Nałogowe Kosmetykoholiczki - część XIII - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-06, 22:08   #2071
Estella
Zakorzenienie

Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki - część XIII

a ja przyszłam do domu z Essie Chinchilly...

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Estella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 07:27   #2072
snowqueen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Opakowania są straszne, to fakt. Daj znać jak wypadna testy! Jestem strasznie ciekawa.
Ja dzisiaj jestem pomalowana Candy Floss.
Dziś rano pomalowałam się Africą, żeby jak najszybciej zaspokoić Twoją ciekawość.
Jestem bardzo zadowolona, daje piękny efekt glow, połysk jest gładki i satynowy (drobinek nie widać), delikatniejszy niż np. w przypadku Rose Gold, co dla Ciebie może mieć znaczenie
Różowy kolor wygląda dość intensywnie, ale po przemieszaniu się ociepla, wychodzi taki beżowo-różowy. Daje efekt takiej wypoczętej cery i wygląda bardzo naturalnie Nakłada się super, bardzo łatwo go stopniować.

Cytat:
Napisane przez madziarra Pokaż wiadomość
Dla mnie arganowy pachnie jak kosmetyk luksusowy z najwyższej półki A czy ten malinowy nadaje jakąś objętość?
Ciężko mi powiedzieć, bo ja go stosuję tylko na połowę - 1/3 długości włosów od końcówek.
Ale mi się przez Ciebie i Karolinę chce tego spray'u arganowego, a tu jeszcze tyle dni odwyku

Cytat:
A jaki efekt daje Candy Floss? Mogłabyś go do czegoś porównać?
Nazwa kojarzy mi się z zimną, perłową, różową poświatą, zupełnie nie dla mojego typu urody
Jak już wcześniej pisała ice, on jest nieco zaskakujący Zdecydowanie bliżej mu do chłodnej brzoskwini, niż do zimnego różu. Zimniejszy odcień różu jest w Africa
A coś więcej będę mogła napisać, jak użyję

Cytat:
Napisane przez Estella Pokaż wiadomość
A mnie do kolekcji doszedł In Stitches Mama z siostrą nie mogły się do mnie dodzwonić jak były w SP, a podałam im wcześniej trzy nazwy kolorów, które mnie interesują. Zdecydowały, że ten jest najładniejszy i kupiły.

Edytowane przez snowqueen
Czas edycji: 2012-09-07 o 07:32
snowqueen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 09:15   #2073
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
ładny ja bym u siebie widziała szaraczka z jesiennej kolekcji, a transdesign jak na złość nie robi tej promocji
Cytat:
Napisane przez snowqueen Pokaż wiadomość
A mnie do kolekcji doszedł In Stitches Mama z siostrą nie mogły się do mnie dodzwonić jak były w SP, a podałam im wcześniej trzy nazwy kolorów, które mnie interesują. Zdecydowały, że ten jest najładniejszy i kupiły.
a jednak
wczoraj byłam w SP, stałam przy szafie Essie i spodobał mi się Exotic Liras, ale jest zbyt podobny do Watermelona, In Stitches w ich świetle wyglądał blado, a niektóre, które mi się podobały już mam nic za mocno nie chwyciło mnie za serce i wyszłam z niczym
Double with me?
I'm sorry I'm a little late
I got your message by the way
I'm calling in sick today
So let's go out for old time's sake
Organzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 09:47   #2074
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
To daję Ci jeszcze chwilę na zastanowienie
Kusisz może w sumie jak będzie fajny to bym zapamiętała efekt?

Cytat:
Wg Ciebie jest mocniejszy od Efflaclaru? Masz jakieś porównanie?
Hmm ja miałam starszą wersję Effaclaru K, 2 albo 3 lata temu, Effaclar na pewno był mocniejszy od Pharmaceris i bardzo wysuszał skórę. Od Effaclaru Duo chyba też jest słabszy, ale nie jestem tego tak w 100% pewna.

Cytat:
A jaki efekt daje Candy Floss? Mogłabyś go do czegoś porównać?
Nazwa kojarzy mi się z zimną, perłową, różową poświatą, zupełnie nie dla mojego typu urody
O widzisz, nazwa jest zupełnie nie trafiona
On jest delikatną brzoskwinią, nawet gdzieś tam z niego przebija delikatny złoty poblask. Jest bardzo ładny. Też się spodziewałam bladego różu, takiego cukierkowego, a tu zaskoczenie.

Cytat:
Dziś rano pomalowałam się Africą, żeby jak najszybciej zaspokoić Twoją ciekawość.
Jestem bardzo zadowolona, daje piękny efekt glow, połysk jest gładki i satynowy (drobinek nie widać), delikatniejszy niż np. w przypadku Rose Gold, co dla Ciebie może mieć znaczenie
Różowy kolor wygląda dość intensywnie, ale po przemieszaniu się ociepla, wychodzi taki beżowo-różowy. Daje efekt takiej wypoczętej cery i wygląda bardzo naturalnie Nakłada się super, bardzo łatwo go stopniować.
Kupuję brzmi super to co mówisz i czuję się skuszona. Oczywiście po odwyku.

Cytat:
Mi też i chyba należą mi się baty bo nie tylko on skusiłam się jeszcze na kolor Mamba. Tak więc lekko naruszyłam odwyk, ale w sumie nie jakoś strasznie.

A poza tym snow miałaś rację, dostałam zaległy prezent urodzinowy - Coralista jest piękny. Moja siostra zawsze umie zrobić fajny prezent.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 09:54   #2075
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
A poza tym snow miałaś rację, dostałam zaległy prezent urodzinowy - Coralista jest piękny. Moja siostra zawsze umie zrobić fajny prezent.
świetny prezent! ja ciągle nienawidzę papierowych opakowań w Beneficie, ale kusi zestaw go Tropi-Coral http://beautyicon.pl/benefit-tropi-c...sienne-nowosci
chociaż wywaliłabym z niego Cha Cha Tint
w ogóle świetne te zestawy, a w cenie samego różu
Double with me?

Edytowane przez Organzza
Czas edycji: 2012-09-07 o 09:55
Stary 2012-09-07, 09:58   #2076
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość
świetny prezent! ja ciągle nienawidzę papierowych opakowań w Beneficie, ale kusi zestaw go Tropi-Coral http://beautyicon.pl/benefit-tropi-c...sienne-nowosci
Fajny ten zestaw i ta paletka do oczu też. Mam Big Beautiful Eyes, może następcę też powinnam sobie sprawić?
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2012-09-07, 10:42   #2077
kochanie
Wtajemniczenie

Ice, super prezent

Cytat:
Wiesz co, nie lubię Cię Szalenie mi się podoba ten zestaw, w dodatku nie mam nic z Benefitu. No i mam zniżkę 20% do końca tygodnia... I ten zestaw jest tani, ech...

Do tej pory odwyk szedł mi nieźle, kupiłam wczoraj szampon, ale to w sumie dla TŻta, bo nie mieliśmy już żadnego innego niż Fitomed...

Nic ostatnio nie pisałam, bo nic się u mnie nie dzieje, w pracy od poniedziałku od ósmej rano czekam na weekend Poza tym dużo jeżdżę na rowerze - codziennie przynajmniej 18 km, w środę przejechałam 42km... A wczoraj poszłam na siłownię na rowery No i potem miałam kryzys, że mi się już rowery na siłowni nie podobają, a to ruszyło całą lawinę nagromadzonych negatywnych emocji z tygodnia i musiałam się po prostu wypłakać Chyba trochę za bardzo się przejmuję pracą, no ale cóż, kiedyś na pewno się to zmieni, zresztą już dziś się czuję lepiej

A! Zapomniałam Wam powiedzieć - TŻ dzielnie zużywa żel OS czekolada i pomarańcze i jest zachwycony - pachnie jak Delicje pomarańczowe Nawet specjalnie przelał żel miętowy, którego wcześniej używaliśmy, do pojemnika w kuchni, żeby go zużyć do rąk - specjalnie po to, żeby zacząć się myć tym czekoladowym
(mój wątek o lakierach Isadora Graffiti)

kochanie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 11:02   #2078
snowqueen
Zakorzenienie

Cytat:
a jednak
wczoraj byłam w SP, stałam przy szafie Essie i spodobał mi się Exotic Liras, ale jest zbyt podobny do Watermelona, In Stitches w ich świetle wyglądał blado, a niektóre, które mi się podobały już mam nic za mocno nie chwyciło mnie za serce i wyszłam z niczym
Sama raczej zdecydowałabym się na któryś z dwóch pozostałych, ale tym na pewno częściej będę malowała paznokcie.

Cytat:
Kupuję brzmi super to co mówisz i czuję się skuszona. Oczywiście po odwyku.
Za taką cenę, to naprawdę nic tylko kupować - nie mam się do czego przyczepić, efekt naprawdę jest świetny.

Cytat:
Mi też i chyba należą mi się baty bo nie tylko on skusiłam się jeszcze na kolor Mamba. Tak więc lekko naruszyłam odwyk, ale w sumie nie jakoś strasznie.
Dopiero 7 wrzesień, a już dwie się wyłamały i złamały odwyk, katastrofa
Mamba ładna, ale więcej zakupów proszę już nie robić

A tak w ogóle to siostra powiedziała, żebym In Stitches potraktowała jako prezent, więc tak naprawdę mogłabym kupić jeszcze jakiś jeden kolor, bo ten się nie liczy

Cytat:
Siostry są super
Świetny prezent, Coralista faktycznie jest piękny, bardzo mi się podoba

Cytat:
Ale te pojemności są takie maleńkie, że mnie jakoś szkoda na nie pieniędzy Róż ma chyba pojemność 1/3 standardowego opakowania, błyszczyk niewiele więcej niż 1/3. Niby są super, ale ja na szczęście nie czuję się zbyt skuszona. Wolałabym kupić pełnowymiarowe opakowania, bo np. Cha Cha Tint i tak bym nie używała.

Cytat:
Napisane przez kochanie Pokaż wiadomość
Wiesz co, nie lubię Cię Szalenie mi się podoba ten zestaw, w dodatku nie mam nic z Benefitu. No i mam zniżkę 20% do końca tygodnia... I ten zestaw jest tani, ech...
Czy za moment tylko ja pozostanę wierna mojemu odwykowemu postanowieniu? Po co Ci ten Benefit

Cytat:
Chyba trochę za bardzo się przejmuję pracą, no ale cóż, kiedyś na pewno się to zmieni, zresztą już dziś się czuję lepiej
Dobrze, że już Ci lepiej Pracy lepiej nie poświęcać zbyt wiele emocji, chociaż mnie też się to czasem zdarza... Sama ostatnio mam mnóstwo roboty i nadmiar obowiązków, czasami mam poczucie, że nikt tego nie docenia i tak naprawdę nie zdaje sobie sprawy z tego, ile robię i ile czasu to zajmuje, ale tak to już niestety bywa i doszłam do wniosku, że lepiej się z tym pogodzić, niż nadmiernie przejmować.

Cytat:
A! Zapomniałam Wam powiedzieć - TŻ dzielnie zużywa żel OS czekolada i pomarańcze i jest zachwycony - pachnie jak Delicje pomarańczowe
Zapach tego żelu bardzo mi się podobał, ale konsystencja była do niczego, nigdy więcejgo nie kupię

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

ice, daj znać, jak coś przetestujesz z odlewek ode mnie

Edytowane przez snowqueen
Czas edycji: 2012-09-07 o 11:00
Stary 2012-09-07, 11:16   #2079
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
A! Zapomniałam Wam powiedzieć - TŻ dzielnie zużywa żel OS czekolada i pomarańcze i jest zachwycony - pachnie jak Delicje pomarańczowe Nawet specjalnie przelał żel miętowy, którego wcześniej używaliśmy, do pojemnika w kuchni, żeby go zużyć do rąk - specjalnie po to, żeby zacząć się myć tym czekoladowym
Ja uwielbiam ten żel czekoladowo-pomarańczowy, ma taki zapach że jak go używałam to miałam ochotę wypić. Więc specjalnie się Twojemu TŻ nie dziwię a teraz mam OS czekoladowo-miętowy i jest też całkiem fajny.
Ja w ogóle dośc lubię te żele, ale najlepszy i tak jest pomarańczowo-imbirowy.

Cytat:
Sama raczej zdecydowałabym się na któryś z dwóch pozostałych, ale tym na pewno częściej będę malowała paznokcie.
A powiem Ci że oczywiście oglądałam wczoraj Twoje typy i Damsel in a Dress jednak do mnie do końca nie przemawia, a Demure Vix odpada ze względu na ten fioletowy poblask, nie pasuje mi taki efekt do tego koloru.

Cytat:
Dopiero 7 wrzesień, a już dwie się wyłamały i złamały odwyk, katastrofa
Mamba ładna, ale więcej zakupów proszę już nie robić
Ja już nie będę. Ale nie mogłam się oprzeć. Ale obiecałam sobie, że jak w październiku nie będzie żadnej promocji na Essie to sobie nie kupię.

Cytat:
Czy za moment tylko ja pozostanę wierna mojemu odwykowemu postanowieniu? Po co Ci ten Benefit
Musisz pozostać wierna swoim postanowieniom, żeby nas przewracać do porządku.

Cytat:
ice, daj znać, jak coś przetestujesz z odlewek ode mnie
Oczywiście że dam wczoraj miały byc wielkie testy ale moja siostra długo u nas była i mi witki opadły ze zmęczenia jak poszła, więc popaćkałam się tym co zwykle i poszłam spać. Dzisiaj za to na pewno coś przetestuję.

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

W ogóle to mam już 7 Esiaków.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2012-09-07, 11:28   #2080
snowqueen
Zakorzenienie

Cytat:
A powiem Ci że oczywiście oglądałam wczoraj Twoje typy i Damsel in a Dress jednak do mnie do końca nie przemawia, a Demure Vix odpada ze względu na ten fioletowy poblask, nie pasuje mi taki efekt do tego koloru.
A widzisz, ja na żywo ich nie oglądałam, więc kto wie, może jednak wybrałabym ten, który ostatecznie mam kupiony. Zresztą mama i siostra mają bardzo dobry gust.

Cytat:
Ja już nie będę. Ale nie mogłam się oprzeć. Ale obiecałam sobie, że jak w październiku nie będzie żadnej promocji na Essie to sobie nie kupię.
Mam nadzieję. Zawsze to jakieś dobre postanowienie.

Cytat:
Musisz pozostać wierna swoim postanowieniom, żeby nas przewracać do porządku.
A mnie kto będzie wspierał, jak tu takie kuszenie nawet ze strony odwykujących?
Wytrwam, postanowiłam sobie i mam zamiar potraktować to poważnie

Cytat:
Ja tylko 5, po doliczeniu wczorajszego, ale kolekcja na pewno będzie się rozrastać. Może kupię sobie jeszcze w tym miesiącu jednego, skoro ten wczorajszy się nie liczy , jako tą nagrodę za wytrwałość, o ile uda mi się wybrać do SP.
Stary 2012-09-07, 11:29   #2081
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
powinnam dać dopisek "wchodzisz na własną odpowiedzialność"

trzymaj się dzielnie i nie przejmuj pracą
Cytat:
Ale te pojemności są takie maleńkie, że mnie jakoś szkoda na nie pieniędzy Róż ma chyba pojemność 1/3 standardowego opakowania, błyszczyk niewiele więcej niż 1/3. Niby są super, ale ja na szczęście nie czuję się zbyt skuszona. Wolałabym kupić pełnowymiarowe opakowania, bo np. Cha Cha Tint i tak bym nie używała.
dopiero potem doczytałam w Internecie, że są mniejsze - na spróbunek fajne, ale jeśli komuś zależy na samym różu, to faktycznie lepiej kupić normalną wersję

wstawiłam swoją pielęgnację w odpowiednim wątku zmęczyło mnie to wyciąganie
Double with me?
Stary 2012-09-07, 11:32   #2082
Estella
Zakorzenienie

Cytat:
ładny ja bym u siebie widziała szaraczka z jesiennej kolekcji, a transdesign jak na złość nie robi tej promocji
ja stałam z 3 lakierami - sole mate i jakąś czerwienią, ale naszło mnie na coś jesiennego, w sumie nie lubię takich kolorów, ale tak jakoś wyszło nie zdążyłam pomalować paznokci, chyba dzisiaj to zrobię.
Cytat:
polecam te zestawy, mam ten z Coralistą tylko zamieniłam z koleżanką błyszczyki (mam Dallas).
Cha Cha Tint jest fajny na usta, naprawdę warto go wypróbować; a te wszystkie rozświetlacze w dużych butelkach są ważne przez pół roku, więc lepiej mieć takie małe, bo są mega wydajne.

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Estella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 11:40   #2083
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Tak ten żel to cudo zapachowe Na zimę idealny.
A ja właśnie zostałam o 1 żelu: 500 ml Senses z Avonu. Muszę kupić jakiś nowy, bo jak to tak mieć tylko jeden?

Ściskam mocno, bo ja też z tych co się zawsze pracą przejmują
Stary 2012-09-07, 11:45   #2084
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
A widzisz, ja na żywo ich nie oglądałam, więc kto wie, może jednak wybrałabym ten, który ostatecznie mam kupiony. Zresztą mama i siostra mają bardzo dobry gust.
Myślę że z tych trzech to najlepszy wybór.
Aż miałam ochotę wczoraj pomalować nim paznokcie zamiast uzupełniać ubytki, ale nie miałam kiedy.

Cytat:
A mnie kto będzie wspierał, jak tu takie kuszenie nawet ze strony odwykujących?
Wytrwam, postanowiłam sobie i mam zamiar potraktować to poważnie
Oj tam, oj tam, już będziemy wspierać.

Cytat:
Ja tylko 5, po doliczeniu wczorajszego, ale kolekcja na pewno będzie się rozrastać. Może kupię sobie jeszcze w tym miesiącu jednego, skoro ten wczorajszy się nie liczy , jako tą nagrodę za wytrwałość, o ile uda mi się wybrać do SP.
No tak, prezenty nie powinny się liczyć, ale z drugiej strony sama sobie go zażyczyłaś.

Cytat:
Zdecydowanie powinnaś.

Ja bym chciała wrzucić aktualizację, ale zostałam bez aparatu a mój w telefonie chyba nie podoła zdjęciom w moim słabo oświetlonym mieszkaniu.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2012-09-07, 11:48   #2085
snowqueen
Zakorzenienie

Cytat:
No tak, prezenty nie powinny się liczyć, ale z drugiej strony sama sobie go zażyczyłaś.
Hmm, niestety muszę przyznać, że masz trochę racji.

Ja chyba nie zrobię zdjęć pielęgnacji, nie mam siły wyjmować i fotografować tych strasznych ilości
Stary 2012-09-07, 12:08   #2086
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Ja chyba nie zrobię zdjęć pielęgnacji, nie mam siły wyjmować i fotografować tych strasznych ilości
Ja Ci kibicuję, żebyś jednak zrobiła. Lubię oglądać co kto inny ma z pielęgnacji.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2012-09-07, 13:06   #2087
kochanie
Wtajemniczenie

Wielkie dzięki dziewczyny U mnie po prostu powtarzała się od poniedziałku jedna bardzo niemiła sytuacja, no i w końcu wczoraj w domu musiałam to odreagować Staram się nie przejmować, no ale czasem nie daję rady
Cytat:

Oczywiście masz rację... Ale nie ręczę za siebie Ja nie potrzebuję większego różu od nich, właśnie chciałabym spróbować, a i tak pewnie takiego małego nawet nie wykończę...
No ale okazało się, że dzisiaj nie pojadę do Sephory, bo nie mam ich karty Jeśli mi się uda nakłonić jutro TŻta do wstąpienia do S. to kupię, a jak mi minie promocja, to nie kupię

Cytat:
Ja uwielbiam ten żel czekoladowo-pomarańczowy, ma taki zapach że jak go używałam to miałam ochotę wypić. Więc specjalnie się Twojemu TŻ nie dziwię a teraz mam OS czekoladowo-miętowy i jest też całkiem fajny.
Ja w ogóle dośc lubię te żele, ale najlepszy i tak jest pomarańczowo-imbirowy.
[...]
O, muszę wypróbować Twoje typy! Tylko w październiku, zdjęcia Organzzy przypomniały mi, że mam żel dyniowy z TBS
Ja mam więcej i muszę się części koniecznie pozbyć, bo niektórych nie lubię...
Cytat:
Właśnie!
Cytat:
polecam te zestawy, mam ten z Coralistą tylko zamieniłam z koleżanką błyszczyki (mam Dallas).
Cha Cha Tint jest fajny na usta, naprawdę warto go wypróbować; a te wszystkie rozświetlacze w dużych butelkach są ważne przez pół roku, więc lepiej mieć takie małe, bo są mega wydajne.
No i pięknie Właśnie mi się w tym zestawie podoba wszystko, ten cha cha tint też mnie intrygował, a po takiej opinii muszę go mieć...

Snow, zginął mi kawałek cytatu - dla mnie ten żel OS ma konsystencję galaretki, nie przeszkadza mi to za bardzo, ale i tak wolę teraz używać Isany melonowo-gruszkowej - ma normalną konsystencję i super zapach!

Stary 2012-09-07, 13:12   #2088
snowqueen
Zakorzenienie

Cytat:
Ja Ci kibicuję, żebyś jednak zrobiła. Lubię oglądać co kto inny ma z pielęgnacji.
Pomyślę, al nie obiecuje.

Cytat:
Oczywiście masz rację... Ale nie ręczę za siebie Ja nie potrzebuję większego różu od nich, właśnie chciałabym spróbować, a i tak pewnie takiego małego nawet nie wykończę...
No ale okazało się, że dzisiaj nie pojadę do Sephory, bo nie mam ich karty Jeśli mi się uda nakłonić jutro TŻta do wstąpienia do S. to kupię, a jak mi minie promocja, to nie kupię
Nie żebym namawiała na zakupy, ale przecież w Sephorze karta jest niepotrzebna, bo wyszukują po nazwisku - sama wiele razy tak robiłam.

Cytat:
Snow, zginął mi kawałek cytatu - dla mnie ten żel OS ma konsystencję galaretki, nie przeszkadza mi to za bardzo, ale i tak wolę teraz używać Isany melonowo-gruszkowej - ma normalną konsystencję i super zapach!
A mi ona właśnie przeszkadza. Isany nie próbowałam, może się skuszę, chociaż ich żele bardzo wysuszają mi skórę.
Stary 2012-09-07, 13:31   #2089
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
kolejny raz nimi kusisz
Cytat:
Ja mam więcej i muszę się części koniecznie pozbyć, bo niektórych nie lubię...
których nie lubisz?
Double with me?
Stary 2012-09-07, 13:55   #2090
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie żebym namawiała na zakupy, ale przecież w Sephorze karta jest niepotrzebna, bo wyszukują po nazwisku - sama wiele razy tak robiłam.
[...]
A mi ona właśnie przeszkadza. Isany nie próbowałam, może się skuszę, chociaż ich żele bardzo wysuszają mi skórę.
No właśnie nie wiedziałam, że się tak da No to muszę tylko wykombinować, co zrobić z rowerem. Teraz będę główkować, jak tam dojechać, a jeszcze rano nic mnie nie kusiło

Mnie rzadko który żel wysusza, ale ta Isana ma "perełki" z olejkiem, to może nie zrobiłaby Ci krzywdy? Tylko nie wiem, czy to w ogóle coś daje, czy to tylko chwyt marketingowy
Cytat:
których nie lubisz?
Głównie miniaturek - ciężko się nimi maluje - a z nich pasteli, zwłaszcza tych ze "ślubnej" kolekcji z tego roku. No nie mogę opanować malowania nimi, więc nie używam ich w ogóle i póki są w miarę świeże to muszę je wystawić na allegro

Stary 2012-09-07, 14:15   #2091
snowqueen
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie nie wiedziałam, że się tak da No to muszę tylko wykombinować, co zrobić z rowerem. Teraz będę główkować, jak tam dojechać, a jeszcze rano nic mnie nie kusiło

Mnie rzadko który żel wysusza, ale ta Isana ma "perełki" z olejkiem, to może nie zrobiłaby Ci krzywdy? Tylko nie wiem, czy to w ogóle coś daje, czy to tylko chwyt marketingowy
Skoro nie masz co zrobić z rowerem, to po prostu tam nie jedź i trwaj w odwykowym postanowieniu.

Ten z perełkami może być ok Byłam przekonana, że ten zapach jest z tej "zwykłej" serii.
Stary 2012-09-07, 14:30   #2092
iceflower
Przyjaciółka KWC

Właśnie, Iza, wiesz ile razy jeszcze dostaniesz smsa od Sephory w tym roku?
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2012-09-07, 14:42   #2093
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Skoro nie masz co zrobić z rowerem, to po prostu tam nie jedź i trwaj w odwykowym postanowieniu.

Ten z perełkami może być ok Byłam przekonana, że ten zapach jest z tej "zwykłej" serii.
Cytat:
Właśnie, Iza, wiesz ile razy jeszcze dostaniesz smsa od Sephory w tym roku?
Jedne kuszą, inne odkuszają - co ja mam biedna zrobić
Sms pewnie będzie jakieś 4 razy w tym roku, ale czy będą wtedy te zestawy?
Przez ten rower trwam bez zakupów, bo specjalnie nie kupuję do niego zaczepu, więc nie mam jak po drodze z pracy wstępować do sklepów - polecam taki sposób na odwyk Ale z drugiej strony nie wiem, czy się nie wybiorę do Ikei wieczorem, a tam obok Sephora - no zobaczę, zdam relację, czy udało mi się powstrzymać

Ech, miałam dostać dziś torebkę (tak, druga w ciągu miesiąca, ale to prezent!), ale chyba już dziś nie dojdzie

Stary 2012-09-07, 14:45   #2094
iceflower
Przyjaciółka KWC

Będą będą a odwyk to odwyk, więc wiesz, nie powinnaś. Miałysmy się wzajemnie wspierać. No i trzeba sobie zostawić coś do kupowania w szale zakupów świątecznych, prawda?
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2012-09-07, 16:31   #2095
karolina1985
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się w ogóle podobają głównie niedostępne u nas kolory

Cytat:
Dobrze, że mam Coralistę to mnie zupełnie nie kusi

Cytat:
No i potem miałam kryzys, że mi się już rowery na siłowni nie podobają, a to ruszyło całą lawinę nagromadzonych negatywnych emocji z tygodnia i musiałam się po prostu wypłakać Chyba trochę za bardzo się przejmuję pracą, no ale cóż, kiedyś na pewno się to zmieni, zresztą już dziś się czuję lepiej

Cytat:
wstawiłam swoją pielęgnację w odpowiednim wątku zmęczyło mnie to wyciąganie
Lecę oglądać

Cytat:
To zrób jak ja, wstaw na razie to czego używasz
Zapasów nie wyciągałam właśnie dlatego, że mi się nie chciało

Cytat:

Dokładnie, ja dopiero niedawno odnalazłam swoją kartę po roku lub dłużej i normalnie robiłam zakupy podając nazwisko

Też mnie Isana wysuszyła kiedyś i długo omijałam ich żele, ale właśnie ten zapach mnie skusił i chyba zaopatrzę się w jeszcze jeden, bo był super Nie wiem czy to zasługa tego olejku, ale faktycznie nie wysuszył mnie

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Cytat:
A lubisz te wypiekane, czy te zwykłe? Ja miałam taki zwykły, płaski
Cieniom nigdy się nie przyglądałam.
Więcej mam zwykłych, ale wypiekany też mam i jestem zadowolona ze wszystkich

Cytat:
Głównie miniaturek - ciężko się nimi maluje - a z nich pasteli, zwłaszcza tych ze "ślubnej" kolekcji z tego roku. No nie mogę opanować malowania nimi, więc nie używam ich w ogóle i póki są w miarę świeże to muszę je wystawić na allegro
Mówisz, że miniaturki niewygodne?I pastele?Mogłabyś w wolnej chwili napisać które oprócz kolekcji ślubnej?Nie chciałabym się naciąć

http://www.youtube.com/watch?v=ORGdwZG5m0o
karolina1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 17:56   #2096
emememsik
po prostu Em :)

Cześć dziewczyny. Wróciłam wczoraj z kilkudniowego wyjazdu z TŻ w Tatry i nawet nie wiem co napisać. Z pewnością należę do grona najszczęśliwszych osób na świecie i chyba mogę napisać, że jakoś mi się w życiu wszystko wreszcie poukładało. Chodzę cały czas o tak:

Nie chcę też zapeszać, ale chyba trochę przełamałam wieloletnią nienawiść do chodzenia po górach. Jestem w ogromnym szoku, TŻ jeszcze bardziej.

Nadrobiłam was, niestety nie mam cytatów, ale mniej więcej pamiętam o czym miałam pisać.

Ja bardzo lubię zmywacz z Biedronki, od wielu miesięcy/lat nie używam niczego innego: http://lusterko-em.blogspot.com/2011...-paznokci.html

Hosenko, Milena to bardzo ładne imię. Już Ci chyba kiedyś pisałam, że kojarzy mi się z Milą Borejko. I ja też nie wiem jakie imię wybiorę, jeśli będę mieć syna. Jakoś męskie mnie tak nie urzekają jak żeńskie (Róża, Weronika, Emilia [mała em ]).

Jeśli chodzi o odwyk to trzymam się świetnie, nawet nic mnie nie kusi i nie mam zamiaru skorzystać z promocji na lakiery Essie. Choć udało mi się sprzedać trochę książek (nawet tych z gimnazjum ), więc w sumie miałabym usprawiedliwienie, ale jednak się powstrzymam.

No i więcej nie pamiętam, może jeszcze coś mi się przypomni.

Edytowane przez emememsik
Czas edycji: 2012-09-07 o 17:58
emememsik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 21:13   #2097
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Będą będą a odwyk to odwyk, więc wiesz, nie powinnaś. Miałysmy się wzajemnie wspierać. No i trzeba sobie zostawić coś do kupowania w szale zakupów świątecznych, prawda?
Tak, masz absolutną rację... Ale odwyk jednak złamałam, świat się sprzysiągł, żebym kupiła ten zestaw: kiedy miałam wychodzić z pracy zaczęło lać. Lało tak, że musiałam zostawić rower w pracy A jak jadę autobusem to po drodze mam 2 Sephory Sprawdziłam najpierw te kosmetyki, zarówno Coralista jak i Sugar Bomb bardzo mi się spodobały (a pomyśleć, że wmawiałam sobie kiedyś, że mi się nie podobają) no i zdecydowałam się na ten z Coralistą... Wiem, że złamałam odwyk, ale z drugiej strony wydałam pieniądze raz a dobrze, więc już nic nie kupię na pewno I zastanawiam, czy nie wydłużyć kolorówkowego odwyku na październik, ale to jeszcze zobaczę
Okazało się, że nawet smsa nie musiałam pokazywać, pani mi nabiła zniżkę sama
Cytat:
Napisane przez karolina1985 Pokaż wiadomość

[...]
Też mnie Isana wysuszyła kiedyś i długo omijałam ich żele, ale właśnie ten zapach mnie skusił i chyba zaopatrzę się w jeszcze jeden, bo był super Nie wiem czy to zasługa tego olejku, ale faktycznie nie wysuszył mnie
[...]
Mówisz, że miniaturki niewygodne?I pastele?Mogłabyś w wolnej chwili napisać które oprócz kolekcji ślubnej?Nie chciałabym się naciąć
dzięki

No tę Isanę kupiłam po tym, jak Ty ją zachwalałaś, dziękuję Jeśli jeszcze zostanie w sklepach, to kupię zapas w październiku

Chodziło mi o to, że pastele w miniaturowych wersjach są niewygodne Jutro postaram się napisać, które, bo teraz nie chce mi się wstawać z kanapy
A w ogóle to przeżywam "drugą miłość" do OPI, ostatnio te lakiery trzymają mi się baardzo długo na paznokciach, maluje mi się nimi super wygodnie... Teraz mam Extravagance, to jeden z najpiękniejszych lakierów jakie mam i jak się zacznie kończyć, to kupię drugi (ale to mi nie grozi, bo jest go jeszcze duużo) Teraz patrzę na zdjęcia w internecie i żadne nie oddają jego uroku. To jest całkiem ładne, ale na żywo ten lakier niesamowicie iskrzy w Słońcu i ciągle chce mi się na niego patrzeć - tak jak pisała Karolina - trochę głupio to wygląda, ale podziwiam swoje paznokcie w autobusie, a czasem jak jadę na rowerze

Stary 2012-09-07, 21:24   #2098
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Wróciłam wczoraj z kilkudniowego wyjazdu z TŻ w Tatry i nawet nie wiem co napisać. Z pewnością należę do grona najszczęśliwszych osób na świecie i chyba mogę napisać, że jakoś mi się w życiu wszystko wreszcie poukładało. Chodzę cały czas o tak:
To dobrze em że jesteś szczęśliwa

Cytat:
Tak, masz absolutną rację... Ale odwyk jednak złamałam, świat się sprzysiągł, żebym kupiła ten zestaw: kiedy miałam wychodzić z pracy zaczęło lać. Lało tak, że musiałam zostawić rower w pracy A jak jadę autobusem to po drodze mam 2 Sephory Sprawdziłam najpierw te kosmetyki, zarówno Coralista jak i Sugar Bomb bardzo mi się spodobały (a pomyśleć, że wmawiałam sobie kiedyś, że mi się nie podobają) no i zdecydowałam się na ten z Coralistą... Wiem, że złamałam odwyk, ale z drugiej strony wydałam pieniądze raz a dobrze, więc już nic nie kupię na pewno I zastanawiam, czy nie wydłużyć kolorówkowego odwyku na październik, ale to jeszcze zobaczę
Okazało się, że nawet smsa nie musiałam pokazywać, pani mi nabiła zniżkę sama
No cóż, jak siła wyższa to wyższa Coralista jest piękny, nie wiem jak mogłam nie zwrócić na niego uwagi wcześniej. I tak cudnie pachnie. Ja Cię rozumiem, bo te zestawy są urocze. Ale teraz to już wiesz, nie ma kupowania.

Cytat:
A w ogóle to przeżywam "drugą miłość" do OPI, ostatnio te lakiery trzymają mi się baardzo długo na paznokciach, maluje mi się nimi super wygodnie... Teraz mam Extravagance, to jeden z najpiękniejszych lakierów jakie mam i jak się zacznie kończyć, to kupię drugi (ale to mi nie grozi, bo jest go jeszcze duużo) Teraz patrzę na zdjęcia w internecie i żadne nie oddają jego uroku. To jest całkiem ładne, ale na żywo ten lakier niesamowicie iskrzy w Słońcu i ciągle chce mi się na niego patrzeć - tak jak pisała Karolina - trochę głupio to wygląda, ale podziwiam swoje paznokcie w autobusie, a czasem jak jadę na rowerze
Ja miałam 2 OPI i oba były beznadziejne, ale ten ze zdjęcia jest cudny nie widziałam wcześniej tego odcienia, a ja sroka jestem i zawsze lubię drobinkowe lakiery. Jakbyśmy robiły to zamówienie lakierowe to...

Ja na rowerze też podziwiałam często lakier jak stałam na światłach, ale teraz mam już sezon rękawiczkowy. Dobrze bo mi się obrączka nie będzie bardziej rysować.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2012-09-07, 21:29   #2099
emememsik
po prostu Em :)

Ja tylko raz miałam OPI na paznokciach, rzyrafka mi kiedyś pożyczyła. Niestety nie zachwycił, bardzo szybko odprysnął i jakoś przeszła mi ochota na lakiery tej marki.
Stary 2012-09-07, 21:37   #2100
iceflower
Przyjaciółka KWC

kochanie a ile warstw tego OPI potrzebujesz nałożyć?
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości