Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XI - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-06, 20:59   #1411
judkama
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XI

Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
do pracy licencjackiej . Jeśli byś mogła to zapytaj,bede wdzięczna )

a przy okazji , czy może któraś posiada książke :
WYCHOWANIE PRZEZ CZYTANIE - KOŹMIŃSKA IRENA ??
bo niestety nigdzie u mnie w bibliotekach nie ma, jedynie w czytelni,a kserowanie jej wyjdzie mnie tak samo jak kupno ;/
http://www.pudelek.pl/artykul/43056/...nie_na_ciuchy/
juz do niej napisalam moze chociaz bibliografie by wyslala, ale nie obiecuje

niestey tej ksiazki co pytasz to nie posiadam

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 21:00   #1412
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
Sola - moja siostra nie daje mi ani grosza za opiekę nad siostrzeńcem! Ostatnio zbyt wygodna się zrobiła...
Wiem, że to Twoja rodzina i powinno się sobie pomagać, ale moim zdaniem ona jest po prostu bezczelna. Jesteś w zagrożonej ciąży, daje Ci pod opiekę chore dziecko i jeszcze ma pretensje, że musisz jechać do lekarza.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 21:01   #1413
halwaya
Zakorzenienie

Wróciłam z pracy - źle się czuje bardzo - głowa boli.. wykąpałam się i odpoczywam - ponadrabiam w weekend - jutro już ostatni dzień pracy no a jeszcze wcześniej wizyta u położnej, więc zobaczymy co i jak..

Sorry, ale dziś już nie mam siły - pozdrawiam was wszystkie.. trzymajcie się dzielnie i pogłaskajcie brzuszki ode mnie

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 21:03   #1414
landi0909
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Wiem, że to Twoja rodzina i powinno się sobie pomagać, ale moim zdaniem ona jest po prostu bezczelna. Jesteś w zagrożonej ciąży, daje Ci pod opiekę chore dziecko i jeszcze ma pretensje, że musisz jechać do lekarza.
No niestety... Powoli zaczyna mi przypominać jakąś wygodnicką księżniczkę. Mam tego dość, dziś pokazała "klasę"... Dobrze, że jutro się już wynosimy stąd i będę ją widziała jedynie raz w tygodniu

ok kochane, idę się już położyć i włączę sobie pierwszą miłość buziaki
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 21:05   #1415
ausente
Zadomowienie

ejj co wy takie śpiochy, zaraz sama tu zostane

Landii - no pieknie ja mam jeszcze polowe miejsc q karcie

ale mi się dzidzi rozpiera w brzuchu masakra,az mi caly brzuch rozsadza. Chyba przeszkadza mu ruszanie moja noga [taki tik jakis mam]

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
juz do niej napisalam moze chociaz bibliografie by wyslala, ale nie obiecuje

niestey tej ksiazki co pytasz to nie posiadam
i tak juz dzieckuje bardzo )

nic ksiazki bede dalej szukac, noa jak nie,to najwyzej spedze caly dzien w czytelni i bede kserowac to co najwaniejsze.
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia

ausente jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 21:25   #1416
madzius90
Zakorzenienie

Doczytałam o Landi
Trzymam i za Was Odpoczywaj jak najwięcej

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Judkama cieszę się, ze wszystko ok

Dyltharra za udaną wizytę!

Micia super, ze wszystko ok

AnnaEf super wieści

Landi co do zachowania Twojej siostry to nie mam słów

Nadrobiłam mniej więcej i mogę lecieć do męża
Dobranoc
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 21:32   #1417
DeKajka
Zakorzenienie

Juz sie uspokoilam .. u nas chodzi mniej wiecej o to ze TŻet ma wszystko gdzies .. wszystkim ja sie zajmuje a on tylko przychodzi zje obiad i idzie spac .. i do tego jak go o cos poprosze albo zwroce uwage to ma pretensje do mnie . Wczoraj tak sie pozarlismy ze doszlo do tego ze mnie zaczal szarpac . delikatnie ale jednak .. nie za fajnie bylo..
Ogolnie to nie tak ze on jakis zly jest czy cos ale po prostu zbyt dziecinny .. i ja juz tego nie wytrzymuje powoli .. Ja mam spokoj jak go nie ma . wtedy jest fajnie .. tylkoze wtedy znowu tesknie .. a jak juz przyjdzie to znowu mnie wkurza .. ehh .

No ale niewazne .. mam nadzieje ze te moje nerwy nie odbija sie na Adasiu ..

Landi - z tego co piszesz sprawa wyglada dosyc powaznie .. Odstaw na bok siostre i jej potrzeby a zajmij sie sobą . a my trzymamy kciuki za szyjke zeby sie nie rozwierala i wytrzymala do terminu porodu

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 21:34   #1418
karolamankowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
wrocilam padam
bylam w szpitalu bo pogotowie zabralo mi dziadzia zaczal wymiotowac skrzepami krwiiii ledwo zywy masakra poprsotu ale zeby bylo fajnie badania zrobia mu jutro lekarka mowi ze cos peklo ale nie wiadomo coooo i jak bedzie do jutra zyl torobia gastroskopie i usg a zeby bylo fajnie jak sie zaczelo to wsiadal do auta i mial jechac do mojej mamy na imieniny
Weronika,
Mam nadzieje że z Dziadkiem szybko się polepszy

Jaaa....nie mogę -miałam tyle pisać i wszystko zapomnialam
Jak to mawiał Czerwony Kapturek "o ja głupia ci..pa koszyczka zapomniałam"

To chyba się w związku z tym położe

Dobrej Nocki
Stary 2012-09-06, 21:39   #1419
DeKajka
Zakorzenienie

Kurcze zjadlabym pizze ale juz tak poznooo

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 21:43   #1420
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

dekajka moze twoj tż bardziej sie zaangazuje, jak adaś bedzie na swiecie?na pocieszenie tez sama robie wyprawke, bo ja tak wole tż sie mnie pyta czy duzo zostalo...pare rzeczy zalatwil ale wiekszosc na mojej glowce...

tez jestem glodna ale juz mi sie nie chce wstac z wyrka
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 22:02   #1421
ausente
Zadomowienie

Dziewczyny , JAK wy sobie dodajcie do podpisu te suwaczki?
ale tak zeby to bylo podpisane a nie sam link i jego adres

a bezsensu te suwaczki, wychodzi mi ze niby ejstem w 32 tygodniu !!
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia

Edytowane przez ausente
Czas edycji: 2012-09-06 o 22:34
ausente jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-06, 22:31   #1422
peperonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Kurcze moja siostra jest w szpitalu .. nie dosc ze ma anemie to jeszcze zagrazaona ciaze i faszeruja ja hormonami na podtrzymanie .. ehh .. a u niej to dopiero 13 tydzien
ogromne
Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość
pokażę ci jaką ja miałam i tez miałam tylko skromne przyjęcie w domu. Wybacz moją nieudolność pracy w paincie :P
bardzo elegancko, a usmiech-sniezna biel
Cytat:
Ona zawsze tak . kiedys miala podejrzenie raka piersi .. my z mamą cale w nerwach a ta zadowolona , smieje sie , wyglupia .. normalnie kosmitka
wow podziwiam,ja bym zeszla na sama mysl
Cytat:
Juz sie uspokoilam .. u nas chodzi mniej wiecej o to ze TŻet ma wszystko gdzies .. wszystkim ja sie zajmuje a on tylko przychodzi zje obiad i idzie spac .. i do tego jak go o cos poprosze albo zwroce uwage to ma pretensje do mnie . Wczoraj tak sie pozarlismy ze doszlo do tego ze mnie zaczal szarpac . delikatnie ale jednak .. nie za fajnie bylo..
Ogolnie to nie tak ze on jakis zly jest czy cos ale po prostu zbyt dziecinny .. i ja juz tego nie wytrzymuje powoli .. Ja mam spokoj jak go nie ma . wtedy jest fajnie .. tylkoze wtedy znowu tesknie .. a jak juz przyjdzie to znowu mnie wkurza .. ehh .
mam dokladnie to samo, doprosic sie nic nie mozna,bo wielce zmeczony praca,ale grac na kompie rano to ma sile!! Moj tez czasem jest taki dziecinny, taki Piotrus-Pan, kocham go,ale czasem to huknelabym w leb chociaz z dugiej strony jego spontanicznosc, zamilowanie do roznych rzeczy i myslenie, jakos sie ulozy przy mojej paranoi i wyliczaniu na karteczkach bardzo sie przydaje.

ale mi dzis hormony buzuja, na porodowce w szpitalu kilka razy lzy w oczach mialam,a przeciez nic sie nie dzialo,takie silne emocje mam. To nie byly lzy ze strachu,tylko z takiego dziwnego uniesienia, kurde moze ja faktycznie ten orgazm przy porodzie przezyje
peperonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 06:13   #1423
Kasia_11_83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
dokladnie)

ja mam taki spiworek chodzi o to ze dziecko sie nie odkryje w nocy w takim spiworku p
Używałaś już go? Sprawdzał się?

Cytat:
Kurcze dziewczyny przez caly dzien zjadlam jedna bułkę , czipsy i snikersa.. obiadu nie mialam .. jesc mi
sie chce ..
Oj lanie Ci się należy odżywianie w ciąży jest bardzo ważne, bo nasze pociechy tylko od nas czerpią to co niezbędne.. Ja miałabym mega doła, gdybym cały dzień nie zjadła nic pożywnego..

Cytat:
No ja niestety musze .. zelazo lykam zeby z anemia nie wyladawac w szpitalu , wit c musi byc przy zelazie , duphaston bo mi ta lekarzyna kazala , nospa i magnez na skurcze no i witaminy standardowo . jak cza to cza
No teraz to już w ogóle umarłam. Masz anemię, więc tym bardziej powinnaś zadbać o swoją dietę To, że TŻ Cię wkurza nie znaczy, że możesz tak jeść. Mam nadzieje, że to jednorazowy incydent

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
a tak co do spania, to Tomek od parumiesiecy nie moze byc przykryty w nocy bo od razu sie budzi i jest zły
takze czy kołdra czy kocyk to mało wazne
kiedys spal pod wszystkim, roznicy nie bylo, teraz jest zlosc i placz kiedy czyms sie Go przykryje
w sumie kołdry uzywalismy moze z 2 miesiace w zimie, tak kocyki, a
na samym poczatku spiworki, dopoki maly nie zrobil sie ruchliwszy i denerwowalo go to ograniczenie
To i Ciebie pomęcze tym śpiworkiem Sprawdził się? Przykrywałaś czymś jeszcze?

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość
ogromne

bardzo elegancko, a usmiech-sniezna biel

wow podziwiam,ja bym zeszla na sama mysl

mam dokladnie to samo, doprosic sie nic nie mozna,bo wielce zmeczony praca,ale grac na kompie rano to ma sile!! Moj tez czasem jest taki dziecinny, taki Piotrus-Pan, kocham go,ale czasem to huknelabym w leb chociaz z dugiej strony jego spontanicznosc, zamilowanie do roznych rzeczy i myslenie, jakos sie ulozy przy mojej paranoi i wyliczaniu na karteczkach bardzo sie przydaje.

ale mi dzis hormony buzuja, na porodowce w szpitalu kilka razy lzy w oczach mialam,a przeciez nic sie nie dzialo,takie silne emocje mam. To nie byly lzy ze strachu,tylko z takiego dziwnego uniesienia, kurde moze ja faktycznie ten orgazm przy porodzie przezyje
Tego Ci życzę

---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ----------

Ja jestem dziś w pracy - ostatni raz (zastępstwo za koleżankę). Wstałam o 5.30 - za oknami ciemno jak w nocy jesień tuż tuż..

Śniło mi się dziś, że miałam cesarkę, nic nie bolało, tylko córki nie widziałam, bo pojechałam do innego miasta
Pomału zaczynam odczuwać lekki stres przedporodowy ale pewnie na dobre się zacznie jak uda mi się umówić cesarkę. Mam nadzieje, że postępuję dobrze i nie zaszkodzę swojej córeczce - bo robię to z myślą o niej, nie o sobie

Jestem ciekawa w którym tygodniu ciąży robi się takie planowane cięcie? Chyba nie czeka się do końca 40 tyg, bo jak akcja się rozkręci to może być za późno
Dziewczyny, które z góry wiedziały o cc, w którym tyg miałyście?
Ja chciałabym na początku 40 tc, czyli około 29 października, albo tydzień wcześniej jeżeli mała będzie miała prawidłową wagę (a wszystko wskazuje na to, że będzie duża ).
Chciałbym już wiedzieć Mam nadzieje, że 18 na wizycie dowiem się wszystkiego

Kasia_11_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 06:15   #1424
halwaya
Zakorzenienie

Morning dziewczynki

Tak cieszyłam się na wolne (dziś oficjalnie mam ostatni dzień pracy i zaczynam urlop) a w nocy dopadł mnie dół.. już mi się włączyła myślówa.. jak to będzie z pracą jak trzeba będzie wracać.. i w ogóle w śnie się popłakałam, że na razie to koniec. No nic - muszę nauczyć się żyć przez rok bez pracy, co będzie ciężkie, bo będzie mi chyba jednak brakować kontaktu z ludźmi. W pracy to chyba najbardziej lubiłam.

Dziś wizyta u położnej, potem kilka godzin pracy.. w niedziele impreza urodzinowa (aa i poddałam się - nie piekę tortu, kupię gotowca, bo jak to powiedział mój tż "nie chcesz się chyba z tym pół dnia je☠☠ać" .. no i potem to już zostaje czekanie na moje baby hehe - no jak już przyjdzie na świat to na pewno nie będę myślała już o pracy - muszę się chyba przeprogramować na myślenie o dziecku

Kasia - ja kupiłam śpiworek.. i zastanawiam się jeszcze nad kokonikiem na pierwszy miesiąc.. śpiworek wydaje mi się praktyczny - suwak jest rozpinany już z boku (kształt litery L - więc można łatwo dziecko wyjąć - do tego ma zatrzaski na rączki i szyjke - więc jest łatwo dziecko wyciągnąć... jak się sprawdzi w praktyce to dopiero będę mogła w przyszłości powiedzieć, ale tutaj to standard wyposażenia dla niemowlaka, więc chyba na większą skale jednak się sprawdza lepiej niż pościel czy kocyk.

Edytowane przez halwaya
Czas edycji: 2012-09-07 o 06:20
Stary 2012-09-07, 06:23   #1425
Kasia_11_83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Morning dziewczynki

Tak cieszyłam się na wolne (dziś oficjalnie mam ostatni dzień pracy i zaczynam urlop) a w nocy dopadł mnie dół.. już mi się włączyła myślówa.. jak to będzie z pracą jak trzeba będzie wracać.. i w ogóle w śnie się popłakałam, że na razie to koniec. No nic - muszę nauczyć się żyć przez rok bez pracy, co będzie ciężkie, bo będzie mi chyba jednak brakować kontaktu z ludźmi. W pracy to chyba najbardziej lubiłam.

Dziś wizyta u położnej, potem kilka godzin pracy.. w niedziele impreza urodzinowa (aa i poddałam się - nie piekę tortu, kupię gotowca, bo jak to powiedział mój tż "nie chcesz się chyba z tym pół dnia ☠☠☠ać" .. no i potem to już zostaje czekanie na moje baby hehe - no jak już przyjdzie na świat to na pewno nie będę myślała już o pracy - muszę się chyba przeprogramować na myślenie o dziecku
Doskonalę Cię rozumiem, bo jak mi gin kazał iść na zwolnienie to byłam załamana. A jak jeszcze dyrektorka powiedziała mi, żebym kontynuowała zwolnienie do końca to była masakra Ale człowiek się szybko przestawia. Po kilku tygodniach nie wyobrażałam sobie, że miałabym wrócić do pracy. A też bardzo lubię to co robię. Jestem nauczycielką WF, mam bardzo fajnych kolegów i koleżanki (też od WFu), zawsze jest ciekawie No ale WFistka z brzuchem na sali średnio pasuje - to raz, a dwa - zbyt duże ryzyko, że np. dostanę piłką, ktoś na mnie wpadnie, popchnie itp..

Ciesz się z tych chwil, bo to jedyna taka szansa w życiu, żeby siedzieć BEZTROSKO w domu na 100% pensji Przy drugim dziecku tego luksusu nie będzie.

Stary 2012-09-07, 06:24   #1426
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasia_11_83 Pokaż wiadomość
Jestem ciekawa w którym tygodniu ciąży robi się takie planowane cięcie? Chyba nie czeka się do końca 40 tyg, bo jak akcja się rozkręci to może być za późno
Dziewczyny, które z góry wiedziały o cc, w którym tyg miałyście?
Ja chciałabym na początku 40 tc, czyli około 29 października, albo tydzień wcześniej jeżeli mała będzie miała prawidłową wagę (a wszystko wskazuje na to, że będzie duża ).
Chciałbym już wiedzieć Mam nadzieje, że 18 na wizycie dowiem się wszystkiego
Córka mojego przyjaciela miała zaplanowaną cesarkę na 3 tyg wcześniej przed planowanym porodem.. i nie zdążyła - zaczęła rodzić chyba dzień przed.. może z nerwów.. ale wszystko się dobrze skończyło

Stary 2012-09-07, 06:27   #1427
Kasia_11_83
Rozeznanie

Cytat:

Kasia - ja kupiłam śpiworek.. i zastanawiam się jeszcze nad kokonikiem na pierwszy miesiąc.. śpiworek wydaje mi się praktyczny - suwak jest rozpinany już z boku (kształt litery L - więc można łatwo dziecko wyjąć - do tego ma zatrzaski na rączki i szyjke - więc jest łatwo dziecko wyciągnąć... jak się sprawdzi w praktyce to dopiero będę mogła w przyszłości powiedzieć, ale tutaj to standard wyposażenia dla niemowlaka, więc chyba na większą skale jednak się sprawdza lepiej niż pościel czy kocyk.
No właśnie moja siostra, która urodziła w Szkocji też mi o tym mówiła. Ja chyba zrobię tak, że kupię pościel dla świętego spokoju, ale na początku spróbuję ze śpiworkiem Też mam taki rozpinany z boku, a u góry na zatrzaski, jest mięciutki i ciepły.

Stary 2012-09-07, 06:29   #1428
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Musso - widze ze włosieta zmieniłaś .. bardzo Ci ładnie
nie zmieniałam mam takie rudo-brązowe w ciemniejszym swietle bardziej w brąz wchodzą, a w słońcu są typowo rude
Stary 2012-09-07, 06:29   #1429
halwaya
Zakorzenienie

Eh Kasia - no właśnie - boje się, że jeszcze to siedzenie mnie rozleniwi.. najgorsze, że za bardzo nie mam pomysłu jak spędzić te 2 miesiące.. znajomi pracują.. chyba trzeba będzie się domem zająć - tż już się cieszy, bo to głównie on wykonuje prace domowe.. tzn dzielimy się, ale muszę przyznać, że on więcej robi jednak. Jak mówię koleżankom, że on pierze, prasuje i gotuje to każda się chce chłopami zamieniać )

Edytowane przez halwaya
Czas edycji: 2012-09-07 o 06:32

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-07, 06:30   #1430
landi0909
Zakorzenienie

Hej dziewuszki

co do cesarki, moja bratowa miała zaplanowaną na 37tc, i już jak leżała w szpitalu to w noc poprzedzającą cc dostała mega wysokiego ciśnienia z tych nerwów - 180/130 bodajże. Na siłę obniżali jej ciśnienie i na stół urodziła zdrowego chłopca który teraz jest pierwszoklasistą

no i właśnie doczytałam o siostrze DeKajki... kurcze ten 13 tydzień jakiś pechowy bo i ja wtedy wylądowałam w szpitalu

idę zrobić sobie śniadanko, ubiorę się i jakiś film włączę teraz czeka mnie minimum 5 tygodni leżenia mmmm
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 06:33   #1431
Kasia_11_83
Rozeznanie

Cytat:
Córka mojego przyjaciela miała zaplanowaną cesarkę na 3 tyg wcześniej przed planowanym porodem.. i nie zdążyła - zaczęła rodzić chyba dzień przed.. może z nerwów.. ale wszystko się dobrze skończyło
O fuck!! 3 tygodnie to trochę wcześnie.. i jeszcze jej się akcja rozkręciła.. Masakra.
Kurcze tak sobie teraz przypominam, że jak siostra jeździła do tej kliniki, gdzie chcę rodzić (jak była w ciąży) to ginka na miesiąc przed porodem powiedziała jej, że może już się umawiać na cc nawet za tydzień, dwa.. (Nie rodziła tam, tylko w państwowym szpitalu, też przez cc - zaplanowane).
Gdyby to był standard to po 15 października chcieliby wyciągać mi Nelkę To za 5 i pół tygodnia

Stary 2012-09-07, 06:37   #1432
musso4
Zakorzenienie

zapomniałam napisać, że była wczoraj u mnie ta położna środowiskowa, ta sama jest nadal co 3 lata temu i wypytałam o szpital w Pabianicach gdzie chce rodzić, bo ona tam pracuje i mój lekarz też się tam przeniósł, więc decyzja podjęta, wczesniej rodziłam w Łasku i myślałam iść na stare śmieci, bo wiem gdzie co i jak, ale szpital to szpital, wolę jednak mieć na miejscu swojego lekarza i znajoma położną, tymbardziej że sama zaproponowała, że wpisze mnie na listę w szpitalu, że będę tam rodzić i przekaże koleżankom, że ja od niej i to za free, bardzo miła i uczynna kobieta
Stary 2012-09-07, 06:39   #1433
aerien83
Zadomowienie

Hej

Mam dzisiaj wizytę z USG III trymestru, także proszę o kciuki O 16:40.

Ja trzymam kciuki za wszystkie inne wizyty: halwaya, Pani_Jasiowa, Today, anett234 - może jeszcze ktoś, ale nie pamiętam.

Od wczoraj nie potrafię dołączyć do dyskusji za szybkie tempo i tematy nie takie bo seks to dla mnie od dłuższego już czasu czysta abstrakcja, jestem teraz totalną abstynentką niestety

A dzisiaj znowu pewnie psiapsióła z 8- miesięczną córą na ploty wpadną.

Miłego dnia
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 06:39   #1434
Kamalika
Raczkowanie

Bry dzień

Nareszcie zimbo za oknem - idealna pogoda dla ciężarówek - cała opuchlizna schodzi.

kasiu ja słyszałam że są dwa rodzaje umówienia na cesarkę - na 2-3 tyg przed planowanym terminem stawasz się na głodnego w szpitalu i tego samego dnia jest cięcie, albo czekasz do chwili kiedy maluch zechce opuścić Twój brzuszek i wtedy na szybko robią cesarkę.
Ginekolodzy są za tą opcją planowaną ale dla dzidzi chyba lepsze to czekanie do ostatniej chwili.
Ja po 36 tyg mam się do szpitala zgłosić do ordynatora w celu ustalenia terminu cc.

halwaja też przechodziłam ten szok rozstania z pracą - trzeba sobie wytłumaczyć że teraz jest okres zwolnienia obrotów ze względu na dzidzie a praca nie zając nie ucieknie.

"Niech no ja dorwę tę mendę co mi ubrania w szafie po nocach zwęża ... "
Kamalika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 06:41   #1435
Kasia_11_83
Rozeznanie

Cytat:
Eh Kasia - no właśnie - boje się, że jeszcze to siedzenie mnie rozleniwi.. najgorsze, że za bardzo nie mam pomysłu jak spędzić te 2 miesiące.. znajomi pracują.. chyba trzeba będzie się domem zająć - tż już się cieszy, bo to głównie on wykonuje prace domowe.. tzn dzielimy się, ale muszę przyznać, że on więcej robi jednak. Jak mówię koleżankom, że on pierze, prasuje i gotuje to każda się chce chłopami zamieniać )
Zobaczysz, że będzie dobrze. Znajdziesz sobie zajęcie, na które zawsze brakowało czasu. Bo i w domu można przyjemnie spędzić czas Zresztą piszesz o dwóch miesiącach, a tak naprawdę nie wiadomo ile jeszcze zostało Później przy dziecku (podobno) nie ma sie kiedy po dupie podrapać

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
Hej dziewuszki

co do cesarki, moja bratowa miała zaplanowaną na 37tc, i już jak leżała w szpitalu to w noc poprzedzającą cc dostała mega wysokiego ciśnienia z tych nerwów - 180/130 bodajże. Na siłę obniżali jej ciśnienie i na stół urodziła zdrowego chłopca który teraz jest pierwszoklasistą

no i właśnie doczytałam o siostrze DeKajki... kurcze ten 13 tydzień jakiś pechowy bo i ja wtedy wylądowałam w szpitalu

idę zrobić sobie śniadanko, ubiorę się i jakiś film włączę teraz czeka mnie minimum 5 tygodni leżenia mmmm
Kurcze wcześnie te dzieciaki wyciągają Ja skłaniałabym się ku 38 tc i to po koniec, żeby nie mieć wątpliwości, że jesteśmy donoszone

Jak samopoczucie? Co z przeprowadzką? Może odpuście ją sobie do porodu, bo nie ciekawie to wszystko wygląda

Stary 2012-09-07, 06:44   #1436
Kamalika
Raczkowanie

O ja głupia ci.....a zapomniałam że ja dzisiaj 33 tydzień zaczynam

No ja też liczę się z tym że moje maleństwo będzie październikowe a nie listopadowe ze względu na planowane cc

"Niech no ja dorwę tę mendę co mi ubrania w szafie po nocach zwęża ... "
Kamalika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 06:45   #1437
karolamankowa
Zadomowienie

Morning, jak mawia Halwaya

Peperonik,
No i to właśnie chyba o to chodzi żeby się pięknie różnić z partnerem i uzupełniać, także chyba u Was ok
A orgazm będzie na 100%

Kasieńko,
Cc to robią 37-38 tydzień z tego co wiem.

Halwaya,
Doskonale Cię rozumiem. Twoje obawy są typowe dla tzw. Ludzi pracy
Ja pracuje na stanowisku menadzerskim, moje L4 wiąże się z tym ze ktoś inny zarządza moimi ludźmi i to rodzi obawy...również o to jak będzie po powrocie. Ale bądźmy dobrej myśli
Stary 2012-09-07, 06:46   #1438
Kasia_11_83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
zapomniałam napisać, że była wczoraj u mnie ta położna środowiskowa, ta sama jest nadal co 3 lata temu i wypytałam o szpital w Pabianicach gdzie chce rodzić, bo ona tam pracuje i mój lekarz też się tam przeniósł, więc decyzja podjęta, wczesniej rodziłam w Łasku i myślałam iść na stare śmieci, bo wiem gdzie co i jak, ale szpital to szpital, wolę jednak mieć na miejscu swojego lekarza i znajoma położną, tymbardziej że sama zaproponowała, że wpisze mnie na listę w szpitalu, że będę tam rodzić i przekaże koleżankom, że ja od niej i to za free, bardzo miła i uczynna kobieta
Nie wierzę, że jeszcze są tacy ludzie. Tylko pozazdrościć

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
Hej

Mam dzisiaj wizytę z USG III trymestru, także proszę o kciuki O 16:40.

Ja trzymam kciuki za wszystkie inne wizyty: halwaya, Pani_Jasiowa, Today, anett234 - może jeszcze ktoś, ale nie pamiętam.

Od wczoraj nie potrafię dołączyć do dyskusji za szybkie tempo i tematy nie takie bo seks to dla mnie od dłuższego już czasu czysta abstrakcja, jestem teraz totalną abstynentką niestety

A dzisiaj znowu pewnie psiapsióła z 8- miesięczną córą na ploty wpadną.

Miłego dnia
O ja ile dziś wizyt. Ja miałam już to USG dwa razy robione - w 29 i 31 tc, u dwóch różnych ginków. Trzymam kciuki za każdą z was Będziesz dziś pytała o cc?? I jak była za pierwszym razem? Planowane czy czekałaś aż się akcja rozkręci?

Stary 2012-09-07, 06:50   #1439
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Witamy się z Wami z rana

Landi Ty się tam oszczędzaj

Dziewczyny dopadło mnie przeziębienie, ból gardła i katar znacie jakieś domowe sposoby na to ?

Mam trochę dołka w poniedziałek mam wizytę i TŻ ze mną nie pójdzie a na wszystkie wizyty ze mną chodził a teraz jedzie na poligon a buuu ;(
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 06:51   #1440
aerien83
Zadomowienie

Kasiu będę pytała i błagała z Kubą to rodziłam sn ale po 11 h zrobili mi cc ze względu na brak postępu porodu. Dlatego teraz wolałabym zaoszczędzić sobie takiej podwójnej przyjemności
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości