Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-08, 10:51   #121
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013

Cytat:
Napisane przez wynalazek23 Pokaż wiadomość
Ja również dzisiaj rozpoczynam 6 tydzień

Moim pierwszym zakupem związanym z ciążą była książka "W oczekiwaniu na dziecko", naprawdę polecam, chyba na każde pytanie związane z ciążą można znaleźć w niej odpowiedź.
Wyczytałam w Niej, że objawy najczęściej zaczynają się w szóstym tygodniu, więc wszystko przed nami

Dziewczyny, czy Wy zamierzacie prowadzić dziennik ciąży?
No patrz, a ja wlasnie biegam po Warszawie w poszukiwaniu tej ksiazki Na urodziny dostalam od kolezanek "W oczekiwaniu na ciaze" ale nie zdazylam paru stron przeczytac i dowiedzialam sie, ze jestem w ciazy tamta poszla w odstawke, a teraz szukam tej co Ty masz. Jedyny problem jest taki, ze potrzebuje jej po angielsku, bo chce zeby moj maz tez z niej korzystal. Wlasnie jade do namierzonej ksiegarni
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 11:57   #122
marsi11
Zakorzenienie

Witam kochane

to już???
rany jak ten czas leci, dopiero robiłam test a dziś już 6 miesiąc zaczynam

gratuluję Wam serdecznie i życzę spokojnych 9 miesięcy,zero mdłości i odpier....ol...le.k hormonalnych
życzę zdrowych bobasów!
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 12:05   #123
Snori
Przyczajenie

Niestety do Was nie dołączę, znów | ;(
Snori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 13:01   #124
metropolitan
Zadomowienie

cześć dziewczyny.

widzę, że dzielicie się objawami. Ja mam oczywiście wilczy apetyt, ciągłą senność i zmęczenie (wczoraj biegając po placu zabaw z małą prawie się wykończyłąm), bóle brzucha i powiększone piersi. Czyli wszystko tak jak w pierwszej ciąży. Jeśli chodzi o martwienie się o malucha, to właśnie martwię się tym , że się nie martwię.... Nie wiem, jeszcze jakoś tego nie poczułam, że tam ktoś rzeczywiście jest... trochę mnie to martwi, w pierwszej ciąży drżałam ze strachu przed każdą wizytą, bałam się ciągle o dzidziusia, a teraz tak jakoś podchodzę bez emocji... mam nadzieję, że po wizycie się to zmieni.
jeśli chodzi o spodnie ciążowe, to ja na początku nie kupowałam i dobrze zrobiłam, bo troszkę mi nogi przytyły i potem byłyby za małe gdybym kupiła obcisłe. A jeśli chodzi o ciuszki dla dzieci to chyba wstrzymam się aż poznam płeć

i witam serdecznie nową koleżankę Karolinę
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 13:24   #125
87czarna
Zakorzenienie

Dostałam @ ,mimo że testy pokazywały dwie krechy... Dziś zrobiłam jeszcze jeden i kreski prawie wcale nie widać...
Nic z tego nie rozumiem. To chyba było naturalne poronienie

Dzisiaj mam wizytę u gina,wtedy wszystkiego się dowiem

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 18:01   #126
wynalazek23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Dostałam @ ,mimo że testy pokazywały dwie krechy... Dziś zrobiłam jeszcze jeden i kreski prawie wcale nie widać...
Nic z tego nie rozumiem. To chyba było naturalne poronienie

Dzisiaj mam wizytę u gina,wtedy wszystkiego się dowiem
Przykro mi
wynalazek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 18:03   #127
87czarna
Zakorzenienie

Nie pomyliłam się... w 90% była to ciąża biochemiczna. W tylu procentach,bo istnieje prawdopodobieństwo,że to może być ciąża pozamaciczna. Zrobiłam bete i w poniedziałek będę miała wynik. W razie czego lekarz przepisał mi duphaston,bo mówi,że czasem kobiety mają okres,a ciąża po prostu jest..u mnie nic nie było widać,ale on mówi,że czasem w tym okresie nic nie jest widoczne. Jednak wątpi w to..ja zresztą też. Po prostu dostałam @ i kropeczki nie ma

Nie wiem dlaczego tak się stało,nie znam przyczyny...

Stary 2012-09-08, 18:23   #128
Dziodzio
Raczkowanie

Witajcie,
Ja starałam się od jesieni zeszłego roku.
Mam mięśniaki, w tym jeden który może utrudniać zapłodnienie. Mój mąż ma słabą jakość nasienia. Ale mimo wszystko niespodziewanie zaszłam w ciążę! 2 tygodnie po tym jak odebraliśmy wyniki męża, ha!
Nie mam jeszcze dokładnego terminu, wstępnie to byłby 30 kwiecień, ale na pewno będzie później bo mam długie cykle i owulacja była późno.
Moja rocznica ślubu będzie w maju więc może... może... urodzę w rocznicę!

Edytowane przez Dziodzio
Czas edycji: 2012-09-08 o 18:25
Dziodzio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 20:56   #129
metropolitan
Zadomowienie

czarna, bardzo mi przykro.
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 11:56   #130
vil84
Wtajemniczenie

Czarna, bardzo mi przykro :-(

U nas tez nie za dobrze. W piatek trafilam do szpitala. Z dosc mocnym krwawieniem. Zrobili mi usg i serduszko bilo ale nie wiadomo z jakiej przyczyny krwawienie. Potem bylo tylko czarne plamienie i jest do tej pory i caly czas tu leze. Wiecej mi badan nie robili wiec chyb uwazaja, ze z dzieckiem wszystko w porzadku.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 12:05   #131
ewccik
Zadomowienie

Czarna jak się czujesz?
Vil 84 to Ty w szpitalu biedulko? Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze
ewccik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 12:06   #132
karolina2705
Raczkowanie

Post Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013

Czarna bardzo mi przykro:-(
karolina2705 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 12:16   #133
87czarna
Zakorzenienie

ewccik

Chyba nic czuję...
Trochę łez wylałam,ale to już nic nie zmieni.Muszę iść do przodu...

Dziękuję,że pytasz

Stary 2012-09-09, 13:51   #134
Koronek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dziodzio Pokaż wiadomość
Witajcie,
Mam mięśniaki, w tym jeden który może utrudniać zapłodnienie. Mój mąż ma słabą jakość nasienia. Ale mimo wszystko niespodziewanie zaszłam w ciążę! 2 tygodnie po tym jak odebraliśmy wyniki męża, ha!
Nie mam jeszcze dokładnego terminu, wstępnie to byłby 30 kwiecień, ale na pewno będzie później bo mam długie cykle i owulacja była późno.
Witamy

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Czarna, bardzo mi przykro :-(

U nas tez nie za dobrze. W piatek trafilam do szpitala. Z dosc mocnym krwawieniem. Zrobili mi usg i serduszko bilo ale nie wiadomo z jakiej przyczyny krwawienie. Potem bylo tylko czarne plamienie i jest do tej pory i caly czas tu leze. Wiecej mi badan nie robili wiec chyb uwazaja, ze z dzieckiem wszystko w porzadku.
Jak się czujesz?
Koronek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 17:28   #135
b_p
Przyczajenie

Jeden dzień mnie nie było i proszę ile się wydarzyło

Czarna strasznie współczuję! Trzymaj się kochana!

Vil84 a Ty jak się czujesz? Mam nadzieję, że już lepiej! Dalej jesteś w szpitalu? Czy leżysz w domku?

Dziodzio witaj! Ja też mam rocznicę ślubu 12 maja, urodziny 13 maja i termin porodu wg kalkulatorów internetowych również 13 maja

PS. Czarna faktycznie śliczny awatarek

miłej końcówki weekendu

odszedłeś o całe życie za szybko... 23.10.2012 Aniołek[*]
b_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 17:51   #136
Ashyshqa
Zakorzenienie

Vil84 Mam nadzięję, że wszystko jest już dobrze. Kiedy wracasz do domu?

b_p widzisz, nie możesz znikać, bo się złe rzeczy dzieją!
Żartuję oczywiście. Wiem, że w życiu nie zawsze bywa tak jak chcemy. Dlatego wciąż się matwię o moją fasolkę. Ale prawda jest taka, że nie na wszystko mamy wpływ i nie wszystko możemy zrozumieć... Myślę o Tobie Czarna cały czas, ale aż trudno mi sobie wyobrazić co przeżywasz. Mam nadzieję, że życie Ci szybko wynagrodzi Twój ból.
Stary 2012-09-09, 19:23   #137
ewccik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez b_p Pokaż wiadomość
Ja też mam rocznicę ślubu 12 maja,
ja mam rocznicę 13 maja
ewccik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 19:30   #138
b_p
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ewccik Pokaż wiadomość
ja mam rocznicę 13 maja
SUPER ale mamy okazji do świętowania

odszedłeś o całe życie za szybko... 23.10.2012 Aniołek[*]
b_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 20:10   #139
Dziodzio
Raczkowanie

Ja też się denerwuję Dziewczyny. Ta kiepska jakość nasienia męża, głównie to uszkodzone główki, które przenoszą materiał genetyczny...
No i ten mięśniak...
A ja jestem taki pesymistyczny typ...
Stary 2012-09-09, 21:34   #140
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie,

kochana, a jak dużego masz tego mięśniaka i jakiego rodzaju?
pytam bo sama mam baaardzo sporego z którego wyszło sporo komplikacji i szukam właśnie osób z którymi mogę wymienić doświadczenia
Stary 2012-09-10, 09:22   #141
Dziodzio
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
kochana, a jak dużego masz tego mięśniaka i jakiego rodzaju?
pytam bo sama mam baaardzo sporego z którego wyszło sporo komplikacji i szukam właśnie osób z którymi mogę wymienić doświadczenia
Najpierw USG wykazało, że są 3 mięśniaki ulokowane w ścianie macicy i że nie są wcale takie duże.
Jednak na następnym USG jeden z mięśniaków okazał się taki wystający do jamy macicy, 2 cm i ulokowany chyba gdzieś na dnie macicy przy ujściu jajowodu. No i rzekomo mógł być kłopotliwy.
Chętnie bym posłuchała o twoich doświadczeniach.
Stary 2012-09-10, 11:10   #142
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Najpierw USG wykazało, że są 3 mięśniaki ulokowane w ścianie macicy i że nie są wcale takie duże.
Jednak na następnym USG jeden z mięśniaków okazał się taki wystający do jamy macicy, 2 cm i ulokowany chyba gdzieś na dnie macicy przy ujściu jajowodu. No i rzekomo mógł być kłopotliwy.
Chętnie bym posłuchała o twoich doświadczeniach.
ja mam podsurowicówkowego, wielkości grejfruta
dowiedz się jakiego rodzaju bo to dość ważne- mój akurat nie rośnie w głąb macicy tylko w stronę narządów wewnętrznych
ja właśnie szukam dziewczyn co urodziły dzieci z dużym mięśniakiem- mi on niestety bardzo się daje we znaki, leżałam troszkę w szpitalu bo miałam bardzo silne bóle brzucha, poza tym przez niego macica jest bardzo wysoko i tym samym brzuch mam wieeelki
każdy przypadek jest inny, nie można go do siebie porównać, mi akurat mięśniak rośnie, innym w ciąży wcale- mój był praktycznie nie widoczny przed zajściem
potem z II trymestrem było wszystko superowo, dopiero od kilku dni bardzo mnie boli i troszkę się przesuwa wraz z macicą- jestem cały czas na rozkurczowych ale i tak nie bardzo te leki łagodzą ból
ja tam jakoś przecierpię, najbardziej się boję,żeby poród był o czasie bo ponoć przy mięśniakach można wcześniej urodzić
Stary 2012-09-10, 11:28   #143
wynalazek23
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny,
widzę, że nie za dobrze się dzieje.
Mnie wczoraj rano obudził silny ból brzucha, wylądowałam w szpitalu, ale dziś już mnie wypisali.
Pęcherzyk ma 1 cm, zarodka jeszcze nie widać, za tydzień będe w 7 tygodniu więc wybiorę się na USG, mam nadzieję, że serduszko już będzie bić.
Tymczasem mam brać duphaston.

Dziodzio my odebraliśmy wyniki badania nasienia w sobotę, były bardzo złe, a w poniedziałek okazało się, że jestem w ciąży.

Ale piliśmy z mężem zioła nr 3 o.Sroki i jestem przekonana, że to dzięki nim nam się udalo.
wynalazek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 11:51   #144
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Mnie wczoraj rano obudził silny ból brzucha, wylądowałam w szpitalu, ale dziś już mnie wypisali.
Pęcherzyk ma 1 cm, zarodka jeszcze nie widać, za tydzień będe w 7 tygodniu więc wybiorę się na USG, mam nadzieję, że serduszko już będzie bić.
Tymczasem mam brać duphaston.
No qrde, zaś coś nie tak ... ale będzie dobrze
Ja dziś wróciłam do domu. Poprzednią wiadomość pisałam na szybko z telefonu męża. Tak jak pisałam, w piątek trafiłam do szpitala, bo miałam mocne krwawienie, od razu jak się zaczęło pojechaliśmy do szpitala a tam tak się lało ze mnie że jak szłam rozebrana na fotel to aż kapało. Myślałam że to już koniec ale zrobili mi usg i serduszko nadal biło. Tak się trzęsłam z nerwów że kobieta miała problem ze zrobieniem badania. Przyjęli mnie na oddział bo krwawiłam, ale do tej pory nic się nie dowiedziałam jaka była przyczyna. Pytali tylko na obchodzie czy są jeszcze plamienia i jakiego koloru, jak potem mówiłam że czarne to mówili tylko że to dobrze bo się wszystko ładnie oczyszcza. i zwiększyli mi dawkę luteiny i duphastonu. Dziś już jak lekarz pytał jak tam powiedziałam że się skończyło plamienie już mimo że jest jeszcze lekko, ale leżeć to mogę w domu. Prosiłam o powtórzenie usg żeby sprawdzić czy wszystko dobrze ale lekarz powiedział że nie ma potrzeby. Denerwuje się bo tam nic nie mówili, mimo że szpital jeden z lepszych w mieście, no ale może to oznaka że naprawdę jest wszystko ok - mimo tego umawiam się na wizytę na środę do mojej pani doktor.
Poza tym nadal nie mam objawów poza większym biustem, mdliło mnie 2-3 razy w szpitalu ale zwiększyli mi dawki leków i zawsze po nich tak się czułam.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 12:51   #145
nuska_92
Przyczajenie

ojej dziewczyny tak wczesne ciąże a juz się trzeba martwić.. :/
ja tez jestem w stresie bo pierwszą wizytę mam dopiero w piątek a ostatnio wyniki z cytologii miałam nie za dobre, a poza tym w maju minie dopiero 1,5 roku od porodu i pewnie znów będzie CC...
nuska_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 15:23   #146
Koronek
Raczkowanie

Cytat:
No qrde, zaś coś nie tak ... ale będzie dobrze
Ja dziś wróciłam do domu. Poprzednią wiadomość pisałam na szybko z telefonu męża. Tak jak pisałam, w piątek trafiłam do szpitala, bo miałam mocne krwawienie, od razu jak się zaczęło pojechaliśmy do szpitala a tam tak się lało ze mnie że jak szłam rozebrana na fotel to aż kapało. Myślałam że to już koniec ale zrobili mi usg i serduszko nadal biło. Tak się trzęsłam z nerwów że kobieta miała problem ze zrobieniem badania. Przyjęli mnie na oddział bo krwawiłam, ale do tej pory nic się nie dowiedziałam jaka była przyczyna. Pytali tylko na obchodzie czy są jeszcze plamienia i jakiego koloru, jak potem mówiłam że czarne to mówili tylko że to dobrze bo się wszystko ładnie oczyszcza. i zwiększyli mi dawkę luteiny i duphastonu. Dziś już jak lekarz pytał jak tam powiedziałam że się skończyło plamienie już mimo że jest jeszcze lekko, ale leżeć to mogę w domu. Prosiłam o powtórzenie usg żeby sprawdzić czy wszystko dobrze ale lekarz powiedział że nie ma potrzeby. Denerwuje się bo tam nic nie mówili, mimo że szpital jeden z lepszych w mieście, no ale może to oznaka że naprawdę jest wszystko ok - mimo tego umawiam się na wizytę na środę do mojej pani doktor.
Poza tym nadal nie mam objawów poza większym biustem, mdliło mnie 2-3 razy w szpitalu ale zwiększyli mi dawki leków i zawsze po nich tak się czułam.
Dobrze, że już jesteś i że z dzidzią wszystko ok!

Cytat:
Napisane przez nuska_92 Pokaż wiadomość
ojej dziewczyny tak wczesne ciąże a juz się trzeba martwić.. :/
ja tez jestem w stresie bo pierwszą wizytę mam dopiero w piątek a ostatnio wyniki z cytologii miałam nie za dobre, a poza tym w maju minie dopiero 1,5 roku od porodu i pewnie znów będzie CC...
A który tc?

Ja dzisiaj betę robiłam ----> 10 673 mUl/ml, beta z 04.09 1 525, więc rośnie w normie usg przeniosłam na 15.09 - nie wytrzymałam - mam nadzieję, że będzie coś widać

Ogólnie dobrze się czuję, tylko powoli zaczynają mnie męczyć zaparcia no i senność trochę też, reszta ok.
Stary 2012-09-10, 15:38   #147
nuska_92
Przyczajenie

A który tc?

wg kalkulatorów to 7 tc
nuska_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 15:48   #148
Koronek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nuska_92 Pokaż wiadomość
A który tc?

wg kalkulatorów to 7 tc
U mnie 6 tc, a dokładniej 5t 5d muszę wstawić chyba suwaczek
Stary 2012-09-10, 16:09   #149
Ashyshqa
Zakorzenienie

Oo, koronek, to idziemy dosc rowno - u mnie 5t 3d zazdroszcze Ci, ze juz bedziesz za chwile miala usg. Ja chodze do lekarza na abonament w luxmedzie i nie jest tam latwo przyspieszyc wizyte, a jednak wolalam nie placic jeszcze dodatkowo, wiec staram sie byc cierpliwa. Stwierdzilam, ze poki czuje sie w normie i nic sie nie dzieje to postaram sie zaczekac. Ale Wam wszystkim mega zazdroszcze, jak mozecie zobaczyc fasolki.

Nie zazdroszcze za to zupelnie Wam Vil i Wynalazek, no i oczywiscie naszej kochanej Czarnulce. Trudno mi sobie wyobrazic co przezywalyscie i przezywacie. Oby teraz juz wszystko bylo jak najlepiej.
Stary 2012-09-10, 16:29   #150
Dziodzio
Raczkowanie

Cytat:
Dziodzio my odebraliśmy wyniki badania nasienia w sobotę, były bardzo złe, a w poniedziałek okazało się, że jestem w ciąży.

Ale piliśmy z mężem zioła nr 3 o.Sroki i jestem przekonana, że to dzięki nim nam się udalo.
Ja to wiem, że zaszłam 2 dni po odebraniu wyników męża ;-)
Bo ze względu na skierowanie na wycinanie mięśniaka zabezpieczałam się wcześniej, jak odebraliśmy te wyniki to stwierdziliśmy że nie ma sensu. I 2 tygodnie później zrobiłam test ;-)

Taka jestem pesymistyczna i boję się o maluszka mimo że los zgotował nam taką fantastyczną niespodziankę.

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Cytat:
Prosiłam o powtórzenie usg żeby sprawdzić czy wszystko dobrze ale lekarz powiedział że nie ma potrzeby.
Dla mnie to jest oburzające że odmówili Ci tego drugiego USG.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości