Koty- część V - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-04, 22:56   #1441
laisla
Zakorzenienie

Dot.: Koty- część V

Kelpie,solaola przepiękne koteczki
ziazik dawno nie było tutaj Twoich śliczności Euzebiusz rośnie jak na drożdżach
Nimfa prawdziwa koszykowa seria
To i Krycha w koszyku jesiennie dołączy
Różowy nochal ma także swych fanów to i on dołączy, niestety nie w koszyku.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCI0439.jpg (166,9 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCI0080.jpg (88,0 KB, 9 załadowań)

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2012-09-04 o 23:02
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 23:01   #1442
Kelpie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona1110 Pokaż wiadomość
U nas jest podobnie z tym że kuweta kryta więc tylko ścianki kuwety są czyszczone Na ściany skacze tylko jak goni laserek - potrafi biec, skoczyć na ścianę, w powietrzu się odwrócić, odbić tylnymi łapami i pobiec dalej
Mój czasami sobie siedzi pod ścianą i nagle podskakuje, odbija się od niej z obrotem i gna Albo w trakcie biegu zmienia kierunek odbijając się od ściany
Kelpie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 09:46   #1443
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość
Ogólnie to super, tylko szkoda mi Ilarka , ale przejdzie mu Moje matki nie wołały . Cham widocznie został oddany w odpowiednim wieku, był dobrze z socjalizowany: trzymany w domu, gdzie były 2 dziewczyny (jedna starsza, druga 11 letnia). Nie chował się, nie uciekał.

Persilla u tej babki był dziki i do następnego dnia, dopóki nie wróciliśmy od weta. Pod wieczór zaczęła mu przechodzić gorączka i był bardziej żwawszy.
Ale zawsze jest gotowy do głaskania. Czasem żałuję, że nie ma w domu jakiegoś dziecka dla tego kota . Tak, dziecka dla kota, a nie odwrotnie

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Pisałam kiedyś o kotce, która 1 listopada przyszła za mną, moją mamą i babcia z cmentarza. Kocica spała z babcią i ssała jej piżamę uprzednia ugniatając ja łapkami A miała na pewno ponad pół roku
Co w tym poście jest nie tak, że mam punkty karne ?

Oświećcie mnie , pliz .
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 10:13   #1444
Malla
Nie depcze krokusów

W szczegółach jest napisane:

Aktywne upomnienie: Ignorowanie poleceń moderatora
Wygasa: 19:03 2012-09-11
Left By: motylek1007 19:03 2012-09-04

Zapewne chodzi o post pod postem. Wiele razy zwracano Ci uwagę, abyś edytowała posty, zamiast pisać jednego pod drugim i liczyć na to, że automatycznie się połączą.
Stary 2012-09-05, 10:13   #1445
anty_lopka
Raczkowanie

Ojojoj... Dawno nas nie było, ale nadrobiłyśmy i już jesteśmy Kociaste śpią gdzie chcą,chociaż Celinka lubi się wylegiwać w swoim legowisku. Może spróbuj postawić je w jakimś zacisznym miejscu? Nasze stoi pod stołem w naszej sypialni i z racji tego jest tam cisza i spokój - koty aż się biją o kolejkę spania. Moja mała przez pierwsze dni też płakała za mamą i rodzeństwem, ale Celka się nią zaopiekowała i był spokój. Tylko teraz czasami mała szuka w celinkowym futrze czegoś do pocmokania

GRATUJĘ - http://gratyzchaty.pl/?ref=38599

Kocia stronka
anty_lopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 10:55   #1446
Nimfa20

Cytat:
Napisane przez Lenka 91 Pokaż wiadomość
u nas dobrze mamy nową furę do jazdy do weta
ostatnio jak jeździmy autem strasznie miauczy i dwa razy nam qupale nawaliła pewnie ze stresu zobaczymy jak zareaguje na nowe auto bo prawdopodobnie w piątek będzie pierwsze starcie kot vs auto

zdrówko nam dopisuje i apetyt jest

no i ostatnim hitem jest łapanie cieni w nocy. po ścianie skacze z pazurami jak jakieś auto przejedzie
E, to fajnie z tymi cieniami To napisz, jak reakcja na auto

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
Napisane przez shirubya Pokaż wiadomość
Ale mnie ten kot denerwuje, kupiłam jej legowisko, na początku się go bała, ale zaczęłam czasem jej tam jedzenie kłaść to w końcu zaczęła tam wchodzić, niestety nie na długo. Przyzwyczaiła się do leżenia na kanapie i spania tam w nocy to dziś to legowisko na kanapę położyłam i w sumie długo tam spała, dziś położyłam na podłodze i cały czas ją ściągam z kanapy, żeby na niej nie spała, wkładam ją do legowiska i wychodzi i się kładzie obok na panelach i tak w kółko. Denerwuje mnie to bo wydałam kasę a ona w ogóle z tego nie korzysta, nie chcę tego sprzedawać teraz. Jak by były w pokoju drzwi to by się może nauczyła, że nie może na łóżku spać... -.-

Sypnęłam kocimiętką, nie pożałowałam jej, teraz już leży w legowisku, tylko ciekawe jak często bedę to musiała powtarzać.
Ja miałam podobnie z drapakiem, bo koty nie nauczone były do niego.

Z legowiskami mam identycznie, nie przejmuj się. Moje korzystają zimą z nich Sama nie wiem, ile ich jest

Koty korzystają z danych rzeczy w najmniej spodziewanych momentach

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Kelpie,solaola przepiękne koteczki
ziazik dawno nie było tutaj Twoich śliczności Euzebiusz rośnie jak na drożdżach
Nimfa prawdziwa koszykowa seria
To i Krycha w koszyku jesiennie dołączy
Różowy nochal ma także swych fanów to i on dołączy, niestety nie w koszyku.
Co do powyższego się zgadzam

Nom, ja to czasem jak dodam foty...

Piękniuchne! Te liście to sztuczne? Poluję na takie, żeby na okno postawić, wiecie, klimat jesienny

A propo jesieni

No to proszę o połączenie powyższych 2 postów.

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość

Zapewne chodzi o post pod postem. Wiele razy zwracano Ci uwagę, abyś edytowała posty, zamiast pisać jednego pod drugim i liczyć na to, że automatycznie się połączą.
Nie, bo posty się połączyły w jedno, więc to nie to. Od tamtego upomnienia sprawdzam, czy posty bez fotek się łączą i tamten od razu był połączony.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC09454.jpg (59,5 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2012-08-07 13.33.38.jpg (57,8 KB, 10 załadowań)

Edytowane przez motylek1007
Czas edycji: 2012-09-05 o 11:46
Stary 2012-09-05, 11:47   #1447
motylek1007
Zakorzenienie

widzę, ze niewiele to dało. bo znowu post pod postem

malla zrozumiała od razu, nie wiem czy to takie cięzkie do zrobienia?

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 12:14   #1448
Nimfa20

Cytat:

Napisałam już do motylka, że posty się połączyły, bo zawsze sprawdzam.

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość
widzę, ze niewiele to dało. bo znowu post pod postem

malla zrozumiała od razu, nie wiem czy to takie cięzkie do zrobienia?
Pisałam, że odpisuję po kolei. Odpisałam na posty, a że w jednym był kot w jesiennej scenerii, to dodałam też mojego.

Nie rozumiem, mam odpisywać na każdy post , a później edytować, żeby dodać zdjęcie? I jak, ten post będzie na początku, a ja dodam fotę na końcu i nie będzie wiadomo o co chodzi.
Było już parę takich nieporozumień, kiedy się nie cytowało lub dodawało foty, a później nie wiadomo do czego to było.

Dobra, koniec, bo znowu zaśmieca się wątek.

Więc jak to jest?

Kiedy piszę jeden post za drugim i się same łączą, jest napisane:

"---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------"

A jak motylek połączył moje 2 posty, to nie ma nic... To jak? Wychodzi na to, że posty były połączone (a i zdjęć nie dodawałam) , a punkty dostałam niesłusznie.

Wyraźnie widać to tu:

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1445

Edytowane przez Nimfa20
Czas edycji: 2012-09-05 o 12:21
Stary 2012-09-05, 12:18   #1449
motylek1007
Zakorzenienie

jakoś inni użytkownicy nie mają takich problemów, zresztą nie musisz odp na kazdy post jak cie nie bylo dzien czy dwa, a jak juz chcesz, to zrób JEDEN post z tego.
Nie widziałam, żeby to byly aż tak mocno ważne informacje, żeby musiały być po 2,3 posty pod sobą

kilka razy upominałam i NIC, pozniej sama poprawiałam i tez NIC, wiec w koncu moja cierpliwość sie skończyła.

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 13:16   #1450
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
A jak motylek połączył moje 2 posty, to nie ma nic... To jak? Wychodzi na to, że posty były połączone (a i zdjęć nie dodawałam) , a punkty dostałam niesłusznie.

Wyraźnie widać to tu:

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1445
Jest napisane pod postem, że edytowane przez motylka posty ze zdjęciami same się nie połączą, musi to zrobić moderator

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 13:45   #1451
marea
Wtajemniczenie

Malla, mam coś ala taki domek z wikliny: http://allegro.pl/budka-domek-legowi...602283452.html
tylko ciut wyższy i ładniejszy i poduchy są z łatwego w utrzymaniu zamszu, ja mam w kolorze jasno beżowym, nie prałam od nowości, zawsze tylko sciągam lub odkurzam kłaki i wyglądają wciąż ok
marea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 14:28   #1452
laisla
Zakorzenienie

Nimfa, tak listki z fotki są sztuczne i nieźle przetrzebione przez panią K. Wywleka je czasami i tarmosi
Stary 2012-09-05, 14:40   #1453
Lenka 91
Zadomowienie

Cytat:
E, to fajnie z tymi cieniami To napisz, jak reakcja na auto
postanowiłam kota nie męczyć i nie stresować sama przejadę się po tabletkę bo to tylko odrobaczenie a tak po za tym nic jej nie dolega

Nensi 22.09.11 jest ze mną od 11.11.11

6.08.2014r.

Lenka 91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 14:59   #1454
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez marea Pokaż wiadomość
Malla, mam coś ala taki domek z wikliny: http://allegro.pl/budka-domek-legowi...602283452.html
tylko ciut wyższy i ładniejszy i poduchy są z łatwego w utrzymaniu zamszu, ja mam w kolorze jasno beżowym, nie prałam od nowości, zawsze tylko sciągam lub odkurzam kłaki i wyglądają wciąż ok
Ładne to jest
Cytat:
Ja miałam podobnie z drapakiem, bo koty nie nauczone były do niego.

Z legowiskami mam identycznie, nie przejmuj się. Moje korzystają zimą z nich Sama nie wiem, ile ich jest

Koty korzystają z danych rzeczy w najmniej spodziewanych momentach
Bo z kotami jest tak, że nie można przewidzieć ich zachowania ani ufać, że zachowają się rozsądnie w ryzykownej sytuacji.

Nawet kilkuletni kot może nagle zacząć zachowywać się inaczej niż do tej pory mimo doskonałego zdrowia.

Mój ma fale zachowań - raz wskakuje na stół co chwilę z ciekawością, a innym razem nawet się nie zainteresuje mięsem na stole. Ostatnio zaczął przewracać śmietnik, który zawsze ignorował, a raz wskoczył po raz pierwszy na szafę, choć jest wyjątkowo mało skocznym kotkiem.

Co do ostrzeżenia - nie łatwiej zamiast walczyć po prostu edytować posty albo korzystać z multicytowania?
Stary 2012-09-05, 15:58   #1455
jusiowa
Zakorzenienie

Witam
przyszłam po małą poradę, bo sama już nie mam pomysłu co w tym wypadku mam zrobić.
Otóż jakieś 3 dni temu zabrałam do domu kotka od pewnego kolesia. Kotek był znaleziony, podono był u weterynarza i podobno był odrobaczony. Również podobno ma jakieś 3 tygodnie. Korzysta sam z kuwetki, doskonale wie do czego służy. I z tym właśnie mam problem. Otóż przez pierwszy dzień kotek załatwiał swoje potrzeby w kuwetce. Jednak od wczoraj zaczął sikać wszędzie, tylko nie w kuwecie. Jak widzę, że zaczyna się układać do sikania to biegnę i zanoszę go do kuwetki, jednak on tylko chwilę tam pogrzebie i wychodzi. A za jakiś czas go przyłapuję jak sika gdzieś indziej. Nie mam pojęcia dlaczego tak robi, kuwetka stoi cały czas w jednym miejscu i kotek o tym wie, kupkę zawsze biegnie tam zrobić. Co może być tego przyczyną? Jak go znowu przestawić na sikanie do kuwetki? Z góry dziękuję za pomoc

25.08.2015
jusiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 19:43   #1456
laisla
Zakorzenienie

Jusiowa ja bym zabrała malca do weta skoro był tam tylko podobno..wykluczy to inne powody niż oczywisty stres związany ze zmianą miejsca..A może przyzwyczajony był do innego żwirku i ten mu nie pasi..albo kuweta jest ustawiona jakoś nie tak, np nie w odosobnionym, spokojnym miejscu?
Stary 2012-09-05, 19:49   #1457
jusiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Jusiowa ja bym zabrała malca do weta skoro był tam tylko podobno..wykluczy to inne powody niż oczywisty stres związany ze zmianą miejsca..A może przyzwyczajony był do innego żwirku i ten mu nie pasi..albo kuweta jest ustawiona jakoś nie tak, np nie w odosobnionym, spokojnym miejscu?
Żwirek to na pewno nie to, wsypałam do kuwetki ten, który dostałam od byłego właściciela... Kuwetka jest w drugim pokoju, gdzie nikt mu nie przeszkadza. Najgorsze jest to, że on wcześniej siusiał w tej kuwetce. A teraz po prostu siusia tam gdzie aktualnie się znajduje, nawet nie ma jednego miejsca na to. Jakiś czas temu zamknęłam go w pokoju z kuwetką, bo nawet nie mam siły za nim biegać i cały czas patrzeć, czy akurat nie siusia.
Będę musiała faktycznie przejechać się do tego weta jutro.

25.08.2015
Stary 2012-09-05, 19:52   #1458
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jusiowa Pokaż wiadomość
Żwirek to na pewno nie to, wsypałam do kuwetki ten, który dostałam od byłego właściciela... Kuwetka jest w drugim pokoju, gdzie nikt mu nie przeszkadza. Najgorsze jest to, że on wcześniej siusiał w tej kuwetce. A teraz po prostu siusia tam gdzie aktualnie się znajduje, nawet nie ma jednego miejsca na to. Jakiś czas temu zamknęłam go w pokoju z kuwetką, bo nawet nie mam siły za nim biegać i cały czas patrzeć, czy akurat nie siusia.
Będę musiała faktycznie przejechać się do tego weta jutro.
Porozmawiaj z nim rzeczywiście..Przejrzyj jeszcze ten i poprzednie części wątku, wiele razy ktoś tutaj zaglądał z podobnymi problemami..
Stary 2012-09-05, 19:54   #1459
jusiowa
Zakorzenienie

QUOTE=laisla;36346222]Porozmawiaj z nim rzeczywiście..Przejrzyj jeszcze ten i poprzednie części wątku, wiele razy ktoś tutaj zaglądał z podobnymi problemami..[/QUOTE]
dziękuję za pomoc

25.08.2015
Stary 2012-09-05, 19:57   #1460
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jusiowa Pokaż wiadomość
dziękuję za pomoc
Nie ma sprawy, nie bardzo pomogłam w sumie aby wszystko było ok z tym siusianiem.
Stary 2012-09-05, 19:59   #1461
Cheryl
Przyczajenie

czy może jest tu ktoś zainteresowany przygarnięciem karmy Royal Canin Urinary S/O? Mój Kot musi jednak jeść Urinary HD
Stary 2012-09-05, 20:14   #1462
Malla
Nie depcze krokusów

jusiowa - a jak zamykasz go w pokoju, to sika tylko do kuwety?
Może nie zdąży dobiec, jak jest gdzieś indziej?
Stary 2012-09-05, 20:21   #1463
jusiowa
Zakorzenienie

Cytat:
jusiowa - a jak zamykasz go w pokoju, to sika tylko do kuwety?
Może nie zdąży dobiec, jak jest gdzieś indziej?
Tak, sika tylko tam. Teraz jak siedziałam z nim w pokoju to też wszedł do kuwetki. Tylko że mam wrażenie, że on nawet nie stara się iść do tej kuwety, a ma naprawdę blisko...

25.08.2015
Stary 2012-09-05, 22:58   #1464
Nimfa20

Cytat:
Nimfa, tak listki z fotki są sztuczne i nieźle przetrzebione przez panią K. Wywleka je czasami i tarmosi
Mój wywleka te wielkanocne ozdoby

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Cytat:
postanowiłam kota nie męczyć i nie stresować sama przejadę się po tabletkę bo to tylko odrobaczenie a tak po za tym nic jej nie dolega
Sama podajesz tabletki?

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Cytat:
Ładne to jest

Bo z kotami jest tak, że nie można przewidzieć ich zachowania ani ufać, że zachowają się rozsądnie w ryzykownej sytuacji.

Nawet kilkuletni kot może nagle zacząć zachowywać się inaczej niż do tej pory mimo doskonałego zdrowia.

Mój ma fale zachowań - raz wskakuje na stół co chwilę z ciekawością, a innym razem nawet się nie zainteresuje mięsem na stole. Ostatnio zaczął przewracać śmietnik, który zawsze ignorował, a raz wskoczył po raz pierwszy na szafę, choć jest wyjątkowo mało skocznym kotkiem.

Co do ostrzeżenia - nie łatwiej zamiast walczyć po prostu edytować posty albo korzystać z multicytowania?
E, koty to koty Mój Cham też tak ma

Widzisz, ja się skupiam na poście. A po pracy to już w ogóle. Wydaje mi się, że to co dzieje się ogólnie na wizażu (świadczą o tym zakładane wątki ) to nic w porównaniu do pisania postu pod postem. Powielanie wątków, wyzywanie się itd. I ogólnie jakaś antypatyczna atmosfera
Stary 2012-09-05, 23:02   #1465
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Mój wywleka te wielkanocne ozdoby
[/FONT]
Oj tak, i wielkanocne i choinkowe to zakazany owoc, który kusi najbardziej
Stary 2012-09-05, 23:05   #1466
Malla
Nie depcze krokusów

Nimfa - ja robię tak:
- klikam prawym przyciskiem myszy na "cytuj"
- otwieram post z cytatem w nowej karcie (no dobra, mam od tego osobny przycisk myszy i samo mi się otwiera po jednym naciśnięciu)
- robię tak ze wszystkimi postami, na które odpisuję
- odpowiedzi z cytatami wklejam do jednego postu.
Nie stosuję multicytowania, żeby w razie problemów z forum nie tracić tego, co przeczytałam i odpisałam.
Proste i skuteczne, a post z cytatami nie zajmuje bezsensownie całej strony.
Stary 2012-09-06, 11:11   #1467
Lenka 91
Zadomowienie

Cytat:

Sama podajesz tabletki?

[/FONT]
tak bez problemu podaje jej tabletki nauczyłam się jak musiałam podawać jej hormony przed sterylką

Nensi 22.09.11 jest ze mną od 11.11.11

6.08.2014r.

Lenka 91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 11:24   #1468
Nimfa20

Cytat:
Oj tak, i wielkanocne i choinkowe to zakazany owoc, który kusi najbardziej
A moje nie interesują się choinką ani ozdobami Na szczęście. No, choinkę obserwują jak ubieram

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
tak bez problemu podaje jej tabletki nauczyłam się jak musiałam podawać jej hormony przed sterylką
Mój szacun

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
Nimfa - ja robię tak:
- klikam prawym przyciskiem myszy na "cytuj"
- otwieram post z cytatem w nowej karcie (no dobra, mam od tego osobny przycisk myszy i samo mi się otwiera po jednym naciśnięciu)
- robię tak ze wszystkimi postami, na które odpisuję
- odpowiedzi z cytatami wklejam do jednego postu.
Nie stosuję multicytowania, żeby w razie problemów z forum nie tracić tego, co przeczytałam i odpisałam.
Proste i skuteczne, a post z cytatami nie zajmuje bezsensownie całej strony.
Jak odpisuję np. na 6 postów (ale różnych, a nie jeden post z kilkoma odpowiedziami) to też daję 'cytuj ' na każdym poście , potem 'wyślij' i 6 odpowiedzi jest w 1 moim poście.

Ale jak odpisuję np. od poprzedniej strony to też tak robię, tyle, że jak np. dodaję fotkę, to wtedy post wchodzi osobno. Jak jest dużo napisane, to nie mogę skakać z postu na post, żeby dodać fotkę . I wbrew temu co napisał moderator, jeśli nie ma mnie parę dni, a jest jakiś post, na który mam coś do napisania, to muszę napisać Dobra, dajmy spokój albo piszmy na PW.
Stary 2012-09-06, 13:31   #1469
Alexandre
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stasiek Pokaż wiadomość
z tego co pamietam Irysek to rudasek, a Ilalerek? oba pewnie piekne
Irys rudy z białym a Ilar czarny z białym Już pokazuję bo w sumie nie wrzucałam jeszcze zdjęć chłopaków
Cytat:
Napisane przez anty_lopka Pokaż wiadomość
Moja mała przez pierwsze dni też płakała za mamą i rodzeństwem, ale Celka się nią zaopiekowała i był spokój.
No u nas właśnie to samo. Jak Ili jeszcze płacze to Irys leci na przytulaki do brata
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2012-09-05 17.29.15.jpg (43,2 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2012-09-05 17.29.24.jpg (46,0 KB, 39 załadowań)

Alexandre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 13:43   #1470
Malla
Nie depcze krokusów

Piękności!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości