Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-09-06, 08:47   #3451
nati_85
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013

Hej dziewczyny!

Chciałabym się do Was przyłączyć.

Planowany termin porodu mam na 11 kwietnia 2013. ciąża potwierdzona już przez gina i na razie wszystko dobrze.

Postaram się Was trochę nadrobić, żeby się wbić w wątek.
nati_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-06, 08:53   #3452
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

Co kraj to obyczaj, "w oczekiwaniu" to amerykańska książka, którą wiele z nas chyba czyta/ czytało też do dwóch kaw na dobę dają pić. Jak jest w Niemczech i Norwegii może nam nasze dziewczyny powiedzą
Chyba podobnie jak w Polsce, u nas radza maksymalnie do 3 filizanek kawy dziennie (max. ok. 200mg kofeiny), a optymalnie 1-2
ale nie zapominajmy, ze kofeina znajduje sie tez w czarnej herbacie, coli, w czekoladzie i kakao, wiec to tez trzeba wziac pod uwage

Ja jak sie lepiej czuje to pije kawe inke od normalnej kawy na razie mnie jeszcze odrzuca..

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Cytat:
Napisane przez nati_85 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!

Planowany termin porodu mam na 11 kwietnia 2013. ciąża potwierdzona już przez gina i na razie wszystko dobrze.

witaj
masz ten sam termin, co ja.. ale mi sie prawdopodobnie przesunie na ok. 19 kwietnia

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2012-09-06 o 08:55
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-06, 09:13   #3453
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
no to trzymam kciuki, Ty jesteś w wyzszej ciąży ode mnie, więc jest szansa, ze też się uda... Swoja droga to prawie niemożliwe, że u mnie w 12 tyg się dzidziol ujawil, nie?
w tym 3d to pewnie lepiej widać

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
hehe TŻ ma humory a zgania na Ciebie co do płci to naprawdę szybko się ujawnił:P ja mam dwie koleżanki obecnie u których jajeczka zmieniły się w dziureczke jedna to w ogóle zdezorientowana bo była już u dwóch lekarzy i każdy gada co innego i zapewnia że ma racje hehe chciała iść do takiego hmmm u nas "najbardziej doświadczonego" ale jak powiedział, że chce 350zł za wizytę to zrezygnowała
Ja tak z przymrużeniem oka też na razie się cieszę swoją dziewczynką, bo ten szpitalny sprzęt odbiegał trochę nowością od mojej gin zobaczmy co ona mi powie 19 września i wtedy będę już się cieszyć na całego
ja też będę szaleć np. z różowym jak 2 potwierdzenia będę miała ale fajnie było by dzisiaj dostać pierwsze

Cytat:
A dziś mój mąż mnie rozbroił. Wychodzę z łazienki, on je śniadanie i w coś się ostro wczytuje.. pełna koncentracja... pytam go co tam robi, a on " czytam m jak mama, wiesz będę Tatą muszę się dokształcać " rozbroił mnie totalnie i zaczął mi czytać jakieś artykuły
ooo jak fajnie. mój narazie biadoli że musi ale od słów do czynów to jeszcze troche potrwa.
Cytat:
Hej dziewczyny!

witamy i gratulujemy powiedz nam coś wiecej o sobie

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-06, 09:35   #3454
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej dziewczyny!

Hello, witam!

Wczoraj zasnęłam tuż po 20, no masakra normalnie

Gdzieś tam napisałyście, że NFZ refunduje badania prenatalne kobietom po 35 rż - kurczę, tyle kończę w lutym, a wtedy już będzie za późno na tego typu badania; szkoda

Dziewczyny, jak jest z dźwiganiem (np. zakupów) w 1. trymestrze? Czy jeśli nic nie boli przy niesieniu siat, to można jeszcze? Bo nie wiem, gdzie i jaka jest granica..?

No i wszystkim Wam - dzień dobry!

Aha - powiedzcie mi jeszcze, jak można cytować wypowiedzi wielu osób naraz w jednym poście, bo jeszcze tego nie odkryłam
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-06, 09:38   #3455
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak jest z dźwiganiem (np. zakupów) w 1. trymestrze? Czy jeśli nic nie boli przy niesieniu siat, to można jeszcze? Bo nie wiem, gdzie i jaka jest granica..?

No i wszystkim Wam - dzień dobry!

Aha - powiedzcie mi jeszcze, jak można cytować wypowiedzi wielu osób naraz w jednym poście, bo jeszcze tego nie odkryłam
ja czytałam że 5 kilo. a później jeszcze czytam że dziecko też mozesz nosić do 15kg wiec nie wiem ale trzymam się 5 kg.

pod każdą wypowiedzią masz 3 ikonki: cytuj, druga taka kartka , odp.
wiec musisz pozaznaczac ta truga z kartka u kazdej co chcesz cytowac a pozniej przy ostatniej jeszcze "cytuj"

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-06, 09:43   #3456
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej dziewczyny!

Witamy

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Chyba podobnie jak w Polsce, u nas radza maksymalnie do 3 filizanek kawy dziennie (max. ok. 200mg kofeiny), a optymalnie 1-2
ale nie zapominajmy, ze kofeina znajduje sie tez w czarnej herbacie, coli, w czekoladzie i kakao, wiec to tez trzeba wziac pod uwage

Ja jak sie lepiej czuje to pije kawe inke od normalnej kawy na razie mnie jeszcze odrzuca..[COLOR="Silver"]
No właśnie, trzeba się pilnować z tym sumowaniem. Mnie na szczęście od coli odrzuciło totalnie ( smakuje mi totalnie chemicznie ) ale lubię herbatki różne, teraz jak było tak ciepło to właśnie piłam głównie wodę z cytryną, ale jak będzie chłodniej to pewnie jedna kawka max a potem jedna herbatka i może jakąś białą czy inną imbirową będę pić. Ja sporo wypijam podczas dnia myślę że spokojnie z 3 litry.

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

ooo jak fajnie. mój narazie biadoli że musi ale od słów do czynów to jeszcze troche potrwa.
No mój się wkręcił, póki co przeczytał wszystkie moje książki o ciąży ( ja czytam na bieżąco, w sensie wybiegam max 2 tyg w stosunku do tego co jestem ), ale ponieważ więcej siedzę w necie więc i tak nie raz mogę go zaskoczyć pewnymi faktami. To pierwsze dziecko i moje i jego więc wiadomo, że pewnie ludzie się bardziej wkręcają niż przy kolejnych. Dla niego ta ciąża to niezła abstrakcja póki co, zresztą jak dla mnie. Zwłaszcza że na razie jesteśmy jeszcze ostrożni ze zbytnią ekscytacją w temacie

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Cytat:
ja czytałam że 5 kilo. a później jeszcze czytam że dziecko też mozesz nosić do 15kg wiec nie wiem ale trzymam się 5 kg.
Ja nic nie noszę. Ale głównie z lenistwa, plus mój mąż jest totalnie wyrywny do noszenia i ogólnie nawet bez ciąży nie dawał mi nic nosić. Kiedyś jak pojechał w delegację i robiłam sama zakupy to się nieźle zdziwiłam jakie to ciężkie bo przez kilka lat totalnie odwykłam, zakupy robimy u nas razem albo on sam. Ale myślę że do kilka kg jak się nosi jest ok, ogólnie chyba chodzi o to że jak coś robiło przed ciążą to można to robić dalej, ważne chyba żeby nie zaczynać jak się nie robiło. Wiadomo przecież że część babeczek ma kolejne dzieci, to musi te wcześniejsze też czasem podnieść czy przenieść.
ObserwujeCie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-06, 09:45   #3457
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
W sobotę chwilę zanim zaczęłam krwawić przenosiłam śpiącego synka (14 kg) z wózka sklepowego do samochodu. W związku z tym w Instytucie Matki i Dziecka dostałam wyraźne wskazówki, ile mogę nosić w ciąży. I definitywnie 2 lekarki powiedziały, że w ciąży górna granica to 3 kg.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-06, 09:47   #3458
nestelle
Zakorzenienie

Cześć, ja dziś wstałam z dziećmi o 6!!!Totalna masakra-wszyscy wyglądaliśmy jak by nas coś przejechało.......
No ale mój syn na 8 do szkoły,trzeba "wywalić"z łóżka, zrobić śniadanie -przypilnować aby zjadły,zrobić śniadanie do szkoły,umyć ,uczesać,ubrać...a szkołę mamy blisko.....a potem mał a do przedszk......jeszcze nie jesteśmy nauczeni organizacji..ale będzie coraz lepiej...w końcu niedługo będzie trzecie.......
Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
ja muszę na mojego czekać do piątku bo jest w delegacji więc mnie nawet nie ma kto wkurzać

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

dziewczyny wejdziecie sobie na stronę tej kobitki według mnie robi magiczne zdjęcia maluszkom i nie tylko http://fotosister.eu/
...co do męża ...to po wczorajszym -chyba w ramach rekompensaty wydobył z siebie komplement....założyłam szpile a on powiedział:"świetnie wyglądasz w tych butach,zawsze je lubiłem.."-dodam ,że buty sa nowe...(a on je ZAWSZE lubił)........
Faceci............

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Co do kawy w ciąży i mleka - koleżanka sporo mlecznych produktów jadła w ciąży i później jak malutka się urodziła musiała wszystko odstawić, bo mała dostawała wysypki. Nie była to skaza białkowa, ale dziecko miało za dużo białka krowiego w ciąży i trzeba było lekko spauzować. Po kilku miesiącach wszystko się unormowało. Więc... jak zwykle... bez przesady.
No to idę na kawkę - z mlekiem
...jest różnie...nie wiadomo od czego to zależy.......
ja w pierwszej ciąży piłam duuużo mleka,jadłam dużo nabiału ,jak karmiłam syna podobnie-i było ok,do teraz syn pije dużo mleka ,je dużo nabiału i jest ok. Natomiast w drugiej ciąży podobnie piłam i jadłam ale gdy karmiąc wypiłam mleko,zjadłam lody-córka strasznie ulewała...jeść jogurty,sery mogłam.I nawet teraz tak zostało(a ma 3 lata)-nie może za dużo mleka( tak 300 ml rozdziel na rano i wieczór)a jog.,sery ok.....
Cytat:
Hej dziewczyny!

...no to gratuluje!
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-06, 09:49   #3459
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:

pod każdą wypowiedzią masz 3 ikonki: cytuj, druga taka kartka , odp.
wiec musisz pozaznaczac ta truga z kartka u kazdej co chcesz cytowac a pozniej przy ostatniej jeszcze "cytuj"
O, dzięki, chyba mi się uda tak zacytować (zaraz zobaczę, jak wyjdzie )

Cytat:
No właśnie, trzeba się pilnować z tym sumowaniem. Mnie na szczęście od coli odrzuciło totalnie ( smakuje mi totalnie chemicznie ) ale lubię herbatki różne, teraz jak było tak ciepło to właśnie piłam głównie wodę z cytryną, ale jak będzie chłodniej to pewnie jedna kawka max a potem jedna herbatka i może jakąś białą czy inną imbirową będę pić. Ja sporo wypijam podczas dnia myślę że spokojnie z 3 litry.

Ja 2 słabe kawy dziennie wypijam - jedną rano, w pracy, drugą już w domu po obiedzie (co i tak mi nie przeszkadza zasnąć bardzo wcześnie )

Ja nic nie noszę. Ale głównie z lenistwa, plus mój mąż jest totalnie wyrywny do noszenia i ogólnie nawet bez ciąży nie dawał mi nic nosić. Kiedyś jak pojechał w delegację i robiłam sama zakupy to się nieźle zdziwiłam jakie to ciężkie bo przez kilka lat totalnie odwykłam, zakupy robimy u nas razem albo on sam. Ale myślę że do kilka kg jak się nosi jest ok, ogólnie chyba chodzi o to że jak coś robiło przed ciążą to można to robić dalej, ważne chyba żeby nie zaczynać jak się nie robiło. Wiadomo przecież że część babeczek ma kolejne dzieci, to musi te wcześniejsze też czasem podnieść czy przenieść.

Aha, czyli jak po 3 ciężkie siaty z Biedronki targałam do tej pory, to teraz 2 lżejsze ujdą? Popróbuję, jak nic mnie nie zacznie pobolewać, choćby delikatnie, to znaczy, że mi nie szkodzi to

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
W sobotę chwilę zanim zaczęłam krwawić przenosiłam śpiącego synka (14 kg) z wózka sklepowego do samochodu. W związku z tym w Instytucie Matki i Dziecka dostałam wyraźne wskazówki, ile mogę nosić w ciąży. I definitywnie 2 lekarki powiedziały, że w ciąży górna granica to 3 kg.
Ale przez całą ciążę? O, to malutko... Ale zdrowie dziecka najważniejsze!
Stary 2012-09-06, 09:57   #3460
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
A to trzeba lekarek słuchać, usiłuję znaleźć jakieś badania właśnie o noszeniu chyba z UK czy innej Holandii na które natrafiłam w zeszłym tygodniu. Jak znajdę to wkleję.

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

...co do męża ...to po wczorajszym -chyba w ramach rekompensaty wydobył z siebie komplement....założyłam szpile a on powiedział:"świetnie wyglądasz w tych butach,zawsze je lubiłem.."-dodam ,że buty sa nowe...(a on je ZAWSZE lubił)........
Faceci............
hehe no bywa i tak, ale przynajmniej się postarał

Ale i tak jesteś dzielna, pobudka o 6 a Ty jeszcze w szpile wskoczyłaś

Cytat:

Aha, czyli jak po 3 ciężkie siaty z Biedronki targałam do tej pory, to teraz 2 lżejsze ujdą? Popróbuję, jak nic mnie nie zacznie pobolewać, choćby delikatnie, to znaczy, że mi nie szkodzi to [COLOR="Silver"]
Najlepiej to kopnąć współsprawcę całego zamieszania w cztery litery ku mobilizacji i niech zakupy nosi
Stary 2012-09-06, 09:58   #3461
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, jak jest z dźwiganiem (np. zakupów) w 1. trymestrze? Czy jeśli nic nie boli przy niesieniu siat, to można jeszcze? Bo nie wiem, gdzie i jaka jest granica..
Cytat:
.... no to ładnie.....
Ja niestety dżwigam....i zawsze tak było....zakupy(robię sama,a jest co nosić dla 4 osób...),i córkę czasami-nie wiem ile waży- ma trzy lata...ale tu jest postęp bo nauczyła sama się wspinać i siadać na fotelik sam. i gdy chcę ją przenieść mokrą z pod prysznica to krzyczy: "mama przecież ty nie możesz nosić..."....choć "troszkę" się ją nanosiłam już w wakacje -gdy uszkodziła nogę i nie mogła chodzić przez tydzień ...
Co niby zrobić? .....
Stary 2012-09-06, 10:00   #3462
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Ale przez całą ciążę? O, to malutko... Ale zdrowie dziecka najważniejsze!
W I trymestrze jest znane ryzyko, że dziecko się dobrze nie zagnieździ, a później, że łożysko się odklei. Kicha. Też liczyłam na to, że można więcej.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-06, 10:03   #3463
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Ale i tak jesteś dzielna, pobudka o 6 a Ty jeszcze w szpile wskoczyłaś
...ja wręcz kocham obcasiki....takie zboczenie.....

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
Najlepiej to kopnąć współsprawcę całego zamieszania w cztery litery ku mobilizacji i niech zakupy nosi
...ja bym mogła mojego kopać i kopać....buty bym sobie prędzej zniszczyła.....
Stary 2012-09-06, 10:11   #3464
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewccik Pokaż wiadomość
czemu kazali Ci czekać?

w piątek bedzie moj gin miał dyżur w szpitalu, a on chce być koniecznie.
Wyszła rozbieżność miedzy USG a HCG i niepotrzebnie mi to powiedział
jutro mi zrobią szczegółowe badania i sprawdzą czy cos sie zmienilo od wtorku czy nie ale decyzja nalezy do mnie
00anulka00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-06, 10:16   #3465
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:

...ja bym mogła mojego kopać i kopać....buty bym sobie prędzej zniszczyła.....
A to śfinka

Cytat:
Napisane przez 00anulka00 Pokaż wiadomość
jutro mi zrobią szczegółowe badania i sprawdzą czy cos sie zmienilo od wtorku czy nie ale decyzja nalezy do mnie
Anulka a dopuszczasz opcje jakiejś niezależnej opinii? Jak to rozbieżność ? Jak to decyzja zależna od Ciebie ? Przecież albo dzidziuś jest i ma się dobrze, albo coś z nim nie tak i wtedy wiadomo. Hmm
Stary 2012-09-06, 10:25   #3466
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Anulka a dopuszczasz opcje jakiejś niezależnej opinii? Jak to rozbieżność ? Jak to decyzja zależna od Ciebie ? Przecież albo dzidziuś jest i ma się dobrze, albo coś z nim nie tak i wtedy wiadomo. Hmm
....mam takie samo zdanie.Chyba lekarze powinni mieć pewność co do decyzji.
Stary 2012-09-06, 10:26   #3467
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:

Anulka a dopuszczasz opcje jakiejś niezależnej opinii? Jak to rozbieżność ?
w szpitalu przebada mnie ktos inny na innym sprzęcie. Masz na myśli jechać do innego miasta do innego lekarza?

rozbiezność jest taka ze dziecko urosło od zeszłego tygodnia, widziałam na USG głowe nie byla to juz "kropka" tylko widziałam zarys człowieka i bylo mi starsznie przykro.
Niestety hcg mi bardzo mało wzrasta i to moze sugerować ze ono umiera i to kwestia dni/tygodnia.
Zrobia mi znowu hcg, moze nic sie nie zmieni od srody to bedzie wiadomo ze juz nie zyje

sam powiedział ze patrząc tylko na USG to jest to ciąza tak jakby "opózniona" ale moze doszło do zapłodnienia pozniej i dlatego, jednak hcg jest nieubłagane

Cytat:
Jak to decyzja zależna od Ciebie ? Przecież albo dzidziuś jest i ma się dobrze, albo coś z nim nie tak i wtedy wiadomo. Hmm
decyzja do mnie taka, ze albo chce czekać sama na rozwój wydarzeń - poronienie samoistne, albo zrobia to w szpitalu.
Zależy wszystko od badań jakie wyjdą w piątek i co pokaze kolejne usg i inny lekarz.
oczywiscie mówil ze cuda sie zdarzają, ale nei chce chwytać sie takiej złudnej nadzei ze bede tym cudem

Niepotrzebnie mnie łudzi, teraz mam wielki mętlik, teraz mam przed oczami to USG: główkę i zaczątki rączek

mam tylko nadzieje ze jutro oboje postawią taką samą diagnozę, nie chce byc znowu odesłana z nadzieją do przyszłego tygodnia bo mam psychicznie już dość
Stary 2012-09-06, 10:32   #3468
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
w szpitalu przebada mnie ktos inny na innym sprzęcie. Masz na myśli jechać do innego miasta do innego lekarza?
rozbiezność jest taka ze dziecko urosło od zeszłego tygodnia, widziałam na USG głowe nie byla to juz "kropka" tylko widziałam zarys człowieka i bylo mi starsznie przykro.
Niestety hcg mi bardzo mało wzrasta i to moze sugerować ze ono umiera i to kwestia dni/tygodnia.
Zrobia mi znowu hcg, moze nic sie nie zmieni od srody to bedzie wiadomo ze juz nie zyje
sam powiedział ze patrząc tylko na USG to jest to ciąza tak jakby "opózniona" ale moze doszło do zapłodnienia pozniej i dlatego, jednak hcg jest nieubłagane
decyzja do mnie taka, ze albo chce czekać sama na rozwój wydarzeń - poronienie samoistne, albo zrobia to w szpitalu.
Zależy wszystko od badań jakie wyjdą w piątek i co pokaze kolejne usg i inny lekarz.
oczywiscie mówil ze cuda sie zdarzają, ale nei chce chwytać sie takiej złudnej nadzei ze bede tym cudem

Niepotrzebnie mnie łudzi, teraz mam wielki mętlik, teraz mam przed oczami to USG: główkę i zaczątki rączek

mam tylko nadzieje ze jutro oboje postawią taką samą diagnozę, nie chce byc znowu odesłana z nadzieją do przyszłego tygodnia bo mam psychicznie już dość
....boże to jakaś masakra....
tak Ci współczuje....
Stary 2012-09-06, 10:40   #3469
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak, do jakiegoś dużego ośrodka i dobrego specjalisty.

Cytat:

No to jeśli jednak ciąża się rozwija, to ja bym powtórzyła to beta hcg jeszcze raz i wd mnie czekać chyba. Czytałam w necie że jednak czasem beta w jakimś momencie u niektórych zaskakuje. Wiesz, ważne żebyś miała pewność a nie potem się w nieskończoność zastanawiała czy dziecko miało szansę czy nie.
Stary 2012-09-06, 10:42   #3470
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Eeee, nie musiałabym kopać, pomógłby, ale nie cierpię robic zkimś zakupów; lubię sama, we własnym tempie, powybrzydzać, pooglądać, wrócić się do jakiejś półki itp. Tylko by mi zawadzał

Cytat:
W I trymestrze jest znane ryzyko, że dziecko się dobrze nie zagnieździ, a później, że łożysko się odklei. Kicha. Też liczyłam na to, że można więcej.
Ale skoro istnieje takie ryzyko, to będzie czekał pod sklepem na mnie od tej pory i siaty wyjmował z wózka zakupowego, koniec kropka!
Przy mniejszych zakupach sobie poradzę.
Stary 2012-09-06, 10:51   #3471
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:

No to jeśli jednak ciąża się rozwija, to ja bym powtórzyła to beta hcg jeszcze raz i wd mnie czekać chyba. Czytałam w necie że jednak czasem beta w jakimś momencie u niektórych zaskakuje. Wiesz, ważne żebyś miała pewność a nie potem się w nieskończoność zastanawiała czy dziecko miało szansę czy nie.
dlatego mi zależy, żeby jutro inny lekarz wypowiedział sie jednoznacznie, nie chce być znowu łudzona.
Boje sie ze odeśla mnie na tydzien i kolejny tydzien w nerwach. Od 14 sierpnia żyję w nerwach i naprawdę moja psychika zaczyna wysiadać.

gdyby chodziło tylko o mały przyrost hcg to pal licho, dziecko sie rozwija, ale nie tak jak powinno tylko "wolniej".
Mniej rośnie powiedzmy przez tydzien niz powinno ale znowu rośnie nie stoi to w miejscu i dlatego są takie niewiadome.
Serce powinno mu już bić, on widzi tylko "zaczątki serca", ale powiedział ze nie ma tak dobrego sprzętu ale w szpitalu powiedzą na 100% czy to serce jest czy nie i obraz bedzie wyrazniejszy - nie wiem czy chce to oglądać.

chce żeby mi postawili jednoznaczną diagnoze, bo naparwdę ostatecznie dostane na głowe
Stary 2012-09-06, 10:53   #3472
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
trzymam chociaż kciuki abyś uzyskała pewność co sytuacji,taka nie jasność i podsycanie nadzieji i zabieranie jej jest na pewno straszna...
Stary 2012-09-06, 10:55   #3473
Tasia34
Wtajemniczenie

ooanulkaoo ja nawet nie wiem, co Ci napisać, czy jakoś pocieszyć, doradzić...
Bardzo mi tylko przykro, że jesteś w takiej sytuacji, trzymaj się dzielnie i nie czyń nic pochopnie, diagnoza musi być na 300%!!!
Stary 2012-09-06, 10:57   #3474
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:
trzymam chociaż kciuki abyś uzyskała pewność co sytuacji,taka nie jasność i podsycanie nadzieji i zabieranie jej jest na pewno straszna...
cieszę sie ze rozumiesz co piszę.
Stary 2012-09-06, 10:57   #3475
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej dziewczyny!

Witamy i Gratulacje
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-06, 10:59   #3476
monicca1989
Zakorzenienie

00anulka00 Natala84 trzymajcie się jakoś Kochane

Powiem Wam i ja jak było u mnie. Nie miałam żadnego plamienia, żadnych niepokojących objawów. 2 tyg wcześniej byłam u lekarza i następną wizytę miałam mieć za 2 tyg ale postanowiłam zmienić lekarza na prywatnego i poszłam od razu do niego a tam niestety totalny szok bo czegoś takiego się nie spodziewałam. Ciąża nie rozwijała się już ponad tydz i nie było serduszka. Dostałam skierowanie do szpitala na zabieg, (oczywiście tam jeszcze 2 innych lekarzy potwierdziło diagnozę) niestety samo nic się nie chciało oczyścić. W szpitalu dostałam tabletkę i miałam czekać na krwawienie było dosyć skąpe a żeby wykonać zabieg miało bardzo krwawić i tak czekałam 2 dni w szpitalu na 3 zrobili mi zabieg i wieczorem wróciłam do domu. A po tej tabletce to takie miałam straszne bóle że dosłownie płakałam z bólu i nie mogłam się ruszyć, położna ketonal mi dawała to nic nie pomagał
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-06, 11:00   #3477
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

00anulka00
nie chce straszyc, Twoja ciaza mam nadzieje, ze bedzie donoszona do konca
ja mialam tak, ze od srody zaczely mi sie plamienia brazowe, lek pow ze zgodnie z om powinnam zaczc 10 tydz, a dziecko wyglada na 6, wiec pow ze mam czekac, albo do zaplodnienia doszlo pozniej albo ciaza obumiera i kwiestia dni, ja dlugo nie czekalam bo w piatek poronilam samoistnie, a w spzitalu mialam zabieg ;(

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-06, 11:02   #3478
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

00anulka00 no wyobrażam sobie że jest Ci bardzo ciężko. Ale rzeczywiście diagnoza musi być pewna na 300 %. Żebyś potem nie miała wątpliwości.
Stary 2012-09-06, 11:04   #3479
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
. A po tej tabletce to takie miałam straszne bóle że dosłownie płakałam z bólu i nie mogłam się ruszyć, położna ketonal mi dawała to nic nie pomagał
o boże

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
ja mialam tak, ze od srody zaczely mi sie plamienia brazowe, lek pow ze zgodnie z om powinnam zaczc 10 tydz, a dziecko wyglada na 6, wiec pow ze mam czekac, albo do zaplodnienia doszlo pozniej albo ciaza obumiera i kwiestia dni, ja dlugo nie czekalam bo w piatek poronilam samoistnie, a w spzitalu mialam zabieg ;(
mi sie juz w nocy sni ze mam krwotok i wstaje kilka razy i sprawdzam.
Dla mnie to byłoby najlepsze, gdyby ciało sie domyśliło. Moze faktycznie jest to kwestia kilku dni, bo mam coraz mniejsze przyrosty hcg
Stary 2012-09-06, 11:07   #3480
anika_s
Wtajemniczenie

Dziewczyny obejrzałam stronke która podała Leonikowa o cudzie narodzin - sie popłakałam ze wzruszenia i teraz mam takie refleksje:
wiem że to za wczesnie ale widzę że facet to chyba fajna sprawa przy porodzie. Jaki rodzaj porodu preferujecie?
Ja już wiem ze z moim TŻ nie ma szans bo on nawet przy pobraniu krwi mdleje i powiedział że ze mną bedzie ale po drugiej stronie drzwi
a ja juz się boje tego wszystkiego
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości