|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV
Ja tez sie witam z rana
Krew z nosa mi rano poleciala juz mam dosc ciagle z nosa z dziasel....to chyba ta co sie gromadzi co z pipki nie wylatuje ![]() I ja tez lubie wrzesień, baaaardzo
|
#1562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1564 |
|
Zakorzenienie
|
U nas tez qrewsko zimno, ale ja poczatki jesieni kocham! I zime tez, o ile nie musze czekac 45 minut na spozniajacy sie autobus i jak w pracy jest wiecej niz 5st na sklepie
|
#1565 |
|
Zakorzenienie
|
Naczynia krwionośne mamy przekrwione i pękają. Ja też mam z tym problem, ale.pomaga mi rutinoscorbin.
|
|
|
|
#1566 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja też lubię ładną, ciepłą jesień, jak już liście lecą
![]() ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
|
|
#1567 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek dziewczyny....
Ahhh...ale wróciłam zaryczana z przedszkola.. Sade dzisiaj tak płakała bardzo...nie chciała mnie puścić do domu..a mi było tak przykro, że ją tam zostawiam, że sama się popłakałam i płakałyśmy razem... Inne matki patrzyły się na mnie chyba jak na wariatkę..ale co ja poradzę, że ja kocham tak swoją córeczkę...moje małe serduszko ![]() i nawet teraz jak to piszę to mi lecą łzy...heh ale dzień..... |
|
|
|
#1568 | |
|
Zadomowienie
|
Ja też lubię jesień
Taką złotą, z kasztanami, z jakimiś fajnymi rajtkami grubymi ![]() zimę też, ale w tym roku zero szaleństw - narty, łyżwy robią wielkie pa pa ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
u mnie w około właśnie dużo dzieci teraz poszło pierwszy raz do przedszkola, wszystkie płaczą - oczywiście zdaje sobie sprawę, że to żadne pocieszenie. Koleżanki synek płakał, bo inne dzieci płakały i nie wiedział co on innego mógłby robić
|
|
#1569 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ma Vizir ale przywieziony bodajże z Niemiec i super sie sprawdza, do tego oczywiście przy białym 60 stopni.
|
#1570 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie - łyżwy, narty
No ale liczę na to, że z moją kondycją i samopoczuciem po porodzie nie będzie tak źle i się wybiorę z mężem na narty ![]() Mi się przypomniało, jak siostrzenica poszła pierwszy raz do przedszkola. Siostra była nastawiona na płacze itp, a ta poleciała, pożegnała mamę krótkim: "no to pa" i już jej nie było. Siostra stała w szoku, nie bardzo wiedząc jak się zachować i aż sie jej przykro trochę zrobiło, że tak bez problemu poleciała. W kolejne dni było to samo, nigdy nie żegnała jej płaczem.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-09-07 o 08:55 |
|
|
|
#1571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1572 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczynki
![]() a powiedz jeszcze czy są bardzo dopasowane w łydkach i będę już wszystko wiedziała bo długość jest ok
|
|
|
|
#1573 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
już wcześniej chodziła do punktu przedszkolnego i jak wchodziła do środka to była taka zadowolona, że nie dała mi się rozebrać i już leciała do dzieci..a one do niej.. ![]() tutaj tak nie jest...jest odwrotnie.. od momentu jak rano wstanie mówi, że nie chce do przedszkola
|
|
|
|
|
#1574 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Gratuluję wizyt i witam nową mamę. Dzisiaj mam wesele i już nie mogę się doczekać, trochę się rozerwę . Przeraża mnie tylko, że tak późno sie zaczyna - o 20.00, dla mnie to już późno bo o 21 to ja już spać się szykuje bo oczy same się zamykają. Zobaczymy mam nadzieję, że do 23 chociaż wytrzymam hehe. Zaraz zabieram się za parsowanie aby mieć zgłowy :p, czeka mnie przeprawa z koszulą TZ, tak strasznie się gniecie :/ Pogoda u nas nie zafajna, chyba wyciągnę jesienny płaszczyk na wieczór, nie chcę zmarznąć. Mam straszną ochotę na michałki
|
#1575 |
|
Zakorzenienie
|
Djerba, a tam sa inne dzieci, czy te same co w punkcie przedszkolnym?
|
#1576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się jeszcze marszczą dlatego, bo są za długie
|
|
#1577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1578 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Agu dzisiaj też na rękach wnoszona, bo pobudka w nocy co godzinę, co pół (zęby i chyba emocje), no i po drodze plac zabaw ujrzała i chciała! ale od razu pani ją wzięła, uwagę zaczęła odwracać. Nie buczała, ale chyba blisko było. |
|||
|
|
|
#1580 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie mam super szczupłych. Materiał jest naciągliwy, do tego jest trochę rezerwy, więc powinno być ok.
|
#1581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1582 |
|
Zakorzenienie
|
hej
mąż mnie zostawił z samego rana, bo pojechał załatwiać jakieś "bardzo ważne sprawy", więc skorzystałam z okazji i nadrobiłam wszystko ![]() nie lubię tego piątku, bo ostatni dzień urlopu ale przynajmniej pogoda się ładna zapowiada; miałam już po urlopie nie wracać do pracy, ale jak ostatnio rzuciłam takie hasło w domu, to myślałam, że mnie zjedzą żywcem - no bo co ja będę robić w domu, będę spać całe dnie, ble ble ble a ja już mam dość wysłuchiwania dziwnych uwag i ogólnej stresującej atmosfery no i wracam, ale powiedziałam sobie, że tylko do końa wrzesnia i już definitywny koniec, szczególnie, że coraz częściej mam te ataki rwy kulszowejhope, hosenka jakbyście szukały spodni ciążowych, to koło PKS w takiej małej budce z ciuchami są, po 93 zł, więc taniej niż w innych sklepach z ciążowymi ciuchami, no ale w sumie drożej niż na all no ale przymierzyć można;byliśmy też osttanio z mężem w 3 sklepach patrzeć na wózki i tak: w europie nic nie ma ciekawego, na Długosza koło PKS był jeden fajny Babyactive Elipso, kolor Grey Jeans (22) http://www.babyactive.pl/2012/03/elipso/ (na żywo jest ciemniejszy i lepiej wygląda) - fajny ten wózeczek, super się prowadzi, leciutki, tylko nie ma o nim zabyt duzo opinii na necie, bo to jakiś nowy model jest i trochę się boję tak w ciemno kupić; bylismy też na Tarnowskiej w Galerii Szubryt, tam jest taki duzy sklep dla dzieci, chyba Kiki się nazywa i mają dość duży wybór wózków i innych pierdół; jeden nam się nawet spodobał Coletto Matteo http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=1278 , ma fajną opcję obracanej gondolki i spacerówki o 360 stopni; poza tym obejrzeliśmy tam wózek Graco Symbio i wygląda super, tylko wielkim nieporozumieniem jest w nim przekładana rączka, bo wtedy duże koła, które nie są skrętne są z przodu i nie wiadomo jak tym kierować
|
#1584 |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36360168]Ustawa o planie porodu (pomijam, że wg mnie to mydlenie oczu, że kobietę będzie się super traktować - bo samego porodu to NIC nie zmienia) wyszła dopiero po urodzeniu się Agatki, więc nie pisałam. ALe tak, można samej napisać.
Studentów - przyjęłabym bez wahania, GDZIEŚ muszą się uczyć. Miałam 2 praktykantki z położnictwa. Lewatywa - tak,nie dość, że psychicznie fajniej bo spokojna jesteś, że kupy w trakcie nie zrobisz, to jeszcze z pustym tyłkiem łatwiej urodzić ![]() 4/5 tak oxytocyna - jest różnie, ja nie czuję się i nie czułabym się na siłach samej, bez wiedzy medycznej, decydować czy trzeba czy nie. Podaje się celem wywołania/przyspieszenia roizwarcia, miałam 3 podane, bo najpierw wody odeszły a rozwarcie szlag trafił, PONOĆ skurcze po oxy bardziej bolą - ale tak naprawdę to nie masz pojęcia, czy bez bolałoby mniej umówmy się - tak czy siak poród boli. 7 - nie rozumiem sensu, bo też wg mnie tylko medyczni ocenią, co lepsze - mają mnie poinformować i już. Moje częściowo same poszły, bo worek pękł na górze, a na koniec miałam przebijany - NIE boli, worek nie ma nerwów. 8, 9 - tak, natomiast o zzo MUSISZ powiedzieć wcześniej, bo tylko do 7cm rozwarcia podają. 10 - no pewnie mało tego, akurat w tym szpitalu słuchają co mówisz - ja w pewnym momencie stwierdziłam, że na pieska rodzimy - i tak rodziłam. Pomijam, że to była jedyna pozycja, w której puściłam wiązanę 11 - ten szpital z założenia chroni krocze, ale też - czasem trzeba. I doświadczona położna potrafi ocenić, czy lepsze lekkie pęknięcie czy nacięcie. 12 - nie rozumiem, może w SR coś powiedzą? 13 - a to już jak chcecie, ale wiadomo - też wcześniej się mowi 14, 15 - pewnie [/QUOTE]WITAMY SIĘ W 21 TYGODNIU ![]() ja słyszałam od położnej że nie trzeba się trzymać indywidualnego planu porodu bo każdy poród jest inny i wtedy przeważnie wychodzi wszystko na odwrót.
|
#1585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aż musiałam zobaczyć na kalendarz, czy mi jeden dzień nie uciekł i czy dzisiaj przypadkiem nie sobota ![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- przyszedł mi sms z banku, że dostałam wypłatę
|
|
#1587 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
My wlasnie jemy sniadanko ![]() Djerba wspolczuje takich pozegnan
|
#1588 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie jest to z pozoru takie trudne, ale troszkę pracochłonne, robiłam nie jeden raz, bo jak pewnego dnia zrobiłam sobie, to wszystkie znajome na imprezy chciały takie kreski...
Musisz mieć dobry pędzelek, podkład pod kreskę (biały korektor, ja na takim robiłam, ale może być też dobra baza pod cienie), różne kolory cieni, no i oczywiście czarny eyeliner. Cytat:
Idealny przykład miłości matki do córki.
|
|
|
|
|
#1589 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
JESZCZE TROSZKĘ I NASZE DZIEWUSZKI BĘDĄ GÓRĄ
|
|
#1590 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.

22.05.2008

u mnie w około właśnie dużo dzieci teraz poszło pierwszy raz do przedszkola, wszystkie płaczą - oczywiście zdaje sobie sprawę, że to żadne pocieszenie. Koleżanki synek płakał, bo inne dzieci płakały i nie wiedział co on innego mógłby robić 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ale przynajmniej pogoda się ładna zapowiada; miałam już po urlopie nie wracać do pracy, ale jak ostatnio rzuciłam takie hasło w domu, to myślałam, że mnie zjedzą żywcem - no bo co ja będę robić w domu, będę spać całe dnie, ble ble ble
a ja już mam dość wysłuchiwania dziwnych uwag i ogólnej stresującej atmosfery
no ale przymierzyć można;