|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
Obserwuje Cię - tak przesłanki są takie że mam kontakt z chemikaliami, lekarka powiedziała że jej zdaniem zwłaszcza na początku lepiej dmuchać na zimne.
|
|
|
|
|
#3512 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam myślę, że jeśli praca nie szkodzi i nie wykańcza nas i nie ma przeciwwskazań to dlaczego nie.
Ja tam nie lubię właściwie mojej pracy. A może jestem nią już znudzona. Są fajne wyzwania czasem, ale takie gmeranie w jednej materii - pracuję w jednej korporacji ósmy rok - jak jakieś zboczenie.
|
|
#3513 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro wybieram się do dentysty, pewnie czeka mnie usunięcie zęba, bo jest mocno skruszony.
|
|
|
#3514 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#3515 |
|
Wtajemniczenie
|
megi-megi - ja ze swoją uczelnią związana jestem ponad 10 lat także cię rozumiem ;(
|
|
|
|
|
#3516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ..znalazłam taki domowy sposób-od razu zaznaczam,że nie próbowałam(bo ja w ogóle nie miewam z zę bami kłopotów)ale opinie są bardzo dobre....potrzebne są 2 ząbki czosnku-drobno pokroić i zmiażdżyć,wymieszać to z sokie z 1 cytryny,pół łyżeczki soli= wymieszać.Namoczyć w tym watkę /płatek kosmet. i położyć na bolący ząb.podobno pomaga w przeciągu 10 min. |
|
|
|
|
|
#3517 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za radę, wypróbuję, na razie robię okład zęba z Amolu.
Jutro wyrywanie, o ile mnie przyjmie moja dentystka. Boję się. Zadzwoniłam do gabinetu stomatologicznego znalezionego w necie! Pani przyjmie mnie dzisiaj, ostatniego pacjenta ma na 19:00, więc mam być o 19:30! Cieszę się i boję zarazem.
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2012-09-06 o 17:03 |
|
|
|
|
#3518 |
|
Wtajemniczenie
|
No i super. Poradź się tylko dobrze czy wyrywać, raz że bez rtg to jednak ryzyko, dwa czasem ponoć lubią się robić powikłania i konieczny jest antybiotyk. Zresztą zgodnie z najnowszymi trendami jednak walczy się o każdy ząb a bardzo rzadko wyrywa, bo zmienia się cały układ zębów w szczęce i potem i tak trzeba jakieś implanty i inne cuda.
Trzymam kciuki żeby na ból jakoś poradziła. |
|
|
|
|
#3519 |
|
Zakorzenienie
|
No poradzę, ten ząb nadaje się do kanałowego, miałam go 2 miesiące temu rozwierconego i założoną trutkę, miałam miesiąc chodzić, jednak nie mogłam pójść przez miesiąc, bo miałam straszne mdłości i już same otwarcie szerzej buzi skutkowało cofaniem :/ Potem moja dentystka poszła na urlop i zostałam bez dentysty.
Dziś jak zaczął boleć, to po prostu masakra. Wyszukałam w necie gabinetu i mają napis "leczenie bezbolesne" przyjęli mnie dzisiaj, więc wszystkiego się dowiem. Jednak może już być ząb kwalifikujący do wyrwania, mogło dojść do zapalenia, jak chodziłam tak z otwartym zębem. Dzięki za kciuki boję się, w ogóle zawsze panicznie bałam się dentystów.
|
|
|
#3520 |
|
Zakorzenienie
|
Strippi - mądrej rady szukaj na forum na dentonet.pl
Swego czasu miałam tam więcej postów niż na wizażu - małe hobby. ![]() Ja miałam mega przejścia z dentystami itp. chociaż wszystkie zęby zdrowe właściwie. Zrobiłam sobie operację szczęki Jej - człowiek młody, to jakoś brzmiało to dość ciekawie, ale teraz chyba bym się nie zdecydowała.
|
|
#3521 |
|
Wtajemniczenie
|
jak wam mija wieczór?
ja się próbuję uczyć, ale z koncentracją u mnie kiepsko w ogóle jestem jakaś nieprzytomna. postawiłam zupę. usiadłam przed kompem siedzę gdzieś z 10 min. i se myślę ale fajnie u kogoś pachnie. rozmarzyłam się i wtedy sobie uzmysłowiłam że to moja zupa o której zapomniałam |
|
|
|
|
#3522 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bidulka
|
|
|
#3523 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja w sumie też jakiś gorszy dzień mam dzisiaj - nie dość, że ciągnie mnie w dole brzucha, mam lekkie zawroty głowy, to jeszcze też jakaś nieogarnięta jestem... |
|
|
|
|
|
#3524 | |
|
Wtajemniczenie
|
Strippi daj znać po jak poszło! jak będziesz miała siłę.
Ja ogólnie mam dość mocne zęby, wiec nawet w życiu kanałowego nie miałam. A przy dzisiejszych super znieczuleniach mogę chodzić! ![]() ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
![]() no ale hobby to hobby
|
|
|
|
|
|
#3525 |
|
Zakorzenienie
|
hejka. sie rozbrykalyscie 2 dni mnie nie bylo a tu tyle nowych postow.
oczywiscie grtauluje nowo przybylym mamom ![]() ja sie dzis dowiedzialam ze nie tylko ja w pracy jestem w ciazy . moja kolezanka dzis powiedziala mi ze ona tez jest ok 4-5 tydzien, ja jestem 6-7 |
|
|
|
|
#3526 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mam okropnego lenia
|
|
|
#3527 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
W związku z moimi bakteriami w posiewie poszłam dziś do gin. Udało się załatwić wizytę na NFZ. Gin ponad 60 lat zaczął studiować jakieś ksiązki przy mnie i wypisał recepte na globulki składające się z 6 składników, które trzeba zrobić w aptece. Jeżdże po tych aptekach i szok! nigdzie nie można tego dostać. W końcu w 1,2,3...aptece babki zaczęły się śmiać i mówią, że tych składników już dawno się nie produkuje hehe a ostatnie ich dostawy był w 2008 roku pytały ile ten lekarz co to wypisywał ma lat to mówie, że chyba po 60 jak nie przed 70 więc mówiły, że wszystko jasne w sobotę idę do innego już "swojej" daty hehehe mam nadzieję, że nie wymyśli czegoś podobnego
Na zawsze." Moje 55 cm szczęścia... Michalinka - ur. 12.02.2013r. Edytowane przez LiwkaO Czas edycji: 2012-09-06 o 20:25 |
||||
|
|
|
|
#3528 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny jeśli był ten temat w wątku to sorry
co zażywacie witaminy/suplementy itp? prócz wiadomo kwasu foliowego |
|
|
|
|
#3529 |
|
Zakorzenienie
|
Moja gin powiedziała, żebym odstawiła inne witaminy i sam kwas brała. A mi to pasuje, bo właściwie póki co mam dobre wyniki.
W poprzedniej ciąży też tak było na początku, a później anemia. No trudno. Później będę się faszerowała żelazem.
|
|
#3530 |
|
Wtajemniczenie
|
no mnie kazała odstawić przy staraniach a teraz mam femibion, folik i kwasy omega
|
|
|
|
|
#3531 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja I trymestrze brałam Femibion Natal1 a teraz mam brać Ladee vit ale drogie są jak cholera!!! 38zł za 30 tabletek
|
|
|
#3532 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie!
Ja wcinam kwas foliowy, magneB6, żelazo. Magnez gin mi kazał brać już po pierwszej wizycie, a po ostatniej morfologii jeszcze dorzucił żelazo... Nigdy nie miałam problemu bo uwielbiałam wątróbkę - tylko teraz mam awersje... do wątróbki i soków marchewkowych - coś co mogłam jeść/pić cały czas... Dzisiaj mąż mój zrobił żurek na boczusiu - ja tylko doprawiłam na koniec do smaku - przepyszny nam wyszedł
|
|
|
#3533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A więc tak, ząb mnie nie boli, tylko kanały i dziąsło, mam zapalenie. Dentystka super, gadałam z nią jak z koleżanką. Rozwierciła mi tego zęba bardziej (znalazła kawałek wacika po wcześniejszej lekarce ) i poczyściła mi kanały. Robiła bez znieczulenia i faktycznie ząb nie bolał, podczas czyszczenia kanałów trochę bolało, czasami taki kujący ból, ale dało się wytrzymać. Potem taką strzykawkę wzięła z dziwną końcówką i wypełniła mi kanały wodą i w poniedziałek mam przyjść poczyścić te kanały jeszcze i założyć antybiotyk dla kobiet w ciąży. Teraz mnie mocno boli ten ząb, bo jest naruszony, grzebała mi w tych kanałach. Wzięłam apap (kupiłam sobie po wizycie) i tak siedzę, byle wytrzymać do poniedziałku. Najlepsze, że w poniedziałek miałam jechać do Niemiec i przełożyłam wyjazd na wtorek Ogólnie dentystka super, jej asystentka też. Dentystka super wszystko tłumaczyła, pogadałyśmy trochę o ciąży i dzieciach. W ogóle ona robi też zabiegi botox powiększanie ust itd ![]() aha mam zapalenie okostnej - dlatego taki wielki ból ..
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2012-09-06 o 21:13 |
|
|
|
|
|
#3534 | ||
|
Zadomowienie
|
Strippi dentysta uaah, dobrze że Ci się fajna babka trafiła, to już połowa sukcesu... Też ostatnio byłam ale skończyło się na czyszczonku, ubytków brak (;
Cytat:
Cytat:
I tak z ciekawostek... wyczytałam że najpopularniejszymi imionami w Holandii są Sophie i Sem ^^ Osobiście niespecjalnie mój gust (;
|
|
|
#3535 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
D jeszcze możemy brać namiary od Ciebie ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Ja biorę tylko folik, chyba suplementacja w I trymestrze bez konsultacji z lekarzem nie jest wskazana. Ja zresztą w witaminy w tabletkach nie wierzę i nie łykam ogólnie
|
|
|
|
|
|
#3536 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też o tym pomyślałam Cytat:
Także teraz muszę zrobić wszystkie, szkoda tylko że tyle to kosztuje, bo bym robiła dzień po dniu. Ja też biorę tylko kwas foliowy.
|
|
|
|
#3537 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do L4, to ja już nie mogę doczekać się wolnego. Pracuję w firmie chemicznej i gin chciał wystawić już od początku, ale powiedziałam że potrzebuję czasu żeby pozamykać sprawy. Teraz w robocie mam takie tempo że ledwo wyrabiam, nie mam nawet czasu żeby spokojnie zjeść , więc stwierdziłam że długo tak nie pociągnę i chcę się zwinąć jeszcze przed końcem września. Dziś z uśmiechem na ustach oznajmiłam to mojemu szefowi (którego po prostu nie trawię) i powiedziałam, że wrócę za 3 lata, heh trochę się zdziwił. Stwierdziłam ze dość serca zostawiłam w tej firmie i w sumie mało kto to docenił, a że pracuję w korporacji i w zasadzie jestem "etatem" to jakoś nie mam skrupułów. Jak teraz nie poleniuchuje, to kiedy potem? na emeryturze?... |
|
|
|
|
|
#3538 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
po 12 tyg. moja gina poleciła mi prenatal plus ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Strippi ja też się wybieram w poniedziałek do dentysty i strasznie się boje i wizyty i kasy dopiero co w sierpniu zakończyłam leczenie kanałowe za 700 zł ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- [QUOTE=nestelle;36356772]tak...zapomniałam napisać..Leonikowa-świetną stronkę znalazłaś,ciekawe z jakiego miasta jest fotografka ....? kobitka jest z Gliwic woj. śląskie
|
|
|
#3539 |
|
Zakorzenienie
|
Ależcie napisały, przeczytałam tak po łebkach, pozdrawiam i spokojnej nocy!
|
|
|
|
|
#3540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe fajny tekstwitam po wizycie lol mialam o 20 a bylo 2 godziny opoznienia!!!! ale wszystko dobrze, dzidzius waży 11 deko. ale dalej nie wiem kto to. nogi skrzyżowane i koniec nic nie widać. trzeba czekać. pewnie dziewczynka jak wstydliwa ;p choć ginka mówiła że już nie jednego wstydliwego chłopaka widziała ;p jest nadzieja ![]() i paluszki widziałam jak nimi macha niestety nie mam foteczki. i pierwszy raz przez brzuch było. dobra idę spać dobranoc
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.

boję się, w ogóle zawsze panicznie bałam się dentystów.

bidulka

, więc stwierdziłam że długo tak nie pociągnę i chcę się zwinąć jeszcze przed końcem września. Dziś z uśmiechem na ustach oznajmiłam to mojemu szefowi (którego po prostu nie trawię) i powiedziałam, że wrócę za 3 lata, heh trochę się zdziwił. Stwierdziłam ze dość serca zostawiłam w tej firmie i w sumie mało kto to docenił, a że pracuję w korporacji i w zasadzie jestem "etatem" to jakoś nie mam skrupułów.