Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-07, 09:24   #1591
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV

Dzieki Black
Uwielbiam eksperymentowac z makijazami ale jestem totalna amatorka, mam pare pedzli ale uzywam na slepo, musialabym sie pozaglebiac w to troche, moze tak jak Debrah kupie paletke nowe pedzle i zaczne kombinowac, w koncu tyle czasu mam teraz ze co mi szkodzi

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 09:25   #1592
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
my wczoraj byliśmy u siostrzenicy męża na urodzinach i właśnie przygotowywała się na dzisiaj do przedszkola i też niesamowity płacz był; w sumie ona dopiero zaczęła chodzić, ale ja bym jej chyba nie dała rady zaprowadzić i zostawić, bo serce by mi pękło; za miętka jestem

aż musiałam zobaczyć na kalendarz, czy mi jeden dzień nie uciekł i czy dzisiaj przypadkiem nie sobota

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

przyszedł mi sms z banku, że dostałam wypłatę
buuu a mi jeszcze nie przyszła
Stary 2012-09-07, 09:26   #1593
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
A tak w ogole, 22 tydzien sie wita
o matko ale ten czas leci
czy ja dobrze rozumiem,że w sobotę zaczynam 6 miesiąc ???
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 09:30   #1594
elllmi
Zakorzenienie

to ja już zaczęłam

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 09:32   #1595
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

mogę się do was dołączyć?

już od jakiegoś czasu was podczytuję, niestety nieregularnie bo jeszcze pracowałam (do wczoraj, od dziś jestem n L4 ), a ponadto lekarze mówili mi, że różnie może być... więc trochę się bałam ujawniać...

ale póki co wszystko w porządku, więc się ujawniam teraz jestem w 19 tc., w sobotę mamy badania połówkowe strasznie się boję, ale mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku 3 tygodnie temu siusiaczka widać nie było, więc prawdopodbnie będzie córa ale sam gin powiedział, że to jeszcze ze znakiem zapytania, zobaczymy następnym razem

mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona
WITAMY
Ale dajecie czadu z tym pisaniem nie mogę was nadrobić a to tylko od wczoraj od 11.
Stary 2012-09-07, 09:34   #1596
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
hope, hosenka jakbyście szukały spodni ciążowych, to koło PKS w takiej małej budce z ciuchami są, po 93 zł, więc taniej niż w innych sklepach z ciążowymi ciuchami, no ale w sumie drożej niż na all no ale przymierzyć można;

byliśmy też osttanio z mężem w 3 sklepach patrzeć na wózki i tak: w europie nic nie ma ciekawego, na Długosza koło PKS był jeden fajny Babyactive Elipso, kolor Grey Jeans (22) http://www.babyactive.pl/2012/03/elipso/ (na żywo jest ciemniejszy i lepiej wygląda) - fajny ten wózeczek, super się prowadzi, leciutki, tylko nie ma o nim zabyt duzo opinii na necie, bo to jakiś nowy model jest i trochę się boję tak w ciemno kupić; bylismy też na Tarnowskiej w Galerii Szubryt, tam jest taki duzy sklep dla dzieci, chyba Kiki się nazywa i mają dość duży wybór wózków i innych pierdół; jeden nam się nawet spodobał Coletto Matteo http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=1278 , ma fajną opcję obracanej gondolki i spacerówki o 360 stopni; poza tym obejrzeliśmy tam wózek Graco Symbio i wygląda super, tylko wielkim nieporozumieniem jest w nim przekładana rączka, bo wtedy duże koła, które nie są skrętne są z przodu i nie wiadomo jak tym kierować
Ja już mam Kupiłam jedne używane na Allegro (za 20 zł), nie rurki, a trochę szersze z grubszego jeansu, wiec na zimę fajne.
Mam też rurki (przyszły przedwczoraj), też z Allegro, ale nowe (za 39 zł) no i będę miała legginsy czarne ze zbiorowego zamówienia. Więcej nie potrzebuję

Też widziałam ten Elipso szary i też mi się spodobał Ale ostatecznie będziemy zamawiać Bexę na Allegro.

W Kiki też byliśmy, głównie zobaczyć wózek Espiro Atlantic, bo na tablicy był w fajnej ofercie (prawie nie używany za chyba ok 400 zł coś takiego) ale brzydki strasznie.

No i ceny mają kosmiczne, o wiele wyższe niż na Allegro. Jeden nam się spodobał (nie pamiętam jaki to był), ale w tej cenie była tylko spacerówka. Można dokupić głęboki i fotelik i w sumie kosztował ponad 2000 Większość wózków byłą bez wliczonego fotelika, a te z fotelikiem (i które nam się podobały) kosztowały już blisko 2000 a to za dużo. Wolę dać na fajna Bexę ok 1300 na Allegro.

Jutro (z tego co wiem) ma być otwarcie sklepu Kinderek na Długosza - tam, gdzie był Babyland. Nowi właściciele, nowy asortyment.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2012-09-07 o 09:39
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 09:34   #1597
elllmi
Zakorzenienie

a tak w ogóle, to byliśmy w środę Tatrach Słowackich, troszkę pochodzić po górkach i normalnie tak mnie teraz bolą nogi, że szok, ledwo po schodach się zwlekam; zastałam się okropnie, a dawniej bardzo często jeździliśmy na takie wędrówki, szczególnie jesienią, wtedy góry są cudowne planowaliśmy na ten urlop Babią Górę, ale wtedy jak my mogliśmy, to pogoda nas olewała i jakieś chmury i mgły się snuły, także nic nie byłoby widać; ostatecznie skończyło się na Tatrach i super było; a najlepsze jest to, że ja chciałam wyjść troszkę wyżej, do takich stawów, ale mąż zaczął marudzić, że może lepiej nie, bo coś mi się może stać i takie tam i choć czułam się na siłąch ,to odpuściłam dla świętego spokoju; a potem się małpiszon przyznał, że jemu się tam nie chciało już iść i dlatego tak jęczał

Stary 2012-09-07, 09:37   #1598
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
ja wogóle sobie tak siedzę z Wami dziś wyjątkowo późno bo mój TŻ zaczął wyciągać silnik z samochodu i pewnie przyjdzie późno z garażu i przez następne 2 dni też, więc będę miała więcej czasu na wizaż... uzależniam się powoli ;p
A mój Tż ma juz grugi tydzień II zmianę a do tego często zostaje po godzinach (taka akurat sytuacja w pracy) i wraca o 4 nad ranem, wogole prawie ze soba nie gadamy tylko przez telefon, jakas masakra.
Dzisiaj na szczęscie ma być po 19 bo mówi że w depresje prawie wpadł, no i w przyszłym tygodniu razem na I zmiane więc już będzie spoko.
A za 6h weekend
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 09:38   #1599
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja już mam Kupiłam jedne używane na Allegro (za 20 zł), nie rurki, a trochę szersze z grubszego jeansu, wiec na zimę fajne.
Mam też rurki (przyszły przedwczoraj), też z Allegro, ale nowe (za 39 zł) no i będę miała legginsy czarne ze zbiorowego zamówienia. Więcej nie potrzebuję

Też widziałam ten Elipso szary i też mi się spodobał Ale ostatecznie będziemy zamawiać Bexę na Allegro.

Jutro (z tego co wiem) ma być otwarcie sklepu Kinderek na Długosza - tam, gdzie był Babyland. Nowi właściciele, nowy asortyment.
Kurde ja tez potzrebuje jakis spodni ;/ te legnsy bede miala + jedne jakies nowe na teraz kupie no i spodnie tyle ze musze zmierzyc bo nie wszystkie mi na tylku leza ladnie no i zdlugoscia tez czesto mam problem...

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 09:42   #1600
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:

W Kiki też byliśmy, głównie zobaczyć wózek Espiro Atlantic, bo na tablicy był w fajnej ofercie (prawie nie używany za chyba ok 400 zł coś takiego) ale brzydki strasznie.

to za późno wyskoczyłam z tymi spodniami, ale w sumie i tak masz taniej trochę po tym urlopie jestem nieogarnięta, w sumie nadrobiłam wszystkie posty, ale i tak nie wiem co się działo za bardzo
nam też w Kiki babka pokazywała ten Espiro, ale jakoś mnie nie zaciekawił

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
A za 6h weekend
a ja pierwszy raz nie chcę weekendu, bo jak minie, to do pracy i mąż na 2 tyg wyjeżdża

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

a ma któraś jakieś doświadczenie z tym wózkiem? http://www.sklep.urwis.com.pl/produc...ducts_id=10137 znowu nowy model i nie ma za bardzo opini

Stary 2012-09-07, 09:44   #1601
pstryczek84
Zakorzenienie

Dzień dobry
Tak was nadrabiam i nadrabiam a śniadanko w lesie
Zmykam coś przekąsić
Wizytuje się któraś dziś?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 09:46   #1602
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
no więc... nasza ciąża jest nieplanowana, ale na pewno chciana zupełna niespodzianka, przede wszystkim z tego względu, że choruję na niedoczynność tarczycy i całe życie miałam powtarzane przez lekarzy, że jeśli będę chciała mieć dziecko to będzie baaardzo ciężko... więc w maju mieliśmy JEDNĄ (!) sytuację wątpliwą, a w czerwcu już nie dostałam okresu i wszyły dwie przepiękne kreseczki na teście od razu poleciałam na badania tarczycy, norma przekroczona ponad trzykrotnie (!!!), poleciałam na gina, na usg "coś było widać, ale bez serduszka, więc raczej wątpliwe, żeby to była ciąża, tym bardziej przy takim wyniku TSH..." i zdanie, chyba najbardziej przykre: "i prosze się za bardzo nei chwalić ciążą, niech Pani pamięta, że organizm zazwyczaj samoistnie eliminuje wadliwe zarodki..." potem wycieczka do endokrynloga i zdanie: przy takich wynikach Pani nie jest zdolna utrzymać tej ciąży, niech pani się nawet nie łudzi...

ale my z TŻem walczyliśmy, od razu zwiększona dawka hormonów, chuchanie i dmuchanie na tą ciążę, tabletki na podtrzymanie ciąży (gin się pytał czy aby na pewno chcę ) a po 3 tygodniach zobaczyłam bijące serduszko! a już tydzień wcześniej wiedziałam, że tarczyca jest już uregulowana

ale do tej pory się boję i słyszę zdania tych lekarzy w uszach, tego się tak łatwo nie zapomina... ale cieszę się ogromnie, że póki co nawet nie miałam krwawienia, nawet morfologia wychodzi książkowo.

co do mnie - mam 23 lata, jeszcze rok studiów przede mną, ale mam nadzieję, że jakoś sobie dam radę jesteśmy z TŻem razem od ponad dwóch lat i jestem pewna, że jest to miłość mojego życia ślub mieliśmy brać za 2-3 lata, ciąża przyśpieszyła tą decyzję i od 17. sierpnia jesteśmy szczęśliwym małżeństwem narazie był tylko cywilny i przyjęcie dla rodziny, za 2 lata będzie kościelny i wesele takie, jakie zawsze planowaliśmy

co do imienia - jeśli faktycznie będzie córka to będzie się nazywała Ania (po mojej mamie), natomiast jeśli chłopak to TŻ upiera się przy Arturze, ale ja nie jestem na 100% przekonana
Na szczęście wasze dzieciątko zdecydowało za was i jestem pewna że jest tak silne że z wami zostanie trzeba być dobrej myśli. wydaje mi się ze gorzej byś przeżywała planowaną ciąże tym bardziej że ciężko jest zajść przy chorej tarczycy. Oczywiście nie myśl źle że piszę że teraz nie przeżywasz wiem co to jest bo sama słyszałam takie słowa i niestety dla nas skończyło się to aniołkami, mimo zdrowej tarczycy. dziś zaczynamy 21 tydzień i jesteśmy pełni nadziei, chociaż przychodzą różne myśli. także trzymamy kciuki i życzę optymizmu bo dobre nastawienie dużo daje, nauczył mnie tego mąż od początku mówił że tym razem MUSI BYĆ DOBRZE.
Stary 2012-09-07, 09:47   #1603
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
a tak w ogóle, to byliśmy w środę Tatrach Słowackich, troszkę pochodzić po górkach i normalnie tak mnie teraz bolą nogi, że szok, ledwo po schodach się zwlekam; zastałam się okropnie, a dawniej bardzo często jeździliśmy na takie wędrówki, szczególnie jesienią, wtedy góry są cudowne planowaliśmy na ten urlop Babią Górę, ale wtedy jak my mogliśmy, to pogoda nas olewała i jakieś chmury i mgły się snuły, także nic nie byłoby widać; ostatecznie skończyło się na Tatrach i super było; a najlepsze jest to, że ja chciałam wyjść troszkę wyżej, do takich stawów, ale mąż zaczął marudzić, że może lepiej nie, bo coś mi się może stać i takie tam i choć czułam się na siłąch ,to odpuściłam dla świętego spokoju; a potem się małpiszon przyznał, że jemu się tam nie chciało już iść i dlatego tak jęczał
ale Wam zazdroszczę tych gór
Stary 2012-09-07, 09:49   #1604
misia1505
Rozeznanie

AGA to ty robiłaś TSH sama przy badaniach? Tak na wszelki wypadek?
Stary 2012-09-07, 09:52   #1605
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Co do L4 i tych kontroli, to żona kuzyna miała taką wizytę zusu. Akurat jej nie było w domu, ale miała się zgłosić do zusu w celu wyjaśnienia nieobecności. Większych problemów nie robili, na szczęście.
Moja koleżankę ZUS wezwał do siebie żeby się tłumaczyła z L4 to poszedł mąż i mówi że żona nie przyjdzie bo lada dzień rodzi i dali spokój
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-09-07, 09:53   #1606
LadyWhisper
Zakorzenienie

Marsi leeeeci co? Jeszcze niedawno sie modlilam, zeby przetrwac jakos do 12tc, teraz byle do 28.....

Kochane, ja nie wiem, co ze mna jest nie tak nie dosc, ze ta cholerna biegunka dalej mnie meczy, maz zabral przez przypadek kkucze do pracy nie mam jak wyjsc z domu, to jeszcze wracajac z kolejnego spotkania z kibelkiem zahaczylam stope o nigawke pidzamy i jak sie wypi.erdzielilam, doslownie centymetry od walniecia glowa w sciane.....mam teraz 2 piekne krwiaki na kolanach i obite dlonie, ryczalam na podlodze chyba 10minut, mam dosc, jak ja mam o to Malenstwo zadbac jak sama o siebie nie potrafie?! Jestem wsciekla chce mi sie ryczec i nie ruszam sie juz z lozka wcale!

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 09:53   #1607
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie - łyżwy, narty No ale liczę na to, że z moją kondycją i samopoczuciem po porodzie nie będzie tak źle i się wybiorę z mężem na narty
No dla mojego męża jedyny minus ciąży to z kim on będzie jeździł teraz na narty, ja mu mówię że z kolegami, a ja będe czekać z kolacją w domu
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-09-07, 09:53   #1608
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ----------

wow, ale się dyskusja wywiązała- temat jak malowany
u nas parę razy tez się zdarzyło, ale niezbyt często
potrzebny nastrój, świece, najlepiej dużo dobrego wina i wtedy jest ok
bo tak na szybko to sie nie da- absolutnie! a jak sie popieści to się i zmieści

---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ----------

u mnie też rześko, nawet bardzo - męzuś kurteczkę zarzucił, żeby go przypadkiem nie zawiało
haha na szybko to by mnie chyba rozerwał poza tym ma naprawde urodziwego .... i troche mnie to przeraża zeby tam on mnie pykał takim wielkoludem

Cytat:
No właśnie - łyżwy, narty No ale liczę na to, że z moją kondycją i samopoczuciem po porodzie nie będzie tak źle i się wybiorę z mężem na narty
Moze i u mnie jak bedzie ok to tez pojade na pare godzin do Bałtowa;p niedaleko mnie nawet;p
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36375276]

A nie zawsze, bo pęknięcie (piszę o takim zwykłym) jest płytsze, a nacięcie zawsze głębsze - ale to doświadczona położna określi, co lepsze. I powinna widzieć, czy np. pęknięcie będzie lekkie czy poleci do dupska. To wtedy cięcie lepsze, wiadomo.

.[/QUOTE]
ojj przeraża mnie to, wole o tym nie myslec jeszcze, ale jakbym miala wybór, to wole być nacinana niż pękać. Ale to wlasnie położna bedzie lepiej wiedziala, zdam się na nią. . .

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
o matko ale ten czas leci
czy ja dobrze rozumiem,że w sobotę zaczynam 6 miesiąc ???
Zgadza sie

ajjj wstalam niedawno i zaraz musze isc z matulą na targ... tak mi sie nie chce... esz..

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 09:54   #1609
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja koleżankę ZUS wezwał do siebie żeby się tłumaczyła z L4 to poszedł mąż i mówi że żona nie przyjdzie bo lada dzień rodzi i dali spokój
ooo no co Ty....
ja z Sade w ciąży też byłam na l4 i nigdy nie miałam żadnej kontroli ani wezwań.. na szczęście
Stary 2012-09-07, 09:59   #1610
hope01
Zakorzenienie

hej

powiedźcie mi, czy obowiązuje nas post ścisły dziś?

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
haha na szybko to by mnie chyba rozerwał poza tym ma naprawde urodziwego .... i troche mnie to przeraża zeby tam on mnie pykał takim wielkoludem
leżę !!!

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 10:01   #1611
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde ja jakby nir to że do pracy trzeba chodzić to tez bym się obyła z tym co mam, a tak to nie wiem czy 3 pary wystarczą jak faktycznie się okaże że będe az do grudnia pracować
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-09-07, 10:04   #1612
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

Cytat:
A za 6h weekend
Oj jak ja czekam, u mnie już za 5h
Stary 2012-09-07, 10:11   #1613
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
hej

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

leżę !!!

heh co za pytanie ja zawsze w piatki nie jem miesa, czy w ciazy czy nie

Lady

Stary 2012-09-07, 10:12   #1614
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
AGA to ty robiłaś TSH sama przy badaniach? Tak na wszelki wypadek?
Ja robiłam a Aga może tez, nie wiem, nie pamiętam

Cytat:
hej

Że co????? Jaki post?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 10:16   #1615
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
No dla mojego męża jedyny minus ciąży to z kim on będzie jeździł teraz na narty, ja mu mówię że z kolegami, a ja będe czekać z kolacją w domu
jeśli chodzi o narty, to mąż mi zaplanował sylwestra na stoku z mozliwością porodu i dożywotnim karnetem dla dzidziaka
a tak w ogóle to miałam się w tym sezonie uczyć jazdy na desce

Stary 2012-09-07, 10:16   #1616
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
heh co za pytanie ja zawsze w piatki nie jem miesa, czy w ciazy czy nie
oj nie o mięso mi chodzi tylko o to, że dziś pierwszy piątek i z racji tego 3 posiłki

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Że co????? Jaki post?
o pierwszopiątkowy Bo ja mam taki apetyt teraz, że ciężko byłoby mi wytrzymać o 3 posiłkach

Stary 2012-09-07, 10:17   #1617
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
oj nie o mięso mi chodzi tylko o to, że dziś pierwszy piątek i z racji tego 3 posiłki

o pierwszopiątkowy Bo ja mam taki apetyt teraz, że ciężko byłoby mi wytrzymać o 3 posiłkach
aaaa no to mysle ze jak nie wytrzymasz to pusc i jedz ile musisz

Stary 2012-09-07, 10:18   #1618
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
aaaa no to mysle ze jak nie wytrzymasz to pusc i jedz ile musisz
to straszne jest - w pamięci odwzorowuję zawartość lodówki

Stary 2012-09-07, 10:20   #1619
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
to w pierwsze piątki można tylko 3 posiłki jakoś nigdy na to uwagi nie zwracałam

Stary 2012-09-07, 10:25   #1620
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

Cytat:
to w pierwsze piątki można tylko 3 posiłki jakoś nigdy na to uwagi nie zwracałam
ja też

Edytowane przez nazeczona
Czas edycji: 2012-09-07 o 10:26
nazeczona jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości