Moda, która Cię "rozwala" cz.VI - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-04, 19:30   #2131
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.VI

Cytat:
Napisane przez rickybobby Pokaż wiadomość
Ciekawe czy jakby ktos ja zgwałcił to by siebie obwiniała
Kretynka
Zgadzam się, kretynka . Jednakże takie dziewczyny, szczególnie pijane i w bluzkach udających sukienki, powinny mieć się chyba bardziej na baczności. W sumie podziwiam za odwagę, bo ja bym tak z domu nie wyszła .
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 20:02   #2132
samiha
Raczkowanie

Jak bardzo mode kocham tak nie zrozumiem jak to jest mozliwe ze ktos jest w stanie zaplacic 800 zl za papierowa torebke Jil Sander.

Moze Fashionelka?

http://www.ln-cc.com/invt/jil0110027car Juz sold out, ale planuje kupic pare torebek papierowych i namazac logo, pelen lans.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg jil_jpg_1346424786-570x285.jpg (34,1 KB, 273 załadowań)
Stary 2012-09-04, 20:19   #2133
greenorchid2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez samiha Pokaż wiadomość
Jak bardzo mode kocham tak nie zrozumiem jak to jest mozliwe ze ktos jest w stanie zaplacic 800 zl za papierowa torebke Jil Sander.

Moze Fashionelka?

http://www.ln-cc.com/invt/jil0110027car Juz sold out, ale planuje kupic pare torebek papierowych i namazac logo, pelen lans.
Szok
greenorchid2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 20:27   #2134
mal00nie
Zakorzenienie

Cytat:
.
to już skończyła się moda na plastikowe ??
to wygląda jakby po drodze skoczył po 6 jajek .. u mnie w zieleniaku w takie torebki pakują
http://i919.photobucket.com/albums/a...oma/PBgpGR.jpg
trzeba w samolocie uważać na taką torebkę bo ...
http://www.visualphotos.com/photo/1x...ne_m210245.jpg

Edytowane przez mal00nie
Czas edycji: 2012-09-04 o 20:33
mal00nie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 21:54   #2135
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

haha jadę do piotra i pawła po torby

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 21:59   #2136
Onlycoffee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Vilqa Pokaż wiadomość
Dziś mnie zaskoczyła pewna licealistka. W mientowej asymetrycznej kiecce, ciapach z ćwiekami...ups...lordsach , z plecaczkiem lakierowanym n łańcuszku i z ćwiekami, arafatką i ramoneską z ekoceraty z ćwiekami. Tak przerośnięty jeż.
Też widziałam dziś taką młodą gniewną ubraną w... coś, co na legginsy było zdecydowanie zbyt luźne, zwisało jej z tyłka i powiewało na łydkach. W założeniu miały być to zapewne rurki z imitacji z skóry, ale wyglądały niestety jak z czarnej ceraty

Na podstawie obserwacji mogę również stwierdzić, że legginsy w panterkę są równie niefortunne jak te w galaktykę.
Onlycoffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 23:18   #2137
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość
Tragedia po prostu ale niestety taką mamy dzisiejsza młodzież
I rodziców, którzy na to pozwalają.
Przecież 30 lat temu młodzież też miała swoje bunty, jak to młody człowiek. Ale jakoś rodzic potrafił dopilnować ubioru na tak ważne uroczystości. A może młodzi mieli do takich okazji większy szacunek i buntowali się kiedy indziej?

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Już była kiedyś na ten temat dyskusja - plecaki są wygodne, a do tego trzeba być eleganckim i chyba tylko osoba tego neirozumiejąca się czepia :P
Ale przecież jest tyle pięknych aktówek czy torebek. Serio musi tachać ten plecak?

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Cytat:
Napisane przez vilqa Pokaż wiadomość
ja to czasem i z pokaźną torbą sportową jadę. Po pracy na trening, na który muszę mieć trochę gratów, do papierowej torby albo tędi shoppera z zary shinai mi nie wejdzie.
I już teraz mam to gdzieś, że tam czasem pańcie coś skomentują, że jak to tak, do spódnicy i koszuli z torbą sportową.

Dziś mnie zaskoczyła pewna licealistka. W mientowej asymetrycznej kiecce, ciapach z ćwiekami...ups...lordsach , z plecaczkiem lakierowanym n łańcuszku i z ćwiekami, arafatką i ramoneską z ekoceraty z ćwiekami. tak przerośnięty jeż.

i ktoś tu, na wizażu pyta, jakie sobie kupić kapcie do chodzenia po domu
Mother Hedgehog jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 23:20   #2138
nicRu
maszyna, nie człowiek

Tak, bo jak się wtedy dowiedziałam plecak jest po to, by nie męczyć kręgosłupa.
nicRu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 23:25   #2139
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez cute poison Pokaż wiadomość
to że ją zgwałcił nadal nie jest jej winą
Przykro mi bardzo ale nawet mądry pan mecenas mi mówił, że "powinno się unikać stwarzania sytuacji ryzykownych". Tak więc na logikę - nie będę szła sama nocą przez miasto. Nie będę schlana na maks abo jeszcze ktoś mnie przeleci a ja nawet nie zauważę.

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Ej spoko... ja nie usprawiedliwiam żadnych takich zachowań. Po prostu tego typu ubiór i zachowanie czy stan upojenia alkoholowego, może sprowokować jakiegoś chorego zwyrodnialca . Fajnie, jakby dziewczyny miały to na uwadze.
To nawet nie trzeba być chorym zwyrodnialcem. Kolega równie pijany może się zagalopować a ostatecznie zgwałcić.

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Cytat:
Napisane przez rickybobby Pokaż wiadomość
Ciekawe czy jakby ktos ja zgwałcił to by siebie obwiniała
Kretynka
Pewnie akurat uważałaby siebie za pokrzywdzoną

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Cytat:

Moze Fashionelka?

Ja chyba wiem kto, autorka tych wypocin: http://natemat.pl/29329,modowe-fobie...pedaly-i-ruscy
Stary 2012-09-04, 23:53   #2140
Wampierz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mother Hedgehog Pokaż wiadomość
Przykro mi bardzo ale nawet mądry pan mecenas mi mówił, że "powinno się unikać stwarzania sytuacji ryzykownych". Tak więc na logikę - nie będę szła sama nocą przez miasto. Nie będę schlana na maks abo jeszcze ktoś mnie przeleci a ja nawet nie zauważę.
Sory, ale to jest bez sensu. Czasme trzeba wrócić samej, w nocy czy nie. Zimą jest ciemno od szesnastej. Czy kobieta, która jest sama poza domem po zmroku prosi się o gwałt? Z kolei jak prosi o odprowadzenie to jest histeryczką?

To są takie nieprzemyślane bzdury, które ludzie bezrefleksyjnie powtarzają. Będąc kobietą jesteś narażona na gwałt, czy to znaczy że masz nie być kobietą? Ludzie są też narażeni na rabunek, kradzież i co, wszystko ich wina?

Wiadomo jest, że lepiej unikac ryzyka, ale to nie jest tak że wina spada na ofiarę... kobieta "prowokuje strojem", ale mężczyźni jakoś nie prowokują pieniędzmi, albo tym że przechodzili obok akurat gdy ktoś miał ochotę spuścić komuś wp...dol. Mając samochód też prowokujesz do kradzieży?
Stary 2012-09-05, 00:06   #2141
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez Wampierz Pokaż wiadomość
Sory, ale to jest bez sensu. Czasme trzeba wrócić samej, w nocy czy nie. Zimą jest ciemno od szesnastej. Czy kobieta, która jest sama poza domem po zmroku prosi się o gwałt? Z kolei jak prosi o odprowadzenie to jest histeryczką?

To są takie nieprzemyślane bzdury, które ludzie bezrefleksyjnie powtarzają. Będąc kobietą jesteś narażona na gwałt, czy to znaczy że masz nie być kobietą? Ludzie są też narażeni na rabunek, kradzież i co, wszystko ich wina?

Wiadomo jest, że lepiej unikac ryzyka, ale to nie jest tak że wina spada na ofiarę... kobieta "prowokuje strojem", ale mężczyźni jakoś nie prowokują pieniędzmi, albo tym że przechodzili obok akurat gdy ktoś miał ochotę spuścić komuś wp...dol. Mając samochód też prowokujesz do kradzieży?

Dokładnie. Tak, jak już ktoś wcześniej powiedział, kobieta powinna móc nago się przejść po ulicy i nikt nie ma prawa jej tknąć.

Stary 2012-09-05, 02:52   #2142
lagerfeldised
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
A potem "mamo mamo jakiś pan mnie zgwałcił"

Okropny komentarz, nawet pół-żartem... Zdziwiłam się troszkę.
Stary 2012-09-05, 14:13   #2143
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lagerfeldised Pokaż wiadomość

Okropny komentarz, nawet pół-żartem... Zdziwiłam się troszkę.
Jeśli nie czytałaś dalej o co mi chodziło, to dziw się dalej .

http://3.bp.blogspot.com/-X35sRbvzw3...0/DSC02194.JPG - z bloga Honey, ach ci fani Lady zGagi
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 15:55   #2144
new_me
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magyarparaszt Pokaż wiadomość
Dokładnie. Tak, jak już ktoś wcześniej powiedział, kobieta powinna móc nago się przejść po ulicy i nikt nie ma prawa jej tknąć.
dla mnie akurat to to troche tak jak : powinnam moc chodzic srodkiem nieoswietlonej ulicy w nocy i nikt nie ma prawa mnie przejechac;
nie jestem zwolenniczka pogladu ze kobieta ktora zostala zgwalcona prowokowala sprawce ale trzeba miec swiadomosc zagrozenia...

hehe dobry ten krzyz na
new_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 16:00   #2145
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez new_me Pokaż wiadomość
dla mnie akurat to to troche tak jak : powinnam moc chodzic srodkiem nieoswietlonej ulicy w nocy i nikt nie ma prawa mnie przejechac;
nie jestem zwolenniczka pogladu ze kobieta ktora zostala zgwalcona prowokowala sprawce ale trzeba miec swiadomosc zagrozenia...

hehe dobry ten krzyz na
podobnie jak: czy ktokolwiek zostawia np. laptopa na stoliku w galerii handlowej, gdy idzie do WC? rower bez przypięcia? otwarte auto, gdy idzie na zakupy?

jedynie idiota.

a przecież można tłumaczyć, co nasze to nasze, nikt nie ma prawa tknąć naszej własności.

trzeba mieć trochę oleju w głowie i wyobraźni, by przeżyć w miejskiej dżungli ;-)

my mamy zdrowe poglądy, więc to normalne, że w naszym mniemaniu nikt nie ma prawa nikogo napaść, okraść itp. Ale no właśnie - robią to ludzie o spaczonym spojrzeniu na świat, dla których zazwyczaj żadne zasady nie mają prawa bytu, a jedynie własna przyjemność i korzyść ;-)

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2012-09-05 o 16:02
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 16:07   #2146
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:

Poczytaj ze zrozumieniem. Pan mecenas nie miał na myśli "proszenie się o gwałt tylko proszenie się o pecha". Jak jest ciemno to staram się wracać z kimś, lub nie wiem, zamówić taxi? Cokolwiek byleby nie iść ulicą sama po ciemku. A już tym bardziej po zakrapianej imprezie.

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:

hehe dobry ten krzyz na
Dokładnie
Stary 2012-09-05, 16:36   #2147
Wampierz
Zakorzenienie

Cytat:
Poczytaj ze zrozumieniem. Pan mecenas nie miał na myśli "proszenie się o gwałt tylko proszenie się o pecha". Jak jest ciemno to staram się wracać z kimś, lub nie wiem, zamówić taxi? Cokolwiek byleby nie iść ulicą sama po ciemku. A już tym bardziej po zakrapianej imprezie.
Czym innym jest ograniczanie ryzyka, czym innym sugerowanie że nie zmniejszenie go zwiększa winę. Lub jest winą. O co w ogóle chodzi? Albo nie jest jest winą lbo nie jest a nie "tak, ale". Jakie ale? Albo kobieta ma praw chodzić po ulicy sama, albo sama się prosi. Wiesz jak płynna jest granica "co się powinno"? Najczęsciej ustalana po fakcie.

Kobieto, czasem trzeba iść samej po ciemku. nie każdy, nie zawsze ma pieniądze na taksówkę. Nie zawsze jest czas przemyśleć wszytskie za i przeciw, to juz jakaś paranoja. Sto razy przejdziesz którędyś i ok, za kolejnym ktoś cię napadnie i wtedy to będzie twoja wina, ze tam byłaś?

Już nie wspominając, że nie tylko w ciemnych zaułkach zdarzają się gwałty.

A co jeśłi mieszkasz w ciemnym zaułku, masz nie wychodzić po zmroku?

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Cytat:
Nie, zupełnie nie tak. Chodzenie środkiem ulicy jest jest łamanaiem przepisów. Porównanie brzmi raczej:
Powinnam móc chodzić chodnikiem i nikt nie ma prawa mnie przejechać.
Czasem jednak ktoś potrąci pieszego na chodniku. Co wtedy mówisz - "nie powinien był wjechać na chodnik" czy "widocznie pieszy szedł za blisko jezdni a w ogóle co tam robił. Mógł wziać taksówkę"

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
podobnie jak: czy ktokolwiek zostawia np. laptopa na stoliku w galerii handlowej, gdy idzie do WC? rower bez przypięcia? otwarte auto, gdy idzie na zakupy?

jedynie idiota.

a przecież można tłumaczyć, co nasze to nasze, nikt nie ma prawa tknąć naszej własności.

trzeba mieć trochę oleju w głowie i wyobraźni, by przeżyć w miejskiej dżungli ;-)

my mamy zdrowe poglądy, więc to normalne, że w naszym mniemaniu nikt nie ma prawa nikogo napaść, okraść itp. Ale no właśnie - robią to ludzie o spaczonym spojrzeniu na świat, dla których zazwyczaj żadne zasady nie mają prawa bytu, a jedynie własna przyjemność i korzyść ;-)
Kulawe te wasze porównania... po pierwsze, nie mówimy o kradzieży potajemnie tylko o napadzie. W ten sposób. idziesz ulicą z laptopem. Czy masz ochroniarza? Przykułaś laptopa do nadgarstka kajdankami? Nie, wic się prosisz o napaść.

Bo zgodnie to z twoją logiką. Stoisz w tłumie, patrzysz np. na wystawę. Nagle ktoś kąłdzie ci rękę na tyłku. Nie możesz go winić, bo akurat nie patrzyłaś na sój tyłek, nie pilnowałaś go. Jeśli jeszcze ręce masz zajęte to w ogóle.

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Najlepsza analogia:
http://feministphilosophers.files.wo...5p7ho1_500.jpg
Stary 2012-09-05, 17:20   #2148
cute poison
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Zioło Pokaż wiadomość
Ja też taką znam, co uważa, że gwałt to zawsze wina kobiety, więc może dlatego tak zareagowałam... też kobieta, katechetka

Edytowane przez cute poison
Czas edycji: 2012-12-15 o 17:08
cute poison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 19:37   #2149
Wampierz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cute poison Pokaż wiadomość
ta o której pisałam to też siostra, która uczyła religii. niestety dziwne poglądy są przekazywane przez katechetów
Mnie swojego czasu rozwaliła moja nauczycielka biologii w ósmej klasie podstawówki (jeszcze chodziłam do tej ośmioklasowej) pewnego razu mieliśmy z nią taką luźniejszą rozmowę, uczniowie zadawali pytania i zeszło jakoś na pytania o związki, seks itp. a ta powiedziała, że ona uważa, że to dziewczyna jest odpowiedzialna za "wpadkę" bo to dziewczyna "pozwala" chłopakowi na seks, wiec to ona powinna wziąć odpowiedzialność.
Szczęka pod stół.
A potem w Polsce tatusiowie nagminnie nie płacą alimentów, no pewnie. Bo to kobiety wina wszystko... niech cierpi za grzech Ewy.
Stary 2012-09-05, 20:10   #2150
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Czym innym jest ograniczanie ryzyka, czym innym sugerowanie że nie zmniejszenie go zwiększa winę. Lub jest winą. O co w ogóle chodzi? Albo nie jest jest winą lbo nie jest a nie "tak, ale". Jakie ale? Albo kobieta ma praw chodzić po ulicy sama, albo sama się prosi. Wiesz jak płynna jest granica "co się powinno"? Najczęsciej ustalana po fakcie.

Kobieto, czasem trzeba iść samej po ciemku. nie każdy, nie zawsze ma pieniądze na taksówkę. Nie zawsze jest czas przemyśleć wszytskie za i przeciw, to juz jakaś paranoja. Sto razy przejdziesz którędyś i ok, za kolejnym ktoś cię napadnie i wtedy to będzie twoja wina, ze tam byłaś?

Już nie wspominając, że nie tylko w ciemnych zaułkach zdarzają się gwałty.

A co jeśłi mieszkasz w ciemnym zaułku, masz nie wychodzić po zmroku?

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Nie, zupełnie nie tak. Chodzenie środkiem ulicy jest jest łamanaiem przepisów. Porównanie brzmi raczej:
Czasem jednak ktoś potrąci pieszego na chodniku. Co wtedy mówisz - "nie powinien był wjechać na chodnik" czy "widocznie pieszy szedł za blisko jezdni a w ogóle co tam robił. Mógł wziać taksówkę"

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Kulawe te wasze porównania... po pierwsze, nie mówimy o kradzieży potajemnie tylko o napadzie. W ten sposób. idziesz ulicą z laptopem. Czy masz ochroniarza? Przykułaś laptopa do nadgarstka kajdankami? Nie, wic się prosisz o napaść.

Bo zgodnie to z twoją logiką. Stoisz w tłumie, patrzysz np. na wystawę. Nagle ktoś kąłdzie ci rękę na tyłku. Nie możesz go winić, bo akurat nie patrzyłaś na sój tyłek, nie pilnowałaś go. Jeśli jeszcze ręce masz zajęte to w ogóle.

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Najlepsza analogia:
http://feministphilosophers.files.wo...5p7ho1_500.jpg
Ty chyba na prawdę nie rozumiesz co napisałam.
Stary 2012-09-05, 20:21   #2151
new_me
Zadomowienie

Cytat:
ale to tez nie chodzi o to ze kobieta to gorszy gatunek i nie moze wracac sama... wracanie pijanej kobiety, w skapym stroju, na mega szpilkach ( moze tez byc zaatakowana np przez grupke dziewczyn nie lubiacych "laseczek") moze byc tak samo niebezpieczne jak np nocna wycieczka kibica klubu X na osiedle opanowane przez zwolennikow klubu Y

a tak juz w temacie, dzis (bylo u mnie straasznie goraco) widzialam kobiete odbierajaca dziecko z przedszkola umaziana niebieskim cieniem i niebieska kredka, jakos dziwnie wygladala w tym pelnym sloncu + ten upal; cos w stylu sklepowej ze "zlotopolskich":cojes t:
Stary 2012-09-05, 21:48   #2152
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Yyyyy świadomość zagrożenia. Znaczy co dokładnie? Mam siedzieć w chacie, najlepiej nikogo nie wpuszczać, bo nigdy nic nie wiadomo.

I czy jak będę zgwałcona za dnia to mniej moja wina, niż w nocy?
Bo na cholerę się pchałam w nocy na ulicę.

Cytat:
Zgadzam się.

Przypomniała mi sie ta historia http://www.dailymail.co.uk/news/arti...st_read_module

:/

Stary 2012-09-05, 21:59   #2153
Wampierz
Zakorzenienie

Cytat:
Ty chyba na prawdę nie rozumiesz co napisałam.
Albo ty tego, co ja piszę.
Sugerowanie, że kobieta powinna "minimalizować ryzyko" gwałtu jest przerzucaniem winy. Niestety. Dlatego powinno się naprawdę uważać, co się mówi na ten temat.

Poza tym to jest mit, że kobiety są gwałcone głównie w ciemnych zaułkach czy innych podejrzanych sytuacjach.
Tak naprawdę minimalizowanie ryzyka gwałtu to byłoby nie znajdowanie się nigdy samej z mężczyzną albo grupą mężczyzn.
A granica między dopuszczalnymi a ryzykownymi sytuacjami jest w głowie każdej osoby, dla ciebie to będzie np. założenie skąpego stroju i wracanie samej po pijaku nocą a dla kogos innego już fakt, że chodzisz sama po miescie nawet w dzień, nawet do pracy - bez męskiego opiekuna. Dlatego nie ma sensu próba ustalania takiej.

Proszę, nie bierzcie tej dyskusji do siebie, nie próbuję się z wami droczyć, po porstu uważam, że to jest bardzo, bardzo ważna kwestia i powinno się uważać, jakie inforacje i mity na temat gwałtu się rozpowszechnia. Nie powinno się wspierać szkodliwych postaw, nawet nieświadomie.

Edytowane przez Wampierz
Czas edycji: 2012-09-05 o 22:04
Wampierz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 22:46   #2154
lagerfeldised
Rozeznanie

Wampierz, zgadzam się co do joty.

Co to znaczy, żeby mieć zdrowy rozsądek? Nie chodzić w bieliźnie, czy nie chodzić w krótkiej spódniczce i bluzce z dekoltem? Zwyrodnialca nakręcą może i obcisłe jeansy. Komu decydować co jest prowokujące?

Ja widuję całą masę małolatek na krakowskim rynku, półnagie, pijane... Głupota i tyle, wiem o tym, ale to głupi wiek, głupie towarzystwo i pewnie rodzice, którzy nie są w stanie upilnować (a większość pewnie się stara, ale nastolatki to nastolatki).
Gdyby doszło do tragedii, to nigdy w życiu nie powiedziałabym, że którakolwiek z nich sama jest sobie winna, że mogła mieć więcej oleju w głowie i na tą imprezę iść w dłuższej spódniczce, co innego zostawić samochód z kluczykami w środku na parkingu, a co innego ubierać się seksownie.

Teoretycznie, to sam fakt bycia kobietą samotną na ulicy (tym laptopem w galerii ) jest już kuszeniem losu.
Stary 2012-09-05, 22:51   #2155
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:

Teoretycznie, to sam fakt bycia kobietą samotną na ulicy (tym laptopem w galerii ) jest już kuszeniem losu.
dlatego ja wracając po imprezie w środku nocy, zawsze staram się nie wracać samotnie, a np. z grupką znajomych. ewentualnie idę spać do koleżanki, do siebie mam dłuższą drogę, do niej 1 przystanek od Rynku.

miałam już kilka nieprzyjemnych sytuacji, więc cenię sobie własne bezpieczeństwo.
Stary 2012-09-05, 23:00   #2156
lagerfeldised
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
dlatego ja wracając po imprezie w środku nocy, zawsze staram się nie wracać samotnie, a np. z grupką znajomych. ewentualnie idę spać do koleżanki, do siebie mam dłuższą drogę, do niej 1 przystanek od Rynku.

miałam już kilka nieprzyjemnych sytuacji, więc cenię sobie własne bezpieczeństwo.
Jasne, ja też nigdy. Jeżeli mam kasę, to taxi, jeżeli nie mam, to wracam do kogoś, zawsze coś mi się udaje wymyślić i nigdy nie idę na nogach, ani nie jadę nocnym, a do Rynku mam tak z 15 minut na nogach.

Mimo wszystko byłam młodsza, głupsza i robiłam różne rzeczy... Więc jestem w stanie wiele zrozumieć i nigdy, w żadne sposób nie usprawiedliwiłabym bydlaka, nawet w najmniejszym stopniu.

Ktoś pisał o pijanym koledze, który się nie opanuje i dojdzie do gwałtu... Nie wyobrażam sobie tego zupełnie. Widywałam pijanych wielu swoich kolegów, sytuacje bywały różne, ale nie to nie i nigdy nie było wątpliwości.
Stary 2012-09-05, 23:06   #2157
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Jasne, ja też nigdy. Jeżeli mam kasę, to taxi, jeżeli nie mam, to wracam do kogoś, zawsze coś mi się udaje wymyślić i nigdy nie idę na nogach, ani nie jadę nocnym, a do Rynku mam tak z 15 minut na nogach.

Mimo wszystko byłam młodsza, głupsza i robiłam różne rzeczy... Więc jestem w stanie wiele zrozumieć i nigdy, w żadne sposób nie usprawiedliwiłabym bydlaka, nawet w najmniejszym stopniu.
ja też nie usprawiedliwiam ale też swoim zdrowiem i życiem nie mam zamiaru ryzykować, a dawniej, gdy byłam młodsza i głupsza to też byłam takim chojrakiem, co to w środku nocy sobie po krakowskich osiedlach hasa i nic mu nie jest ;-) ale człowiek uczy się na własnych błędach, oby tylko nie było za późno.

Cytat:
Ktoś pisał o pijanym koledze, który się nie opanuje i dojdzie do gwałtu... Nie wyobrażam sobie tego zupełnie. Widywałam pijanych wielu swoich kolegów, sytuacje bywały różne, ale nie to nie i nigdy nie było wątpliwości.
co do kumpli, to też sobie tego nie wyobrażam, a na wielu już imprezach byłam, mocno zakrapianych i żaden nie odważył się nawet tknąć.
Stary 2012-09-06, 09:23   #2158
new_me
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magyarparaszt Pokaż wiadomość
Yyyyy świadomość zagrożenia. Znaczy co dokładnie? Mam siedzieć w chacie, najlepiej nikogo nie wpuszczać, bo nigdy nic nie wiadomo.
hm.. np ja nie wracam pewnymi miejscami ( w ktorych gwalty i proby gwaltow sie zdarzaly) chociaz gdybym chciala wracac z imprezy pieszo skrocily by powrot z 30 do 12 minut, nawet za dnia boje sie troche sama tamtendy chodzic
Stary 2012-09-06, 09:43   #2159
kennedy
Zakorzenienie

w Krk w zeszlym roku taksowkarz zgwlacil dziewczyne ktora wiozl.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 09:49   #2160
new_me
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
w Krk w zeszlym roku taksowkarz zgwlacil dziewczyne ktora wiozl.
albo ten kierowca autobusu ktory zabil dziewczyne ktora "przejechala" swoj przystanek
ja zawsze jak nie chce mi sie czekac na autobus albo zaczynaja sie jakies "ewenementy" przysiadywac odrazu dzwonie po taxi, mam jedna ulubiona ze wzgledu na cene (te z krk beda wiedzialy pewnie jaka :P) ale jak widac kazdy moze okazac sie psycholem psycholem..
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości