|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :)
Cytat:
dziś byłam na takim pierwszym organizacyjnym zebraniu i myślałam że orła wywinę...rodzice mieli TYYYYLE różnych ,głupich i bzdurnych pytań że byłam gotowa wyjść przed końcem.U sis jest tak że jak się 3xspóźnią to dopłacają 100zł,a u mnie nie wiem U mojej na sali też tak jest.Jedna pani i jedna pomoc, ale są jeszcze panie nie wiem jak je nazwać.Pomagają przy całym leżakowaniu,ubieraniu na dwór,w toalecie też pomagają i takie tam A co chce wskórać tą wycieczka? ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- A tak przy okazji to ja czasem odnoszę wrażenie że niektórzy rodzice wymagają od pań więcej niż od siebie samych
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#1322 |
|
Zakorzenienie
|
Katarzynko
![]() Antosia waga 14.800 kg, wazony byl, jak bylismy ostatnio u specjalisty. Apetyt raz lepiej, raz gorzej, ale ostatnio mamy wiecej tych dobrych dni, wiec ogolnie nie narzekam (az tak bardzo ). Chyba na tym zdjeciu tak wyglada, bo maz robil je z gory, ogolnie bardzo urosl (ma 109 cm) i zaczyna juz byc wyzszy niz dzieci w jego wieku, ale po pierwsze tak dzieci z zespolem Klinefeltera zaczynaja rosnac szybciej ok 3-4 roku zycia, a po drugie dzieci z Guernsey sa raczej niskie (co widac po mezczyznach tubylcach raczej wysokich nie uswiadczysz). Jak sie rozbierze, to nie jest gruby, raczej szczuply, nawet brzuszka nie ma i nigdy nie mial. Dzieci z tym zespolem maja problemy z waga, wiec, jak mnie znasz, dbam o to, aby nie jadl smieciowego jedzenia, nacisk klade na zdrowa zywnosc, owoce, warzywa. Oczywiscie dostaje tez slodycze itp, bo nie naleze do radykalnej frakcji , ale glowne posilki sa zdrowe.A propos, to nie pisalam wam, ale nasze ostatnie spotkanie z pania doktor bylo udane , nie miala watpliwosci co do jego rozwoju (pierwsze pytanie bylo, czy jest odpieluchowany i byla zdziwiona, ze jest ), za to ja mialam inne. Od urodzenia mial problemy ze stopkami, co bylo monitorowane, ale teraz widac, ze ma plaskostopie (jeszcze rok temu wydawalo sie, ze ma stopy jak moj maz, czyli luk nie za bardzo wysklepiony, ale w normie, teraz mu sie pogorszylo), czekam wiec na wizyte u specjalisty i fizjoterapety tez. Poza tym sprawdzamy jadra, bo jedno ciagle mu ucieka do gory, bedzie mia usg i wizyte u urologa. Napletek nie jest calkiem odklejony, ale cwiczymy, nie widziala wiekszego problemu tutaj.Ciagle cos ![]()
|
#1323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie za jedno spóźnienie 60 zł paranoja![]() Nie mam pojęcia co chce wskórać...ale ilość Pań go bardzo zdziwiła...na pewno chce zapytać czy nie ma jakiegoś "minimum" Pań na x dzieci...dla mnie to też niedopuszczalne żeby 25osobową grupą trzylatków zajmowała się przez 8-9 czy 10 godzin jedna Pani...to nie do ogarnięcia...dzieci są jeszcze małe, różnie z ich samodzielnością i Pani powinna mieć chyba z 15 par oczu żeby wszystkich pilnować...poza tym Pani wyglądała dla niego na wykończoną fizycznie i wnerwioną (i wcale się nie dziwię ojjj dużo miał pytań
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2012-09-06 o 23:36 |
|
|
|
|
#1324 |
|
Wtajemniczenie
|
Ola ![]() angy zdrówka dla Zosi Edyta Karo za zdrowie Taty.Dziewczyny nadal trzmam za Wszystkch przedszkolaków. |
|
|
|
#1325 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Tata wyszedł dzisiaj ze szpitala, ale we wtorek wraca...zbierze się wtedy konsylium kardiochirurów z Polski, bo takiego przypadku jeszcze nie mieli i Nasi lekarze nie wiedzą co robić ![]()
|
#1326 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszędzie inaczej-u nas za każdą zaczętą godzinę (poza tymi zadeklarowanymi) płaci się każdorazowo 5 zł ![]() Wiesz co u nas też jest jedna pani i pomoc do tego... I 25 dzieci... Z tym, że widzę, że tam ciągle ktoś jeszcze się kręci-jakieś panie z kuchni (chyba, bo w fartuchach)... No w każdym razie Zośka brudna nie jest, zadowolona, więc chyba wszystko ok. A-jedna pani (ta główna) jest od rana do 12, a potem jest zmiana. Cytat:
![]() Cytat:
![]() *** Zosia dzisiaj też w domu, ale już prawie ok, właściwie to mogłaby już iść na upartego, ale już wczoraj dogadałam się z nianią, więc nie kombinowałam. Ale mam zakwasy
Edytowane przez angy Czas edycji: 2012-09-07 o 07:50 |
|||
|
|
|
#1327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
padło to pytanie między innymi ![]() Karo ile płacisz za jedzenie/dzień?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#1328 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to w razie "w" są osoby do pomocy ![]() ![]() byle do wtorku ![]() Cytat:
![]() ooo to wiem, bo napisali nad jadłospisem...6 zł/dzień....a u Was? Dzień dobry U Nas dzisiaj pełen spokój Zu nie płakała, nawet smutna nie była![]() Wczoraj jeszcze się dowiedziałam (chyba nie pisałam ) że dzieci które zostają dłużej dostają drugi podwieczorek w cenieJola...w lidlu kalosze będą kupiliscie już?
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2012-09-07 o 08:40 |
||
|
|
|
#1329 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
U nas jądro już nie wędruje, ale napletek przyklejony, tzn. odklejony do połowy. W poniedziałek nefrolog, więc zobaczę, co powie. Cytat:
, żeby szybko minęło do wtorku i żeby coś zdziałali ![]() Cytat:
), a teraz czekam na piankowe ze skarpetą, szukam kaloszy ideału *** A my dzisiaj zaspaliśmy i nie zdążyliśmy na autobus Kuba jak wczoraj zasnął o 19.15, tak dziś małż go obudził o 7.15, a że rozruch mamy ostatnio wszyscy ciężki, to autobus bez nas pojechał (a jeździ co pół godziny ). Całe szczęście małż mógł nas zawieźć
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2012-09-07 o 09:15 |
|||
|
|
|
#1330 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
u nas lamentow ciag dalszy ![]() maly nie chce isc do przedszkola, nie chce zostac i nie chce w ogole mnie stamtad wypuscic
|
|
#1331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, bo wypisaliby nas po pierwszej![]() U nas napletek tak w 1/3- 1/4 przyklejony. A to mieliscie przygody z rana ![]() Ja z kaloszami nie mam problemu, tzn chcialabym inne, ale A chce tylko z krokodylem, a takie udalo mi sie tylko jedne udalo znalezc ![]() Namietnie interesuje sie ostatnio (kolejnosc dowolna): ciagle odkurzaczami, poza tym krokodylami i kaktusami Svi
|
|
#1332 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, u nas nadal na topie autobusy i tramwaje oraz Tomek i przyjaciele ![]() Ja mam problem z kaloszami przez wąską stopę Kuby, więc szukam. Poza tym denerwuje mnie, że te kalosze są takie drogie
|
|
|
#1333 |
|
Ola-Unhola
|
Antosiek poszedł bez płaczu i cofania się ![]() Wziął misia i chciał pokazać go Pani ![]() Mariolu, cieszę się z dobrych wieści ![]() Svi agga, jak Alan? Jola, fajnie, ze Mąz Was zawiózł ![]() Karola, trzymam kciuki za Tatę ![]() angy, fajnie, ze z Zosią lepiej. Jak masz możliwość, to niech zostaje w domu w takich syt. Lepiej wyleczyć do końca niż puścić z małym katarem a odebrać z poważnym przeziębieniem. Tez szukam kaloszy, bo te są na styk. Nie chce mi się kupowac w Smyku czy CCC za min 50 zł :/
|
#1334 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
Zbieram się od jakiegoś czasu, żeby paśc i Wam napisać, że BEDĘ MIAŁA BLIŹNIĘTA .Tylko tyle sie u mnie wydarzyło przez ostatni miesiąć, że jeden kłębek nerwów jestem, i tak dop. od pon. wizyty u doc. Dangel jestem spokojna i moge na "legala" cieszyć się, miomi babelkami
|
|
|
|
#1335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może te z Lidla? Ja zerknę
|
|
|
#1336 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zerknę,może podjadę. Choć w sumie czy ja wiem czy ocieplane. Jakoś mi się z zimowymi kojarzą. Ale musiałabym obmacać
|
|
#1337 | |
|
Zakorzenienie
|
marica gratulacje
Cytat:
|
|
|
#1338 | ||
|
Zakorzenienie
|
Svi kurka...
Cytat:
![]() Wiem wiem Korzystam, póki niania jeszcze może przyjść![]() Cytat:
Gratuluję *** Kurde już nie mogę i idę do lekarza po południu... Mam od miesiąca mniej więcej takiego gula w... krtani? Nie mogę tego odkrztusić, dodatkowo jakoś tak ciężko mi się wtedy oddycha... ( po głowie kołacze mi się alergia ).Do tego jeszcze coś mi się porobiło w jamie ustnej... Po odwrotnej stronie ust (u góry i na dole, powyżej i poniżej linii dziąseł) robią mi się białe skórki i mam takie mini farfocle Strasznie to uciążliwe, bo szczypie przy jedzeniu i w ogóle. Przepraszam za tak szczegółowy opis, ale może ktoś z Was się z tym spotkał? tak miał? p4w?? Idę na razie do ogólnego, bo nawet za bardzo nie wiem do jakiego lekarza powinnam iść
Edytowane przez angy Czas edycji: 2012-09-07 o 10:55 |
||
|
|
|
#1339 |
|
Rozeznanie
|
A więc tak opisze Wam moja historię, bo lekarze potrafią zadziwić i doprowadzić do stanu prawie, że depresyjnego .... W 6 tyg. lekarz stwierdził, że są 2 jaj płodowe ale jedno jest puste i nie mam sie cieszyć bo zapewne poronię, a w najlepszym wypadku ten rozwiniety zarodek wchłonie to puste jajo... to już stres ... później poszlam do innego lekarza ktory stwierdził, że sa bliźnieta 2 jajowe, przezyłam szok ale sie ucieszyłam
ale ... on ma liche usg i za tydz. na usg u nas w szpitalu... ale tam tez liche i cos mu nie pasje bo 2 blixniak jest mniejszy o 2 tyg. nastraszył mnie że to mu sie nie podoba, ze tak nie może być, że pierwszy raz takie cos widzi itp itd. dostalam skierowanie na usg do szpitala woj. do poradni ad płodu... ale mieli tam urlop i nie mogłam sie zarejestrowac a nie chciałam długo czeac skoro ten twierdzi, ze to pilne ze coś nie tak, to znalazlam w wiekszym mięście lekarza który ma dobre usg to 2d/3d i tam poj. ten tez stwierdził ze jest taka duz różnica, że to nie jest oki i też mnie skierowal na badania prenatane, w domu szał, płacz i nerwy bo o co chodzi.... poj. na te badania zrobli test pappa i usg prenatalne, NT ok, NB widoczne u obu, to przyczepili sie do DV że jest fala a, no i ze nadfal jest różnica teraz tygodnia ale jest.... skierowanie na echo płodu na 22 października.....termin rewelacyjny ..... po 2 tyg. poj. po wyniki test pappa wyszedł ok, bardzo małe pradopodobieństwo chorób genetycznych, ale nadal ta różnica a poza tym wszystko ok i skierowanie do warszawy do doc. Dangel, a potem amiopunkcja bo trzea wyjaśnicv ta różnice, i dzięki Bogu do Niej bo w końcu sie wyjaśniło wszystko i na amiopunkcję teraz sięnapewno nie zgodzę. Pani docent pow. że to przecież normalne ze w ciąży 2 jajowej jest taka różnica, od tyg. do 2 tyg. to jest teaktowane jako norma tak jak i ludzie sa różni tak i maluchy moga być, może tan większy więcej poiera pokarmu... i sie smiala kto dał uprawnienia tym lekarzom ze tak mnie stresowali przez te 2 miesiące ..... serdusza zdrowe, wszystko zdroe, zadnej fali a nie ma. no i zalecane kontrolne usg w 20-24 tyg. i bede gnebiła tego mojego ekarza geialnego o to, żeby mnie tam skierowal na usg połówkowe i echo w tych tyg. bo tu to poprostu rewelacja ..... brak słów... ale teraz ulga moge sie cieszyć ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- no i mam nadzieje, że dam teraz radę wrócic do was na forum, chociaz do południa sie odzywać bo na l4 jestem, Mycha w przedszkolu i mam zakaz robienia w domu więc pozostał mi komputer i łóżko hihi
|
|
|
|
#1340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(pomijam juz fakt, ze wiele osob traktuje je jako buty zimowe/sniegowce )Ola-Unhola Marico, serdecznie gratuluje
|
|
#1341 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie nie.... Miałam jakiś miesiąc temu pierwszy raz to coś, gorzej, potem się zagoiło i po tygodniu znowu zaczęło Właściwie farfocle miałam za tym pierwszym razem, a teraz widzę, że ta skórka jest tylko lekko popękana, ale i tak mocno to przeszkadza.... A może to ma jakiś związek z pastą Elmex?? *** Fajny artykuł: http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...as=1&startsz=x
Edytowane przez angy Czas edycji: 2012-09-07 o 11:08 |
|
|
|
|
#1343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1345 |
|
Zakorzenienie
|
Sensitive wydaje mi się bardzo delikatna, zresztą pomarańczowa też nie jest ostra, a fioletowej nie miałam jeszcze. A płyn do płukania?
|
|
#1346 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
marica gratulacje
![]() no i wspolczuje przezyc, ale dobrze, ze w koncu trafilas na dobrego lekarza i wszystko sie wyjasnilo Ola ja caly czas kupuje kalosze z lidla i jestem bardzo zadowolona
|
|
#1347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boli
|
|
#1348 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() i wpółczuję przejść Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1349 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1350 |
|
Zakorzenienie
|
No Listerine Listerine
Tyle, że go nie używałam przez jakiś czas, potem pojawił się problem, no i go użyłam, ale tylko raz, bo ból nie do wytrzymania (a użyłam z zamysłem wyżarcia problemu -no nie udało się kurka ).
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

aż mi się wierzyć nie chciało...ale w końcu zapisałam...
dziś byłam na takim pierwszym organizacyjnym zebraniu i myślałam że orła wywinę...rodzice mieli TYYYYLE różnych ,głupich i bzdurnych pytań że byłam gotowa wyjść przed końcem.

). Chyba na tym zdjeciu tak wyglada, bo maz robil je z gory, ogolnie bardzo urosl (ma 109 cm) i zaczyna juz byc wyzszy niz dzieci w jego wieku, ale po pierwsze tak dzieci z zespolem Klinefeltera zaczynaja rosnac szybciej ok 3-4 roku zycia, a po drugie dzieci z Guernsey sa raczej niskie
, nie miala watpliwosci co do jego rozwoju (pierwsze pytanie bylo, czy jest odpieluchowany i byla zdziwiona, ze jest
paranoja
NIE LUBIĘ TROLLI
za zdrowie Taty.

Strasznie to uciążliwe, bo szczypie przy jedzeniu i w ogóle. Przepraszam za tak szczegółowy opis, ale może ktoś z Was się z tym spotkał? tak miał? p4w?? Idę na razie do ogólnego, bo nawet za bardzo nie wiem do jakiego lekarza powinnam iść