|
|
#2071 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki - część XIII
a ja przyszłam do domu z Essie Chinchilly...
|
|
#2072 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestem bardzo zadowolona, daje piękny efekt glow, połysk jest gładki i satynowy (drobinek nie widać), delikatniejszy niż np. w przypadku Rose Gold, co dla Ciebie może mieć znaczenie ![]() Różowy kolor wygląda dość intensywnie, ale po przemieszaniu się ociepla, wychodzi taki beżowo-różowy. Daje efekt takiej wypoczętej cery i wygląda bardzo naturalnie Nakłada się super, bardzo łatwo go stopniować. Cytat:
Ale mi się przez Ciebie i Karolinę chce tego spray'u arganowego, a tu jeszcze tyle dni odwyku ![]() Cytat:
Zdecydowanie bliżej mu do chłodnej brzoskwini, niż do zimnego różu. Zimniejszy odcień różu jest w Africa A coś więcej będę mogła napisać, jak użyję ![]() A mnie do kolekcji doszedł In Stitches Mama z siostrą nie mogły się do mnie dodzwonić jak były w SP, a podałam im wcześniej trzy nazwy kolorów, które mnie interesują. Zdecydowały, że ten jest najładniejszy i kupiły.
Edytowane przez snowqueen Czas edycji: 2012-09-07 o 07:32 |
|||
|
|
|
#2073 | |
|
Zakorzenienie
|
ładny
ja bym u siebie widziała szaraczka z jesiennej kolekcji, a transdesign jak na złość nie robi tej promocji ![]() Cytat:
![]() wczoraj byłam w SP, stałam przy szafie Essie i spodobał mi się Exotic Liras, ale jest zbyt podobny do Watermelona, In Stitches w ich świetle wyglądał blado, a niektóre, które mi się podobały już mam nic za mocno nie chwyciło mnie za serce i wyszłam z niczym
|
|
#2074 | |||
|
Przyjaciółka KWC
|
Kusisz
może w sumie jak będzie fajny to bym zapamiętała efekt?![]() Hmm ja miałam starszą wersję Effaclaru K, 2 albo 3 lata temu, Effaclar na pewno był mocniejszy od Pharmaceris i bardzo wysuszał skórę. Od Effaclaru Duo chyba też jest słabszy, ale nie jestem tego tak w 100% pewna. Cytat:
On jest delikatną brzoskwinią, nawet gdzieś tam z niego przebija delikatny złoty poblask. Jest bardzo ładny. Też się spodziewałam bladego różu, takiego cukierkowego, a tu zaskoczenie. Cytat:
brzmi super to co mówisz i czuję się skuszona.Cytat:
i chyba należą mi się baty bo nie tylko on skusiłam się jeszcze na kolor Mamba. Tak więc lekko naruszyłam odwyk, ale w sumie nie jakoś strasznie.![]() A poza tym snow miałaś rację, dostałam zaległy prezent urodzinowy - Coralista jest piękny.
|
|
|
#2075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż wywaliłabym z niego Cha Cha Tint w ogóle świetne te zestawy, a w cenie samego różu
What you're drinking? Rum or whiskey? Now won't you have a Double with me? I'm sorry I'm a little late I got your message by the way I'm calling in sick today So let's go out for old time's sake Edytowane przez Organzza Czas edycji: 2012-09-07 o 09:55 |
|
|
|
|
#2076 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Mam Big Beautiful Eyes, może następcę też powinnam sobie sprawić?
|
|
|
#2077 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ice, super prezent
![]() Cytat:
Szalenie mi się podoba ten zestaw, w dodatku nie mam nic z Benefitu. No i mam zniżkę 20% do końca tygodnia... I ten zestaw jest tani, ech...Do tej pory odwyk szedł mi nieźle, kupiłam wczoraj szampon, ale to w sumie dla TŻta, bo nie mieliśmy już żadnego innego niż Fitomed... Nic ostatnio nie pisałam, bo nic się u mnie nie dzieje, w pracy od poniedziałku od ósmej rano czekam na weekend Poza tym dużo jeżdżę na rowerze - codziennie przynajmniej 18 km, w środę przejechałam 42km... A wczoraj poszłam na siłownię na rowery Chyba trochę za bardzo się przejmuję pracą, no ale cóż, kiedyś na pewno się to zmieni, zresztą już dziś się czuję lepiej![]() A! Zapomniałam Wam powiedzieć - TŻ dzielnie zużywa żel OS czekolada i pomarańcze i jest zachwycony - pachnie jak Delicje pomarańczowe Nawet specjalnie przelał żel miętowy, którego wcześniej używaliśmy, do pojemnika w kuchni, żeby go zużyć do rąk - specjalnie po to, żeby zacząć się myć tym czekoladowym
|
|
#2078 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mamba ładna, ale więcej zakupów proszę już nie robić A tak w ogóle to siostra powiedziała, żebym In Stitches potraktowała jako prezent, więc tak naprawdę mogłabym kupić jeszcze jakiś jeden kolor, bo ten się nie liczy ![]() Cytat:
Świetny prezent, Coralista faktycznie jest piękny, bardzo mi się podoba ![]() Cytat:
Róż ma chyba pojemność 1/3 standardowego opakowania, błyszczyk niewiele więcej niż 1/3. Niby są super, ale ja na szczęście nie czuję się zbyt skuszona. Wolałabym kupić pełnowymiarowe opakowania, bo np. Cha Cha Tint i tak bym nie używała.Cytat:
Po co Ci ten Benefit ![]() Cytat:
Pracy lepiej nie poświęcać zbyt wiele emocji, chociaż mnie też się to czasem zdarza... Sama ostatnio mam mnóstwo roboty i nadmiar obowiązków, czasami mam poczucie, że nikt tego nie docenia i tak naprawdę nie zdaje sobie sprawy z tego, ile robię i ile czasu to zajmuje, ale tak to już niestety bywa i doszłam do wniosku, że lepiej się z tym pogodzić, niż nadmiernie przejmować. Cytat:
---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- ice, daj znać, jak coś przetestujesz z odlewek ode mnie
Edytowane przez snowqueen Czas edycji: 2012-09-07 o 11:00 |
||||||||
|
|
|
#2079 | ||||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Więc specjalnie się Twojemu TŻ nie dziwię a teraz mam OS czekoladowo-miętowy i jest też całkiem fajny. Ja w ogóle dośc lubię te żele, ale najlepszy i tak jest pomarańczowo-imbirowy. Cytat:
Cytat:
Ale nie mogłam się oprzeć. Ale obiecałam sobie, że jak w październiku nie będzie żadnej promocji na Essie to sobie nie kupię.![]() Cytat:
![]() Oczywiście że dam wczoraj miały byc wielkie testy ale moja siostra długo u nas była i mi witki opadły ze zmęczenia jak poszła, więc popaćkałam się tym co zwykle i poszłam spać. Dzisiaj za to na pewno coś przetestuję.![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- W ogóle to mam już 7 Esiaków.
|
|
|
#2080 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zawsze to jakieś dobre postanowienie. ![]() Cytat:
![]() Wytrwam, postanowiłam sobie i mam zamiar potraktować to poważnie ![]() Ja tylko 5, po doliczeniu wczorajszego, ale kolekcja na pewno będzie się rozrastać. Może kupię sobie jeszcze w tym miesiącu jednego, skoro ten wczorajszy się nie liczy , jako tą nagrodę za wytrwałość, o ile uda mi się wybrać do SP.
|
|||
|
|
|
#2081 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymaj się dzielnie i nie przejmuj pracą Cytat:
wstawiłam swoją pielęgnację w odpowiednim wątku zmęczyło mnie to wyciąganie
|
|
#2082 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zdążyłam pomalować paznokci, chyba dzisiaj to zrobię.Cytat:
Cha Cha Tint jest fajny na usta, naprawdę warto go wypróbować; a te wszystkie rozświetlacze w dużych butelkach są ważne przez pół roku, więc lepiej mieć takie małe, bo są mega wydajne.
|
|
|
#2083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na zimę idealny.A ja właśnie zostałam o 1 żelu: 500 ml Senses z Avonu. Muszę kupić jakiś nowy, bo jak to tak mieć tylko jeden? ![]() Ściskam mocno, bo ja też z tych co się zawsze pracą przejmują
|
|
#2084 | |||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
![]() Aż miałam ochotę wczoraj pomalować nim paznokcie zamiast uzupełniać ubytki, ale nie miałam kiedy. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Zdecydowanie powinnaś. ![]() Ja bym chciała wrzucić aktualizację, ale zostałam bez aparatu a mój w telefonie chyba nie podoła zdjęciom w moim słabo oświetlonym mieszkaniu.
|
|
|
#2085 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2086 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Lubię oglądać co kto inny ma z pielęgnacji.
|
|
|
#2087 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Wielkie dzięki dziewczyny
U mnie po prostu powtarzała się od poniedziałku jedna bardzo niemiła sytuacja, no i w końcu wczoraj w domu musiałam to odreagować Staram się nie przejmować, no ale czasem nie daję rady![]() Cytat:
No ale okazało się, że dzisiaj nie pojadę do Sephory, bo nie mam ich karty ![]() Cytat:
![]() Ja mam więcej i muszę się części koniecznie pozbyć, bo niektórych nie lubię... Właśnie! ![]() Cytat:
Właśnie mi się w tym zestawie podoba wszystko, ten cha cha tint też mnie intrygował, a po takiej opinii muszę go mieć...Snow, zginął mi kawałek cytatu - dla mnie ten żel OS ma konsystencję galaretki, nie przeszkadza mi to za bardzo, ale i tak wolę teraz używać Isany melonowo-gruszkowej - ma normalną konsystencję i super zapach!
|
|
#2088 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A mi ona właśnie przeszkadza. Isany nie próbowałam, może się skuszę, chociaż ich żele bardzo wysuszają mi skórę. |
||
|
|
|
#2089 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2090 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to muszę tylko wykombinować, co zrobić z rowerem. Teraz będę główkować, jak tam dojechać, a jeszcze rano nic mnie nie kusiło![]() Mnie rzadko który żel wysusza, ale ta Isana ma "perełki" z olejkiem, to może nie zrobiłaby Ci krzywdy? Tylko nie wiem, czy to w ogóle coś daje, czy to tylko chwyt marketingowy ![]() Głównie miniaturek - ciężko się nimi maluje - a z nich pasteli, zwłaszcza tych ze "ślubnej" kolekcji z tego roku. No nie mogę opanować malowania nimi, więc nie używam ich w ogóle i póki są w miarę świeże to muszę je wystawić na allegro
|
|
#2091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten z perełkami może być ok |
|
|
|
|
#2092 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Właśnie, Iza, wiesz ile razy jeszcze dostaniesz smsa od Sephory w tym roku?
|
|
#2093 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
- co ja mam biedna zrobićSms pewnie będzie jakieś 4 razy w tym roku, ale czy będą wtedy te zestawy? Przez ten rower trwam bez zakupów, bo specjalnie nie kupuję do niego zaczepu, więc nie mam jak po drodze z pracy wstępować do sklepów - polecam taki sposób na odwyk Ale z drugiej strony nie wiem, czy się nie wybiorę do Ikei wieczorem, a tam obok Sephora - no zobaczę, zdam relację, czy udało mi się powstrzymać![]() Ech, miałam dostać dziś torebkę (tak, druga w ciągu miesiąca, ale to prezent!), ale chyba już dziś nie dojdzie
|
|
#2094 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Będą będą
a odwyk to odwyk, więc wiesz, nie powinnaś. Miałysmy się wzajemnie wspierać.
|
|
#2095 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zapasów nie wyciągałam właśnie dlatego, że mi się nie chciało ![]() Cytat:
Też mnie Isana wysuszyła kiedyś i długo omijałam ich żele, ale właśnie ten zapach mnie skusił i chyba zaopatrzę się w jeszcze jeden, bo był super ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
#2096 |
|
po prostu Em :)
|
Cześć dziewczyny.
Wróciłam wczoraj z kilkudniowego wyjazdu z TŻ w Tatry i nawet nie wiem co napisać. Z pewnością należę do grona najszczęśliwszych osób na świecie i chyba mogę napisać, że jakoś mi się w życiu wszystko wreszcie poukładało. Chodzę cały czas o tak: Nie chcę też zapeszać, ale chyba trochę przełamałam wieloletnią nienawiść do chodzenia po górach. Jestem w ogromnym szoku, TŻ jeszcze bardziej. Nadrobiłam was, niestety nie mam cytatów, ale mniej więcej pamiętam o czym miałam pisać. Ja bardzo lubię zmywacz z Biedronki, od wielu miesięcy/lat nie używam niczego innego: http://lusterko-em.blogspot.com/2011...-paznokci.html Hosenko, Milena to bardzo ładne imię. Już Ci chyba kiedyś pisałam, że kojarzy mi się z Milą Borejko. I ja też nie wiem jakie imię wybiorę, jeśli będę mieć syna. Jakoś męskie mnie tak nie urzekają jak żeńskie (Róża, Weronika, Emilia [mała em Jeśli chodzi o odwyk to trzymam się świetnie, nawet nic mnie nie kusi i nie mam zamiaru skorzystać z promocji na lakiery Essie. Choć udało mi się sprzedać trochę książek (nawet tych z gimnazjum No i więcej nie pamiętam, może jeszcze coś mi się przypomni.
Edytowane przez emememsik Czas edycji: 2012-09-07 o 17:58 |
|
|
|
#2097 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jak jadę autobusem to po drodze mam 2 Sephory Sprawdziłam najpierw te kosmetyki, zarówno Coralista jak i Sugar Bomb bardzo mi się spodobały (a pomyśleć, że wmawiałam sobie kiedyś, że mi się nie podobają) no i zdecydowałam się na ten z Coralistą... Wiem, że złamałam odwyk, ale z drugiej strony wydałam pieniądze raz a dobrze, więc już nic nie kupię na pewno I zastanawiam, czy nie wydłużyć kolorówkowego odwyku na październik, ale to jeszcze zobaczę![]() Okazało się, że nawet smsa nie musiałam pokazywać, pani mi nabiła zniżkę sama ![]() Cytat:
![]() No tę Isanę kupiłam po tym, jak Ty ją zachwalałaś, dziękuję Jeśli jeszcze zostanie w sklepach, to kupię zapas w październiku![]() Chodziło mi o to, że pastele w miniaturowych wersjach są niewygodne Jutro postaram się napisać, które, bo teraz nie chce mi się wstawać z kanapy![]() ![]() A w ogóle to przeżywam "drugą miłość" do OPI, ostatnio te lakiery trzymają mi się baardzo długo na paznokciach, maluje mi się nimi super wygodnie... Teraz mam Extravagance, to jeden z najpiękniejszych lakierów jakie mam i jak się zacznie kończyć, to kupię drugi (ale to mi nie grozi, bo jest go jeszcze duużo ) Teraz patrzę na zdjęcia w internecie i żadne nie oddają jego uroku. To jest całkiem ładne, ale na żywo ten lakier niesamowicie iskrzy w Słońcu i ciągle chce mi się na niego patrzeć - tak jak pisała Karolina - trochę głupio to wygląda, ale podziwiam swoje paznokcie w autobusie, a czasem jak jadę na rowerze
|
|
#2098 | |||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja Cię rozumiem, bo te zestawy są urocze. Ale teraz to już wiesz, nie ma kupowania. ![]() Cytat:
nie widziałam wcześniej tego odcienia, a ja sroka jestem i zawsze lubię drobinkowe lakiery.![]() Ja na rowerze też podziwiałam często lakier jak stałam na światłach, ale teraz mam już sezon rękawiczkowy. Dobrze bo mi się obrączka nie będzie bardziej rysować.
|
|
|
#2099 |
|
po prostu Em :)
|
Ja tylko raz miałam OPI na paznokciach, rzyrafka mi kiedyś pożyczyła. Niestety nie zachwycił, bardzo szybko odprysnął i jakoś przeszła mi ochota na lakiery tej marki.
|
|
#2100 |
|
Przyjaciółka KWC
|
kochanie a ile warstw tego OPI potrzebujesz nałożyć?
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:50.

Daj znać jak wypadna testy! Jestem strasznie ciekawa.

nic za mocno nie chwyciło mnie za serce i wyszłam z niczym
skusiłam się jeszcze na kolor Mamba. Tak więc lekko naruszyłam odwyk, ale w sumie nie jakoś strasznie.

Po co Ci ten Benefit 
Na zimę idealny.
Jestem w ogromnym szoku, TŻ jeszcze bardziej.
I zastanawiam, czy nie wydłużyć kolorówkowego odwyku na październik, ale to jeszcze zobaczę