|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XIII
Cytat:
|
|
|
|
|
#1142 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie dziś pada deszcz więc nie ruszam się dziś z domu aż do wieczora
Dlatego siedzę właśnie z olejem z pestek dyni nałożonym na mixa woda+d-pantenol+aloes+krem z biedronki+isana z babassu+masełko isany z masłem shea Mam zamiar zmyć to po południu facellem i nałożyć maskę zieloną romantic z dodatkiem 2 kropel oleju arachidowego Ostatnio moje włoski kochają taki zestaw
|
|
|
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
już znalazłam, Papiszynka pisała : Bingo jest w Tesco w Gdyni na Nowowiczlińskiej
|
#1144 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chciałabym też rzec, że w Realu na Wzgórzu jest całe stoisko z dobrociami co włosów z Mariona muszę poczytać, co jest warte uwagi ![]() Dzisiaj mam znowu wporzo włoski chyba znalazłam dobry schemat dla mnie czyli olej na noc, rano mycie (barwa żurawinowa bardzo mi służy ), bezsilikonowa maska/odżywka pomieszana z kilkoma kroplami oleju, spłukiwanie, odżywka z silikonem (u mnie Dove).Wczoraj poszedł Hipp na włoski, mycie rano barwą, Isana z Babassu pomieszana z Hippem (żałuję, że nie dodałam gliceryny), i na to Dove oil care ale po Biovaxie był lepszy efekt chciałam wczoraj wrzucić foty, ale komp się zbuntował, może dzisiaj się uda.---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#1145 |
|
Zakorzenienie
|
hej; ja ostatnio umyłam włosy loreal tym zielonym bez silikonów a potem odżywką garniera naturalną i super, kręcą mi się włosy
2017 : picie H2O czytanie książek ubieranie się kobieco nie przejmowanie się głupotami regularnie spisywanie wydatków angielski: fce + filmy i seriale głosowanie na lp 3 patenty żeglarskie V i VI nauka pływania c.d. Zakochana od 12.11.2015 roku
|
|
|
|
#1146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ciekawe jak ja tam trafię, miałam nadzieję, że chociaż blisko skm będzie a co do włosów to super, że wiesz co lubią i potrafisz im dogodzić
|
|
#1147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
ja właśnie zrobiłam mixa (dopiero będzie I mycie od poniedziałku! po tej farbie tak mi się włosy trzymaly bez tłuszczu )a więc siedzi mi na głowie: hegron, bingacz shea, olej winogronowy, alterra papajowa, oliwka BD i maść BD i nie wiem co się przyczyniło , ale zapach to wszystko ma intensywny ;p najpierw czułam tylko Hegrona albo Bingacza, teraz papaję podbitą czymś no masa ![]() nie wiem czy po farbowaniu lepiej się skupić na nawilżaniu czy proteinowaniu? nie wiem czy sobie ubzdurałam czy to prawda, że proteiny przez pierwsze 2 tygodnie po farbowaniu mogą kolor wypłukiwać?Papiszynko jak już będziesz wiedziała co jest warte uwagi z Mariona to zdaj relację proszę u mnie też jest stoisko z nim, a ciągle mam wrażenie, że to krytykowana firma i odchodzę ;p
Edytowane przez Dinulka Czas edycji: 2012-09-06 o 11:15 |
|
|
|
#1149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z pętli na Oliwie mam już całkiem blisko ale to będzie wyprawa po bingacze, będę musiała od razu kupić zapas na cały rok.
|
|
#1150 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie udzielałam się na forum w ostatnim czasie, ale często zaglądam ![]() Jeśli chodzi o farbowanie: to zależy jaką farbę kładłaś. Na swoim przykładzie wiem, że moje po farbowaniu przede wszystkim chcą bardzo "pić". Więc dlatego po spłukaniu farby z włosów stosuję "kurację mocno nawilżającą", tj, zależy jaką mam maskę czy odżywkę, ale chodzi o to, żeby to była bomba nawilżaczy. Z domowych produktów dodaję miodu ![]()
|
|
#1151 |
|
Zakorzenienie
|
Lekki przyklap po olejach i masce nałożonej na skalp, ale za to w końcu idealne nawilżenie
uwielbiam tego Bingacza z shea.
|
#1152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miodu na razie nie dodaję, bo może rozjasniać, a mi kolor sie tak szybko wypłukiwał do tej pory, że na razie odczekam żeby się jakoś przyjął.w ogóle ta fryzjerka mi nie rozjaśniła odrostów tylko nałożyła ciemną farbę na całość i tam gdzie odrosty włosy mam czarne, a resztę już jaśniejszą troche i bardziej w takim odcieniu jak chciałam popielatym, a jak wezmę włosy do góry czy w kucyka/warkocza do ćwiczeń to wyglądam jakbym miała czaaaarne włosy i już widzę, że w czarnym mi nie do twarzy |
|
|
|
|
#1153 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pochwalę się: Robiłam porządki w kom. w zdjęciach - no i tam co jakiś czas zdjęcia włosowe. Pielęgnuję od początku grudnia mniej więcej i: na pewno urosły - z tyłu widać bo z przodu to nie bardzo 2) miałam z tyłu z boku takie duże przerzedzenie - specjalnie robiłam tak zdjęcia by wyszło i nie widać go
zagęścić włosy ![]() od 11 listopada - drożdże od 7 listopada - skalpel Edytowane przez kuleczkka Czas edycji: 2012-09-06 o 12:21 |
|
|
|
|
#1154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pokaż nam zdjecia!! ![]() a ja dzisiaj mam smutny dzień - znalazłam kolejny siwy włos... chyba muszę zacząć stosować indyjskie pudry i sprawdzić czy rzeczywiście hamują siwienie.. najgorsze, że te włosy siwe są takie sztywne i odstają, więc powoli zaczyna być je widać..
|
|
#1155 |
|
Raczkowanie
|
hejka
![]() dziewczyny byłam u lekarza w sprawie wypadania włosów i dał mi do wcierania na alkoholu robione i przepisał gelacet czyli biotyna i żelatyna, się okazało ,że wypadnie to skutek przerwania antykoncepcji. a kupiłam ostatnio odżywkę bs ziaja-plantica czarna rzepa za 2,8zł ale skład ma dziwny, inny niż na kwcagua, cetaryl alcohol,cetrimonium chloride, dimethicone, isopropyl myristate, paraffinum liquidum, propylene glycol, raphanus sativus ( radish), root extract, panthenol. aloe barbadensis leaf extract, simmondsia chinensis (jojoba) seed oil, trilaureth-4 phosphate, cyamopsis tetragonolobus gum, sodium benzoate, 2bromo-2- nitropropane-1, 3-doil, parfum, alpha-isomethyl lonone, butylphenyl methylpropional. benzyl salicylate, hexyl cinnamal, citronellol, limonene, benzyl benzoate, eugenol, citric acid. i teraz nie wiem czy używać, bo nie spr składu jak kupowałam widzę silikon i parafinę, odżywka bez spłukiwania parafina wymaga sls do zmycia , już sama nie wiem co myślicie o tej odżywce??
|
#1156 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mam za duży wybór, a to zawsze szkodzi![]() Cytat:
|
|
#1157 |
|
Rozeznanie
|
nie no trochę jeszcze widać
ale mniej na pewno
|
#1158 |
|
Zakorzenienie
|
po każdym oleju tak miałam, dlatego prawie nigdy nie nakładałam na skalp. ale miałam nadzieję, żę jak nałożę na krótko to będzie lepiej...
czyli z maceratu łopianowego nici ![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- ale ładnie błyszczą!
|
#1159 |
|
Rozeznanie
|
chciałam dać d tego zdjęcie porównawcze ale pewnie się spaliło ze wstydu
|
#1160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oczywiście nie musisz tutaj, ale mogłabyś mi powiedzieć, co bierzesz? Może być PW
Edytowane przez kascysko Czas edycji: 2012-09-06 o 13:03 |
|
|
|
|
#1162 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam chorą tarczycę, lekarz nie może mi już od dłuższego czasu ustawić leków - biorę Eutyrox. a ginekolgicznych hormonów nie badałam, ale raczej wszystko ok, zresztą pewnie jak by nie było ok to i tak stwierdzą, za wcześnie na pełną stabilizacje po porodzie - zresztą jeszcze karmię córkę.
zagęścić włosy ![]() od 11 listopada - drożdże od 7 listopada - skalpel Edytowane przez kuleczkka Czas edycji: 2012-09-06 o 13:51 |
|
|
|
|
#1163 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wróciłam z olejem sezamowym, tłoczonym na zimno, nieoczyszczonym. Czy taki mogę nakładać na włosy? Nawet nie wiedziałam, że w takiej małej mieścinie jest sklep z tyloma olejkami. Był nawet z wiesiołka
|
|
#1164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiadam Wam - jesień idzie wielkimi krokami. Stopy mam zimne jak u trupa, a włosy zaczynają lecieć
|
|
#1165 | |
|
Zadomowienie
|
Pięknie się błyszczą
---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
Tak więc zmiana planów. Dziś olej sezamowy na całą noc zamiast masełka. A no..Czuć jesienne powietrze... Dziś u mnie tylko 15 stopni...
|
|
#1166 |
|
Zakorzenienie
|
kuleczko śliczne włosy
![]() a ja poszłam zmyć mojego mixa Johnsonem jako I próbę i... jakiś dziwny on jest. Ciężej mi sie myło nim niż BD, a włosy przy spłukiwaniu jakieś takie sztywne i szorstkie. Ciekawe czy chociaz domyłam tę miksturę. Nałożyłam Biovaxa i siedzę z nim teraz. Najgorsze, że przy myciu tyle włosów mi poleciało i miałyście rację, że potem spirulina już nie drażni nosa na twarzy mi za bardzo nie pomogła, ale odpukać ramionka podreperowała. Dam ja następnym razem na pośladki i może na łydki? mam problem z łydkami, krostki mi wyskakują ;p mogłybyście zerknąć na te dwa składy płynów do intymnej? powiedzcie proszę czy któryś z nich ma wystarczajaco bezpieczny sklad i do higieny intymnej i szampon i żel do twarzy? 1) Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Undecylenamidopropyl Betaine, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Sodium Chloride, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Butylene Glycol, Chamomilla Recutita (Matricaria) Extract, D-Panthenol, Lactic Acid, Disodium EDTA, DMDM Hydantoin, Iodopropynyl Butylcarbamate, Parfum, Alpha-Isomethyl Ionone, Benzyl Alcohol, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Citral, Citronellol, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Hydroxyisodexyl 3-Cyclohexene-Carbox-Aldehyde, Isoeugenol, Limonene, Linalool. (04.11.2009) 2)Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Lauramidopropyl Betaine, Lauryl Glucoside, Betaine, Coco-Glucoside, Glyceryl oleate, PEG-75 Lanolin, Aloe Barbadensis, Styrene/Acrylates Copolymer, Undecylamidopropyltrimoni um, Methosulfate, Allantoin, Lactic Acid, Benzophenone-4, Panthenol, Retinyl Palmitate, PEG-35 Castor Oil, Glycerin, Tetrasodium EDTA, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Parfum. 3)Skład: Aqua (Water), Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Cocamide DEA, Glycerin*, Panthenol, Allantoin*, Lactic Acid*, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Styrene/Acrylates Copolymer, Coco Glucoside*, Sodium Chloride, Sodium Benzoate*, Parfum (Fragrance), Hexyl Cinnamal, Butylphenyl Methylpropional, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Linalool, Hydroxycitronellal. (22.03.2011) * surowiec zaaprobowany przez ECOCERT składy z kwc, ale nie wiem czy ten 2 jeszcze jest albo opakowania nie zmienił, więc skład może tez, dlatego aż 3 wybrałam
|
|
|
|
#1167 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;36337944]Wróciłam z zakupów włosowych, niedużo kupiłam, ale zawsze coś
![]() 1. Pieluche z tetry ![]() 2. Krem Isana oliwkowy (i tutaj pytanie, dajecie go na włosy przed myciem, na godzine, dwie, calą noc, jak kto lubi, tak? I da rade zmyc facelle? )3. Oliwkę BD (nakładać na włosy jak oleje, tak? ![]() Myślałam, że się skuszę na odzywkę z alterry, ale poczekam na przecenę szukałam też olejków z alterry, ale nigdzie nie mogłam znaleźć :c w którym miejscu one zazwyczaj są? ![]() No i to tyle na dzisiaj, wiedziałam, że o czymś zapomniałam, siemie lniane! grr, ale jutro kupie i też będzie [/QUOTE]2. Facelle ładnie zmywa oleje, więc i z kremem sobie poradzi, a krem stosuj jak ci wygodnie 3. No raczej Olejki Alterry stoją na półkach z balsamami do ciała, ale teraz jest problem z ich zdobyciem - nie ma nowych dostaw, bo producent zmienia opakowanie i ten stan rzeczy utrzyma się pewnie jeszcze kilka tygodni/ miesięcy, toteż radzę poszukać innego olejku ![]() Cytat:
![]() Strasznie dziś głośno liście z drzew spadają ![]() Cytat:
Lubiłam szkolne lektury![]() Hmm, co by tu zrobić z włosami...chyba na warsztat pójdzie krem Isany i oliwa z oliwek, po kilku godzinach mycie, potem jakaś wzbogacona półproduktami maska ![]() O! kupiłam wczoraj odżywkę w spreju Isany, o taką, z myślą o zabezpieczaniu końców
|
|
#1168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio mam z tym wielki problem.. jedynie bingacz daje radę
|
|
#1170 | |
|
Zakorzenienie
|
kuleczko jest zdecydowana poprawa
brawo ![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.

Dlatego siedzę właśnie z olejem z pestek dyni nałożonym na mixa woda+d-pantenol+aloes+krem z biedronki+isana z babassu+masełko isany z masłem shea
więc spięłam. No i od razu: 'Ale z ciebie idiotka, po coś to związała, w ogóle się uczesać nie potrafisz' …
można się załamać... 

ale ciekawe jak ja tam trafię, miałam nadzieję, że chociaż blisko skm będzie

)
nie wiem czy sobie ubzdurałam czy to prawda, że proteiny przez pierwsze 2 tygodnie po farbowaniu mogą kolor wypłukiwać?

ale mniej na pewno