Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13) - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-06, 10:24   #4141
ona10101
Raczkowanie

Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
Super, dziękuję za odpowiedź
Córa pojadła teraz czas na mamę
Dopiero śniadanie? Mój synek zjadł o 9 i poszedł spać. Śpi już godzine! Ja zjadłam śniadanie, poczytałam forum, fb itd a teraz zrobiłam kawkę i zajadam ciasto jabłkowe od Teściowej.

Moje dziecko dało mi się dzisiaj wyspać. Już nie było 4 pobudek tylko jedna i to dopiero o 5 rano!
Adaś ur. 25.02.2012r.
ona10101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 10:29   #4142
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Super, dziękuję za odpowiedź
Córa pojadła teraz czas na mamę
Hej,
kukurydza nie ma glutenu, dobrze wybierać chrupki bez soli, bo niektore te zwykłe mają.
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 10:31   #4143
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Dawno się nie odzywały:
ania20m,
Gizmiatko,ivonka7,aaagga,mag_99,Kathi75,qsloncu,rumiankowa,pempek,
negila,
agnes99,Madziara26,ivona84,agator74,karinka711,magzula,DIDA22,
Anagat,
Iw32,Furczak,Monika83,adaikaka,MegMakeUp,śrubokrętka,Alamig,
Cottonpuma,
Kulkaaga ciekawe co u nich słychać....
Puma akurat się odzywała

ale fajnie, że zrobiła listę gończą, trzeba wysłać im PW

Ewelinka jeszcze śpi
Pierwsze karmienie było o 3.30, obudziła się po 8 i się pokręciła, więc ją nakarmiłam. Zasnęła. Mnie o 10 obudził TŻ telefonem
Co za cudowne uczucie tak sobie pospać. Zwłaszcza jak śni się coś przyjemnego (nie pamiętam co, ale miłe uczucie mi towarzyszyło)

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 10:37   #4144
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ona10101 Pokaż wiadomość
Dopiero śniadanie? Mój synek zjadł o 9 i poszedł spać. Śpi już godzine! Ja zjadłam śniadanie, poczytałam forum, fb itd a teraz zrobiłam kawkę i zajadam ciasto jabłkowe od Teściowej.

Moje dziecko dało mi się dzisiaj wyspać. Już nie było 4 pobudek tylko jedna i to dopiero o 5 rano!
Tak dopiero śniadanie ale się wyspałaś oj zjadłabym ciasto jabłkowe
Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Hej,
kukurydza nie ma glutenu, dobrze wybierać chrupki bez soli, bo niektore te zwykłe mają.
Dzięki, będę sprawdzała przy zakupie

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 10:39   #4145
mama d
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Mamad faktycznie wyprzedzilas mnie Hanka sie wscieka od 6 dobrze ja wczesnie chodze spac to przynajmniej troche sie wysypiam.wczoraj o 21 juz spalam
hahahaha ja o 21:20 byłam już w łóżku
Gdyby nie moge wczesne chodzenie spać to bym nie była w stanie funkcjonować, Zosia wstaje po 6 każdego ranka więc ja muszę za nią nadążać.
mama d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 10:40   #4146
karolca
Zakorzenienie

ah... z tego całego spania obudziłam się cała zalana mlekiem Ostatni raz takie coś miało miejsce jak Ewelinka miała niecały miesiąc Najpierw budzi się co godzinę aby jeść w nocy a potem przesypia pół nocy

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-09-06, 10:49   #4147
tynka88
Zadomowienie

ja wszystkie ciuszki odkladam dla drugiego malucha, teraz to juz kupuje glownie w sklepach jak sa wyprzedaze , albo niedrogo , bo nie mam w poblizu lumpeksu a i ceny wcale nie takie małe jak za uzywane ciuszki.

Jolka ja nakładam pajaca do spania.

czesc npg lepiej pozno niz wcale

ona no ja jestem kielecka dziewczyna

Balbinka tez jest z okolic Kielc

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 10:54   #4148
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
ah... z tego całego spania obudziłam się cała zalana mlekiem Ostatni raz takie coś miało miejsce jak Ewelinka miała niecały miesiąc Najpierw budzi się co godzinę aby jeść w nocy a potem przesypia pół nocy
ale Cię załatwiła nie mów że nie fajnie się wyspać
Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość

ja wszystkie ciuszki odkladam dla drugiego malucha, teraz to juz kupuje glownie w sklepach jak sa wyprzedaze , albo niedrogo , bo nie mam w poblizu lumpeksu a i ceny wcale nie takie małe jak za uzywane ciuszki.

Jolka ja nakładam pajaca do spania.

czesc npg lepiej pozno niz wcale

ona no ja jestem kielecka dziewczyna

Balbinka tez jest z okolic Kielc
Jak tam szyjka Mateuszka?

niespodzianka
Stary 2012-09-06, 10:57   #4149
npg88
Raczkowanie

Widzę, ze już wiele z Was wprowadza nowe jedzonko dla maluchów. Ja poczekam do pół roku. No chyba że pediatra zaleci inaczej, ale wątpię, bo Lili dobrze przybiera.
Za chwilę lecę do przychodni po receptę na szczepionkę, niedługo będzie kłucie Lilianki...

Wenn man sich etwas wirklich wünscht,
wenn man ganz fest dran glaubt,
dass es in Erfüllung geht,
dann passiert es auch!

npg88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 11:00   #4150
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
ale Cię załatwiła nie mów że nie fajnie się wyspać

Jak tam szyjka Mateuszka?
Nie, no super i w spokoju zjeść śniadanie

O, budzi się właśnie

Cytat:
Napisane przez npg88 Pokaż wiadomość
Widzę, ze już wiele z Was wprowadza nowe jedzonko dla maluchów. Ja poczekam do pół roku. No chyba że pediatra zaleci inaczej, ale wątpię, bo Lili dobrze przybiera.
Za chwilę lecę do przychodni po receptę na szczepionkę, niedługo będzie kłucie Lilianki...
Też chciałam czekać, ale musiałam zacząć wprowadzać po 4 miesiącu aby nauczyć jeść Ewelinkę z łyżeczki, niestety powrót do pracy jest nieunikniony a butelka jest beeee

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-09-06, 11:07   #4151
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Nie, no super i w spokoju zjeść śniadanie

O, budzi się właśnie

Też chciałam czekać, ale musiałam zacząć wprowadzać po 4 miesiącu aby nauczyć jeść Ewelinkę z łyżeczki, niestety powrót do pracy jest nieunikniony a butelka jest beeee
Ale pospała. Moja już ma pierwszą drzemkę
Cytat:
Ja wprowadziłam w 5 bo my na mm jesteśmy. Kiedy macie szczepienie?

Ja już zbieram kasiurkę na prezenty mikołajowe i gwiazdkowe tż ma w grudniu urodziny- 6 w mikołaja Macie już pomysły na prezenty?

niespodzianka
Stary 2012-09-06, 11:09   #4152
tynka88
Zadomowienie

Natka dziekuje, ze pytasz szyjka juz prawie wygojona, jakies tam delikatne pozostałosci ,ale nie tak jak bylo, smaruje codziennie szyjke kremikiem z ziajki na odparzenia i jest ok

ide sie troche ogarnąć , poki maluch śpi

w mojej rodzinie chyba w tym roku skupimy sie tylko na prezentach dla Mateuszka musze pomyślec o czyms tylko dla TZ , bo ma w grudniu urodziny

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2012-09-06 o 11:10
tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 11:10   #4153
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Puma akurat się odzywała

To chyba ominęłam Pumy jakiś wpis :P

No tak sobie pomyślałam o dziewczynach i postanowiłam napisać, może któraś tu zaglądnie i jak zobaczy że jest wywołana to się odezwie

ja jedzonko wprowadzałam jak skończył 4 m bo lekarka juz powiedziała aby wprowadzać

Oskar dziś marudny ;/
Stary 2012-09-06, 11:12   #4154
karolca
Zakorzenienie

natka, jeszcze o prezentach nie myślę. Mój TŻ ma urodziny i imieniny tuz przed Wigilią ale rok temu zadecydowaliśmy, że nie robimy sobie prezentów świątecznych, bo poprzednio na same upominkowe prezenty poszło coś koło 2000. Stąd też decyzja, że święta spędzamy w domu. A prezenty będą tylko dla najmłodszych, aby tutaj się zbytnio nie ograniczać i dzieciakom zrobić największą frajdę

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-09-06, 11:23   #4155
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też wprowadzanie zaczęłam po skończonym 6 miesiacu, uważam,że to dobry czas, Ninie dałam wcześniej ( bo mam 2, 5 letnią Ninę jeszcze) i gorzej to szło, Kaja ładnie połyka itd.Pediatra nas wstrzymała z rozszerzaniem wcześniejszym , bo Mała też ładnie na cycu rosła.

Jedyne co to rezygnuję z kaszki wieczornej, bo wczoraj był wymiot, a w sumie nie wiem po co ta kaszkę na noc mam dawać na cycu i tak śpi ładnie , przesypia nocki to wolę to mleko moje jednak dać.
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 11:24   #4156
gosia261282
Gang Iren

Dzien dobry!
U nas nocka taka sobie,krmilam dwa razy,drugi raz w sumie nad ranem,ale jeszcze pospalismy.
Musze wyprac Erykowi spiwory co kupilam,bo przykrywam go kocem,ale on takie wedrowki po lozeczku robi,ze albo koca nie ma na nim,albo co gorsze nakryje sie na glowe.I tego sie boje.Co prawda ja mam lekki sen i kazdy szmer slysze,ale jednak wole sie nie denerwowac.

Cytat:
Gosia, mój nocny marku, chyba czas spać, nie sądzisz? Bo rano znowu będziemy "płakać", że nocka umknęła
Codziennie sobie powtarzam,ze pojde wczesniej spac...
Ale wieczorkiem tak fajnie sie siedzi,gdy dzieciaki juz spia

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Gosia no my raczej juz nie planujemy wiecej dzieci,ostatnio kolezanka powiedziala ojej nie rob tej krzywdy dziecku...ale ja jestem jedunaczka I zadna krzywda mi sie z tego powodu nie dziala ani nie dzieje.
Ja za to zawsze zalowalam,ze nie mam rodzenstwa i od dziecinstwa obiecywalam sobie,ze mojemu dziecku tego nie zrobie.I gdybysmy w Polsce mieli inna sytuacje,to juz teraz pewnie mialabym moja trojeczke,a moze i czworke

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
nasza noc tragiczna, mala obudzila sie o 1 i nie wiem jak dlugo nie chciala spac w koncu zasnela na mojej poduszce a ja jestem tak powykrecana dzisiaj ze glowa mala.... o 10 jedziemy do banku podpisywac papiery

nigdy wiecej nie pochwale mojego dziecka - za nic
Wspolczuje nocki.
Oj tam,nie odgrazaj sie,wszystkie wiemy,ze pochwalisz

Cytat:
moj maz jest tez jedynakiem i on chce koniecznie dla Julii rodzenstwo ... twierdzi ze jemu bylo smutno przez te lata byc samym, bez brata czy siostry no i nie ukrywajmy on teraz ma tylko mnie i mame ... jestesmy tu sami i jakby nas zabraklo to Julia nie ma nikogo ...

I ja tez tak uwazam.Smutno jest samemu byc.Dlatego chce jeszcze jedno dziecko,zeby Eryk mial sie z kim bawic.

Cytat:

Dziewczyny, czy Wasze dzieciaki obracają się już z brzuszka na plecy i odwrotnie? Bo moja Mała wcale. Jakiś leniuszek z niej chyba. Za to już podciąga się do siedzenia i sama nie wiem co o tym myśleć. Moja mama mówi, że niektóre dzieci tak mają. Niektóre nie obracają się, nie raczkują, a od razu wstaja...
Eryk sie jeszcze nie obraca
Ani do siadania go nie ciagnie.Widocznie jeszcze nie czas.
Stary 2012-09-06, 11:34   #4157
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Dzien dobry!
U nas nocka taka sobie,krmilam dwa razy,drugi raz w sumie nad ranem,ale jeszcze pospalismy.
Musze wyprac Erykowi spiwory co kupilam,bo przykrywam go kocem,ale on takie wedrowki po lozeczku robi,ze albo koca nie ma na nim,albo co gorsze nakryje sie na glowe.I tego sie boje.Co prawda ja mam lekki sen i kazdy szmer slysze,ale jednak wole sie nie denerwowac.

Codziennie sobie powtarzam,ze pojde wczesniej spac...

Ja za to zawsze zalowalam,ze nie mam rodzenstwa i od dziecinstwa obiecywalam sobie,ze mojemu dziecku tego nie zrobie.I gdybysmy w Polsce mieli inna sytuacje,to juz teraz pewnie mialabym moja trojeczke,a moze i czworke

Wspolczuje nocki.
Oj tam,nie odgrazaj sie,wszystkie wiemy,ze pochwalisz

I ja tez tak uwazam.Smutno jest samemu byc.Dlatego chce jeszcze jedno dziecko,zeby Eryk mial sie z kim bawic.

Eryk sie jeszcze nie obraca
Ani do siadania go nie ciagnie.Widocznie jeszcze nie czas.
No ja zawsze viki daje spiworek, kupilam takie cieniutkie w ikei na bardziej gorace dni, jeszcze nigdy nie byla upocona, a nawet jak sa upaly to ja tez sie czyms przykrywam, nie spie nigdy bez koldry!
A wlasnie kocykow itp sie boje!

Npg 88 - witaj
Sliczne imie dalas coreczce, ze ja o tym nie pomyslalam

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 12:21   #4158
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
Łączę się w bólu. Chociaż u nas chyba nie jest tylko białko a też coś innego do czego jeszce nie dotarłam
Nie jem nabiału już od hoho i jeszcze trochę a placki suche na rączkach nóżkach są cały czas. Mamy maść z hydrokortyzonem i czasem wydaje mi się że już schodzi a na drugi dzień znowu jest to bardziej zaczerwienione a nic podejrzanego nie jadłam....już zapisuję wszystko co jem i co podaje Piotrusiowi. Już mnie to wykańcza powoli
Powiedz mi jeszcze jak bardzo rygorystyczni musisz trzymać dietę? tzn czy czytasz składy wędlin i innych wyrobów w których może się czaić mleko w postaci np serwatki?
jeszcze mi się przypomniało...
a może spróbujecie homeopatii... ja na razie byłam z Sandrą (ma azs) i póki co odpukać pomogło
ja u Rity będzie gorzej, to też się przejdę

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
jak ubieracie dzieci do spania?

zakładacie im skarpetki?
body i półspiochy

Cytat:
No Lili na szczęście wie do czego noc służy Mam nadzieję, że jej się nie odmieni
gosia No późno, bo ja ją późno kąpie, zazwyczaj ok. 20.30-21.00.
rety, o tej porze to moje dzieci już dawno spią ...
my całą akcję zaczynamy o 19, żeby najpóźniej o 20 dziewczynki były w łóżkach, a my wtedy mamy troche czasu dla siebie

Cytat:
Witajcie!
Dzięki za miłe przywitanie.

U nas nocka jak zwykle... przespana. Przed chwilą nakarmiłam Lilę, a teraz sobie leży na macie i się bawi.
Ja chciałabym mieć jeszcze jedno, a nawet dwójkę dzieci. Od razu po porodzie krzyczałam, że mogłabym już rodzić kolejne. :P Mąż się tylko śmiał. Mój mąż też jedynak i nie wyobraża sobie, żeby Lilka nie miała rodzeństwa. Na szczęście.

Dziewczyny, czy Wasze dzieciaki obracają się już z brzuszka na plecy i odwrotnie? Bo moja Mała wcale. Jakiś leniuszek z niej chyba. Za to już podciąga się do siedzenia i sama nie wiem co o tym myśleć. Moja mama mówi, że niektóre dzieci tak mają. Niektóre nie obracają się, nie raczkują, a od razu wstaja...
super, że miałaś taki poród jaki miałaś

a z obracaniem, to Rita z brzuszka na plecy obraca się sporadycznie... jeszcze nie bardzo wie jak to zrobić i zazwyczaj wychodzi jej to przypadkiem...
a z pleców na brzuszek to już od 2 miesięcy się obraca ... z pozycji półleżącej też już sama się podciąga do siadania...
jednak ona jest nieci starsza od twojej Lili

Cytat:
uuu... widzę, że o mały włos i ja bym taki list gończy dostała

Cytat:
ja z butelką walczyłam jakieś 3 dni... teraz jest ok i mała chętnie pije zarówno z piersi jak i z butli

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
prawda

dzień dobry

ja się dziś pierwszy raz od dawien dawna wyspałam...
młoda dostała butlę o 23, potem tylko się przebudziła o 2, ale udało mi się ją uspokoić i dalej zasnęła, i spała do 6 ... tylko mnie już wtedy mleko zalewało ... efekt karmienia co 3 godziny w nocy przez ostatnich kilka tygodni
Stary 2012-09-06, 12:21   #4159
cziqua
Zadomowienie

npg88 Witaj
mój syn dał nieźle do wiwatu w nocy masakra jestem wyczerpana
Filip tez się jeszcze nie przewraca na brzuszek i odwrotnie ale usilnie próbuje teściowa kupiła małemu fajny kombinezon na zimę cały odpinany że można na śpiocha porozbierac no i robi się z niego spiworek suwakami albo kombinezon "spodenki" rewelka ale bagatela 140zł no ale nie muszę się już martwic o zakup

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 12:26   #4160
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
npg88 Witaj
mój syn dał nieźle do wiwatu w nocy masakra jestem wyczerpana
Filip tez się jeszcze nie przewraca na brzuszek i odwrotnie ale usilnie próbuje teściowa kupiła małemu fajny kombinezon na zimę cały odpinany że można na śpiocha porozbierac no i robi się z niego spiworek suwakami albo kombinezon "spodenki" rewelka ale bagatela 140zł no ale nie muszę się już martwic o zakup
No to super,juz cos masz z glowy
Stary 2012-09-06, 12:33   #4161
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
natka, jeszcze o prezentach nie myślę. Mój TŻ ma urodziny i imieniny tuz przed Wigilią ale rok temu zadecydowaliśmy, że nie robimy sobie prezentów świątecznych, bo poprzednio na same upominkowe prezenty poszło coś koło 2000. Stąd też decyzja, że święta spędzamy w domu. A prezenty będą tylko dla najmłodszych, aby tutaj się zbytnio nie ograniczać i dzieciakom zrobić największą frajdę
co do prezentów to my z TŻ kupujemy sobie na urodziny i na święta ale tylko Wigilię , na wielkanocne już nie. No i u TŻ w domu jest jeszcze tak że każdy każdemu coś kupuje więc musimy teściom i dziadkowi też kupić. Na szczęście z moimi rodzicami i braćmi sobie nie kupujemy nie dlatego że nie chcemy po prostu stwierdziliśmy że dużo kasy na to idzie. A najlepszym prezentem i tak jest wspólne spędzanie świąt itp. Chociaż ja jestem zdania że Wigilię sami tzn. ja , TŻ i Oskar a dopiero 1 i 2 dzień świąt pielgrzymka po rodzinie
Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
No ja zawsze viki daje spiworek, kupilam takie cieniutkie w ikei na bardziej gorace dni, jeszcze nigdy nie byla upocona, a nawet jak sa upaly to ja tez sie czyms przykrywam, nie spie nigdy bez koldry!
A wlasnie kocykow itp sie boje!

Npg 88 - witaj
nie narzekaj :P Viki to też ładne imię

Oskar dziś coś marudny i ciągle by spał musiałam wyjść z nim na dwór go uspać. A jak już zasnął to wróciłam do domu i postawiłam przy oknie bo na dworze strasznie zimno i wieje.

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Coś do śmiechu

- Kochanie czy te dżinsy mnie nie pogrubiają?
- Mam być szczery? - zapytuje chłopak.
- Tak.
- Sypiam z twoją siostrą.
Stary 2012-09-06, 12:40   #4162
cziqua
Zadomowienie

to ja ostatnio jak młody nie chce w nocy spac czytam dowcipy na telefonie

Turysta do bacy
-Baco powiedz Chrząszcz Brzmi w Trzcinie

-Co jo nie powiem !?
-Chrobok burcy w trowie

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 13:04   #4163
emigra
Zakorzenienie

dostalismy kredyt w poniedzialek damy zaswiadczenie wlascicielce domu i ustalimy termin u notariusza

mam ochote cos nakupowac

wiecie ze lozeczka nadal nie ma

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
to ja ostatnio jak młody nie chce w nocy spac czytam dowcipy na telefonie

Turysta do bacy
-Baco powiedz Chrząszcz Brzmi w Trzcinie

-Co jo nie powiem !?
-Chrobok burcy w trowie
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 13:06   #4164
Karinio
Zakorzenienie

Hej

Wczoraj z mężem siedzieliśmy do 2-giej bo najpierw oglądneliśmy "Teda" a potem "Jak urodzić i nie zwariowac" oby dwa fajne A efektem tego dzisiaj było to,że nie mogłam się dobudzić.Moje dziecie odkąd się obudził po nocy,był już 2 razy karmiony tak w ogóle nie śpi do tej pory.Zaraz chyba pojedziemy na zakupy,to w aucie zaśnie.
A młodzieniec ma dzisiaj równe 7 miesięcy

Edytowane przez Karinio
Czas edycji: 2012-09-06 o 13:07
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 13:08   #4165
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
ja z butelką walczyłam jakieś 3 dni... teraz jest ok i mała chętnie pije zarówno z piersi jak i z butli

ja po dwóch tygodniach sie poddałam. tylko raz wypiła moje z butli, przez sen... ale była bardzo głodna. niestety drugi raz sie nie udało.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-09-06, 13:17   #4166
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
dostalismy kredyt w poniedzialek damy zaswiadczenie wlascicielce domu i ustalimy termin u notariusza

mam ochote cos nakupowac

wiecie ze lozeczka nadal nie ma

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Super że macie kredyt
To kiepsko z tym łóżeczkiem w końcu ile można czekać

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
Hej

Wczoraj z mężem siedzieliśmy do 2-giej bo najpierw oglądneliśmy "Teda" a potem "Jak urodzić i nie zwariowac" oby dwa fajne A efektem tego dzisiaj było to,że nie mogłam się dobudzić.Moje dziecie odkąd się obudził po nocy,był już 2 razy karmiony tak w ogóle nie śpi do tej pory.Zaraz chyba pojedziemy na zakupy,to w aucie zaśnie.
A młodzieniec ma dzisiaj równe 7 miesięcy
no to już duzy chłopak

Oskar śpi już ok 1,5 godz a ja zamiast coś robić w domu to siedzę na fb i wizażu .... jakoś oderwać się nie umiem

TŻ wkurzył się na matkę bo jak mi trzeba pomóc to ona czasu nie ma ... a jak drugiej synowej to leci od razu... w końcu przejrzał na oczy.
Stary 2012-09-06, 13:22   #4167
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Ja nie pomogę bo u mnie samo mleko znikło bez żadnej pomocy....

Dziewczyny DOBRA WIADOMOŚĆ
Rozmawiałam z bratem , lekarz wyjaśnił im że dużą aktywnością od samego początku w brzuszku odznaczają się dzieci z zespołem Downa, ale badania wykazały że z ich dzidzią wszystko w porządku po prostu będą mieli małego rojbra lub małą

Co do tej kulki to nadal ją mam i jutro wybiorę się do lekarza ciekawe co mi powie..
to super
Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Emigra a od którego miesiąca są te jogurciki?? no i wiesz ja też daje Tymkowi to co lubi... unikam tylko cukru
od 7 Julia jutro konczy 6 miesiecy wiec podalam po prostu kilka dni wczesniej, ale to chyba dlatego ze sama bylam ciekawa jak to smakuje
Cytat:

u nas się toczy... Sandra rozrabia, Rita rośnie (i zaczyna pełzać ), nowe jedzonko jej też smakuje
ja trochę powalczyłam ze zdrowiem, bo rozłożyło mnie grypowo i otarłam sie o zapalenie płuc... jeszcze piję syropy, ale jestem juz na dobrej drodze i mnie przy kaszlu nie boli... musiałam też usunąć 2 zęby ("6"), bo mi się duże zapalenie i cysty porobiły, zęby były nie do odratowania

i szukam pracy, byłam już na 2 rozmowach, ale na razie podchodzę do tego na luzie, bo i tak chcę zacząć dopiero w lutym/marcu

jeszcze nie próbowałam... jak będziemy już trochę dalej z pokarmami stałymi, to się rozejrzę za czymś innym

spróbuj miętę...
jak odstawiałam Sandrę, to mi pomagała... bo szałwi to nie tknę
oj wspolczuje chorobska, no i trzymam kciuki za rozmowy
co do tego mleka to ono jest bez mleka krowiego i bez laktozy i fruktozy tutaj masz linka do niego http://www.windeln.de/humana-spezial...ids=10295I6686 z innych firm chyba tez jest ten typ mleczka

ja sie rozgladalam jak mala miala te dziwne wysypki na poczatku i myslalam ze ma skaze,mam nawet jedno opakowanie w domu bo kupilam ale nie zuzylam jednak, albo raz jej zrobilam? nie pamietam z alete chyba jest mleko sojowe dla niemowlat od urodzenia, z bambinchen z koziego mleka... sa alternatywy w razie w
Cytat:
owszem, składy zawsze sprawdzam, żeby nie było nic pochodzenia mlecznego

a u was, to może też białko kurze?... jesz jajka?

i radziłabym też zrezygnować z hydrokortyzonu... to jest lek sterydowy, który może tylko więcej krzywdy wyrządzić niż faktycznie pomóc... u nas zdał egzamin krem z panthenolem i kolagenem

i jeszcze ty, jesli masz ochotę na mleko, to koniecznie bierz wapno, i to w 2-3krotnej dawce...
mi po paru dniach na diecie bezmlecznej zaczęły się snić jogurty... jak zaczęłam brać calcium, to mi przeszło

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość

Ja obecnie próbuje sprzedać,ale póki co jeden się zgłosił ale chyba zapomniał i planuje jeszcze jedno dziecko,ale licze za drugim razem na dziewczynke
ja tez licze na druga dziewczynke dlatego nie pozbywam sie wszystkeigo hihi jakos nie widze nas jako rodzicow chlopca a i maz powiedzial ze druga cora go bardzo ucieszy (a tak bardzo chcial syna )
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 13:47   #4168
sweet_papaya
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
coś w tym jest na pewno. Pamiętam że TH w którejś książce też tak pisała. Mam nadzieję że niedługo też Piotruś w 5 miut będzie zasypiał.

Oby wszystko było dobrze. Na pewno będzie!

dziękować dobra kobieto!
taką kulę ciasta nie owiniętą folią ani niczym do wody? muszę zrobić żeby to zobaczyć na własne oczy bez mleka to mogę jeść

Do mnie jutro teściowa przyjeżdża
nie no...na teściową narzekać nie mogę jak niektóre z Was...współczuje serdecznie.
Weźmie Piotrusia na spacer i będę miała czas, żeby coś w domu zrobić.
Co do ciasta to dokładnie tak! Kulę prosto do wody, ona tak fajnie napuchnie w tej wodzie i popęka jeśli nie jesz mleka to uważaj na margarynę, kup taka, która jest bezmleczna, polecam Marynę i Tortową z Biedronki. Przez miesiąc byłam na ostrej diecie bezmlecznej to zgłębiłam temat
Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Natka dziekuje, ze pytasz szyjka juz prawie wygojona, jakies tam delikatne pozostałosci ,ale nie tak jak bylo, smaruje codziennie szyjke kremikiem z ziajki na odparzenia i jest ok

ide sie troche ogarnąć , poki maluch śpi

w mojej rodzinie chyba w tym roku skupimy sie tylko na prezentach dla Mateuszka musze pomyślec o czyms tylko dla TZ , bo ma w grudniu urodziny
Teza mamy problem z szyjką, już nie wiem czym smarować, boje się, ze to może alergia jakaś...jaki to kremik z Ziajki?
Cytat:
ja po dwóch tygodniach sie poddałam. tylko raz wypiła moje z butli, przez sen... ale była bardzo głodna. niestety drugi raz sie nie udało.
Też muszę poćwiczyć mleko z butli, bo picie po obiadku idzie średnio, Filip chce, żeby go poić łyżeczką
Karolca, jakiś czas temu wysłałem Ci na priv prośbę o dopisanie mnie do listy mam, mogłabys?

Npg88 witaj

Hej, pogoda do bani,ale od 11 jesteśmy na dworze, raz jest słońce, raz wiatr i zimno bardzo. Ale jestem twarda bo po 12 Fil zasnął i jakbym go zabrała do domu to byłoby po spaniu.Przykrylam go 2 kocykami i ma cieplutko, ja włozylam długie getry i bluzę tż, siedzę wiec na ogrodowym krzesle opatulona z kapturem na głowieWłaśnie skończyłam jeść pomidorowke, która sobie szybko w domu podgrzałam, fajnie w taki ziąb szamać gorącą zupkę na dworze Żeby tylkodeszcz nie spadl
Dziś tż będzie w domu o 20 więc obiad mam z głowy, na drugie zjem kanapeczki
sweet_papaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 14:00   #4169
npg88
Raczkowanie

Cytat:

Ja wprowadziłam w 5 bo my na mm jesteśmy. Kiedy macie szczepienie?

Macie już pomysły na prezenty?
Szczepienie mamy 19 września. Miało byc 12ego, ale muszę wtedy jechać do Wawy i o tydzień się przesunie. Dzisiaj chodziłam po aptekach i rozpytywałam się o ceny Pentaximu, waha się od 106 do 167zł. Masakra!

Jeśli chodzi o prezenty to dla mnie najlepszym prezentem będzie, jeśli spędzę te Święta z Lilą i mężem

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość

Npg 88 - witaj
Dziękuję Jeszcze możesz kolejne dziecko tak nazwać

Cytat:
Zazdraszczam! Ja już nie mogę się doczekać kiedy kupimy mieszkanko i w końcu będziemy na swoim.

A ja pozałatwiałam dzisiaj kilka spraw, siostra została z Lilą. W końcu zaniosłam sukienkę ślubną do krawcowej. Rok w szafie wisiała :P Muszę ją podciąć, bo po sesji się nie odeprała na dole. :P Oddam do komisu, aby tylko w szafie nie wisiała.

Wenn man sich etwas wirklich wünscht,
wenn man ganz fest dran glaubt,
dass es in Erfüllung geht,
dann passiert es auch!

npg88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 14:06   #4170
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Szczepienie mamy 19 września. Miało byc 12ego, ale muszę wtedy jechać do Wawy i o tydzień się przesunie. Dzisiaj chodziłam po aptekach i rozpytywałam się o ceny Pentaximu, waha się od 106 do 167zł. Masakra!

Jeśli chodzi o prezenty to dla mnie najlepszym prezentem będzie, jeśli spędzę te Święta z Lilą i mężem

Dziękuję Jeszcze możesz kolejne dziecko tak nazwać

Zazdraszczam! Ja już nie mogę się doczekać kiedy kupimy mieszkanko i w końcu będziemy na swoim.

A ja pozałatwiałam dzisiaj kilka spraw, siostra została z Lilą. W końcu zaniosłam sukienkę ślubną do krawcowej. Rok w szafie wisiała :P Muszę ją podciąć, bo po sesji się nie odeprała na dole. :P Oddam do komisu, aby tylko w szafie nie wisiała.
Nie no, ja z tych co juz wiecej nie planuja dzieci

Nikki, masz racje Viki tez ladne

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości