Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz. 5. - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-07, 23:03   #1771
WhiteCherry
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Ja ostatnio oglądam maniakalnie nat. geographic... głównie programy o przemytnikach, którzy lądują w więzieniach, w dziwnych krajach albo o tajemnicach III Rzeszy, albo o tabu
aaa! oglądałam prawie cały cykl o Tajemnicach III Rzeszy
ostatnio podobał mi się też cykl - Polowanie na nazistów.

historii np. w szkole jako takiej nigdy nie lubiłam, ale okres wojenny (II wojna światowa) bardzo mnie fascynuje

dziś oglądałam program dokumentalny o więźniach w Auschwitz, którzy dla swoich małych dzieci (które zostały na wolności), pisali w obozie książeczki, ilustrowali je samodzielnie (to byli jacyś faceci, którym przydzielono pracę związaną z jakimiś tam technicznymi rysunkami, więc mieli przybory, ale gdyby ktoś się dowiedział, to byłoby po nich ). Później je przemycali i trafiały do adresatów.
http://i.wp.pl/a/f/jpeg/26103/03-baj...ny_piecow.jpeg tak wygląda zachowana do dziś książeczka, którą przedstawiał pewien już staruszek, dla którego była właśnie adresowana z obozu.

przygnębiają mnie takie historie. tradycyjnie się popłakałam

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2012-09-07 o 23:04
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 23:04   #1772
natalkaa7522
Zakorzenienie

To ja zawsze oglądam ID discovery czyli discovery kryminalne.

Kiedyś oglądałam animal planet ale strasznie na psy zeszło..
Stary 2012-09-07, 23:04   #1773
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
ale żeś zahipsterzyła

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=642991 - tytuł wątku
Widziałam to. Po tytule myślałam, że jakieś nawiedzone seksoholiczki, które mogę wejść i zjechać za debilizm od góry do dołu. Ale potem pomyślałam, że to może kolejna część jakiegoś tasiemca i laski takie jak m zwyczajnie dobrze się bawią
Mother Hedgehog jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 23:05   #1774
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez Mother Hedgehog Pokaż wiadomość
Ja mam chyba za dużo wolnego czasu bo niemal cały czas tak dumam

ja też
a jak sobie zapalę do tego świeczki to całkiem padaka

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 23:06   #1775
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
ale żeś zahipsterzyła

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=642991 - tytuł wątku
I tak najlepsze, że mimo przeczytania z wielkim trudem pierwszego postu to nie wiem o czym jest wątek i na jaki temat mam pisać jeśli sama chcę się przyłączyć
Stary 2012-09-07, 23:06   #1776
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Kiedyś oglądałam animal planet ale strasznie na psy zeszło..

na animal lubię tylko "wszystko o kotach" i "wszystko o psach"

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 23:07   #1777
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Ja ostatnio oglądam maniakalnie nat. geographic... głównie programy o przemytnikach, którzy lądują w więzieniach, w dziwnych krajach albo o tajemnicach III Rzeszy, albo o tabu

Do dziś dziwi mnie odcinek o kobiecie, która w Peru piła koktajl z żab, żeby zajść w ciążę. Najlepsze jest to, że pijąc go regularnie zaszła w tą ciążę a jej żaden lekarz nie dawał szans.
Oglądałam dzisiaj Martynę W. jak zdobywa koronę świata, doszłam do wniosku, że moje życie jest nudne a nawet jakbym chciała zaszaleć to za bardzo boję się o moje życie więc nim spróbuję już rezygnuję
filmik miał chyba zmotywować do działania, na mnie nie wyszło
Stary 2012-09-07, 23:08   #1778
natalkaa7522
Zakorzenienie

Kiedyś na animal były programy o policji dla zwierząt-to było spoko, a teraz jakieś zawody, przebieranie zwierząt
Stary 2012-09-07, 23:10   #1779
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość

historii np. w szkole jako takiej nigdy nie lubiłam, ale okres wojenny (II wojna światowa) bardzo mnie fascynuje

dziś oglądałam program dokumentalny o więźniach w Auschwitz, którzy dla swoich małych dzieci (które zostały na wolności), pisali w obozie książeczki, ilustrowali je samodzielnie (to byli jacyś faceci, którym przydzielono pracę związaną z jakimiś tam technicznymi rysunkami, więc mieli przybory, ale gdyby ktoś się dowiedział, to byłoby po nich ). Później je przemycali i trafiały do adresatów.
http://i.wp.pl/a/f/jpeg/26103/03-baj...ny_piecow.jpeg tak wygląda zachowana do dziś książeczka, którą przedstawiał pewien już staruszek, dla którego była właśnie adresowana z obozu.

O losie, jakie to piękne. Też chcę takie książeczki dla moich dzieci. Moje najładniej ilustrowane zachowałam właśnie dla nich
Stary 2012-09-07, 23:16   #1780
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
O losie, jakie to piękne. Też chcę takie książeczki dla moich dzieci. Moje najładniej ilustrowane zachowałam właśnie dla nich
Też bym się poryczała, jakbym to oglądała.

Już widzę swój szał w księgarni dziecięcej . Mam gdzieś swoje ksiażeczki, ale obawiam się, że umarły od wilgoci w piwnicy.

Mnie fascynuje Martyna a jednocześnie ciekawi, jaki ma kontakt z córeczką. Przecież ona nie pracuje 8-16 i nie ma zapewne wszystkich wolnych weekendów. Z tego, co czytam na jej fejsie, to ona w rozjazdach prawie ciągle jest. Z jednej strony fajnie, że się realizuje a z drugiej szkoda, bo pewnie na tym cierpi jej kontakt z dzieckiem.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 23:19   #1781
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
http://i.wp.pl/a/f/jpeg/26103/03-baj...ny_piecow.jpeg tak wygląda zachowana do dziś książeczka
jaka cudna

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 23:22   #1782
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez magyarparaszt Pokaż wiadomość
jaka cudna
Mnie ciekawi czy to odręczna kaligrafia czy wydrukowane literki (no wiecie jak te od Guttenberga).
Stary 2012-09-07, 23:23   #1783
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Takich bajek powstało kilka rodzajów. Do jednej z nich, "Przygody czarnego kurczątka", tekst napisał więzień nr 132201 - Stanisław Bęć. Wykorzystał go potem inż. arch. Henryk Czulda - nr 159452, który stworzył już własne rysunki. Nie udało mu się jednak ich przemycić do Łodzi, gdzie wciąż przebywała jego rodzina. Po likwidacji obozu w Oświęcimiu, uczestnik marszu śmierci, przebywał jeszcze w kilku innych hitlerowskich fabrykach zagłady, aż trafił do filii obozu Dachau, gdzie został wyzwolony przez Amerykanów w 1945 roku. Wykonaną przez siebie bajkę dostarczył swojemu synkowi już osobiście.

strasznie mnie poruszają takie historie, odwaga tych ludzi, wielka miłość itp.
wyobraźcie sobie mój szok, gdy po skończonym programie przełączam na inny kanał, a tu np. Trudne Sprawy, wchodzę na neta, a tu mi wyskakuje Siwiec z nadmuchanymi ustami

i tak sobie dumałam nad przemijającymi pokoleniami, przecież niedługo całkowicie wykruszą się ci ludzie, którzy pamiętają te czasy, zostanie tylko pokolenie iPhonów i tabletów.
teraz młodzież zdolna jest nauczycielowi włożyć kosz na głowę, dawniej życiem przypłacali uczestnictwo w tajnych kompletach.

* *

co do książek, to miałam ładne wydanie Baśni Narodów ZSRR, ale nie mam pojęcia gdzie mi ją wciągnęło

* *

Martynę też dziś oglądałam ale trafiłam na jakiś odcinek z polowaniem na anakondę.
Stary 2012-09-07, 23:27   #1784
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Ja czekam na Martynę i Kobietę-Wampira z Meksyku .

Zachowania, które mnie pozytywnie dziwią: ludzie lubiący gry planszowe, np. http://www.granna.pl/produkt,superfarmer-delux . My osobiście uwielbiamy gry planszowe, tylko teraz nie mamy za bardzo siły i skupienia na to. Ale potrafiliśmy, za czasów przeddzieciowych, cały wieczór siedzieć przy jednej - dwóch grach, przy butelce różowego Carlo Rossi i jakichś ciastkach .

Co do tematu więźniów obozów zagłady itp. Podziwiam tych ludzi, którzy to przeżyli. Dla nas to jak film science fiction. Mam nadzieję, że tego typu rzeczy nigdy nie powrócą. Wszystkich ludzi o poglądach nazistowskich zamknęłabym w takim obozie, żeby doświadczyli "piękna" systemu, który pochwalają, na własnych ciałach

Edytowane przez MonikaFaustyna
Czas edycji: 2012-09-07 o 23:32
Stary 2012-09-07, 23:39   #1785
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:

strasznie mnie poruszają takie historie, odwaga tych ludzi, wielka miłość itp.
wyobraźcie sobie mój szok, gdy po skończonym programie przełączam na inny kanał, a tu np. Trudne Sprawy, wchodzę na neta, a tu mi wyskakuje Siwiec z nadmuchanymi ustami

i tak sobie dumałam nad przemijającymi pokoleniami, przecież niedługo całkowicie wykruszą się ci ludzie, którzy pamiętają te czasy, zostanie tylko pokolenie iPhonów i tabletów.
teraz młodzież zdolna jest nauczycielowi włożyć kosz na głowę, dawniej życiem przypłacali uczestnictwo w tajnych kompletach.
racja. sama po sobie widzę, że za dużo czasu spędzam w necie (czytając chociażby wizaż ), zamiast robić coś... lepszego, dla potomnych

Cytat:

Zachowania, które mnie pozytywnie dziwią: ludzie lubiący gry planszowe, np. http://www.granna.pl/produkt,superfarmer-delux . My osobiście uwielbiamy gry planszowe, tylko teraz nie mamy za bardzo siły i skupienia na to. Ale potrafiliśmy, za czasów przeddzieciowych, cały wieczór siedzieć przy jednej - dwóch grach, przy butelce różowego Carlo Rossi i jakichś ciastkach .
Ja tez lubię, chińczyk, eurobiznes - w to grałam ze współlokatorami
Zauważyłam, że planszówki i karcianki wracają do łask

Stary 2012-09-07, 23:45   #1786
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Co do tematu więźniów obozów zagłady itp. Podziwiam tych ludzi, którzy to przeżyli. Dla nas to jak film science fiction. Mam nadzieję, że tego typu rzeczy nigdy nie powrócą. Wszystkich ludzi o poglądach nazistowskich zamknęłabym w takim obozie, żeby doświadczyli "piękna" systemu, który pochwalają, na własnych ciałach
a neonazim ma się i pewnie będzie miał się dobrze
Stary 2012-09-08, 10:54   #1787
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
a neonazim ma się i pewnie będzie miał się dobrze
Niestety . Znam trochę osób, które by się pewnie ucieszyły. Żenada jak dla mnie. Mnie mieszkanie za granicą w baaaardzo zróżnicowanej społeczności nauczyło otwartości na ludzi. Nic mnie tak nie dobija, jak ktoś operujący jakimiś stereotypami, bo "ciapaci" to tacy i tacy. Jak się spytałam, czy zna któregoś, to oczywiście "no nie, ale..." . Tak zgasiłam właśnie moją szwagierkę, co mnie nagabuje o posiadanie mega długiego owłosienia głowy .
Stary 2012-09-08, 11:03   #1788
new_me
Zadomowienie

Cytat:
tez to ogladam mama sie smieje ze moglabym biografie Hitlera niedlugo napisac, lubie tez programy typu "najciezsze wiezienie Ameryki" itp
new_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 11:08   #1789
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez new_me Pokaż wiadomość
tez to ogladam mama sie smieje ze moglabym biografie Hitlera niedlugo napisac, lubie tez programy typu "najciezsze wiezienie Ameryki" itp
O to jak ja. Nadawałybyśmy się na jakąś grupę dyskusyjną ze wspólnym oglądaniem NG
Stary 2012-09-08, 11:26   #1790
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez magyarparaszt Pokaż wiadomość
racja. sama po sobie widzę, że za dużo czasu spędzam w necie (czytając chociażby wizaż ), zamiast robić coś... lepszego, dla potomnych

Ja tez lubię, chińczyk, eurobiznes - w to grałam ze współlokatorami
Zauważyłam, że planszówki i karcianki wracają do łask
Rozmnażajmy się i dzielmy się swoją wiedzą

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:
Niestety . Znam trochę osób, które by się pewnie ucieszyły. Żenada jak dla mnie. Mnie mieszkanie za granicą w baaaardzo zróżnicowanej społeczności nauczyło otwartości na ludzi. Nic mnie tak nie dobija, jak ktoś operujący jakimiś stereotypami, bo "ciapaci" to tacy i tacy. Jak się spytałam, czy zna któregoś, to oczywiście "no nie, ale..." . Tak zgasiłam właśnie moją szwagierkę, co mnie nagabuje o posiadanie mega długiego owłosienia głowy .
Nie wiem jakie jest wasze doświadczenie z neo lub kimś kto pewne zasady neo uważa za słuszne, ale ja jeśli znam takie osoby to są to ludzie niewykształceni, z biednych rodzin, że tak powiem dresiarskich okolic.

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry;3639420[B
4]aaa! oglądałam prawie cały cykl o Tajemnicach III Rzeszy [/B]
Btw, kiedy i gdzie to leci? Już od dawna chcę obejrzeć ale jakoś mi się nie trafiło nigdy
A jaka waszym zdaniem jest najlepsza biografia Hitlera (książka, film)? Też od dawna chcę jakąś przeczytać ale tyle tego na rynku, że nie wiem co będzie najmniejszą fikcją.
Stary 2012-09-08, 12:39   #1791
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Rozmnażajmy się i dzielmy się swoją wiedzą

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Nie wiem jakie jest wasze doświadczenie z neo lub kimś kto pewne zasady neo uważa za słuszne, ale ja jeśli znam takie osoby to są to ludzie niewykształceni, z biednych rodzin, że tak powiem dresiarskich okolic.

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Btw, kiedy i gdzie to leci? Już od dawna chcę obejrzeć ale jakoś mi się nie trafiło nigdy
A jaka waszym zdaniem jest najlepsza biografia Hitlera (książka, film)? Też od dawna chcę jakąś przeczytać ale tyle tego na rynku, że nie wiem co będzie najmniejszą fikcją.
Ten cykl leci na National Geographic Channel . A co do biografii, to szczerze mówiąc nie wiem.
Stary 2012-09-08, 13:01   #1792
funk_you
Wtajemniczenie

Cytat:

Jeśli wzruszają cię takie historie polecam poczytać nawet w internecie historię Romeo i Julii z Auschwitz.
funk_you jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 13:03   #1793
new_me
Zadomowienie

Cytat:
O to jak ja. Nadawałybyśmy się na jakąś grupę dyskusyjną ze wspólnym oglądaniem NG
ooo tak
wczoraj np byl ciekawy dokument o kobiecie ktora udawala ze jest ofiara zamach naWTC i ze tam stracila meze (ktorego wogole ni miala itd) byla nawet prezesem jakiegos zwiazku ofiar 11 wrzesnia a calosc dopiero po paru latach sie wydala
Stary 2012-09-08, 13:28   #1794
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
ooo tak
wczoraj np byl ciekawy dokument o kobiecie ktora udawala ze jest ofiara zamach naWTC i ze tam stracila meze (ktorego wogole ni miala itd) byla nawet prezesem jakiegos zwiazku ofiar 11 wrzesnia a calosc dopiero po paru latach sie wydala
czytałam o niej

Stary 2012-09-08, 14:04   #1795
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
ooo tak
też to widziałam... takie zachowania mnie dziwią , po co jej to było?
Stary 2012-09-08, 14:18   #1796
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
też to widziałam... takie zachowania mnie dziwią , po co jej to było?
chyba po to, żeby zwrócić na siebie uwagę, ech

Stary 2012-09-08, 14:48   #1797
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
hm, nie wiem, ja moja mature postrzegam jako dziecinnie latwa do zaliczenia pozytywnie, ale mozliwe, ze dzisiejsza tez bym bez problemu na ten najnizszy procent zaliczyla.
Cytat:
Napisane przez bowszystkotoiluzjajest Pokaż wiadomość
W sensie, że dzisiejsze 30 to pikuś w porównaniu z tamtym 60, żeby zaliczyć?

Ja moją też, ale tak się mówi po prostu z biegiem czasu - kiedy się okazuje, że wszystko wcale nie było takie straszne, na jakie wyglądało lub jak próbowali nam wmówić

Od tego egzaminu w zasadzie zależy całe nasze dalsze życie, więc nic dziwnego, że się maturzyści stresują i przeżywają

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
Jak gadałam ze starszymi siostrami o "ich czasach", to wielokwrotnie podkreslaly, że stara matura trudna nie była. Więcej stresu kosztowały egzaminy wstępne na studia.

U sióstr komisją na ustnych maturach byli nauczyciele z danej szkoły, którzy dobrze znali ucznia i najczęściej naprowadzali go na dobrą drogę, to raz. A dwa- jak jedna siostra pisała maturę z historii to była akurat rocznica czegośtam i wszyscy wiedzieli, że właśnie z tego będzie wypracowanie. I oczywiście było...

Nie chodzi mi o jakieś twierdzenie, ze teraz matura jest trudna do samegoznania (bo oczywiście nie jest, te 30 procent naprawdę można zdobyć psim swędem), ale strasznie się czasem "demonizuje" starą maturę.
Ja nie napisałam nic o trudności ówczesnej matury. Bo to, tak dziś, jak i kiedyś sprawa indywidualna ale o to, że ówczesne 60% na trójkę nie ma sie nijak do dzisiejszych 30% np. patrząc na maturę z angielskiego, bo udzielałam korepetycji z tego i dla mnie zastanawiające jest, jak można tego nie zdać

Cytat:
nie zapominajmy, że dawniej normą były egzaminy wstępne na studia, więc matura, nawet dobrze zdana, tak naprawdę nic nie przesądzała.

wg mnie było trudniej niż obecnie.
No właśnie. Teraz zdaje się maturę i ma się wakacje. A wtedy zaraz przychodziły egzaminy wstępne i jak ja np. byłam w mat-fizie i zdawałam maturę z matematyki dla tej klasy, a szłam na zupełnie inny kierunek, bo humanistyczny to musiałam się uczyć do tych egzaminów kompletnie innych rzeczy, nawet spoza programu liceum, żeby się dostać. Teraz to myślę, że w tym względzie jest lajcik

Cytat:
Też oglądam ten cykl

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!

Edytowane przez Iwonalodz
Czas edycji: 2012-09-08 o 14:50
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 16:22   #1798
emememsik
po prostu Em :)

Możecie podrzucić jakiś link do artykułu o tej kobiecie? Nie mogę nic znaleźć.
Stary 2012-09-08, 16:25   #1799
new_me
Zadomowienie

http://www.youtube.com/watch?v=RcKIp-PR4XM
to byla Tania Head
Stary 2012-09-08, 17:31   #1800
funk_you
Wtajemniczenie

Może zrobiła to by zwrócić na siebie uwagę, dla rozgłosu, by być w centrum uwagi. Niektórzy ludzie tak lubią.
funk_you jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości