Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-07, 14:15   #1711
szklanka19
Zadomowienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV

Hej

Coś mi ostatni czas ucieka szybko. Ale to dobrze, im szybciej do zimy tym lepiej

Cudne zdjęcia wrzucacie, już się nie mogę doczekać swoich. W ogóle to jak któraś ma Auchan blisko to obejrzyjcie sobie ulotkę bo teraz niby dużo promocji dla dzieciaczków jest.

Ewula witaj!

Marsi a ten jogurt naturalny to czym biedny zawinił, że do kubła trafił? Współczuję Ci tego mieszkania, ja mimo że teściów mam fajnych to jednak chyba bym zgłupiała gdybyśmy razem mieli mieszkać.

Gocha trzymam mocno kciuki za Twoją córeczkę! Na pewno wcześniej skakała dużo, zmęczyła się i potem musiała dużo wypić wód, żeby zaspokoić pragnienie

Ja dziś przesadziłam jeden kwiatek, muszę się w przyszłym tygodniu zabrać porządnie za te moje roślinki bo je ostatnio zaniedbałam.
Upiekłam jeszcze ciasto czekoladowe i dodałam syropu kokosowego, ciekawe czy będzie wyczuwalny

Miłego dnia
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 14:17   #1712
ilkas
BAN stały

marsi spróbuj pogadać z tż. Jak się to odpowiednio przedstawi to nawet nie pomyśli, że się skarżysz! No bo kurczę...to co opisujesz jest mega...nawet nie wiem jak to nazwać..chamskie? No jak można wyrzucać jedzenie skoro wie, że to Wasze. Niech najpierw zapyta,ale zupełnie Waszego nie rusza..no nie wiem. Nie dziwię Ci się, że nie dajesz rady.
A jak daleko do Waszej wyprowadzki?

Ifwka fajne ciuszki. Szczególnie sukienki mnie urzekły
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 14:17   #1713
e_vel
Wtajemniczenie

ja jeszcze uważam, że powinnaś mężowi powiedzieć co Ci się nie podoba, może on jej to przekaże w jakiś sposób delikatny. Ja miałam taką sytuację z teściem jak się Niuńka urodziła. Jak tylko usłyszał, że mała wstała lub choćby chciał sprawdzić czy wstała np. o 6 rano to przyłaził do nas do sypialni. Ja się krępowałam bo jeszcze w koszulce, a on nic sobie z tego nie robił. Mało tego raz nam prawie wparował w trakcie... Niby zapukał, ale jednak. Płakałam po kątach aż w końcu powiedziałam mężowi, że ma to załatwić. No i teściu nie wchodzi wcześniej niż o 8

Edytowane przez e_vel
Czas edycji: 2012-09-07 o 14:19
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 14:18   #1714
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
łazienki mamy osobne ale to nie zmienia postaci rzeczy,że z mojego kosza na bielizne wyciąga rzeczy, szczególnie kiedy Tz pyta się mnie gdzie jest np koszulka x czy y- wtedy odpowiedź leci po schodach i przynosi

kuchnie niestety mamy wspólną i właśnie to mnie do łez doprowadza, wszystko mi wyrzuca i wynosi gdzieś do piwnicy, mam dość nakrzyczałam dziś bo już nie wytrzymałam
ostatnio rozmroziłąm owoce morza- ona je wsadziłą ROZMROŻONE do zamrażalki
czasem kupuję jedzenie delikatesowe, typu szynka parmeńska,parmezan, karczochy, wywala to bo mówi,że nie wie ile to stoi
dziś się zagotowałam, kupiłam sobie pastę kawiorową, dałam za nią kupę kasy a ona otwartą wyciągneła z lodówki i schowała do spiżarni, oczywiście pasta w kubeł
no i pomijam fakt,że miałam ochotę na jogurt naturalny, pytam gdzie jest- a ona że w kuble
nie chce skarżyć TZ bo taka nie jestem musiałam się Wam wyżalić
wiecie co jest najgorsze???? ZADEN ARGUMENT NIE DOCIERA
mogę prosić, błagać ona i tak po swojemu zrobi

nie wspomne faktu,że przed chwilą robię dla nas rybkę a ona oscentacyjnie na cały głos do męża że niestety ma pecha i musi z głodu zdechnąć bo kuchenka jest zajęta mimo,że zaczęłam gotować jak ona była na zakupach

przepraszam za moje lamenty
Nie dziwię się że narzekasz. Ja myślę, że jakby twój mąż usłyszał o tym wyrzucaniu jedzenia waszego ale nie na zasadzie jakichś lamentów, tylko informacji, że było cośtam cośtam ale już nie ma bo mama wyrzuciła, to może by matce do rozumu przemówił. Ty nic nie zrobisz, ona z tobą rywalizuje o względy. Wspólna kuchnia to koszmar! Chyba bym się załamała. Zwłaszcza że moja by mnie do kuchni nie dopuściła a gotuje paskudnie (mnóstwo soli, wegety i magii, wszystko smakuje tak samo) Mąż coś przebąkuje o remoncie góry domu, bo rodzice wiecznie młodzi nie będą, ale ja to odkładam na daleką przyszłość, a w domyśle po moim trupie.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 14:20   #1715
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
łazienki mamy osobne ale to nie zmienia postaci rzeczy,że z mojego kosza na bielizne wyciąga rzeczy, szczególnie kiedy Tz pyta się mnie gdzie jest np koszulka x czy y- wtedy odpowiedź leci po schodach i przynosi

kuchnie niestety mamy wspólną i właśnie to mnie do łez doprowadza, wszystko mi wyrzuca i wynosi gdzieś do piwnicy, mam dość nakrzyczałam dziś bo już nie wytrzymałam
ostatnio rozmroziłąm owoce morza- ona je wsadziłą ROZMROŻONE do zamrażalki
czasem kupuję jedzenie delikatesowe, typu szynka parmeńska,parmezan, karczochy, wywala to bo mówi,że nie wie ile to stoi
dziś się zagotowałam, kupiłam sobie pastę kawiorową, dałam za nią kupę kasy a ona otwartą wyciągneła z lodówki i schowała do spiżarni, oczywiście pasta w kubeł
no i pomijam fakt,że miałam ochotę na jogurt naturalny, pytam gdzie jest- a ona że w kuble
nie chce skarżyć TZ bo taka nie jestem musiałam się Wam wyżalić
wiecie co jest najgorsze???? ZADEN ARGUMENT NIE DOCIERA
mogę prosić, błagać ona i tak po swojemu zrobi

nie wspomne faktu,że przed chwilą robię dla nas rybkę a ona oscentacyjnie na cały głos do męża że niestety ma pecha i musi z głodu zdechnąć bo kuchenka jest zajęta mimo,że zaczęłam gotować jak ona była na zakupach

przepraszam za moje lamenty

ojej.. to ci baaardzo współczuję! a może właśnie powiedzieć mężowi? ja mojemu mówię jak coś mnie boli, ale aż takich problemów z teściową nie mam...tylko czasem się denerwuję, bo jak ja coś powiem to mnie jeszcze próbuje przekabacić na swoją stronę, jeśli się z tym nie zgadza i tysiąc razy pyta. A jak mój TŻ powie, to już temat się urywa raz na zawsze tak jakby moje zdanie się w ogóle nie liczyło, dopiero jak on powie to się liczy i jest ważne... my właśnie się remontujemy u teściów w domu, ale oni będą mieli parter a my piętro i poddasze, osobne wejścia a co za tym idzie łazienki i kuchnia też będą na naszą wyłączność i ściany wygłuszone, żeby za dużo się nie niosło na dół ale powiedziałam, że nie przeprowadzę się tam dopóki nie będziemy całkowicie oddzieleni, bo byśmy się tam chyba pozbijały

ja właśnie się szykuję i jadę po mojego męża, potem podjedziemy jeszcze do jakiegoś sklepu budowlanego, a potem do teściów na weekend... Tż będzie remontował, a ja pogadam z teściową no i musi mi kiecke zwężyć, bo ta na wesele jest na mnie dobra w biuście, a wszędzie indziej wisi i wyglądam, jakbym była w 9 miesiącu ciąży, a nie w piątym a jutro o 16 jadę podglądać życie wodne w moim brzuszku i wieczorem na panieński

więc do niedzieli dziewczyny! miłego weekendu!

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 14:24   #1716
Debrah
Zakorzenienie

Coś wczoraj wizaż nawalił u mnie to się teraz odniosę:
Mój Tż na początku dezorientacja totalna - więc też się nie rozglądał za rzeczami dla dziecka bo zwyczajnie nie wiedział na co zwracać uwagę. Ale wchodził grzecznie ze mną - i ja mu mówię - " to się zakłada do łóżeczka zamiast pościeli", "to potrzebujemy, bo" i zaczął się sam bardzo interesować

Wczoraj ostro allegro poprzeglądaliśmy, ale skończyło się na tym, że będziemy wszystko kupować w tej hurtowni Entliczek bo tam jest 10% rabatu jak się kupi za 2 tysiące - a to chyba nie tak trudno uzbierać będzie, jeśli się chce kupić niemal całe wyposażenie, łącznie z łóżeczkiem. I moje łóżeczko Klupś co pokazywałam jest tam za 119 zł ( a na allegro 189zł), więc dodając do tego koszt materacyka - to mi wyjdzie tak samo jak na allegro samo łóżeczko, a tu już będę mieć komplet

No i ta hurtownia jest bardzo blisko domu, pożyczy się autko, pojedzie i już.

Ale to jest faktycznie bardzo fajne, jak Tż ogląda dziecięce ciuszki, wybiera i wszystko chce - bo mówi, że to "dla synka", urocze na prawdę.

Z ciuszkami stop na razie - chyba, że jakieś body z długim rękawem, czy kombinezonik bym znalazła w cenie ludzkiej. Ale czekam do połówkowego, i myślę, że koło listopada zrobimy te zakupy zbiorcze w hurtowni i już)
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 14:24   #1717
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

marsi11 - jejku to straszne, nawet nie wiem co napisać aby Ci lepiej było Spróbuj porozmawiać z mężem, przecież to nie będzie skarżenie. Mam nadzieję, że do wyprowadzki niewiele Wam zostało

Jeszcze 40 minut iiiiiiii weekend
Stary 2012-09-07, 14:34   #1718
nafiyqa
Zakorzenienie

Ale naprodukowalyscie od wczoraj

Ja tez niewiele widze na tych zdjeciach.
Ok, dwie kreseczki sa, ale juz np nog czy innej czesci ciala to nie moge tam dostrzec

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Marsi, rzeczywiscie musisz pogadac z TZ, moze on przemowi tesciowej do rozumu. Nie sadze, ze bedzie to wygladalo na skarzenie.
Przeciez nikt nie chce, zebys wyrzucac dobre, swieze produkty tylko dlatego, ze cos sie komus przywidzialo :/

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 14:38   #1719
measia
Wtajemniczenie

GG do measia Send a message via Skype™ to measia

pochwale się, właśnie skończyłam, potrzebne tylko guziczki do seterka. rękawiczki moje umiejętności przerosły wiec chwilowo odpuściłam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P9070007a.jpg (136,8 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P9070008a.jpg (113,5 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P9070009a.jpg (125,9 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P9070010a.jpg (130,8 KB, 17 załadowań)
measia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 14:41   #1720
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

Cytat:
Napisane przez measia Pokaż wiadomość
pochwale się, właśnie skończyłam, potrzebne tylko guziczki do seterka. rękawiczki moje umiejętności przerosły wiec chwilowo odpuściłam
wow zazdroszczę umiejętności
Stary 2012-09-07, 14:47   #1721
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
słodkie
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 14:50   #1722
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:

Ale fajne ile czasu Ci to zajęło?
Stary 2012-09-07, 14:57   #1723
measia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Ale fajne ile czasu Ci to zajęło?
kilka dni
ciezko powiedziec dokladnie, bo z przerwami robilam
Stary 2012-09-07, 15:01   #1724
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
kilka dni
ciezko powiedziec dokladnie, bo z przerwami robilam
Kilka dni to i tak krótko Ja to bym pewnie się zbierała przez miesiąc, a potem dwa miesiące dziergała
Stary 2012-09-07, 15:03   #1725
ilkas
BAN stały

Cytat:
świetnie to wygląda
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 15:04   #1726
marsi11
Zakorzenienie

dziewczyny, TZ wie o wszystkim, mi chodziło,że ja już po prostu więcej nie chce mu mówić bo co ma się pokłócić? to i tak nic nie da
właśnie to jest najgorsze,że żaden argument nie dociera, i rozmowa i kłótnia i prośby, groźby nic

muszę przyjąć to,że to tępy osobnik i mieć w dupie

co do przeprowadzki to miałam nadzieję,że to szybciej pójdzie, niestety mamy obsuwę, mam nadzieję,że listopad będzie już ostatecznym terminem

a tak wogóle to rozbolał mnie z tego wszystkiego strasznie brzuch, wzięłam dwie nospy i leżę

Measia- ale Ci zazdroszczę talentu, nigdy mi się nie udało nauczyć szydełkować

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

zapomniałam się pochwalić, mój syn został przewodniczącym klasy- jestem z niego taka dumna
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 15:19   #1727
Debrah
Zakorzenienie

Maesia : cudne!!

Marsi : przykro mi bardzo, współczuję napięć i życzę jak najszybszej wyprowadzki!
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 15:30   #1728
measia
Wtajemniczenie

dzieki Dziewczyny
Stary 2012-09-07, 15:35   #1729
ewadylewska
Zadomowienie

a ja mam pytanko, czy któraś z Was robiła może połówkowe na Agatowej?lub echo serca w tym miejscu?
Stary 2012-09-07, 15:39   #1730
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
WOW cudne ale chyba na drutach?? W pierwszej chwili myslałam że szydełko to byś mnie poratowała jak taki sweterek zrobić
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 15:57   #1731
sarah67
Zadomowienie

hej

ja tylko na chwilke, bo chora bardzo

bylam u dentysty 450zl zaplacilam ale teraz tylko za pol roku na przeglad, ale w tym miesiacu jeszcze oc i przeglad jednego z aut, badania i wizyta u gin, czyli nie poszleje z zakupami

mam pytanie ja juz nic nie dopinam na siebie, a kupowac nowego plaszcza na jesiem i zimie mi si enie usmiech

Dziewczyny te ponczo co bralyscie to bedziecie je zakladac na rozzpiętą kurtkę tak??? a nie bedzie sie ta kurtka pod spodem odznaczac, prosze napiszcie bo marzne strasznie

ide spac papa
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 16:07   #1732
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Dziewczyny cały czas zapominam wrzucic ciuszkowe zakupy. Dresik dostaliśy od bratanicy Tż, sukienki są po Młodej jeszcze, bodziaki i śpiochy z auchan. Nie wiem czy jeszcze dziś się nie wybiore bo nowe promocje są
te groszkowe są świetne a takie falbanaste sukienki to pamiętam, że ja jeszcze nosiłam, bo jak przed remontem poddasza porządkowałyśmy strych z mamą, to pełno ich znalazłam, ale już strasznie zniszczone

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
jJa miałam taką sytuację z teściem jak się Niuńka urodziła. Jak tylko usłyszał, że mała wstała lub choćby chciał sprawdzić czy wstała np. o 6 rano to przyłaził do nas do sypialni. Ja się krępowałam bo jeszcze w koszulce, a on nic sobie z tego nie robił. Mało tego raz nam prawie wparował w trakcie... Niby zapukał, ale jednak. Płakałam po kątach aż w końcu powiedziałam mężowi, że ma to załatwić. No i teściu nie wchodzi wcześniej niż o 8
wg mnie nie powinien przychodzić zanim Wy nie wstaniecie koleżanka, która mieszka z mężem u jego rodziców, opowiadałą mi kiedyś, że coś tam się w nocy poprzytulali, potem oglądali tV i zasnęli przy włączonym telewizorze, bez kołdry, bo było strasznie gorąco; rano się okazało, że TV wyłączony, a oni przykryci jak dzieciaczki tesciowa spać nie mogła i przyszła telewizor wyłączyć, a przy okazji przykryła golasów

Cytat:
ale to super wygląda; te spodenki takie śmieszne

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 16:13   #1733
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

wg mnie nie powinien przychodzić zanim Wy nie wstaniecie koleżanka, która mieszka z mężem u jego rodziców, opowiadałą mi kiedyś, że coś tam się w nocy poprzytulali, potem oglądali tV i zasnęli przy włączonym telewizorze, bez kołdry, bo było strasznie gorąco; rano się okazało, że TV wyłączony, a oni przykryci jak dzieciaczki tesciowa spać nie mogła i przyszła telewizor wyłączyć, a przy okazji przykryła golasów

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 16:18   #1734
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

O zesz! to lepiej hahaha dobrze ze ja takiej akcji nie mialam, chociaz raz byla taka sytuacja jak my z tztem bara bara.. a mój brat kochany mi smsa wysłał" ciszej tam"

ale pogoda do kitu ;/ slonca nie ma buuu

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 16:25   #1735
LadyWhisper
Zakorzenienie

Elllmi rozwalilas mnie, masakra

Marsi my mieszkalismy z moja mama ponad rok, pod koniec juz bylo straszliwie, ani ja ani maz nie dawalismy juz rady, najgorzej bylo z finansami, wszystko wspolne, ona kupowala mnostwo rzeczy ktorych my nie jedlismy a i tak placilismy 2/3 za wszystko! Potem moja siostra wrocila od swojego faceta psychopaty i jeszcze ja oplacalismy, no bo przeciez my mamy pieniadze a one nie. No i wieczne wlazenie do pokoju, kilka razy podczas, w koncu dalismy za wygrana i sie wyprowadzilismy. A jaki lament! 4 miesiace wysluchiwalismy, ze wlasnie tak sie odwdzieczamy, ze one umra z glodu, ze to ze tamto, straszne byly tamte chwile, na szczescie juz jest ok i mama sama mowi, ze teraz jest lepiej.

Sliczne ciuszki wszystkie

Black jakbys nie wytlumaczyla tego tak dobitnie to sama w zyciu bym sie nie dopatrzyla pipeczki

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Mysle, czy jechac do tego lekarza czy nie, kurde, rano mnie meczylo teraz spokoj, nie wiem

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 16:40   #1736
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
AGA to ty robiłaś TSH sama przy badaniach? Tak na wszelki wypadek?
To do mnie ??
Nie, mi zleciła lekarka, 1,5 miesiąca temu. TSH mi wyszło wysokie ale w widełkach, więc zleciła ft4, i z tym wynikiem powiedziała, że dobrze by było jakbym poszła do endo.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 16:42   #1737
nafiyqa
Zakorzenienie

Pochwale sie brzuchem
17 tc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1070527.jpg (148,5 KB, 77 załadowań)

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 16:45   #1738
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cześć dziewczyny, nie było mnie wczoraj cały dzień i widzę, że wiele mnie ominęło, ale już nadrobiłam, czytam i czytam. Wczoraj pogoda była beznadziejna, jakoś tak średnio a w zasadzie źle się czułam. Przyznam się, że przespałam większość dnia. Ciśnienie niskie, masakra. Dziś jest lepiej, na zewnątrz zimno, ale przynajmniej świeci słońce i jako tako jest.

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

Wiecie co.. byłam przed chwilą u lekarza, odebrałam babci wyniki i swoje przy okazji, poszłam z babci wynikami do rodzinnego lekarza żeby jej sprawdził i ma dobre, no i apytałam czy i moje sprawdzi przy okazji mimo że jutro wizyta to ja niecierpliwa jestem. No i mam ANEMIE. nie wielką ale mam.....
Anemia jest częsta w ciąży, dlatego tak często musimy badać krew, żeby się nie zanemizować całkowicie. Ja może anemii nie mam, ale wyniki morfo raczej mam nie za dobre, tzn. trochę poniżej normy, od miesiąca biorę żelazo, zobaczymy jak wyjdzie przy następnym badaniu.

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
mój ginekolog powiedział, żebym absolutnie nie myła okien, wydaje mi się, że to ma może też związek z tym, że może się słabo zrobić i niedajboże wypaść z okna...... no, ale ja to w ogóle mało robić mogę, po wstawieniu prania idę spać, taka zmęczona jestem

w ogóle co ile robicie badania? krwi i moczu. Bo ja robiłam do tej pory 2 razy tylko a na wizycie jestem średnio co 2-3tyg..... Za miesiąc mam kolejną, ale tylko dlatego, że jedziemy na urlop
Co do mycia okien, to ja okna myłam w zeszłym tygodniu, w kuchni i pokoju, ale wtedy miałam wyjątkowy przypływ energii. Choć nie powiem, jest to dość wyczerpujące. Ja ogólnie męczę się szybciej niż kiedyś przy wykonywaniu takich prac domowych.

Co do badan to badanie moczu robię na każdą wizytę, czyli raz na miesiąc. Badania krwi co dwa miesiące. Teraz wyjątkowo muszę zrobić na najbliższa wizytę po miesiącu, bo ostatnio wyniki były poniżej normy.

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Facet
jak bede miala chwilke to zeskanuje i wrzuce fotki
a teraz zmykam wybierac z mezusiem imie
Gratuluję chłopca

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
ja 6 kg :/
Gocha gratuluję córci Ja od początku mam 5 kg na plusie.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36350502]noooo

Opad szczeny: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=642457[/QUOTE]

hehe niezłe.

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Laktator to chyba na wszelki wypadek sie kupuje....
Pokazalam mezowi wydrukowana wyprawke szaji i sie przerazil. I nie wiem, czy juz sie we wszystko zaczac zaopatrywac, czy jeszcze poczekac.....
Ja też już jakiś czas temu zrobiłam taką listę zakupów, żeby wiedzieć co i jak dla dzidzi i siebie. Faktycznie sporo tego jest. Ja sobie nie wyobrażam kupić wszystkiego na raz. Dlatego my rozplanowujemy zakupy.

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

Noo..lista jest troszkę przerażająca :P
Chyba następne rzeczy jakie kupię to może ten zestaw z Aventu albo coś...
No i zacznę body zbierać więcej.
Im bardziej czytam (np bloga Szaji) tym bardziej się skłaniam do tego, że jednak potrzeba trochę ciuszków na 56, bo nawet 57 cm dziecko - utonie w 62 - dobrze myślę?
To teraz jeśli coś kupię to 56 na razie.

Ale wkurza mnie bo - to body co mam ze Smyka - a jest 56 - jest większe niż body z "5,10,15" w takim samym rozmiarze. Czyli to nie miarodajne jest?
Kurcze z tymi ciuszkami to jest tak, że rozmiarówka jest bardzo różna. Niby zwracam uwagę, żeby to było 56, ale teraz jak już mam trochę tych ubranek to widzę, że niektóre 56 z metki są większe od tych 62 i na odwrót. Także teraz przyjęłam metodę na oko

Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość

Mam zwykle niskie ciśnienie i musze mu o tym powiedzieć.
Bywa ze mam nawet 96/50
Pokładam się i nie mam energii.
Jak normalnie się czuje to mam 105/62

Czytałam że bardziej niebezpieczne jest nadciśnienie no ale...kto pyta nie błądzi.
U mnie takie niskie ciśnienie to norma. Rzadko bywa wyższe. Też czytałam, że nadciśnienie jest bardziej szkodliwe. Tyle, że przy niskim to nieraz "padam".

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość

Dziewczyny jaki materacyk polecacie? kokos? kokos-gryka? kokos-gryka-pianka??

i kupujecie tą poduszkę klin??

My mamy już zamówione łóżeczko z materacem i całym wyposażeniem. Zdecydowaliśmy się na materac gryka-pianka-kokos.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36366284]A leczenie jak? Nie czytaj - ogrom kobiet z Hashi zachodzi w ciążę i rodzi

Dziewczyny, no nie mogłam się powstrzymać:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=642742[/QUOTE]

Prawie popłakałam się ze śmiechu szok
Stary 2012-09-07, 16:51   #1739
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
mój TŻ odpowiada Ci pytaniem na pytanie: a na zdrowych ludziach mu nie zależy?

A też fakt ale o ile do zdrowych nieciężarnych można mieć pretensje o nieposzczenie, o tyle do ciężarnych chyba nie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Ja mażę o maszynie do szycia! Szydełkować też lubię, ale ostatnio weny brak.

Wiadomo, że porodu nie da się zaplanować od A do Z, ale taki plan pomaga określić preferencje rodziców dziecka, co by chcieli czego absolutnie nie. Lepiej go mieć niż nie mieć wg mnie. Fajny kreator planu porodu jest też na stronie fundacji rodzić po ludzku. I sporo fajnych artykułów.

Bidulko

Ale mnie strasznie bolało biodro po wczorajszym sprzątaniu! W nocy z płaczem się przewracałam z boku na bok. Rwa kulszowa coraz bardziej mi dokucza.
Ja posiadam, na szydełkowanie też brak weny, na razie chcę skończyć swetrzysko drutowe dla Agatki i jakąś czapę na zimę jej machnąć i sobie poncho.

Pewnie, że się nie da, ale ja po prostu bym na kartce napisała swoje preferencje - bo ta ustawa o planie porodu to po prostu wg mnie pic na wodę wiadomo, że wcześniej też można było preferencje określić i personel w miarę możliwości musiał się dostosować.

Ojjj mnie rwa w trakcie porodu złapała, współczuję

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
ajajajajaj przyszła wypłata
takiej to jeszcze nigdy nie miałam na koncie.... sama premia za przebywanie na terenie niebezpiecznych wód to 1.000 euro o reszcie nie powiem hehe..
idę szaleć :P
Kaśka.... kup mi coś

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile z Was idzie do Szkoły Rodzenia? Uważacie, że to konieczne? Ja nie wiem-wolałabym chyba wydać te 400 zł na część wyprawki...
Ja z Agatką byłam, bo nie miałam żadnego małego dziecka nigdy obok siebie, nic, zero, chyba nawet wcześniej pieluchy nie widziałam... płaciłam 300zł za 4 spotkania 2-2,5h,podobało mi się, jeśli ma się ZEROWE doświadczenie to dla spokojności duszy chyba warto

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Ja aktualnie robię komin dla siostry i jak mi wyjdzie to zrobie tez sobie, no i cos dla dzidzi bym zrobiła ale nie umiem czytać schematów i któś musiałby mi pokzac jak robić.
A szydełko czy druty?

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Ile kupujecie takich ciepłych kombinezoników i w jakich rozmiarach?
Myślicie ze po 2 na r.56 i 2 na r.62 wystarczą?
za dużo, za mało?
Jeden?
--------------------------------
Ja już po połówkowym byłam sama, bo mąż daleko musiał parkować, akurat miejsca nie było, no i się nie załapał. Ale on chyba nie rpzepada za moim ginem (poprzedni był starszy, a ten młodszy i przystojny ) to mi to pasowało.

Dorotka potwierdzona, wszystko w porządku, wad się nie stwierdza, waży 405g i ma ok. 16cm A ja na plusie 1kg
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 16:52   #1740
badziabadzia
Zakorzenienie

Dziewczyny, a w załączniku mój brzuch początek 21 tygodnia, fotka z dzisiejszego poranka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1030185.jpg (29,8 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1030184.jpg (43,1 KB, 54 załadowań)

Edytowane przez badziabadzia
Czas edycji: 2012-09-07 o 16:54
badziabadzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości