|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Obwisła skóra po odchudzaniu
Co zrobić jak po ubytku tłuszczu zwisa tu i uwdzie?Szczególnie na brzuchu i na tyłku.Najgorsze jest to, ze ja myślę,że ta skóra to sadełko i dalej się odchudzam, bo w spodnie nie wchodzę jak mi się pozwija.Hehehehehe.Dietę mam zamiar rzucić za jakieś półtora tygodnia bo uważam, że moja sylwetka jest już ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Obwisła skóra po odchudzaniu
Wydaje mi się że żadną dietą czy sportem się tego nie pozbędziesz, potrzebna jest operacja. Ale mogę się mylić
![]() Ruszałaś się coś podczas diety, czy tylko sama dieta? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Operacja i zabiegi kosmetyczne. Nic więcej nie da się zrobić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ile i w jakim tempie schudłaś? Ćwiczenia mogą trochę pomóc, ale jeśli skóra bardzo zwisa to faktycznie - tylko chirurgia...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Schudłam 14 kilo w ciągu 10 miesięcy.Trochę się ruszałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Nie schudłaś bardzo szybko. Według mnie, za mało ćwiczeń, ruchu. Poćwicz trochę, może pomóc, a jeśli nie to zabiegi kosmetyczne a później już tylko chirurgia...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
14kg w 10 mies to nie jest jakies szybkie tempo
ja zrzucilam swego czasu prawie 10 w 1,5mies i nie zwisalo mi nic i tez nie cwiczylam jakos specjalnie moze cos tam raz na tydzien ale malo moze tez zalezy z ilu kg na ile ta zmiana ale tu juz nie bede wscibska |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Z 61 na 47
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
auć no to bez cwiczen moze i moglo cos zwisac
ja nie pamietam kiedy 47 wazylam moze w podstawowce ( moze 7-8 klasa bo ja stary rocznik jestem ) ale jak zeszlam z 75 na 63 to nie mialam tego problemu tyle ze ja podobno wysoka jestem pisze podobno bo jest wiele wyzszych ode mnie no i zalezy jaka budowa itd ale w 10 mies to mie dziwi ze cokolwiek moze zwisac bo ani tempo szybkie odchudzania nie bylo dziwnie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
Schudłaś sporo, ale nie w jakimś strasznie szybkim tempie. Poza tym nie miałaś chyba tak dużej nadwagi, żeby skóra bardzo się rozciągnęła. Ciężko ocenic bez obejrzenia, ale myślę, że nie jest źle. Nie porzucaj diety na rzecz starych nawyków żywieniowych, żeby znów nie przytyc. Więcej się ruszaj, gimnastykuj, masuj skórę regularnie i stosuj kosmetyki ujędrniające (dwa ostatnie możesz robic sama w łazience po prysznicu- najpierw ciepły, potem zimny). To poprawia trochę jędrnośc skóry, zanim zdecydujesz się na zabieg spróbuj nieinwazyjnych metod.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
BAN stały
|
Nie no na żaden zabieg się nie mam zamiaru zdecydować, bo wcale tego aż tak dużo nie jest.
Co do diety to mam 4 fazę Dukana czyli otręby i proteinowy czwartek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Jesteś kobietą. Twój organizm jest przystosowany do tego, że w pewnym momencie skóra się rozciągnie.
Więc może poczekaj, pewnie wróci do normy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Albo zamiast czekać to zacznij działać, przecież tyle możesz zrobić dla swojej skóry: masaż, okładanie lodem, wklepywanie kremów czy zabiegi w gabinecie kosmetycznym. Ja polecam każdą z tych metod, bo moja mama miała podobny problem (niestety również z piersiami, ale tutaj pomógłby jedynie chirurg plastyk). Z kremów bardzo dobry okazał się Dove z zieloną herbatą, w sumie to raczej żel, ale naprawdę był świetny. Mama przed nałożeniem kremu robiła masaż rękoma i "drażniła" skórę kostkami lodu -taki trik Anny Samusionek
![]() Zaufana kosmetyczka doradziła jej elektrostymulację. Taki fajny zabieg, na który mama wydała trochę kasy ale zawsze była zadowolona i nie żałowała. Tu poczytasz: http://kobietapisze.pl/elektrostymul...ty/2012/06/18/ Aha! I dieta. Jak się odchudzałaś, to trzymaj się nadal diety aby nie wywołać efektu jojo, bo to może Cię jeszcze bardziej zdołować. Nie zarzucaj diety! Sport, sport i jeszcze raz sport pozwoli Ci zbudować mięśnie i ujędrnić ciało. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Staraj się teraz jak najwięcej ćwiczyć. Ja dużo schudłam ale samą dietą i też mi wisi szczególnie na brzuchu.Teraz ćwiczę i to nie bardzo pomaga.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
JAK ćwiczenia niby mają pomóc SKÓRZE?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:20.