|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy [posty chorobowe, wątek zbiorczy]" cz. II
Chyba potrzebuje waszej pomocy... Mój codzienny jadłospis jest bardzo skromny... I jestem w fazie nawrotu choroby...ale już nie mam siły tak żyć.
|
|
|
|
#2342 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2343 |
|
Przyczajenie
|
Jestem w trakcie terapii
|
|
|
|
#2344 |
|
Raczkowanie
|
Powinnam zwiększać o 200kcal tygodniowo, a tymczasem tnę po kaloriach gdzie się tylko da. Do tego zaczęła się szkoła i trzeba siłą rzeczy jeść więcej. Spór z mamą o obiad. Płacz i zgrzytanie zębów. Strach i obawa.
Powiecie "potrzebna Ci terapia". W publicznej poradni czekam na miejsce, do listopada, albo i dłużej. A nie chcę naciągać mamy na koszty, miałabym paraliżujące wyrzuty sumienia. Beznadziejna sytuacja... Wiecie, ile kosztuje taka godzinka u psychologa? |
|
|
|
#2345 |
|
Przyczajenie
|
Dzisiejsze P:
1śn-2łyżki płatków pszennych,3 łyżki płatków pełnoziarnistych z ryżem,pół łyżki żytnich i owsianych+około 100g jogurtu+150ml mleka (mówię tak na oko)+10malin+pół jabłka+pół nektarynki 2śń(szkoła)-kanapka a w niej sałata+pomidor+ogórek+szy nka+ser żółty+kiełki brokuła 2h później-jabłko Przed obiadem sok marchwiowo-jabłkowy Obiad-pół woreczka kaszy jęczmiennej+duża marchew+około 3 łyżki groszku+2 garście fasolki szparagowej+pół pomidora+twaróg Klacja-SAŁATKA(sałata lodowa+ogórek+pomidor+kie łki brokuła+twaróg+trochę oleju lnianego+4 oliwki+2 łyżki groszku+łosoś norweski wędzony) Do oceny. Wiem nienajlepszy. Proszę o wskazówki |
|
|
|
#2346 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zapisz się do terapeuty na NFZ na najbliższy termin (nawet jeśli to listopad) i dzwoń do rejestracji często i umawiaj się sukcesywnie na kolejne wizyty tak żebyś mogła chodzić raz w tygodniu. jeśli teraz będziesz to odkładała to nigdy się nie dostaniesz. takie są realia. trzeba się naczekać. każdy dzień zwłoki oddala Cię od darmowej terapii. sama czekam na terapię na NFZ do grudnia. paranoja, ale jakże to polskie...
|
|
#2347 |
|
Przyczajenie
|
Hej, sorry ale bylam w pracy wiec nie moglam pisac. A wiec tak, jestem w trakcie terapii. Mam 22 lata i od 8 zyje z anoreksja (wzloty i upadki, jedzenie i glodowki, odchudzanie i przybieranie na wadze, znacie to zreszta). I potrzebuje pomocy w sprawie jedzenia wlasnie, zdrowego i wartosciowego w normalnych ilosciach. Nie chce pisac na ogolnym mojego obecnego jadlospisu, bo jest zbyt anorektyczny... Jesli ktos chcialby mi pomoc... moze na priv?
|
|
|
|
#2348 |
|
Przyczajenie
|
Hej, przepraszam ale wczesniej bylam w pracy, wiec czastkowo odpowiadalam. Co do terapii to ja mam. Chodzi mi wlasnie o pomoc w sferze jedzeniowej. Mam 22 lata i od 8 lat ano. Bylam kilka razy w roznych szpitalach. Chcialabym z kims pogadac ale na priv, bo nie ma sensu wstawiac tu mojego jadlospisu przynajmniej aktualnego, jest za bardzo drastyczny. Dzieki z gory za pomoc.
|
|
|
|
#2349 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam do Was pytanie... Od kilku dni strasznie ciągnie mnie do kakao na mleku, potrafię wypić cały litr. Czy to może być oznaką, że mam jakieś niedobory, skoro organizm chce mleka i kakao? Nie jestem pewna, czy picie takiej ilości jest dobre...
|
|
#2350 |
|
Zadomowienie
|
Może magnez? Chociaż to wcale nie oznacza, że na pewno czegoś ci brakuje.
|
|
|
|
#2351 |
|
Rozeznanie
|
Może po prostu złapałam taką fazę na kakao
|
|
#2352 |
|
Przyczajenie
|
Moje dotychczasowe P:
1śń-3 łyżeczki płatków pszennych,2 owsianych i jedna żytnich,2 garści pszennych pełnoziarnistych z ryżem+10 malin+150g jogurtu naturalnego+około 100ml mleka+pół jabłka+pół nekatarynki 2śń-kanapka składana (bo w szkole) a w niej sałata+szynka z gotowanego kurczaka+pomidor+brokułow e kiełki+ogórek+2 kromki chleba 2 h później-jabłko obiad: -1 danie- 2 chochle zupy jarzynowej na kości bodajże ze schabu -2 danie- pół piersi z indyka na parze+3 ogóry duże małosolne+3 duże łychy ryżu pełnoziarnostego przekąska-około 100g wiejskiego serka+szczypiorek+trochę pomidora+2 duże ogórki małosolne (jak otworze słoik to nie mogę od nich się uwolnić)+3 kromki chleba chrubkiego żytniego kolacja-jeszcze nie wiem ale będzie za chwile później dopisze... 2 kromki chleba+herbatka+jajko na półtwardo+sałata+pomidor+ ogórek zielony(kilka plasterków) oraz małosolny Jak oceniacie.?
Edytowane przez food Czas edycji: 2012-09-05 o 21:22 |
|
|
|
#2353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2354 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2355 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#2356 |
|
Raczkowanie
|
ja myśle ,że to zdecydowanie za mało.
|
|
|
|
#2357 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#2358 |
|
Przyczajenie
|
WCZORAJSZE P.
Śn:3 łyżeczki pszennych płatków+jedna żytnich+2 owsianych+2 garście pszennych pełnoziarnistych z ryżem+pół jabłka+12 malin około+pół nektarynki+300ml maślanki bio 2SN:bułka razowa 70g+3 plasterki pomidora+kilka liści sałaty+1 ogórek małosolny+kiełki brokuła+trochę serka wiejskiego (taka buła w szkole) 3SN:jogurt naturalny 200g (lidlowski)+5 łyżeczek Musli Moster Crumble (lidlowskie +pomidorowy sok (nie wiem ile bo z kartonu piłam) +trochę soku z ogórków małosolnych Obiad: 1 danie:trochę zupy krem z brokuła 2 danie: paprykowa pierś z kuraka+2 łyżki ryżu pełnoziarnistego z koperkiem+3-4 ogórki małosolne+brokuły może 200-300g+fasolka szparagowa zielona około 100-150g Kolacja:2 kromki chleba: 1 kromka-sałata+ketchup+plaster pomidora+ogórek małosolny+kiełki brokuła+3 oliwki 2 kromka-sałata+margaryna+2 plastry pomidora+ogórek małosolny+szczypiorek Ocenicie?? ![]() ![]() A dzisiejszy później... |
|
|
|
#2359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
proponuje zaczac odmierzać naparstkiem
|
|
|
#2360 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#2361 |
|
Raczkowanie
|
Food, jak dla mnie to powinnaś pójść do dietetyka, żeby ustawił Ci dietę pod Ciebie, bo Twoje jadłospisy wołają o pomstę do zdrowego żywienia, conajmniej 2 razy tyle powinnaś jeść, a żeby przytyć i się zregenerować nawet i z 4 razy więcej.
Nie wiem, czy nie zdajesz sobie sprawy z tego, że pisząc tu takie jadłospisy irytujesz większość dziewczyn, bo to oczywiste, że jesz za mało, czy robisz to celowo.
|
#2362 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny udało mi się przytyć 2 kg kolejne i okres powrócił!
Nadal mam jeszcze wystające kości, ale jest znacznie lepiej, jeszcze jak przytyję z 2 kg to już będzie ok. Zwiększyłam trochę porcję, ważę się co tydzień i jest o niebo lepiej. Stałam się wierną fanką wszelkich pestek m.in słonecznika/ dyni! Są przepyszne+ zdrowe i mają dosyć dużo kcal Słodyczy nadal nie jem, ale ostatnio skusiłam się na galaretkę truskawkową z owocami(sama zrobiłam)... nie jem dużo... ale przełamuję się i widać tego efekty.. ciesze się, bo do tego dużo ćwiczę, a już nie chudnę. |
|
|
|
#2363 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ogólnie ile przybrałaś ? BMI masz w normie ? ;> Po jakim czasie okres wrócił ? ;> Ja również jestem fanką pestek, a antyfanką słodyczy Przybrałam 8 kg i zostały mi jeszcze 3 . Wciąż czekam na okres .. A jem na prawdę dużo
|
|
#2364 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja również uwielbiam pestki dyni. Niestety moja mama tego nie pochwala. Odnoszę wrażenie, że dla niej wszystko co zdrowe, jest jednocześnie dietetyczne... Niestety nie mam się czym pochwalić. Co prawda waga wzrosła o 300g, ale to może być wszystko, woda etc... Przez mój chory mózg zaczęłam panikować... |
|
|
|
|
#2365 |
|
BAN stały
|
pestki dyni slonecznika sa zdrowe ale orzechy chyba także
no i oleje.. podobno lniany do twarogu bardzo dobry
|
|
|
|
#2366 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A lniany z twarogiem jest podobno dobry m. in. na podwyższony cholesterol, no i ogólnie również oczywiście .
|
|
|
|
|
#2367 |
|
Rozeznanie
|
Trochę się zmieniło..
Sniadanie 500ml mleka +3 lyzki manny kroma razowca z dzemem z carnej pozeczki i maslem kroma razowego z serem zoltym gouda,maslem,pomidorem II sniadanie jabłko,jgurt 7 zboz obiad talerz mkaronu+rosol na zeberkach udko i surowka z pekiny majonezem i warzywek 5 ziemniakow kolacja kroma razowego z twarogiem tlustym(4plastry) i pomidorem kroma razowego z 3 plastrami szynki,maslem,ogorem 150g twarogu z cynamonem i jabłkiem+rogal maślany |
|
|
|
#2368 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2369 |
|
Zadomowienie
|
Tak naprawdę to najbardziej oblegany wątek co oznacza, że najwięcej mamy dziewczyn które chcą przestać obsesyjnie myśleć o jedzeniu pisząc jak najczęściej co jadły. Zdrówka !
|
|
|
|
#2370 |
|
Raczkowanie
|
W ciągu dalszym P, czyli zbliżam się wolno do BMI 17.
7.00: płatki owsiane Nesvita z mlekiem, bułka razowa z masłęm miodem/twarożkiem wymieszanym z dżemem, Calogen 10.00: kanapka z masłem, szynką drobiową i papryką 13.30: zupa jarzynowa z ziemniakami, dwie bułki na parze z jogurtem, Calogen 18.00: dwie kromki razowego z pasztetem drobiowym 19.40: jogurt jogobella grejfrutowy light + dwa biszkopty a'la lady finger
* bloguję * *fotografuję* zaczynam przygodę z francuskim usiłuję znaleźć czas na rosyjski szlifuję,wielbię angielski 2013-10 books Edytowane przez Natexxa Czas edycji: 2012-09-11 o 16:09 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:38.

A ogólnie ile przybrałaś ? BMI masz w normie ? ;> Po jakim czasie okres wrócił ? ;> Ja również jestem fanką pestek, a antyfanką słodyczy
.