Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 13. - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-07, 20:00   #2041
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 13.

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Bavaria
Zgadza się
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 21:21   #2042
ButterBear
Zakorzenienie

Widziałam ostatnio tę Bavarię w Tesco. Od razu pomyślałam o Was dziewczyny
Jest dość droga

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 22:34   #2043
gucia6
Zakorzenienie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36387673]
Mój mąż też nie założyłby takiego czegoś, bo ma inny styl. Ja go uwielbiam w koszulach [/QUOTE]
ja mojego też
Stary 2012-09-07, 22:36   #2044
zaaaabcia
Zakorzenienie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36388722]Żabciu, wiem, że niektórzy lekarze nawet zalecają kobietom lampkę wina - ale alkohol naprawdę źle wpływa na płód i nie rozumiem tłumaczeń, że ktoś tam się napił, a dziecko zdrowe. Tak, może urodzić się zdrowe, ale często dopiero później, gdy dziecko pójdzie do szkoły, mogą pojawić się problemy w nauce, z koncentracją uwagi, różne dysfukcje itp. Naprawdę dziwię się kobietom, które tak ryzykują, i lekarzom, którzy to popierają.
[/QUOTE]

Wiesz janie pilam w ciazy wiec nie do mnie te slowa Tak samo z tym piwem co ma niby 0% jakos mi sie w to wierzycnie chce Ciaza to znowu nie tak dlugi okres mozna wytrzymac bez alkoholu.

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
ja uważam, że 1 albo 4 2 na pewno nie

edit:
hej zależy czy patrząc na zdjęcie, gdzie są wszystkie buty, czy na te w sukience
chodzi mi o te:
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...8&d=1347038282
i
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1347038282
dzieki za opinie

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
Żabcia 1 lub 3

Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość
Zaaabcia jakie nogi uuuuu... ja bym zalozyla 1 lub 2
3 i 4 sa fajne ale sadze ze za "ciezkie" do tej sukienki
Wlasnie tak mi sie wydawalo ze sa zbyt masywane do jeansow sa fajne ale nie do tej sukienki. A ... i prosze sie nie smiac z moich nog

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Nie no, napisałam 'przepraszam', bo to Twoje koleżanki.
No właśnie, ja bym pewnie miała tak samo jak Ty z tym ciastem

Co do butów, to wybrałabym C lub D...bardziej w stronę D, bo nie wiem czy ten 'lakier' by mi pasował do tej skórki na sukience

Dokładnie, niektóre uszkodzenia mogą wyjść dopiero później. Wystarczy poczytać czy zobaczyć jakiś film o FASie. Nie trzeba się opijać, czasem wystarczy niewielka ilość alkoholu i powstają nieodwracalne zmiany dla płodu
Mój gin ma tak 'radykalne' podejście, że nie zaleca nawet farbowania włosów, czy malowania paznokci w ciązy Może z tymi paznokciami to przegięcie, ale wolę coś takiego niż lekarza, który mówi 'może pani wypić troszkę winka na podniesienie ciśnienia'
No wlasnie te akierowane to chyba nie bardzo.

Z tym malowaniem lakierem to faktycznie lekko przesadza.

Cytat:
Żabciu ja jestem za 1 lub 2...bardziej za 2...

Chociaż jakbyś zrobiła te zdjęcia w całości...tzn. żeby było widać sukienkę z butami, to łatwiej by było widać

Today biedna, nie dziwię się, że się wkurzyłaś

Wiecie jaką mam chcice na lizaka??? Ale takiego...dawnego...okrąg łego...o jejuniu!
dziekuje no wlasnie po fakcie pomyslalam ze moglam zrobic w calosci zdjecia

PROSZE :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10439649-stylu-retro-kolorowy-okragly-ksztalt-lizak-na-bialym-tle.jpg (110,0 KB, 2 załadowań)

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 22:41   #2045
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Dziewczyny jutro idziemy na te chrzciny i ubieram ta czarno-fioletowa sukienke. I nie wiem jakie buty do niej ubrac jak myslicie?
D

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Cytat:
Wiesz janie pilam w ciazy wiec nie do mnie te slowa Tak samo z tym piwem co ma niby 0% jakos mi sie w to wierzycnie chce Ciaza to znowu nie tak dlugi okres mozna wytrzymac bez alkoholu.
zgadza się... nawet w piwie bezalkoholowym jest bardzo niewielki odsetek alkoholu...
jednak to samo sie tyczy wszelkich napojów słodzonych i soków

do tego dochodzi jeszcze samo jedzenie cukru, który podczas metabolizmu przekształca się w alkohol

a nogi to ty masz zajefajne
Stary 2012-09-07, 22:53   #2046
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
ja mojego też, do tego fajne jeansy i odpowiednie buty; mój to raczej taki typ łobuziakowaty więc jak wdzieje koszulę to już padam; jak lecieliśmy na wczasy to w na lotnisku obkupił sie w lacoste - koszulki polo z kołnieżykiem chyba we wszystkich możliwych kolorach (pominę ile wydał...) i uwielbia w nich chodzić...takie niby sportowe, a eleganckie.
Akurat koszulek polo to nie lubimy oboje

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
ja mojego też
Tylko prasować tych koszul nie cierpię
Cytat:
Tak, Żabciu, wiem ja się nie odniosłam do Ciebie, tylko do tego co pisałaś o lekarzu i koleżankach, które sobie na alkohol pozwalały.

Edytowane przez a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Czas edycji: 2012-09-08 o 12:24
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 22:55   #2047
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
D

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

zgadza się... nawet w piwie bezalkoholowym jest bardzo niewielki odsetek alkoholu...
jednak to samo sie tyczy wszelkich napojów słodzonych i soków

do tego dochodzi jeszcze samo jedzenie cukru, który podczas metabolizmu przekształca się w alkohol

a nogi to ty masz zajefajne

jaaa?? no co Ty nie cierpie swoich nog

Ja w czasie ciazy nie pilam ani alkoholu ani napojow gazowanych sok od czasu do czasu.

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36394045]

Tak, Żabciu, wiem ja się nie odniosła do Ciebie, tylko do tego co pisałaś o lekarzu i koleżankach, które sobie na alkohol pozwalały.[/QUOTE]

To ja bylam raz na ognisku gdzie dziewczyna w zaawansowanej ciazy .. palila papierosa

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-09-08, 08:25   #2048
mysia1986
Zakorzenienie

Dzień Dobry.
Wczorajsze spotkanie z sąsiadami jak najbardziej udane Zabawnie jest tak spotkac ponad 8 lat po liceum... kurcze jak to szybko mineło. Starzeje się
Dzisaj w planach mam... może łatwiej napisac czego nie ma
Napewno zakupy, takie co robimy raz na miesiac, wszelka chemia, zapas wody mineralnej, itp. Do tego planuje sie wybrac zrobic zdjecia, bo musze dowód wymienic. No i jesze oddałabym buty zimowe do szewca.. Myslicie, że dam rade??
Odnosnie wczorajszej rozmowy dot. alkoholu, ja jestem kategorycznie przeciwna. Mamy za sobą pierwszy cykl stran, a ja do momentu wystapenia @ nie piłam alkoholu. Aczkolwiek, spotkałam sie z opiną lekarzy ginekologów, do których chodziły moje ciężarne koleżanki i siostra z reszta też, że lampka czerwonego wina nie zaszodzi... Szczerze mało mnie interesuje zdanie lekarza na ten temat, ja mam swoje. Chyba te 9msc można się obejsc bez alko.
Pogoda dalej paskudna, wyjsc mi sie nie chce z łóżka a co dopiero zrobic to co sobie zaplanowałamAle dam rade!!!
Marcel <3

mysia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 09:52   #2049
(t)asia
Zadomowienie

Hejka!
I nastała sobota. Wczoraj wieczór był dosyć ciężki. Dużo myślałam, pogadałam trochę z TŻ. CHyba zostanę w tej pracy. Jak się uda zajść szybko w ciążę to może na zwolnienie pójdę i tyle. Tylko kto to zwolnienie mi da?? Praca przed kompem 8 godzin chyba nie należy do szczególnie uciążliwych. Jakoś to będzie. W międzyczasie korki będę udzielała.

Jestem trochę zła na siebie, że tej pracy inż nie załatwiłam wcześniej. Miałam dzisiaj jechać z mamą wybrać suknię dla niej na ślub i z tatą garnitur, no ale jak w ten weekend nie skończę pracy to będzie katasztrofa. I pojechała z nimi siostra...

Ja się nie ruszam z domu dopóki promotor nie dostanie gotowej pracy!
Jutro na jeden dzień wpada TŻ więc muszę się dzisiaj spiąć maksymalnie.
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 10:10   #2050
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć sobotnio.

Jakoś mam od wczoraj zły humor...i TŻ mnie złości 0 chociaż nie ma powodu za bardzo teraz sobie poszedł, a ja wstałam z łóżka i przeniosłam się na kanapę...
Muszę zaraz wstać, zabrać się za sprzątanie, pranie....zapuściłam dom okrutnie

Tasiu, nie przejmuj się tak tą pracą. Na pewno będzie ok. A jednak chyba lepiej mieć pewną sytuację będąc w ciąży.
Jeśli masz swojego lekarza i trakcie ciąży powiesz mu, że jesteś zmęczona już pracą itp, to pewnie dostaniesz l4. Co więcej, siedzenie 8h przed komputerem nie jest takie lekkie wcale, chociażby ze względu na plecy/kręgosłup. Nie dołuj się, będzie ok.
Co do pracy inż - trzymam kciuki

Hania

Stary 2012-09-08, 10:18   #2051
mona_ja
Wtajemniczenie

Dzieńdoberek!

Melduję że łóżeczko już stoi i jest piękne! Tylko tż sie pomylił i założył bok z wyjmowanymi szczebelkami od strony słupa zamist od szuflady

u mnie piecze się biszkopt, zrobię do tego mus cytrynowy(galaretka z sokiem+śmietana) i szybkie ciacho gotowe! No i jeszcze sprzątanie mnie czeka

Nasz Ślub 30.05.2009
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 10:26   #2052
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieńdoberek!

Melduję że łóżeczko już stoi i jest piękne! Tylko tż sie pomylił i założył bok z wyjmowanymi szczebelkami od strony słupa zamist od szuflady

u mnie piecze się biszkopt, zrobię do tego mus cytrynowy(galaretka z sokiem+śmietana) i szybkie ciacho gotowe! No i jeszcze sprzątanie mnie czeka
Ooo.. no to brawo za łóżeczko! No takie pomyłki się zdarzają. Mój tż kiedyś źle złożył szafkę pod tv..ale się skorygował

Kurcze, też się muszę zabrać za sprzątanie, a tak mi się nie chce...leżymy z psinką na kanapie i się lenimy

Hania

Stary 2012-09-08, 11:47   #2053
mona_ja
Wtajemniczenie

Cytat:
Ooo.. no to brawo za łóżeczko! No takie pomyłki się zdarzają. Mój tż kiedyś źle złożył szafkę pod tv..ale się skorygował

Kurcze, też się muszę zabrać za sprzątanie, a tak mi się nie chce...leżymy z psinką na kanapie i się lenimy
Jak mały podrośnie będzie trzeba boki przełożyć albo lekko przesunąć łóżeczko żeby umiał wychodzić.
Chyba wszystkim sie dzisiaj nie chce, jeszcze ta ponura pogoda
Nasunęło mi się powiedzonko pewnego zboczonego kolegi mojego taty, że robota/praca/sprzątanie nie k*tas, może stać cały dzień

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Dziewczyny ciasto gotowe, musi się schłodzić ale masa wyszła przepyszna zaraz wrzucę przepis do k. bo ciacho tanie i proste.

Nasz Ślub 30.05.2009
Stary 2012-09-08, 12:04   #2054
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Jak mały podrośnie będzie trzeba boki przełożyć albo lekko przesunąć łóżeczko żeby umiał wychodzić.
Chyba wszystkim sie dzisiaj nie chce, jeszcze ta ponura pogoda
Nasunęło mi się powiedzonko pewnego zboczonego kolegi mojego taty, że robota/praca/sprzątanie nie k*tas, może stać cały dzień
Dziewczyny ciasto gotowe, musi się schłodzić ale masa wyszła przepyszna zaraz wrzucę przepis do k. bo ciacho tanie i proste.
Hehehe.. znam to powiedzonko... ale najgorsze jest takie łażenie z kąta w kąt. Wtedy jest się tylko bardziej zmęczonym. Zabrałam się trochę za to sprzątanie, ale idzie mi kiepsko, bo jakaś słaba jestem. Wkładałam pranie do pralki i jak się wyprostowałam, to tak mi sie zakręciło w głowie - myślałam, że zemdleję... chyba ciśnienie niskie w taką pogodę...

Ale łazienka, kuchnia, sypialnia i kurze w salonie już zrobione...ufff...ubiorę jeszcze pościel, pomyję podłogi i resztę chyba oleję - zostawię coś dla męża też, żeby nie było, że o nim nie myślę...

A przepis na ciasto daj, daj

Hania

Stary 2012-09-08, 12:19   #2055
mona_ja
Wtajemniczenie

Cytat:
Hehehe.. znam to powiedzonko... ale najgorsze jest takie łażenie z kąta w kąt. Wtedy jest się tylko bardziej zmęczonym. Zabrałam się trochę za to sprzątanie, ale idzie mi kiepsko, bo jakaś słaba jestem. Wkładałam pranie do pralki i jak się wyprostowałam, to tak mi sie zakręciło w głowie - myślałam, że zemdleję... chyba ciśnienie niskie w taką pogodę...

Ale łazienka, kuchnia, sypialnia i kurze w salonie już zrobione...ufff...ubiorę jeszcze pościel, pomyję podłogi i resztę chyba oleję - zostawię coś dla męża też, żeby nie było, że o nim nie myślę...

A przepis na ciasto daj, daj
Ja tez czuję to niskie ciśnienie qcze wkurzyłam się, podjechało jakieś auto na podwórko, zatrąbiło klasonem ale znim zbiegłam(z 2 piętra) to sobie odjechało, no sorry ale już nie umiem tak szybko latac po tych schodach, do tego potem brzuch mi się napina. Czasem to kilka razy dziennie tak biegam, a to listonosz, a to telefon dzwoni itp.
Przepis wrzuciłam ale to żadna rewelacja dla takiego Mistrza kuchni jak Ty

Nasz Ślub 30.05.2009
Stary 2012-09-08, 12:26   #2056
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Hejka!
I nastała sobota. Wczoraj wieczór był dosyć ciężki. Dużo myślałam, pogadałam trochę z TŻ. CHyba zostanę w tej pracy. Jak się uda zajść szybko w ciążę to może na zwolnienie pójdę i tyle. Tylko kto to zwolnienie mi da?? Praca przed kompem 8 godzin chyba nie należy do szczególnie uciążliwych. Jakoś to będzie. W międzyczasie korki będę udzielała.
W ciąży wg przepisów nie wolno pracować przy komputerze 8 godzin
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 12:43   #2057
metkaa
Zakorzenienie

czesc

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
stres był ale nie aż tak duży, super, że już mieszkanko posprzątane
loo to ja sie bardzo stresowalam zajeciami

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem załamana. Dół na maksa.
Pisałam Wam, że mam umowę do końca miesiąca. Noi dzisiaj dostałam maila (!!) od dyrektora, że albo przechodzę na inne stanowisko albo nie przedłużamy umowy. Co prawda, sama nie chciałam przedłużać umowy na obecnych warunkach i rozmawiałam z nim na ten temat, ale ten mail mnie jakoś zdołował. To drugie stanowisko, gorsze, troszkę gorzej płatne, ale za to praca bez stresu, do 16, pon-pt. Jestem rozdarta, nie rozmawiałam nawet jeszcze z TŻ... Chcemy dziecko i nie wiem, czy nie przemęczyć się na tym stanowisku z tego względu. Popołudniami mogłabym dawać korepetycje. Zawsze to jakieś rozwiązanie.

Miałam przez weekend kończyć pracę inż żeby na poniedziałek była gotowa ale się załamałam i nie wiem co ze sobą zrobić...
u mnie niestety panuja podobne zwyczaje, tzn przenosza ludzi wcale nie pytajac o zdanie, sama przezylam to 2 razy a teraz kolezanka ktora ma umowe do marca dostala wlasnie taka propozycje nie do odrzucenia, to nic ze nie czuje sie na silach i wogole nieodpowiada jej to stanowisko,
wiadomo jak jest teraz z praca, ja bym na pewno sie zdecydowala, zrezygnowac mozna w kazdej chwili a a moze dostaniesz umowę na stale wiec od razu mozna starac sie o dzidzie,

Amani
przykro mi bardzo, tez bym sie pewnie uryczala,

zaaaaabciu pewnie juz zdecydowalas w jakich butach pojdziesz ale oddam swoj glos na 1

Cytat:
Dzieńdoberek!

super,
co do wyjmowanych szczebelek to u mnie jak narazie wogole sie nie sprawdzaja,

ja wlasnie poprasowalam, umylam glowe i zaraz bede kreciec loki
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 12:57   #2058
Malensstfo
Zakorzenienie

Żabciu mniaaaam mniaaam

Zakupy zrobione, odkurzone, nastawiony rosół...i szykowanko na wesele....nie chce mi się masakrycznie Na szczęście to już ostatnie
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 13:23   #2059
metkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Zakupy zrobione, odkurzone, nastawiony rosół...i szykowanko na wesele....nie chce mi się masakrycznie Na szczęście to już ostatnie
oo Ty tez na wesele

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

pomalowalam paznockie, ide krecic wloski,

milego popołudnia
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 14:57   #2060
kaska87
Zakorzenienie

cześć

nie nadrabiam bo naspamowałyście, wróciłam ze szkolenia, jestem zmęczona bo spałyśmy po 5 godzin, a 10 byłyśmy an szkoleniu
dobrze, że to już za mną

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 15:18   #2061
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

hej proszę dane do przeglądu na PW.
muszę opublikować ten tydzień bo mnie sumienie zeżre.

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Stokrotko, u Ciebie była @? Jak wyniki bety ? przepraszam że nie nadrobiłam.

Nikita, kiedy jedziesz do mamy?

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Aaby, praca mgr napisana?

Tomalinko, co u Ciebie?

Butter, przepis na muffinki potrzebuję, jakiś najprościejszy będzie coś u Ciebie dla mnie?

T(asia) nie miałam czasu odpisać na PW ale napewno się poprawię

Żabciu, jak oczko Dominika? leki pomogły?

Gosiu, gratuluje córeczki

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Madziu, co u Majki? dalej skaza? a zaproszenia na chrzest bardzo ładne

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

I wielkie brawa dla mam przedszkolaków za to że nie skaczą pod oknami przedszkola

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Mrowinko, jak u Ciebie? staracie się w tym cyklu? i pozdrawiam
Stary 2012-09-08, 15:21   #2062
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość
muszę opublikować ten tydzień bo mnie sumienie zeżre.

Żabciu, jak oczko Dominika? leki pomogły?

I wielkie brawa dla mam przedszkolaków za to że nie skaczą pod oknami przedszkola

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------
Ty wariatko nie przejmuj sie

Tak oczko juz super bylam z malym u kontorli i ani niema infekcji ani juz ropka nie leci

Jak Kamilek sie czuje?

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
zaaaaabciu pewnie juz zdecydowalas w jakich butach pojdziesz ale oddam swoj glos na 1

Ide w koncu w tych butach bez palcow

Witajcie
Pzurki wymalowane , ciuszki dla Domino przygotowane - mozna imprezowac

Buziakuje

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-09-08, 15:26   #2063
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Żabciu, Kamilek dalej kolki o ile to kolki. Byliśmy u lekarza bo mały miał chrypkę ale to nie z choroby a od płaczu. Dostał skierowanie na badania żeby sprawdzić czy te kolki to napewno kolki a nie cos innego co wywołuje jego boleści. Narazie czekamy na wyniki moczu. Jak mu nic nie dolega to jest super grzeczniutki Dziś z TŻ leżał przed tv i gdali ze sobą Niestety nie karmię już piersią. Ale kamilek butle bardzo lubi

Bardzo się ciesze że z oczkiem Domino, już dobrze
Stary 2012-09-08, 15:27   #2064
mysia1986
Zakorzenienie

Butter znam ten ból Matulu... skonczyłam w koncu sprzątac.
Urobiłam sie okropnie. Teraz mąż okna myje ja juz nie dałabym rady. Dodatkowo zrobiłam zdjęcia do dokumentow, oczywiscie, standardowo wyszłam na nich okropnie Zrobiłam konkretne zakupy, za konkretne pienadze

Dzisaj znowu wieczór zaplanowany. Tym razem sis zaprosiła na winko
Mona ale mi smaku narobiłaś tym ciastem
Marcel <3

mysia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 16:08   #2065
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość
Mrowinko, jak u Ciebie? staracie się w tym cyklu? i pozdrawiam
U mnie żadnych wydarzeń, które trzeba by dodać do przeglądu, nie ma.
Czy się staramy? Mamy taki zamiar
Stary 2012-09-08, 16:22   #2066
Ana***
Zakorzenienie

Cześć!
Ja się dzisiaj nie najlepiej czuje boli mnie gardło, a do tego mi niedobrze...
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 16:44   #2067
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Cześć!
Ja się dzisiaj nie najlepiej czuje boli mnie gardło, a do tego mi niedobrze...
Ja też ( gardło boli, niedobrze mi i katar wylewa mi się z nosa
Stary 2012-09-08, 16:59   #2068
zaaaabcia
Zakorzenienie

Strong trzymam mocno kciuki za dobre wyniki Kamilka napewno wszystko bedzie ok. Kochana nie przejmuj sie ze juz nie karmisz piersia najwazniejsze ze maly ma pelny brzudio i jest zadowolony . A czemu musialas zasuszyc pokarm? Zle wplywal na Kamilka czy potrzebuje specjalne mm?

Ja jak narazie daje swoje mleko i mm. Alw pokarmu mam coraz mniej. Najwazniejsze ze nasze dzieciaczki sa zadowolone

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-09-08, 17:07   #2069
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Today, ale czym się zdenerwowałaś na wizycie? Chyba dobrze, że chcą trzymać rękę na pulsie.

Tasia, zgadzam się z dziewczynami, ja też nie rezygnowałabym z pracy w Twojej sytuacji

Mrowinko, cześć
No ja się właśnie nad tym też zastanawiam...bo właśnie dziewczyny piszą, że zarodek jest chroniony...
A z tego co ja wiem, z tego co się uczyłam, to alkohol przenika do płodu w 2. tygodniu po zapłodnieniu....
Właśnie dlatego stwierdziłam, że nie piję od rozpoczęcia starań, a dzieci z FASem rodzą się nie tylko u matek-alkoholiczek, które piją regularnie.
Z resztą - przecież nie muszę pić, tylko dobrze mi to zrobi
Podczytuje Was nieśmiało bo fajnie tu u Was.
Że tak się wtrącę Butter : ja myślę, że z ochroną to chodzi - też wg. mojej wiedzy - właśnie o te 2 tygodnie pierwsze, od zapłodnienia. Bo jak już się zarodek zagnieździ w macicy, jest łożysko itp itd - to już się mama dzieli z dzieckiem wszystkim - i koniec ochrony. O to chyba chodzi, tak?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 17:48   #2070
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Podczytuje Was nieśmiało bo fajnie tu u Was.
Że tak się wtrącę Butter : ja myślę, że z ochroną to chodzi - też wg. mojej wiedzy - właśnie o te 2 tygodnie pierwsze, od zapłodnienia. Bo jak już się zarodek zagnieździ w macicy, jest łożysko itp itd - to już się mama dzieli z dzieckiem wszystkim - i koniec ochrony. O to chyba chodzi, tak?
Właśnie o to mi chodziło Debrah
Może zacznij podczytywać bardziej śmiało, bo jest u nas bardzo fajnie

Tasia, Mrowinka ma rację, w ciąży, zgodnie z kodeksem pracy, możesz przy komputerze pracować 4 godziny. Jeśli pracodawca może Ci znaleźć inne zajęcie leżące w Twoim zakresie obowiązków, to pozostałe 4 godziny robisz coś innego. Jeśli nie może Ci nic 'wyszukać', Twoj cały etat to 4 h

Strong, nie przejmuj się tak tym przeglądem tygodnia
Co do muffinów, to wszystkie są łatwe. Podstawa zawsze taka sama, dodatki wg uznania
Tu masz np. przepis: http://www.redheadcooking.com/muffin...mi-i-otrebami/
Jak wywalisz z tego owoce leśne i otręby, to masz podstawowy przepis na muffiny, do którego możesz dodać co tylko chcesz

Mona, z tym mistrzem to chyba przesadziłaś
Poza tym przepis na szybkie i łatwe ciasto jest zawsze w cenie

Hania

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości