|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#751 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XI
Cytat:
![]()
![]() |
#752 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#753 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i gratuluje udanego murzynka ! ![]() ![]()
![]() 30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#754 |
Rozeznanie
|
Landi kurcze ale masz zawirowania ostatnio. Dobrze, że jesteś u rodziców teraz. Mądra decyzja
![]() A co do serów to ja się nie znam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#755 |
Zakorzenienie
|
ausente - nikogo nie znajdziemy do wtorku...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#756 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oryginalnie cammembert jest chyba robiony z niepasteryzowanego. Kiedyś czytałam odnośnie serów pleśniowych, że jak są poddane obróbce termicznej to można je jeść. Także mnie się wydaje, że pieczony ser powinien być ok, ale to tylko moje zdanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#757 |
Zadomowienie
|
Dziekuje za modlitwe za nas i pamiec...to byl najciezszy a za razem najszczesliwszy tydzien w moim zyciu...
A więc jeszcze raz od początku... to byl 29+4 tydz i zaistnialo przetaczanie krwi mimo ze tydzien wczesniej wszystko bylo jeszcze idealnie.NIBY!!!!... Olivia byla zdrowym , silniejszym dzieckiem 50 cm i chciala pomoc Laurze 38 cm ktora miala problem z serduszkiem a potem doszla woda w brzuszku u obu i malowodzie u Laury. Waga Olivi byla 1.1 kg bo przepompowała krew Laurze ktora miala 2 kg bo miala za duzo plynow. Obie mialy 0 w skali appgar. Małą dwa dni po cc zabrali mi do kliniki serca bo podejrzewali wade serca!! Nikt mi nic n ie powiedzial i jak rano zaczelam sie do niej wlec widzialam tylko wyworzony inkubator.Prawie peklo mi serce...Wypisalam sie na wlasne zadanie i z mezem pojechalismy za nia do kliniki. Teraz plyny ladnie jej schodza i ma juz 1,5 kg, wylew w prawej polkuli sie nie powieksza i okreslają go 2/4.Opuchlizna serca schodzi i jest tylko w małej czesci i okreslili sie ze juz nie jest to podejrzenie wady i najprawdopodobniej byla to infekcja a jeszcze bardziej prawdopodobne jest ze serduszko wyglądalo tak z powodu tego przetaczania. Dzis wrocila do szpitala gdzie sie urodzila. Mielismy 100 km do niej i ciezko bylo z czasem bo sa jeszcze chlopcy ale jezdzilismy codziennie po nowe,male porcje dobrych wiadomosci. Mam mase mleka od pierwszego juz dnia,ciagam jej i zawozimy i mrozimy na pozniej jakbym stracila ale raczej na to sie nie zanosi. Początkowo nie wiedzialam jak to bedzie z trawieniem mleka bo czesto wczesniaki ponizej 34 tyg nie toleruja mleka ale sie udalo,kolejny nasz cud....Z 3 ml 8 razy dziennie doszlismy do 5 ml 12 razy dziennie bo mala jest bardzo zywa i glodomorek z niej . Jest nadal pod respiratorem ale walczy i wszyscy sa w szoku. Jak mala nie spi to sama juz oddycha. Z tarczyca tez nieżle to wygląda,plucka czyste, bilirubina spada... W sobote mamy pogrzeb.... Dlaczego my??Dlaczego mimo cotygodniowych badan nikt nic nie widzial?? Dlaczego jesli wieczorem widzieli te wode i opuchniete serduszko od razu nie zrobili cc?? Kogo mam winic?? Jak sie usprawiedliwiac?? Dlaczego nie mogłam pomoc wlasnemu dziecku ani nigdy nie uslyszec jego serca,placzu.... Czasu juz nic nie cofnie...nikt nie zwroci mojego spokoju sprzed 28.08,nikt nie odda mi mojego dziecka...... |
![]() ![]() |
![]() |
#758 |
Zadomowienie
|
Landii - umiesz zrobic dobra reklame ,moze akurat sie uda
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#759 |
Zadomowienie
|
Ausente,
Jesteś targana sprzecznościami...myślę że powinnaś spróbować sie wyciszyć i zastanowić nad przyszłością Twoją i Maluszka. Na razie fundujesz mu ciagle wysoki poziom kortyzolu we krwi, co dobrze mu nie służy... Staraj sie tak nie angażować, przyjrzyj sie waszemu związkowi z dystansu. Potrafisz ocenić wartość TŻ jako ojca i partnera-tak na chłodno? Spróbuj to zrobić, podejmij decyzje i bądź konsekwentna- bez względu a to czy to oznacza rozstanie czy trwanie w związku. MUSISZ w końcu zadecydować. Posłuchaj starej baby, wiem co mówię. Swoje w życiu przeszłam...
#760 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
#761 |
Zakorzenienie
|
Muminku cieszę się że Laura walczy!!! I oby z każdym dniem przybywało tych dobrych wiadomości!!!
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#762 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#763 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo się cieszę, że z malutką Laurą coraz lepiej ![]() A jeśli chodzi o Oliwię - to naprawdę współczuję, że tak się stało. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#764 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A na sobotę dużo siły życzę ![]()
![]() |
#765 |
Zakorzenienie
|
Kurcze muminku to wszystko jest takie niesprawiedliwe ..
![]() ale .. mała żyje .. to jest wasz malutki cud . to jest teraz najwazniejsze .. nie wiem co wiecej napisac .. nie jestem w stanie .. Trzymajcie sie cieplo ![]()
![]() |
#766 |
Zakorzenienie
|
DeKajka wiem co czujesz. Ja mieszkam u rodziców i mam starsza siostrę, która ma 9 miesięczną córkę. Zamiast ona mi pomagać, bo w domu dużo ludzi i ma się kto zająć małą to jeszcze mi syf w pokoju zostawia. Kubki po jogurtach, butelki z napojów, ciuszki małej, zabawki i co mnie najbardziej drażni to wózek
![]() Muminek cieszę się że z malutką jest ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#768 |
Zadomowienie
|
Byla dzis u mnie polozna i pytala sie mnie czy chcemy pozwac szpital bo jak nie to musze podpisac cos tam ale sama nie wiem...teraz emocje sa tak silne i wogole nie wiem kogo winic by bylo mi lzej ale to moze ciagnac sie latami a coreczki mi nikt nie zwroci ale z drugiej strony wydaje mi sie ze ona zasluguje na to bysmy sie tak ot poprostu nie pogodzili z jej odejsciem i zostawili to tak jak jest,w sumie nic wiecej nie umiem dla niej zrobic...
|
![]() ![]() |
![]() |
#769 |
Zakorzenienie
|
muminku decyzję musicie podjąć Wy. Ja szczerze mówiąc może bym szpitala nie pozwała, tylko lekarza który nie dopatrzył się niczego niepokojącego przed tym tragicznym dniem... Przecież tydzień wcześniej miałaś USG i lekarz powinien zauważyć, że coś jest nie tak! To jest chyba niemożliwe, żeby coś takiego trwało tylko kilka dni, coś musiało być nie tak już wcześniej...
|
![]() ![]() |
![]() |
#770 |
Rozeznanie
|
Muminku życzę Ci dużo siły i wiary w to,że będzie dobrze,bo na pewno będzie.Jesteśmy całym sercem z Tobą
![]() Marti trzymam mocno kciuki,jeszcze tylko kilka tygodni,Mikoś musi poczekać ![]() Landi jedź na IP i nie pozwól się zbyć!!! Idę spać dziewczyny.Dobranoc.Spoko jnej nocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#771 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny a jaki macie/mialyscie spray do noska0chodzi o roztwor soli morskiej mi
![]() dopiero doczytalam muminku obojętnie co napsize to i tak nei odda moich emocji..jest mi straszliwie przykro nie wiem , nie wyobrażam sobie co możesz czuć...bardzo Ci współczuje i trzymam mocno kciuki , zeby Laurka rosła zdrowo!!!!!a TY zebys dochodziła do siebie po tych wydarzeniach... Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2012-09-05 o 21:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#772 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#773 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#774 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
taki mialam i w sumie fajny, bo nie ma takiego duzego cisnienia jak inne w sprayach, i Tomek sie nie bal, a przy innych to sprobuj sobie sama psiknac i jest roznica ![]() Muminku ja bym teraz nic nie podpisywała, zastanowcie sie, macie czas |
|
![]() ![]() |
![]() |
#775 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#776 |
Rozeznanie
|
Muminku musiałabyś znaleźć ginekologa, który potwierdzi, że te nieprawidłowości można było zauważyć wcześniej. Jeśli takiego nie znajdziesz to w sumie nie ma o co się sądzić, bo co im udowodnisz?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#777 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak czy siak - ja narazie nic bym nie podpisywała. Nawet jeśli nie będziesz chciała pozywać szpitala w przyszłości. To trzeba na spokojnie przemyśleć, być może z jakimś adwokatem. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#778 |
Zadomowienie
|
muminku - nie wiem co napisać ,jest mi strasznie przykro .Ale dobrze że z drugą coraz lepiej jest ;*
moje problemy w porównaniu do twoich to żadne problemy..
![]() ![]() |
![]() |
#779 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Po pierwsze to najszczersze wyrazy współczucia z powodu śmierci Córeczki...wszystkie łączymy się z Wami w bólu. Co do pozwania szpitala- jeśli mogę cokolwiek doradzić-to nic na razie nie podpisuj i powiedz ze musisz sie skontaktować z adwokatem. Będziecie mieli czas na ewentualne przemyslenie sprawy. Wiem, że odejścia córeczki nic nie jest w stanie zrekompensować, ale być może ewentualne zadośćuczynienie przez winnego ułatwiło by życiowy start jej siostrze...?
![]() |
#780 |
Zakorzenienie
|
dzieki
mam jeszcze pytanjie co sie naklada dziecku jak sie wykapie tzn nie wiem oliwkuje się, naklada mleczko do ciałka?kremuje sie pupcie przeciw odparzeniom?jak to wygląda bo ja nie wiem jakie mi kosmetyki sa potrzebne..czy krem do buzi, cy oliwka, mleczko, masc na odparzenia...duzo tego...szampon tez jest potzrebny i emulsja do kapieli czy wystarczy mydełko? muminku najlepiej tak jak radza dziewczyny, skonsultowac to z adwokatem, moze macie tez jakiegos znajomego lekarza, zeby spojrzal na wczesniejsze wyniki czy zaznajomil sie ze sprawa i wam doradzil? Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2012-09-05 o 21:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:13.