|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1951 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XI
Cytat:
![]() ![]() A co do urlopu w Rzymie - to byliśmy 2 lata temu - strasznie chciałam jechać i to w sumie ja wszystko załatwiałam od hotelu po lot.. po plan wycieczki ![]() ![]() ![]() A co do pogody to u nas o dziwo pięknie jest.. może w końcu lato się robi ![]()
![]() ![]() Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2012-09-08 o 08:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1952 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry !
![]() Mąż jeszcze śpi a ja już od 8.00 na nogach ![]() Dzisiaj jedziemy na zakupy, bo muszę kupi parę rzeczy do mieszkanka, później na targi ogrodnicze i lotnisko, bo dzisiaj pokazy lotnicze ![]() Chciałam życzyc udanego dnia ! P.S. Dzisiaj z maluszkiem zaczynamy 31 t.c. ! ![]()
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce ![]() 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1953 |
Zadomowienie
|
Witam kochane
![]() wrr nie cierpię sobót ![]() halwaya super że masz wreszcie wolne, zasłużyłaś na odpoczynek jak mało kto ![]() ![]() ![]() Landi bidoku nasz, trzymam kciuki za skuteczną receptę na Wasze dolegliwości, zwłaszcza, że dziś chyba czeka Was przeprowadzka? peperonik współczuję zarwanej nocki kochana ![]() ![]() gk7 tak tak prosimy o real foto wózia ![]() karolamankowa cieszę się z Tobą kochana ![]() ![]() Weronika kochana jak Twój dziadek się miewa, mam nadzieję, że już z nim lepiej? Pani_Jasiowa tak jak dziewczyny napisały: ciesz się, że masz dobre warunki do porodu sn, ale przecież jeszcze klamka nie zapadła kochana, bądź dobrej myśli i nie smutaj ![]() Kasiu opowiedziałam o poprzednim porodzie, to powiedział że rozumie i że podejmiemy tę dyskusję w okolicach bliższych terminowi porodu - na razie mam się skupić na szczęśliwym donoszeniu ![]() kaaamila1 to intensywny dzień Cię czeka, super ![]() ![]() Dobra ja sobie parzę inkę i życzę wszystkim i każdej z osobna przyjemnego dnia ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aerien83 Czas edycji: 2012-09-08 o 08:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#1954 |
Zakorzenienie
|
kaaamila - gratluacje z okazji kolejnego tygodnia
![]() aerien - no właśnie będę musiała się oswoić z nowym stylem życia ![]() Ja mam w weekend gości - dziś wpada mój 'angielski tata' ze swoją żoną (straszy kolega z pracy, który jest kochany i wiele mi pomógł - i faktycznie traktuje mnie i tż jak swoje dzieci) - i właśnie kombinuje czym go podjąć - bo chciałam pójść na łatwiznę - kawa i ciasto - ale oni akurat słodyczy nie jedzą :/ muszę pokombinować. W niedzielę mam obiad - przychodzą znajomi z pracy - tu już dzięki wam mam koncepcje na łososia ze szparagami - a potem pieczony camembert z czosnkiem i tymiankiem.. hmm.. Zapowiada się intensywny weekend, więc teraz piszę póki mogę - bo potem mnie nie będzie.. ale za to od poniedziałku dołączę do was.. bo przecież wolne ![]()
#1955 |
Zadomowienie
|
Peperonik- a jaki ty rozmiar nosisz? bo ja sie mierzyłam i z tego wychodzi ze musiałabym miec M kurcze cena faktycznie o wiele nizsza. Musze sie do Ciebie usmiechnac ladnie i moze jakos sie dogadamy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1956 | |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1957 |
Zadomowienie
|
hej jak tam u was? u mnie chłodno i ponuro. Jestem sama w doku jak na razie bo wszyscy na wykach są. Miałam koszmarną noc. mysz nie dawała i spokoju. Już druga noc na nią polujemy ale ona za sprytna . Boli mnie głowa i jakaś memlana dziś jestem a jeszcze siostrzenice będę pilnowała dziś. Mam pytanie . Jakie powinna mieć ciśnienie kobieta w ciąży.
......................... ......................... .... Wczoraj w końcu zabrałam się za rozmowę z mężem. Nie była taka jaką sobie ją wyobrażałam ale zawsze to coś ...
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1958 |
Rozeznanie
|
Witam w sobotni poranek
![]() Wieczorem Was podczytałam,ale nie miałam siły pisać.Byłam u mamy,,zebrałam sobie malinki,z których dziś będę robić soczek,byłam z mamą na spacerze w lesie, a w drodze powrotnej do domu wstąpiłam na zakupy żarciowe do biedronki.Wróciłam po 20 padnięta.Ale dzisiaj beznadziejna pogoda,od rana ciemno i mży,nic tylko z łóżka nie wychodzić ![]() Landi bidulko kuruj się Kochana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1959 |
Zadomowienie
|
A tak w ogóle to cześć kobietki
![]() Zaraz musze sie ogarnac i isc do miasta w poszukiwaniu butów do ślubu tylko nie mam pojęcia jakich ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1960 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi klientka powiedziała, że myszy łatwo złapać na masło orzechowe, lub nutellę - więc sprzedaję wiedzę nabytą dalej.. A co do ciśnienia - musisz kontrlować wysokie ciśnienie- mi w książce ciązy napisali, że powyżej: 150/100 przy 2 pomiarach w odstępie 10 min - to niezwłoczne zgłoszenie się na IP 140/90 i dodatkowo białko w moczu - tak samo - zgłaszać się Dla mnie standardowym ciśnieniem w ciąży jest coś w okolicach 142/84 (uśrednione wyniki) - białka w moczu nie mam. Szczególnie ważna jest ta druga wartość - lepiej żeby była niższa - idealnie w okolicach właśnie 80-90
![]() ![]() Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2012-09-08 o 08:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1961 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie wiem dokładnie jakie ma być prawidłowe,ja mam zazwyczj niskie,ostatnio miałam 80/60,a wczoraj 100/50 i czuję się przy tym bardzo słabo... |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1962 |
Zadomowienie
|
Peperonik,
No to miłych zakupów...i naciagnij tesciowke na coś jeszcze ![]() Halwaya, No a miałaś się nudzić na zwolnieniu a Ty teraz ciagle będziesz gości podejmowac ![]() ![]() A co do angielskiego taty- to może zamiast słodkiego slone ciasteczka z ciasta francuskiego z lososiem/suszonymi pomidorami/lub cokolwiek innego lubisz?? Dorcia, A jakie masz to ciśnienie? Karolla, Z tobą nie gadam bo się obrazilam za twoja piękna figurę i tylko 3 kg in plus ![]() Perełka, Może łatwiej Ci będzie znaleźć takie kawa z mlekiem? A jaki masz rozmiar?
#1963 |
Zadomowienie
|
łapka stoi ale mycha powyjada i łapka nawet nie drgnie
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1964 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1965 |
Zadomowienie
|
Noszę 37/38 zalezy od butów ale dł wkładki zawsze taka sama 24,5cm
|
![]() ![]() |
![]() |
#1966 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jeśli chodzi o ciśnienie to nie wiem czy są jakieś inne normy dla kobiet w ciąży. Idealne to 120/80. Nie powinno przekraczać 140/90. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1967 |
Rozeznanie
|
to dziwne...u mnie jak nastawimy na strychu łapkę to w ciągu godziny jest trzask
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1968 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No właśnie myślałam, że może jakieś takie zimne przekąski.. 'tata' lubi bardzo nasze polskie koreczki śledziowe - jego żona mocne pleśniowe sery - ale to i tak do sklepu trzeba będzie się kopsnąć ![]() ale dobry pomysł z tym ciastem francuskim - u nas sprzedają takie 'kubeczki', albo lepiej nazywając małe gniazda z francuskiego ciasta i można dowolnym nadzieniem wypełnić.. idealnie będzie - a jak zostanie to na jutro dla gości ![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1969 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
moje ciśnienie to 138/86 tętno 110 dzis było
||
![]() ![]() |
![]() |
#1970 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1971 |
Zakorzenienie
|
#1972 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A swoją drogą nie dziwię się, że się boisz o dziecko skoro jest nieprzewidywalny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1973 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1974 |
Zadomowienie
|
nasz kot jest łowczy łagodny do ludzi ale mój mąż po prostu nie lubi kotów a jak zobaczy że się zbliża nie to gotowy go po gryść ( jak to samce hehe) miała podejrzenie toksoplazmozy w ciąży
![]() ![]() |
![]() |
#1975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja ogólnie koty lubię, ale muszę przyznać, że trafiały mi się zawsze urocze, łagodne i łaszące się.. do narwańców i dzikusów nie mam cierpliwości. Marzy mi się w ogóle kiedyś Russian Blue - ma charakter psa ![]()
![]() |
#1976 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1977 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Wczoraj polozylam sie spac po 1 ale nawet sie wyspapalam .. nie mial mnie kto obudzic bo TŻete dzisiaj ma dopiero na 15 i teraz sobie jeszcze smacznie spi . ![]() Ewcia - biedulko Ty nasza ![]() ![]() Mnie tez cos lapie od kilku dni ale dzielnie sie trzymam .. Zostalo mi do poniedzialku 20 zl .. ![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj o 20 This Is It. byłam na tym w kinie 3 razy ![]() ![]()
#1978 |
Zadomowienie
|
bardziej chce go z wiatrówką poganiać on nie lubi jak się do mnie koty zbliżają
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png Edytowane przez dorcia2120 Czas edycji: 2012-09-08 o 09:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#1979 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() hey ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez ImmortalWoman Czas edycji: 2012-09-08 o 09:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1980 |
Zakorzenienie
|
Kiedyś mieszkałam na osiedlu, gdzie był kot, który syczał na psy i rzucał się. Na mojego się nie rzucił, bo chyba zwątpił ( wilczur), ale mój pies był zdziwiony jakby analizował, że coś chyba z tym łańcuchem pokarmowym jest nie tak ( nie wiem czy kiedyś psy jadły koty, ale to zwykle z ich strony wychodzi atak).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:06.