Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13) - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-07, 17:34   #4351
Flowerbombka
Zadomowienie

Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)

Hej dziewczynki...mój chłopczyk zaliczył dopiero teraz pierwszą drzemkę od rana....padam..

Ivonka
ależ Ci ta córcia rośnie i już raczkuje wow
Mój Tż ostatnio stwierdził że na poczatki chodzenia najlepiej by było wpakować w coś takiego http://www.travel2riga.com/index.php...and%20toboggan żeby Morficzek się nie poobijał...

Lenka miłej zabawy na imprezce u cioci...oby Kajulkowi spodobał się piesek...no i koniecznie wstaw zdjęcie Kajci w czapie
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 17:36   #4352
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

o matko jaka zla jestem!!! poklucilam sie z mezem wrrr bede grysc
zapisalam sie do alergologa na grudzien
Stary 2012-09-07, 17:51   #4353
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość

A ja na poczekalnię chciałabym wrócić za jakieś 4 lata - piszę się któraś z Was

Gosiu Kaja też dziś ma dzien śpioszka! się zgadały nasze maluchy!

Ja za 4 lata to juz wnukow bede wypatrywac Nie no zartuje.
Ale za max 2 lata chce byc po moim ostatnim porodzie,ja bede starac sie o dziecko od wiosny

No,Eryk spal w domu i potem jeszcze na spacerze,jak po Wiki szlismy do szkoly

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
co innego
a mnie naszło na konkretne pędzle do makijażu , paletę cieni i błyszczyków i ogólnie pierdoooły do makijażu tylko kto sfinansuje?:rol leyes:
Moze maz?

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
A co sie stalo?
To "szybko" ten alergolog
Stary 2012-09-07, 17:53   #4354
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki...mój chłopczyk zaliczył dopiero teraz pierwszą drzemkę od rana....padam..

Ivonka ależ Ci ta córcia rośnie i już raczkuje wow
Mój Tż ostatnio stwierdził że na poczatki chodzenia najlepiej by było wpakować w coś takiego http://www.travel2riga.com/index.php/en/DayActivities/Zorbing%20and%20toboggan żeby Morficzek się nie poobijał...

Lenka miłej zabawy na imprezce u cioci...oby Kajulkowi spodobał się piesek...no i koniecznie wstaw zdjęcie Kajci w czapie
Hahahaha, dobre....

Cytrynka, a ja właśnie testuję mei tai od pentelki... bo koleżanka kupiła, ale Jej Maleństwo to jeszcze bardziej maleństwo niż Hania... i Hanka też trochę się jeszcze w nim gubi, ale podwinęłam ten dolny pas na zewnątrz i jest duuuuużo lepiej.... i to nosidło jest naprawdę mega wygodne i o niebo łatwiejsze do zakładania niż chusta, na którą Hanka ma ostatnio bunt przy motaniu... Jak już zamotam, to jest OK, ale najczęściej w czasie motania się tak drze, że nie kończę i Ją wyjmuję... Może spróbuj też podwinąć ten dolny pas i wtedy będzie pasował... zwłaszcza, że Wiktorek chyba waży więcej niż Hania (6145g) i ogólnie pewnie jest większy...
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 18:02   #4355
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Hahahaha, dobre....

Cytrynka, a ja właśnie testuję mei tai od pentelki... bo koleżanka kupiła, ale Jej Maleństwo to jeszcze bardziej maleństwo niż Hania... i Hanka też trochę się jeszcze w nim gubi, ale podwinęłam ten dolny pas na zewnątrz i jest duuuuużo lepiej.... i to nosidło jest naprawdę mega wygodne i o niebo łatwiejsze do zakładania niż chusta, na którą Hanka ma ostatnio bunt przy motaniu... Jak już zamotam, to jest OK, ale najczęściej w czasie motania się tak drze, że nie kończę i Ją wyjmuję... Może spróbuj też podwinąć ten dolny pas i wtedy będzie pasował... zwłaszcza, że Wiktorek chyba waży więcej niż Hania (6145g) i ogólnie pewnie jest większy...
to sprobuje tak zrobic

poklucilismy sie jak zwykle o glupoty ja chce podgrzewacz a maz uwaza ze nie trzeba ze on pracuje a ja siedze w domu itp chcialam z malym isc na poczte ale taka awanture zrobil z wozku ze musialam sie wrocic i go zostawilam
Stary 2012-09-07, 18:03   #4356
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
j
Emigra gdzieś mi umnkął post o kredycie - dostaliście? na mieszkanko? to kiedy parapetówka?
na domek dostalismy parapetowa w lutym
Cytat:
alamig super zdjęcia z basenu, tez o tym myślimy ale dopiero za jakiś czas

emigra gtatulacje z okazji 6 miesięcy Julisi No i znów się powtórzę - jak ten czas leci!!! Jeszcze nie dawno byłyśmy w ciązy!
ech .. nom ... tak szybko ten czas mija....
Cytat:
widze terminy maja expresowe
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 18:04   #4357
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytrynka
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 18:05   #4358
ivonka7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość

Ivonka ale Twoja corcia juz duza dziewczynka, wow zaraz 7 mcy.... a dopiero co rodzilas..... ech
tez uwazam ze w dziecinstwo siniaki sa wpisane i nie da sie uniknac jak dziecko raz czy drugi sie uderzy i je zaboli to nastepnym razem bedzie uwazac - brutalne ale prawdziwe
Nie dawno wszystkie rodziłyśmy...co to były za czasy Ostatnio byłam u mojego gina i wszystko mi się przypomniało, brzuszek i wizyty z nim. Czasami chciałabym schować Ewunia do brzuszka i mieć na chwile wolne ręce

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
Ha,czyli mój synalek nie jest aż tak najstarszy,bo okazuje się że jest jeszcze córka ivonki7,która niedługo będzie mieć 7 miesięcy Wnioskuje po zdjeciu,że silna i ładnie już siedzi oraz z tego co napisała ivonka,żywe sreberko
Tak, Ewunia jest bardzo energiczna Ma wspaniały i ugodowy charakter ale jednocześnie ciągnie ją do ludzi i świata (co zresztą bardzo mnie cieszy). Ale Twój synek też chyba ciekawski facet

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość

Ivonka
ależ Ci ta córcia rośnie i już raczkuje wow
Mój Tż ostatnio stwierdził że na poczatki chodzenia najlepiej by było wpakować w coś takiego http://www.travel2riga.com/index.php...and%20toboggan żeby Morficzek się nie poobijał...
Haha mój miał dokładnie ten sam pomysł... faceci
My chcieliśmy zainwestować w taki kojec: http://allegro.pl/zagroda-jak-kojec-...602218491.html wygląda na bardzo fajną rzecz, może komuś się przyda namiar. U nas niestety miejsca brak bo kupiliśmy duży okrągły stół, z kojcem nie byłoby gdzie się ruszyć w salonie i nie ma też gwarancji że Ewa chciałaby spędzać tam czas

Dziękuje za rady dziewczyny...chyba faktycznie trzeba będzie pogodzić się z drobnymi urazami..no i wzmożona czujność to będzie jak widać chleb powszedni., chyba zamieszkam na podłodze
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 18:10   #4359
koniakonia
Zakorzenienie

Heja

Lena ja się piszę za 4 lata, ale może już za 3 , to się zobaczy Miłek imprezy

Emigra : roza: dla Julki

Desia gratki zębola

Cytrynka
a to na nfz wizyta? czy prywatnie się tak czeka ?

Pospałam z Kają 2 godziny od 15 i się czuję jak młoda koza, nocka słaba,wierci się i nie mogła spać , nosek ma Kaja zatkany, ale kurujemy się i jest lepiej.
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 18:11   #4360
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Konia na nfz takie terminy
Stary 2012-09-07, 18:14   #4361
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
to podziwiam, ja nie dałam rady z szałwią

Podgrzewacz mamy taki:
http://www.jaibobas.pl/podgrzewacze/...-lcd-tufi.html

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

podziwiam!

A ja na poczekalnię chciałabym wrócić za jakieś 4 lata - piszę się któraś z Was?

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

w końcu przyszło!

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

oo nie piłam takiej herbatki, ciekawe jaki ma smak. A co daje ten piołun?
Ja uwielbiam miętę!

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

? nie kojarzę o co chodzi

natomiast skojarzyło mi się, że śluzowata jest lipa (pije się np. na przeziębienie) blech nie znoszę! A babcia zawsze we mnie wmuszała za młodu.

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Gosiu Kaja też dziś ma dzien śpioszka! się zgadały nasze maluchy!

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Desia co ja czytam - Viki wychodzi ząbek??? Ale się córcia pospieszyła! Trzymam kciuki żeby przechodziła ząbkowanie łagodnie, choć z tego co wywnioskowałam jest cięzko?

No to udało się jednak nadrobić, teraz już naprawdę zmykam!
No nie jest latwo
No ale trzeba to przezyc
Cytat:
A co Ci jest ze musisz do alergologa?
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ja za 4 lata to juz wnukow bede wypatrywac Nie no zartuje.
Ale za max 2 lata chce byc po moim ostatnim porodzie,ja bede starac sie o dziecko od wiosny

No,Eryk spal w domu i potem jeszcze na spacerze,jak po Wiki szlismy do szkoly

Moze maz?

A co sie stalo?
To "szybko" ten alergolog
No to Viki 3 spioszek

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 18:19   #4362
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
to sprobuje tak zrobic

poklucilismy sie jak zwykle o glupoty ja chce podgrzewacz a maz uwaza ze nie trzeba ze on pracuje a ja siedze w domu itp chcialam z malym isc na poczte ale taka awanture zrobil z wozku ze musialam sie wrocic i go zostawilam
No ale to logiczne,ze jestes w domu jak opiekujesz sie dzieckiem

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość

No to Viki 3 spioszek
W bajce byly swinki 3,a u nas Spioszki 3
Stary 2012-09-07, 18:23   #4363
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

desia z malym musze isc zeby miec znizne na mleko mm w aptece a jest roznica miedzy 7zl a 23zl

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
No ale to logiczne,ze jestes w domu jak opiekujesz sie dzieckiem

W bajce byly swinki 3,a u nas Spioszki 3
nie wazne on chodzi do pracy a ja nie a mnie czasami juz szlag trafia dzis bylo apogeum jakies, cycki mnie bola bo malego odstawiam, szukam w necie podgrzewacza a on mi dupe zawraca zeby rowery kupic na przyszly rok
Stary 2012-09-07, 18:25   #4364
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
desia z malym musze isc zeby miec znizne na mleko mm w aptece a jest roznica miedzy 7zl a 23zl
no i chyba dobrze,żeby Go lekarz obejrzał A nie dacie rady jakoś uzbierać kasy na prywatną wizytę, bo to się Wam zwróci chyba nie? Ile tego mleka pojdzie? bo jak np z 5 kartonów czy paczek to już pewnie wizytę byście mieli, jak już będziecie mieć recepty to Wam to wyjdzie na zero , no i Mały wcześniej będzie u fachowca typowego od tych spraw , same zalety
Stary 2012-09-07, 18:36   #4365
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
no i chyba dobrze,żeby Go lekarz obejrzał A nie dacie rady jakoś uzbierać kasy na prywatną wizytę, bo to się Wam zwróci chyba nie? Ile tego mleka pojdzie? bo jak np z 5 kartonów czy paczek to już pewnie wizytę byście mieli, jak już będziecie mieć recepty to Wam to wyjdzie na zero , no i Mały wcześniej będzie u fachowca typowego od tych spraw , same zalety
dobrze prawisz ale bylam dzis u pediatry i prywatny alergolog nie moze dac znizki na mleko
Stary 2012-09-07, 18:37   #4366
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

nie wazne on chodzi do pracy a ja nie a mnie czasami juz szlag trafia dzis bylo apogeum jakies, cycki mnie bola bo malego odstawiam, szukam w necie podgrzewacza a on mi dupe zawraca zeby rowery kupic na przyszly rok
każdy ma czasem takie dni ,że można "zabijać " wzrokiem za oddychanie, a co dopiero za inne rzeczy, jak te cycki będą Cię mocno naparzać to są te tabletki jakieś bromergan czy jakoś tak, pewnie na receptę , ale to jednak jest mocno hamowanie mleka

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Cytat:
dobrze prawisz ale bylam dzis u pediatry i prywatny alergolog nie moze dac znizki na mleko
o to chore chore, nie powiem

ps. ale to będziecie po receptę chodzić co jakiś czas do państwowego ? czy on musi stwierdzić alergie i wtedy to już może wypisywac nawet pediatra? Bo to chyba chodzi o stwierdzenie choroby tak? przez państwowego lekarza...no ładnie ktoś tam pochlał jak tą ustawę tworzył

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-09-07 o 18:43
Stary 2012-09-07, 18:48   #4367
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

konia te tabletki sa za recepte ale wole sie bez nich obejsc a co do mleka do pediatra moze wypisywac ale tylko na 100% czyli bede placic 23zl zamiast 7zl a do alergologa trzeba isc po swistek na znizke no i zeby dziecko obejzal i potwierdzil diagnoze
Stary 2012-09-07, 18:52   #4368
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Hej! Odpisuje z koniecznosci na raty, a do tego 1 reka Wczoraj wizaz nie dzialal, i wcielo mi caly post dlugasny, ale bylam zla

Cytat:
Pierwsza? Oj juz dawno tak nie bylo

Nocka lepsza, mala sie budzila czesto ale smoczek pomagal.... niech ten skok sie juz skonczy, choc i tak poki co tylko ze spaniem taki cyrk mamy...
Emigrato cos jak u nas....w nocy Matylda tez czesto sie wybudza, nieraz przez godz co 5 min doslownie potrafi krzyczec o dziwo przez sen....Tez mam nadzieje ze to skok i przejdzie niebawem!

I przy okazji gratki dla Julci z okazji 6 mieś. My też dziś skończyłyśmy, dokładnie o 5 rano hehe

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Witam
Tymus spi... a ja siadam na chwilke do Was i lecę, bodzis napiety dzień!

-mycie głowy
-obiad ( spagetti)
-zupke dla Tymcia musze ugotować
-urząd pracy o 13:00
-zus
-poczta
-zakupy
-spacer
...

mama d Nasza rocznica jest 18-go wrzesnia

Dzieki kochane za życzenia dla Tymonka

Dziewczyny fajne tytuły wymyslacie...też wczoraj myślałam o tytule.i tez mam jeden

Pierwsze ząbki dzieci mają i raczkować zaczynają
lub w innej wersji "Pierwsze ząbki już za nami i raczkować zaczynamy"

lecę drogie panie miłego dnia...mam nadzieję, że dzisiaj nic nie spalę, nie rozleję ani nie rozbiję
Mała, gratki dla Tymcia!
A gdzie byliście dokładnie nad tym morzem, bo my pojechaliśmy do małej miejscowości koło Mielna, przy okazji zwiedziliśmy kawał wybrzeża bo pogoda była wycieczkowa bardziej niż na plażę, a przy tym o Kołobrzeg także zachaczyliśmy! Fajnie było, szkoda tylko że nic nie wiedziałam że można taki specjalnby namiot dla dziecka kupić, jak już przyuważyłam co i jak, to wyjazd miał się ku końcowi...

[QUOTE=gosia261282;3637718 2]My po porannym spacerku.Ale fajna pogoda,cieplutko,przyjemn y wiaterek,super sie spacerowalo.

Zanim dojdzie do 5000 posta to bedzie z czego wybierac w tytulach

O to ambitny plan masz,dacie rade utrzymac te wszystkie dzieci?
Mysle,zeby zaczac sie starac jakos na wiosne od kwietnia-maja zaczac te starania.Chcialabym okolo 2 lata roznicy miedzy dziecmi.
A co chcesz sie ze mna spotkac na kolejnym watku w poczekalni?
Fajny tytul,ale do Mikolaja to jeszcze chyba nie jeden watek bedzie [/QUOTE)

Gosia, to fakt, propozycji tytułów dla następnej części posypało się już mnóstwo...Może jakiś konkurs i głosowanie?

A w ogóle to ja tak samo jak Tynka, Gosia i Rybka oraz jescze kilka mamuś myślę już o starankach...Ostatnio nawet nie zabezpieczyliśmy się, ale wątpię, żeby coś z tego wynikło...Staranka podejmiemy albo teraz na zimę albo na wiosnę...

U nas wśród znajomych też wysyp dziewczynek,a podobno rodzi się wiecej chłopców
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 19:06   #4369
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
konia te tabletki sa za recepte ale wole sie bez nich obejsc a co do mleka do pediatra moze wypisywac ale tylko na 100% czyli bede placic 23zl zamiast 7zl a do alergologa trzeba isc po swistek na znizke no i zeby dziecko obejzal i potwierdzil diagnoze
no to powodzenia z hamowaniem , oby nie było strasznie, kapustę masz?

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Nie dawno wszystkie rodziłyśmy...co to były za czasy Ostatnio byłam u mojego gina i wszystko mi się przypomniało, brzuszek i wizyty z nim. Czasami chciałabym schować Ewunia do brzuszka i mieć na chwile wolne ręce

Tak, Ewunia jest bardzo energiczna Ma wspaniały i ugodowy charakter ale jednocześnie ciągnie ją do ludzi i świata (co zresztą bardzo mnie cieszy). Ale Twój synek też chyba ciekawski facet

Haha mój miał dokładnie ten sam pomysł... faceci
My chcieliśmy zainwestować w taki kojec: http://allegro.pl/zagroda-jak-kojec-...602218491.html wygląda na bardzo fajną rzecz, może komuś się przyda namiar. U nas niestety miejsca brak bo kupiliśmy duży okrągły stół, z kojcem nie byłoby gdzie się ruszyć w salonie i nie ma też gwarancji że Ewa chciałaby spędzać tam czas

Dziękuje za rady dziewczyny...chyba faktycznie trzeba będzie pogodzić się z drobnymi urazami..no i wzmożona czujność to będzie jak widać chleb powszedni., chyba zamieszkam na podłodze

Powiem tak, trzeba pilnować ile się da,ale też parę kaziorów krzywdy nie zrobi, szkoda,że nie toleruje Mała kojca, bo to znacznie ułatwia życie, jak chcę człowiek np. zrobic obiad itp.Nina tolerowała kojec bardzo, potrafiła się sama bawić ponad godzinę nawet , ale miała tam furę zabawek i jakoś się bawiła.Za parę dni rozstawiam znów to kojcowe łóżeczko dla Kai i zobaczymy jak będzie ...
Stary 2012-09-07, 19:30   #4370
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja juz to komus pisalam, ze to jest strasznie dziwne bo ja dostawalam recepte na bebilon pepti i nutramigen od prywatnego pediatry
Wiec moga napewno dawac bo w aptece mi dawali to mleko bez pytan.
Chyba jeszcze ktos dostawal od pediatry u nas na forum?
Chyba Asika?
Pytanie tylko w takim razie dlaczego nie wszyscy chca dawac te recepty

Cytat:
no to powodzenia z hamowaniem , oby nie było strasznie, kapustę masz?

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Powiem tak, trzeba pilnować ile się da,ale też parę kaziorów krzywdy nie zrobi, szkoda,że nie toleruje Mała kojca, bo to znacznie ułatwia życie, jak chcę człowiek np. zrobic obiad itp.Nina tolerowała kojec bardzo, potrafiła się sama bawić ponad godzinę nawet , ale miała tam furę zabawek i jakoś się bawiła.Za parę dni rozstawiam znów to kojcowe łóżeczko dla Kai i zobaczymy jak będzie ...
O, to koniecznie zrob Kai zdjecie

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2012-09-07 o 19:38
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 19:42   #4371
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Ja juz to komus pisalam, ze to jest strasznie dziwne bo ja dostawalam recepte na bebilon pepti i nutramigen od prywatnego pediatry
Wiec moga napewno dawac bo w aptece mi dawali to mleko bez pytan.
Chyba jeszcze ktos dostawal od pediatry u nas na forum?
Chyba Asika?
Pytanie tylko w takim razie dlaczego nie wszyscy chca dawac te recepty

O, to koniecznie zrob Kai zdjecie
Desia nowe przepisy o mlekozastępczych preparatach weszły jakoś w marcu , tak czytam właśnie w necie.
A nie chcą dawać , bo się boją,że jeśli recepta nie będzie wypisana dla dziecka faktycznie chorego to są kary.Dlatego lekarze pediatrzy się boją,że źle zdiagnozowali dziecko i posyłają do alergologów , z tym,że dziwi mnie ,że skoro nie są pewni to dlaczego stawiają takie diagnozy , no nie ogarniam
Stary 2012-09-07, 20:23   #4372
Karinio
Zakorzenienie

http://www.joemonster.org/art/20969/Rodzice_na_medal
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 20:33   #4373
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

fajne
chce kupic podgrzewac a maz nie nie nie bo pradu za duzo sie zuzyje eehhh lepiej trzymac termos i dolewac do butelki zimnej wody przy lampce ledowej z dzieckiem na rekach, przeciez to trwa chwila monent, to mowie mu to dzis masz pole do popisu to juz nie taki chetny
Stary 2012-09-07, 21:00   #4374
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
a my dzisiaj konczymy 6 mcy
jakie już te dzieciaczki duże

Cytat:

zla jestem bo termos nie trzyma gorącej wody jak sobie z tym radzicie w nocy??
Ja nie mam tego problemu na szczęście bo mój termos trzyma ciepłą wodę do jakiś 8 godz
Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Witam
Tymus spi... a ja siadam na chwilke do Was i lecę, bodzis napiety dzień!

-mycie głowy
-obiad ( spagetti)
-zupke dla Tymcia musze ugotować
-urząd pracy o 13:00
-zus
-poczta
-zakupy
-spacer
...

mama d Nasza rocznica jest 18-go wrzesnia

Dzieki kochane za życzenia dla Tymonka

Dziewczyny fajne tytuły wymyslacie...też wczoraj myślałam o tytule.i tez mam jeden

Pierwsze ząbki dzieci mają i raczkować zaczynają
lub w innej wersji "Pierwsze ząbki już za nami i raczkować zaczynamy"

lecę drogie panie miłego dnia...mam nadzieję, że dzisiaj nic nie spalę, nie rozleję ani nie rozbiję
Podoba mi się tytuł na nowy wątek

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
wiem bo chciałam wejść o 24 i nie działał

Moj tż ma dzZiś wolne

Moja w 3-6 nie wyprostuje nóg. Mówię ośpiochach z primarka i asdy.

ja mam albo w termosie albo w czajniku mam przegotowaną wodę i podgrezwa mi się w 10 sekund.

Fajny tytuł ambitne plany

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

A ja wieczorem wkurzyłam się na tż bo oglądał tv i Olivia się przez to obudziła i nie chciała spać do 1. Wstała o 4 przesikana(dziś nasza kolej) dziś ma nam koleżanka przywieźć krzesełko i jakieś zabawki. Olivia leży z nami na łóżku , obraca się do tż i ciągnie go za skórę i bije po twarzy a tatuś nic nie czuję, przy okazji krzyczy na niego
Jak Wy śpicie w łóżku ze swoimi dzieciami? Wczoraj ją położyłam do środka ale tak machała rękami mi po twarzy że musiałam ją do łóżeczka przełożyć
U Nas Oskar jak śpi z Nami to grzecznie tak jakby dziecka nie było

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
Sandrze wyszło 6 ząbków na raz jak miała 11 miesięcy... na szczęście bezproblemowo i mam nadzieję, że z Ritą będzie tak samo
WOW to poszalała z tymi zębulkami

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Ewa za 9 dni skończy 7 miesięcy... i ja nie wiem kiedy ten czas tak zleciał Podczytuje Was regularnie ale z czasem jest na prawdę krucho. Zwłaszcza teraz przy raczkowaniu, teraz pilnować Ewe trzeba non-stop, zarobiła już dwa siniaki- mimo że trzymałam ją za rączkę
W związku z tym mam pytanie do mamuś które to już przerabiały, albo przerabiają teraz- jak sobie z tym radzić? Przecież nie wyłożę mieszkania poduszkami a boje się o malutką na każdym kroku, zwłaszcza jak się wspina. Oczywiście o siedzeniu w kojcu nie ma mowy a mata edukacyjna jest po to aby z niej uciekać
Poradzicie coś??

Aha i jakiś czas temu Natkulec pisałaś że dajesz Madzi owsiankę, możesz napisać jak ją przyrządzasz? I jak się ma to do czasowej ekspozycji na gluten? chciałabym za jakiś czas podać ją Ewuni ale na razie dodaje jej do kaszki ryżowej 1 łyż. pszennej. albo mannę do zupki.

Pozdrawiam Was serdecznie i dodaje zdjęcie Ewy
Fajnie że się odezwałaś a ostatnio pisałam kto się dawno nie odzywał i byłaś na liście :P
No i Ewunia już śliczna dziewczynka
Stary 2012-09-07, 21:02   #4375
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
moje dziecie tak maltretuje smoczki i gryzaki i maskotki ze wszystko do dziubka ciśnie a żeby jak najwięcej się zmieściło o rączkach nie wspomnę
to dam sobie rękę uciąć że na bank ząbki za niedługo się pojawią !!

Cytat:
Cytrynka

Dobry
Pisałam ok 12 posta i dałam "wyślij wiadomość" i mi go wcięło a potem nie miałam czasu i teraz na nowo nadrabiałam.

Nocka u Nas fajna jak zasnął ok 20 tak pierwsza pobudka 1.30 potem 3 gdzie nie spał do 4 a potem pospaliśmy do 8 i jestem nawet wyspana

Byłam dziś u lekarza i mam zapalenie mieszka włosowego.
Oskar był ze mną bo nie miałam go z kim zostawić i oczywiście byłam 10 w kolejce ale że była pora drzemki i Oskar marudny to ludzie mnie przepuścili

I przypomniało mi się kiedyś byliśmy w auchanie i taki pan nas przepuścił mówiąc "państwo z małym dzieckiem więc proszę. Wiem jak to jest bo sam mam małe dziecko. Mam nadzieję że kiedyś mi się to zwróci i ktoś też mnie przepuści jak będę z córką"

No i tradycyjnie pokłóciłam się z mężem drugi wieczór z kolei ;/
Stary 2012-09-07, 21:02   #4376
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
fajne
chce kupic podgrzewac a maz nie nie nie bo pradu za duzo sie zuzyje eehhh lepiej trzymac termos i dolewac do butelki zimnej wody przy lampce ledowej z dzieckiem na rekach, przeciez to trwa chwila monent, to mowie mu to dzis masz pole do popisu to juz nie taki chetny
Nom
Kurcze,co ten mąż taki uparty Przecież podgrzewacza nie używa się 24 h na dobe,aby był non stop włączony.

Edytowane przez Karinio
Czas edycji: 2012-09-07 o 21:04
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 21:18   #4377
Nikii89
Zakorzenienie

A miałam jeszcze napisać
Lena ja też nie wiedziałam że duża aktywność się tym objawia... Ale tu chodzi o zbyt dużą aktywność już od początku ciąży bo bratowa jest dopiero na początku 3 miesiąca.

A co do starań o następnego dzidziusia to ja bym mogła już się starać ale najpierw chcę nadżerkę wyleczyć.... a dopiero w grudniu idę do gina. więc może w styczniu zaczniemy staranka jak się uda :P
Stary 2012-09-07, 21:30   #4378
lena_mi
Zakorzenienie

Wróciliśmy, było bardzo sympatycznie, piesek się spisał. Poza tym Kaja w zabawach z dziadkiem śmiała się tak jak jeszcze nigdy, wszyscy mieliśmy łzy w oczach - tak nas rozbawiła!

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość

Hm,ja to chyba troszke wcześniej Zobaczymy zresztą.
Hm,lipa chyba nie jest śluzowata??

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Dziękuje za gratulacje Nom,to fakt
mMiłego imprezowania aż chce się zaśpiewać,tylko że nie urodzinowo,ale można zmienić-u cioci na imieninach są goście i jest rodzina...
jak się zrobi napar to jest taki właśnie gęsty, śluzowaty. A siemię lniane też! piłam w ciązy jak mialam problemy zaparciowe, ohyda!

Dzięki

Flower dzięki a fotkę wstawię, może jutro coś cyknę!
A "opakowanie ochronne" dla Morfika- super

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Cytat:
na domek dostalismy parapetowa w lutym
czujemy się zaproszone!

Ivonka7 śliczna córa! o siniaki też się boję, ale to chyba nieuniknione..

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Konia zdrówka dla Kajulki i buziak w nosek oby szybko przeszło!
No to dajemy czadu za 3-4 latka?
u mnie wszystko zależy od zdrowia, ale też nowego mieszkania, jak tylko wszystko się ułoży, to ruszamy

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Desiu gdzie ten post o ząbkach, bo jam bo chyba ślepa!

Cytrynka kciuki za Wiktorka!

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-09-07 o 21:26
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 21:30   #4379
karo_z
Rozeznanie

Gosia, to fakt, propozycji tytułów dla następnej części posypało się już mnóstwo...Może jakiś konkurs i głosowanie?

A w ogóle to ja tak samo jak Tynka, Gosia i Rybka oraz jescze kilka mamuś myślę już o starankach...Ostatnio nawet nie zabezpieczyliśmy się, ale wątpię, żeby coś z tego wynikło...Staranka podejmiemy albo teraz na zimę albo na wiosnę...

U nas wśród znajomych też wysyp dziewczynek,a podobno rodzi się wiecej chłopców[/QUOTE]

O! to może będziesz pierwsza z naszego grona w kolejnej ciąży jeśli żadna niespodzianka się komuś nie przytrafi po drodze

Cytat:
fajne
nie rozumiem dlaczego on taki oporny! ile taki podgrzewacz może prądu ciągnąć? najlepiej tak jak mówisz...niech spróbuje dziś w nocy Cię zastąpić!
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 21:33   #4380
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
nawet jak alergolog ma podpisaną umowę z nfz na wystawianie recept
???

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
każdy ma czasem takie dni ,że można "zabijać " wzrokiem za oddychanie, a co dopiero za inne rzeczy, jak te cycki będą Cię mocno naparzać to są te tabletki jakieś bromergan czy jakoś tak, pewnie na receptę , ale to jednak jest mocno hamowanie mleka
Bromergon. Tylko trzeba powoli zaczynac od niskich dawek i brac na noc, bo niestety niedobrze po nim bardzo.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości