Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-07, 14:02   #2371
dominej
Raczkowanie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI

Maminki ja zmykam do domu miłego weekendu - na wypadek gdybym zajrzała tu dopiero w ponmiedziałek

Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.)
dominej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 14:30   #2372
nikaa2
Wtajemniczenie

również zmykam na weekend na działeczkę

do miłego *********************** ******************

p.s. polecam przygotowanie do picia dla naszych pociech coś szybkiego i zdrowego:
buraka czerwonego obrać pokroić w plastry i przesypać niewielką iloscią cukru(np. trzcinowego) i odstawić... po pewnym czasie zrobi się sok do którego dolewamy wody ciepłej i świetna popitka powstaje- Vikuś uwielbia a ja mu podkradam ))))))))0
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 14:31   #2373
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
jA Ja też nie

hej:rose:

Olka dzięki za linka podoba mi się twoja propozycja ale myśleliśmy jeszcze o takiej statuetce http://allegro.pl/2s-podziekowania-p...552131442.html
śliczna

Pokszyfko Ja małemu myję od 1-go ząbka pasta też bez fluoru, co prawda czasem nie dam rady umyc jak wypije mleczko i zasnie ale to tam sporadycznie się zdarza. Chętnie buzię otwiera jak widzi szczoteczkę.

Zmykam, idę pakować rzeczy bo wyjeżdzamy na weekend do rodzinki
Papatki i miłego weekendu "*
Stary 2012-09-07, 14:54   #2374
princessskaa
Wtajemniczenie

Posprzątane, obiadek dla małej kończy się gotować. Zaraz ją nakarmię i lecimy na spacerek i zakupki. Jakaś dzisiaj aura jest taka męcząca...Kawy!

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
Zmykam, idę pakować rzeczy bo wyjeżdzamy na weekend do rodzinki
Udanego wypoczynku
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 15:00   #2375
nettka_
Zadomowienie

U nas pogoda do wieje i pada

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 15:21   #2376
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
helou
wietrznie dzisiaj, tak jesiennie...trochę poudawałam, że sprzątam, odwiedziła mnie mama...z niunią zaliczyłyśmy spacer i chyba czas brać się za obiad.

pytanie!!
Jak myjecie dzieciom zęby? Jak często? Jakimś środkiem/pastą?

myjemy, szczoteczką na palec "Elmexem - od pierwszego ząbka"z fluorem bo tak na nam zasugerowała sis TŻ która jest dentyską, daję ociupinkę pasty, dosłownie maznięcie tylko i teraz Hela sam a juz sobie szoruje po kolacji jak nie zasnie
Nasłuchałam sie już od szwagierka jak przychodzą do neiej 2-3 latki z popsutymi zebami, z próchnicą butelkową i wtedy właśnie fluoruje sie zęby. Powiedziała tez żeby się nie bać ze dziecko sie nałyka tej past, bo śladowe ilości połknie a jesli nawet to nic mu nie bedzie, a zęby maźnięte chociaż pastą z fluorem są lepiej chronione przed próchnicą.
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 15:26   #2377
dygotka8
Zakorzenienie

figurki do tortów widziałam dziś w cukierni,więc można kupić.Były z masy marcepanowej.jakieś 15zł za 100g??

witam popołudniowo

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2012-09-07 o 15:28
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-07, 15:29   #2378
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość
myjemy, szczoteczką na palec "Elmexem - od pierwszego ząbka"z fluorem bo tak na nam zasugerowała sis TŻ która jest dentyską, daję ociupinkę pasty, dosłownie maznięcie tylko i teraz Hela sam a juz sobie szoruje po kolacji jak nie zasnie
Nasłuchałam sie już od szwagierka jak przychodzą do neiej 2-3 latki z popsutymi zebami, z próchnicą butelkową i wtedy właśnie fluoruje sie zęby. Powiedziała tez żeby się nie bać ze dziecko sie nałyka tej past, bo śladowe ilości połknie a jesli nawet to nic mu nie bedzie, a zęby maźnięte chociaż pastą z fluorem są lepiej chronione przed próchnicą.
Poczytam ale wieczorkiem bo lecimy na spacerek teraz. Pa

Edytowane przez princessskaa
Czas edycji: 2012-09-07 o 15:30
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 16:50   #2379
wariateczka88
Zadomowienie

Cytat:
a widzisz,a mi wszyscy mowia ze z fluorem nie powinno sie dla dzieci uzywac past,ale no tak jak ze wszystkim pewnie jest,czyli ilu ludzi tyle rad a to prawda ze 2,3 latki czasem maja tak zniszczone zeby ze glowa mala czasem nie ma juz co fluorowac ...

nika i janeczka milego weekendu wyjazdowego
dominej rowniez (nie wiem czy wyjazdowego ale ogólnie weekendu )

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 19:26   #2380
Oliveira79
Zadomowienie

hej

ja na razie tak na chwilke, potem Was nadrobię

Mala Agatka ma się coraz lepiej wszystkie wyniki dobre, dzisiaj została odłączona od tlenu, w dalszym ciagu jest pod stałą obserwacją, nadal w inkubatorze ale już razem z Mamą czeka ja jeszcze m.in. badanie słuchu, wzroku i usg główki, ale to w przyszlym tyg - na razie odpoczywa

jeszcze raz dziękuję Wam za słowa wsparcia, modlitwę, kciuki...

aha! waga urodzeniowa 3340g i 55cm

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Cytat:
Napisane przez dominej Pokaż wiadomość

nie widze reguły na to kiedy malutka się budzi w nocy, a kiedy nie - no ale wstała tuz przed moim wyjściem do pracy - wyspana, uśechnięta - pięknie mi zrobiła "papa"

w ogóle mimo, że wszystko się ostatnio wkoło wali - to myślę sobie, że malutka jest całym moim sensem i tylko dla niej chce mi się jeszcze wstawać rano....

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
pytanie!!
Jak myjecie dzieciom zęby? Jak często? Jakimś środkiem/pastą?
my 9 miechów a nadal bezzębne

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 19:30   #2381
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

eh a ja matka wyrodna zapomniałam ze cora dzis 9 miesiwcy juz ma!!! z tej okazji wspomniany 4 ząbek i pierwsze kroczki juz po dwa

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-07, 19:49   #2382
Oliveira79
Zadomowienie

hmm u nas na razie problem szczotkowania nie istnieje

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

zmysł buziaki dla Ciebie i Małej

pokszyfko dla Ciebie i Natalki również

Stary 2012-09-07, 19:51   #2383
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
http://mydlarnia-tuli.pl/index.php?o...blog&Itemid=37

"Toksyczność fluoru może powodować różnorodne problemy zdrowotne :
  • zwiększa wchłanianie ołowiu,
  • hamuje działanie tarczycy,
  • zaburza syntezę kolagenu,
  • zaburza pracę mięśni,
  • uaktywnia 62 enzymy, a blokuje ponad 100,
  • blokuje wytwarzanie przeciwciał,
  • zwiększa ilość nowotworów,
  • zaburza system immunologiczny,
  • uszkadza spermę i zwiększa ryzyko niepłodności
Sami widzicie, że lista zagrożeń jest szokująca, podobnie jak fakt, że ryzyko jest znane od wielu lat co wcale nie zapobiegło akcjom fluoryzacji zębów u dzieci i powszechnemu dodawaniu fluoru do past do zębów. Wbrew wynikom badań fluor uparcie uznawano za doskonały środek zapobiegający próchnicy i wspomagający higienę jamy ustnej.
Jak się okazało, w rzeczywistości fluor nie zapobiega powstawaniu ubytków w odróżnieniu na przykład od witaminy D, która robi to bez znaczących skutków ubocznych.
Nie wiem czy gdziekolwiek w Polsce woda pitna jest fluorowana, ale nawet jeśli nie to pozostają pasty do zębów, płyny do płukania ust itp.
Na szczęście, w przypadku tych produktów przynajmniej mamy wybór : możemy na podstawie składu wybierać te, które nie zawierają fluoru.
Jest to bardzo ważne zwłaszcza dla kobiet w ciąży i małych dzieci."

http://www.oswiecenie.com/fluor.htm

dlatego my nie uzywamy z fluore m past........

Cytat:
Napisane przez wariateczka88 Pokaż wiadomość
a widzisz,a mi wszyscy mowia ze z fluorem nie powinno sie dla dzieci uzywac past,ale no tak jak ze wszystkim pewnie jest,czyli ilu ludzi tyle rad a to prawda ze 2,3 latki czasem maja tak zniszczone zeby ze glowa mala czasem nie ma juz co fluorowac ...

nika i janeczka milego weekendu wyjazdowego
dominej rowniez (nie wiem czy wyjazdowego ale ogólnie weekendu )
dziekuje ślicznie

Cytat:
Napisane przez zmyslkobiety Pokaż wiadomość
eh a ja matka wyrodna zapomniałam ze cora dzis 9 miesiwcy juz ma!!! z tej okazji wspomniany 4 ząbek i pierwsze kroczki juz po dwa

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2012-09-07 o 19:54
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 19:54   #2384
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
Aniolina
ale super te torty jakiś rabat będzie?

ja też nenedentem myję bez fluoru i od 6 mcy już.... ale po kapieli nie daje sobie tylko tak jak Glam do kapieli daję inną szczoteczkę to sobie szoruje nią sam o taką:
http://www. doz .pl/apteka/p3498-Jordan_Step_by_Step_0-2_szczoteczka_do_zebow_1_ szt (bez spacji przed i po "doz")
nie wiem w sumie jakie sa ceny, wiec nie wiem co z rabatem ale mozna sie na mnie powolywac i probowac negocjowac

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
hej

ja na razie tak na chwilke, potem Was nadrobię

Mala Agatka ma się coraz lepiej wszystkie wyniki dobre, dzisiaj została odłączona od tlenu, w dalszym ciagu jest pod stałą obserwacją, nadal w inkubatorze ale już razem z Mamą czeka ja jeszcze m.in. badanie słuchu, wzroku i usg główki, ale to w przyszlym tyg - na razie odpoczywa

jeszcze raz dziękuję Wam za słowa wsparcia, modlitwę, kciuki...

aha! waga urodzeniowa 3340g i 55cm

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

my 9 miechów a nadal bezzębne
to dobrze, ze wszystko lepiej z malutka
my prawie 10 miesiecy i tez zebow brak wiec nie myjemy, ale mam szczoteczke na palec i dzis wyciagnelam, Kasi sie podobalo
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 20:17   #2385
Oliveira79
Zadomowienie

nikaa jakoś nie przekonuje mnie ten artykuł niby powołują się na jakieś badania, jakieś dane... właśnie: "jakieś" - żadnych konkretów, danych statystycznych

"Wyniki sugerują, że fluor w stosunkowo niedużych dawkach może powodować zaburzenia rozwoju mózgu u dzieci"

a co to znaczy "stosunkowo nieduże dawki"?

zwroć uwagę, że badania byly przeprowadzone na gruncie amerykańskim - u nich jest fluoryzowana woda (u nas z tego co wiem chyba nie ale moze się mylę), nie wiadomo w jakim stopniu, stężeniu ten fluor w niej wystepuje i jak to się ma np. do zawartości w pastach do zębów dla dzieci? Możliwe że rzeczywscie w wodzie jest go bardzo dużo i ze rzeczywiście ma on negatywny wpływ - ale to z artykułu tak naprawdę nie wynika...

nie wiem, nie upieram się że artykuł w 100% wprowadza w błąd czy podaje nieprawdziwe dane... (powiem szczerze, że nie czytałam zalinkowanych odnośników do oryginalnych tekstów badań, bo mój angielski nie dalby rady ale ze studiów zapamietalam m.in. że każda publikacja, artykuł na temat jakichś badań powinna posiadać "źródła" i tego mi tu zabrakło) w Polsce też jest wielu wybitnych naukowców i tez przeprowadza się mnóstwo badań w wielu dziedzinach, ale jakoś nie słyszałam, zeby pasty dla dzieci były szkodliwe

rozpisalam się trochę, ale chodzi mi tylko o to żeby nie wpadać w panikę że myjac dziecku zęby narazamy go na obniżenie IQ

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-07, 20:37   #2386
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
Baha też byłam dziś w "maku" zjadłam 2 "czisy" i fryty:-D. A bo ja przedaje ciuszki brata,takie na 116 122 i ciut większe wszystkie w stanie idealnym kupione że Włoszech. Ciocia mnie prosiła o wystawienie bo jej zalegają i co rusz nowe kupuje,a jej syn zbiera kasę na jakaś wypasioną zabawkę czy coś a ze skarbony nie chce ruszyć...cwaniak jeden
wszystko jasne

Cytat:
Napisane przez wariateczka88 Pokaż wiadomość
planuje sama go zrobic,ponoc mam zdolnosci manualne,wprawdzie juz nie pamietam ale do swiat mam czas zeby pocwiczyc
ło matko, podziwiam i 3mam kciuki aby wyszedł

Mimi już śpi. Tż w pracy bo naprawia auto cioci która musi go mie na już
Cały dzień prałam, prasowałam to co poschło, a w między czasie pojechałam z Michałkiem do miasta po mlenio i parę rzeczy do domu, wróciliśmy to spacer, kąpiel i lulu

W końcu mam czas dla siebie, ale jestem tak padnięta, że nie wiem ile tego czasu mi wyjdzie
Stary 2012-09-07, 20:42   #2387
saaraa_lub
Rozeznanie

Brrr u nas jesień.
Jutro śmigamy na weselicho,zobaczymy ile Hubuś wytrzyma

Chyba mnie bierze jakaś jesienna deprecha....
Stary 2012-09-07, 20:46   #2388
nettka_
Zadomowienie

Paulinka szaleje z dziadkiem a ja mam chwilę na wizaż

Tż dzisiaj kupił 70l wódki i prawie 3tysie z głowy

.....i się wkurzyłam jedna para 2tygodnie temu potwierdziła przybycie a dzisiaj dzwonią ,że się jednak rozmyślili i nie będą na weselu porażka

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
Stary 2012-09-07, 20:47   #2389
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez saaraa_lub Pokaż wiadomość

Brrr u nas jesień.
Jutro śmigamy na weselicho,zobaczymy ile Hubuś wytrzyma

Chyba mnie bierze jakaś jesienna deprecha....

a kysz deprecho i proszę się ładnie bawić na weselichu. Hubert pewnie da się rodzicom pobawić

Oli, kamień z serca. Bozia dała jej życie, więc pomoże jej aby byłocoraz lepiej
Ur długa tak jak mój Michałek

Princ, za kontrolę
Stary 2012-09-07, 20:51   #2390
saaraa_lub
Rozeznanie

eeee Nettka to polewaj!Rozpijamy na wątku!!!
A gosćmi się nie przejmuj,niestety tak bywa,czasem potwierdzają do ostatniej chwili i potem nie przychodzą, niektórym naprawdę wypada coś w ostatniej chwili a niektórzy chamówę odwalają.

Baha
Stary 2012-09-07, 20:58   #2391
owieczka86
Zadomowienie

Heloł :-D

Byłam dziś z Fifim tylko na jednym spacerze bo się później pogoda zrypała - lało i wiało. Mieszkanie odkurzone,podłogi zmyte,łazienka umyta czyli weekend:-D można jutro od rana się wylegiwać ;-) hehe
Znajomi robią jutro panienskie i kawalerskie w domkach za miastem ale na noc na pewno nie pojedziemy z młodym a w dzień jak będzie lało to i tak nie ma sensu żeby z domu do domu jeździć ...no ale znaczymy;-) podejrzewam że jak się będziemy bardzo nudzić to pojedziemy.

Dałam dziś po kąpieli młodemu kaszke,poprawił cycem i zasypia...znaczymy jak w nocy będzie spał...mnie to się wydaje że mu górna jedynka idzie

Znowu gotowałam leczo bo mi teściowa papryki i cukini nadawała,upierdzieliłam duży gar to zamroże trochę będzie tz miał na jakiś dzień. Ja tego nie jadam bo mnie brzuch boli po papryce duszonej...

Obzeram się czipsami i popijam fante :-D choć wolałabym jakieś piwko lub drina...
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 21:19   #2392
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Ja mam zamiar zrobić leczo w Pn - pirwszy raz w życiu

A ja zaraż będę wcinać pizzę, tż poszedł zamóić

Też bym sobię drina strzelia, Owieczko może chociaż takiego wirtualnego, masz ochotę ?
Stary 2012-09-07, 21:22   #2393
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
A gosćmi się nie przejmuj,niestety tak bywa,czasem potwierdzają do ostatniej chwili i potem nie przychodzą, niektórym naprawdę wypada coś w ostatniej chwili a niektórzy chamówę odwalają.

To zapraszam Was wszystkie na pewno styknie

Baha leczo pyyyyychotka

Stary 2012-09-07, 21:41   #2394
owieczka86
Zadomowienie

Baha to pijemy wirtualnie :-D hehe

Jak mieszkałam we Włoszech to w weekend piliśmy drinki przez skypa ze znajomymi w polsce:-D

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Uciekam oglądać "americam pie zjazd absolwentów" hehe

Dobranoc
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 22:23   #2395
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość

Oli, kamień z serca. Bozia dała jej życie, więc pomoże jej aby byłocoraz lepiej
Ur długa tak jak mój Michałek
no ja w takich chwilach tak sobie własnie tlumaczę "skoro Bóg powołał ją (czy każde inne dzieciątko) do życia, to pewnie miał jakiś cel... więc musi jej też dać siłę do walki o to życie" (choć niestety nie zawsze tak dobrze się wszystko układa i nie zawsze takie tłumaczenie ma sens)

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Cytat:
oj byłoby co polewać

Stary 2012-09-07, 22:24   #2396
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

nika- zgadzam sie z Oliviera, przede wszystkim w USA woda jest fluoryzowana. Ponadto wydaje mi sie producent pasty dopuszczonej od 0-6 lat - od pierwszego ząbka nie przekroczył norm fluoru. A dziecko ile tak naprawdę wchłonie tego składnika? Ile to są "niewielkie ilości"?
Dlaczego wiec u dziecka 6 miesięcznego mycie zebów pasta z fluorem jest niewskazane a fluoryzowanie zębów u 2-3 latka juz tak? i mycie zębów pastą z fluorem?
I tu znowu zdanie mamy dziecka jest ważne, każda robi jak uważa.

ja nie uważam że narażam swoje dziecko na te wszystkie problemy zdrowotne.
Cytat:
----

ja właśnie prasując obejrzałam 'to tylko sex" na HBO i teraz ide spac.
Dobranoc
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 22:32   #2397
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Znajomi robią jutro panienskie i kawalerskie w domkach za miastem ale na noc na pewno nie pojedziemy z młodym a w dzień jak będzie lało to i tak nie ma sensu żeby z domu do domu jeździć ...no ale znaczymy;-) podejrzewam że jak się będziemy bardzo nudzić to pojedziemy.
w takim razie życzę sloneczka jutro

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

do juterka Mamusie
ogladamy "Transporter III" na tvp2 więc zmykam

Stary 2012-09-07, 22:51   #2398
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
Baha to pijemy wirtualnie :-D hehe

Jak mieszkałam we Włoszech to w weekend piliśmy drinki przez skypa ze znajomymi w polsce:-D

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Dobranoc
no to tak ja tu w DE aaaa to potem źle się kończy................( ( hehe na drugi dzień

Ja tak tylko na chwile udało mi się hehehhe może jutro też zajrze
Stary 2012-09-08, 06:56   #2399
Oliveira79
Zadomowienie

cze wszystkim

od 6 na nogach...

Stary 2012-09-08, 08:21   #2400
pokszyfka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
hmm u nas na razie problem szczotkowania nie istnieje

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

zmysł buziaki dla Ciebie i Małej

pokszyfko dla Ciebie i Natalki również
a dziękuję za pamięć jaka mam już dużą córę...chyba czas zapisać się na kontrole bioderek, zaczyna puszczać się rączkami łóżka i przechodzić do ławy...

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
Paulinka szaleje z dziadkiem a ja mam chwilę na wizaż

Tż dzisiaj kupił 70l wódki i prawie 3tysie z głowy

.....i się wkurzyłam jedna para 2tygodnie temu potwierdziła przybycie a dzisiaj dzwonią ,że się jednak rozmyślili i nie będą na weselu porażka
czy ja coś przoczyłam jakaś wizażowa biba nas czeka ?

dzień dobry
ale jesiennie...wczoraj tak z tż wydumaliśmy, że na wieczór już chyba czas odkręcić jakiś grzejniczek...j a to straszny zmarzluch jestem
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości