Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2010r. - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-06, 08:44   #2371
P0P70
Zakorzenienie

Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2

Nie bardzo jest jak. Może gdyby wujek był ale on dwa tygodnie temu miał operację na bark i teraz siedzi u siebie na zwolnieniu. Więc ja będę sama przez tydzień z dziećmi i nie mam jak jechać z Nataszką.
Chyba że TZ jednak wujka ściągnie i on pojedzie tylko że biedak ma usztywnioną rękę więc nie bardzo będzie miał jak się z nią bawić.
A TZ nie może przesunąć wyjazdu bo leci do Anglii i ma już wykupione bilety.

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2012-09-06 o 09:00
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 10:13   #2372
nataszka25
Zakorzenienie

Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2

Chyba najlepszym rozwiazaniem bedzie zostac w domu z Oliwka, skoro beda tam z Rodzicami dzieci to moze byc jej przykro, nic na to sie nie poradzi w tym wypadku
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 11:16   #2373
P0P70
Zakorzenienie

A gdzież Wy wszystkie jesteście???

Bao- o porannym meldunku to zapomniałaś??

Sara- i jak tam w przedszkolu? Lepiej?

Gmyrelka - A u Was jest poprawa?

Libra - a może ta koszula mu się nie spodobała

Stary 2012-09-06, 11:51   #2374
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
no nie pamiętam co to za sennik jest w mojej książce z wróżbami ,jutro zerknę jak nie zapomnę czy jest tam coś o szczeniakach,ale tą ciążę to akurat pamiętałam.Prawie każdy ma też swoje takie sny które coś znaczą np. mojemu tż jak się przyśni jego ojciec nieżyjący to na 100% jakieś pieniądze będą.MI się bardzo żadko coś śni albo może co noc ale nie pamiętam ,ponoć jak po przebudzeniu popatrzysz w okno i widzisz niebo to zapominasz a ja mam nad głową prawie okno może dlatego nie pamiętam

Kuzynka jak chce to niech nagina wszystko sama jak jej tak pasuje co jej do tego co kto u was robi ,bez sensu

Megi soki zrób,ja to bym wszystko wtryniła tak na swieżo ,najwyżej bym z kibla nie wyszła później

Mój czort dzisiaj zerwał ze sznurka moją piżamę i z premedytacją ją zdeptał gumowcami z błota i rowerem rozjeździł i zasmiewał się do rozpuku przy tym.Jak to zobaczyłam z daleka to moja cierpliwość poszła w diabły a ja w trzech susach byłam przy nim i go do domu pogoniłam za karę,więc dziewczyny nie martwcie się że się wściekacie
A wcześniej na rowerze tak szalał że wywalił sie w ogrodzie na taki wielki kamień i obdarł łokieć a później tym rowerem wpadł w róże i całą rękę do ramienia ma w szramach od cierni ,dobrze że nie buzię bo wstyd byłoby wyjść
nie mogę z niego , no nie mogę jaki agent hehe , ale z tymi różami to przegial . Mnie kiedyś kolega ze skarpy zepchnął w Jerzyny

Sprawdź sprawdź jak możesz, bom ciekawa , dziś miałam kilka snów i wylapalam niektóre szczegóły jak zeby, kolorowe długie włosy , balony,Zakupy, Liczba 16 . Dawno nie siedzialam i nie sprawdzalam a od kilku dni sobie sprawdzam , coś mnie tak wzięło . Tylko ze ja na necie sprawdzam .
Słyszałam o tym oknie .

Ja mam w senniku szczeniaki zdrowe i kształtne - twoje przyjaźnie staną się silniejsze, a twoje bogactwo powiększy się - ciekawe jak u ciebie.

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2012-09-06 o 11:53
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 12:14   #2375
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Bao- o porannym meldunku to zapomniałaś??
jestem, jestem, niedawno wróciłam ze szpitala: ktg super, skurczy brak, wymaz z cipki pobrany ale jestem przerażona tym moim szpitalem...byłam w nim pierwszy raz w życiu: ogromne hole, zimne takie, ściany i sprzęty jak z prl-u, sala porodowa hmmmm nowe to tam tylko łóżko jest łazienka - matko boska toż to strach sikać to ja rodziłam w takiej pipiduwie, w małym szpitalu, a wsio było czyste, jasne, przestronne, a tu wielki powiatowy szpital i taka dziura widać brak kasy na każdym kroku
Po drodze zajechałam do pepco i kupiłam sobie nową koszulę do spanie, majtki 3 pary do szpitala, coby szkoda wywalić nie było, Kubusiowi 3 pack majtek z tomkiem i 2 pary dresów do ciorania po domu i dla malej 3 pack skarpeteczek a i kubiemu jeszcze wagonik z wadera do kolekcji
A jeszcze na tym ktg to mała tak wariowała, że myślałam, że maszyna nie wytrzymaa skurczu ani jednego nawet najmniejszegoa tak wogóle to od dzisiaj moja ciżą jest oficjalnie donoszona, gdyż wkraczamy w 37 tydzieńKubus urodził sie dokładnie w 36tc6d, to z małą jakby miało być tak samo to by wypadał wtorek/środa

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 13:19   #2376
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

P0P ja bym olała taką integracje, przeciez wiadomo że jak ktoś daje dziecko do przedszkola to dlatego że pewnie pracuje, i ma urlop brać
Albo jak wójek da radę to go wyślij, jedną ręką da radę. Dałabyś foto wójka nam tutaj to będziemy mogły sobie go jakoś zwizualizować, bo wiesz młody, opiekuńczy dla dzieci, a reszte można sobie dopowiedziećOj taki by mi się nawet z usztywnioną ręką przydał

Ja mam normalnie pecha za pechem i pechem dobijam, normalnie coś co nawet bym nie pomyślała że może się zepsuć to w tym czasie się coś zawaliNo w każdym razie pech z dzisiaj taki że mogę pisac już tylko z komputera bo już telefonu nie mam Może jakieś uroki muszę odczyniać, albo czerwona wełnę na ręku zawiązać żeby pecha odstraszyć

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 13:48   #2377
monka23
Zakorzenienie

Ja właśnie małego polozylam spać z płaczem, ale był juz taki zmęczony ze nie wiedział czego chce i wszystko go denerwowało . W sobotę juz do domu to od niedzieli będziemy żyć wg pewnego schematu bo tutaj to na wariackich papierach.

Madzia a co sie z telefonem stało? Ja moj zostawiłam w aucie i dopiero kapnelam sie jak moj brat juz był dość daleko , do tego moj tz zgubił tutaj telefon i tak żyjemy bez telefonów hehe , dobrze ze mam i pada bo bym padła bez Neta, bo pech chciał ze jego kuzynka tez Neta nie ma bo im kabel zerwalo i cała ulica bez Neta hehe.

Bao ale bedą jaja jak mała przynosisz hehe różnie to bywa.

Dziewczyny a co tam u Koglus ona miała teraz mieć wywolywany, ciekawe czy poród sie zaczął sam, czy z pomocą . . Mówiła co bedzie? Kurcze ja nie pamietam .
Stary 2012-09-06, 13:51   #2378
megi-megi
Zakorzenienie

P0P - daj to zdjęcie wujka. Ja tam ze sztywną ręką czy tam czymś innym biorę chłopa w ciemno
Sese...
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 14:36   #2379
Baobabek
Zakorzenienie

odkurzałam mieszkanie, patrzę, a mały mi zasnął w dużym pokoju na kanapie - szok on nie znosi odkurzacza
Obżarłam sie arbuzem i leczem i zaraz chyba eksploduję

Stary 2012-09-06, 14:38   #2380
lindsley
Zakorzenienie

Madzia co z tel?
Libra przeczytałam tz co Twój Miko zrobił żeby wiedział że ma spokojnego syna w domu

Poproszę o jakiś fajny, prosty i sprawdzony przepis na szynkę. Mam taki kawałek prawie 2.5kg. Pamiętam że wklejałyście przepisy na gotowaną i na pieczoną szynkę. Jedną i drugą robiłam ale przepisy gdzies mi zwiały. A może macie coś nowego?

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 14:39   #2381
P0P70
Zakorzenienie

Madzia- ja dwa tygodnie temy zalałam swojego iPhone octem. Powlewalo się tam do środka i wyzarło ekran. Zrobiłam sobie szybko kopie zdjęć i po tygodniu całkowicie siadł - czarny ekran.

Co do wujka to nie mogę wstawić bez jego wiedzy a nie spytam się go bo bedzie ciekaw co o nim wypisuje.

Ale tu dzisiaj pusto.

Stary 2012-09-06, 14:40   #2382
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
odkurzałam mieszkanie, patrzę, a mały mi zasnął w dużym pokoju na kanapie - szok on nie znosi odkurzacza
Obżarłam sie arbuzem i leczem i zaraz chyba eksploduję
Właśnie mi przypomniałaś że leczo miałam zrobić i papryka leży w lodówce...
Jeszcze teść mi ogórki podrzucił i co ja mam z nimi zrobić? Słoiki mi się do zapraw pokończyły już

Michaś
Stary 2012-09-06, 14:47   #2383
P0P70
Zakorzenienie

Byłam w aptece i kupiłam ten tran cyfrynowy kosztował 37 zł.
A i jeszcze kupiłam witaminy w zelkach o których wspominała Megi.
Tez zelki są od 3 lat ze względu na to iż dziecko moze się nimi zaksztusić ale moja juz i tak jadła zelki wiec z tymi nie powinno być problemu.
Ja i tak od miesiąca daje Oliwce 3 razy dziennie jakieś witaminy - takie mam zalecenie po tej mononukleozie.

Stary 2012-09-06, 14:52   #2384
sara 85
Zakorzenienie

Pop u nas bez zmian w przedszkolu. Jak ją zaprowadzam to nie chce się puścić. Zagadam ją, pokaże jakieś zabawki i wychodze z sali. Płacze dosłownie minutke i pozniej już się bawi. Ładnie je śniadnie i obiadek, ale nie chce tam spać, nie pozwala się nawet w piżamki przebrać. Dzisiaj odebrałam ją po 13, jutro zostaje do 14.

U nas angielski dopiero jest w czterolatkach, a o religi nie słyszałam aby była. Mają zajęcia z rytmiki i logopede. Dzisiaj już jakieś słoneczka robili, pani ją pochwaliła że ładnie maluje i jako jedyne dziecko zjada wszystko Zosia jest najmłodsza w grupie

Madzia co Ci się stało z telefonem?

Pop pokaż wujka

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 14:54   #2385
aneczkkaa
Zakorzenienie

Słoneczne pozdrowienia z nad morza
Rano było chłodno a teraz słoneczko pięknie praży Maciej ma tu kolegę, Jasia starszy o 3 lata i pięknie się razem bawią dzięki temu mamy trochę luzu. Tż poszedł na przystań po świeżą rybkę na obiadek, miałam się odchudzać i dupa bo na każdym kroku kuszą jak nie lodami to goframi i innymi smakołykami.

P0P poka wujka
20-12-14 10 tc

Edytowane przez aneczkkaa
Czas edycji: 2012-09-06 o 15:04
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 15:33   #2386
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Witajcie laseczki

My korzystamy jeszcze z pogody i sporo czasu spędzamy na dworze jak tylko się da.
Dzisiaj był chłopiec (skończone 3 lata pytałam) z pampersem na pupie. Parę razy mówił wyraźnie do mamy siku a mama nic a jak już się zlał to tak że miał spodnie mokre i matka z wyrzutem do niego że musi go wreszcie nauczyć sikać na nocnik po czy założyła nową pieluchę. Pytam mamy po co ta pielucha, czy może jest chory (dziwnie chodził) a ona mi mówi że zdrowy tylko nie woła. Ja jej mówię że jako to nie woła skoro sama słyszałam parę razy "siku" w jego wykonaniu. Stwierdziła że on tak zawsze woła a później nie sika

Sara idzie do przodu. Jak nie chce spać to może niech nie śpi albo przynajmniej niech jej nie przebierają.

Pop chyba bym odpuściła taką integrację. Kto robi takie imprezy w tygodniu i w dodatku normalnych godzin pracy. Panie mogłyby w ramach odpracowywania jakiego dnia między wolnymi mogłyby w sobotę wszystko zorganizować albo przynajmniej popołudniu. Tobie to i tak nie na rękę bo jak Tża nie będzie.
Jedna z koleżanek corocznie w czerwcu ma "Dzień Rodziny" (Dzień Matki i Ojca razem). Całość organizują w piątkowe popołudnie. Inna ma pikniki rodzinne w soboty też wiosną
Stary 2012-09-06, 15:59   #2387
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
Słoneczne pozdrowienia z nad morza
Rano było chłodno a teraz słoneczko pięknie praży Maciej ma tu kolegę, Jasia starszy o 3 lata i pięknie się razem bawią dzięki temu mamy trochę luzu. Tż poszedł na przystań po świeżą rybkę na obiadek, miałam się odchudzać i dupa bo na każdym kroku kuszą jak nie lodami to goframi i innymi smakołykami.

P0P poka wujka
Hehe ja to sie boje wejść na wagę po powrocie, wczoraj lepkow wazylam na wadze od arbuzow , to mi pochudli , ja sie bałam wejść bo wstyd .

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Witajcie laseczki

My korzystamy jeszcze z pogody i sporo czasu spędzamy na dworze jak tylko się da.
Dzisiaj był chłopiec (skończone 3 lata pytałam) z pampersem na pupie. Parę razy mówił wyraźnie do mamy siku a mama nic a jak już się zlał to tak że miał spodnie mokre i matka z wyrzutem do niego że musi go wreszcie nauczyć sikać na nocnik po czy założyła nową pieluchę. Pytam mamy po co ta pielucha, czy może jest chory (dziwnie chodził) a ona mi mówi że zdrowy tylko nie woła. Ja jej mówię że jako to nie woła skoro sama słyszałam parę razy "siku" w jego wykonaniu. Stwierdziła że on tak zawsze woła a później nie sika
No to hardcore , może po twoich uwagach weźmie sie za odpieluchowanie . Może ona myślała ze to tak nagle przyjdzie, ze jej mały powie mama siku, mamo kupa i po kłopocie hehe

Ooo Moj spiacy krolewicz wstał , w koncu , no to pognilam hehe
Stary 2012-09-06, 16:12   #2388
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Dziewczyny w przyszłym tygodniu w Lidlu mają być p/deszczowe ubranka dla dzieciaków i kalosze. Będą też butki zimowe.
Stary 2012-09-06, 16:42   #2389
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cześć laseczki.

Marci we worek rzucał się na podłogę, wydzierał, uciekał z przedszkola - totalna masakra. Wyszłam i się rozryczałam. Wczoraj powtórka z rozrywki - tym razem był z tżtem. Dzisiaj o niebo lepiej - popłakiwał ale poszedł do Pani na ręce i ładnie się bawił.

Ja dopiero wróciłam z konferencji, więc Was nie nadrobiłam (wyjechałam we wt o 20) Dwie nocki w plecy, spałam może w sumie 7h Wczoraj miałam kaca killera, w efekcie na oficjalnej imprezie wypiłam dwa małe piwka i chyba jako jedyna byłam trzeźwa Wyjdzie mi to na dobre, bo dyrektor uważnie obserwował kto co i z kim robi (a było na co popatzreć, bo było nas 400 albo i 500 osób), a ja jak anioł byłam, tylko od facetów się odpędzałam

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 16:43   #2390
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Niestety nie moge tu napisac co z tel
Ale lzy mam w oczach jak pomysle. Teraz tz mi swoj zostawil. A ja nawet nie mam zadnego zastepczego :/. Wiecie ja takie uzaleznienie lekkie,bo i moje programy do biegania,muzyka,zdjecia, no po prostu kochalam go. Kupe kasy kosztowal wiec za szybko nie kupie zastepstwa

Ide z dziecmi na spacer. Jak ktoras chce sie dzisiaj ze mna upic winem swojskim to zapraszam

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 16:53   #2391
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Gmyrelka nie zazdroszczę

Madzia a może da się odzyskać dane z tego telefonu. Może karta pamięci ocalała i choć trochę "przeżyło"
Stary 2012-09-06, 16:53   #2392
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

lind mój Marc jest w prywatnym przedszkolu więc ma jedną Panią mówiącą tylko po polsku i jedną mówiąca tylko po angielsku, nie na zasadzie nauki, a codziennej komunikacji. Dzisiaj pytałam co robił w przedszkolu to powiedział że śpiewał hello hello On ogląda dużo bajek po angielsku (messy&lippy i baby beatles) i bardzo dużo rozumie jak do Niego mówię po angielsku. No i podstawowe komendy też mówi po ang do nas np. jump, go, sit down, berp.
Z baby beatles skacząc śpiewa piosenkę "rabbits can hop hop hop, rabbits can hop" a może hoop? no mniejsza o to

Hania moja chodziła do państwowego przedszkola i z tego co pamiętam angielski dwa razy w tyg kosztował 30zł - nic się nie nauczyła

iza obstawiam, że jutro znowu będzie padanie na ziemie i jeden wielki wrzask. Zwłaszcza, że ja Go odprowadzam.

Spaaaaaaaaać ... kto się zajmie moimi dziećmi??

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2012-09-06 o 16:57
Stary 2012-09-06, 17:00   #2393
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
lind mój Marc jest w prywatnym przedszkolu więc ma jedną Panią mówiącą tylko po polsku i jedną mówiąca tylko po angielsku, nie na zasadzie nauki, a codziennej komunikacji. Dzisiaj pytałam co robił w przedszkolu to powiedział że śpiewał hello hello On ogląda dużo bajek po angielsku (messy&lippy i baby beatles) i bardzo dużo rozumie jak do Niego mówię po angielsku. No i podstawowe komendy też mówi po ang do nas np. jump, go, sit down, berp.
Z baby beatles skacząc śpiewa piosenkę "rabbits can hop hop hop, rabbits can hop" a może hoop? no mniejsza o to

Hania moja chodziła do państwowego przedszkola i z tego co pamiętam angielski dwa razy w tyg kosztował 30zł - nic się nie nauczyła

iza obstawiam, że jutro znowu będzie padanie na ziemie i jeden wielki wrzask. Zwłaszcza, że ja Go odprowadzam.

Spaaaaaaaaać ... kto się zajmie moimi dziećmi??
Oj będzie, będzie ...

Dawaj dzieciaki i tak nie śpię
Stary 2012-09-06, 17:53   #2394
P0P70
Zakorzenienie

Gmyrekla - podrzuć do mnie. dwójka więcej nie robi mi różnicy. U nas wczoraj na podwórku była dodatkowa trójka + moja dwójka. A ja sama z nimi siedziałam bo TZ na zebraniu był.
Fajne to przedszkole masz - a jaki jest koszt miesięczny?

Stary 2012-09-06, 19:26   #2395
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Hej mamusie!!

ja znów z doskoku.. dzis drzewo przerzucałam z szopy do szopy i porzadki na podwórku robiłam...

wrzucam Michaśke cobyście o nas nie zapomniały

Bao buziole dla Kubulka!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Michalina.jpg (109,1 KB, 45 załadowań)

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 19:26   #2396
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Tatuś na szczęście już przyszedł i niebawem planuje iść spać

P0P - 1.2o0zł

Stary 2012-09-06, 19:33   #2397
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Hej mamusie!!

ja znów z doskoku.. dzis drzewo przerzucałam z szopy do szopy i porzadki na podwórku robiłam...

Pieknie
Stary 2012-09-06, 19:59   #2398
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Hej mamusie!!

widziałam własnie fotkę na FB jeny coraz piękniejsza! taka mała kopia Ciebie a jak z Twoją pracą????

Cytat:
Tatuś na szczęście już przyszedł i niebawem planuje iść spać

P0P - 1.2o0zł
OMG, toż to ja ratę za mieszkanie mam mniejszą

Stary 2012-09-06, 20:00   #2399
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Byłam w aptece i kupiłam ten tran cyfrynowy kosztował 37 zł.
A ja już pytałam u siebie w 2 aptekach i sprawdzałam na d o z i nigdzie nie ma

Cytat:

P0P - 1.2o0zł
Aha

Michaś
Stary 2012-09-06, 20:06   #2400
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Bao.. no zrezygnowałam bo chcieli mi umowe o dzieło dac... wiec znów jestem bezrobotna.. mam nadzieje ze nie na długo

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Aha kupiłam na pępkowe kuzynowi taaakie drzewo..http://allegro.pl/klon-palmowy-czerw...594911920.html
maja mały ogród a to bedzie niewielkie i mozna sobobie formowac jak sie chce..

tak mi sie spodobało ze i sobie 1 szt wziełam.. dodatkowo kupiłam 10 nasionek aby takie bonsai sobie zrobić:d tylko pyt. "czy nie porywam sie z motyką na księzyc...?"

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości