Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-06, 18:56   #1471
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV

Szaja wredne stworzenie z Ciebie hahaha humor mi poprawilas

Marsi kochana, korzystalas z w 'naszej' pralce z programu do bialego? Bo generalnie chcialam ustawic ale zobaczylam temp domyslna 95st i stwierdzilam, ze wyciagne po praniu wyprawke dla Piotrusia a nie nasze ciuchy

Lenova, my zmienilismy pralke i korzystamy z ariela do bialego, rzeczy sa bieluskie

Black gratulacje dziolszki! Piekne dziecie bedzie ciekawe czy talent wokalny odziedziczy

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Djerba super! Myslisz, ze jest szansa, ze do 23 wrzesnia dojda?

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 18:56   #1472
sylwietta1988
Zakorzenienie

Może masz rację... może na nieodpowiedzialnosc a czasami głupotę najlepsza jest terapia szokowa?
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 19:10   #1473
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Szaja wredne stworzenie z Ciebie hahaha humor mi poprawilas

Marsi kochana, korzystalas z w 'naszej' pralce z programu do bialego? Bo generalnie chcialam ustawic ale zobaczylam temp domyslna 95st i stwierdzilam, ze wyciagne po praniu wyprawke dla Piotrusia a nie nasze ciuchy

Lenova, my zmienilismy pralke i korzystamy z ariela do bialego, rzeczy sa bieluskie

Black gratulacje dziolszki! Piekne dziecie bedzie ciekawe czy talent wokalny odziedziczy

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Djerba super! Myslisz, ze jest szansa, ze do 23 wrzesnia dojda?
Myślę, że na pewno
Pani mi powiedziała, że pod koniec przyszłego tyg zaczyna ruszać z produkcją
Stary 2012-09-06, 19:18   #1474
ilkas
BAN stały

ewulka witam na wątku
szaja padam ze śmiechu
djerba super, że są fajne ! szczerze mówiąc to nie mogę się już ich doczekać!! bo dzisiaj było mi w doopkę zimno
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 19:20   #1475
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Hope: a co przewidujesz u mnie?
.............. dziewczynkę

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 19:23   #1476
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36366284]A leczenie jak? Nie czytaj - ogrom kobiet z Hashi zachodzi w ciążę i rodzi

Dziewczyny, no nie mogłam się powstrzymać:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=642742[/QUOTE]

Nie czytam. Głównie boję się tego jaki wpływ to miało/ma na dziecko że nie wiedziałam o tej chorobie. Ale nie wiem czy chcę wiedzieć. Lekarza z tego szoku się nie spytałam, a sam tez nic nie mówił

Haha nie no niektórzy to naprawdę, mają problemy !!

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Ja też tego nie rozumiem, a potem się dziwią że odsetek chorych im się zwiększa. Tymbardziej, że glownie tarczycę dziewczynki dziedziczą po matkach. U mnie w rodzinie same kobiety chorują począwszy, od babci.
A u mnie nikt nie choruje !! Ale muszę się jeszcze mamy dopytać. Tyle, że ja mam stwierdzone jeszcze bielactwo jakieś 2 lata temu, które też jest powiązane z tarczycą, ale wtedy jak robiłam badanie to było ok, tzn. było w widełkach z laboratorium.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 19:36   #1477
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Może masz rację... może na nieodpowiedzialnosc a czasami głupotę najlepsza jest terapia szokowa?
Taka terapia szokowa, jaka jej zademonstrowała szaja to niezła nauczka. Jak to czytałam to zaczęłam się zastanawiać, czego uczą w tych szkołach, i skąd bierze się taka niewiedza wśród młodzieży. Przecież ona już do liceum chodzi do czegoś to chyba zobowiązuje.

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Nie czytam. Głównie boję się tego jaki wpływ to miało/ma na dziecko że nie wiedziałam o tej chorobie. Ale nie wiem czy chcę wiedzieć. Lekarza z tego szoku się nie spytałam, a sam tez nic nie mówił

Haha nie no niektórzy to naprawdę, mają problemy !!

A u mnie nikt nie choruje !! Ale muszę się jeszcze mamy dopytać. Tyle, że ja mam stwierdzone jeszcze bielactwo jakieś 2 lata temu, które też jest powiązane z tarczycą, ale wtedy jak robiłam badanie to było ok, tzn. było w widełkach z laboratorium.
Nie czytaj, bo będziesz się stresować a po avi Ci to. Zdrowa tarczyca jest ważna do konca 13 tygodnia ciąży puki dzieci swoich tarczycy nie mają. Teraz już jest po wszystkim. Wszystko będzie dobrze.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 19:37   #1478
sarah67
Zadomowienie

AGA Kochana moja koleżanka zachorowała na Hashimoto w trakcie ciąży i ma śliczną córeczkę, która teraz poszła do 2 klasy. A skakały Jej wyniki strasznie, raz posłali Ją do szpitala na 2 tygodnie i było ok u Ciebie też będzie i nie ma innej opcji!!!!!! Tylko znajdź dobrego endokrynologa to jest najważniejsze. Będzie dobrze.
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 19:43   #1479
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość

Nie czytaj, bo będziesz się stresować a po avi Ci to. Zdrowa tarczyca jest ważna do konca 13 tygodnia ciąży puki dzieci swoich tarczycy nie mają. Teraz już jest po wszystkim. Wszystko będzie dobrze.
Właśnie wiem , że zdrowa tarczyca jest ważna do 13 tygodnia ciąży, i że teraz już nic nie zmienię. Więc po co się nakręcać. Na razie się powstrzymuję, zobaczymy jak długo Mój mąż mi zabronił czytać, bo on wierzy w autosugestię, i mówi że wszystko będzie w porządku. Ale widzę, że jest smutny i się martwi

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
AGA Kochana moja koleżanka zachorowała na Hashimoto w trakcie ciąży i ma śliczną córeczkę, która teraz poszła do 2 klasy. A skakały Jej wyniki strasznie, raz posłali Ją do szpitala na 2 tygodnie i było ok u Ciebie też będzie i nie ma innej opcji!!!!!! Tylko znajdź dobrego endokrynologa to jest najważniejsze. Będzie dobrze.
Teraz tylko pytanie czy mam to od początku czy dopiero teraz się uaktywniło Ale dzięki za pocieszenie tak staram się myśleć. Zobaczymy jutro, pojutrze itd. Dziś sie dopiero dowiedziałam i jestem jeszcze w szoku. Tu gdzie mieszkam nie ma nadmiaru lekarzy. Myślę, że ten u którego byłam jest w porządku, ma dobre opinie w necie .
Stary 2012-09-06, 19:43   #1480
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość

mój wujo leżał kiedyś w szpitalu, i sąsiad obok dostał czopek, pyta się co ma z tym zrobić a wujo tak dla jaj powiedział,że to do nosa
no i ..... facet naprawdę do nosa wsadził i wujek padł trupem jak zobaczył,że mu cieknie po twarzy
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 19:45   #1481
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Właśnie wiem , że zdrowa tarczyca jest ważna do 13 tygodnia ciąży, i że teraz już nic nie zmienię. Więc po co się nakręcać. Na razie się powstrzymuję, zobaczymy jak długo Mój mąż mi zabronił czytać, bo on wierzy w autosugestię, i mówi że wszystko będzie w porządku. Ale widzę, że jest smutny i się martwi
wiesz, ja też miałam problemy z tarczycą, i to właśnie w pierwszych 13 tygodniach także wiem, że nie da się nie martwić, ale powiem Ci coś, co teraz codziennie mam w głowie a co mi powiedział mój gin: wszystkie skutki, o jakich może Pani przeczytać na internecie, występują TYLKO w przypadku, kiedy przez całą ciążę Pani o siebie zupełnie nie dba i przez całą ciążę jest problem z nieleczoną tarczycą. W innych przypadkach się to nie zdarza!

Pamiętaj o tym i głowa do góry, będzie dobrze

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 19:47   #1482
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

mogę się do was dołączyć?

już od jakiegoś czasu was podczytuję, niestety nieregularnie bo jeszcze pracowałam (do wczoraj, od dziś jestem n L4 ), a ponadto lekarze mówili mi, że różnie może być... więc trochę się bałam ujawniać...

ale póki co wszystko w porządku, więc się ujawniam teraz jestem w 19 tc., w sobotę mamy badania połówkowe strasznie się boję, ale mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku 3 tygodnie temu siusiaczka widać nie było, więc prawdopodbnie będzie córa ale sam gin powiedział, że to jeszcze ze znakiem zapytania, zobaczymy następnym razem

mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona
Witam
Z nami bedzie Ci razniej, zapraszamy jak najbardziej

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36366284]A leczenie jak? Nie czytaj - ogrom kobiet z Hashi zachodzi w ciążę i rodzi

o żesz kur...
Ja myślałam że takie rzeczy to tylko w Brawo Girl i tylko 15to latki piszą
Szaja a jak zadziałała na nią siła sugestii to faktycznie zajdzie w ciąże no padłam !
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 19:51   #1483
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
wiesz, ja też miałam problemy z tarczycą, i to właśnie w pierwszych 13 tygodniach także wiem, że nie da się nie martwić, ale powiem Ci coś, co teraz codziennie mam w głowie a co mi powiedział mój gin: wszystkie skutki, o jakich może Pani przeczytać na internecie, występują TYLKO w przypadku, kiedy przez całą ciążę Pani o siebie zupełnie nie dba i przez całą ciążę jest problem z nieleczoną tarczycą. W innych przypadkach się to nie zdarza!

Pamiętaj o tym i głowa do góry, będzie dobrze

DZIĘKI
Stary 2012-09-06, 19:57   #1484
e_vel
Wtajemniczenie

klask i:
aż mnie normalnie trzęsie, jak dzieci się biorą do rzeczy nie mając o niczym pojęcia... Swoją drogą to na 17-sto latkę strasznie naiwne podejście...

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Szaja, ta dziewczyna dalej oczekuje Twojej rady
Stary 2012-09-06, 19:57   #1485
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Witam
Z nami bedzie Ci razniej, zapraszamy jak najbardziej

o żesz kur...
Ja myślałam że takie rzeczy to tylko w Brawo Girl i tylko 15to latki piszą
Szaja a jak zadziałała na nią siła sugestii to faktycznie zajdzie w ciąże no padłam !
no ja teraz nie wiem czy redakcja Bravo nie bierze inspiracji z wizażu

leżę

Stary 2012-09-06, 19:59   #1486
badziabadzia
Zakorzenienie

djerba super jesteś wielka, że to tak ładnie załatwiłaś
Stary 2012-09-06, 19:59   #1487
e_vel
Wtajemniczenie

Hope... ale pojechałaś
Stary 2012-09-06, 20:01   #1488
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
klask i:
aż mnie normalnie trzęsie, jak dzieci się biorą do rzeczy nie mając o niczym pojęcia... Swoją drogą to na 17-sto latkę strasznie naiwne podejście...

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Szaja, ta dziewczyna dalej oczekuje Twojej rady
jo jo odświeżam cały czas ten wątek, aż Szaja odp

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cytat:
Hope... ale pojechałaś
przepraszam, ale nie podkurzył mnie tak jej post o ciąży jak to że wyjechała że na wózku przez Szaję wyląduje - no heeeloooł?
teraz ja się zastanawiam czy i przeze mnie się zdenerwuje

Stary 2012-09-06, 20:03   #1489
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
przepraszam, ale nie podkurzył mnie tak jej post o ciąży jak to że wyjechała że na wózku przez Szaję wyląduje - no heeeloooł?
teraz ja się zastanawiam czy i przeze mnie się zdenerwuje
ja się nie będę wypowiadać... bo mi ręce opadają... też mnie wkurzyła z tym wózkiem
Stary 2012-09-06, 20:06   #1490
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ja jestem jakos 3 od konca, a Ty chyba ostatnia lutowa

Tez niby jestem szczupla, ale lekki brzuszek zawsze mialam...
Na ja tez szczupła a dzisiaj lekarz mnie się pyta czy to 6 miesiąc a ja że 4
No i powiedział ze ten guzek to stan zapalny jakiegoś gruczołu i że spoko ogólnie, tylko mam szmery w oskrzelach i zapalenie gardła i mam uważać żeby co z tego nie wynikło.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 20:08   #1491
sylwietta1988
Zakorzenienie

wow, dziewczyny
alez ostro tam pojechałyście
i macie racje- ja sie nie dorosło do czegos to się tego nie robi.... bo dorosłosc chyba by wiedzą była podparta.
Ja tez raz schizowałam, jak nam gumka pękła w klasie maturalnej, ale przeciez anty było a nie tak na żywioł a potem takie teksty
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 20:13   #1492
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jestem po wizycie i zasilam grono babek! Delicjanko, wpisz mi OLIWIĘ.
Gratuluję zdrowej córeczki

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Ja mam pytanie takie z innej beczki zupełnie. Chodzi mi o pranie brudnych białych skarpet Macie może jakiś specyfik żeby odeprać ten syf?!
U mnie każda białą rzecz jest zszarzała, a skarpety to już w ogóle trzeba chyba na raz kupować. Kupiłam wybielacz jakiś - nic, kupiłam jakąś nowość Vanisha- też całe g..wno, mydłem nacierałam i też nic. Może to kwestia proszku ? Macie jakieś cuda na to ?
Wsyp razem z proszkiem torebkę proszku do pieczenia. Poważnie piszę...wypróbowane.
Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny,
ja tak w locie, wróciłam niedawno od gina i co do płci to wskazanie na dziewczynke- lekarz nie mógł sie dopatrzeć siusiaka
także chyba będzie córa
Gratuluję

Cytat:
Matki Polki, doradźcie mi co z tym imieniem ...
Teraz jest sporo Igorków. Nie sądzę żeby dzieci kojarzyły to imię z Rosją. Co innego jakiś Iwan czy Borys. Ja też mam bardziej wschodnie nazwisko, kończące się na "iuk" i już z mężem na 100 % dzisiaj ustaliliśmy że będzie Igor! Jak dla mnie śliczne jest to imię. Przecież to imię nie jest jakieś ekstrawaganckie, ośmieszające ani nie rymuje się z niczym obraźliwym więc dzieciaki nie będą na pewno dokuczać.

Delicjanko możesz już dopisać u mnie na liście imię dla synka - Igor

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2012-09-06 o 20:16
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 20:15   #1493
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość

Wsyp razem z proszkiem torebkę proszku do pieczenia. Poważnie piszę...wypróbowane.

Gratuluję

Teraz jest sporo Igorków. Nie sądzę żeby dzieci kojarzyły to imię z Rosją. Co innego jakiś Iwan czy Borys. Ja też mam bardziej wschodnie nazwisko, kończące się na "iuk" i już z mężem na 100 % dzisiaj ustaliliśmy że będzie Igor! Jak dla mnie śliczne jest to imię. Przecież to imię nie jest jakieś ekstrawaganckie, ośmieszające ani nie rymuje się z niczym obraźliwym więc dzieciaki nie będą na pewno dokuczać.
no właśnie mi się podoba i ogólnie podoba mi się to że fajnie brzmi w każdym wieku

Stary 2012-09-06, 20:17   #1494
e_vel
Wtajemniczenie

Hope, mi imię Igor wogóle się jakoś nie kojarzy ze wschodem... A imię śliczne i ja bym nie zmieniała. Dzieci potrafią być dokuczliwe, ale jak takie będą chciały być to i z Adama Nowaka czy Jana Kowalskiego się będą wyśmiewać bo coś im wpadnie do głowy.
Stary 2012-09-06, 20:18   #1495
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość

Gratuluję

Delicjanko możesz już dopisać u mnie na liście imię dla synka - Igor
O tym jeszcze nie slyszalam ale dzięki , wypróbuje
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 20:20   #1496
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Hope, mi imię Igor wogóle się jakoś nie kojarzy ze wschodem... A imię śliczne i ja bym nie zmieniała. Dzieci potrafią być dokuczliwe, ale jak takie będą chciały być to i z Adama Nowaka czy Jana Kowalskiego się będą wyśmiewać bo coś im wpadnie do głowy.
no ja już się w sumie przyzwyczaiłam do myśli że Igi będzie Hefalumpik kochany Dzisiaj się bawił z TŻtem, tatuś pukał w brzuszek, a mały Misio kopał w odpowiedzi

Stary 2012-09-06, 20:20   #1497
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
no właśnie mi się podoba i ogólnie podoba mi się to że fajnie brzmi w każdym wieku
No właśnie, ładne ma zdrobnienie Igorek, Iguś a i w późniejszym wieku ładnie brzmi: u nastolatka i u dorosłego mężczyzny.
Cytat:
Dzieci potrafią być dokuczliwe, ale jak takie będą chciały być to i z Adama Nowaka czy Jana Kowalskiego się będą wyśmiewać bo coś im wpadnie do głowy.
Dokładnie...
Stary 2012-09-06, 20:22   #1498
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jestem po wizycie i zasilam grono babek! Delicjanko, wpisz mi OLIWIĘ.
ooo czyli masz niespodzianke gratuluje corci

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Smutno mi z tego powodu, moze jest tu ktoras z dziewczym, ktora zna sie na tym i da jakies rady haha
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Ja zawsze na parę sekund przed końcem licytacji daję maksymalną sumę jaką zamierzam przeznaczyć
Np jak za ciuszki było minimalna oferta 150, a ja mogła bym ewentualnie dać 200 to tyle daję, i osoba która mnie chce przebić czasem ma z tym kłopot, zwłaszcza że to kilka sekund na to ma Prawie zawsze wygrywam
wlasnie taka sama rade mialam dac

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny,
ja tak w locie, wróciłam niedawno od gina i co do płci to wskazanie na dziewczynke- lekarz nie mógł sie dopatrzeć siusiaka

także chyba będzie córa
gratulacje

Cytat:
cześć dziewczyny

mogę się do was dołączyć?

już od jakiegoś czasu was podczytuję, niestety nieregularnie bo jeszcze pracowałam (do wczoraj, od dziś jestem n L4 ), a ponadto lekarze mówili mi, że różnie może być... więc trochę się bałam ujawniać...

ale póki co wszystko w porządku, więc się ujawniam teraz jestem w 19 tc., w sobotę mamy badania połówkowe strasznie się boję, ale mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku 3 tygodnie temu siusiaczka widać nie było, więc prawdopodbnie będzie córa ale sam gin powiedział, że to jeszcze ze znakiem zapytania, zobaczymy następnym razem

mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona
witamy serdecznie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36366284]

nie moge
Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Dziewczyny!!!! Dostałam te legginsy dzisiaj! ale fajne są! cieplutkie..grube..nie prześwitujące..wiadomo baaaaardzo mi się podobają

super

widze ze na 1 stronie liczba dziewczynek teraz wygrywa

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 20:28   #1499
e_vel
Wtajemniczenie

Witaj Ewulka
Gratuluję poznanych płci tym, którym nie gratulowałam jeszcze Coraz mniej niespodzianek nam zostało
Stary 2012-09-06, 20:29   #1500
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
tak, ale do prania kolorowych ręczników
ja używam szybkie 30 tylko temp przestawiam na 40 st

jeśli chodzi o białe rzeczy to mam super sprawdzony sposób
- białe skarpety zawsze namaczam w wodzie z szarym mydłem- puszcza cały syfek i są bielusie, zero szarości
-białe rzeczy mają to do siebie że z czasem szarzeją mimo najlepszych proszków, do odświeżania bieli używam białego OXY z biedronki w proszku- wsypuje troszkę więcej niż zaleca producent, moczę jakiś czas i potem do pralki na szybki program

działa i koszulki mojego synka są ciągle jak nowe ze sklepu

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2012-09-06 o 20:31
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości