalnej dawce to chyba już zostaje gonadotropina
nie wiem sama już.. przeraża mnie to wszystko.
Stary 2012-09-05, 22:36   #1752
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
U nas każdy ma swoje rzeczy podpisane i z nich przez cały rok korzysta a na koniec roku są mu oddawane (te co nie zostane wykorzystane).
No i to mi się właśnie wydaje normalne.
Najwidoczniej moja siostrzenica chodzi do jakiegoś dziwnego przedszkola gdzie nauczycielki handlują nie wykorzystanymi pomocami szkolnymi

Cytat:
nie wiem.. wydaje mi się, że nie miał lepszego pomysłu jak wywołać owulacje.. Jak clostilbegyt nie działa w maksymalnej dawce to chyba już zostaje gonadotropina
nie wiem sama już.. przeraża mnie to wszystko.
Kochana, nie przerażaj się. A masz zaufanie do tego gina? Konsultowałaś to z kimś innym?

Hania

Stary 2012-09-05, 22:46   #1753
tomalinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochana, nie przerażaj się. A masz zaufanie do tego gina? Konsultowałaś to z kimś innym?
Tak, mam zaufanie do tego lekarza bo jest profesorem i w sumie można powiedzieć, że znajomym rodziny. Poza tym lekarka do której chodziłam dotychczas też mi powiedziała, że kolejnym krokiem jest laparo. Ale i tak mnie to wszystko troszkę martwi.
Stary 2012-09-05, 22:51   #1754
zaaaabcia
Zakorzenienie

malenstfo - to pewnie infekcja

magda - a Ty odebralas te winiki od gina ?

Hellooo
Padam na twarz albo sie nie wyspalam albo ta pogoda mnie dobija.
Bylismy dzisiaj z Domino u tej rodzinki co sie dziewczynkami opiekowalam , bylo bardzo fajnie

Jutro jade do kontroli z malym. Nie ma juz takiego czerwonegooczka ale ropka dalej troche smierdzi

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 23:01   #1755
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
No też się dziwiłam.
Poza tym jest jeszcze taka kwestia, że oni muszą taką wyprawkę przynosić co rok - więc ja się pytam, co się dzieje z tymi rzeczami z zeszłego roku
reszta rzeczy nie wiem jak u nich, ale u nas w większość zostaje zużyta u nas nawet koło końcówki kwietnia była dokonywana dopłata do kwoty wyprawkowej
a jakieś niezużyte resztki przechodzą z dziećmi na drugi rok ale za dużo to tego nie ma większość papieru kolorowego ksero + resztki falistych, fizeliny, rafii itp kleju nie ma w ogóle... np
aaa i przypomniało mi się, u nas rodzice oprócz składki przynoszą papier najzwyklejszy biały ksero i właśnie jeszcze chusteczki hig. i nawilżane
higienicznych to idą tony! jedno dziecko dziennie potrafi kilkanaście zużyć przy płakaniu
a w maluszkach nawilżanych też szlo sporo... bo były często wc-towe wpadki

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Cytat:
Tak, mam zaufanie do tego lekarza bo jest profesorem i w sumie można powiedzieć, że znajomym rodziny. Poza tym lekarka do której chodziłam dotychczas też mi powiedziała, że kolejnym krokiem jest laparo. Ale i tak mnie to wszystko troszkę martwi.

ile Wy się staracie?
jej jakoś mi smutno jak tak piszesz...
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 23:10   #1756
tomalinka
Wtajemniczenie

Cytat:

ile Wy się staracie?
jej jakoś mi smutno jak tak piszesz...
5 cykl. W sumie niedługo..

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

http://deser.pl/deser/1,111857,12426...ego_twarz.html
Słodki nie?
Stary 2012-09-05, 23:23   #1757
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
No to dobrze, że lekarz jest zaufany.
Kurcze, Tomalinko, nie wiem co Ci powiedzieć. Rozumiem Twoje zmartwienie, na pewno też bym się martwiła.
Ja jednak wierzę, że Wam się uda...i Tobie i Mrowince ... i wszystkim dziewczynom, które się starają już troszkę. I że będziecie szczęśliwymi, wspaniałymi mamusiami

Cytat:
reszta rzeczy nie wiem jak u nich, ale u nas w większość zostaje zużyta u nas nawet koło końcówki kwietnia była dokonywana dopłata do kwoty wyprawkowej
a jakieś niezużyte resztki przechodzą z dziećmi na drugi rok ale za dużo to tego nie ma większość papieru kolorowego ksero + resztki falistych, fizeliny, rafii itp kleju nie ma w ogóle... np
aaa i przypomniało mi się, u nas rodzice oprócz składki przynoszą papier najzwyklejszy biały ksero i właśnie jeszcze chusteczki hig. i nawilżane
higienicznych to idą tony! jedno dziecko dziennie potrafi kilkanaście zużyć przy płakaniu
a w maluszkach nawilżanych też szlo sporo... bo były często wc-towe wpadki
No jasne, rozumiem Cię. Domyślam się, że dużo tych rzeczy schodzi. Szczególnie papieru - wiadomo, dzieci rysują, wyklejają, wycinają i takie tam inne
No i chusteczki - jasne. Młoda nie płacze w przedszkolu, za to często ma katar... ale inne dzieci pewnie kwilą, chlipią chusteczki się zawsze przydają.
Ale 3 opakowania kredek ołówkowych? hehhe
Nie żebym żałowała dziecku kredek, ale dziwi mnie to

Hania

Stary 2012-09-06, 07:29   #1758
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnusek22 Pokaż wiadomość
Aaby, weź spróbuj te tabletki wzmacniające + ewentualnie maści. I odpuść bieganie dopóki nie przejdzie całkowicie. Potem pomyślimy co dalej Może nie wszystko stracone!
Możesz polecić jakiś konkretny suplement? Nie chciałabym w aptece trafić na ten, który aktualnie daje pani w okienku największy zysk, a niekoniecznie jest dobry

Cytat:

I po co sprawdzała? No po co??!!
No właśnie też się zastanawiam Zwłaszcza w kontekście wylatujących za chwilę z Chorwacji rodziców i siedzącej w Stanach siostry z mężem (a wracających w sobotę)

Cytat:
Nie ma mowy...nie wybaczę
Forgiiiiiive meeeeeeeeeee... http://www.icq.com/greetings/cards/122/

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
ojjj... też tak miałam po ostatnim bieganiu... ledwo chodziłam ... ale przeszło... po jakichś 2 tygodniach...
To jeszcze tydzień

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Mrowinko, wykreśl mnie proszę z listy, nie udało się , zarodek powoli się wchłania, jest jeszcze mniejszy niż tydzień temu ;(

niestety, czeka mnie zabieg, i to raczej szybko bo zaczynają się bóle brzucha a nadal nie plamie, więc istnieje ryzyko zakażenia
Natala, strasznie mi przykro

Cytat:
Napisane przez xxKasiax Pokaż wiadomość
Aaby lubie czytac twoje posty
Nasmialam sie znowu
Do usług

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
[LEFT]Aaby no własnie jeszcze jej nie skończyłam. I powiem Ci, że jest ciężko. Bo jak nie oddam jej do przyszłego piątku to później będę musiała chodzić na seminarium dyplomowe i w najgorszym przypadku wyrównywać różnice programowe. Musze się jakoś zebrać. Ale tu praca, tu ślub... tak to jest jak takie sprawy zostawia się na koniec!
Ja niestety jestem taka - pedantyczna i nie wyobrażam sobie oddania pracy tak, brzydko mówiąc- na odwal się. Większość ludzi z roku tak zrobiło i obronę ma za sobą. A ja wzięłam ambitny temat i się teraz męczę...
Niestety też nie wyobrażam sobie oddać pracy napisanej "na odwal" - i efekt taki, że większość od nas już obroniona, tylko ja się męczę
A do przyszłego piątku musisz oddać do sprawdzenia czy już gotową oprawioną do dziekanatu?

Cytat:
Aaby by Ty się nie znasz na sennikach!
Pierwsza zasada jest taka, że wierzy się tylko w dobre rzeczy ja tak robię haha a jak coś niekorzystnego to myślę sobie... a tam ja w to nie wierze,, w takie farmazony

A co do kolan to mnie zaraziłaś, bo bolało mnie cały dzień!
Zasadę wcielam w życie!

No pięknie, teraz wszystko na mnie...

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Otóż leżałam na tej kozetce i dziękowałam Bogu, że Was czytałam. Bo gin zaczęła mi mówić, że o tu pęcherzyk, i że o w drugiej fazie czy coś takiego, więc to dobry okres... Gdybym Was nie poczytała to pewnie czułabym się jak na sensie filmu po chińsku. No ale do rzeczy, wyniki dobre, tylko na toxo mam uważać, nie tulić kotów,nie jeść owoców prosto z trawki, surowego mięska itp. Niestety dostałam jakieś tabsy bo mam podobno strasznie kruchą szyjkę i mają niby pomóc, żebym na początku ciąży nie krwawiła. Zrobiła cytologię. te tabsy mam brać 5 dni. więc w tym cyklu chyba już nie poszalejemy. Niby to nie przeszkadza, ale wole już zaczekać. tym bardziej że TŻa nie ma... Jak tylko skończę brać te tabletki to pewnie zaczniemy działać, ale to już grubo po połowie cyklu będzie...

Dziewczyny z tyłozgięciem- gin powiedziała, że trzeba dobrać dobrą pozycję, żeby mali dzielni rycerze mieli szansę dostać się do jajeczka =) Klasyczna odpada. Zatem uruchamiam google i szukam =)
Oj to prawda, ja też dopiero z forum mnóstwa rzeczy się dowiedziałam
Dobrze, że wyniki dobre. Co do toxo - koty możesz tulić, po prostu nie sprzątaj ich kuwety A miałaś badania na toxo? (przepraszam, jeśli przeoczyłam)

Dzięki za wskazówkę dot. tyłozgięcia - jestem jego "szczęśliwą" posiadaczką

Butter, lałam jak wieczorem nadrabiałam Was na telefonie You made my day
Tomalinka, pytałaś o niezauważone i przemilczane słowa. Po prostu są pewne tematy, które mój mąż sobie olewa (konkretnie zaległy egzamin i mgr). I już kilkukrotnie prosiłam, błagałam, groziłam, płakałam... Obiecywał - i na obietnicach niestety stawało. A ja - na swoje nieszczęście - jestem osobą, która martwi się o wszystko i za wszystkich... Więc teraz nie myślę tylko o swoich studiach, ale i o jego. A on ma czas na wszystko - tylko nie na te rzeczy.
Przedwczoraj jeszcze się skumulowało, bo przychodzę do domu, a tam góra naczyć, przedpokój w żwirku. Ja wiem, że się nie chce, że się jest zmęczonym, że zostawiłam mieszkanie na jego głowie (mieszkam chwilowo u rodziców). I nie mówię, że ja zawsze sprzątam. Ale miałam nadzieję, że jak zostanie sam, to chociaż z grubsza będzie ogarniał. Po obiedzie więc wstałam i poszłam zmywać (uwaga co robił mąż... Drzemkę poobiednią ). I byłam tak w połowie, kiedy wszedł do kuchni, pyta co tam, ja odpowiadałam półsłówkami. Skoro dopytywał, to powiedziałam, co myślę. O egzaminie, o mgr, o pędzących terminach, o jego nieodpowiedzialności. Że w pracy wszystko dopina na tip top, że postawił na nogi wydział, który ktoś zaniedbał przez kilkanaście lat, ale tę obowiązkowość i odpowiedzialność zostawia niestety na bramie zakładu. A w domu jest leń, nic nie musi, nic nie robi... I że wie, jak mnie cholernie kolana bolą, że ustać nie mogę, ale nie oponował specjalnie, kiedy powiedziałam, że idę zmywać (jak jego bolało kolano, to się rzucałam na naczynia, byleby tylko nie stał przed tym zlewem). I że kolejny raz przychodzę do domu i tylko sprzątam. Nawet nie posiedzimy razem.
Przeprosił, wziął gąbkę, skończył zmywać, wieczorem pisał pracę. Zobaczymy, na jak dług ta wspaniała transformacja

I znów mam szklane oczy...

strippi, jak Mała? Mam nadzieję, że przez noc gorączka spadła
Kasiu, super, że Oliverek tak pięknie się rozwija!
zaaabcia, trzymam kciuki za wizytę

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Edytowane przez aaby
Czas edycji: 2012-09-06 o 07:32
aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 07:35   #1759
aaby
Zakorzenienie

Czwartek
Jeszcze tylko dziś, i jutro... i weekend Jakaś zmęczona chodzę w tym tygodniu

Dziś wracają rodzice, co oznacza powrót do domu Nareszcie! Wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej...
Za Kłaczkami już tak straaasznie tęsknię

Btw, wczoraj Olo miał drugie urodzinki. Przeoczyłam jakiś życzenia?

Dziąsło mi spuchło Tam, gdzie miałam ósemkę wyrywaną. Uczucie takie, jakby się znowu wyżynała
A może jestem tak głupia, że potrzebuję piątej?

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 07:44   #1760
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
No jasne, rozumiem Cię. Domyślam się, że dużo tych rzeczy schodzi. Szczególnie papieru - wiadomo, dzieci rysują, wyklejają, wycinają i takie tam inne
No i chusteczki - jasne. Młoda nie płacze w przedszkolu, za to często ma katar... ale inne dzieci pewnie kwilą, chlipią chusteczki się zawsze przydają.
Ale 3 opakowania kredek ołówkowych? hehhe
Nie żebym żałowała dziecku kredek, ale dziwi mnie to
u nas na razie kazali przynieść częściową wyprawkę, reszty sowiem się w poniedziałek na zebraniu, no ale kredek to mówili tylko jedno opakowanie! W końcu w grupie jest 20 dzieci, starczy chyba na rok :P
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 08:21   #1761
mysia1986
Zakorzenienie

Dzień Dobry

Strasznie zimno dzisaj u mnie.. masakra. Szkoda, że to juz dobiegają końcowi ciepłe dni.
Do nas w koncu dzisaj przyjedzie spec od schodów. Z racji tego ze jakis czas temu zmieniliśmy mieszkanie - powoli próbujemy sie do konca urządzic.
Pozdrawiam Dziwczyny cieplutko z nad gorącej herbatki z cytrynką
Marcel <3

mysia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 08:28   #1762
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Ja też się witam może w końcu uda mi się wbić w rozmowę bo wczoraj to kiepsko mi szło

Jakie macie plany na dziś???
Hihihihihihih właśnie leci reklama "unimil skyn" to tak na marginesie apropo pewnych rozmów http://www.unimil.pl/produkty/?i=1234

Też jesień u Was??? Bo u mnie zimno, mokro i ciemno

Ja się wybieram na miasto - muszę dla męża coś na urodziny wymyślić a jak co roku pomysłów brak
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 08:32   #1763
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cześć

Butter a to nie oddają im potem tych rzeczy?? o matko ile kredek U nas są tylko ołówkowe i pastelowe. Sama z koleżanką układałam liste wyprawkową i jakoś na razie się sprawdza.

Zabcia nie powodzenia na wizycie.

Stary 2012-09-06, 08:35   #1764
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość

Też jesień u Was??? Bo u mnie zimno, mokro i ciemno

Ja się wybieram na miasto - muszę dla męża coś na urodziny wymyślić a jak co roku pomysłów brak

Bika zimno straszliwie A co do wybierania prezentów to jeżeli chodzi o mojego męża to ja mam dokładnie ten sam probelm. Co roku sie zastanawiam co wybrać..
Marcel <3

Stary 2012-09-06, 08:41   #1765
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez mysia1986 Pokaż wiadomość
Bika zimno straszliwie A co do wybierania prezentów to jeżeli chodzi o mojego męża to ja mam dokładnie ten sam probelm. Co roku sie zastanawiam co wybrać..
No właśnie jeszcze jakbym miała do dyspozycji z 300-400zł to problem byłby mniejszy, a tak to jedna wielka masakra
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-09-06, 08:44   #1766
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
No właśnie jeszcze jakbym miała do dyspozycji z 300-400zł to problem byłby mniejszy, a tak to jedna wielka masakra
A noo to to kolejny problem. Ale zawsze można zorganizowac jakś przyjemna kolacje, zadbac o miły nastrój...
Marcel <3

Stary 2012-09-06, 08:46   #1767
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

oo właśnie kolacja to nie był by zły pomysł. A kiedy on ma urodzionki?

Stary 2012-09-06, 08:46   #1768
agnusek22
Wtajemniczenie

Wpadam czwartkowo

Znów się szykuje sajgon w pracy, ale nieoficjalnie mamy dobre informacje co do przyszłości. Jednak czekam na stanowisko Prezesów!

Aaby słonko, ja polecam po prostu glukozaminę Dobra na stawy i kolana

Zawsze będę wierzyć...

agnusek22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 08:51   #1769
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez mysia1986 Pokaż wiadomość
A noo to to kolejny problem. Ale zawsze można zorganizowac jakś przyjemna kolacje, zadbac o miły nastrój...
Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
oo właśnie kolacja to nie był by zły pomysł. A kiedy on ma urodzionki?
O nastrój na pewno zadbam, tylko wymyślił sobie dietę i ze zrobieniem czegoś pysznego też lipa Urodzinki ma 12, a 21 imieniny, dziś ma urodziny mój szwagier, a jutro siostrzeniec dobrze, że Emilka ma termin na październik, bo już trochę za dużo tych uroczystości we wrześniu

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Ostatnio tż kupił sobie granatowe spodnie i chciał do nich coś pomarańczowego na góre, ale kurde nic pomarańczowego ni ma to tak jak z 4 lata temu uwidział mu się fiolet i też nic fajnego nie było.... eh......
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-09-06, 08:51   #1770
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Bika to u mnie wiesz jak było z majem Wszyscy u nas rodzinie majowi

aaaa bym zapomniała, wczoraj był u nas teść (ze swoją partnerką) ostatni raz widział Maję jak miała 2 tyg Było miło

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości