Oliwka jest już na świecie, a my dyskutujemy o ślubnej tandecie ;) PM2013, cz. 24 :D - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-05, 22:46   #3811
dastin
Zakorzenienie

Dot.: Oliwka jest już na świecie, a my dyskutujemy o ślubnej tandecie ;) PM2013, cz.

Cytat:
Napisane przez biibi Pokaż wiadomość
Ja mam ogromny problem z kamerzystą :/ Chcę coś przyzwoitego do 3 tyś. ale ciężko coś znaleść...
jesli ten jest do 3 tysięcy i kameruje lustrzankami to moim zdaniem super... Ja mam za 3000zł + dojazd na plener i mamy lustrzanki tylko na plenerze a reszta kamerowana jest w HD. Dobrzy kamerzyści, którzy kamerują lustrzankami zwykle biorą powyżej 3500zł
dastin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 22:48   #3812
mia8544
Zakorzenienie

Dot.: Oliwka jest już na świecie, a my dyskutujemy o ślubnej tandecie ;) PM2013, cz.

Cytat:
Napisane przez ladyInGreen Pokaż wiadomość
Jak dla mnie 5-6 tys. za sukienkę to b. drogo, nawet sumienie by mi nie pozwoliło wydać tyle wolałabym tą nadwyżkę ciekawiej spożytkować, może uda mi się coś eleganckiego kupić do 3-3,5tys.
dla mnie 3-3,5 to dużo

Cytat:
Napisane przez dastin Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie jakieś swoje ulubione ciasta, które nie są trudne do upieczenia?
Murzynek

Wpadłam na chwilę, nadrobiłam i uciekam.
Dobranoc

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Cytat:
jesli ten jest do 3 tysięcy i kameruje lustrzankami to moim zdaniem super... Ja mam za 3000zł + dojazd na plener i mamy lustrzanki tylko na plenerze a reszta kamerowana jest w HD. Dobrzy kamerzyści, którzy kamerują lustrzankami zwykle biorą powyżej 3500zł
Filmują Dastin, filmują
mia8544 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 22:50   #3813
ajasiaga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
do lipca mam dużo czasu
generalnie nie powinno się jeść smażonych potraw, wzdymających warzyw (kapusty, kalafiora), owoców cytrusowych, owoce stopniowo wprowadzać, na dzień dobry wolno mi było tylko kompot z jabłek, najlepiej unikać słodyczy, nawet nie chcę czekolady próbować, bo wiem jak może przytkać później dziecko, najlepiej jeść dużo warzyw gotowanych, chudsze mięsko, ryby, jogurty naturalne, serki ziarniste... śmieję się, że w związku z tym że karmię, to odchudzę całą rodzinkę tżta, bo mięso do obiadu jest albo duszone, albo pieczone w piekarniku w sosie własnym praktycznie bez przypraw, do obiadu marchewka albo świeże pomidorki, a nie jak dawniej kotlety w grubej panierce
Kaczuszko jeśli mogę CI doradzić/poradzić nie wiem ile już karmisz maleństwo ale na początku karmienia piersią powinno się unikać potraw alergizujących: czekolada, kakao, orzechy, truskawki (chociaż już po sezonie) ryby, mleko oraz potraw wzdymających jak już pisałaś, a potem możesz pomału je wprowadzać w swój jadłospis i patrzeć na reakcje maleństwa A tak po za tym to normalnie możesz jeść tylko wiadomo żeby nie przesadzać ze smażonym itp. pozdr.

Cytat:
Laski doradźcie, co myślicie o tym video? Kamerzystów jest 2, cenowo całkiem atrakcyjnie... Nie zwracajcie uwagi na słabą jakość, bo teraz filmują lepszym sprzętem niż rok temu. Sama nie wiem :/
http://vimeo.com/21257502#at=0
Fajny filmik mnie się podoba

Dobranoc dziołszki
Stary 2012-09-05, 22:50   #3814
dastin
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że to tak fajnie się ogląda ze względu na radosną i śliczną PMkę

Nie wiem co to za utwór, kojarzy mi się z pearl harbor :P ale to raczej nie to
raczej przy oglądaniu tego filmiku zwracałam uwagę na ujęciaChoć wydaje mi się, że na jakość filmu duży wpływ ma właśnie Para MłodaNawet gdy jest najlepszy kamerzysta a Para jest spięta, smutna, nie widać miłości między nimi to film będzie i tak do bani
Cytat:
Napisane przez myszonka88 Pokaż wiadomość
A jaka pysznaaaaa Tam jest płynny karmel w tych kulkach
akurat za karmelem, toffi nie przepadam bo jest za słodkie
Stary 2012-09-05, 22:50   #3815
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
a mogą być zamiast jabłek maliny? podaj jak możesz może zmienię koncepcjępłatki migdałów też mam
Jabłkowo-cynamonowe ciasto z orzechami i migdałami

Przygotowanie: ok. 30 minut

Pieczenie: 50 min. w 180 stopniach (termoobieg)

jedna szklanka cukru
cztery jajka
dwie szklanki mąki
łyżeczka sody
dwie łyżeczki proszku do pieczenia
trzy łyżeczki cynamonu
pięć jabłek
2/3 szklanki oleju
10 dkg posiekanych orzechów włoskich
5 dkg migdałów (ja daję sporo więcej )

Jajka ubić mikserem ze szklanką cukru. Przesianą mąkę połączoną z sodą, proszkiem i cynamonem dodawać powoli do jajek ubitych z cukrem. Miksować na wolnych obrotach. Na koniec dodać pokrojone w kostkę jabłka, olej, orzechy oraz migdały. Wymieszać łyżką. Ciasto przelać do natłuszczonej tortownicy, piec w 180 stopniach ok. 50 minut.

Maliny raczej się do niego nie nadają jeśli chcesz coś z malin to polecam Ci to

Cytat:
Marchewkowe ciasto pycha tylko wkurza mnie ucieranie marchwi
Ja puszczam przez maszynkę do mielenia mięsa

Cytat:
Moja do dzisiaj robi

310813

Edytowane przez Viollet87
Czas edycji: 2012-09-05 o 22:52
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 22:51   #3816
dastin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mia8544 Pokaż wiadomość

Filmują Dastin, filmują
e tam, kamerują- filmują to dla mnie to samo
Stary 2012-09-05, 22:53   #3817
biibi
Zakorzenienie

Cytat:
Nie znam jeszcze szczegółów (dopiero wysłałam maila z pytaniem) ale nie sądzę aby filmowali lustrzankami :/ HD owszem...

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Cytat:
raczej przy oglądaniu tego filmiku zwracałam uwagę na ujęciaChoć wydaje mi się, że na jakość filmu duży wpływ ma właśnie Para MłodaNawet gdy jest najlepszy kamerzysta a Para jest spięta, smutna, nie widać miłości między nimi to film będzie i tak do bani

akurat za karmelem, toffi nie przepadam bo jest za słodkie
No co prawda to prawda A znowu jak para piękna i uśmiechnięta to i najgorszy film chce się oglądać Ech i bądź tu mądry :P
biibi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 22:57   #3818
dastin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość
Jabłkowo-cynamonowe ciasto z orzechami i migdałami

Przygotowanie: ok. 30 minut

Pieczenie: 50 min. w 180 stopniach (termoobieg)

jedna szklanka cukru
cztery jajka
dwie szklanki mąki
łyżeczka sody
dwie łyżeczki proszku do pieczenia
trzy łyżeczki cynamonu
pięć jabłek
2/3 szklanki oleju
10 dkg posiekanych orzechów włoskich
5 dkg migdałów (ja daję sporo więcej )

Jajka ubić mikserem ze szklanką cukru. Przesianą mąkę połączoną z sodą, proszkiem i cynamonem dodawać powoli do jajek ubitych z cukrem. Miksować na wolnych obrotach. Na koniec dodać pokrojone w kostkę jabłka, olej, orzechy oraz migdały. Wymieszać łyżką. Ciasto przelać do natłuszczonej tortownicy, piec w 180 stopniach ok. 50 minut.

Maliny raczej się do niego nie nadają jeśli chcesz coś z malin to polecam Ci to

Ja puszczam przez maszynkę do mielenia mięsa

Moja do dzisiaj robi
już myślałam, że to ciasto będzie trudne ale jak przeczytałam, że wrzuca się wszystko do jednej michy to jest ok zapisuję dziękuję

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Cytat:
Nie znam jeszcze szczegółów (dopiero wysłałam maila z pytaniem) ale nie sądzę aby filmowali lustrzankami :/ HD owszem...

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

No co prawda to prawda A znowu jak para piękna i uśmiechnięta to i najgorszy film chce się oglądać Ech i bądź tu mądry :P
hm... w każdym bądź razie jak wyślą Ci ofertę to daj znać co mają w cenie i za ile

A co do Pary Młodej i filmu to zgadzam sięDlatego też uważam, że nie ma co się spinać z tymi najlepszymi bo jak już wcześniej wspomniałam, duży wpływ na efekt filmu mamy MY
Stary 2012-09-05, 22:58   #3819
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
e tam, kamerują- filmują to dla mnie to samo
Panowie Kameruni są od kamerowania

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 22:58   #3820
myszonka88
Zakorzenienie

Ja już uciekam spać, może jakoś zasnę
DOBRANOC

"Jeśli szczęście do Ciebie nie przyszło to znaczy,
że jest wielkie i idzie małymi kroczkami"
myszonka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 22:59   #3821
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
to jest mimum... Niestety koszt lustrzanek w Polsce ( i obiektywów) jest bardzo duży...

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 22:59   #3822
biibi
Zakorzenienie

Cytat:
już myślałam, że to ciasto będzie trudne ale jak przeczytałam, że wrzuca się wszystko do jednej michy to jest ok zapisuję dziękuję

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

hm... w każdym bądź razie jak wyślą Ci ofertę to daj znać co mają w cenie i za ile

A co do Pary Młodej i filmu to zgadzam sięDlatego też uważam, że nie ma co się spinać z tymi najlepszymi bo jak już wcześniej wspomniałam, duży wpływ na efekt filmu mamy MY
Zdecydowanie podzielam Twoje zdanie aczkolwiek pokazałam wczoraj TŻtowi MPS i oglądał wczoraj cały wieczór i jeszcze dziś i mówi, że już teraz to nie mu się nie podoba
Stary 2012-09-05, 23:04   #3823
Yavanna84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dreamlady Pokaż wiadomość
No, ale Madonna ma nie tylko Pronoviasa i San Patricka, mają też White One, Cymbeline, Maggie Sottero itd. Na ich stronie jest cała lista, a gdy byłam tam z koleżanką kiedyś zanim jeszcze wiedziałam o swoim ślubie to babeczka wychwalała, że mają najwięcej modeli różnych zagranicznych projektantów w Katowicach i okolicach
W sumie tak, ale głównie jednak stawiają na Pronovias i San Patrick, przynajmniej tam gdzie byłam.

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Cytat:
My też nie mieliśm dopóki nie obejrzeliśmy filmu ze ślubu znajomych Ich kamerzysta nam niezbyt odpowiadał ale film sam w sobie zapragnęliśmy mieć No i wiadomo, że chciałoby się wybrać coś jak najlepszego - na miarę możliwości
Ja z miesiąc wybierałam kamerzystów, jak już sobie uświadomiłam, że bardzo chcę ich mieć.
Yavanna84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 23:08   #3824
dastin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
Panowie Kameruni są od kamerowania
dobra dobra
Cytat:
Napisane przez myszonka88 Pokaż wiadomość
Ja już uciekam spać, może jakoś zasnę
DOBRANOC
Nie smutajDobranoc
Cytat:
Zdecydowanie podzielam Twoje zdanie aczkolwiek pokazałam wczoraj TŻtowi MPS i oglądał wczoraj cały wieczór i jeszcze dziś i mówi, że już teraz to nie mu się nie podoba
I to był błąd Bo właśnie potem są takie skutki

Ja kamerzystę wybrałam sama. Tż zobaczył tylko jeden teledysk po podpisaniu umowy
Stary 2012-09-05, 23:11   #3825
biibi
Zakorzenienie

Cytat:
dobra dobra

Nie smutajDobranoc

Ja kamerzystę wybrałam sama. Tż zobaczył tylko jeden teledysk po podpisaniu umowy
Teraz już to wiem
Stary 2012-09-05, 23:26   #3826
dastin
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz już to wiem
ja jak zobaczyłam filmiki MPS lub kogos ich pokroju to ciężko było mi się przekonać do tych tańszych wersji, na które nas staćWolałabym żyć w błogiej niewiedzy

Uciekam spać. Dobranoc
Stary 2012-09-06, 00:31   #3827
ciukunia
Zakorzenienie

GG do ciukunia

Cytat:
Napisane przez myszka 1234567 Pokaż wiadomość
Miłego dnia Uwazaj zebys się nie poobijała
Uff, zabrał mnie przez las, po niezłych wertepach - piach i korzenie drzew I na kamieniołom i nad wodę I widziałam wiewióreczki, ptaszki, po krzakach jakiś zwierz się zarumotał i karmiłam kaczuszki nad wodą Bardzo dużą radość mi sprawił tą wycieczką i mu o tym powiedziałam Dziewczyny, takie chwile sam na sam, szczególnie na łonie natury - łączą najbardziej!

---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Yavanna84 Pokaż wiadomość
Ooo to muszę koniecznie poszukać, dzięki za informację nie miałam pojęcia że coś takiego istnieje.
jak zobaczysz to daj znać
ciukunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 00:39   #3828
dreamlady
Raczkowanie

Cytat:
Laski doradźcie, co myślicie o tym video? Kamerzystów jest 2, cenowo całkiem atrakcyjnie... Nie zwracajcie uwagi na słabą jakość, bo teraz filmują lepszym sprzętem niż rok temu. Sama nie wiem :/
http://vimeo.com/21257502#at=0
haha roześmiałam się w głos w trakcie tych wywiadów z dziećmi "po co bierze się ślub?" maluch: "żeby dzieci się rozmnażały"
faktycznie jakość jest średnia, ale ogólnie jak to Dastin napisała "bez nadęcia" - i też tak uważam

Cytat:
po 1 to nie dla mnie bo ja w zimie ślubu nie biorę a po 2 wyszukały mi się przez przypadek bo kupowałam buty do pracy dla mamy Ktoś pytał, to powiedziałam, że znalazłam coś co mogłby się nadawać. Wydają mi się lepszą opcją na przejście z samochodu do kościoła i z kościoła na salę niż kozaki..
dzięki za pomoc! faktycznie szukam czegoś, w sumie czegokolwiek cieplejszego, białego - czego nie będzie mi żal unużać w śniegu jeśli zasypie, a te zimy u nas bywają różne. na plener mam takie pośniegowce puchate (załącznik) moon boots - mama mówi, że w razie czego zawsze te moge ubrać

Cytat:
moim zdaniem super, tak bez zadęcia

Swoją drogą wiecie jak nazywa się ta muzyka, która jest puszczona na samym początku? Ostatnio jej szukałam i nie mogłam znaleźć
wydaje mi się, że jest to przeróbka Enya (pewnie nie kupili praw do oryginalu), coś takiego: http://www.youtube.com/watch?v=77uE7WE6Grk - moja ulubiona piosenka Eni zresztą

Cytat:
dobra dobra

Nie smutajDobranoc

jakiego masz kamerzystę? pewnie pisałaś, ale zanim znajdę ja wciąż wybieram między Wedding Dreams a opcją tańszą Studio Galaktyka z K-c. ciągle nie mogę się zdecydować..

odliczanie...
dreamlady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 00:43   #3829
dreamlady
Raczkowanie

zapomniałam o załączniku moon boots
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg moon boots.jpg (16,2 KB, 9 załadowań)

odliczanie...
dreamlady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 02:00   #3830
ciukunia
Zakorzenienie

GG do ciukunia

Cytat:
Napisane przez anemonka99 Pokaż wiadomość
A ja myślę, że Ci się metalik nie spodoba... takie odpustowe zdjęcia są wtedy. Poza tym co do fotoksiążek, to odchodzi się od grubych kartek w fotoksiążce. Teraz na topie są trochę cieńsze = więcej zdjęć w fotoksiążce, lub całkiem cienkie - ja osobiście kocham BLURB za fotoksiążki i tutaj zamawiam

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Ja idę z mamą, jest super doradczynią tylko niestety na zakupach z nią zawsze tracę najwięcej pieniędzy
Wiesz, jak widziałaś "odpustowe" zdjęcia to już nic im nie pomoże. Chyba, ze mówimy o czymś innym. My widzieliśmy subtelne zdjęcia z podkreśloną w ten sposób głębią. Poza tym grubość kart nam odpowiada - dzięki temu się nie zniszczą. I nie obchodzi mnie co jest na topie, bo ja chcę mieć album na lata, a nie na topie
A przy wyborze fotoksiążek sama decydujesz ile chcesz mieć rozkładówek, więc nie rozumiem Twojego równania Jeśli zamówisz sobie 30 rozkładówek na zwykłym papierze, to ja też mogę przecież zamówić 30 z efektem metalicznym
Dodam, bo może nie czytałaś innych moich wypowiedzi - matowy i jedwabisty papier też mi się podobają, pod warunkiem, że są dobrej jakości (nie jak z sieciówek itp). W sumie u mnie to mój TŻ był zachwycony efektem tej książki, bo ja początkowo chciałam jedwabisty I pytałam go kilka razy, a on się uparł

---------- Dopisano o 01:03 ---------- Poprzedni post napisano o 01:01 ----------

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
http://www.alexdekor.pl/CMS/index.ph...Bukiety_Slubne Ja na pewno będę tutaj robić bukiet
Muszę napisać do JennyAniolek jak to cenowo wychodzi, bo ona tam bukiet i wszystkie dekoracje robiła
Piękne wiązanki

---------- Dopisano o 01:05 ---------- Poprzedni post napisano o 01:03 ----------

Cytat:
Noooo

---------- Dopisano o 01:11 ---------- Poprzedni post napisano o 01:05 ----------

Cytat:
Bardziej mi o giełdę kwiatową chodzi Ja wszystkie bukiety będę robić sama
Masz dar do tego?

---------- Dopisano o 01:12 ---------- Poprzedni post napisano o 01:11 ----------

Cytat:
Czy ktoś mi powie gdzie znajdę coś podobnego do tej sukni?
Jezu, mam ją zapisaną i też obszukałam się jak nie wiem co ! Jest przepiękna!

---------- Dopisano o 01:18 ---------- Poprzedni post napisano o 01:12 ----------

Cytat:
Napisane przez cowie Pokaż wiadomość
Hellmans najlepszy!
Kielecki najlepszy

---------- Dopisano o 01:21 ---------- Poprzedni post napisano o 01:18 ----------

Trzecia

---------- Dopisano o 01:22 ---------- Poprzedni post napisano o 01:21 ----------

Cytat:
Tak. I jest mniej puchata, choć podobno to kwestia ściachania sukni przymiarkowej. Macie fotki porównawcze.
1 o niebo lepiej na Tobie wygląda!

---------- Dopisano o 01:34 ---------- Poprzedni post napisano o 01:22 ----------

Cytat:
Hehe, miłe jesteście. Ja tam różnicę widzę sporą, choć nie robię tragedii ze swojej figury. ;]
Jest widać różnicę, pisze szczerze, ale moim zdaniem po pierwsze masz odpowiedni wygląd do swojego wzrostu, a po drugie - w swojej sukni wyglądasz olśniewająco! Miałaś dobrego doradcę!

---------- Dopisano o 01:42 ---------- Poprzedni post napisano o 01:34 ----------

Cytat:
ja nie mam fotografai też uważam, że mamy jeszcze czas
Do nas po kilku dniach od spotkania z fotografami, zapytaliu czy się zdecydowaliśmy, bo mają zapytanie o nasz termin i nie wiedzą co odpisywać...
1 maja....

---------- Dopisano o 01:48 ---------- Poprzedni post napisano o 01:42 ----------

Cytat:
Napisane przez tatajanka Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny!
Strasznie zaciekawił mnie wasz wątek, ale chyba miesiąc bym potrzebowała, żeby wszystko poczytać w zastraszającym tempie lecicie z postami
Chętnie się przyłącze, bo ja też planuje ślub ale jak Was czytam, to się zastanawiam, czy przypadkiem nie zwlekam za długo i czy tyłka ruszyć bym nie musiała do tych przygotowań najważniejsze rzeczy zaklepałam, ale z kiecką jeszcze czekam i w sumie z całą resztą
Witaj!

---------- Dopisano o 02:00 ---------- Poprzedni post napisano o 01:48 ----------

1. Mnie się nie podoba. Zdjęcie pary na kanapie...
2. To samo, bez rewelacji, więcej niż parę stów bym nie zapłaciła...
3. Tu już widać, że to fotograf, a nie ktoś z aparatem w ręku...
4. Też fajne, świeże zdjęcia
Dwa ostatnie się nadają moim zdaniem
Stary 2012-09-06, 02:11   #3831
ciukunia
Zakorzenienie

GG do ciukunia

Cytat:
Od 3500zł do 6000zł- w zależności ile i czego bym chciała Mi też się najbardziej podobają dwa ostatnie i to właśnie są te wyższe ceny, pierwsze dwa niższe
Cowie właśnie ja nie skreślam, ale często mówią, że jednak Ci drożsi mają lepsze pomysły ładniejsze ujęcia robią itp. Dlatego tak analizuje i się zastanawiam

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Jeszcze się rozglądnę w drugim mieście koło mnie zobaczę co tam mi zaproponują
Chyba aż tak czas mnie nie ciśnie Ci co podałam ciągle maja mój termin wolny i tak około 4-6 terminów w przyszłym roku dopiero zajętych
O szok, moim zdaniem za dużo chcą, bo też rewelacji nie ma.
Moim zdaniem powinnaś na internecie poszukać jeszcze i nawet wziąć z dojazdem, ale lepsza jakość w takiej cenie albo i taniej!

---------- Dopisano o 02:05 ---------- Poprzedni post napisano o 02:04 ----------

Cytat:
Kozłowski jest spoko, Ratajczak jak nie umie retuszować to niech się za to nie zabiera , ale niektórym rozmazana skóra i zgniłe zdjęcia się podobają... Reszta również nie za specjalna wiec nie wahaj się, ja bym stawiała na 4.
Kasia - znasz się na fotografii?

---------- Dopisano o 02:07 ---------- Poprzedni post napisano o 02:05 ----------

Cytat:
Kochane, a może podrzućcie mi dzieła Waszych fotografów/kamerzystów dla porównania? Ja jestem typowym laikiem w kwestii takich rzeczy, a mój TŻ to w ogóle jakby mógł, to by zrezygnował z tego ale ja bym mu dała wtedy
http://styczen-fotografia.pl/#/home
Moi za podstawowy pakiet biorą 2800zł.

---------- Dopisano o 02:11 ---------- Poprzedni post napisano o 02:07 ----------

Cytat:
Masakra dziewczyny, jakie wy obstukane w tych kieckach jesteście, podziwiam
Ja też je podziwiam....
Stary 2012-09-06, 07:47   #3832
extassy
Zakorzenienie

hej widze ze ominąl mnie temat słodkosći
ciukuniabardzo ladne fotki robia nasza kasia_kuku zajmuje sie fotografia, tak jak anemonka
Stary 2012-09-06, 08:13   #3833
tatajanka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ciukunia Pokaż wiadomość
O szok, moim zdaniem za dużo chcą, bo też rewelacji nie ma.
Moim zdaniem powinnaś na internecie poszukać jeszcze i nawet wziąć z dojazdem, ale lepsza jakość w takiej cenie albo i taniej!

http://styczen-fotografia.pl/#/home
Moi za podstawowy pakiet biorą 2800zł.
No to dziewczyny dzięki za rady i biorę się za szukanie;/ chyba wolę szukać kwiatków, obrączek i przystrojeń, ale cóż, kamerzysta i fotograf też musi być
tatajanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 08:15   #3834
extassy
Zakorzenienie

Cytat:
No to dziewczyny dzięki za rady i biorę się za szukanie;/ chyba wolę szukać kwiatków, obrączek i przystrojeń, ale cóż, kamerzysta i fotograf też musi być
trzymam w takim razie kciuki za szukanie

polecam stronke
http://oferia.pl/

Edytowane przez extassy
Czas edycji: 2012-09-06 o 08:16
extassy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 08:29   #3835
moniczka_2010
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Cytat:
Dziewczyny macie jakieś swoje ulubione ciasta, które nie są trudne do upieczenia?
3 bit i rafaello.....

Cytat:
Napisane przez ajasiaga Pokaż wiadomość
Kaczuszko jeśli mogę CI doradzić/poradzić nie wiem ile już karmisz maleństwo ale na początku karmienia piersią powinno się unikać potraw alergizujących: czekolada, kakao, orzechy, truskawki (chociaż już po sezonie) ryby, mleko oraz potraw wzdymających jak już pisałaś, a potem możesz pomału je wprowadzać w swój jadłospis i patrzeć na reakcje maleństwa A tak po za tym to normalnie możesz jeść tylko wiadomo żeby nie przesadzać ze smażonym itp. pozdr.
Mnie mówili jeszcze że pomidory są mocno alergizujące i też nie można. I w sumie się sprawdziło

Poza tym zimą do ślubu to bym po prostu czółenka kupiła w razie czego Tż najwyżej by mnie po śniegu nosił
Stary 2012-09-06, 08:38   #3836
anemonka99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ciukunia Pokaż wiadomość
Wiesz, jak widziałaś "odpustowe" zdjęcia to już nic im nie pomoże. Chyba, ze mówimy o czymś innym. My widzieliśmy subtelne zdjęcia z podkreśloną w ten sposób głębią. Poza tym grubość kart nam odpowiada - dzięki temu się nie zniszczą. I nie obchodzi mnie co jest na topie, bo ja chcę mieć album na lata, a nie na topie
A przy wyborze fotoksiążek sama decydujesz ile chcesz mieć rozkładówek, więc nie rozumiem Twojego równania Jeśli zamówisz sobie 30 rozkładówek na zwykłym papierze, to ja też mogę przecież zamówić 30 z efektem metalicznym
Dodam, bo może nie czytałaś innych moich wypowiedzi - matowy i jedwabisty papier też mi się podobają, pod warunkiem, że są dobrej jakości (nie jak z sieciówek itp). W sumie u mnie to mój TŻ był zachwycony efektem tej książki, bo ja początkowo chciałam jedwabisty I pytałam go kilka razy, a on się uparł [COLOR="Silver"]
No mnie się poprostu metalik nie podoba
Obecnie są 3 rodzaje fotoksiążek/fotoalbumów :
- z grubymi rozkładówkami ( ok 3-4 mm ) środek to czarne lub białe pcv ( naświetlane zwykle w na papierach fotograficznych )
- z cieńszymi rozkładówkami ( 2 mm , zwykle druk cyfrowy
- z cienkimi rozkładówkami ( wydruk cyfrowy, ekonomiczna wersję robi fotojoker, aczkolwiek są firmy, które robią to na wysokim poziomi )

Na topie są w ogóle fotoksiążki, album na lata to wg mnie tradycyjny z pergaminem, do którego poprzyklejane są zdjęcia. Moja babcia taki miała, moja mama i ja będe mieć

ps.w fotoksiążkach to siędzę już kilka lat i trochę ich widziałam
Stary 2012-09-06, 08:46   #3837
Viollet87
Zakorzenienie

Dzień dobry Czwartek to już z górki, pobudka jeszcze tylko jutro a potem dwa dni spania do 9 dzisiaj tak dobrze mi się spało, masakra, ledwo wstałam...

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 08:52   #3838
anemonka99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
O to moja sukienka !!
A ślub w Oranżerii w Tomaszowicach, kiedyś tam chciałam zrobić
Ale drogo bardzo, cena za wynajem sali i ponoć jedzenia mało... i nie ma klimy

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Ok dziewczyny, zbieram się do pracy...
Nie napiszcie za dużo

Edytowane przez anemonka99
Czas edycji: 2012-09-06 o 08:58
anemonka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 08:57   #3839
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
Napisane przez dreamlady Pokaż wiadomość
Karoloo widziałam Twoje opowieści o przymiarkach.. ponieważ też jestem ze Śląska to powiem Ci, że Madonnę skreśliłam od razu, bo jak weszłam okazało się, że mają tylko 3 modele śnieżnobiałe - to jakaś żenada, ja rozumiem, że ecru przez wiele osób jest uznawane za kolor elegancji i przepychu, ale przecież nie wszystkim pasuje ten kolor bieli :/ a faktycznie babki były tam średnio uprzejme. Ja weszłam z ulicy i były gotowe mi poprzymierzać, ale te modele były tak beznadziejne, że podziękowałam.
W Annie babka super mnie obsłużyła i prawie bym tą suknię kupiła, gdyby nie moja miłość z Mikołowa czyli Marietta z Wings Bridal, którą zresztą już kupiłam
Czy Ty już może wiesz, gdzie będziesz kwiaty zamawiać? I czy masz kogoś z video? Ja się zastanawiam nad video:
1. http://www.studiogalaktyka.com/ chcą 2,5
2. http://www.wedding-dreams.pl/ Ci są drożsi i chcą 4 (z wszystkim), ale też wydaje mi się, że są lepsi... i teraz pytanie, zainwestować czy nie?
Hmm może do Mikołowa się jeszcze przejade
A co do kwiatów to jeszcze nawet o tym nie myślałam Kamerzysty nie chce mieć wiec u mnie tylko fotograf wchodzi w gre. Jeżeli masz te 4 to czmu nie
Musze jakiegos fotografa poszukac

Hej Wam z rana
Pogoda taka, że nie chciało mi się z łóżka wychodzić :/ Nie lubie jak za oknem jest szaro
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 08:58   #3840
biibi
Zakorzenienie

Dzień dobry
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości