|
|
#2131 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.VI
Zgadzam się, kretynka
. Jednakże takie dziewczyny, szczególnie pijane i w bluzkach udających sukienki, powinny mieć się chyba bardziej na baczności. W sumie podziwiam za odwagę, bo ja bym tak z domu nie wyszła .
|
|
|
|
#2132 |
|
Raczkowanie
|
Jak bardzo mode kocham tak nie zrozumiem jak to jest mozliwe ze ktos jest w stanie zaplacic 800 zl za papierowa torebke Jil Sander.
Moze Fashionelka? ![]() http://www.ln-cc.com/invt/jil0110027car Juz sold out, ale planuje kupic pare torebek papierowych i namazac logo, pelen lans.
|
#2133 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to wygląda jakby po drodze skoczył po 6 jajek .. u mnie w zieleniaku w takie torebki pakują ![]() http://i919.photobucket.com/albums/a...oma/PBgpGR.jpg trzeba w samolocie uważać na taką torebkę bo ... http://www.visualphotos.com/photo/1x...ne_m210245.jpg
![]() Edytowane przez mal00nie Czas edycji: 2012-09-04 o 20:33 |
|
|
|
|
#2135 |
|
Ha ha ha ha ha
|
haha jadę do piotra i pawła po torby
|
|
#2136 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Na podstawie obserwacji mogę również stwierdzić, że legginsy w panterkę są równie niefortunne jak te w galaktykę. |
|
|
|
|
#2137 | ||
|
BAN stały
|
I rodziców, którzy na to pozwalają.
Przecież 30 lat temu młodzież też miała swoje bunty, jak to młody człowiek. Ale jakoś rodzic potrafił dopilnować ubioru na tak ważne uroczystości. A może młodzi mieli do takich okazji większy szacunek i buntowali się kiedy indziej? ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2138 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Tak, bo jak się wtedy dowiedziałam plecak jest po to, by nie męczyć kręgosłupa.
|
|
|
|
#2139 | ||
|
BAN stały
|
Przykro mi bardzo ale nawet mądry pan mecenas mi mówił, że "powinno się unikać stwarzania sytuacji ryzykownych". Tak więc na logikę - nie będę szła sama nocą przez miasto. Nie będę schlana na maks abo jeszcze ktoś mnie przeleci a ja nawet nie zauważę.
---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Pewnie akurat uważałaby siebie za pokrzywdzoną ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To są takie nieprzemyślane bzdury, które ludzie bezrefleksyjnie powtarzają. Będąc kobietą jesteś narażona na gwałt, czy to znaczy że masz nie być kobietą? Ludzie są też narażeni na rabunek, kradzież i co, wszystko ich wina? Wiadomo jest, że lepiej unikac ryzyka, ale to nie jest tak że wina spada na ofiarę... kobieta "prowokuje strojem", ale mężczyźni jakoś nie prowokują pieniędzmi, albo tym że przechodzili obok akurat gdy ktoś miał ochotę spuścić komuś wp...dol. Mając samochód też prowokujesz do kradzieży?
|
|
#2141 | |
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
Dokładnie. Tak, jak już ktoś wcześniej powiedział, kobieta powinna móc nago się przejść po ulicy i nikt nie ma prawa jej tknąć.
|
|
|
#2142 |
|
Rozeznanie
|
Okropny komentarz, nawet pół-żartem... Zdziwiłam się troszkę.
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli nie czytałaś dalej o co mi chodziło, to dziw się dalej
.http://3.bp.blogspot.com/-X35sRbvzw3...0/DSC02194.JPG - z bloga Honey, ach ci fani Lady zGagi
|
|
|
|
#2144 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie jestem zwolenniczka pogladu ze kobieta ktora zostala zgwalcona prowokowala sprawce ale trzeba miec swiadomosc zagrozenia... hehe dobry ten krzyz na |
|
|
|
|
#2145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedynie idiota. a przecież można tłumaczyć, co nasze to nasze, nikt nie ma prawa tknąć naszej własności. trzeba mieć trochę oleju w głowie i wyobraźni, by przeżyć w miejskiej dżungli ;-) my mamy zdrowe poglądy, więc to normalne, że w naszym mniemaniu nikt nie ma prawa nikogo napaść, okraść itp. Ale no właśnie - robią to ludzie o spaczonym spojrzeniu na świat, dla których zazwyczaj żadne zasady nie mają prawa bytu, a jedynie własna przyjemność i korzyść ;-)
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2012-09-05 o 16:02 |
|
|
|
|
#2146 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2147 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kobieto, czasem trzeba iść samej po ciemku. nie każdy, nie zawsze ma pieniądze na taksówkę. Nie zawsze jest czas przemyśleć wszytskie za i przeciw, to juz jakaś paranoja. Sto razy przejdziesz którędyś i ok, za kolejnym ktoś cię napadnie i wtedy to będzie twoja wina, ze tam byłaś? Już nie wspominając, że nie tylko w ciemnych zaułkach zdarzają się gwałty. ![]() A co jeśłi mieszkasz w ciemnym zaułku, masz nie wychodzić po zmroku? ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
Powinnam móc chodzić chodnikiem i nikt nie ma prawa mnie przejechać. Czasem jednak ktoś potrąci pieszego na chodniku. Co wtedy mówisz - "nie powinien był wjechać na chodnik" czy "widocznie pieszy szedł za blisko jezdni a w ogóle co tam robił. Mógł wziać taksówkę" ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Cytat:
Bo zgodnie to z twoją logiką. Stoisz w tłumie, patrzysz np. na wystawę. Nagle ktoś kąłdzie ci rękę na tyłku. Nie możesz go winić, bo akurat nie patrzyłaś na sój tyłek, nie pilnowałaś go. Jeśli jeszcze ręce masz zajęte to w ogóle. ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Najlepsza analogia: http://feministphilosophers.files.wo...5p7ho1_500.jpg
|
|
#2148 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez cute poison Czas edycji: 2012-12-15 o 17:08 |
|
|
|
|
#2149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczęka pod stół. A potem w Polsce tatusiowie nagminnie nie płacą alimentów, no pewnie. Bo to kobiety wina wszystko... niech cierpi za grzech Ewy.
|
|
#2150 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2151 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) moze byc tak samo niebezpieczne jak np nocna wycieczka kibica klubu X na osiedle opanowane przez zwolennikow klubu Y a tak juz w temacie, dzis (bylo u mnie straasznie goraco) widzialam kobiete odbierajaca dziecko z przedszkola umaziana niebieskim cieniem i niebieska kredka, jakos dziwnie wygladala w tym pelnym sloncu + ten upal; cos w stylu sklepowej ze "zlotopolskich":cojes t: |
|
|
|
|
#2152 | ||
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
Mam siedzieć w chacie, najlepiej nikogo nie wpuszczać, bo nigdy nic nie wiadomo.I czy jak będę zgwałcona za dnia to mniej moja wina, niż w nocy? Bo na cholerę się pchałam w nocy na ulicę. Cytat:
Przypomniała mi sie ta historia http://www.dailymail.co.uk/news/arti...st_read_module :/
|
|
|
#2153 |
|
Zakorzenienie
|
Albo ty tego, co ja piszę.
Sugerowanie, że kobieta powinna "minimalizować ryzyko" gwałtu jest przerzucaniem winy. Niestety. Dlatego powinno się naprawdę uważać, co się mówi na ten temat. Poza tym to jest mit, że kobiety są gwałcone głównie w ciemnych zaułkach czy innych podejrzanych sytuacjach. Tak naprawdę minimalizowanie ryzyka gwałtu to byłoby nie znajdowanie się nigdy samej z mężczyzną albo grupą mężczyzn. A granica między dopuszczalnymi a ryzykownymi sytuacjami jest w głowie każdej osoby, dla ciebie to będzie np. założenie skąpego stroju i wracanie samej po pijaku nocą a dla kogos innego już fakt, że chodzisz sama po miescie nawet w dzień, nawet do pracy - bez męskiego opiekuna. Dlatego nie ma sensu próba ustalania takiej. Proszę, nie bierzcie tej dyskusji do siebie, nie próbuję się z wami droczyć, po porstu uważam, że to jest bardzo, bardzo ważna kwestia i powinno się uważać, jakie inforacje i mity na temat gwałtu się rozpowszechnia. Nie powinno się wspierać szkodliwych postaw, nawet nieświadomie.
Blog o analizie kolorystycznej Edytowane przez Wampierz Czas edycji: 2012-09-05 o 22:04 |
|
|
|
#2154 |
|
Rozeznanie
|
Wampierz, zgadzam się co do joty.
Co to znaczy, żeby mieć zdrowy rozsądek? Nie chodzić w bieliźnie, czy nie chodzić w krótkiej spódniczce i bluzce z dekoltem? Zwyrodnialca nakręcą może i obcisłe jeansy. Komu decydować co jest prowokujące? Ja widuję całą masę małolatek na krakowskim rynku, półnagie, pijane... Głupota i tyle, wiem o tym, ale to głupi wiek, głupie towarzystwo i pewnie rodzice, którzy nie są w stanie upilnować (a większość pewnie się stara, ale nastolatki to nastolatki). Gdyby doszło do tragedii, to nigdy w życiu nie powiedziałabym, że którakolwiek z nich sama jest sobie winna, że mogła mieć więcej oleju w głowie i na tą imprezę iść w dłuższej spódniczce, co innego zostawić samochód z kluczykami w środku na parkingu, a co innego ubierać się seksownie. Teoretycznie, to sam fakt bycia kobietą samotną na ulicy (tym laptopem w galerii ) jest już kuszeniem losu.
|
#2155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam już kilka nieprzyjemnych sytuacji, więc cenię sobie własne bezpieczeństwo.
|
|
#2156 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mimo wszystko byłam młodsza, głupsza i robiłam różne rzeczy... Więc jestem w stanie wiele zrozumieć i nigdy, w żadne sposób nie usprawiedliwiłabym bydlaka, nawet w najmniejszym stopniu. Ktoś pisał o pijanym koledze, który się nie opanuje i dojdzie do gwałtu... Nie wyobrażam sobie tego zupełnie. Widywałam pijanych wielu swoich kolegów, sytuacje bywały różne, ale nie to nie i nigdy nie było wątpliwości.
|
|
#2157 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to też byłam takim chojrakiem, co to w środku nocy sobie po krakowskich osiedlach hasa i nic mu nie jest ;-) ale człowiek uczy się na własnych błędach, oby tylko nie było za późno. Cytat:
i żaden nie odważył się nawet tknąć.
|
|
#2158 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2159 |
|
Zakorzenienie
|
w Krk w zeszlym roku taksowkarz zgwlacil dziewczyne ktora wiozl.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
#2160 |
|
Zadomowienie
|
albo ten kierowca autobusu ktory zabil dziewczyne ktora "przejechala" swoj przystanek
![]() ja zawsze jak nie chce mi sie czekac na autobus albo zaczynaja sie jakies "ewenementy" przysiadywac odrazu dzwonie po taxi, mam jedna ulubiona ze wzgledu na cene (te z krk beda wiedzialy pewnie jaka :P) ale jak widac kazdy moze okazac sie psycholem psycholem.. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:28.

. Jednakże takie dziewczyny, szczególnie pijane i w bluzkach udających sukienki, powinny mieć się chyba bardziej na baczności. W sumie podziwiam za odwagę, bo ja bym tak z domu nie wyszła
.

. Fajnie, jakby dziewczyny miały to na uwadze.