Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-08, 11:35   #1861
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV

Dziewczyny dacie rade z egzaminami, dzieciaczki skopia na szczescie i bedzie ok

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 11:37   #1862
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

Lenova mniej zmiescisz w tym roku takiej wyzery nie bedzie hehe.
Ja sie boje troche Wigilii najchetniej bym spedzila sama w domu z mezem, a nie ciskanie sie z jednego miejsca na drugie, wlasnie jak spedzacie wigilie? Z rodzicami tesciami sami, tu i tu? Bo u nas co roku jest problem nerwy i zamiast sie cieszyc to staram sie ogarnac co i jak, a rodzina meza to sami egoisci i nie potrafia zrozumiec, ze moja mama jest sama tutaj i nie ma nikogo.
My spędzamy u nas w domu z najbliższą rodziną, jak co roku zresztą - z rodzicami i rodzeństwem, nie zamierzamy nigdzie jeździć, poza tym najbardziej lubię taką rodzinną, ciepłą wigilię bez zbędnego towarzycha.
Już nie mogę się doczekać tego mojego i mamy jedzonka, mmm. Zawsze robimy duuużo pyszności - sałatki, ryby, śledzie, wszelkie ciasta - aż mi ślinka cieknie na samą myśl.

A jak spędzacie sylwestra?
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 11:38   #1863
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
hej dziewczynki ja o świcie napiszę jeszcze tylko, że laktator kupię na pewno, bo nawet jak będzie problem z pokarmem to zawalczę żeby się pojawił a wtedy laktator będzie baaardzo pomocny
Dokładnie, w razie problemów z laktacją przyda się aby ją pobudzić. Tak samo w odwrotnej sytuacji, w razie nawału pokarmu.Moja bratowa tak miała kilka dni po urodzeniu synka. Myślała że jej cycki rozsadzi taki miała nawał pokarmu a synek tyle nie potrzebował. Płakała z bólu a brat jeździł szukać laktatora. Jak odciągnęła to od razu jej ulżyło.
Ja kupiłam Mini Electric Medela i butelkę Medela Calma, która imituje ssanie piersi i nie zaburza odruchu ssania. Na pewno będą sytuacje że będę chciała wyjść gdzieś a mąż zostanie z Igorkiem. Nawet żeby jakiś ciuch sobie kupić nie będę przecież ciągnąć młodego po galeriach bo wiadomo zimą to siedlisko chorób różnych a ludzie chodzą przeziębieni i kaszlają. Jak wrócę do pracy a teściowa będzie młodym się opiekować to też bym chciała żeby jak laktacja pozwoli to dostawał nadal moje mleko a nie sztuczne.
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
co planujecie na obiadek?
ja standardowo ugotuje rosołek, żeby miec od razu na jutro i do tego gulasz, ziemniaczki i surówka z pekinki chodzi za mną od wczoraj, więc musi byc koniecznie
Ja dziś nie gotuję Idziemy do koleżanki na urodziny to tam pojemy sobie pyszności.

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
masakryczne te ciążowe sny, mi się wczoraj śniło, że - uwaga - dałam sobie amputować lewą nogę za ciasto. I TŻ się na mnie wkurzył, a potem próbowaliśmy odzyskać tę nogę.
heheheh,popłakałam się

Ja teraz będę robiła zielonki marynowane. Mąż był wczoraj na grzybkach i mi przywiózł całe wiaderko. Mmm... uwielbiam.
Stary 2012-09-08, 11:38   #1864
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sie boje troche Wigilii najchetniej bym spedzila sama w domu z mezem, a nie ciskanie sie z jednego miejsca na drugie, wlasnie jak spedzacie wigilie? Z rodzicami tesciami sami, tu i tu? Bo u nas co roku jest problem nerwy i zamiast sie cieszyc to staram sie ogarnac co i jak, a rodzina meza to sami egoisci i nie potrafia zrozumiec, ze moja mama jest sama tutaj i nie ma nikogo.
My pewnie tak samo jak i w tamtym roku spędzimy Wigilię, tzn. trochę u jednych rodziców i trochę u drugich.

A Twoja mama nie może spędzić Wigilii razem z Wami i rodziną męża? Moja ciocia, która jest wdową tak spędza Wigilię. Idzie z córką, jej mężem i dziećmi do jej teściów.

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 11:40   #1865
Hosenka*
Zakorzenienie

Wzięło mnie dziś na makaron ze szpinakiem Dawno nie jadłam ...

Szukam inspiracji na toaletkę
Teraz mam pożyczoną od teściową a chciałabym mieć już swoją. I się waham na ułożeniem szuflad/y: niektóre mają szufladę pod blatem (np: http://www.promarkmeble.pl/toaletka-c16-cezar.html#nclid=11ee60d7 e24e5034fb5994da114475be , http://www.esklep.meblolux.com/pokaz...fa64f0e83c145b) a niektóre z boku (np. http://gitmeble.pl/pl_PL/p/Toaletka-...5fa58fc179f3f4 ; albo taka).
W każdym ułożeniu widzę minus: siedząc przy toaletce trudno wyciągnąć szufladę do końca i grzebać w niej - ja musze mieć lusterko blisko (zatem takie na ścianie czy z tyłu toaletki definitywnie odpada) i obawiam się, czy mi będzie wygodnie w ten sposób korzystać, natomiast szufladki z boku powodują, ze toaletka nabiera biurkowatego wyglądu

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2012-09-08 o 11:45
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 11:40   #1866
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:

Pewnie będę leżeć w domu z brzuchalem i pójdę spać zaraz po 24

Dominika

Alicja
Stary 2012-09-08, 11:41   #1867
bishonka
Raczkowanie

BlackSanctum ja też chcę koniecznie do wojewódzkiego.
Ciąże moją prowadzi dr T.Wańczyk.
Wybrałam go bo uratował mojego siostrzeńca.
Siostra w szpitalu spędziła jakieś 5 msc.
Dzięki dr Oskar przeżył a ciąża była naprawdę trudna.
Urodził się w 8 miesiącu ciaży ważąc tylko 1400.
Łożysko nie odżywiało dziecka choć samo było pięknie rozrośnięte i ukrwione
dziecko zaś maleńkie,zagłodzone.
Podjęto decyzję że cc będzie najlepszym rozwiązaniem bo nie wiadomo czy dziecko wytrzyma.Było trudno ale wiadomo,szpital ten jest zdecydowanie lepiej wyposażony.
bishonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 11:42   #1868
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Nie jadłam takiej zupy ale lubie czosnek
czosnkową zawsze jem w czechach, u nich to taka narodowa zupa
jest naprawdę pyszna
na sylwka jak byliśmy ze znajomymi na nartach na tydzień w czechach to w knajpie się z nas śmiali bo codziennie zupa czosnkowa, smażony syr i piwo

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

co planujecie na obiadek?
ja standardowo ugotuje rosołek, żeby miec od razu na jutro i do tego gulasz, ziemniaczki i surówka z pekinki chodzi za mną od wczoraj, więc musi byc koniecznie
mi się dziś nie chce wymyślać dlatego kupiłam mrożonkę grzybowej
a na drugie danie w 5 min- maceruje polędwiczki wieprzowe w balsamico, wrzucam na patelnie, ładnie obsmażam na złoto i na koniec dodaje śmietankę 30% robi się taki pyszny sos
nie wiem z pieczonymi ziemniakami podam
mam dziś nastrój do dupy, synuś u mamy mojej a ja się pożarłam z TZ i wyłam dziś rano
na dodatek od wczoraj boli mnie brzuch jak na okres, macica mi się stawia, mięśniak napierdziela więc póki co w łóżku leżę i no spe biorę
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 11:43   #1869
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość
Podjęto decyzję że cc będzie najlepszym rozwiązaniem bo nie wiadomo czy dziecko wytrzyma.Było trudno ale wiadomo,szpital ten jest zdecydowanie lepiej wyposażony.
O kurczę, przykra historia Najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło.

Dominika

Alicja
Stary 2012-09-08, 11:46   #1870
ilkas
BAN stały

Cytat:
Dlatego my inwestujemy w duuuza moskitiere, o ile w dzien nie bedzie problemu, drzwi sie zamknie, to w nocy gorzej, Luna sie potrafi dobijac do skutku a jak dostaje swojego adhd to nie idzie jej uspokoic, fakt, ze trwa to teraz max 10min, ale zawsze cos wtedy moze sie stac
Też myślałam nad moskitierą, ale boję się czy to jeszcze bardziej nie zainteresuje moich kotów. Czy przypadkiem nie będą się chciały na niej wieszać i huśtać

Cytat:

uu, dobre pytanie. Szczerze mówiąc kompletnie o tym nie myślałam Zawsze spędzaliśmy z mega wielką ekipą znajomych. Ale teraz sobie tego nie wyobrażam
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 11:47   #1871
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

Ja jak co roku, najpierw u mnie z moją mamą, babcią, bratem i siostrą z rodzinką, później jedziemy do tżta rodziców

Cytat:
My spędzamy u nas w domu z najbliższą rodziną, jak co roku zresztą - z rodzicami i rodzeństwem, nie zamierzamy nigdzie jeździć, poza tym najbardziej lubię taką rodzinną, ciepłą wigilię bez zbędnego towarzycha.
Już nie mogę się doczekać tego mojego i mamy jedzonka, mmm. Zawsze robimy duuużo pyszności - sałatki, ryby, śledzie, wszelkie ciasta - aż mi ślinka cieknie na samą myśl.

masakra... ja juz chce wigilie..
Sylwestra to nie wiem, na balangę na pewno nie pójdę może u kolegi tzta, jego zonka też w ciązy, tyle ze ma termin na kwiecien

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 11:49   #1872
LadyWhisper
Zakorzenienie

No wlasnie nie, probowalam zasugerowac tesciom zeby zaprosili, ale nie, zero reakcji, mowie wam straszny egoizm tam panuje, dziwie sie, ze maz sie normakny uchowal i tak jest w kazde swieto, zmarlych, wielkanoc, wigilia, okropnosc. Ostatnio uslyszalam od jego dziadkow, kiedy chcielismy wczesniej wyjsc i jechac do mamy, ze mama musi sie nauczyc byc sama, bo przeciez nie da sie zebysmy ciagle przy niej byli. Ale ze oni swieta spedzaja w 10 osob i wymagaja od nas, zebysmy byli tylko i wylacznie u nich to tego nie widza. I nie rozumieja, ze ja tez chce spedzic swieta z moja mama i moja siostra, no naprawde jest to przykre. W efekcie w zeszlym roku wigilie spedzilismy z mezem osobno.

Stary 2012-09-08, 11:50   #1873
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Szukam inspiracji na toaletkę
ta druga jest biurkowa
ale ta pierwsza jest ok
mi się też te podobają:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10121228/
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10203610/

ta pierwsza ma małą szufladę ale to taka dla mnie typowa romantyczna toaletka
zaś do tej drugiej można kupić piękne lustro takie jak do profesjonalnego makijażu-z takimi żarówkami po bokach,nie wiem czy wiesz o co mi chodzi

a ja swoją zrobiłam z maszyny singera po mojej kochanej babuni a kosmetyki trzymam w koszyczkach wiklinowych i w pufie na której siedzę
Stary 2012-09-08, 11:50   #1874
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło i maluch doszedł do siebie.
Wojewódzki jest właśnie lepiej wyposażony, większy (mają większą liczbę sal porodowych), no i mieli tam styczność z różnymi przypadkami, więc mało co ich zaskoczy. Co nie zmienia faktu, że tak czy siak boję się porodu, tego bólu i wszystkiego innego... Jak pewnie każda z nas.

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
uu, dobre pytanie. Szczerze mówiąc kompletnie o tym nie myślałam Zawsze spędzaliśmy z mega wielką ekipą znajomych. Ale teraz sobie tego nie wyobrażam
Ja zawsze domówkę robiłam z paczką najbliższych przyjaciół, kilka osób zadeklarowało chęć przyjścia w tym roku do nas, ale nie wiem, czy ja będę miała ochotę na jakieś towarzystwo tego dnia...
Stary 2012-09-08, 11:54   #1875
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie nie, probowalam zasugerowac tesciom zeby zaprosili, ale nie, zero reakcji, mowie wam straszny egoizm tam panuje, dziwie sie, ze maz sie normakny uchowal i tak jest w kazde swieto, zmarlych, wielkanoc, wigilia, okropnosc. Ostatnio uslyszalam od jego dziadkow, kiedy chcielismy wczesniej wyjsc i jechac do mamy, ze mama musi sie nauczyc byc sama, bo przeciez nie da sie zebysmy ciagle przy niej byli. Ale ze oni swieta spedzaja w 10 osob i wymagaja od nas, zebysmy byli tylko i wylacznie u nich to tego nie widza. I nie rozumieja, ze ja tez chce spedzic swieta z moja mama i moja siostra, no naprawde jest to przykre. W efekcie w zeszlym roku wigilie spedzilismy z mezem osobno.
Ech, szkoda, że mają takie egoistyczne podejście. Na Twoim miejscu też bym mamy swojej nie zostawiła i z nią spędziła Wigilię. Ciekawe czy im byłoby mi miło gdyby mieli samotnie spędzić święta. Wątpię. Ale nie zrozumieją tego dopóki sami nie będą w podobnej sytuacji...

Dominika

Alicja
Stary 2012-09-08, 11:57   #1876
LadyWhisper
Zakorzenienie

A sylwestra hhaha ostatnio jaka akcja mowie do meza, kotus, trzeba bedzie cos zaczac myslec juz nad sylwestrem i cos rezerwowac, a on taaaaak? Porodowke? pewnie w domu spedzimy, albo u mojej mamy. A najlepsze jest to, ze dotad kazdy sylwester u nas byl niewypalem, na ani jednym sie nie wybawilismy, a jak juz sie zarabiscie zapowiadalo to maz mi sie oswiadczyl i przewylam cala noc

Stary 2012-09-08, 11:58   #1877
bishonka
Raczkowanie

Właśnie co do porodu.
Rozmawiałam z ginem i jednak musze zarejestrować sie do poradni pulmonologicznej.
Nie wiadomo czy mogę rodzić naturalnie bo przechodziłam odmę płuc.
Muszą zdecydować a Ja później z ginem musze zaplanowac poród.
Tak czy siak boję sie.
Nawet gdybym mogła rodzić naturalnie to zdecydowanie baaardzo chciałbym znieczulenie.Ciekawe właśnie jak tam jest.Łatwo o to czy nie?

Moja znajoma ostatnio tam rodziła i sami się zapytali czy chce ale czy ja będe mieć tyle szczęścia?
Ona chciała rodzić bez ale to jej nie pierwsze dziecko więc szybko urodziła (i wiedziała co ją czeka )
Stary 2012-09-08, 11:58   #1878
ilkas
BAN stały

Cytat:

Ja zawsze domówkę robiłam z paczką najbliższych przyjaciół, kilka osób zadeklarowało chęć przyjścia w tym roku do nas, ale nie wiem, czy ja będę miała ochotę na jakieś towarzystwo tego dnia...
No ja Ci się wcale nie dziwię. Poza tym też coś przydałoby się przygotować - na co kompletnie ja bym nie miała siły.

Właśnie nam przywieźli lodówkę i pralkę Zaraz będę studiowała instrukcję
Stary 2012-09-08, 12:03   #1879
Delicjanka
Zakorzenienie

Lady, to nieźle hahaha, ja w sumie sylwestra nie lubie... no ale ... ;] romantyk z Twojego tzta
ja dzisiaj mojego zapytam, co robimy w sylwestra, ciekawe co odpowie

a mam pytanko, jak duża musi być dzidzia żeby była cesarka?? moze wiecie?:p

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 12:12   #1880
LadyWhisper
Zakorzenienie

romantyk romantyk, pierwszy raz miłość sobie w Sylwestra wyznaliśmy, rok poźniej zaręczyny, a w drugą rocznicę zaręczyn (no, prawie, bo w Sylwestra o ślub trudno ) wzięliśmy ślub (4 stycznia )

ilkas jak nam przywieźli pralkę to tak śmierdziały te wszystkie folie i styropiany, że co chwilę latałam do kibla na spotkanie

Edytowane przez LadyWhisper
Czas edycji: 2012-09-08 o 12:14
Stary 2012-09-08, 12:13   #1881
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie co do porodu.
Rozmawiałam z ginem i jednak musze zarejestrować sie do poradni pulmonologicznej.
Nie wiadomo czy mogę rodzić naturalnie bo przechodziłam odmę płuc.
Muszą zdecydować a Ja później z ginem musze zaplanowac poród.
Tak czy siak boję sie.
Nawet gdybym mogła rodzić naturalnie to zdecydowanie baaardzo chciałbym znieczulenie.Ciekawe właśnie jak tam jest.Łatwo o to czy nie?

Moja znajoma ostatnio tam rodziła i sami się zapytali czy chce ale czy ja będe mieć tyle szczęścia?
Ona chciała rodzić bez ale to jej nie pierwsze dziecko więc szybko urodziła (i wiedziała co ją czeka )
Moja siostra nie dostała, nie chcieli jej dać. Czasem znieczulenie może mieć negatywny wpływ na dziecko, jak poród nie idzie w 100% dobrze.
Stary 2012-09-08, 12:15   #1882
bishonka
Raczkowanie

Ja myślę że nie zależy to od wagi a od tego czy dziecko przejdzie przez kanał rodny.Jeśli będzie za dyże to napewno ci zrobią cesarkę.

Mi do świąt się nie pali.Nie lubie zimy a jesieni jeszcze bardziej.
Poza tym to pierwsze święta kiedy mojego taty nie będzie

My z TŻ się dzielimy.Zwykle jest tak że teściowa robi wigilię na 18 a moja mama na 20.Posiedzimy troszkę tu troszkę tam i wszyscy są zadowoleni
Stary 2012-09-08, 12:18   #1883
hope01
Zakorzenienie

hej

ale mi się nic nie chce! a muszę dziś coś liznąć pracę licencjacką, do piątku muszę wysłać pierwszy rozdział promotorce ale się ze mnie leń zrobił
ach no i w poniedziałek na praktyki i muszę wymyślić zajęcia pod temat koleżanki i koledzy z grupą dzieci upośledzonych w stopniu umiarkowanym

a mi się dzisiaj śniło, że zaczęłam rodzić i wszystko ok, tylko rozwarcia nie miałam

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 12:22   #1884
Hosenka*
Zakorzenienie

Lady:
My pewnie tak jak w tamtym roku - 2 Wigilie Teściowa robi wcześniej, mam później, więc się nie pokrywają.

Siostra z mężem też tak od 11 lat robią.

Instagram

Stary 2012-09-08, 12:23   #1885
bishonka
Raczkowanie

Black wiesz myślę że dla mnie znieczulenie byłoby dobrym rozwiązaniem.
Gdyby coś (nie daj Boże) było nie tak podczas wysiłku z płucami to moga od razu zrobić mi cesarkę.
Stary 2012-09-08, 12:25   #1886
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
ta druga jest biurkowa
ale ta pierwsza jest ok
mi się też te podobają:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10121228/
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10203610/

ta pierwsza ma małą szufladę ale to taka dla mnie typowa romantyczna toaletka
zaś do tej drugiej można kupić piękne lustro takie jak do profesjonalnego makijażu-z takimi żarówkami po bokach,nie wiem czy wiesz o co mi chodzi

a ja swoją zrobiłam z maszyny singera po mojej kochanej babuni a kosmetyki trzymam w koszyczkach wiklinowych i w pufie na której siedzę
No właśnie ja chcę coś prostego, tego typu jak ta pierwsza z Ikei mi się nie podobają O Malm myślałam kiedyś, tylko obawiam się tej wysuwanej spod blatu szuflady - czy wygodnie będzie siedzieć z równocześnie wysuniętą szufladą no i czy mi się wszystko zmieści - mm sporo malowideł

Instagram

Stary 2012-09-08, 12:29   #1887
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
No właśnie ja chcę coś prostego, tego typu jak ta pierwsza z Ikei mi się nie podobają O Malm myślałam kiedyś, tylko obawiam się tej wysuwanej spod blatu szuflady - czy wygodnie będzie siedzieć z równocześnie wysuniętą szufladą no i czy mi się wszystko zmieści - mm sporo malowideł
no ja stara pudernica też właśnie nie mam gdzie trzymać tych wszystkich mazideł i malowideł
wogóle nie mam pojęcia na ich przechowywanie bo jak coś leży w szufladzie to po prostu o tym zapominam i potem się termin kończy niestety
teraz trzymam w koszyczkach ale tylko jeden się mieści na blacie a dwa pozostałe na podłodze
muszę sobie zrobić odwyk zakupowy bo to bez sensu
Stary 2012-09-08, 12:33   #1888
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Zdasz na pewno !!
a co do wigilii, oby dzidzi nie zechciało sie wyjść szybciej na świat, bo już się nastawiłam na mega wyżerkę

ale jest piękny aaaaaaaaaaaa --> http://allegro.pl/mothercare-cudowny...607947113.html
Ja to niby mam termin na 20 stycznia ale pewnie już miesiąc wcześniej będę chodziła jak na szpilkach żeby przypadkiem nie urodzić
O ładny ten kombinezonik, też chciałam swojej niuniu jakiś futerkowy kupić tylko nie wiem czy będzie ciepły.

Cytat:
Dlatego my inwestujemy w duuuza moskitiere, o ile w dzien nie bedzie problemu, drzwi sie zamknie, to w nocy gorzej, Luna sie potrafi dobijac do skutku a jak dostaje swojego adhd to nie idzie jej uspokoic, fakt, ze trwa to teraz max 10min, ale zawsze cos wtedy moze sie stac

Moja córa jest głodomorem więc na pewno nic z wigilijnego stołu się nie zmarnuje
Właśnie ja to się zastanawiam jak wigilię spędzimy. Nasi rodzice mieszkają w jednej miejscowości ale 150km od nas , więc nie wiem czy do nich pojedziemy bo nie mamy samochodu a ja pociągiem bedę sie bała tam jechać z moim brzuchem, więc pewnie będziemy sami, chyba że ktoś po nas łaskawie przyjedzie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Powodzenia. Będę ściskać kciuki

Też żałuję, że u mnie żadne wesele się nie szykuje. Szkoda, bo lubię wesela i te jedzonko i tańce
a dziękuję

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
czosnkową zawsze jem w czechach, u nich to taka narodowa zupa
jest naprawdę pyszna
na sylwka jak byliśmy ze znajomymi na nartach na tydzień w czechach to w knajpie się z nas śmiali bo codziennie zupa czosnkowa, smażony syr i piwo

mi się dziś nie chce wymyślać dlatego kupiłam mrożonkę grzybowej
a na drugie danie w 5 min- maceruje polędwiczki wieprzowe w balsamico, wrzucam na patelnie, ładnie obsmażam na złoto i na koniec dodaje śmietankę 30% robi się taki pyszny sos
nie wiem z pieczonymi ziemniakami podam
mam dziś nastrój do dupy, synuś u mamy mojej a ja się pożarłam z TZ i wyłam dziś rano
na dodatek od wczoraj boli mnie brzuch jak na okres, macica mi się stawia, mięśniak napierdziela więc póki co w łóżku leżę i no spe biorę
Mnie właśnie też tak brzuch ostatnio napierdziela, niby nie mam mięśniaka ale mam wrażenie że mam jakąś kulkę w środku brzucha tak jakby jajnik się rozróśł do mega rozmiarów i miał pękać ;/

Cytat:
romantyk romantyk, pierwszy raz miłość sobie w Sylwestra wyznaliśmy, rok poźniej zaręczyny, a w drugą rocznicę zaręczyn (no, prawie, bo w Sylwestra o ślub trudno ) wzięliśmy ślub (4 stycznia )

ilkas jak nam przywieźli pralkę to tak śmierdziały te wszystkie folie i styropiany, że co chwilę latałam do kibla na spotkanie
Romantycznie
Nam też się dobrze sylwek kojarzy- wtedy się poznaliśmy i mój tż pokochał mnie od pierwszego wjerzenia. Pamiętam jak mi powiedział że "zobaczył anioła w moich oczach" ....
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 12:37   #1889
ilkas
BAN stały

Cytat:
no właśnie z lodówki strasznie "wali" nowością
A w ogóle dostaliśmy do lodówki 48 puszek coca coli a ostatnio tyle o tym na wątku było mąż będzie pił

Jejku ja z kosmetykami też tak mam, że mam ich pełno..ciągle kupuję nie wiem po co, a potem to wszystko leży. Trochę zużyję, o części zapominam i potem wszystko przeterminowane
Stary 2012-09-08, 12:43   #1890
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Romantycznie
Nam też się dobrze sylwek kojarzy- wtedy się poznaliśmy i mój tż pokochał mnie od pierwszego wjerzenia. Pamiętam jak mi powiedział że "zobaczył anioła w moich oczach" ....
Niezły tekst

Mój nie jest zbyt romantyczny 17 września mamy pierwszą rocznicę ślubu. Ciekawe czy w ogóle będzie o tym pamiętał. Ja mu nic na pewno nie przypomnę i sprawdzę

Dominika

Alicja
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości