|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#68731 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści
Cytat:
![]() prosze powiedz mi jak robisz taka mgielke proteinowa i jak czesto jej uzywasz? |
|
|
|
|
#68732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję |
|
|
|
|
#68733 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, mam pytanko, bo już sama się pogubiłam. Czy ta maska Kallos Latte w fioletowo-białym opakowaniu jest zgodna z metodą cg?
Wzbogacała któraś z Was może maski spiruliną? Jak efekty?
|
#68734 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
raczej zgodna, chociaż chyba dopakowali więcej konserwantów..?Cytat:
|
|
|
#68735 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przepis na mgiełkę wzięłam z bloga kascysko używałam jej dopiero 3 razy i już po pierwszym widziałam efekty przed używaniem jakiś taki oklap miałam, a jak ją zastosowałam to było pięknie (chyba, że to coś innego zadziałało, ale nie mam pomysłu)Cytat:
Cytat:
jest też opcja, że czyni dobroć od wewnątrz
|
|
#68736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#68737 |
|
Konto usunięte
|
Witajcie
![]() Ehh, po wczorajszej oliwce BDFM miałam cudne włosy, a takie fale piękne, że szok! Jeszcze nowej metody spróbowałam, tzn, prawidłowej metody zakładania koszulki na głowę i byłam taka z nich dumna rano chciałam zrobić zdjęcie, przed wyjściem, ale wyszło tak w kiepskiej jakości przez światło, że chyba sobie podaruje, nic nie widać ;/Jednak miałam dwa ale, otóż po pierwsze, straszny ale to straszny przyklap. :c Czy to wpinanie spinek przy nasadzie naprawdę pomaga? Chyba będę musiała tego spróbować i czy pomaga wydobyć skręt przy skalpie? ![]() A właśnie drugie ale, to fakt, że skręciły się od ucha w dół, co mi się nie podobało, gdyż ogólnie nie za fajnie to wyglądało. Przy nasadzie przyklap i proste włosy, gdzieś od ucha do łopatek sliczne fale (takie bym chciała mieć), a końce to mega loki. Czy da się to jakoś wyrównać? Żeby na całej długości były takie same fale? I czy fakt, że końce włosów zakręciły sie w loki, oznacza, że jednak jestem kręconowłosą, a nie falowłosą? ![]() Kupiłam dzisiaj pieluchę z tetry i tutaj pytanie, używacie pieluch zamiast ręcznika? Tzn. do wyciskania wody z włosów? Czy zawiązujecie na głowie? A jeśli tak, to w jaki sposób? Bo jakoś nie mam idei jak to zrobić ![]() Ehh, ile pytań ciekawe czy któraś z Was na nie odpowie
|
|
|
|
#68738 |
|
Zakorzenienie
|
buziole dla wszystkich zakręconych
czytam, próbowałam różnych polecanych specyfików (nadal próbuję i szukam jeszcze lepszych) i mam coraz ładniejsze sprężynki i pochawalę się, że u mnie sprawdza się płukanka z L-cysteiną |
|
|
|
#68739 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Dipalmitoyethyl Hydroxyethylmonium, Methosulfate, Componente non allergenica del profumo, Propylene Glycol, Benzyl Alcohol, Citric Acid, PEG-5 Cocomonium Methosulfate, Methylchloroisothiazolino ne, Sodium Glutamate, Hydroxypropyltrimonium Hydrolized Casein, Hydrolized Milk Protein, Methylisothiazolinone, Sodium Cocyl Glutamate, Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, 5-Bromo-5-Nitro-1,3-Dixane. W wątku z analizami jest Kallos Latte w dwóch wersjach zanalizowany, ale ten skład się od nich różni... Dlatego sama już głupieje
|
|
#68740 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, piszę do was z prośbą o pomoc, bo już nie wiem co mam zrobić ;( Z puszeniem się włosów. Próbowałam wszystkiego, olejowania, masek nawilżających, delikatnych szamponów, omo, nie czeszę włosów, nie dotykam po myciu, ostatnie płukanie zimną wodą, śpię na satynowej poduszce w związanych, wiążę miękką gumką, robię wszystko co jest napisane w wizażowym poradniku. Żel lniany pomaga, ale nie do końca. Ma ktoś jeszcze taki problem jak ja? Może po prostu mam już takie włosy? ;<
|
|
|
|
#68741 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I wiadomo - kręcone raczej nie będą miały takiej gładkości jak wyprostowane i trzeba się z tym pogodzić
|
|
#68742 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny,
baaardzo dawno mnie nie było. Dbałam o włosy zgodnie z cg, w sobotę byłam u fryzjera podciąć końce i zmienić kształt cięcia. Jestem zadowolona. Z obcięcia, ze stanu włosów tak sobie. Niby są zdrowe, ale spuszone i nie potrafie rozgryźć, czego potrzebują, co lubią a czego nie. Rano po umyciu jest znośnie, w pracy wszystko się rozprostowuje, puszy i wyglądam jak potargana i nieuczesana, więć pod koniec dnia robie kitkę i na następny dzień to samo. Na razie używam do mycia Facelle, BDfM, odżywki Isana z babasu. Z odżywek mam Alverde z aloesem i hibiskusem; winogrono + awokado i do włosów blond. Maski Alverde z aloesem i hibiskusem; winogrono + awokado, Bingo shea + 5 alg, keratyna i spirulina. Do tego Joaska z lnem i rumiankiem, ale mimo wszystko moje wlosy są do bani. Kto doradzi i pocieszy? |
|
|
|
#68743 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pocieszę
![]() A czym stylizujesz włosy? Bo wygląda na to, że ci się nie trzyma fryzura po prostu. Może te odżywki i maski masz za słabe? Ja dzisiaj olejowanie z oliwą z oliwek, maska z m.in. żółtka i krem z Biedronki i włosy mi nieźle śmierdzą Coś nie mogę ostatnio znieść zapachu tego kremu, nie wiem, zepsuł się czy co?PS. Przed chwilą przeglądałam swoje zdjęcia z przed roku (dużo przed CG), włosy suche jak wiór, ale pokręcone dużo mocniej niż teraz I to za sprawą pianki pełnej alkoholu
|
|
#68744 |
|
EDUkator
|
Ja spróbowałam jeszcze raz tego odwróconego plunkingu.
Dałam dużo b/s, są dzisiaj bardzo fajne, gładziutkie, tylko nie jest tak, ze falują pasmami, tylko tam jakby od gumki. No tylko, że tak jakby ze 3 gumki założyć na nie Włosy suche już mi zakrywają całkiem szyję, a zapuszczam w długości od uszu
|
#68745 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj znowu wyruszyłam na poszukiwania masek Bingo i znowu nic
. Ale znalazłam Kallosa, Crema al Latte i teraz zastanawiam się jak ją stuningować. Macie jakieś pomysły? Takie bardziej domowe W swoich zapasach mam:- olej rycynowy, słonecznikowy, sezamowy, kokosowy, arganowy, z pestek truskawki, łopianowy, lniany - olejki z Alterry: migdały i papaja, a także limonka i oliwka - masło shea - potrójny żel hialuronowy - jajka - miód - spirulinę - ekstrakty z mango, truskawki, banana i pomarańczy - mleczko jedwabne z BU - aloes - żywy! - i ewentualnie mogę się przejść po coś do apteki ![]() Jakieś sugestie? |
|
|
|
#68746 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
odrobinę shea, spirulinę, ekstrakt z któregoś owoca, kapkę żelu hialuronowego, trochę miodu....no dobra, znając mnie wrzuciłabym wszystko co znalazłabym na swojej drodze a potem jeszcze raz dokładnie przeszukała kuchnię
|
|
|
#68747 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#68748 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny nie wiem już co robić, próbuje różnych rzeczy i nic sie w zasadzie nie zmienia, puch jak był tak i jest. Przed myciem nakładam różne oleje, potem odżywki d/s i b/s, typu garnier AiK, Joanna z apteczki babuni, maski m.in. wax. Od 2 miesięcy się staram, z tym, że używałam szampony z SLS - było może minimalnie lepiej, pojawił się lepszy skręt. Potem próbowałam myć włosy odżywką - skręt zniknął, puch na maxa. Dzisiaj użyłam szamponu l'biotica bez SLS - to samo. Czy to normalne? Czy tak się zdarza po odstawieniu SLS? Bo podjęłam 2 próby i dochodzę do wniosku, że szampony bez SLS pogarszają tylko stan włosów. Nie wiem już co robić, nic nie działa. Załamka na maxa...
|
|
|
|
#68749 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#68750 |
|
Zakorzenienie
|
Wstawiam moje włosy dzisiaj. Ostatnio nie mogę dogadać się ze stylizatorami, usiłuję wykończyć beznadziejny żel Bielendy z Czarną Rzepą i chyba prędzej wykończę się nerwowo
Przy mrożącym miałam dużo lepszy skręt, ale nie mogłam wytrzymać zapachu. Na plus, że po 2 miesiącach CG włosy wyglądają zdrowiej.(nie wiem skąd ten rudy odrost, w rzeczywistości go nie ma)
Edytowane przez margitta Czas edycji: 2012-09-05 o 19:15 |
|
|
|
#68751 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie mogłaś wytrzymać zapachu żelu mrożącego? Ja to bym najlepiej siedziała i wąchała go bez przerwy z opakowania, albo podkładała sobie pomiziane nim włosy pod nos ![]()
|
|
#68752 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
-szampon z sls przesusza; -któryś z Twoich kosmetyków zawiera składnik który powoduje taki efekt, np. sylikon, alkohol; -po zmianie sposobu pielęgnacji włosy potrzebują troszkę czasu, żeby nabrać sił; -proteiny (babunia z miodem i mlekiem, ewentualnie inne produkty które używasz).
|
|
#68753 |
|
Przyczajenie
|
w zasadzie po pierwszym, teraz mam zamiar trochę dłużej używać tego szamponu bez SLS, ale strasznie to irytujące. Nie stosuję w sumie niczego, co ma silikony, staram się nawilżać włosy, a efekty poniżej krytyki.
|
|
|
|
#68754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja mam chyba dziwny gust zapachowy, tak samo kremu z Biedronki nie mogę wytrzymać
|
|
|
#68755 |
|
EDUkator
|
Ja dziś pierwszy raz opanowałam puch IDEALNIE. Nawet baby hair nie sterczą. Pojęcia nie mam w sumie jak to zrobiłam
|
#68756 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
.U mnie dokłądnie na odwrót, jak zawsze...
|
|
#68757 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, uwsteczniam się
|
|
#68758 |
|
Zakorzenienie
|
Jakim cudem udaje wam się zmyć olej Isaną ?
Bo usiłowałam dziś to zrobić i od nasady do połowy mam nieumyte włosy. Najpierw spłukałam włosy, wmasowałam tę odżywkę na chwilę, spłukałam, wyschły i zobaczyłam, że są niedomyte. |
|
|
|
#68759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wtedy wylewam na głowę i myję jak szamponem
|
|
|
#68760 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny pomóżcie, staram się dbać i leczyć włoski od Maja, a efektów jak nie było, tak nie ma
Nie wiem co ja mam na tej głowie, jakąś powykręcaną kupę kołtunów. Wcześniej prostowałam włosy przez 2 lata codziennie, przeżyły też rozjaśnianie, farbowanie. Wiem, że po takich uszkodzeniach, one mogą tylko chyba odrosnąć zdrowe, ale czasem mnie już szlag trafia jak patrzę na ich stan, albo jak się staram i nic nie wychodzi. Najpierw oczywiście odstawiłam prostownice i suszarkę, ścięłam około 5cm, poczytałam wizaż i zaczęłam olejować, kupiłam maski, łagodne szampony, nakupowałam półprodukty, odstawiłam silikony (oprócz końcówek). Efektów zero. Po około 2 miesiącach stwierdziłam, że musi być coś nie tak i wróciłam do sylikonów - włosy może i wyglądały minimalnie lepiej, ale skręt był luźniejszy, nie podobało mi się to. Potem próbowałam jeszcze mycia odżywką, włosy lepiej odżywione, ale za to oklapnięte u nasady i jeszcze szybciej się przetłuszczały (a i tak muszę je myć codziennie). Ostatnim moim krokiem był powrót do łagodnego mycia i postawiłam na jeszcze mocniejsze odżywanie. Nic, a ja patrzeć już na nie nie mogę Nie wiem już co robić Na pierwszym zdj włosy są z Maja, ale teraz ich stan jest prawie taki sam, widać jaki fatalny. Na drugim wyglądają jako tako, wtedy już zaczynałam je powoli lubić, ale niestety stan wrócił do tych z pierwszego zdjęcia Jestem trochę załamana, zawsze miałam bzika na punkcie swoich włosów, a teraz mnie boli jak one wyglądają tak okropnie, a ja prawie, że na rzęsach staje, żeby było dobrze
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:14.

Coś nie mogę ostatnio znieść zapachu tego kremu, nie wiem, zepsuł się czy co?
I to za sprawą pianki pełnej alkoholu
Jestem trochę załamana, zawsze miałam bzika na punkcie swoich włosów, a teraz mnie boli jak one wyglądają tak okropnie, a ja prawie, że na rzęsach staje, żeby było dobrze