|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)
mama d Nom fajowe są poszukiwania suknie
aż mi sie zachciało swoja zmierzyć my mamy teraz 2 rocznicę to którego dokładnie ta wasza rocznica??
|
#4202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4203 |
|
Zakorzenienie
|
Tymuś też już śpi...co prawda zasnął o 20...ale zadzwonił mąż akurat jak niosłam go do łóżeczka i przechodziłam koło telefonu...i synek sie obudził...więc musiałam raz jeszcze go usypiać
![]() Idę za raz ogladaą "50 pierwszych randek" .
|
#4204 | |
|
Wtajemniczenie
|
A ciężko jest, ale na razie udaje mu się przyjeżdżać co weekend. Tylko, że te niecałe dwa dni tak szybko mijają, że chciałoby się zatrzymać czas. Gdyby nie pomoc rodziców na pewno bym sobie nie dała rady
Dziękuję, że pytasz Cytat:
|
|
#4205 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4206 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() :rot fl: S U P E R ![]() ![]() :rot fl:Ola Boga ja kiedyś będę babcią Młodości trwaj ![]() ![]() :pro si:---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
ja jak widuję czasem moją w szafie to sobie raz na czas ją zamierzę od tak bardzo siebie lubię w niej, powiem nieskromnie |
||
|
|
|
#4207 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4208 |
|
Wtajemniczenie
|
natkA super tytul
![]() Hania pospala ok godziny, a teraz czas na zabawe,cos jej sie poprzestawialo ostatnio I pozniej chodzi spac.usmialam sie bo przekrecila sie na brzuszek I chciala cycka...wiec jej dalam I ta podparta na rekach ssala sobie,pupka w gorze I na dodatek jeszcze gadala cos I plula...no tak bo przeciez trzeba robic kilka rzeczy jednoczesnie ![]() Odnosnie jedzonka I od kiedy to ja tez dam Hani po skonczonym 6miesiacu |
|
|
|
#4209 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4210 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4211 |
|
Raczkowanie
|
O to będę pamiętać ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Dziewczyny idę twardo o 100 postów bo już nie mogę sie doczekać jak uzyskam dostęp do waszego maila i poznam wasze maluchy ![]() A propos maluchów, zdziwiłam się, bo koleżanka mówi, że już nie ma maluchów w przedszkolu tylko misie, krasnoludki itp. |
|
|
|
#4212 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadła cyca, odbiła i śpi dalej
|
#4213 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny może już pozwolimy? Przecież i tak się częst udziela![]() Znalazłam
|
|
|
|
|
#4214 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam na chwile,zrobić mleko,przebrać małego i oby zasnął szybko
|
|
|
|
#4215 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4216 |
|
Zadomowienie
|
Idę się kąpać bo mąż nie che już x raz oglądać 50 pierwszych randek. ![]() Zaraz Magdę G będziemy oglądać (kuchenne rewolucje)
|
|
|
|
#4217 | |||
|
Gang Iren
|
Dzis mam dzien aktywny,jakies zalatwianie spraw,zakupy,sprzatanie gruntowne,pranko,obiad.Pl an dnia wykonany w 100 %
Teraz usiadlam przy szklance piwka,ale niestety jeszcze nie pelen relaksik,bo Eryk wlasnie zaczal kupe walic.A myslalam,ze juz zasnie.Mial dzis pozno drzemke i przez to tak przedluzylo sie ze spaniem jego ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A do mnie doszlo wlasnie,ze za 9 lat moja corka bedzie pelnoletnia
|
|
#4218 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi wyszedł pierwszy ząb jak miałam 4m i do tej pory nie mam problemu z zębami - zero plomb itp. Cytat:
teraz jakbyśmy cofnely się o 20 lat to tak jakby do epoki kamienia łupanego To już duży chłopak ![]() Dobrze że TŻ zdążył przed pożarem ![]() Czyli 24.09 ?? w urodziny mojego brata :P Cytat:
![]() Karolca uprzedziłaś mnie z tym wątkiem "duże dzieci już mamy teraz na wnuki czekamy " :P chciałam coś podobnego napisać. Krzesełko mamy jest śliczne szaro - czerwone ... Gdy "posadzimy" w nim Oskara to akurat może z fajnej wysokości rybki w akwarium oglądać ![]() No a ja pokłóciłam się z TŻ i mamy cichy wieczór ;/ Jutro idę w końcu do tego lekarza z tą "kulką" muszę Oskara wziąć ze sobą .... |
|||
|
|
|
#4219 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez będę Magdę G. oglądać
![]() Monia sliczne zdjęcia z wycieczki...a Haneczka taka drobinka się wydaje.. Jolka super zdjęcia ze chrztu...bardzo ładna szatka..ja teraz muszę kupić i się zastanawiam czy taką jak Michas miał czyli kwadratową czy taką w kształcie ubranka ![]() Mała gratki dla Tymonka za 6 misiecy Kurcze dobrze, że mąż zdążył i nie było pożaru... Evcia szybko zleci i będziecie z Tż razem nie tylko w weekendy.. |
|
|
|
#4220 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ok,młody nakarmiony myślałam,że padnie przy butli a gdzie tam
położyłam do łóżeczka i nie widze jego chęci by spać ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
![]() Biedronki,pszczółki i inne ![]() Cytat:
Miłego oglądania ![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
zabawnie to musiało wyglądać.---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#4221 |
|
Zakorzenienie
|
Jak komuś delikatnie powiedziec,że nie podoba mi się okreslenie uzyte w stosunku do mojego dziecka?
|
#4222 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieku Flower
nio Hania to szczypiorek,2dni temu wazyla 6300g.Karinio oj lobuziak z tej mojej cory jest,czasami daje mi popalic za piecioro U niej wsxystko musi byc hardkorowo.nawet w sukienki jej nie ubieram bo do niej nie pasuja,bo to taki szogun maly jest ze brak slow.
|
|
|
|
#4223 |
|
Gang Iren
|
Ja to delikatnie nie umiem i zawsze mowie wprost,ze nie podoba mi sie.
|
#4224 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje i wszystkiego dobrego |
|
|
|
#4225 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cześć Kobietki!
Dawno się nie udzielałam, choc czasem z doskoku coś podczytam. Dopiero co wrócilićmy z Pl, gdzie ja i Matylda spędziłyśmy aż 5 tyg. Przyznaję, ze trochę za długo i na samym końcu już miałam nerwy, bo jednak pomieszkująć kątem u teściów z małym dzieckiem na zmianę u moich rodziców, jeżdzenie, pranie, przepakowywanie, do tego dąsy i rządy teściowej, różne kłutnie i niesnaski między członkami rodziny etc to robi się młyn i jest to męczące.....Po przyjeżdzie do "własnego" wynajętego mieszkania czujemy oboje z Tż wielką ulgę, a i Matylda też na pewno odczuwa, bo lepiej nam sypia, choć ogólnie w kestii nocnego spania są czasem cyrki u nas... Widzę, że wiele z Was rozszerzyło już dietę a niektóre cierpliwie czekają, pamiętam że chyba m.inZariah chciała trzymać się ściśle wytycznych WHO...? Miałam podobne bardzo zamierzenia, dochodziło do gorących dyskusji z tego powodu między mną a moją Mamą i starszą siostrą, w końcu stanęło na tym, ze dietę Matyldzie rozszerzyłąm po 5 mieś. A stało się tak, bo zalecił nam to pediatra...Kurcze, powiem, że do tej pory jak o tym myślę, ogarniają mnie mega wątpliwości, zwłaszcza, jak przeczytam, że do końca 6 mieś powinno pić dziecko tylko mleko matki i nic więcej! Z 2 str nawet w tych schematach natykam się często na to, że przy podawaniu glutenu po 4 czy 5 mieś. dodawać go do mleka z cyca lub zupki jarzynowej....i to dla dziecka cycowego! W każdym razie już po ptokach, dieta rozszerzona, ale dotychczas nie zastąpiłam żadnego karmienia na 100% jedzeniem ze sloika(bo na razie podaję słoiczkowe). Zawsze przed lub po jest cyc i tego się trzymam....Ostanio wprowadziłam mięsko-Matylda już trzeci raz jadła przecier warzywny z mięsem i smakowało jej bardzo! Na razie dodatkowe jedzenie podaję 2-3 razy dziennie... Widzę, że wiele mamuś myśli już o poszezraniu rodzinki, ja także. Nawet gin dał już zielone światło na ostaniej wizycie, powiedział, że najwcześniej po pol roku od porodu można się starać, ale raczej nic z tego nie wyniknie, dopóki mi okres nie wróci! Od czasu do czasu miewam za to niewielkie plamienia, ale tak skąpe, że nawet na wkładce nie widać, a jedynie przy podcieraniu. Gin mówił, ze to normalne przy karmieniu piersiowym... Emigra, gratki z okazji kredytu, tez bym chciała mieć już coś własnego i myśleć o urządzaniu gniazdka ![]() W ogóle zaraz postaram się nadrobić, i udzielać częściej, bo w ostanim czasie mocno się w tym temacie zaniedbałam! Buziaki |
|
|
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
mój po obiadku słoiczku kiedyś wytrzymywał długo teraz po słoiczku małym tak ok 2h a dziś jak zjadł więcej to 3h
dokładnie wolna chata ![]() ok idę na serial później nadrobie albo jutro
|
|
|
|
#4227 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moja to też wariatka, cały czas rusza nogami, rękami strasznie energiczna krzyczy i macha ręką u nas już po skoku wróciła moja słodziutka
|
||
|
|
|
#4228 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba daruje sobie nadrabiane wcześniejszych postów,bardzo wcześniejszych z dzisiejszego dnia.nie dam rady. :/ Mały nie śpi,wołuje. :/ Ja newiem co w niego wstąpiło.
Moniu,piąteczka też to samo mogłabym napisac o moim dziecku,mało tego też zwe go szogun albo terrorysta. Dziękuje za wszelkie gratulacje add 7 miesięcy mego diabełka. |
|
|
|
#4229 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie że Matyldzie smakuje jedzonko ![]() Wszędzie dobrze ale w domu najlepiej ![]() Ja nigdy nie słyszałam takiego słowa jak NIESNASKI juŻ dziś parę razy go użyłyście, za pierwszym razem myślałam że to pomyłka i właśnie sprawdziłam że to nieporozumienia, zgrzyty. Człowiek uczy się całe życie
|
|
|
|
|
#4230 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:55.

aż mi sie zachciało swoja zmierzyć

Zanim się obejrzymy założymy część pt. "Dorosłe dzieci mamy, wnuków czekamy" 
Młodości trwaj

Chciałabym się tak poczuć 

a podobno im później wychodzą tym więcej skutków ubocznych typu gorączka, biegunka itp.