|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV
Dziewczyny dacie rade z egzaminami, dzieciaczki skopia na szczescie i bedzie ok
|
#1862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już nie mogę się doczekać tego mojego i mamy jedzonka, mmm. Zawsze robimy duuużo pyszności - sałatki, ryby, śledzie, wszelkie ciasta - aż mi ślinka cieknie na samą myśl. A jak spędzacie sylwestra?
|
|
|
|
|
#1863 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja kupiłam Mini Electric Medela i butelkę Medela Calma, która imituje ssanie piersi i nie zaburza odruchu ssania. Na pewno będą sytuacje że będę chciała wyjść gdzieś a mąż zostanie z Igorkiem. Nawet żeby jakiś ciuch sobie kupić nie będę przecież ciągnąć młodego po galeriach bo wiadomo zimą to siedlisko chorób różnych a ludzie chodzą przeziębieni i kaszlają. Jak wrócę do pracy a teściowa będzie młodym się opiekować to też bym chciała żeby jak laktacja pozwoli to dostawał nadal moje mleko a nie sztuczne. Cytat:
Idziemy do koleżanki na urodziny to tam pojemy sobie pyszności.![]() Cytat:
Ja teraz będę robiła zielonki marynowane. Mąż był wczoraj na grzybkach i mi przywiózł całe wiaderko. Mmm... uwielbiam.
|
|
#1864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Twoja mama nie może spędzić Wigilii razem z Wami i rodziną męża? Moja ciocia, która jest wdową tak spędza Wigilię. Idzie z córką, jej mężem i dziećmi do jej teściów. |
|
|
|
|
#1865 |
|
Zakorzenienie
|
Wzięło mnie dziś na makaron ze szpinakiem
Dawno nie jadłam ...Szukam inspiracji na toaletkę ![]() Teraz mam pożyczoną od teściową a chciałabym mieć już swoją. I się waham na ułożeniem szuflad/y: niektóre mają szufladę pod blatem (np: http://www.promarkmeble.pl/toaletka-c16-cezar.html#nclid=11ee60d7 e24e5034fb5994da114475be , http://www.esklep.meblolux.com/pokaz...fa64f0e83c145b) a niektóre z boku (np. http://gitmeble.pl/pl_PL/p/Toaletka-...5fa58fc179f3f4 ; albo taka). W każdym ułożeniu widzę minus: siedząc przy toaletce trudno wyciągnąć szufladę do końca i grzebać w niej - ja musze mieć lusterko blisko (zatem takie na ścianie czy z tyłu toaletki definitywnie odpada) i obawiam się, czy mi będzie wygodnie w ten sposób korzystać, natomiast szufladki z boku powodują, ze toaletka nabiera biurkowatego wyglądu
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-09-08 o 11:45 |
|
|
|
#1866 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie będę leżeć w domu z brzuchalem i pójdę spać zaraz po 24
|
|
|
|
#1867 |
|
Raczkowanie
|
BlackSanctum ja też chcę koniecznie do wojewódzkiego.
Ciąże moją prowadzi dr T.Wańczyk. Wybrałam go bo uratował mojego siostrzeńca. Siostra w szpitalu spędziła jakieś 5 msc. Dzięki dr Oskar przeżył a ciąża była naprawdę trudna. Urodził się w 8 miesiącu ciaży ważąc tylko 1400. Łożysko nie odżywiało dziecka choć samo było pięknie rozrośnięte i ukrwione dziecko zaś maleńkie,zagłodzone. Podjęto decyzję że cc będzie najlepszym rozwiązaniem bo nie wiadomo czy dziecko wytrzyma.Było trudno ale wiadomo,szpital ten jest zdecydowanie lepiej wyposażony. |
|
|
|
#1868 | |
|
Zakorzenienie
|
czosnkową zawsze jem w czechach, u nich to taka narodowa zupa
jest naprawdę pyszna na sylwka jak byliśmy ze znajomymi na nartach na tydzień w czechach to w knajpie się z nas śmiali bo codziennie zupa czosnkowa, smażony syr i piwo ![]() Cytat:
a na drugie danie w 5 min- maceruje polędwiczki wieprzowe w balsamico, wrzucam na patelnie, ładnie obsmażam na złoto i na koniec dodaje śmietankę 30% robi się taki pyszny sos nie wiem z pieczonymi ziemniakami podam mam dziś nastrój do dupy, synuś u mamy mojej a ja się pożarłam z TZ i wyłam dziś rano na dodatek od wczoraj boli mnie brzuch jak na okres, macica mi się stawia, mięśniak napierdziela więc póki co w łóżku leżę i no spe biorę |
|
|
|
|
#1869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło.
|
|
|
|
|
#1870 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() uu, dobre pytanie. Szczerze mówiąc kompletnie o tym nie myślałam Zawsze spędzaliśmy z mega wielką ekipą znajomych. Ale teraz sobie tego nie wyobrażam
|
|
|
|
|
#1871 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Sylwestra to nie wiem, na balangę na pewno nie pójdę
|
|
|
#1872 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie nie, probowalam zasugerowac tesciom zeby zaprosili, ale nie, zero reakcji, mowie wam straszny egoizm tam panuje, dziwie sie, ze maz sie normakny uchowal
i tak jest w kazde swieto, zmarlych, wielkanoc, wigilia, okropnosc. Ostatnio uslyszalam od jego dziadkow, kiedy chcielismy wczesniej wyjsc i jechac do mamy, ze mama musi sie nauczyc byc sama, bo przeciez nie da sie zebysmy ciagle przy niej byli. Ale ze oni swieta spedzaja w 10 osob i wymagaja od nas, zebysmy byli tylko i wylacznie u nich to tego nie widza. I nie rozumieja, ze ja tez chce spedzic swieta z moja mama i moja siostra, no naprawde jest to przykre. W efekcie w zeszlym roku wigilie spedzilismy z mezem osobno.
|
#1873 |
|
Zakorzenienie
|
ta druga jest biurkowa
ale ta pierwsza jest ok mi się też te podobają: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10121228/ http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10203610/ ta pierwsza ma małą szufladę ale to taka dla mnie typowa romantyczna toaletka zaś do tej drugiej można kupić piękne lustro takie jak do profesjonalnego makijażu-z takimi żarówkami po bokach,nie wiem czy wiesz o co mi chodzi a ja swoją zrobiłam z maszyny singera po mojej kochanej babuni a kosmetyki trzymam w koszyczkach wiklinowych i w pufie na której siedzę |
|
|
|
#1874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wojewódzki jest właśnie lepiej wyposażony, większy (mają większą liczbę sal porodowych), no i mieli tam styczność z różnymi przypadkami, więc mało co ich zaskoczy. Co nie zmienia faktu, że tak czy siak boję się porodu, tego bólu i wszystkiego innego... Jak pewnie każda z nas.Ja zawsze domówkę robiłam z paczką najbliższych przyjaciół, kilka osób zadeklarowało chęć przyjścia w tym roku do nas, ale nie wiem, czy ja będę miała ochotę na jakieś towarzystwo tego dnia... |
|
|
|
|
#1875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1876 |
|
Zakorzenienie
|
A sylwestra hhaha ostatnio jaka akcja mowie do meza, kotus, trzeba bedzie cos zaczac myslec juz nad sylwestrem i cos rezerwowac, a on taaaaak? Porodowke?
pewnie w domu spedzimy, albo u mojej mamy. A najlepsze jest to, ze dotad kazdy sylwester u nas byl niewypalem, na ani jednym sie nie wybawilismy, a jak juz sie zarabiscie zapowiadalo to maz mi sie oswiadczyl i przewylam cala noc
|
#1877 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie co do porodu.
Rozmawiałam z ginem i jednak musze zarejestrować sie do poradni pulmonologicznej. Nie wiadomo czy mogę rodzić naturalnie bo przechodziłam odmę płuc. Muszą zdecydować a Ja później z ginem musze zaplanowac poród. Tak czy siak boję sie. Nawet gdybym mogła rodzić naturalnie to zdecydowanie baaardzo chciałbym znieczulenie.Ciekawe właśnie jak tam jest.Łatwo o to czy nie? Moja znajoma ostatnio tam rodziła i sami się zapytali czy chce ale czy ja będe mieć tyle szczęścia? Ona chciała rodzić bez ale to jej nie pierwsze dziecko więc szybko urodziła (i wiedziała co ją czeka )
|
|
|
|
#1878 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Właśnie nam przywieźli lodówkę i pralkę
|
|
|
|
|
#1879 |
|
Zakorzenienie
|
Lady, to nieźle hahaha, ja w sumie sylwestra nie lubie... no ale ... ;] romantyk z Twojego tzta
ja dzisiaj mojego zapytam, co robimy w sylwestra, ciekawe co odpowie a mam pytanko, jak duża musi być dzidzia żeby była cesarka?? moze wiecie?:p
|
|
#1880 |
|
Zakorzenienie
|
romantyk romantyk, pierwszy raz miłość sobie w Sylwestra wyznaliśmy, rok poźniej zaręczyny, a w drugą rocznicę zaręczyn (no, prawie, bo w Sylwestra o ślub trudno
) wzięliśmy ślub (4 stycznia )ilkas jak nam przywieźli pralkę to tak śmierdziały te wszystkie folie i styropiany, że co chwilę latałam do kibla na spotkanie
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2012-09-08 o 12:14 |
|
|
|
#1881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1882 |
|
Raczkowanie
|
Ja myślę że nie zależy to od wagi a od tego czy dziecko przejdzie przez kanał rodny.Jeśli będzie za dyże to napewno ci zrobią cesarkę.
Mi do świąt się nie pali.Nie lubie zimy a jesieni jeszcze bardziej. Poza tym to pierwsze święta kiedy mojego taty nie będzie ![]() My z TŻ się dzielimy.Zwykle jest tak że teściowa robi wigilię na 18 a moja mama na 20.Posiedzimy troszkę tu troszkę tam i wszyscy są zadowoleni
|
|
|
|
#1883 |
|
Zakorzenienie
|
hejale mi się nic nie chce! a muszę dziś coś liznąć pracę licencjacką, do piątku muszę wysłać pierwszy rozdział promotorce ale się ze mnie leń zrobił ![]() ach no i w poniedziałek na praktyki i muszę wymyślić zajęcia pod temat koleżanki i koledzy z grupą dzieci upośledzonych w stopniu umiarkowanym ![]() a mi się dzisiaj śniło, że zaczęłam rodzić i wszystko ok, tylko rozwarcia nie miałam
|
|
|
|
#1884 |
|
Zakorzenienie
|
Lady:
My pewnie tak jak w tamtym roku - 2 Wigilie Teściowa robi wcześniej, mam później, więc się nie pokrywają.Siostra z mężem też tak od 11 lat robią.
|
#1885 |
|
Raczkowanie
|
Black wiesz myślę że dla mnie znieczulenie byłoby dobrym rozwiązaniem.
Gdyby coś (nie daj Boże) było nie tak podczas wysiłku z płucami to moga od razu zrobić mi cesarkę. |
|
|
|
#1886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wogóle nie mam pojęcia na ich przechowywanie bo jak coś leży w szufladzie to po prostu o tym zapominam i potem się termin kończy niestety ![]() teraz trzymam w koszyczkach ale tylko jeden się mieści na blacie a dwa pozostałe na podłodze muszę sobie zrobić odwyk zakupowy bo to bez sensu |
|
|
|
|
#1888 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O ładny ten kombinezonik, też chciałam swojej niuniu jakiś futerkowy kupić tylko nie wiem czy będzie ciepły. Cytat:
Właśnie ja to się zastanawiam jak wigilię spędzimy. Nasi rodzice mieszkają w jednej miejscowości ale 150km od nas , więc nie wiem czy do nich pojedziemy bo nie mamy samochodu a ja pociągiem bedę sie bała tam jechać z moim brzuchem, więc pewnie będziemy sami, chyba że ktoś po nas łaskawie przyjedzie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nam też się dobrze sylwek kojarzy- wtedy się poznaliśmy i mój tż pokochał mnie od pierwszego wjerzenia. Pamiętam jak mi powiedział że "zobaczył anioła w moich oczach" .... |
|||||
|
|
|
#1889 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() A w ogóle dostaliśmy do lodówki 48 puszek coca coli mąż będzie pił ![]() Jejku ja z kosmetykami też tak mam, że mam ich pełno..ciągle kupuję nie wiem po co, a potem to wszystko leży. Trochę zużyję, o części zapominam i potem wszystko przeterminowane
|
|
|
|
|
#1890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój nie jest zbyt romantyczny 17 września mamy pierwszą rocznicę ślubu. Ciekawe czy w ogóle będzie o tym pamiętał. Ja mu nic na pewno nie przypomnę i sprawdzę
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:07.

takiej wyzery nie bedzie hehe.
ja o świcie napiszę jeszcze tylko, że laktator kupię na pewno, bo nawet jak będzie problem z pokarmem to zawalczę żeby się pojawił 

Najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło.

hej
ale się ze mnie leń zrobił