|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
Cześć babiszczka!
A gdzie są nowe fasoleczki ja się pytam? ![]() ![]() ![]() Zaginęłam w akcji na chwil parę, bo nie miałam weny i tematów, a potem siły na fora.. może jeszcze gdyby nie ta świadomość ile czytania mnie tutaj czeka to jakoś bym się zmobilizowała, ale moj mózg odmawiał posłuszeństwa na myśl co go tu czeka za skupienie i nadganianie ![]() Luna0 Twoja koleżanka od prawka z epilepsją.. bez komentarza! Ja już po ginekologu i neurologu w środę wieczór, mam też wyniki krwi itd. a z dziś tsh, które mnie nie ucieszyło bo nie spadło, a to było 23 dni na zwiększonej dawce. Wiem, ze z reguły więcej czasu na bad. ale w pn. mam wizytę to i badanie było szybciej.. A TSH stoi idealnie w miejscu jak z poprzedniego badania Może i potrzebuje zaledwie więcej czasu, a może dawki większej... i stres bo poziom 2,3 to nie 1,5 a dzieciaczek przecież rośnie i się rozwija we nie Urósł w 2 tyg. z o, 44cm na 1,77cm i pikawa nadal bije Mój stary lekarz jest KOCHANY. dodaje wiary, otuchy, rozwesela, nie stresuje... czuje się u niego jak u siebie, kocham dziadka!! Nawet szczerze z nim porozmawiałam o zmianie lekarza ze wzgl. na stan zdrowia i ponoć lepsze traktowanie na porodówce jak lekarz prowadzący tam pracuje - i on to zrozumiał, nie był wredny.. dał mi książeczkę ciąży, a pani ze szpitala myślała, że będę kserowaną mieć Więc nie pękłam, przyznałam się do myśli które wynikły z porad koleżanki i cioci, a było miło i przyznałam się, że jak mi się nie spodoba to i tak wrócę i ciężko mi odejść! ![]() Wielki żal w sercu mam do losu, że ten doświadczony pan ma swoje lata i chyba już słabszy wzrok, że nie pracuje w szpitalu, bo nie odeszłabym wówczas mimo wszystko choć są obawy ze w trudnych przypadkach może czegoś nie dopatrzyłby czy nie umiał rozwiązać po nowoczesnemu. Moje zdrowie wybrało za mnie - spróbuję jak nam będzie u nowego pana dr-a...pomimo kompleksów i stresu.
Jesteśmy tu m.in. po to by pomagać sobie nawzajem ![]() Edytowane przez partytura Czas edycji: 2012-09-07 o 22:24 |
|
|
|
#1682 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry laseczki
![]() Ja już działam w pracy,dziś zamiast kawki- energetyk na pobudkę! ![]() @ jeszcze nie ma, tempka nadal wysoka (37,0), zobaczymy jak to dalej będzie ale na nic się nie nastawiam ![]() Iza,halllllo? co Nas tak 3masz w niepewności??
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-09-08 o 08:24 |
|
|
|
#1683 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Iza odezwij się kobietko Ja wstałam dopiero ogarnę się i wybywam do babci standardowo jak wróce jutro chcę tu mieć wysyp fasolek |
||
|
|
|
#1684 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
Najważniejsze że z dzidziusiem jest wszystko okCytat:
Cytat:
![]() Nie dałam wczoraj znać bo do 22 byłam w pracy.Niestety nic z tego Beta 0,100 Także biore luteine odstawiam i czekam na@.Aż sie boje jak będzie a @ po 6 tygodniach![]() Inne wyniki mam dobe oprócz testosteronu i progesteronu Tsh spadło ładnie na 1,9 ft3 i ft4 w normie,prolaktyna 13,7 także ok.Ale prawie nie mam progesteronu i za dużo testosteronu bo aż 93 Czytam o leczeniu zbyt zbyt dużego testosteronu i leczy się go antykami.To już wogóle mam dół jak nie wiem od rana
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#1685 |
|
Wtajemniczenie
|
Moni-jak @ nie przylezie (w co wątpie) to w wtorek...
Iza- buuuuu no szkoda... myślalam,że może jednak... Nic się nie przejmuj, będzie dobrze A tak w ogóle to jaka jest norma tego testosteronu?
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-09-08 o 09:49 |
|
|
|
#1686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Norma chyba do 76 a ja mam 93,30 Także siedze i sie dołuje od rana a jeszcze jak przeczytałam że to się leczy antykami to już wogóle mam dość
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1687 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wiem, co czujesz bo sama jak odebrałam swoje wyniki i zobaczyłam prolaktynę to się załamałam... pierwsze co to zaczełam czytać w necie i jeszcze większa zalamka...później dopiero dziewczyny z wizazu mnie pocieszyły,wizyta u ginki-zapisała tabletki i myślę że będzie dobrze wiec głowa do góry na pewno nie jest tak tragicznie
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#1688 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cześć kochane sobotnio! Zgodnie z planem wykonałam dziś testa, wynik oczywiście negatywny. Od wczoraj cycki już nie bolą, bóle za to przeszły na podbrzusze. Także jutro/pojutrze się spodziewam @. Wkurza mnie to powiem Wam. Wiem, że to 4cs dopiero, ale po prostu moje obawy sprzed starań co do problemów z zajściem się potwierdzają. Argumentem w dyskusjach z TŻ mających na celu przekonanie go do starań o dzidzię, było głównie to, że od lat stosowaliśmy stosunek przerywany i boję się, że coś może być z nami nie tak skoro nie wpadliśmy tak długo. Bałam się okrutnie tego, że będą problemy, że nie uda się tak szybko zaskoczyć. Dla TŻ to kiedyś było takie proste. Jeden strzał i już. A tu nie ma lekko. Chyba w tym cyklu pójdę na jakieś badania, bo wiadomo im szybciej tym lepiej, a w końcu obiecałam sobie, że przed 30-tką będę miała dzidziusia. Edytowane przez dedra Czas edycji: 2012-09-08 o 10:03 |
|||
|
|
|
#1689 |
|
Wtajemniczenie
|
dedra, iza... ale szkoda... Kurcze, ile można czekać
![]() ![]() Tak sobie teraz uświadomiłam, że ten czas szalenie szybko leci... ja w sumie od kwietnia tak się bujam na tym wątku . 5ty miesiąc a wcale mi się nie wydaje, że to już tyle
|
#1690 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też nie wiedziałam o mojej prolaktynie i cieszę się że tak szybko poszłam do lekarza bo do teraz bym nie wiedziała co jest grane...a moglibyśmy się strać,a starać i nic a tak to wiem co mniej więcej jest przyczyną nie udanych prób. Jeżeli do października Nam się nie uda to znów pójdę do ginki niech zrobi jakiś monitoring czy coś... Tak czy siak 3mam kciuki żeby @ nie przylazła!!!- bo jeszcze nadzieja jest
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-09-08 o 10:24 |
|
|
|
|
#1691 |
|
Raczkowanie
|
Partytura to super ze wyniki ok. a co do gina to im starszy tym lepszy
Dzastin glowa do gory oby fasolka Iza kurcze szkoda ale w nastepnym cyklu sir uda zobaczysz...chodz wiem ze to pewnie zadne pocieszenie Tak wogole ti witam wszystkich. W pracy taki zajob ze nie ma kiedy was wejsc i poklachac. U mnie poki co czekanie na testowanie. Objawow zero czasem mnie boli leciutko w podbrzuszu ale nie przypisuje tego fasolce.
Ciało jest moją świątynią a rodzina bogiem.... ![]() Edytowane przez FD_nika Czas edycji: 2012-09-08 o 10:27 |
|
|
|
#1692 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1693 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane!
Dzis sobota- dzien kota Ide robic kawusie- chce ktos? Ja robie bardzo dobra U mnie ok. Czekam teraz na @ powinna byc ok 18-20.09 i wtedy dołacze do Was.
|
|
|
|
#1694 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też myślałam kiedyś że zajście w ciąże jest takie proste... a tu ZONK ![]() Idz,idz dla świętego spokoju ![]() Ja jeszcze później zajrzę,muszę trochę popracować
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#1695 |
|
Raczkowanie
|
Ja od tego miesiaca tez walcze z prolaktyna i mam nadzieje.ze sie uda chodz po bromergonie syrasznie zle sie czuje musze poprosic gina by zmienil mi tableyki
|
#1696 |
|
Zakorzenienie
|
Klubowiczki,
wkleiłam Wam obiecane zdjęcie z sesji glamur Pózniej je usunę bo jest zbyt intymne
|
|
|
|
#1697 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda. Ale widać coś jest nie halo w Twoim organiźmie i dobrze,że wykryte już teraz. Szybciutko się z tym uporasz i będziesz miała swoją fasolke![]() Cytat:
Chociaż wiem,że mało to zdrowe heeh. No to czekamy na rozwój sytuacji i na II kreski![]() Cytat:
No i u nas pierwszy syn był od pierwszego "strzału", drugie dziecko które straciłam też. Drugi syn młodszy też w 1cs. Później zabezpieczaliśym się różnie. Czasami tabletki, czasami prezerwatywy, ale głównie był to właśnie stosunek przerywany. I tak już 4 lata. No i teraz co?? Zeszł cykl przytulania były kilka razy i nic nie wyszło z tego Zobaczymy jak będzie teraz. Aż teraz się zmartwiłam,że faktycznie przez to wyskakiwanie coś może być nie tak z Tż...Cytat:
J tu z Wami jestem prawie miesiąc i już natrzaskałam na tym wątku prawie 200 postów;D Wszystkie są tylko z naszego wątku bo na innych się nie udzielam wcale. I też już mam wrażenie jakbym była tu z Wami od zawszeCytat:
Co do kawusi to ja się wpraszam ![]() Witam się również w ten paskudny deszczowy dzień. Wczoraj sobie posprzątałam, obiad mam od mamuśki mojej, tak więc mogę się obijać dzisiaj do woli ![]() Jedynie podłogi przemyje ale to na wieczór jak szarańcze swoją położę do łóżek. Prędzej nie ma sensu bo do wieczora będzie sajgon ![]() Wczoraj z mężusiem poszaleliśy. Zaatakowałam go o 23.30 jak już smacznie spał Ale wystarczyła chwilka,żeby odechciało mu się snu![]() To był 7dc, więc doskonale wiem,że dzieci to z tego nie będzie hehehe. No a mój mąż nie liczy dni cyklu, nie wie czy są płodne czy nie. Poprostu idzie na spontan i akurat wczoraj zachciało mu się kończyć we mnie Wiem,że nie robi tego celowo hehe. Poprostu ja wiem,że z tego fasolki nie będzie.Mój mąż poprostu boi się,że nie podoła temu,że nie utrzyma nas, że będzie ciężko. Założył coprawda swoją działalność, ale wszystko jest na etapie rozkręcania się. On chciałby poczekać aż się wszystko ustabilizuje i wogóle, ale wiem,że 3 dziecka chce również. Więc idzie na żywioł. Nic nie liczymy,nic nie kalkulujemy. Jak ma coś być to będzie ![]() Z drugiej strony jak będziemy tak czekać aż się wszystko unormuje to wyjdzie na to,że wcale tego dziecka nie będzie. Bo przecież nikt nie jest mu wstanie zagwarantować że za x lat będzie wszystko pięknie i super finansowo. Raz jest dobrze, a raz źle i tak przez całe życie. No to się wygadałam
|
|
|
#1698 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1699 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, no ale przecież wszyscy wiemy o preejakulacie itd... Dlatego boję się, że coś nie gra, że któreś z nas może mieć problem natury biologicznej.
|
|
|
|
|
#1700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eh..przydałby mi sie kots do porannej kawi bo humorek mam sredni ![]() Dobrze, ze sie wygadałaś Ja tez uwazam, ze nie ma idealnego momentu na dziecko ![]() Dwa oblicza-> anioł i diablica
|
|
|
|
|
#1701 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Uciekam dalej pracować
||
|
|
|
#1702 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze ja też bym chciała Kocurka zobaczyć..
|
|
|
#1704 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale nawet jak już będzie super to nikt nie da gwarancji że się to nie posypie.Dlatego tez uważam że idealnego momentu nie będzie nigdy.
|||
|
|
|
#1705 |
|
Zakorzenienie
|
Wejdz na moj profil i tam sa albumy. Jestes moim znajomym wiec zobaczysz
|
|
|
|
#1706 |
|
Zakorzenienie
|
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2012-09-08 o 11:39 |
|
|
|
#1707 |
|
Zakorzenienie
|
Kocurekkkk normalnie wymiatasz laska!!!!
![]() Ja pierdziele,też chcę taką sesję Ale o ile w gorsecie i resztą bajerów też by uszło to o tyle wzrostu mi brak i nad tym ubolewam bo ja kurduplowata jestem Wiec aż tak za☠☠☠iście wyglądać nie będę przez moje krótkie nóżki![]() Ale dla Ciebie szacun normalnie ![]() A na marginesie to super autka do ślubu mieliście
|
|
#1708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam 158 cm ![]() Nie ma tam photoshopu, zle naturalne zdjecie...przykład na to ile mozna zrobić ze zwykłej kobiety dobrym światłem... Nawet nie chce mysleć co robia w programach
|
|
|
|
|
#1709 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja za 20 min kończę prace i zmykam do domku...
miłego popołudnia
|
|
|
#1710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Ja mam 160cm ) Ważę 55-56kg. Więc może jak schudnę troszkę to się pokuszę na taką sesję super byłby prezent dla męża,niespodzianka.Ale zwykły fotograf zrobi taką sesje???
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.

Może i potrzebuje zaledwie więcej czasu, a może dawki większej...
Więc nie pękłam, przyznałam się do myśli które wynikły z porad koleżanki i cioci, a było miło i przyznałam się, że jak mi się nie spodoba to i tak wrócę i ciężko mi odejść! 

No chyba, że się z ciekawości specjalnie odchylal do tyłu, ale tego nie widzialam
Tak jak pisałam w niedzielę - wrócily mi plamienia więc jak byłm w środę na tym usg prenatalnym to od razu o tym porozmawiałam z gin. Zbadala mnie jeszcze raz i powiedziala, ze wszystko jest ok, szyjka jest wysoko i nie ma śladu świeżego plamienia. No i kazała brać znowu 6tabl lutki na dobę
Bo po protu juz nawet z grzywki mi siwe włosy wyrastają
Najważniejsze że z dzidziusiem jest wszystko ok
Także biore luteine odstawiam i czekam na@.Aż sie boje jak będzie a @ po 6 tygodniach

Prawdziwy kocur z Ciebie!
Brawo za odwagę. Jestem pod wrażeniem.