Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :) - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-06, 22:02   #1321
katarzynka00
Zakorzenienie

Dot.: Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :)

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Cierpliwa Wasza Dyrektor
Nasza też jest codziennie rano można z nią pogadać, ale na omówienie spraw organizacyjnych zaczekam do zebrania...w grupie pojawia się sporo pytań o których niedoświadczony (przedszoklnie) rodzic nawet by nie pomyślał

To mnie zaciekawiło...ja się właśnie zastanawiałam którą godzinę wpisać...pytałam czy jak się spóźnie 10-15 min to coś się stanie...to mi powiedziała że mam wpisać godzinę dłużej bo za spóźnienia jest 60 zł kary aż mi się wierzyć nie chciało...ale w końcu zapisałam...
Szkoda, bo zazwyczaj zdążę tak 10 po...a muszę już za całą godzinę płacić

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Po odebraniu Zu spotkałyśmy na placu zabaw Zu koleżankę ze żłobka z Tatą...nie dostali się do Naszego przedszkola i chodzą do drugiego na osiedlu...w grupie ma 3 dzieci z ich żłobkowej grupy w każdym razie...Tata załamany...mówi że jest 25osobowa grupa, jedna Pani i jedna "pomoc nauczycielska"...że odebrał Małą a ona sama na kibelku siedziała bo Pani nie miała nawet jak z nią pójść i pomóc..że ewidentnie Pani zmęczona, wnerwiona, nie skora do rozmów (i wcale się nie dziwię jak cały dzień musi taką gromadkę ogarnąć)...Mała cała umorusana od obiadu...fartuszek na sobie...i on zapytał po co biega w tym fartuszku cały dzień, że miał być do jedzenia, na co Pani że w zasadzie to mogą sobie darować te fartuszki bo ona logistycznie i tak nie jest w stanie ich ogarnąć...Tata koleżanki nadawał mi chyba z 1,5h jak dziewczyny biegały...był bardzo zawiedziony i planuje "wycieczkę" do Urzędu Miasta
np jak ja dziś byłam na takim pierwszym organizacyjnym zebraniu i myślałam że orła wywinę...rodzice mieli TYYYYLE różnych ,głupich i bzdurnych pytań że byłam gotowa wyjść przed końcem.

U sis jest tak że jak się 3xspóźnią to dopłacają 100zł,a u mnie nie wiem

U mojej na sali też tak jest.Jedna pani i jedna pomoc, ale są jeszcze panie nie wiem jak je nazwać.Pomagają przy całym leżakowaniu,ubieraniu na dwór,w toalecie też pomagają i takie tam

A co chce wskórać tą wycieczka?

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

A tak przy okazji to ja czasem odnoszę wrażenie że niektórzy rodzice wymagają od pań więcej niż od siebie samych
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 22:33   #1322
mariolasl
Zakorzenienie

Katarzynko

Antosia waga 14.800 kg, wazony byl, jak bylismy ostatnio u specjalisty. Apetyt raz lepiej, raz gorzej, ale ostatnio mamy wiecej tych dobrych dni, wiec ogolnie nie narzekam (az tak bardzo). Chyba na tym zdjeciu tak wyglada, bo maz robil je z gory, ogolnie bardzo urosl (ma 109 cm) i zaczyna juz byc wyzszy niz dzieci w jego wieku, ale po pierwsze tak dzieci z zespolem Klinefeltera zaczynaja rosnac szybciej ok 3-4 roku zycia, a po drugie dzieci z Guernsey sa raczej niskie (co widac po mezczyznach tubylcach raczej wysokich nie uswiadczysz). Jak sie rozbierze, to nie jest gruby, raczej szczuply, nawet brzuszka nie ma i nigdy nie mial.
Dzieci z tym zespolem maja problemy z waga, wiec, jak mnie znasz, dbam o to, aby nie jadl smieciowego jedzenia, nacisk klade na zdrowa zywnosc, owoce, warzywa. Oczywiscie dostaje tez slodycze itp, bo nie naleze do radykalnej frakcji , ale glowne posilki sa zdrowe.

A propos, to nie pisalam wam, ale nasze ostatnie spotkanie z pania doktor bylo udane , nie miala watpliwosci co do jego rozwoju (pierwsze pytanie bylo, czy jest odpieluchowany i byla zdziwiona, ze jest), za to ja mialam inne. Od urodzenia mial problemy ze stopkami, co bylo monitorowane, ale teraz widac, ze ma plaskostopie (jeszcze rok temu wydawalo sie, ze ma stopy jak moj maz, czyli luk nie za bardzo wysklepiony, ale w normie, teraz mu sie pogorszylo), czekam wiec na wizyte u specjalisty i fizjoterapety tez. Poza tym sprawdzamy jadra, bo jedno ciagle mu ucieka do gory, bedzie mia usg i wizyte u urologa. Napletek nie jest calkiem odklejony, ale cwiczymy, nie widziala wiekszego problemu tutaj.

Ciagle cos
Stary 2012-09-06, 22:33   #1323
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
np jak ja dziś byłam na takim pierwszym organizacyjnym zebraniu i myślałam że orła wywinę...rodzice mieli TYYYYLE różnych ,głupich i bzdurnych pytań że byłam gotowa wyjść przed końcem.

U sis jest tak że jak się 3xspóźnią to dopłacają 100zł,a u mnie nie wiem

U mojej na sali też tak jest.Jedna pani i jedna pomoc, ale są jeszcze panie nie wiem jak je nazwać.Pomagają przy całym leżakowaniu,ubieraniu na dwór,w toalecie też pomagają i takie tam

A co chce wskórać tą wycieczka?

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

A tak przy okazji to ja czasem odnoszę wrażenie że niektórzy rodzice wymagają od pań więcej niż od siebie samych
Ano pewnie że zdarzają się "nadgorliwi" Rodzice którzy pytają o "firmę chusteczek które powinni kupić"...ale również z doświadczenia wiem, ze zdarzają się dobre pytania o których człowiek mógł zwyczajnie zapomnieć albo nie pomyśleć

U mnie za jedno spóźnienie 60 zł paranoja

Nie mam pojęcia co chce wskórać...ale ilość Pań go bardzo zdziwiła...na pewno chce zapytać czy nie ma jakiegoś "minimum" Pań na x dzieci...dla mnie to też niedopuszczalne żeby 25osobową grupą trzylatków zajmowała się przez 8-9 czy 10 godzin jedna Pani...to nie do ogarnięcia...dzieci są jeszcze małe, różnie z ich samodzielnością i Pani powinna mieć chyba z 15 par oczu żeby wszystkich pilnować...poza tym Pani wyglądała dla niego na wykończoną fizycznie i wnerwioną (i wcale się nie dziwię). Wspominał też że dopyta o długaśną listę rzeczy potrzebnych do przedszkola, zaczynającej się od mydła ojjj dużo miał pytań

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2012-09-06 o 22:36
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 22:36   #1324
sylka79
Wtajemniczenie

Ola

angy zdrówka dla Zosi

Edyta i siły Ci życzę

Karo za zdrowie Taty.

Dziewczyny nadal trzmam za Wszystkch przedszkolaków.

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 22:42   #1325
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Karo za zdrowie Taty.

Tata wyszedł dzisiaj ze szpitala, ale we wtorek wraca...zbierze się wtedy konsylium kardiochirurów z Polski, bo takiego przypadku jeszcze nie mieli i Nasi lekarze nie wiedzą co robić
Stary 2012-09-07, 06:46   #1326
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Angy, zdrowia dla Zosi

Cytat:
Niby tak, ale miała cały miesiąc przerwy, zdążyła się przyzwyczaić do :siedzenia: w domu...poza tym tutaj nikogo nie zna...są nowe dzieci, nowe Ciocie...także dla niej to również ogromny stres

To mnie zaciekawiło...ja się właśnie zastanawiałam którą godzinę wpisać...pytałam czy jak się spóźnie 10-15 min to coś się stanie...to mi powiedziała że mam wpisać godzinę dłużej bo za spóźnienia jest 60 zł kary aż mi się wierzyć nie chciało...ale w końcu zapisałam...
Szkoda, bo zazwyczaj zdążę tak 10 po...a muszę już za całą godzinę płacić

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Po odebraniu Zu spotkałyśmy na placu zabaw Zu koleżankę ze żłobka z Tatą...nie dostali się do Naszego przedszkola i chodzą do drugiego na osiedlu...w grupie ma 3 dzieci z ich żłobkowej grupy w każdym razie...Tata załamany...mówi że jest 25osobowa grupa, jedna Pani i jedna "pomoc nauczycielska"...że odebrał Małą a ona sama na kibelku siedziała bo Pani nie miała nawet jak z nią pójść i pomóc..że ewidentnie Pani zmęczona, wnerwiona, nie skora do rozmów (i wcale się nie dziwię jak cały dzień musi taką gromadkę ogarnąć)...Mała cała umorusana od obiadu...fartuszek na sobie...i on zapytał po co biega w tym fartuszku cały dzień, że miał być do jedzenia, na co Pani że w zasadzie to mogą sobie darować te fartuszki bo ona logistycznie i tak nie jest w stanie ich ogarnąć...Tata koleżanki nadawał mi chyba z 1,5h jak dziewczyny biegały...był bardzo zawiedziony i planuje "wycieczkę" do Urzędu Miasta

Jak tak słuchałam to pomyślałam że u Nas to luksus....A Zu...wyszła zadowolona, wesoła, roześmiana...oglądałyśmy zdjęcia które wiszą na korytarzu to już mi pokazywała która Ciocia jest ulubiona w pewnym momencie specjalnie zapytałam która PANI jest jeszcze z jej grupy...na co Zu oburzona: "Mamuś! Jaka Pani to przecież Ciocia"
No tak, na pewno

Wszędzie inaczej-u nas za każdą zaczętą godzinę (poza tymi zadeklarowanymi) płaci się każdorazowo 5 zł

Wiesz co u nas też jest jedna pani i pomoc do tego... I 25 dzieci... Z tym, że widzę, że tam ciągle ktoś jeszcze się kręci-jakieś panie z kuchni (chyba, bo w fartuchach)... No w każdym razie Zośka brudna nie jest, zadowolona, więc chyba wszystko ok.
A-jedna pani (ta główna) jest od rana do 12, a potem jest zmiana.

Cytat:

Dzieci z tym zespolem maja problemy z waga, wiec, jak mnie znasz, dbam o to, aby nie jadl smieciowego jedzenia, nacisk klade na zdrowa zywnosc, owoce, warzywa. Oczywiscie dostaje tez slodycze itp, bo nie naleze do radykalnej frakcji , ale glowne posilki sa zdrowe.
Fajnie to ujęłaś

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
angy zdrówka dla Zosi

Cytat:

Tata wyszedł dzisiaj ze szpitala, ale we wtorek wraca...zbierze się wtedy konsylium kardiochirurów z Polski, bo takiego przypadku jeszcze nie mieli i Nasi lekarze nie wiedzą co robić
O matko

Zosia dzisiaj też w domu, ale już prawie ok, właściwie to mogłaby już iść na upartego, ale już wczoraj dogadałam się z nianią, więc nie kombinowałam.

Ale mam zakwasy

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI

Edytowane przez angy
Czas edycji: 2012-09-07 o 06:50
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 07:27   #1327
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Ano pewnie że zdarzają się "nadgorliwi" Rodzice którzy pytają o "firmę chusteczek które powinni kupić"...ale również z doświadczenia wiem, ze zdarzają się dobre pytania o których człowiek mógł zwyczajnie zapomnieć albo nie pomyśleć

U mnie za jedno spóźnienie 60 zł paranoja

Nie mam pojęcia co chce wskórać...ale ilość Pań go bardzo zdziwiła...na pewno chce zapytać czy nie ma jakiegoś "minimum" Pań na x dzieci...dla mnie to też niedopuszczalne żeby 25osobową grupą trzylatków zajmowała się przez 8-9 czy 10 godzin jedna Pani...to nie do ogarnięcia...dzieci są jeszcze małe, różnie z ich samodzielnością i Pani powinna mieć chyba z 15 par oczu żeby wszystkich pilnować...poza tym Pani wyglądała dla niego na wykończoną fizycznie i wnerwioną (i wcale się nie dziwię). Wspominał też że dopyta o długaśną listę rzeczy potrzebnych do przedszkola, zaczynającej się od mydła ojjj dużo miał pytań
bingo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!

padło to pytanie między innymi

Karo ile płacisz za jedzenie/dzień?
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 07:36   #1328
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Wszędzie inaczej-u nas za każdą zaczętą godzinę (poza tymi zadeklarowanymi) płaci się każdorazowo 5 zł

Wiesz co u nas też jest jedna pani i pomoc do tego... I 25 dzieci... Z tym, że widzę, że tam ciągle ktoś jeszcze się kręci-jakieś panie z kuchni (chyba, bo w fartuchach)... No w każdym razie Zośka brudna nie jest, zadowolona, więc chyba wszystko ok.
A-jedna pani (ta główna) jest od rana do 12, a potem jest zmiana.

O matko
to nie tak źle

to w razie "w" są osoby do pomocy no i ważne że się zmienia Pani z tego co on mówił to jest jedna cały dzień i tylko ona wszystko ogarnia...może też trochę przekolorował, cięzko mi powiedzieć

byle do wtorku

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
bingo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!

padło to pytanie między innymi

Karo ile płacisz za jedzenie/dzień?
no coś Ty ciekawe jakie u mnie będą kwiatki

ooo to wiem, bo napisali nad jadłospisem...6 zł/dzień....a u Was?

Dzień dobry

U Nas dzisiaj pełen spokój Zu nie płakała, nawet smutna nie była
Wczoraj jeszcze się dowiedziałam (chyba nie pisałam) że dzieci które zostają dłużej dostają drugi podwieczorek w cenie fajnie...bo nie siedzą głodne

Jola...w lidlu kalosze będą tylko że ocieplane...nie wiem czy Ci się spodobają kupiliscie już?

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2012-09-07 o 07:40
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 08:14   #1329
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
A propos, to nie pisalam wam, ale nasze ostatnie spotkanie z pania doktor bylo udane , nie miala watpliwosci co do jego rozwoju (pierwsze pytanie bylo, czy jest odpieluchowany i byla zdziwiona, ze jest), za to ja mialam inne. Od urodzenia mial problemy ze stopkami, co bylo monitorowane, ale teraz widac, ze ma plaskostopie (jeszcze rok temu wydawalo sie, ze ma stopy jak moj maz, czyli luk nie za bardzo wysklepiony, ale w normie, teraz mu sie pogorszylo), czekam wiec na wizyte u specjalisty i fizjoterapety tez. Poza tym sprawdzamy jadra, bo jedno ciagle mu ucieka do gory, bedzie mia usg i wizyte u urologa. Napletek nie jest calkiem odklejony, ale cwiczymy, nie widziala wiekszego problemu tutaj.

Ciagle cos
To super, że w końcu nie musiałaś się przez nią denerwować

U nas jądro już nie wędruje, ale napletek przyklejony, tzn. odklejony do połowy. W poniedziałek nefrolog, więc zobaczę, co powie.

Cytat:

Trzymam kciuki , żeby szybko minęło do wtorku i żeby coś zdziałali

Cytat:
Jola...w lidlu kalosze będą tylko że ocieplane...nie wiem czy Ci się spodobają kupiliscie już?
Dzięki , popatrzę, kiedyś w Lidlu były takie fajne z gumkami. Kupiłam już dawno, te z tygryskiem ze Smyka (ale średnio jestem zadowolona ), a teraz czekam na piankowe ze skarpetą, szukam kaloszy ideału

A my dzisiaj zaspaliśmy i nie zdążyliśmy na autobus Kuba jak wczoraj zasnął o 19.15, tak dziś małż go obudził o 7.15, a że rozruch mamy ostatnio wszyscy ciężki, to autobus bez nas pojechał (a jeździ co pół godziny ). Całe szczęście małż mógł nas zawieźć

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2012-09-07 o 08:15
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 08:52   #1330
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

u nas lamentow ciag dalszy
maly nie chce isc do przedszkola, nie chce zostac i nie chce w ogole mnie stamtad wypuscic
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 09:18   #1331
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
To super, że w końcu nie musiałaś się przez nią denerwować

U nas jądro już nie wędruje, ale napletek przyklejony, tzn. odklejony do połowy. W poniedziałek nefrolog, więc zobaczę, co powie.
(...)
A my dzisiaj zaspaliśmy i nie zdążyliśmy na autobus Kuba jak wczoraj zasnął o 19.15, tak dziś małż go obudził o 7.15, a że rozruch mamy ostatnio wszyscy ciężki, to autobus bez nas pojechał (a jeździ co pół godziny ). Całe szczęście małż mógł nas zawieźć
Tez sie ciesze, lekarka byla zdziwiona, ze po dwoch wizytach wypisali na sz poradni logopedycznej, oczywiscie zaznaczylam, ze druga wizyta byla na moja prosbe , bo wypisaliby nas po pierwszej
U nas napletek tak w 1/3- 1/4 przyklejony.

A to mieliscie przygody z rana

Ja z kaloszami nie mam problemu, tzn chcialabym inne, ale A chce tylko z krokodylem, a takie udalo mi sie tylko jedne udalo znalezc
Namietnie interesuje sie ostatnio (kolejnosc dowolna): ciagle odkurzaczami, poza tym krokodylami i kaktusami

Svi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-07, 09:28   #1332
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość

maly nie chce isc do przedszkola, nie chce zostac i nie chce w ogole mnie stamtad wypuscic
O kurczę

Cytat:
Ja z kaloszami nie mam problemu, tzn chcialabym inne, ale A chce tylko z krokodylem, a takie udalo mi sie tylko jedne udalo znalezc
Namietnie interesuje sie ostatnio (kolejnosc dowolna): ciagle odkurzaczami, poza tym krokodylami i kaktusami
, u nas nadal na topie autobusy i tramwaje oraz Tomek i przyjaciele
Ja mam problem z kaloszami przez wąską stopę Kuby, więc szukam. Poza tym denerwuje mnie, że te kalosze są takie drogie

H. MacLeod

.
Stary 2012-09-07, 09:32   #1333
UnholyOne
Ola-Unhola

Antosiek poszedł bez płaczu i cofania się
Wziął misia i chciał pokazać go Pani

Mariolu
, cieszę się z dobrych wieści

Svi

agga,
jak Alan?

Jola,
fajnie, ze Mąz Was zawiózł

Karola,
trzymam kciuki za Tatę

angy,
fajnie, ze z Zosią lepiej. Jak masz możliwość, to niech zostaje w domu w takich syt. Lepiej wyleczyć do końca niż puścić z małym katarem a odebrać z poważnym przeziębieniem.

Tez szukam kaloszy, bo te są na styk. Nie chce mi się kupowac w Smyku czy CCC za min 50 zł :/
Stary 2012-09-07, 09:36   #1334
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Cześć dziewczyny Zbieram się od jakiegoś czasu, żeby paśc i Wam napisać, że BEDĘ MIAŁA BLIŹNIĘTA .
Tylko tyle sie u mnie wydarzyło przez ostatni miesiąć, że jeden kłębek nerwów jestem, i tak dop. od pon. wizyty u doc. Dangel jestem spokojna i moge na "legala" cieszyć się, miomi babelkami
Stary 2012-09-07, 09:38   #1335
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

(...)
Tez szukam kaloszy, bo te są na styk. Nie chce mi się kupowac w Smyku czy CCC za min 50 zł :/

Może te z Lidla? Ja zerknę , teraz już raczej zimno będzie, to ocieplane jak znalazł. Ja czekam na takie: http://www.lexpo.sote.pl/go/_info/?user_id=159&lang=pl, ponoć leciutkie, no i dla mnie ważne, bo ta skarpeta wnętrze zmniejsza.

H. MacLeod

.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-07, 09:50   #1336
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Zbieram się od jakiegoś czasu, żeby paśc i Wam napisać, że BEDĘ MIAŁA BLIŹNIĘTA .
Tylko tyle sie u mnie wydarzyło przez ostatni miesiąć, że jeden kłębek nerwów jestem, i tak dop. od pon. wizyty u doc. Dangel jestem spokojna i moge na "legala" cieszyć się, miomi babelkami
Jeszcze raz gratki i spokojnej ciązy

Cytat:

Może te z Lidla? Ja zerknę , teraz już raczej zimno będzie, to ocieplane jak znalazł. Ja czekam na takie: http://www.lexpo.sote.pl/go/_info/?user_id=159&lang=pl, ponoć leciutkie, no i dla mnie ważne, bo ta skarpeta wnętrze zmniejsza.

Zerknę,może podjadę. Choć w sumie czy ja wiem czy ocieplane. Jakoś mi się z zimowymi kojarzą. Ale musiałabym obmacać
Stary 2012-09-07, 09:52   #1337
Miramej
Zakorzenienie

marica gratulacje

Cytat:
Zerknę,może podjadę. Choć w sumie czy ja wiem czy ocieplane. Jakoś mi się z zimowymi kojarzą. Ale musiałabym obmacać
Nie wiem, jak u Was, ale u nas dziś jest 12 stopni, wieje i pada

H. MacLeod

.
Stary 2012-09-07, 09:54   #1338
angy
Zakorzenienie

Svi kurka...

Cytat:

angy,
fajnie, ze z Zosią lepiej. Jak masz możliwość, to niech zostaje w domu w takich syt. Lepiej wyleczyć do końca niż puścić z małym katarem a odebrać z poważnym przeziębieniem.

Wiem wiem Korzystam, póki niania jeszcze może przyjść

Cytat:

Gratuluję

Kurde już nie mogę i idę do lekarza po południu... Mam od miesiąca mniej więcej takiego gula w... krtani? Nie mogę tego odkrztusić, dodatkowo jakoś tak ciężko mi się wtedy oddycha... ( po głowie kołacze mi się alergia).
Do tego jeszcze coś mi się porobiło w jamie ustnej... Po odwrotnej stronie ust (u góry i na dole, powyżej i poniżej linii dziąseł) robią mi się białe skórki i mam takie mini farfocle Strasznie to uciążliwe, bo szczypie przy jedzeniu i w ogóle. Przepraszam za tak szczegółowy opis, ale może ktoś z Was się z tym spotkał? tak miał? p4w?? Idę na razie do ogólnego, bo nawet za bardzo nie wiem do jakiego lekarza powinnam iść

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI

Edytowane przez angy
Czas edycji: 2012-09-07 o 09:55
Stary 2012-09-07, 09:56   #1339
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

A więc tak opisze Wam moja historię, bo lekarze potrafią zadziwić i doprowadzić do stanu prawie, że depresyjnego .... W 6 tyg. lekarz stwierdził, że są 2 jaj płodowe ale jedno jest puste i nie mam sie cieszyć bo zapewne poronię, a w najlepszym wypadku ten rozwiniety zarodek wchłonie to puste jajo... to już stres ... później poszlam do innego lekarza ktory stwierdził, że sa bliźnieta 2 jajowe, przezyłam szok ale sie ucieszyłam ale ... on ma liche usg i za tydz. na usg u nas w szpitalu... ale tam tez liche i cos mu nie pasje bo 2 blixniak jest mniejszy o 2 tyg. nastraszył mnie że to mu sie nie podoba, ze tak nie może być, że pierwszy raz takie cos widzi itp itd. dostalam skierowanie na usg do szpitala woj. do poradni ad płodu... ale mieli tam urlop i nie mogłam sie zarejestrowac a nie chciałam długo czeac skoro ten twierdzi, ze to pilne ze coś nie tak, to znalazlam w wiekszym mięście lekarza który ma dobre usg to 2d/3d i tam poj. ten tez stwierdził ze jest taka duz różnica, że to nie jest oki i też mnie skierowal na badania prenatane, w domu szał, płacz i nerwy bo o co chodzi.... poj. na te badania zrobli test pappa i usg prenatalne, NT ok, NB widoczne u obu, to przyczepili sie do DV że jest fala a, no i ze nadfal jest różnica teraz tygodnia ale jest.... skierowanie na echo płodu na 22 października.....termin rewelacyjny ..... po 2 tyg. poj. po wyniki test pappa wyszedł ok, bardzo małe pradopodobieństwo chorób genetycznych, ale nadal ta różnica a poza tym wszystko ok i skierowanie do warszawy do doc. Dangel, a potem amiopunkcja bo trzea wyjaśnicv ta różnice, i dzięki Bogu do Niej bo w końcu sie wyjaśniło wszystko i na amiopunkcję teraz sięnapewno nie zgodzę. Pani docent pow. że to przecież normalne ze w ciąży 2 jajowej jest taka różnica, od tyg. do 2 tyg. to jest teaktowane jako norma tak jak i ludzie sa różni tak i maluchy moga być, może tan większy więcej poiera pokarmu... i sie smiala kto dał uprawnienia tym lekarzom ze tak mnie stresowali przez te 2 miesiące ..... serdusza zdrowe, wszystko zdroe, zadnej fali a nie ma. no i zalecane kontrolne usg w 20-24 tyg. i bede gnebiła tego mojego ekarza geialnego o to, żeby mnie tam skierowal na usg połówkowe i echo w tych tyg. bo tu to poprostu rewelacja ..... brak słów... ale teraz ulga moge sie cieszyć

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

no i mam nadzieje, że dam teraz radę wrócic do was na forum, chociaz do południa sie odzywać bo na l4 jestem, Mycha w przedszkolu i mam zakaz robienia w domu więc pozostał mi komputer i łóżko hihi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-07, 09:57   #1340
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:

Wiem, ze to zadne pocieszenie, ale u mnie kalosze piankowe z ociepleniem sa bardzo drogie, niektore ceny dochodza do cen butow zimowych (pomijam juz fakt, ze wiele osob traktuje je jako buty zimowe/sniegowce)

Ola-Unhola

Marico, serdecznie gratuluje
Stary 2012-09-07, 10:00   #1341
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde już nie mogę i idę do lekarza po południu... Mam od miesiąca mniej więcej takiego gula w... krtani? Nie mogę tego odkrztusić, dodatkowo jakoś tak ciężko mi się wtedy oddycha... ( po głowie kołacze mi się alergia).
Do tego jeszcze coś mi się porobiło w jamie ustnej... Po odwrotnej stronie ust (u góry i na dole, powyżej i poniżej linii dziąseł) robią mi się białe skórki i mam takie mini farfocle Strasznie to uciążliwe, bo szczypie przy jedzeniu i w ogóle. Przepraszam za tak szczegółowy opis, ale może ktoś z Was się z tym spotkał? tak miał? p4w?? Idę na razie do ogólnego, bo nawet za bardzo nie wiem do jakiego lekarza powinnam iść
Mnie się takie farfocle robią, jak podrażnię sobie czymś np. za kwaśnym, nie zauważyłaś takiej zależności?

Cytat:
Wiem, ze to zadne pocieszenie, ale u mnie kalosze piankowe z ociepleniem sa bardzo drogie, niektore ceny dochodza do cen butow zimowych (pomijam juz fakt, ze wiele osob traktuje je jako buty zimowe/sniegowce)
No popatrz, a u nas te piankowe tańsze

H. MacLeod

.
Stary 2012-09-07, 10:07   #1342
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie się takie farfocle robią, jak podrażnię sobie czymś np. za kwaśnym, nie zauważyłaś takiej zależności?

No właśnie nie....
Miałam jakiś miesiąc temu pierwszy raz to coś, gorzej, potem się zagoiło i po tygodniu znowu zaczęło Właściwie farfocle miałam za tym pierwszym razem, a teraz widzę, że ta skórka jest tylko lekko popękana, ale i tak mocno to przeszkadza....
A może to ma jakiś związek z pastą Elmex??

Fajny artykuł:
http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...as=1&startsz=x

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI

Edytowane przez angy
Czas edycji: 2012-09-07 o 10:08
Stary 2012-09-07, 10:08   #1343
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie nie....
Miałam jakiś miesiąc temu pierwszy raz to coś, gorzej, potem się zagoiło i po tygodniu znowu zaczęło Właściwie farfocle miałam za tym pierwszym razem, a teraz widzę, że ta skórka jest tylko lekko popękana, ale i tak mocno to przeszkadza....
A może to ma jakiś związek z pastą Elmex??
A od niedawna używasz? Ja myję Elmexem pomarańczowym już długo i na mnie źle nie działa

H. MacLeod

.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-07, 10:11   #1344
angy
Zakorzenienie

Cytat:
A od niedawna używasz? Ja myję Elmexem pomarańczowym już długo i na mnie źle nie działa
Zaczęłam używać tak naprawdę gdzieś z 3 miesiące temu. Zaczęłam od sensitive (zielona) potem kupiliśmy chyba 2 razy tą nowość-przeciw erozji (fioletowa). Teraz znowu mam zieloną. Sama już nie wiem

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2012-09-07, 10:15   #1345
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Zaczęłam używać tak naprawdę gdzieś z 3 miesiące temu. Zaczęłam od sensitive (zielona) potem kupiliśmy chyba 2 razy tą nowość-przeciw erozji (fioletowa). Teraz znowu mam zieloną. Sama już nie wiem
Sensitive wydaje mi się bardzo delikatna, zresztą pomarańczowa też nie jest ostra, a fioletowej nie miałam jeszcze. A płyn do płukania?

H. MacLeod

.
Stary 2012-09-07, 10:23   #1346
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

marica gratulacje
no i wspolczuje przezyc, ale dobrze, ze w koncu trafilas na dobrego lekarza i wszystko sie wyjasnilo

Ola ja caly czas kupuje kalosze z lidla i jestem bardzo zadowolona
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 10:26   #1347
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Sensitive wydaje mi się bardzo delikatna, zresztą pomarańczowa też nie jest ostra, a fioletowej nie miałam jeszcze. A płyn do płukania?

Boli

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2012-09-07, 10:30   #1348
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam kciuki , żeby szybko minęło do wtorku i żeby coś zdziałali

Dzięki , popatrzę, kiedyś w Lidlu były takie fajne z gumkami. Kupiłam już dawno, te z tygryskiem ze Smyka (ale średnio jestem zadowolona ), a teraz czekam na piankowe ze skarpetą, szukam kaloszy ideału

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość

Cytat:

Karola,
trzymam kciuki za Tatę

Cytat:
Gratulacje
i wpółczuję przejść

Cytat:
ja nie miałam

Cytat:
Ja używałam fioletowej i nie jest taka mocna
Stary 2012-09-07, 10:31   #1349
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Boli
A to nie jest Listerine? Bo on jest pierońsko mocny

H. MacLeod

.
Stary 2012-09-07, 10:37   #1350
angy
Zakorzenienie

Cytat:
A to nie jest Listerine? Bo on jest pierońsko mocny
No Listerine Listerine Tyle, że go nie używałam przez jakiś czas, potem pojawił się problem, no i go użyłam, ale tylko raz, bo ból nie do wytrzymania (a użyłam z zamysłem wyżarcia problemu-no nie udało się kurka).

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości