|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Dot.: Babie lato za pasem, ranki chłodne, Młode Żonki 2012 i PMki są relacji głodne c
Cytat:
![]() Na forum Pytania do Fryzjerki masz wykaz wszystkich z podanym czym je zmyć. To tak kończąc OT. ![]() Dzisiaj spędzę wieczór przy winie na oglądaniu zdjęć ze ślubu moja siostra przyjechała a jeszcze ich nie widziała.
|
|
|
#2732 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Babie lato za pasem, ranki chłodne, Młode Żonki 2012 i PMki są relacji głodne c
Cytat:
Ja jestem bardzo zadowolona zdjęć mam lekko ponad 700(wiem że było więcej ale ... W umowie jest minimum 300na płycie dvd a sprawdzałan nagrali pełną płytę) wszystkie zdjęcia są pięknie obrobione, na weselu robili dużo zdjęć gości. Co do pleneru to najpiękniejsze foty wyszły tam gdzie się nie spodziewałam. Zdjęć z pleneru mam ok 150 ale teraz widzę po ofertach niektórych fotografów że to i tak nie jest źle zwłaszcza że wszystkie zdjęcia są obrobione a nie tylko te albumowe.
|
|
#2733 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za odpowiedź Kiciu
|
#2734 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak się zawoziło do zakładu, to na "bramie" robione były dodatkowe badania i wg uzyskanych wyników kwalifikowali ją albo do przetworów dla najmłodszych albo dla starszych dzieci albo kazali cały towar zabrać z powrotem. Cytat:
|
|
|
#2735 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Ice, zajrzę tam
|
|
#2736 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry!!!
Kilianno fajna relacja Jajeczna jest popier%^&*&^% do ntej potęgi... Nie warto się takimi kreaturami przejmować ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A mąż to wie, że jest umieszczany na forum??? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Z ludzi na wsi się śmieją, że kury hodują na swojskie jajka, że mają króliki czy kaczki na mięso, że to się nie opłaca, że na podwórku śmierdzi. Ale jest milion razy zdrowsze od tego co się kupuje i nie raz smaczniejsze.
|
|
#2737 |
|
Zakorzenienie
|
Mało i z tego co się orientuje to będzie coraz gorzej...
|
#2738 |
|
Zakorzenienie
|
Jest ciężko.
Mam wykształcenie pedagogiczne ale nie pracuje w zawodzie bo nigdzie pracy nie mogłam znaleźć - moje dośw. pedagogiczne skończyło się na stażu zawodowym. Zresztą w tym roku zwolnili mnóstwo nauczycieli - moje 2 szwagierki obecnie bez pracy (germanistka i nauczycielka matematyki) więc nawet nie myślę o powrocie.
|
#2739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2740 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2741 |
|
Zakorzenienie
|
Lady przeczytałam o Twoim problemie i
Cię bardzo mocno! Mam nadzieję, że będzie lepiej!!
|
#2742 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynyyyy zna sie któraś na html ? Bo .... szukam kogoś kto by mi pomógł z szablonem na bloga. Bo chcę jakiś ładny a ja taka sierota
![]() ![]() Przepraszam za off
|
|
#2743 |
|
Zakorzenienie
|
Relacja Melod_y 1.09.2012
Piatek… Szczerze mówiąc nie pamiętam juz co sie działo w piątek, ale wiem ze byl to niesamowicie zabiegany dzień… Chyba układaliśmy stoly, winietki, odbieraliśmy ciasto… Wtedy tez nasza wspaniała Pani z sali zauważyła ze brakuje 3 blach tiramisu i polowy domówionego tortu do pokrojenia w kuchni… ( jak to dobrze ze to dopilnowała bo w tym calym zamieszaniu nawet przez mysl nie przeszlo mi sprawdzic zamówienie) Oczywiście zaczęły się telefony, ze nam zamienia to na inne ciasto, ale to mnie nie interesowało bo tiramisu mialo być podane wszystkim gosciom jako deser na poprawinach… :/ A tortu tez nie dam połowie gościom innego.. Myślałam ze ich tam rozniosę :/ Skończyło się na tym ze piekli w nocy resztę trotu, ale im się udalo cale szczescie.. Pojechaliśmy zmeczeni do domu, robilismy tablice stołów i poćwiczyliśmy pierwszy taniec… Miałam mala zalamke w co ja się wpakowałam (odnośnie wesela, bo przecież to tak malo realne aby wszystko się udalo) Położyłam się spac ok. 1.00… spalam bardzo dobrze… SOBOTA Rano obudziłam się już przed 6:00, zadzwoniłam do TZ aby przyjechał jeszcze poćwiczyć taniec. Kiedy TZ przyjechal powiedział mi zabawna rzecz, ze rano otworzył sobie tymbarka a pod kapslem znalazł napis „ to nie żarty” ![]() Pozniej pojechaliśmy do kosciolka zapłacić księdzu i dac ciasto… Wstąpiliśmy tez na chwile do TZ, pośmialiśmy się. Ogółem atmosfera była troche nerwowa jednak wciąż nie odczuwałam ze „dzisiaj” jest Nasz ślub… Pogoda była taka sobie… Było parno i szaro.. Poszłam się wykąpać a TZ. pojechał załatwiać już swoje sprawy… Po kapieli pojechałam odebrac poduszkę na obraczki z kwiaciarni i bukieciki na samochód które okazaly się być bardzo duze, chociaz wyraznie zaznaczałam ze chce male.. Ale powiem szczerze. GUZIK mnie już to obchodziło ![]() Pojechałam pędem do fryzjera, a TZ pojechał odebrać mój bukiet i butonierki… Po drodze zabral tez moje kwiatki do włosów (gipsówkę i frezje) U fryzjera czekałam 40 minut aby Pani zaczela mnie czesac… ) Po fryzjerze planowałam jechac na sale jeszcze pogadać z zespołem, sprawdzic rozsadzenie gosci itp., ale wiedziałam ze nie dam rady… Zadzwoniłam wiec po siostre aby pojechali zrobic to za mnie…Do domu wróciłam w rekordowym tempie…. Chyba nigdy nie wyprzedziłam tak duzo samochodów… Makijaż mialam mieć wykonany w domu.. Kiedy wróciłam kosmetyczka miala tylko 30 minut na wymalowanie mnie. ![]() Niestety atmosfera była niesamowicie nerwowa a wizażystka wydaje mi się ze była zla za to, ze tak malo czasu jej zostalo i musiala się spieszyc. :/ Dlatego na filmie z makijażu była cisza jak makiem zasiał… a i ja ledwo łapałam dech.. Wymalowała mnie bardzo ladnie. Pozniej szybkie ubieranie… Sukienke mialy zapinac mi dwie siostry, ale jedna na chwile przed ochlapała się woda, dlatego pomagała mi mama i siostra (świadkowa)Buty… Moja piękne buty za 160 zl z kamieniami – nie dałam rady.. czulam się w nich niepewnie i założyłam sandaly za 40 zl… suknia wiec była troche za dluga :/Przyjazd TZ- Kiedy się ubrałam zeszłam do mojego wujostwa które przyjechalo do nas z babcia.. Chwileczkę posiedzieliśmy, i nagle patrze podjeżdża TZ !! Nie wiedziałam kiedy dokladnie mam wyjsc bo orkiestra grala tylko melodie dlatego ponoć chwilke czekali pod domem ![]() Kiedy wyszlam zobaczyłam tylko jego mine mowiaca „wow” :P Zapielam butonierke, ucałowałam w policzek… I przywitałam z jego rodzicami ![]() Oczywiście TZ przywital się również z moimi goscmi a ja sierota o tym zapomniałam ![]() Poszliśmy na błogosławieństwo.. Mamie TZ zaszkliły się oczy a ja ciagle się uśmiechałam (teraz zastanawiam się czy nie wyszlo to głupio bo jednak to może powinna być „wzruszajaca” chwila ) Nasz wspanialy zespol nauczyl się specjalnie dla mnie grac na skrzypcach Po blogoslawienstwie ruszyliśmy w strone naszego wspaniałego cadillaca ! Był BOSKI!!!!! Pod kościołem zaczal się problem ;/ Koleżance przedłużył się slub prawie o 40 minut :/ Szkoda ze nie pomyślała o nas bo wiedziała ze przyjedziemy… Nie ladnie z jej strony… Podjechaliśmy wiec z drugiej strony kościoła pod plebanie i pogadaliśmy chwilke z księdzem.. Pozniej poszliśmy do zakrystii podpisac dokumenty i okazalo się ze nie zabraliśmy kartek ze spowiedzi… Troche zrobila się nerwowa atmosfera, ale ksiądz pozwolil nam je doniesc pozniej Ślubu udzialal nam kuzyn mamy TZ.. zapytal nas czy chcemy mowic przysięgę z pamieci czy powtarzac.. ja powiedziałam ze mogę mowic z pamieci, ze co to za problem i nawet mu powiedziałam cala „regulke” Po chwili jednak stwierdziłam ze może jednak lepiej nie, bo co jeśli przypadkiem się pomyle … tak wiec załatwiliśmy formalności i udaliśmy się w strone głównego wejścia… Niestety nasi goscie nie wiem dlaczego stali na zewnatrz niesamowicie się wkurzyłam a moja wnerwiona mina mam nadzieje ze nie zostala nagrana :/Tak wiec poprosiliśmy wszystkich o wejście, siostra odpięła mi tren (mam nadzieje ze go ladnie ułożyła chociaz) i weszliśmy do kościoła… Powiem Wam ze nie stresowałam się nic a nic.. Caly czas mielismy usmiech na twarzy, ale za rece niestety nie mogliśmy się złapać, bo były krzesla które nam to uniemozliwly… Kazanie było przepiekne… Ksiądz mowil do nas po imieniu… kamerzyści i fotograf niesamowicie dyskretni… nie kamerowali nachalnie z odległości 1 metra… Byli fantastyczni! Przysiega- i tutaj dalam plame na calej lini ![]() Ja, która TZ przypominałam od tygodnia ze ma pocałować obrączkę- zapomniałam ![]() Ja, która mówiłam ze ma patrzec mi w oczy omal ze nie złożyłam przysiegi księdzu… Drżał mi glos, a TZ myślał ze zaraz wybuchnę śmiechem.. ale nie było mi do smiechu niestety … Składając przysiege na początku powtarzałam za księdzem a pozniej go wyprzedzilam i mówiłam z pamieci… bylam wsciekla na siebie ze tak zawalilam… ![]() Na szczescie ksiadz konczac msze obrucil to w zart ![]() Jako ze pogoda była niepewna nie ustalilismy gdzie będą składane zyczenia… Kiedy wyszllismy z kościoła obsypano nas grosikami i platkami… Ponoc w ekspresowmy tempie uwinęliśmy się z tym.. Wtedy tez podeszla do nas mama TZ i zapytala gdzie chcemy mieć składane zyczenia…. Ludzie stali i się patrzyli a ja w przerażeniu nie wiedziałam dlaczego Oni do nas nie podchodza… dlatego pociągnęłam TZ za reke i powiedziałam ze jedziemy na sale… Nie wiem dlaczego tak mnie nerwy zjadły…Dzisiaj mysle ze nawet nie mieli okazji nam złożyć życzeń te osoby które przyszły tylko do kościoła….Nawet nie podpięłam trenu i mialam cala suknie brudna bo mielismy kawalek do samochodu :/ Tyle dobrze ze w drodze na sale zaczal troche padac deszcz… Mam wiec pretekst ze to było zamierzone ![]() Do Sali mielismy jakies 25 km…Ani ja, ani TZ nie mielismy przy sobie telefonu a mielismy dac właścicielce znac kiedy wyjedziemy tak wiec zostawcie sobie telefon w torebce w samochodzie bo może się przydac..Mialam 2m welon który w czasie drogi na sale TZ wypuścił przez okno aby mógł pieknie falowac na wietrze ![]() Winietki- tylko 2 osoby mialy jakies „ale” Na szczescie nie słyszałam tych oburzeń bo nie było mnie wtedy na sali z jedzeniem… ![]() Obiad- zjadłam tylko troche rosołu i drugiego dania. Jedzenie było nieziemskie! Z reka na sercu powiem ze lepszego nie jadlam! Ludzie oddawali puste talerze i byli niesamowicie zadowoleni ![]() Jedyny stres który we mnie jeszcze siedział to pierwszy taniec.. Wiedziałam ze będzie ciezko z troche przydługawa suknia.. tańczyliśmy układ i powiem szczerze ze troche zaluje… Mysle ze naturalniej by wyszedl normalny taniec przytulaniec… Nerwy jednak robia swoje.. Na prawde. I chociaz w domu czasem wszystko szlo pieknie i ladnie to my jednak się troche pogubiliśmy… Nie wiem jak to wyszlo. Pozniej wjechal tort.. Był pyszny.! Troche głupio się czulam jedząc go na srodku sali tym bardziej ze bylam tak najedzona ze nie dalam rady go dokończyć …. TZ tez zostawil troche. Drink- bar! Kolejki był do niego niesamowite! Cieszył się ogromnym ale to OGROMNYM zainteresowaniem! Każdy chciał czegoś spróbować Około 22:00 byliśmy z TZ niesamowicie zmeczeni… Nawet wyżebrałam od kelnerow ich redbule bo nie dawalam rady… Nogi już wtedy mialam bardzo obolale a pęcherze na stopach wieksze niż 5 zl :/ nie mogłam tanczyc ale chciałam dac z siebie wszystko… W sukni zrobila mi się mala dziura do której co chwila wpadal obcas i ciezko było tanczyc szybkie tance… Poszlam wiec na gore zaszyc ja, posiedziałam chwile z kamerzystami i fotografem Muzyka miedzy piosenkami- sprawdzila się u nas idealnie (mielismy dwie sale) dzieci się bawily kiedy rodzice siedzieli przy stolach. My sami z TZ często tańczyliśmy do muzyki brathankow, albo innych z playlisty J Apropo muzyki! Była FANTASTYCZNA! Boze nie wiem jakim cudem trafiliśmy na tak genialny zespol!!! Oczepiny- bukiet krawat zlapali bardzo rozrywkowe osoby dlatego zespol puścił piosenke z jajcem „ przelec mnie w koniczynie” Kamerzyści ( z Ponania ) mowili ze w zyciu jeszcze nie byli na takim weselu gdzie nie nadążają z kamerowaniem ludzi w tancu!! ![]() Po oczepinach chwileczke posiedzieliśmy na schodach w świetle lampionow. kamerzyści zrobili nam kilka ujec a pozniej chwilke pogadaliśmy o wszystkim i o niczym -co okazalo się pozniej ze było caly czas nagrywane ![]() Zreszta na sali tanecznej tez była ukryta przez cala noc jedna kamera wiec licze na piekny i naturalny film Ok. 4 ludzie zaczeli się zbierac , a my z TZ i 3 inne pary (naszych kumpli) zostalo na noc na sali. posiedzieliśmy chwile na tarasie, a ja w miedzy czasie spokojnie wyciągałam sobie wsuwki z wlosow. Pozniej chlopcy wpadli na geniany pomysl tego aby pograc sobie na perkusji.organach, gitarach (za wczesniejszym pozwoleniem od zespolu) a ja w potarganych wlosach tanczylam sobie z TZ na koniec chlopcy zatanczyli uklad do muzyki: „jezioro łabędzie” Dlugo się bawiliśmy jeszcze sami… na koniec już nie czułam nog.. TZ podniosl mnie na rece i niestety poszla wierzchnia warstwa sukni (na szczęście po szwie) ----->obalam mit ze nocy poślubnej nie ma ![]()
|
#2744 |
|
Zakorzenienie
|
Nastepnego dnia mielismy wspolne śniadanie, i poprawiny. Swoja droga świetne! Pomimo ze chyba polowa gosci nie przyszła wybawiliśmy się do upadłego
Mam tez ciekawy filmik co się dzialo na sali podczas przerwy zespołu ![]() Ogółem pod koniec poprawin orkiestra przysiadla się do naszego stolu i śpiewaliśmy „stare” piosenki. Szkoda ze nie mielismy śpiewników. Wlascicielka Sali przygotowala nam za darmo wspanialy szwedzki stol! Kobieta jest fantastyczna! Mielismy stos owocow- arbuzy, ananasy, TRUSKAWKI! Trzy rodzaje sledzi, faszerowana szynke, oscypki i mase wedlin! Dodatkow dostaliśmy ruskie pierogi w podgrzewaczu! No mowie Wam niebo na ziemi! ![]() Dodatkowo goscie dziekowali ze zostawiliśmy kilka kocy na tarasie które chronily ich od zimna ![]() Podsumowując.. – emocji nie da się opisać, pomimo ze sa nerwy myślę ze każdy musi po swojemu przeżyć ten dzien Niezapomniane chwile, wspomnienia. A jednak najbardziej ciesza zadowoleni goscie mówiący ze wszystko jest takie piękne, takie dobre a zabawa wyśmienita ![]() To nic ze zapomniałam ubran na przebranie, szamponu, plynu do demakijazu ![]() I nawet te wpadki człowiek będzie wspominac do konca zycia Bo przeciez to były piekne chwile I mam nadzieje ze na dlugo pozostana w naszej pamieci
|
#2745 |
|
Zakorzenienie
|
Melody jaka długa relacja!!! a jaka piekna
![]() kl aski:
|
|
#2746 |
|
Zakorzenienie
|
Melody super relacja
|
#2747 |
|
Przyjaciółka KWC
|
melod_y
za relację chociaż musze przyznać że nie odniosłam wrażenia żebyś się nie stresowała
|
|
#2748 | |
|
Zakorzenienie
|
taka szczegółowa tylko dlatego aby za jakies 10 lat moc do niej wrócić
![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- . Cytat:
ale ja wiedziałam ze tak bedzie ![]() moze przez chwile w kosciele na kazaniu poczulam chwilowy brak nerwow, ale pozniej balam sie ze potkne sie o tren a jak przysiege spitolilam to juz wogole odechcialo mi sie wszytskiego
|
|
#2749 |
|
Zakorzenienie
|
mama ubrana
![]() i cieszę się z waszych opinii dot. odcienia bieli
|
#2750 |
|
Zakorzenienie
|
A ja juro bede mieć 50 dni do ślubu
|
#2751 |
|
Zakorzenienie
|
Melody, z wielkim wzruszeniem przeczytalam całą relację, czułam się, jakbym byla tam z Wami. Nie mogę doczekac się, jak zobaczę Cię w całej okazałości w sukni
|
|
|
|
#2752 |
|
Zakorzenienie
|
ja też jeszcze "przed chwilą" miałam a został miesiąc
Melod_y super relacja Kilianna bardzo byłam ciekawa Twojej relacji i dziękuję Ci za nią. Cieszę się, że wszystko Wam się ułożyło. Jajeczna no comment ![]() Madziuniusia makijaż przecudowny |
|
|
|
#2753 |
|
Zakorzenienie
|
kiciu relacje przeczytam jutro z rana... albo pod wieczór... muszę szybko wymyślić jakąs dekoracje bo niestety ale nie stać nas na wyrzucanie 1200 zł za ubranie jednego stołu i tylko,,porozrzucanie" kamyczków po stołach na pozostałych... podłamało mnie to... bo kufa sala zarąbała bo nas oszukała. Jeszcze nam wciska tą dekoratorkę... a niech mnie cmoknie
|
#2754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kup jakies kolorowe swieczki i bedzie na prawde ladnie.. a kamyczki rozrzucone na stole to wcale nie taki dobry pomysl...
|
|
#2755 |
|
Wtajemniczenie
|
Melody cudowna relacja
|
|
|
|
#2756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie pomyślicie, ze jestem ciemnogród, ale ja sie tyle nie spodziewałam!! bo pokrowce są na sali obrusy to do cholery...
|
|
#2757 |
|
Zakorzenienie
|
napisalam na poczcie co sie dzieje
|
#2758 |
|
Zakorzenienie
|
a że się tak zapytam zainteresowana jesteś ich ofertą?? melody piękna relacja a powiedz mi to u was jest taki zwyczaj że się całuje obrączke??
|
#2759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to sie wam udało
|
|
|
#2760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I trzeba byc glupkiem, ze widzac calujacego TZ obraczke samej po chwili o tym zapomniec
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:32.

Teraz mam szampon z SLS na 1 miejscu i odżywkę z silikonem, a też się przetłuszają.
Myję codziennie. Muszę wypróbować na własnej skórze, bo za cenę tego, że przestanie mnie swędzieć głowa mogę siedzieć i grzebać na półkach sklepowych nawet tydzień. Moje kosmetyki będą mieć metkę "testowano na ewuszce" 

zwymyślałam gościa na mlinii jak mi to powiedział, uważam że jak wszystko się załatwia przez telefon/kuriera to to też się powinno.

Jajeczna jest popier%^&*&^% do ntej potęgi... Nie warto się takimi kreaturami przejmować 

- zapraszam na wizaż kosmetyczny
, a tu w skrócie:
Narazie taką mam wiedzę ogólną.
Cię bardzo mocno! Mam nadzieję, że będzie lepiej!!

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

Trzy rodzaje sledzi, faszerowana szynke, oscypki i mase wedlin! Dodatkow dostaliśmy ruskie pierogi w podgrzewaczu! No mowie Wam niebo na ziemi!
kl aski: