![]() |
#91 | |
Raczkowanie
|
Dot.: 30tki - nasze style i ulubione sklepy z ciuchami
Cytat:
![]() ![]() Zwłaszcza te małe chustki, tak jak pisze Monika, te mi się bardzo podobają, ale wiązanie nigdy mi nie wyszło jeszcze stylowo. ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Śliczne te ciuszki, ale powiedz, nosisz je tak na codzień? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
próbowałam sobie kupić klapki na lato ale bez kwiatka i bez kokardki niestety zawiodłam się niestety w moim mieście takie wymagania to za dużo. Myślałam o zakupie na Allegro. nigdy jeszcze nie kupowałam butów przez neta .Która z was ma doświadczenie i podpowie jak się nie naciąć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam mnóstwo butów przez net i sporadycznie zdarza się, że nie pasują (na szczęście wtedy pójść mogą do koleżanek tudzież ich nietrafione z rozmiarem zakupy do mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Konto usunięte
|
Albo jesli to shop, a nie prywatny sprzedawca ktory sprzedaje swoj nieudany zakup, to moza oddac sprzedawcy i wymienic na inny rozmiar.
Ja dzis bylam na Flohmarku i stanelo mi sie przy straganie z bizuretia sztuczna. Polowa stoku kazda sztuka za 3€, wiec wpadlam w taki amok ;o) no musilam skorzystac. Wzielam dwie branzolety z plastiku, ale wygladaja jak drewno, do tego jedne dlugie korale z derwnianych elementow w bezu i czerni i jeden naszyjnik z drewnianych elemantow , takie kolorowe kolka , trzy sznurki polaczone razem i zapiecie na szyji. W brew pozorom wcale to nie jest takie dookola szyji. najdluzszy sznur siega do cyckow, ale przez krotszy niestety nie da sie tego bez odpiecia zalozyc przez glowe. zapiecie tez bardzo proste i szybcie to sznurek jest tak zapleciony ze tworzy petelke a po drugiej stronie jest koralik do przelozenia. Juz przymierzalam i idzie bardzo latwo. Niecierpie klasycznych zapiec jak w srebrnej bizuterii, bo sa takie filigramowe i najlepiej jak widze co robie. Ciesze sie jak male dziecko. Jeszcze teraz musze wziasc sie za moje pareo i uszyc spodnice. Z jedej juz uszylam, nie wyszla idealnie ale moze byc, za to druga wezme jednak obie chusty i w pasie wszyje kilka rzadkow cienkiej gumki, tak ze bedzie sie ladnie i duzo materialu marszczyc, ale na biodrach bedzie przylegac i mi tylka nie zrobi jak szafa z 4 drzwiami ;o) Ciesze sie jak male dziecko ;o) kobietka, ty sie nie przejmuj modnymi wiazaniami. Wiaz chusty i szale jak tobie sie podoba. ja tam na mode nie patrze, bo nie wszystko do mnie pasuje. Robie po swojemu ;o) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją drogą ja od zawsze (bardzo dawna) przez net kupuję kosmetyki etc, a buty i ubrania zaczęłam w ten sposób nabywać na dobre od około roku. Zaczęło się od tego, że zaczęłam studia podyplomowe - na szczęście już kończę ![]() ![]() Edytowane przez anka_res Czas edycji: 2012-05-27 o 15:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
cześć
dzięki za rady zamiast klapek kupiłam sandału inblu są super i pasują jak jakby były na zamówienie .Żadnych kwiatków kokard , klapki też zresztą inblu udało mi się kupić w ccc za 19.90 są prawie takie jak te co miałam przez 5 lat i rozlazły się dopiero w ubiegłym roku. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Konto usunięte
|
Ja ostatnio bylam w H&M na polowaniu. Chcialam naszyjnik robiony z wiskozy i bawelny ( byl jeszcze niedawno na stronce i juz go nie widze). Kosztowal ponad 12€, a ja dorwalam go w sklepie przecenionego na 5€ ;o) no to musialam wziasc. Do tego plastkowa branzoleta w kolorze fuksji i druga to polowe braz jak by drewno a druga polowa stanowany turkus. Bedzie do wielu rzeczy pasowac.
nie udalo dorwac mi sie tych sukienek http://www.hm.com/de/product/00519?article=00519-B chcialam ta zielononiebieska i czarna, wiec poszlam na mode dla puszystych i dorwalam te spodnie przecenione na 10€, wiec wzielam i czarne i taupe. Rozmiar 44 lezy idealnie jak by nie byly z dzialu dla puszystych. Ale nie podoba mi sie jak nogawki na dole sa sciegniete. ja bede nosila luzne http://www.hm.com/de/product/98959?article=98959-A spodnie cienkie, z wiskozy ladnie ukladaja sie na ciele, jak lato bedzie chlodne to bede w nich smigac i to czesto. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też się dziś wywlekłam na zakupy i z przyjemnością odkryłam że przeceny hulają. Jak zwykle ![]() I chyba "ogupłam" ze szczęścia, bo kupiłam też bluzkę. Z FALBANKAMI , na biuscie A się zarzekała żaba błota, że falbanek to nie, że w życiu i za Chiny Ludowe. Ale to przez Sine ta bluzka, jak mi teraz biust odpadnie to wiadomo czyja wina. ![]() I nic więcej z ubrań nie kupiłam, bo byłam z małżonkim i po dokładnym przestudiowaniu Body Shopu i wszytkich składów kosmetyków ichnich ( no nie zachwycają składami swoją drogą, alkohol, parabeny, silikony i tona perfum, no ale się zobaczy) jak zobaczyłam że prawie mdleje z nudów i aż się słania od senności już nie miałam serca go tam dłużej trzymać i zarządziłam odwrót. Muszę sama na zakupy, sama pewnie jeszcze bym tam siedziala. Monika, spodnie w takim stylu, długie i takie za kolano, są bardzo fajne w sklepach z odzieżą sportową ( dekatlon, go sport) w dziale dla tancerzy i joginów. Niektóre są naprawdę ładne a i jakości bardzo dobrej. I z fajnych oddychających materiałów na ogół. I blu adki do tego fajne, kolorowe. Ja mam takie pumpy jak te długie czarne, tylko stalowe i szersze na dole. ![]()
Cava Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety. Liz Williams Edytowane przez cava Czas edycji: 2012-06-17 o 20:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Konto usunięte
|
A czemu biust ci odpadnie? Masz duzy i obawiasz sie tych falbanek?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#101 |
Konto usunięte
|
Rozumiem, ale gusta sie z wiekiem zmieniaja ;o) ja tez kiedys mowilam ze tego czy tamtego nie, az tu sie nagle okazuje, ze jak kiedys moze i glupio w tym wygladalam, ale jak teraz mam kilka kilo wiecej to bardzo mi pasuje.
Z falbankami na biuscie to tez taka sprawa. Mowia ze tylko do malych cyckow, bo optycznie powiekszaja i na duzych nie jest dobrze. I zgadzam sie, ale nie przecze widzialam kobiete z biustem i jakos sie te falbanki tak ukladaly ze mnie sie bardzo podobalo. Miala dluga szyje , wiec i inaczej taka bluzka na niej wygladala niz na niskiej kobitce , majacej przysadziska figure, krotka szyje i wlasnie duzy biust. Moze eksprert by powiedziala, ze i tak powinna sobie babeczka darowac falbanki, ale czasami wcale tak zle nie jest. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardziej chodzi o ogólne takie jakieś obrzydzenie moje, do falbanek, koronek i wzorków, zwłaszcza kwiatowych. No ale jak widać , są wyjątki od reguły. Te konkretne falbanki na tej bliuzce i w tym kolorze mi się spodobały i ja sobie w nich też.
![]() |
![]() |
#103 | |
Raczkowanie
|
O, ja też w sobotę wylądowałam w H&M! I też poszalałam. Wszystko po 2-10E Nie mogłam uwierzyć własnemu szczęściu
![]() Cytat:
![]() A takie spodnie za kolano też właśnie sobie trzasnęłam w zeszłym tyg. w NY, tylko ze ściągaczem. Pewnie jakość średnia, jak to NY ale tyłeczek do schrupania w nich ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Konto usunięte
|
A czemu jakos srednia? ja tam mam pare spodni z wiskozy z NY i ja tam widze dobra jakosc. ja wogole to raz na ruski rok trafie na cos co po praniu nie nadaje sie do zalozenia. Pamietaj jak kiedys z babka pod Rossmannem sie zgadalam o cenach ubran zwalszcza dla malego dziecka, ze w H&M trzeba 20 € min wydac na dzinsowa kurtke a tyle samo kosztowala moja. I weszlo na tani Kik, a ona ze tam same szmaty, a ja jej na to jakie szmaty. i zaczelam jej wymieniac co mam na sobie z Kik, a mialam i spodnie i bluzke, a ona zduiwko ze to KIk, ze nigdy nie nie powiedziala,l bo wyglada na wyzszy przedzial cenowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
astro-loszka
|
Uwielbiam szarawary! mam kilka par w różnych kolorach. A do india shopów zaglądam
![]() |
#107 | |
Irenosława Pierwsza
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#108 | |
astro-loszka
|
Cytat:
![]() Ponadto lubię: Vero Modę, Camaieu, Orsay, Carry, Esprit, New Look, Bershke, Mohito. Nie pogardzę Terranovą. Do C&A czy H&M zaglądam czasem w poszukiwaniu jakiejś nieskomplikowanej bluzki. Sportowe ciuchy, bluzy i paski skórzane kupuję w Crossie. Buty lubię z CCC, Venezii, Baty i Philippo (choć nie ma tej sieci w Warschau, nad czym ubolewam). Zaglądam też do lumpeksów i wspomnianych india shopów. Mam słabość do stylu mocno nieformalnego, luzackiego, długi czas nie mogłam się przekonać do żakietów, bluzek koszulowych, wąskich spódnic, z czasem zaczęłam się przekonywać (ale i tak zawsze łamię taki look jakimś nieformalnym akcentem). Lubię wszystko co wygodne, ale też kobiece i odważne. Nie lubię stylu tzw. ciocinego czy "dzidzia-piernik" Z wiekiem zarzuciłam ultrakrótkie mini czy szorty i bluzki odsłaniające brzuch, ale to z uwagi na figurę(motylem była, ale ciut przytyłam ![]()
![]() |
![]() |
#109 |
Konto usunięte
|
Kobietka, ja wybieram bawelniane t-sherty w Kiku z takiej fest bawelny i mnie sie nic nie dzieje. Dlatego napisalam ze trafilo mi sie raz na ruski rok ze jednak cos sie stalo.
za to ludzie wychwalöaja Promod a ja jak tam wchodze to same szmaty widzi hihihi i wychodze z niczym. Moja kolezanka wychwala spodnie, wiec nastepnym razem musze wejsc za spodniami, moze cos na mnie bedzie. T-sherty z NY to nawet kupuje z tej uciagliwej szmacianej bawelny i jakos to funkcjonuje u mnie. Raz kupilam na przecenie za cos kolo 4€ i nosze juz 3 albo 4 lato bedzie w tym roku. Ostatnio obszylam sobie dekolt monetkami co to sa przy chustach do tanca brzucha i moje dziecko mowi ze mam piekna bluzke ;o) Bardzo lubie te zwykle t-sherty z NY bo sa dlugie i nie kosztuja wiele, a jednak mimo ze myslalam co przy niektorych egzemplarzach ze po jednym lecie wywale albo pojdzie do mycia okien, to nosze dalej ;o) I mam te haremki z woskozy pod kolano, jakies dwa paski w komplecie kupilam wiosna i slomiane klapki. Nie mam duzo ubran od nich, ale co jakis czas cos tam kupie. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#110 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Konto usunięte
|
U mnie tego sklepu nie ma.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
No ja znowu wczoraj byłam w NY
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Irenosława Pierwsza
|
co tam laski, buszujecie na jakiś wyprzedażach?
u mnie nic ciekawego dwie bluzki w odcieniach niebieskiego i wcale nie po tak wielkich przecenach ![]()
![]() |
#114 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No a tak to nie kupuje już nic, bo w tym roku fortune wydałam na ciuchy, mimo, że wiosną przy robieniu porządków byłam przekonana, że tego roku nic nowego nie potrzebuję... Jakaż ja byłam naiwna... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie nie wiem sama czemu, ale wydaje mi się to takie... obsceniczne. ![]() A przecież to tylko palce u stóp. ![]() Uwielbim buty w kolorze nude. mam głównie takie, aż chyba już do przesady, bo oprócz róznych cilistych mam tylko 2 pary czerwonych, 1 granatowe, 1 czarne i kozaki czarne i brązowe. Reszta od sanałków, przez pantofle do balerin- wszytko cieliste. Ja nie buszuję po wyprzedażach, bo letnie rzeczy w tym roku sie nie przydają. U nas na wybrzeżu nie ma lata. Jest zimno, pada co pół godziny, leje, wieje, gradem sypie. Koszmar po prostu, nosze ciuchy jak na jesień - w rajstopach chodzę od kilku dni. Ludzie na ulicy w kurtkach, swetrzyskach, botkach, kaloszach, z hustami w koło szyi. Obkupiłam się trochę z tej okazji, ale bez radości i z kolekcji już jesieennych. rzeczy typu bluzki z długimi rękawami, swetry ![]() Masakra po prostu. Szkoda nawet gadać po prostu. Rzeczy które sobie pokupowałam wiosną na letnią pogodę leżą nieużywane.
![]() |
![]() |
#116 | |
Irenosława Pierwsza
|
Cytat:
![]() jak chce palce pokazać, kupuje sandały, a i tak bardziej lubie buty kryte, głęboko kryte ![]()
![]() |
![]() |
#117 |
Konto usunięte
|
A ja ostatnio uwielbiam Mohito. Mają naprawdę ciekawe fasony i kolory. Same rzeczy tez zazwyczaj są dobrej jakości. Najchętniej wyniosłabym połowę asortymentu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
Hej kobietki! Jak tam szafa po wakacjach? U mnie bałagan i czeka na zlitowanie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio odkryłam, że Ryłko oprócz butów, które uwielbiam ma także linię odzieżową.
![]() Kupiłam też piękną spódnicę w Tiffi, kremową z wysokim stanem z jedwabnym wzorem w kolorze beżowego złota, przecenioną o 200 zł. Nawiasem mówiąc te ich ceny w większości są wzięte z kosmosu.
najważniejsze w życiu jest być zdrowym, mieć zdrowego małżonka, zdrowe dziecko, zdrowych rodziców, zdrowe rodzeństwo. wszystko inne jest kwestią chęci i siły, niekiedy szczęścia... Edytowane przez wika82 Czas edycji: 2012-09-06 o 11:25 Powód: sprecyzowanie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | ||
Irenosława Pierwsza
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:47.