|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XI
Cytat:
![]() niestey tej ksiazki co pytasz to nie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1412 |
Zakorzenienie
|
Wiem, że to Twoja rodzina i powinno się sobie pomagać, ale moim zdaniem ona jest po prostu bezczelna. Jesteś w zagrożonej ciąży, daje Ci pod opiekę chore dziecko i jeszcze ma pretensje, że musisz jechać do lekarza.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1413 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam z pracy - źle się czuje bardzo - głowa boli.. wykąpałam się i odpoczywam - ponadrabiam w weekend - jutro już ostatni dzień pracy
![]() Sorry, ale dziś już nie mam siły - pozdrawiam was wszystkie.. trzymajcie się dzielnie i pogłaskajcie brzuszki ode mnie ![]()
#1414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ok kochane, idę się już położyć i włączę sobie pierwszą miłość ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1415 | |
Zadomowienie
|
ejj co wy takie śpiochy, zaraz sama tu zostane
![]() Landii - no pieknie ![]() ![]() ale mi się dzidzi rozpiera w brzuchu masakra,az mi caly brzuch rozsadza. Chyba przeszkadza mu ruszanie moja noga [taki tik jakis mam] ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
![]() nic ksiazki bede dalej szukac, noa jak nie,to najwyzej spedze caly dzien w czytelni i bede kserowac to co najwaniejsze.
![]() 30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1416 |
Zakorzenienie
|
Doczytałam o Landi
![]() Trzymam i za Was ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Judkama cieszę się, ze wszystko ok ![]() Dyltharra ![]() Micia super, ze wszystko ok ![]() AnnaEf super wieści ![]() ![]() Landi co do zachowania Twojej siostry to nie mam słów ![]() ![]() Nadrobiłam mniej więcej i mogę lecieć do męża ![]() Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1417 |
Zakorzenienie
|
Juz sie uspokoilam .. u nas chodzi mniej wiecej o to ze TŻet ma wszystko gdzies .. wszystkim ja sie zajmuje a on tylko przychodzi zje obiad i idzie spac .. i do tego jak go o cos poprosze albo zwroce uwage to ma pretensje do mnie . Wczoraj tak sie pozarlismy ze doszlo do tego ze mnie zaczal szarpac . delikatnie ale jednak .. nie za fajnie bylo..
Ogolnie to nie tak ze on jakis zly jest czy cos ale po prostu zbyt dziecinny .. i ja juz tego nie wytrzymuje powoli .. Ja mam spokoj jak go nie ma . wtedy jest fajnie .. tylkoze wtedy znowu tesknie .. a jak juz przyjdzie to znowu mnie wkurza .. ehh . ![]() No ale niewazne .. mam nadzieje ze te moje nerwy nie odbija sie na Adasiu .. ![]() Landi - z tego co piszesz sprawa wyglada dosyc powaznie .. Odstaw na bok siostre i jej potrzeby a zajmij sie sobą . a my trzymamy kciuki za szyjke zeby sie nie rozwierala i wytrzymala do terminu porodu ![]()
![]() |
#1418 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieje że z Dziadkiem szybko się polepszy ![]() Jaaa....nie mogę -miałam tyle pisać i wszystko zapomnialam ![]() Jak to mawiał Czerwony Kapturek "o ja głupia ci..pa koszyczka zapomniałam" ![]() To chyba się w związku z tym położe ![]() Dobrej Nocki ![]()
![]() |
#1419 |
Zakorzenienie
|
Kurcze zjadlabym pizze ale juz tak poznooo
![]()
#1420 |
Zakorzenienie
|
dekajka moze twoj tż bardziej sie zaangazuje, jak adaś bedzie na swiecie?
![]() tez jestem glodna ale juz mi sie nie chce wstac z wyrka |
![]() ![]() |
![]() |
#1421 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny , JAK wy sobie dodajcie do podpisu te suwaczki?
ale tak zeby to bylo podpisane a nie sam link i jego adres a bezsensu te suwaczki, wychodzi mi ze niby ejstem w 32 tygodniu !!
![]() 30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia ![]() Edytowane przez ausente Czas edycji: 2012-09-06 o 22:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#1422 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ale mi dzis hormony buzuja, na porodowce w szpitalu kilka razy lzy w oczach mialam,a przeciez nic sie nie dzialo,takie silne emocje mam. To nie byly lzy ze strachu,tylko z takiego dziwnego uniesienia, kurde moze ja faktycznie ten orgazm przy porodzie przezyje ![]()
![]() |
#1423 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ---------- Ja jestem dziś w pracy - ostatni raz (zastępstwo za koleżankę). Wstałam o 5.30 - za oknami ciemno jak w nocy ![]() ![]() Śniło mi się dziś, że miałam cesarkę, nic nie bolało, tylko córki nie widziałam, bo pojechałam do innego miasta ![]() Pomału zaczynam odczuwać lekki stres przedporodowy ![]() ![]() Jestem ciekawa w którym tygodniu ciąży robi się takie planowane cięcie? Chyba nie czeka się do końca 40 tyg, bo jak akcja się rozkręci to może być za późno ![]() Dziewczyny, które z góry wiedziały o cc, w którym tyg miałyście? Ja chciałabym na początku 40 tc, czyli około 29 października, albo tydzień wcześniej jeżeli mała będzie miała prawidłową wagę (a wszystko wskazuje na to, że będzie duża ![]() Chciałbym już wiedzieć ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1424 |
Zakorzenienie
|
Morning dziewczynki
![]() Tak cieszyłam się na wolne (dziś oficjalnie mam ostatni dzień pracy i zaczynam urlop) a w nocy dopadł mnie dół.. już mi się włączyła myślówa.. jak to będzie z pracą jak trzeba będzie wracać.. i w ogóle w śnie się popłakałam, że na razie to koniec. No nic - muszę nauczyć się żyć przez rok bez pracy, co będzie ciężkie, bo będzie mi chyba jednak brakować kontaktu z ludźmi. W pracy to chyba najbardziej lubiłam. Dziś wizyta u położnej, potem kilka godzin pracy.. w niedziele impreza urodzinowa (aa i poddałam się - nie piekę tortu, kupię gotowca, bo jak to powiedział mój tż "nie chcesz się chyba z tym pół dnia je☠☠ać" ![]() ![]() ![]() Kasia - ja kupiłam śpiworek.. i zastanawiam się jeszcze nad kokonikiem na pierwszy miesiąc.. śpiworek wydaje mi się praktyczny - suwak jest rozpinany już z boku (kształt litery L - więc można łatwo dziecko wyjąć - do tego ma zatrzaski na rączki i szyjke - więc jest łatwo dziecko wyciągnąć... jak się sprawdzi w praktyce to dopiero będę mogła w przyszłości powiedzieć, ale tutaj to standard wyposażenia dla niemowlaka, więc chyba na większą skale jednak się sprawdza lepiej niż pościel czy kocyk.
![]() ![]() Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2012-09-07 o 06:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#1425 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ciesz się z tych chwil, bo to jedyna taka szansa w życiu, żeby siedzieć BEZTROSKO w domu na 100% pensji ![]()
![]() |
#1426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1427 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1428 |
Zakorzenienie
|
nie zmieniałam
![]() ![]()
#1429 |
Zakorzenienie
|
Eh Kasia - no właśnie - boje się, że jeszcze to siedzenie mnie rozleniwi.. najgorsze, że za bardzo nie mam pomysłu jak spędzić te 2 miesiące.. znajomi pracują.. chyba trzeba będzie się domem zająć - tż już się cieszy, bo to głównie on wykonuje prace domowe.. tzn dzielimy się, ale muszę przyznać, że on więcej robi jednak. Jak mówię koleżankom, że on pierze, prasuje i gotuje to każda się chce chłopami zamieniać
![]()
![]() ![]() Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2012-09-07 o 06:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#1430 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewuszki
![]() co do cesarki, moja bratowa miała zaplanowaną na 37tc, i już jak leżała w szpitalu to w noc poprzedzającą cc dostała mega wysokiego ciśnienia z tych nerwów - 180/130 bodajże. Na siłę obniżali jej ciśnienie i na stół ![]() ![]() no i właśnie doczytałam o siostrze DeKajki... kurcze ten 13 tydzień jakiś pechowy bo i ja wtedy wylądowałam w szpitalu ![]() idę zrobić sobie śniadanko, ubiorę się i jakiś film włączę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1431 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kurcze tak sobie teraz przypominam, że jak siostra jeździła do tej kliniki, gdzie chcę rodzić (jak była w ciąży) to ginka na miesiąc przed porodem powiedziała jej, że może już się umawiać na cc nawet za tydzień, dwa.. (Nie rodziła tam, tylko w państwowym szpitalu, też przez cc - zaplanowane). Gdyby to był standard to po 15 października chcieliby wyciągać mi Nelkę ![]() ![]()
![]() |
#1432 |
Zakorzenienie
|
zapomniałam napisać, że była wczoraj u mnie ta położna środowiskowa, ta sama jest nadal co 3 lata temu i wypytałam o szpital w Pabianicach gdzie chce rodzić, bo ona tam pracuje i mój lekarz też się tam przeniósł, więc decyzja podjęta, wczesniej rodziłam w Łasku i myślałam iść na stare śmieci, bo wiem gdzie co i jak, ale szpital to szpital, wolę jednak mieć na miejscu swojego lekarza i znajoma położną, tymbardziej że sama zaproponowała, że wpisze mnie na listę w szpitalu, że będę tam rodzić i przekaże koleżankom, że ja od niej
![]() ![]()
#1433 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Mam dzisiaj wizytę z USG III trymestru, także proszę o kciuki ![]() Ja trzymam kciuki za wszystkie inne wizyty: halwaya, Pani_Jasiowa, Today, anett234 - może jeszcze ktoś, ale nie pamiętam. Od wczoraj nie potrafię dołączyć do dyskusji ![]() ![]() ![]() A dzisiaj znowu pewnie psiapsióła z 8- miesięczną córą na ploty wpadną. Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1434 |
Raczkowanie
|
Bry dzień
Nareszcie zimbo za oknem - idealna pogoda dla ciężarówek - cała opuchlizna schodzi. kasiu ja słyszałam że są dwa rodzaje umówienia na cesarkę - na 2-3 tyg przed planowanym terminem stawasz się na głodnego w szpitalu i tego samego dnia jest cięcie, albo czekasz do chwili kiedy maluch zechce opuścić Twój brzuszek i wtedy na szybko robią cesarkę. Ginekolodzy są za tą opcją planowaną ale dla dzidzi chyba lepsze to czekanie do ostatniej chwili. Ja po 36 tyg mam się do szpitala zgłosić do ordynatora w celu ustalenia terminu cc. halwaja też przechodziłam ten szok rozstania z pracą - trzeba sobie wytłumaczyć że teraz jest okres zwolnienia obrotów ze względu na dzidzie a praca nie zając nie ucieknie.
![]() |
#1435 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jak samopoczucie? Co z przeprowadzką? Może odpuście ją sobie do porodu, bo nie ciekawie to wszystko wygląda ![]()
![]() |
#1436 |
Raczkowanie
|
O ja głupia ci.....a zapomniałam że ja dzisiaj 33 tydzień zaczynam
![]() No ja też liczę się z tym że moje maleństwo będzie październikowe a nie listopadowe ze względu na planowane cc
![]() |
#1437 |
Zadomowienie
|
Morning, jak mawia Halwaya
![]() Peperonik, No i to właśnie chyba o to chodzi żeby się pięknie różnić z partnerem i uzupełniać, także chyba u Was ok ![]() A orgazm będzie na 100% ![]() Kasieńko, Cc to robią 37-38 tydzień z tego co wiem. Halwaya, Doskonale Cię rozumiem. Twoje obawy są typowe dla tzw. Ludzi pracy ![]() Ja pracuje na stanowisku menadzerskim, moje L4 wiąże się z tym ze ktoś inny zarządza moimi ludźmi i to rodzi obawy...również o to jak będzie po powrocie. Ale bądźmy dobrej myśli ![]()
#1438 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1439 |
Zakorzenienie
|
Witamy się z Wami z rana
Landi Ty się tam oszczędzaj ![]() Dziewczyny dopadło mnie przeziębienie, ból gardła i katar znacie jakieś domowe sposoby na to ? Mam trochę dołka w poniedziałek mam wizytę i TŻ ze mną nie pójdzie a na wszystkie wizyty ze mną chodził a teraz jedzie na poligon a buuu ![]()
#1440 |
Zadomowienie
|
Kasiu będę pytała i błagała
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:37.