|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)
Dopiero śniadanie? Mój synek zjadł o 9 i poszedł spać. Śpi już godzine! Ja zjadłam śniadanie, poczytałam forum, fb itd a teraz zrobiłam kawkę i zajadam ciasto jabłkowe od Teściowej.
Moje dziecko dało mi się dzisiaj wyspać. Już nie było 4 pobudek tylko jedna i to dopiero o 5 rano!
|
|
#4142 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale fajnie, że zrobiła listę gończą, trzeba wysłać im PW Ewelinka jeszcze śpi ![]() Pierwsze karmienie było o 3.30, obudziła się po 8 i się pokręciła, więc ją nakarmiłam. Zasnęła. Mnie o 10 obudził TŻ telefonem ![]() Co za cudowne uczucie tak sobie pospać. Zwłaszcza jak śni się coś przyjemnego (nie pamiętam co, ale miłe uczucie mi towarzyszyło)
|
|
#4144 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale się wyspałaś oj zjadłabym ciasto jabłkowe![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4145 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gdyby nie moge wczesne chodzenie spać to bym nie była w stanie funkcjonować, Zosia wstaje po 6 każdego ranka więc ja muszę za nią nadążać. |
|
|
|
|
#4146 |
|
Zakorzenienie
|
ah... z tego całego spania obudziłam się cała zalana mlekiem
Najpierw budzi się co godzinę aby jeść w nocy a potem przesypia pół nocy
|
#4147 |
|
Zadomowienie
|
ja wszystkie ciuszki odkladam dla drugiego malucha, teraz to juz kupuje glownie w sklepach jak sa wyprzedaze , albo niedrogo , bo nie mam w poblizu lumpeksu a i ceny wcale nie takie małe jak za uzywane ciuszki. Jolka ja nakładam pajaca do spania. czesc npg lepiej pozno niz wcale![]() ona no ja jestem kielecka dziewczyna ![]() Balbinka tez jest z okolic Kielc
|
#4148 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie mów że nie fajnie się wyspać![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4149 |
|
Raczkowanie
|
Widzę, ze już wiele z Was wprowadza nowe jedzonko dla maluchów. Ja poczekam do pół roku. No chyba że pediatra zaleci inaczej, ale wątpię, bo Lili dobrze przybiera.
Za chwilę lecę do przychodni po receptę na szczepionkę, niedługo będzie kłucie Lilianki... |
|
|
|
#4150 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i w spokoju zjeść śniadanie ![]() O, budzi się właśnie ![]() Cytat:
|
|
#4151 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja już zbieram kasiurkę na prezenty mikołajowe i gwiazdkowe tż ma w grudniu urodziny- 6 w mikołaja Macie już pomysły na prezenty?
|
||
|
|
|
#4152 |
|
Zadomowienie
|
Natka dziekuje, ze pytasz
szyjka juz prawie wygojona, jakies tam delikatne pozostałosci ,ale nie tak jak bylo, smaruje codziennie szyjke kremikiem z ziajki na odparzenia i jest ok![]() ide sie troche ogarnąć , poki maluch śpi ![]() w mojej rodzinie chyba w tym roku skupimy sie tylko na prezentach dla Mateuszka musze pomyślec o czyms tylko dla TZ , bo ma w grudniu urodziny
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-09-06 o 11:10 |
|
|
|
#4153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak sobie pomyślałam o dziewczynach i postanowiłam napisać, może któraś tu zaglądnie i jak zobaczy że jest wywołana to się odezwie ![]() ja jedzonko wprowadzałam jak skończył 4 m bo lekarka juz powiedziała aby wprowadzać Oskar dziś marudny ;/ |
|
|
|
|
#4154 |
|
Zakorzenienie
|
natka, jeszcze o prezentach nie myślę. Mój TŻ ma urodziny i imieniny tuz przed Wigilią
ale rok temu zadecydowaliśmy, że nie robimy sobie prezentów świątecznych, bo poprzednio na same upominkowe prezenty poszło coś koło 2000. Stąd też decyzja, że święta spędzamy w domu. A prezenty będą tylko dla najmłodszych, aby tutaj się zbytnio nie ograniczać i dzieciakom zrobić największą frajdę
|
#4155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedyne co to rezygnuję z kaszki wieczornej, bo wczoraj był wymiot, a w sumie nie wiem po co ta kaszkę na noc mam dawać na cycu i tak śpi ładnie , przesypia nocki to wolę to mleko moje jednak dać.
|
|
|
|
|
#4156 | |||||
|
Gang Iren
|
Dzien dobry!
U nas nocka taka sobie,krmilam dwa razy,drugi raz w sumie nad ranem,ale jeszcze pospalismy. Musze wyprac Erykowi spiwory co kupilam,bo przykrywam go kocem,ale on takie wedrowki po lozeczku robi,ze albo koca nie ma na nim,albo co gorsze nakryje sie na glowe.I tego sie boje.Co prawda ja mam lekki sen i kazdy szmer slysze,ale jednak wole sie nie denerwowac. Cytat:
Ale wieczorkiem tak fajnie sie siedzi,gdy dzieciaki juz spia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Oj tam,nie odgrazaj sie,wszystkie wiemy,ze pochwalisz ![]() Cytat:
I ja tez tak uwazam.Smutno jest samemu byc.Dlatego chce jeszcze jedno dziecko,zeby Eryk mial sie z kim bawic. Cytat:
Ani do siadania go nie ciagnie.Widocznie jeszcze nie czas.
|
|
#4157 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A wlasnie kocykow itp sie boje! Npg 88 - witaj Sliczne imie dalas coreczce, ze ja o tym nie pomyslalam
|
|
#4158 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a może spróbujecie homeopatii... ja na razie byłam z Sandrą (ma azs) i póki co odpukać pomogło ja u Rity będzie gorzej, to też się przejdę ![]() body i półspiochy Cytat:
...my całą akcję zaczynamy o 19, żeby najpóźniej o 20 dziewczynki były w łóżkach, a my wtedy mamy troche czasu dla siebie ![]() Cytat:
a z obracaniem, to Rita z brzuszka na plecy obraca się sporadycznie... jeszcze nie bardzo wie jak to zrobić i zazwyczaj wychodzi jej to przypadkiem... a z pleców na brzuszek to już od 2 miesięcy się obraca jednak ona jest nieci starsza od twojej Lili uuu... widzę, że o mały włos i ja bym taki list gończy dostała Cytat:
prawda ![]() dzień dobry ja się dziś pierwszy raz od dawien dawna wyspałam... młoda dostała butlę o 23, potem tylko się przebudziła o 2, ale udało mi się ją uspokoić i dalej zasnęła, i spała do 6 ... efekt karmienia co 3 godziny w nocy przez ostatnich kilka tygodni ![]()
|
|
#4159 |
|
Zadomowienie
|
npg88 Witaj
![]() mój syn dał nieźle do wiwatu w nocy masakra jestem wyczerpanaFilip tez się jeszcze nie przewraca na brzuszek i odwrotnie ale usilnie próbuje teściowa kupiła małemu fajny kombinezon na zimę cały odpinany że można na śpiocha porozbierac no i robi się z niego spiworek suwakami albo kombinezon "spodenki" rewelka ale bagatela 140zł no ale nie muszę się już martwic o zakup
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#4160 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#4161 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż ja jestem zdania że Wigilię sami tzn. ja , TŻ i Oskar a dopiero 1 i 2 dzień świąt pielgrzymka po rodzinie ![]() Cytat:
![]() Oskar dziś coś marudny i ciągle by spał musiałam wyjść z nim na dwór go uspać. A jak już zasnął to wróciłam do domu i postawiłam przy oknie bo na dworze strasznie zimno i wieje. ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Coś do śmiechu ![]() - Kochanie czy te dżinsy mnie nie pogrubiają? - Mam być szczery? - zapytuje chłopak. - Tak. - Sypiam z twoją siostrą. |
||
|
|
|
#4162 |
|
Zadomowienie
|
to ja ostatnio jak młody nie chce w nocy spac czytam dowcipy na telefonie
![]() Turysta do bacy -Baco powiedz Chrząszcz Brzmi w Trzcinie -Co jo nie powiem !? -Chrobok burcy w trowie
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#4163 | |
|
Zakorzenienie
|
dostalismy kredyt
mam ochote cos nakupowac wiecie ze lozeczka nadal nie ma ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#4164 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Wczoraj z mężem siedzieliśmy do 2-giej bo najpierw oglądneliśmy "Teda" a potem "Jak urodzić i nie zwariowac" oby dwa fajne A efektem tego dzisiaj było to,że nie mogłam się dobudzić.Moje dziecie odkąd się obudził po nocy,był już 2 razy karmiony tak w ogóle nie śpi do tej pory.Zaraz chyba pojedziemy na zakupy,to w aucie zaśnie.A młodzieniec ma dzisiaj równe 7 miesięcy
Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2012-09-06 o 13:07 |
|
|
|
#4165 |
|
Zakorzenienie
|
ja po dwóch tygodniach sie poddałam. tylko raz wypiła moje z butli, przez sen... ale była bardzo głodna. niestety drugi raz sie nie udało.
|
#4166 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To kiepsko z tym łóżeczkiem w końcu ile można czekać Cytat:
no to już duzy chłopak Oskar śpi już ok 1,5 godz a ja zamiast coś robić w domu to siedzę na fb i wizażu .... jakoś oderwać się nie umiem ![]() TŻ wkurzył się na matkę bo jak mi trzeba pomóc to ona czasu nie ma ... a jak drugiej synowej to leci od razu... w końcu przejrzał na oczy. |
||
|
|
|
#4167 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Julia jutro konczy 6 miesiecy wiec podalam po prostu kilka dni wczesniej, ale to chyba dlatego ze sama bylam ciekawa jak to smakuje Cytat:
co do tego mleka to ono jest bez mleka krowiego i bez laktozy i fruktozy tutaj masz linka do niego http://www.windeln.de/humana-spezial...ids=10295I6686 z innych firm chyba tez jest ten typ mleczka ja sie rozgladalam jak mala miala te dziwne wysypki na poczatku i myslalam ze ma skaze,mam nawet jedno opakowanie w domu bo kupilam ale nie zuzylam jednak, albo raz jej zrobilam? nie pamietam z alete chyba jest mleko sojowe dla niemowlat od urodzenia, z bambinchen z koziego mleka... sa alternatywy w razie w Cytat:
Cytat:
)
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||||
|
|
|
#4168 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jeśli nie jesz mleka to uważaj na margarynę, kup taka, która jest bezmleczna, polecam Marynę i Tortową z Biedronki. Przez miesiąc byłam na ostrej diecie bezmlecznej to zgłębiłam temat![]() Cytat:
Cytat:
Karolca, jakiś czas temu wysłałem Ci na priv prośbę o dopisanie mnie do listy mam, mogłabys? Npg88 witaj Hej, pogoda do bani,ale od 11 jesteśmy na dworze, raz jest słońce, raz wiatr i zimno bardzo. Ale jestem twarda bo po 12 Fil zasnął i jakbym go zabrała do domu to byłoby po spaniu.Przykrylam go 2 kocykami i ma cieplutko, ja włozylam długie getry i bluzę tż, siedzę wiec na ogrodowym krzesle opatulona z kapturem na głowie Właśnie skończyłam jeść pomidorowke, która sobie szybko w domu podgrzałam, fajnie w taki ziąb szamać gorącą zupkę na dworze![]() Dziś tż będzie w domu o 20 więc obiad mam z głowy, na drugie zjem kanapeczki
|
|||
|
|
|
#4169 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o prezenty to dla mnie najlepszym prezentem będzie, jeśli spędzę te Święta z Lilą i mężem Cytat:
Jeszcze możesz kolejne dziecko tak nazwać ![]() Cytat:
Ja już nie mogę się doczekać kiedy kupimy mieszkanko i w końcu będziemy na swoim. ![]() A ja pozałatwiałam dzisiaj kilka spraw, siostra została z Lilą. W końcu zaniosłam sukienkę ślubną do krawcowej. Rok w szafie wisiała :P Muszę ją podciąć, bo po sesji się nie odeprała na dole. :P Oddam do komisu, aby tylko w szafie nie wisiała.
|
|||
|
|
|
#4170 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nikki, masz racje Viki tez ladne
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:07.

Najpierw budzi się co godzinę aby jeść w nocy a potem przesypia pół nocy 

no to już duzy chłopak