Rozłąka z ukochanym - 2012 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-09-06, 12:28   #121
visionAM
Zakorzenienie

Dot.: Rozłąka z ukochanym - 2012

Mi się z TŻtem mieszka fajnie póki co, cały czas mamy gości, bo nasi wspólni znajomi mieszkają w Warszawie i co chwilę nas ktoś odwiedza. Dostaliśmy w ciągu 2 dni aż trzy butelki wina, nie wiem keidy to wypijemy

A teraz TŻ jest w pracy, ja chciałam ugotować obiad, ale... TŻ zamknął rano mieszkanie na dwa razy, a tu są te śmieszne zamki z Gerdy, że jak się z zewnątrz dwa razy przekręci to w środku się nie otworzysz i siedzimy ze współlokatorką zamknięte jak w więzieniu, a ja na obiad nic nie zrobię, bo mam tylko ziemniaki
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-06, 13:14   #122
Pia Gizela
Zadomowienie

3 butelki wina to my byśmy mieli na 2 wieczory

porządek jest więc lecę do sklepu po wiśnióweczkę może zahaczę o drogerię ale w sumie wszyyyystko mam. oprócz ajlajnera i to jest mój jeden z małych celów - nauczyć się malować a w sumie to jakaś odżywka do paznokci by się przydała, bo te u stóp mam w kiepskim stanie.

Enyłej, uciekam na miasto a potem do pracy siadam

Pia Gizela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-06, 13:26   #123
cantara_007
Raczkowanie

confused women, i pamiętaj o tym, co napisałaś następnym razem, kiedy niepotrzebne domysły i panika będą chciały wziąć górę nad racjonalnym wytłumaczeniem nasza kobieca przypadłość - martwienie się na zapas, a raczej zupełnie bez potrzeby

Ja kupiłam dzisiaj Shape'a z płytą Ewy Chodakowskiej - ostatnio często słyszę/czytam o efektach jakie daje trening interwałowy. Podobno jest baaaardzo wyczerpujący, ale za to niesamowicie skuteczny, więc chyba wplotę go jakoś w moje standardowe ćwiczenia
cantara_007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-06, 13:32   #124
confused women
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pia Gizela Pokaż wiadomość
3 butelki wina to my byśmy mieli na 2 wieczory
U nas to samo
Cytat:
Napisane przez cantara_007 Pokaż wiadomość
confused women, i pamiętaj o tym, co napisałaś następnym razem, kiedy niepotrzebne domysły i panika będą chciały wziąć górę nad racjonalnym wytłumaczeniem nasza kobieca przypadłość - martwienie się na zapas, a raczej zupełnie bez potrzeby

Ja kupiłam dzisiaj Shape'a z płytą Ewy Chodakowskiej - ostatnio często słyszę/czytam o efektach jakie daje trening interwałowy. Podobno jest baaaardzo wyczerpujący, ale za to niesamowicie skuteczny, więc chyba wplotę go jakoś w moje standardowe ćwiczenia
Wiem, wiem.. czyli: uspokoić się i pomyśleć racjonalnie. Ach te kobiety Ale to wszystko z tęsknoty przecież

O, a w jakiej cenie ten Shape z płytą? Bo też ostatnio dużo czytam o treningach tej Pani a dziś nawet myślałam coby sobie jakąś gazetkę o diecie/ćwiczeniach kupić, dla dodatkowej motywacji(na diecie jestem). Więc może to coś dla mnie.
Stary 2012-09-06, 14:07   #125
visionAM
Zakorzenienie

My nie przepadamy za winem, w dodatku wszystko to czerwone półsłodkie, a ja z czerwonych wolę słodkie, a z półsłodkich to tylko białe

Ewa CHodakowska ma niezłe ćwiczenia, ale bardzo wykańczające, polecam
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-06, 14:11   #126
cantara_007
Raczkowanie

confused women, ok 12 zł

w takim razie coś w tym programie musi być, na dzisiaj mam już zaplanowane bieganie i zajęcia jogi, ale jutro koniecznie wypróbuję
Stary 2012-09-06, 14:28   #127
Pia Gizela
Zadomowienie

Ja tam uwielbiam wino w każdej postaci. Miód pitny też lubię. Wiśniówki, orzechówki, pigwówki. Alkus ze mnie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-06, 15:05   #128
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mart989 Pokaż wiadomość
Zazdroszcze Mam nadzieje, że szybko znajde prace i Tż powyjeżdża tylko troche jeszcze i zostanie już z nami

Jak tam nocka dziewczyny? U mnie kiepsko. Mały źle spał, ja się źle czułam. A teraz pogoda do d.... Szaro buro zimno.

Ja to zasnac nie moglam, a potem na zajeciach... Jutro od 7:30 do 15:40
agniesikk
lada moment kogoś poznasz i nie bedzie tak źle Ja niby mam tu znajomych i rodzinke, ale wole sama z małym posiedzieć w domku. Jakoś tak jak Tż wyjechał samotnikiem się zrobiłam
Hehe, ja to tez jestem raczej typem samotnika, towarzystwo ludzi mnie po pewnym czasie zaczyna meczyc, no ale jakas jedna kolezanke to chcialabym tutaj miec wszyscy znajomi rozjada sie po calej Polsce na studia i kontakty sie rozluznia.

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Mi się z TŻtem mieszka fajnie póki co, cały czas mamy gości, bo nasi wspólni znajomi mieszkają w Warszawie i co chwilę nas ktoś odwiedza. Dostaliśmy w ciągu 2 dni aż trzy butelki wina, nie wiem keidy to wypijemy

A teraz TŻ jest w pracy, ja chciałam ugotować obiad, ale... TŻ zamknął rano mieszkanie na dwa razy, a tu są te śmieszne zamki z Gerdy, że jak się z zewnątrz dwa razy przekręci to w środku się nie otworzysz i siedzimy ze współlokatorką zamknięte jak w więzieniu, a ja na obiad nic nie zrobię, bo mam tylko ziemniaki
Niezle.
Cytat:
Napisane przez Pia Gizela Pokaż wiadomość
Ja tam uwielbiam wino w każdej postaci. Miód pitny też lubię. Wiśniówki, orzechówki, pigwówki. Alkus ze mnie
O miod pitny tez lubie, TZ raz kupil mala buteleczke, za cholernie wysoka cene, poltorak. Przepyszny
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-06, 18:27   #129
Schoko
Wtajemniczenie

Ojej, to wątek dla mnie, usychającej z tęsknoty!

Jestem z moim TŻ od końca maja, znamy się trochę dłużej, oboje studiujemy w jednym mieście, ale nasze rodziny mieszkają gdzie indziej... Więc teraz podczas studenckich wakacji jesteśmy skazani na rozłąkę.

Widzieliśmy się parę razy, byliśmy razem w górach, ale i tak niecierpliwie odliczam dni do października, kiedy oboje wrócimy na studia i będziemy blisko siebie. Jeszcze niecały miesiąc, 2/3 za nami, omg

Schoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-06, 20:03   #130
mart989
Wtajemniczenie

GG do mart989

A my wina nie lubimy. Czasem słodkie jak naprawde dobre. Wolimy się piwka wieoczrem napić hehe

Ja wróciłam własnie od babci -mieszka 3 bloki dalej - bo ciocia z warszawy przyjechała. Posiedziałam chwile, a teraz mojego szkraba usypiam. Jak uśnie to myć się i spać. Pojutrze mam gosci wiec jutro mam dużo roboty. A jak dam rade nie wiem... Sama z dzieckiem...

Dziewczyny doradźcie coś na impreze na ciepło, byle nie trzeba było piekarnika i miseczek hehe :P
mart989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-06, 21:33   #131
cantara_007
Raczkowanie

Cytat:
A my wina nie lubimy. Czasem słodkie jak naprawde dobre. Wolimy się piwka wieoczrem napić hehe

Ja wróciłam własnie od babci -mieszka 3 bloki dalej - bo ciocia z warszawy przyjechała. Posiedziałam chwile, a teraz mojego szkraba usypiam. Jak uśnie to myć się i spać. Pojutrze mam gosci wiec jutro mam dużo roboty. A jak dam rade nie wiem... Sama z dzieckiem...

Dziewczyny doradźcie coś na impreze na ciepło, byle nie trzeba było piekarnika i miseczek hehe :P
Jak na złość wszystkie smakołyki, które przychodzą mi teraz do głowy to różnego rodzaju tarty na słodko, z warzywami, zapiekanki...
Stary 2012-09-07, 11:24   #132
cantara_007
Raczkowanie

Hej, dziewczyny, co tam u was dzisiaj?
U mnie jutro upłynie pierwszy tydzień rozłąki - zleciał całkiem szybko. Czekałam na ten pierwszy, zauważalny upływ czasu
Nie jest tak źle, jak myślałam, że będzie. W sumie to w ogóle nie jest źle. Poza tym, że baaaardzo brakuje mi czułości i bliskości, a mój TŻ niestety nie jest zwolennikiem okazywania tego np. w rozmowie przez skype'a. Trochę mu się nie dziwię, ale z drugiej strony czasami budzi to we mnie (niepotrzebny pewnie) niepokój
Wasi TŻ też mają z tym problem?
Stary 2012-09-07, 11:35   #133
confused women
Zakorzenienie

A co masz na myśli pisząc 'okazywanie czułości przez skype'? O mówinie 'kocham'?
Mi też zaczyna coraz bardziej brakować przytulenia mojego TŻ, pocałunku.. I jutro również u nas mija pierwszy tydzień rozłąki. Pierwsze 2-3 dni były okropne, ale dziś jest już znacznie lepiej, zaczęłam zajmować się swoimi sprawami.
Stary 2012-09-07, 12:09   #134
cantara_007
Raczkowanie

Z mówieniem 'kocham' nic się nie zmieniło. Chyba chodzi mi o takie rzeczy, których nie da się mówić inaczej niż będąc obok drugiej osoby O ton głosu specyficzny dla sytuacji, w których jest się obok siebie. Przeceniam możliwości wirtualnego kontaktu - te rzeczy są po prostu zarezerwowane dla okoliczności, w których partner jest obok...
Stary 2012-09-07, 12:46   #135
confused women
Zakorzenienie

Cytat:
Z mówieniem 'kocham' nic się nie zmieniło. Chyba chodzi mi o takie rzeczy, których nie da się mówić inaczej niż będąc obok drugiej osoby O ton głosu specyficzny dla sytuacji, w których jest się obok siebie. Przeceniam możliwości wirtualnego kontaktu - te rzeczy są po prostu zarezerwowane dla okoliczności, w których partner jest obok...
Kochana, po prostu tęsknisz Pomyśl, jak wspaniałe będą Wasze czułości, gdy Twój facet wróci. Przez skype nie poczujesz zapachu i ciepła Twojego TŻ, ale kilka-kilkanaście lat temu nie miałybyśmy nawet tego..
Stary 2012-09-07, 14:15   #136
ToTyLkoJa2
Zadomowienie

GG do ToTyLkoJa2

Mi jutro również mija tydzień Najgorszy był piątek i sobota, w piątek ostatnie zakupy, a w sobotę wiadomo, ostatnie spotkanie. Jak Tż pojechał to nie mogłam usiedzieć w miejscu, tak samo w niedzielę, ale jest lepiej. Przeraża mnie tylko to, że będę teraz żyła odliczając czas do kolejnego spotkania. Teraz zobaczymy się dopiero pod koniec października, a później na święta. Boję się, że Tż może sobie tak kogoś przygruchać, ufam mu, no ale nutka niepewności jest...
Stary 2012-09-07, 14:35   #137
Pia Gizela
Zadomowienie

Ty też możesz sobie kogoś przygruchać

A ja piekę pizzę właśnie, piwko się chłodzi Potem będę pisać pracę oczywiście. a na jutro zaplanowałam spa dla włosów no i muszę obskoczyć fryzjerów u siebie w mieście i zapytać ile będą chcieli za farbowanie

Stary 2012-09-07, 14:47   #138
confused women
Zakorzenienie

Otóż to ToTylkoJa, sama też możesz przecież kogoś znaleźć Wiem, że zawsze jest jakaś niepewność, przynajmniej u większości z nas, ale tu na miejscu nic nie jesteś w stanie zrobić, możesz jedynie zaszkodzić Waszemu związkowi przez nieuzasadnione obawy i nie daj Boże jakieś pretensje....

Ja jeszcze jestem w pracy, nieco ponad godzina została, ale strasznie, naprawdę strasznie dłuuuży mi się dziś ten czas Wieczorem, na pocieszenie, pogadam z TŻ na skype
Stary 2012-09-07, 14:55   #139
cantara_007
Raczkowanie

ToTylkoJa i confused women, zdaje się, że prowadzimy ten sam 'rozłąkowy kalendarz' też zobaczycie swoich TŻ-ów na przełomie października/listopada, zgadza się?

Ja mam dzisiaj w planach moje ulubione zajęcia fitness - dance mix takie różne spalające kalorie układy taneczne do przebojów z radia, bardzo odprężające a jutro wielkie sprzątanie

ToTylkoJa, nie możesz o tym myśleć. To zawsze może się zdarzyć, sęk w tym, żeby wierzyć, że w waszym przypadku tak nie będzie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-07, 15:00   #140
confused women
Zakorzenienie

Cytat:
ToTylkoJa i confused women, zdaje się, że prowadzimy ten sam 'rozłąkowy kalendarz' też zobaczycie swoich TŻ-ów na przełomie października/listopada, zgadza się?

Ja mam dzisiaj w planach moje ulubione zajęcia fitness - dance mix takie różne spalające kalorie układy taneczne do przebojów z radia, bardzo odprężające a jutro wielkie sprzątanie
Łooo jacie ja też chcę potańczyć taki dance mix Uwielbiam tańczyć a i spalić kalorie by się przydało

Ja niestety jeszcze nie mam pewności czy zobaczę mojego Chłopa przed Bożym Narodzeniem.. Ale dziś miał mieć podpisanie umowy, więc może coś się wyklaruje... Jak uda się wcześniej to pewnie też w okresie październik/listopad przyjedzie, ale obawiam się, że niestety dopiero na Święta wróci. To nowa praca i ciężko będzie mu tak szybko dostać więcej wolnego...
Stary 2012-09-07, 15:04   #141
ToTyLkoJa2
Zadomowienie

GG do ToTyLkoJa2

Cytat:

ToTylkoJa, nie możesz o tym myśleć. To zawsze może się zdarzyć, sęk w tym, żeby wierzyć, że w waszym przypadku tak nie będzie
Tak, Tż przyjedzie najprawdopodobniej 28.10 i zostanie na dwa tygodnie
Ja wiem, że to moje wymysły tylko, nie zamęczam go na szczęście swoimi podejrzeniami
Stary 2012-09-07, 15:21   #142
mart989
Wtajemniczenie

GG do mart989

Oj dziewczyny zawsze będzie ten niepokój, tylko trzeba się przyzwyczaić

Chyba większość znas w tym samym czasie się tak spotka ze swoimi Tżtami

confused women a to na jakiej zasadzie tam pojechał? to jakaś polska firma czy tamtejsza ?

Ja mam kiepski dzień, tzn coś źle się czuje, ale ogarnęłam pokój mojego dzieciątka. Poprzebierałam zabawki. jeszcze mam zamiar łazienkę sprzątnąć ale na razie nie chce mi się. Byliśmy chwile na dworze ale taki zimny wiatr wieje... :/
Wyciągam czekolade, cappuccino się robi i chwila relaksu
Stary 2012-09-07, 15:30   #143
confused women
Zakorzenienie

Cytat:
confused women a to na jakiej zasadzie tam pojechał? to jakaś polska firma czy tamtejsza ?
Jest to firma francuska. TŻ już od roku pracuje we Francji, ale firma w której pracował poprzednio nie działa w okresie od wakacji do końca roku, dlatego poszukał sobie czegoś nowego.
Chciałabym wiedzieć, że wróci do Polski tego i tego, na tyle i tyle... Na razie jest tylko opcja 'Święta'.
Stary 2012-09-07, 15:43   #144
mart989
Wtajemniczenie

GG do mart989

Aha, w ten sposób. Bo akurat m mój maż pracuje w polskiej firmie, i oni mają zagwarantowany przyjazd do domu - oczywiście urlop bezpłatny, ale przejazd płaci firma - raz na 1,5 - 2 miesiące. Długość pobytu zależy akurat od tego gdzie kontrakt. Przy czym, zależy też gdzie są, mogą np na weekend przyjechać sobie - na własny koszt - dodatkowo, albo wziąć urlop płatny, taki jaki należy sie normalnie. Akurat tam gdzie teraz jest nie opłąca się bo przelot samolotem kosztuje kuupe kasy, no a samochodem swoim żeby tam jechać to za daleko. Szkoda na paliwo. Bo np do Niemiec to teść jeździł swoim i wpadał cześciej.
Stary 2012-09-07, 15:53   #145
confused women
Zakorzenienie

Cytat:
Aha, w ten sposób. Bo akurat m mój maż pracuje w polskiej firmie, i oni mają zagwarantowany przyjazd do domu - oczywiście urlop bezpłatny, ale przejazd płaci firma - raz na 1,5 - 2 miesiące. Długość pobytu zależy akurat od tego gdzie kontrakt. Przy czym, zależy też gdzie są, mogą np na weekend przyjechać sobie - na własny koszt - dodatkowo, albo wziąć urlop płatny, taki jaki należy sie normalnie. Akurat tam gdzie teraz jest nie opłąca się bo przelot samolotem kosztuje kuupe kasy, no a samochodem swoim żeby tam jechać to za daleko. Szkoda na paliwo. Bo np do Niemiec to teść jeździł swoim i wpadał cześciej.
Mój facet jechał do Francji swoim samochodem, zupełnie we własnym zakresie, więc to trochę inaczej wygląda niż gdy jedzie się z firmą, która ogranizuje przejazd. Z tego tytułu nie ma też szansy na to, aby co miesiąc wracał do Polski, bo: a) odległość, b) koszta, no i c) kwestia urlopu. Nawet przyjazd raz na dwa miesiące to często z perspektywy pracownika i pracodawcy tam, a dla mnie to niemal wieczność.. Ale gdy zaczynałam się spotykać z A. wiedziałam jak pracuje, jak nasz związek będzie wyglądał, przynajmniej na tę chwilę.
Stary 2012-09-07, 16:05   #146
Pia Gizela
Zadomowienie

Mój wraca pod koniec października i zostaje do stycznia

Stary 2012-09-07, 16:28   #147
mart989
Wtajemniczenie

GG do mart989

Cytat:
Napisane przez confused women Pokaż wiadomość
Mój facet jechał do Francji swoim samochodem, zupełnie we własnym zakresie, więc to trochę inaczej wygląda niż gdy jedzie się z firmą, która ogranizuje przejazd. Z tego tytułu nie ma też szansy na to, aby co miesiąc wracał do Polski, bo: a) odległość, b) koszta, no i c) kwestia urlopu. Nawet przyjazd raz na dwa miesiące to często z perspektywy pracownika i pracodawcy tam, a dla mnie to niemal wieczność.. Ale gdy zaczynałam się spotykać z A. wiedziałam jak pracuje, jak nasz związek będzie wyglądał, przynajmniej na tę chwilę.
Dasz rade z czasem "przyzwyczaisz " się - bo tak naprawde nie da sie do końca przyzwyczaić jeśli się kogoś kocha No mój jak we Francji jest to też nie ma szans co miesiąc. No myśle że za ok 2-3 tyg dowiem się czy skończy na koniec października. Choć wolałabym żeby wrócił i pojechał gdzieś bliżej to z drugiej strony mam nadzieje że dadzą robote tam do świąt bo fajna kasa a ta bardzo potrzebna jest
Stary 2012-09-07, 20:56   #148
cantara_007
Raczkowanie

Jak wam dzisiaj dzień minął?

Ja za moment rozmawiam z TŻ
Stary 2012-09-07, 21:27   #149
confused women
Zakorzenienie

Cytat:
Dasz rade z czasem "przyzwyczaisz " się - bo tak naprawde nie da sie do końca przyzwyczaić jeśli się kogoś kocha No mój jak we Francji jest to też nie ma szans co miesiąc. No myśle że za ok 2-3 tyg dowiem się czy skończy na koniec października. Choć wolałabym żeby wrócił i pojechał gdzieś bliżej to z drugiej strony mam nadzieje że dadzą robote tam do świąt bo fajna kasa a ta bardzo potrzebna jest
A jak w ogóle zapatrujecie się na przyszłość? Tj jak długo Twój mąż planuje pracować we Francji?? Mój TŻ na razie ani myśli pracować w Polsce, głównie chodzi o finanse, więc jeszcze spoooro tęsknoty przed nami...

A ja czekam na Lubego właśnie na Skype, ale coś się ociąga
Stary 2012-09-07, 21:54   #150
ToTyLkoJa2
Zadomowienie

GG do ToTyLkoJa2

A ja właśnie rozmawiam z Tż i zanosi się na to, że lecę do niego 22.09 I mam problem. Jak się spakować w bagaż podręczny?

Edytowane przez ToTyLkoJa2
Czas edycji: 2012-09-07 o 21:55
ToTyLkoJa2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości