|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci ![]() |
|||
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
15 | 35,71% |
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
0 | 0% |
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
1 | 2,38% |
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
15 | 35,71% |
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
0 | 0% |
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
3 | 7,14% |
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
4 | 9,52% |
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
4 | 9,52% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#811 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Ostatnio miałam w normie, z dzieckiem też wszystko ok, aby ze mną COŚ nie tak...za tydzień i tak robię jeszcze raz badania, więc zobaczymy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#812 |
Wtajemniczenie
|
Robię dziś na obiad ziemniaki pieczone. Jedno z ulubionych dań mojego męża. I co? I dzwoni mi co 5 minut z radami typu: a boczek to w plastry pokrój, Kotku daj dużo smalcu żeby były mokre, piecz na wolnym ogniu bo się przypalą, dopraw porządnie bo ja tak lubie, bla bla bla
![]() ![]() Ja za to mam inny problem. Teraz mieszkamy sami, ale w odległej przyszłości bardzo możliwe jest, że czeka mnie przeprowadzka do teściów. To jeszcze takie 50 na 50 i pewnie dopiero za parę ładnych lat, ale jeśli się nadarzy "taka okazja" to nie będę miała wyjścia ![]()
#813 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja zjadłam właśnie takie ziemniaczki w talarki pokrojone ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#814 |
Zakorzenienie
|
Mamad
![]() ![]() My ze sobą to już wogóle nie gadamy. Nic. ALe mi to pasuje. Znoszę S. na dół i tyle, potem ona przynosi. Jaciee SARA ma takie ph cały czas. 8 albo i 8,5. Może być dieta. Lekarka u nas nic nie mówi na to, a widzisz my mamy problemy nerkowe. Asekurancka ta pediatra że każe posiew powtarzać. Ja czasami daje wit c co 3 dzień. Takie ph świadczy o tym, że jest większe ryzyko infekcji. Myha ja też jestem Patrycja ![]() Natka ![]() ![]() A promotorka ![]() Jaciee ac o to za przeprowadzka do teściów? a czego a po co? co za plany? zdradź. Dziubek cieszę się że Denis taki dzielny ![]() Wiecie co? nie miałam prądu 5 godzin. Głowa mnie bolała że szok ( Dziubek ![]() Spałabym cały dzień. Byłam na powietrzu urwać malin, trochę mi lepiej. Oliweczka ja się tak w ciąży czułam słabo często, właśnie w 2 i 3 trym.
#815 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agula pisała o musie jabłkowym ![]() ![]() Ja czasem robię z serem żółtym i pomidorem. Ale widzę, że już wymyśliłaś ![]() Jak to? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#817 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny ratujcie
ma może któraś jakąś blokade do sedesu? Bo moje balbiny wyczuja moment isa w łazience i w klozecie grzebią... a to jest zawsze jak ktoś nie zamknie drzwi...
#818 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Niestety nie posiadam takiego ustrojstwa ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#819 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#820 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. ![]() ![]() ![]() 3. Teraz to i tak za późno się zastanawiać... Natka na pewno wszystko się ułoży i na pewno wyjaśni ![]() Cytat:
![]() Jacieee ![]() Zaneta ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Trzymaj się, Kochana! Cytat:
![]() 2. A możesz napisać dlaczego ![]() Patik ja ze swoja coś tam gadam, ale raczej zdawkowo. Nie zależy mi... |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#821 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#822 | ||
Zakorzenienie
|
nooo dzielny jest choć dziś już nie było tak kolorowo
![]() Cytat:
ta promotorka to jakaś nienormalna jest ![]() ![]() a dzisiaj przekazanie cudne ale pobyt gorszy ![]() nie chciał jeść , ani na krzeselku ani na kolanach odsuwał Panie i podchodził do drzwi, tęsknił za nami chyba i stad strajk głodowy no i co dziwne to 3 razy robił drzemki po ok kwadrans ![]() ![]() no nic kolejne dni pokażą co dalej będzie Cytat:
![]() no to oby Emi w nowym żłobku się szybko odnalazła ![]() Natka biedny Domek ;przytul: ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- kochana ja tego nie rozumiem ![]() naprawdę uważasz ,że Twój wyjazd do rodziców z dzieckiem WYMAGA zgody męża i teściów ?? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#823 | ||
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() Cytat:
Tyle udalo mi sie nadrobic ![]()
![]() |
#824 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
współczuje ![]() Cytat:
ale sobie leci w kulki ![]() ![]() a dla biednego Domka ![]() ![]() Cytat:
w Biedronce były w gazetce jakiś czas temu, teraz jeszcze widuję resztki, przecenione, chyba po 2,99, może jeszcze znajdziesz
![]() ![]() |
![]() |
#825 |
Zakorzenienie
|
Chyba wróciłam.
Czesc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#826 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale widziałam sporo takich zabezpieczeń: http://www.babyexpress.pl/zabezpiecz...,2,77,654.html http://kukusklep.pl/REER_Zamkniecie_..._szt-2426.html i to też wbrew temu co jest na rysunku ![]() Cytat:
![]() I nie obwiniaj się, błagam ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Własnym oczom nie wierzę ![]()
![]() |
#827 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#828 |
Zakorzenienie
|
duzo opowiadac. Wakacje super.
ale po powrocie do szarej rzeczywistości masakra. Ale nie bede truc. Agata świetnie się rozwija. Biega, slicznie je łyżką i widelcem, coraz więcej zaczyna mówić. |
![]() ![]() |
![]() |
#829 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
heeeeeejjjjjjjjjjjjjjjjj! !!!! tesknilam co u ciebie?? odwiedz i nas w K. na PM Mery wczoraj podczas nieuwagoi babci rozlala w kuchni olej i sie w nim wytaplala ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#830 |
Zakorzenienie
|
dzwonilam do mojego gina, poniewaz to bolesnosc piersi zaczyna mnie powaznie martwic, a kolejki są do niego niesamoite, i co mi powiedzial: mozliwe jak najbardziej jest to ze zaszlam w ciaze juz w 7 dniu cyklu. Zapomnialam tylko zapytac jaki czas po zaplodnieniu kobieta odczuwa ze jest w ciązy. bo naczytalam sie ze na nastepny dzien nie czuje się nic, poniewaz kobiece hormony utzymujące ciąze są produkowane dopiero po zagniezdzeniu się zarodka, czyli jakies 7-10 dni po. no i teraz na moj babski rozum to mam jakies zapalenie piersi.
Jak to u Was było? kiedy mialyscie pierwsze objawy ciązy w postaci bólu piersi? |
![]() ![]() |
![]() |
#831 |
Zadomowienie
|
Kobitki, jak się podaje ibuprofen z paracetamolem na przemian u dzieci? Mała od wieczora ma gorączkę, pierwszy raz.... Póki co dobrze reaguje na Nurofen, ale boję się nocy. Jutro idziemy do pediatry. To się nachodziłyśmy do żłobka....
---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Gomra powiedzialabym, ze nie caly tydzien, dokladnie nie pamietam. |
![]() ![]() |
![]() |
#832 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Gomra mnie w 4 tyg ciąży cycki rwały ![]() ![]() ![]() Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2012-09-06 o 19:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#833 |
Wtajemniczenie
|
Witaj
![]() Agula byłam dzisiaj na takim ryneczku na jaki Ty chodzisz ![]() ![]() ![]() Marinko cały czas trzymam kciuki za Twoje marzenie ![]()
#834 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A przy okazji znalazlam dzis dwa nowe zeby u Idy, ale teraz goraczka na te zeby to chyba juz za pozno? Nie widze, zeby pozostale dziasla byly napuchniete. ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- O znalazla sie Scio.... ![]() Patik Ida nie dostala od chrzestnych kasy, tylko prezenty. A nawet gdyby nic nie dostala to bym pretensji nie miala, bo to o sakrament chodzi, a nie pieniadze, czy podarunki. Ze zwyczajów to owszem chrześni kupują szatkę i świecę, ale oni sami to zaproponowali, ja miałam w planie kupić sama. O płaceniu za chrzest nie słyszałam. Ciekawe co mieli na myśli, czy księdza czy restauracje?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#835 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Scio ja się własnie dzisiaj zastanawiałam, czemu Cię tu nie ma
![]() Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2012-09-06 o 19:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#836 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oby u Idy to nie byla zadna infekcja! A poza tym, to jak w zlobku? Napisz cos ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#837 |
Zakorzenienie
|
Crazy u mnie goraczka jest w czasie ząbkowania, więc możliwe że to przez to...tylko, ze u mnie trwała ona jeden dzień,czasem max 1,5 dnia.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#838 |
Wtajemniczenie
|
Crazy z tego co wiem, to podaję się na zmianę dwa leki co 4 godziny. Jak jeden lek to co 6 godzin.
Scio w końcu ![]() ![]() A co do mieszkania z teściami to ... po ślubie mieszkaliśmy u moich rodziców, ale po pewnym czasie zaczęłam się tam dusić. Niby osobne piętra, ale wspólna kuchnia, łazienka itp. Plan ogólnie był taki, że budujemy klatkę i robimy wszystko osobno. Tylko, że po pewnym czasie moi rodzice zaczęli kręcić nosem ![]() ![]() U niego mieszkają rodzice i siostra, która właśnie ponownie wyszła za mąż i wkrótce się wyprowadzi. No i zapewne, jeśli tylko jej się życie ułoży, to do teściów już nie wróci. A tak jest spory dom, wielki sad i piękne podwórko o którym marzy mój TŻ. No a teściowie coraz starsi, a domu szkoda, ogrodu szkoda itp itd. I możliwe, że kiedyś my tam zajmiemy górę, a teściowie dół. Mieszkanie damy TŻta siostrze, żeby nie była stratna. I mimo moich oporów i zdania na ten temat, zgodzę się. Zgodzę się bo TŻ dla mnie wiele razy zmienił swoje życie (dosłownie) i ja jestem mu to winna. Bo go kocham, a on tego pragnie. KONIEC ![]()
#839 | |
Zadomowienie
|
Aga dzięki
![]() Ze złobkiem to różnie. Na razie chodzi adaptacyjnie max na 3 h. Pierwszego dnia początek był ponoć płaczliwy, ale później było ok, drugiego dnia super - do domu nie chciała wracać. Wczoraj dramat, ciągle płakała. Dziś pół na pół. Może by i dłużej dziś została, ale babki nie nakarmiły jej, bo płakała na śniadaniu i zabraliśmy ją, bo do obiadu mogłaby nie wytrzymać. Trochę niezadowolona jestem, z tego że jej nie przypilnowały z jedzeniem, ale może faktycznie się nie dało. ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
Jacieeeee, mam odrobine podobna sytuacje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#840 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() choć ja też mam zagwozdkę , Szymuś ma chrypę straszną ale żeby już choróbsko po 2 dniu ![]() Cytat:
![]() jakoś źle mi z tym ,że moje dziecko musi do żłobka chodzić ... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.