Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2292 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-05, 11:08   #68731
jula85
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez dziuwlenka Pokaż wiadomość
że od nasady się nie kręcą to nic dziwnego :p dużo osób ma taka przypadłość w tym ja
ja zauważyłam, że po mgiełce proteinowej mam mega objętość - jak z reklamy

no tak ale przedtem mialam krecone od nasady a teraz koniec
prosze powiedz mi jak robisz taka mgielke proteinowa i jak czesto jej uzywasz?
jula85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 11:25   #68732
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziuwlenka Pokaż wiadomość
to ile ma lat?
ja mam nadzieję, że jak obetnie i zacznie o nie dbać i nie prostować to się nie będą tak rozdwajać i przesuszać na końcach :P (wstałam za późno i nie zobaczyłam z jakimi włosami wyszła z domu, a miała nową maseczkę domową na noc nałożoną :P)

masz piękny kolor włosów, skręt z resztą też przyjemny
14. Prostować przestała, bo dała się przekonać że w pofalowanych wygląda lepiej. Jeszcze niech je nawilży i wszystko będzie super.

Dziękuję A skręt mam taki sobie tutaj. Jak je dobrze odgniotę, to mam spiralki, które mi sie bardziej podobają.
Karmenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 12:12   #68733
Clarity
Zadomowienie

Dziewczyny, mam pytanko, bo już sama się pogubiłam. Czy ta maska Kallos Latte w fioletowo-białym opakowaniu jest zgodna z metodą cg?

Wzbogacała któraś z Was może maski spiruliną? Jak efekty?
Stary 2012-09-05, 12:38   #68734
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
Jakby trochę nad nimi popracowała, to by jej się fajnie falowały, ale trochę młoda jest i sobie z pewnych rzeczy nie zdaje sprawy.
http://i.imgur.com/YBin1.png
Może jak zobaczy efekty u ciebie to się przekona
Cytat:
A tu są moje włosy. Kilka lat temu miały sporo większą objętość a teraz mi wypadają, może nie garściami ale trochę wypadło.
http://i.imgur.com/b6ukg.png
http://i.imgur.com/xYaGD.png
Zdjęcia trochę stare ale mniej więcej tak wyglądają te moje włosiska.
Łaaaaa z takich włosów będzie coś pięknego, zobaczysz

Cytat:
Napisane przez Clarity Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanko, bo już sama się pogubiłam. Czy ta maska Kallos Latte w fioletowo-białym opakowaniu jest zgodna z metodą cg?
przydałoby się podać skład, ale znalazłam raczej zgodna, chociaż chyba dopakowali więcej konserwantów..?
Cytat:
Ag Rafka na pewno wzbogacała,bardzo zadowolona była, Miskaa chyba też
Stary 2012-09-05, 12:50   #68735
dziuwlenka
Raczkowanie

GG do dziuwlenka

Cytat:
Napisane przez jula85 Pokaż wiadomość
no tak ale przedtem mialam krecone od nasady a teraz koniec
prosze powiedz mi jak robisz taka mgielke proteinowa i jak czesto jej uzywasz?
może urosły i są cięższe?
przepis na mgiełkę wzięłam z bloga kascysko używałam jej dopiero 3 razy i już po pierwszym widziałam efekty przed używaniem jakiś taki oklap miałam, a jak ją zastosowałam to było pięknie (chyba, że to coś innego zadziałało, ale nie mam pomysłu)

Cytat:
14. Prostować przestała, bo dała się przekonać że w pofalowanych wygląda lepiej. Jeszcze niech je nawilży i wszystko będzie super.

Dziękuję A skręt mam taki sobie tutaj. Jak je dobrze odgniotę, to mam spiralki, które mi sie bardziej podobają.
a no to dobrą drogą podąża

Cytat:
Napisane przez Clarity Pokaż wiadomość

ja dodawałam spirulinę, ale nic specjalnego nie zauważyła,. będę dodawać nadal i obserwować jest też opcja, że czyni dobroć od wewnątrz

Ćwiczę od 08.11.2012

(część ciała : ile cm mniej)
pod piersiami: -4 cm
w piersiach: -8 cm
okolice pępka: -9 cm
talia: -6 cm
biodra: -7 cm
uda: -2 cm
łydki: -2 cm
dziuwlenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 13:07   #68736
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xMissix Pokaż wiadomość
a tak poza tym dziewczyny dzisiaj zauważyłam że po 3 tygodniach dbania o włosy moja górna warstwa ruszyła ze skrętem
pjonteczka, u mnie podobnie!

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 13:16   #68737
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe
Konto usunięte

Witajcie

Ehh, po wczorajszej oliwce BDFM miałam cudne włosy, a takie fale piękne, że szok! Jeszcze nowej metody spróbowałam, tzn, prawidłowej metody zakładania koszulki na głowę i byłam taka z nich dumna rano chciałam zrobić zdjęcie, przed wyjściem, ale wyszło tak w kiepskiej jakości przez światło, że chyba sobie podaruje, nic nie widać ;/

Jednak miałam dwa ale, otóż po pierwsze, straszny ale to straszny przyklap. :c Czy to wpinanie spinek przy nasadzie naprawdę pomaga? Chyba będę musiała tego spróbować i czy pomaga wydobyć skręt przy skalpie?
A właśnie drugie ale, to fakt, że skręciły się od ucha w dół, co mi się nie podobało, gdyż ogólnie nie za fajnie to wyglądało. Przy nasadzie przyklap i proste włosy, gdzieś od ucha do łopatek sliczne fale (takie bym chciała mieć), a końce to mega loki. Czy da się to jakoś wyrównać? Żeby na całej długości były takie same fale? I czy fakt, że końce włosów zakręciły sie w loki, oznacza, że jednak jestem kręconowłosą, a nie falowłosą?

Kupiłam dzisiaj pieluchę z tetry i tutaj pytanie, używacie pieluch zamiast ręcznika? Tzn. do wyciskania wody z włosów? Czy zawiązujecie na głowie? A jeśli tak, to w jaki sposób? Bo jakoś nie mam idei jak to zrobić

Ehh, ile pytań ciekawe czy któraś z Was na nie odpowie
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 13:30   #68738
JudytaKas
Zakorzenienie

buziole dla wszystkich zakręconych
czytam, próbowałam różnych polecanych specyfików (nadal próbuję i szukam jeszcze lepszych) i mam coraz ładniejsze sprężynki
i pochawalę się, że u mnie sprawdza się płukanka z L-cysteiną
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 14:13   #68739
Clarity
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość

przydałoby się podać skład, ale znalazłam raczej zgodna, chociaż chyba dopakowali więcej konserwantów..?
Znalazłam skład tutaj: http://kosmetycznieinietylko.blogspo...los-latte.html

Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Dipalmitoyethyl Hydroxyethylmonium, Methosulfate, Componente non allergenica del profumo, Propylene Glycol, Benzyl Alcohol, Citric Acid, PEG-5 Cocomonium Methosulfate, Methylchloroisothiazolino ne, Sodium Glutamate, Hydroxypropyltrimonium Hydrolized Casein, Hydrolized Milk Protein, Methylisothiazolinone, Sodium Cocyl Glutamate, Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, 5-Bromo-5-Nitro-1,3-Dixane.

W wątku z analizami jest Kallos Latte w dwóch wersjach zanalizowany, ale ten skład się od nich różni... Dlatego sama już głupieje
Stary 2012-09-05, 14:42   #68740
584allie
Raczkowanie

Dziewczyny, piszę do was z prośbą o pomoc, bo już nie wiem co mam zrobić ;( Z puszeniem się włosów. Próbowałam wszystkiego, olejowania, masek nawilżających, delikatnych szamponów, omo, nie czeszę włosów, nie dotykam po myciu, ostatnie płukanie zimną wodą, śpię na satynowej poduszce w związanych, wiążę miękką gumką, robię wszystko co jest napisane w wizażowym poradniku. Żel lniany pomaga, ale nie do końca. Ma ktoś jeszcze taki problem jak ja? Może po prostu mam już takie włosy? ;<
584allie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 14:58   #68741
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 584allie Pokaż wiadomość
Dziewczyny, piszę do was z prośbą o pomoc, bo już nie wiem co mam zrobić ;( Z puszeniem się włosów. Próbowałam wszystkiego, olejowania, masek nawilżających, delikatnych szamponów, omo, nie czeszę włosów, nie dotykam po myciu, ostatnie płukanie zimną wodą, śpię na satynowej poduszce w związanych, wiążę miękką gumką, robię wszystko co jest napisane w wizażowym poradniku. Żel lniany pomaga, ale nie do końca. Ma ktoś jeszcze taki problem jak ja? Może po prostu mam już takie włosy? ;<
Najlepiej pielęgnacja w miarę dostosowana do pogody (im więsza wilgoć tym lepsze zabezpieczenie). Dla mnie podstawa to dobra odżywka b/s, d/s też się liczy. Czego najczęściej używasz?
I wiadomo - kręcone raczej nie będą miały takiej gładkości jak wyprostowane i trzeba się z tym pogodzić
Stary 2012-09-05, 15:18   #68742
martysek
Zadomowienie

Hej dziewczyny,
baaardzo dawno mnie nie było.
Dbałam o włosy zgodnie z cg, w sobotę byłam u fryzjera podciąć końce i zmienić kształt cięcia. Jestem zadowolona. Z obcięcia, ze stanu włosów tak sobie.

Niby są zdrowe, ale spuszone i nie potrafie rozgryźć, czego potrzebują, co lubią a czego nie. Rano po umyciu jest znośnie, w pracy wszystko się rozprostowuje, puszy i wyglądam jak potargana i nieuczesana, więć pod koniec dnia robie kitkę i na następny dzień to samo.

Na razie używam do mycia Facelle, BDfM, odżywki Isana z babasu.
Z odżywek mam Alverde z aloesem i hibiskusem; winogrono + awokado i do włosów blond.
Maski Alverde z aloesem i hibiskusem; winogrono + awokado, Bingo shea + 5 alg, keratyna i spirulina.
Do tego Joaska z lnem i rumiankiem, ale mimo wszystko moje wlosy są do bani.

Kto doradzi i pocieszy?
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 16:13   #68743
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Kto doradzi i pocieszy?
Ja pocieszę Ja już po dwóch miesiącach CG i czasem wyglądam tak, że załamać się idzie, ale trzeba dalej próbować, testować nowe kosmetyki i uzbroić się w cierpliwość. Widocznie niektórzy potrzebują więcej czasu żeby dojść do zadowalających efektów

A czym stylizujesz włosy? Bo wygląda na to, że ci się nie trzyma fryzura po prostu. Może te odżywki i maski masz za słabe?

Ja dzisiaj olejowanie z oliwą z oliwek, maska z m.in. żółtka i krem z Biedronki i włosy mi nieźle śmierdzą Coś nie mogę ostatnio znieść zapachu tego kremu, nie wiem, zepsuł się czy co?

PS. Przed chwilą przeglądałam swoje zdjęcia z przed roku (dużo przed CG), włosy suche jak wiór, ale pokręcone dużo mocniej niż teraz I to za sprawą pianki pełnej alkoholu
Stary 2012-09-05, 16:38   #68744
Majka1503
EDUkator

Ja spróbowałam jeszcze raz tego odwróconego plunkingu.
Dałam dużo b/s, są dzisiaj bardzo fajne, gładziutkie, tylko nie jest tak, ze falują pasmami, tylko tam jakby od gumki.
No tylko, że tak jakby ze 3 gumki założyć na nie
Włosy suche już mi zakrywają całkiem szyję, a zapuszczam w długości od uszu

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 17:58   #68745
Doe
Rozeznanie

Dzisiaj znowu wyruszyłam na poszukiwania masek Bingo i znowu nic . Ale znalazłam Kallosa, Crema al Latte i teraz zastanawiam się jak ją stuningować. Macie jakieś pomysły? Takie bardziej domowe W swoich zapasach mam:
- olej rycynowy, słonecznikowy, sezamowy, kokosowy, arganowy, z pestek truskawki, łopianowy, lniany
- olejki z Alterry: migdały i papaja, a także limonka i oliwka
- masło shea
- potrójny żel hialuronowy
- jajka
- miód
- spirulinę
- ekstrakty z mango, truskawki, banana i pomarańczy
- mleczko jedwabne z BU
- aloes - żywy!
- i ewentualnie mogę się przejść po coś do apteki

Jakieś sugestie?
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 18:24   #68746
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Doe Pokaż wiadomość
Dzisiaj znowu wyruszyłam na poszukiwania masek Bingo i znowu nic . Ale znalazłam Kallosa, Crema al Latte i teraz zastanawiam się jak ją stuningować. Macie jakieś pomysły? Takie bardziej domowe W swoich zapasach mam:
- olej rycynowy, słonecznikowy, sezamowy, kokosowy, arganowy, z pestek truskawki, łopianowy, lniany
- olejki z Alterry: migdały i papaja, a także limonka i oliwka
- masło shea
- potrójny żel hialuronowy
- jajka
- miód
- spirulinę
- ekstrakty z mango, truskawki, banana i pomarańczy
- mleczko jedwabne z BU
- aloes - żywy!
- i ewentualnie mogę się przejść po coś do apteki

Jakieś sugestie?
Jaaaa bym wrzuciła hmmm... jakiś olej - nie wiem który twoje włosy najbardziej lubią odrobinę shea, spirulinę, ekstrakt z któregoś owoca, kapkę żelu hialuronowego, trochę miodu....
no dobra, znając mnie wrzuciłabym wszystko co znalazłabym na swojej drodze a potem jeszcze raz dokładnie przeszukała kuchnię
Stary 2012-09-05, 18:31   #68747
Doe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Jaaaa bym wrzuciła hmmm... jakiś olej - nie wiem który twoje włosy najbardziej lubią odrobinę shea, spirulinę, ekstrakt z któregoś owoca, kapkę żelu hialuronowego, trochę miodu....
no dobra, znając mnie wrzuciłabym wszystko co znalazłabym na swojej drodze a potem jeszcze raz dokładnie przeszukała kuchnię
Stary 2012-09-05, 19:01   #68748
wiew
Przyczajenie

Dziewczyny nie wiem już co robić, próbuje różnych rzeczy i nic sie w zasadzie nie zmienia, puch jak był tak i jest. Przed myciem nakładam różne oleje, potem odżywki d/s i b/s, typu garnier AiK, Joanna z apteczki babuni, maski m.in. wax. Od 2 miesięcy się staram, z tym, że używałam szampony z SLS - było może minimalnie lepiej, pojawił się lepszy skręt. Potem próbowałam myć włosy odżywką - skręt zniknął, puch na maxa. Dzisiaj użyłam szamponu l'biotica bez SLS - to samo. Czy to normalne? Czy tak się zdarza po odstawieniu SLS? Bo podjęłam 2 próby i dochodzę do wniosku, że szampony bez SLS pogarszają tylko stan włosów. Nie wiem już co robić, nic nie działa. Załamka na maxa...
wiew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 19:09   #68749
Doe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wiew Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie wiem już co robić, próbuje różnych rzeczy i nic sie w zasadzie nie zmienia, puch jak był tak i jest. Przed myciem nakładam różne oleje, potem odżywki d/s i b/s, typu garnier AiK, Joanna z apteczki babuni, maski m.in. wax. Od 2 miesięcy się staram, z tym, że używałam szampony z SLS - było może minimalnie lepiej, pojawił się lepszy skręt. Potem próbowałam myć włosy odżywką - skręt zniknął, puch na maxa. Dzisiaj użyłam szamponu l'biotica bez SLS - to samo. Czy to normalne? Czy tak się zdarza po odstawieniu SLS? Bo podjęłam 2 próby i dochodzę do wniosku, że szampony bez SLS pogarszają tylko stan włosów. Nie wiem już co robić, nic nie działa. Załamka na maxa...
- Ale te obserwacje to po jakim czasie od odstawienia sls? Dłuższym? Czy może po kilku myciach znowu wracałaś do sls?
Stary 2012-09-05, 19:12   #68750
margitta
Zakorzenienie

Wstawiam moje włosy dzisiaj. Ostatnio nie mogę dogadać się ze stylizatorami, usiłuję wykończyć beznadziejny żel Bielendy z Czarną Rzepą i chyba prędzej wykończę się nerwowo Przy mrożącym miałam dużo lepszy skręt, ale nie mogłam wytrzymać zapachu. Na plus, że po 2 miesiącach CG włosy wyglądają zdrowiej.

(nie wiem skąd ten rudy odrost, w rzeczywistości go nie ma)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5.09.2012b.jpg (40,2 KB, 58 załadowań)

Edytowane przez margitta
Czas edycji: 2012-09-05 o 19:15
margitta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 19:35   #68751
madziaart
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
Wstawiam moje włosy dzisiaj. Ostatnio nie mogę dogadać się ze stylizatorami, usiłuję wykończyć beznadziejny żel Bielendy z Czarną Rzepą i chyba prędzej wykończę się nerwowo Przy mrożącym miałam dużo lepszy skręt, ale nie mogłam wytrzymać zapachu. Na plus, że po 2 miesiącach CG włosy wyglądają zdrowiej.

(nie wiem skąd ten rudy odrost, w rzeczywistości go nie ma)
ładne masz włoski
nie mogłaś wytrzymać zapachu żelu mrożącego? Ja to bym najlepiej siedziała i wąchała go bez przerwy z opakowania, albo podkładała sobie pomiziane nim włosy pod nos

Keep Calm and Draw
madziaart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 19:35   #68752
imbryka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wiew Pokaż wiadomość
powodów może być kilka:
-szampon z sls przesusza;
-któryś z Twoich kosmetyków zawiera składnik który powoduje taki efekt, np. sylikon, alkohol;
-po zmianie sposobu pielęgnacji włosy potrzebują troszkę czasu, żeby nabrać sił;
-proteiny (babunia z miodem i mlekiem, ewentualnie inne produkty które używasz).

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 19:42   #68753
wiew
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Doe Pokaż wiadomość
- Ale te obserwacje to po jakim czasie od odstawienia sls? Dłuższym? Czy może po kilku myciach znowu wracałaś do sls?
w zasadzie po pierwszym, teraz mam zamiar trochę dłużej używać tego szamponu bez SLS, ale strasznie to irytujące. Nie stosuję w sumie niczego, co ma silikony, staram się nawilżać włosy, a efekty poniżej krytyki.
wiew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 20:00   #68754
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziaart Pokaż wiadomość
ładne masz włoski
nie mogłaś wytrzymać zapachu żelu mrożącego? Ja to bym najlepiej siedziała i wąchała go bez przerwy z opakowania, albo podkładała sobie pomiziane nim włosy pod nos
dziękuję, ale jeszcze dużo im trzeba
No ja mam chyba dziwny gust zapachowy, tak samo kremu z Biedronki nie mogę wytrzymać
Stary 2012-09-05, 20:09   #68755
Majka1503
EDUkator

Ja dziś pierwszy raz opanowałam puch IDEALNIE. Nawet baby hair nie sterczą. Pojęcia nie mam w sumie jak to zrobiłam

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 20:34   #68756
czarno czarna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justyna_ju Pokaż wiadomość
A ja się pochwalę tym co mam na głowie, co prawda nie stosuję CG za długo, ale strasznie mi się podobają moje włosy teraz i odkryłam, że kochają się bardzo ze wszystkim co ma w sobie oleje, jakiekolwiek
Pierwsze dwa zdjęcia są jeszcze z czerwca po kremie Joaśki, żelku lnianym i odrobinie lakieru, kolejne trzy są po tygodniu CG, a ostatnie trzy z dzisiaj po wysuszeniu dyfuzorem. Nieszczęsny tył się jeszcze kręcić nie chce, tylko do spodu się zawija, ale myślę, że wkrótce nadejdzie na niego czas
Widziałam dzisiaj w Kauflandzie przelotem jakąś nową (chyba, bo nigdy wcześniej jej nigdzie nie widziałam) odżywkę z Garniera z 3 olejkami, niestety nie udało mi się spisać składu, bo jak na złość zostawiłam telefon w samochodzie. Widział może ją ktoś? Używał?
Mam bardzo podobny skręt od niedawna

Cytat:
Mogłybyście podrzucić mi jakieś blogi włosowe, które czytacie ?

Ewentualnie może jest gdzieś taka lista
http://wlosomaniaczki-spis.blogspot.com/ ja korzystam z tej. Wszystkie blogi włosowe, kobiet bardziej i mniej wtajemniczonych w temat .

Cytat:
Napisane przez Majka1503 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ile w tym roku przyszło zadbanych loczków i fal do szkoły. Aż w szoku jestem.
U mnie dokłądnie na odwrót, jak zawsze...
Stary 2012-09-05, 21:21   #68757
Maliniarka
Zakorzenienie

dziewczyny, uwsteczniam się nie chce mi się falusków wystilizować ostatnio wcale...
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 22:05   #68758
Karmenka
Zakorzenienie

Jakim cudem udaje wam się zmyć olej Isaną ?
Bo usiłowałam dziś to zrobić i od nasady do połowy mam nieumyte włosy.
Najpierw spłukałam włosy, wmasowałam tę odżywkę na chwilę, spłukałam, wyschły i zobaczyłam, że są niedomyte.
Karmenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 22:17   #68759
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Jakim cudem udaje wam się zmyć olej Isaną ?
Bo usiłowałam dziś to zrobić i od nasady do połowy mam nieumyte włosy.
Najpierw spłukałam włosy, wmasowałam tę odżywkę na chwilę, spłukałam, wyschły i zobaczyłam, że są niedomyte.
Metodą kubeczkową. Nalewam Isanę do kubka (u mnie to jest opakowanie po BioWaxie), do tego wlewam wodę, zamykam i trzepię długo. Isana się zaczyna pienić Wtedy wylewam na głowę i myję jak szamponem Mnie za pierwszym razem zmywa wszystkie oleje, ale można dwa razy
Stary 2012-09-05, 22:39   #68760
Fleuri
Raczkowanie

Dziewczyny pomóżcie, staram się dbać i leczyć włoski od Maja, a efektów jak nie było, tak nie ma Nie wiem co ja mam na tej głowie, jakąś powykręcaną kupę kołtunów. Wcześniej prostowałam włosy przez 2 lata codziennie, przeżyły też rozjaśnianie, farbowanie. Wiem, że po takich uszkodzeniach, one mogą tylko chyba odrosnąć zdrowe, ale czasem mnie już szlag trafia jak patrzę na ich stan, albo jak się staram i nic nie wychodzi. Najpierw oczywiście odstawiłam prostownice i suszarkę, ścięłam około 5cm, poczytałam wizaż i zaczęłam olejować, kupiłam maski, łagodne szampony, nakupowałam półprodukty, odstawiłam silikony (oprócz końcówek). Efektów zero. Po około 2 miesiącach stwierdziłam, że musi być coś nie tak i wróciłam do sylikonów - włosy może i wyglądały minimalnie lepiej, ale skręt był luźniejszy, nie podobało mi się to. Potem próbowałam jeszcze mycia odżywką, włosy lepiej odżywione, ale za to oklapnięte u nasady i jeszcze szybciej się przetłuszczały (a i tak muszę je myć codziennie). Ostatnim moim krokiem był powrót do łagodnego mycia i postawiłam na jeszcze mocniejsze odżywanie. Nic, a ja patrzeć już na nie nie mogę Są strasznie suche, sztywne, po wyjściu z domu wyglądają jak jeden wielki, oklapniety, falowany kołtun. Do tego nie wiem już jak mam je pielęgnować i stylizować. Zazwyczaj chodzę spać w mokrych rozczesanych przerzuconych przez poduszkę + rano je rozczesują delikatnie, wtedy wyglądają "najlepiej", choć i tak bardzo źle. Jak je wysuszę (choć nie mam dyfuzora), to jest jeden, wielki puch i masakra, no i są oklapnięte. Również są oklapnięte i skołtunione jak po nich nie przejadę grzebieniem na sucho. Nie wiem już wgl co mam być, mam myśli żeby wrócić do prostowania, bo jestem bliska załamania, jak patrzę w lustro. Ale oczywiście nie chcę tego. Ostatnio szczególnie wyglądają źle. Żeby były bardziej ogarnięte kupiłam ostatnio żel Joanny mrożący, ale oczywiście włosy po nim są posklejane i jeszcze bardziej suche. Szok. Najlepiej jakbym je jakoś diametralnie ścięła, ale niestety nie ma takiej opcji, i tak teraz są już za krótkie i okropnie się w takich czuje.

Nie wiem już co robić Na pierwszym zdj włosy są z Maja, ale teraz ich stan jest prawie taki sam, widać jaki fatalny. Na drugim wyglądają jako tako, wtedy już zaczynałam je powoli lubić, ale niestety stan wrócił do tych z pierwszego zdjęcia Jestem trochę załamana, zawsze miałam bzika na punkcie swoich włosów, a teraz mnie boli jak one wyglądają tak okropnie, a ja prawie, że na rzęsach staje, żeby było dobrze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wlosy.jpg (29,5 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wlosy22.jpg (25,9 KB, 60 załadowań)

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości