|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 13.
|
#2042 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałam ostatnio tę Bavarię w Tesco. Od razu pomyślałam o Was dziewczyny
![]() Jest dość droga
|
|
|
|
#2043 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36387673]
Mój mąż też nie założyłby takiego czegoś, bo ma inny styl. Ja go uwielbiam w koszulach ja mojego też
|
#2044 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36388722]Żabciu, wiem, że niektórzy lekarze nawet zalecają kobietom lampkę wina - ale alkohol naprawdę źle wpływa na płód i nie rozumiem tłumaczeń, że ktoś tam się napił, a dziecko zdrowe. Tak, może urodzić się zdrowe, ale często dopiero później, gdy dziecko pójdzie do szkoły, mogą pojawić się problemy w nauce, z koncentracją uwagi, różne dysfukcje itp. Naprawdę dziwię się kobietom, które tak ryzykują, i lekarzom, którzy to popierają.
[/QUOTE] Wiesz janie pilam w ciazy wiec nie do mnie te slowa Tak samo z tym piwem co ma niby 0% jakos mi sie w to wierzycnie chce Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Z tym malowaniem lakierem to faktycznie lekko przesadza. ![]() Cytat:
![]() PROSZE :
|
|
|
#2045 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
jednak to samo sie tyczy wszelkich napojów słodzonych i soków ![]() do tego dochodzi jeszcze samo jedzenie cukru, który podczas metabolizmu przekształca się w alkohol ![]() a nogi to ty masz zajefajne
|
|
#2046 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Tylko prasować tych koszul nie cierpię ![]() Cytat:
ja się nie odniosłam do Ciebie, tylko do tego co pisałaś o lekarzu i koleżankach, które sobie na alkohol pozwalały.
Edytowane przez a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d Czas edycji: 2012-09-08 o 12:24 |
||
|
|
|
#2047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaaa?? no co Ty nie cierpie swoich nog ![]() ![]() ![]() Ja w czasie ciazy nie pilam ani alkoholu ani napojow gazowanych sok od czasu do czasu. ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36394045] Tak, Żabciu, wiem ja się nie odniosła do Ciebie, tylko do tego co pisałaś o lekarzu i koleżankach, które sobie na alkohol pozwalały.[/QUOTE]![]() To ja bylam raz na ognisku gdzie dziewczyna w zaawansowanej ciazy .. palila papierosa ![]() ![]()
|
|
|
#2048 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry.
Wczorajsze spotkanie z sąsiadami jak najbardziej udane Dzisaj w planach mam... może łatwiej napisac czego nie ma ![]() Napewno zakupy, takie co robimy raz na miesiac, wszelka chemia, zapas wody mineralnej, itp. Do tego planuje sie wybrac zrobic zdjecia, bo musze dowód wymienic. No i jesze oddałabym buty zimowe do szewca.. Myslicie, że dam rade?? Odnosnie wczorajszej rozmowy dot. alkoholu, ja jestem kategorycznie przeciwna. Mamy za sobą pierwszy cykl stran, a ja do momentu wystapenia @ nie piłam alkoholu. Aczkolwiek, spotkałam sie z opiną lekarzy ginekologów, do których chodziły moje ciężarne koleżanki i siostra z reszta też, że lampka czerwonego wina nie zaszodzi... Szczerze mało mnie interesuje zdanie lekarza na ten temat, ja mam swoje. Chyba te 9msc można się obejsc bez alko. Pogoda dalej paskudna, wyjsc mi sie nie chce z łóżka a co dopiero zrobic to co sobie zaplanowałam Ale dam rade!!!
|
#2049 |
|
Zadomowienie
|
Hejka!
I nastała sobota. Wczoraj wieczór był dosyć ciężki. Dużo myślałam, pogadałam trochę z TŻ. CHyba zostanę w tej pracy. Jak się uda zajść szybko w ciążę to może na zwolnienie pójdę i tyle. Tylko kto to zwolnienie mi da?? Praca przed kompem 8 godzin chyba nie należy do szczególnie uciążliwych. Jakoś to będzie. W międzyczasie korki będę udzielała. Jestem trochę zła na siebie, że tej pracy inż nie załatwiłam wcześniej. Miałam dzisiaj jechać z mamą wybrać suknię dla niej na ślub i z tatą garnitur, no ale jak w ten weekend nie skończę pracy to będzie katasztrofa. I pojechała z nimi siostra... Ja się nie ruszam z domu dopóki promotor nie dostanie gotowej pracy! Jutro na jeden dzień wpada TŻ więc muszę się dzisiaj spiąć maksymalnie.
|
#2050 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć sobotnio.
Jakoś mam od wczoraj zły humor...i TŻ mnie złości 0 chociaż nie ma powodu za bardzo teraz sobie poszedł, a ja wstałam z łóżka i przeniosłam się na kanapę... Muszę zaraz wstać, zabrać się za sprzątanie, pranie....zapuściłam dom okrutnie ![]() Tasiu, nie przejmuj się tak tą pracą. Na pewno będzie ok. A jednak chyba lepiej mieć pewną sytuację będąc w ciąży. Jeśli masz swojego lekarza i trakcie ciąży powiesz mu, że jesteś zmęczona już pracą itp, to pewnie dostaniesz l4. Co więcej, siedzenie 8h przed komputerem nie jest takie lekkie wcale, chociażby ze względu na plecy/kręgosłup. Nie dołuj się, będzie ok. Co do pracy inż - trzymam kciuki
|
|
|
|
#2051 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieńdoberek!
![]() Melduję że łóżeczko już stoi u mnie piecze się biszkopt, zrobię do tego mus cytrynowy(galaretka z sokiem+śmietana) i szybkie ciacho gotowe! No i jeszcze sprzątanie mnie czeka
|
#2052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze, też się muszę zabrać za sprzątanie, a tak mi się nie chce...leżymy z psinką na kanapie i się lenimy
|
|
|
|
|
#2053 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba wszystkim sie dzisiaj nie chce, jeszcze ta ponura pogoda ![]() Nasunęło mi się powiedzonko pewnego zboczonego kolegi mojego taty, że robota/praca/sprzątanie nie k*tas, może stać cały dzień ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Dziewczyny ciasto gotowe, musi się schłodzić ale masa wyszła przepyszna
|
|
#2054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba ciśnienie niskie w taką pogodę...Ale łazienka, kuchnia, sypialnia i kurze w salonie już zrobione...ufff...ubiorę jeszcze pościel, pomyję podłogi i resztę chyba oleję - zostawię coś dla męża też, żeby nie było, że o nim nie myślę... ![]() A przepis na ciasto daj, daj
|
|
|
|
|
#2055 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
qcze wkurzyłam się, podjechało jakieś auto na podwórko, zatrąbiło klasonem ale znim zbiegłam(z 2 piętra) to sobie odjechało, no sorry ale już nie umiem tak szybko latac po tych schodach, do tego potem brzuch mi się napina. Czasem to kilka razy dziennie tak biegam, a to listonosz, a to telefon dzwoni itp.Przepis wrzuciłam ale to żadna rewelacja dla takiego Mistrza kuchni jak Ty
|
|
#2056 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2057 | |||
|
Zakorzenienie
|
czesc
Cytat:
![]() Cytat:
wiadomo jak jest teraz z praca, ja bym na pewno sie zdecydowala, zrezygnowac mozna w kazdej chwili a a moze dostaniesz umowę na stale wiec od razu mozna starac sie o dzidzie, Amani przykro mi bardzo, tez bym sie pewnie uryczala, zaaaaabciu pewnie juz zdecydowalas w jakich butach pojdziesz ale oddam swoj glos na 1 ![]() Cytat:
co do wyjmowanych szczebelek to u mnie jak narazie wogole sie nie sprawdzaja, ja wlasnie poprasowalam, umylam glowe i zaraz bede kreciec loki
|
|
#2058 |
|
Zakorzenienie
|
Żabciu mniaaaam mniaaam
![]() Zakupy zrobione, odkurzone, nastawiony rosół...i szykowanko na wesele....nie chce mi się masakrycznie Na szczęście to już ostatnie
|
|
|
|
#2059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- pomalowalam paznockie, ide krecic wloski, milego popołudnia
|
|
#2060 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() nie nadrabiam bo naspamowałyście, wróciłam ze szkolenia, jestem zmęczona bo spałyśmy po 5 godzin, a 10 byłyśmy an szkoleniu ![]() dobrze, że to już za mną
|
#2061 |
|
Zakorzenienie
|
hej
proszę dane do przeglądu na PW.muszę opublikować ten tydzień bo mnie sumienie zeżre. ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Stokrotko, u Ciebie była @? Jak wyniki bety ? przepraszam że nie nadrobiłam. Nikita, kiedy jedziesz do mamy? ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Aaby, praca mgr napisana? Tomalinko, co u Ciebie? Butter, przepis na muffinki potrzebuję, jakiś najprościejszy będzie coś u Ciebie dla mnie?T(asia) nie miałam czasu odpisać na PW ale napewno się poprawię ![]() Żabciu, jak oczko Dominika? leki pomogły? Gosiu, gratuluje córeczki ![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Madziu, co u Majki? dalej skaza? a zaproszenia na chrzest bardzo ładne ![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- I wielkie brawa dla mam przedszkolaków za to że nie skaczą pod oknami przedszkola ![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Mrowinko, jak u Ciebie? staracie się w tym cyklu? i pozdrawiam
|
#2062 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak oczko juz super ![]() ![]() Jak Kamilek sie czuje? ![]() Cytat:
Ide w koncu w tych butach bez palcow Witajcie ![]() Pzurki wymalowane , ciuszki dla Domino przygotowane - mozna imprezowac ![]() Buziakuje
|
|
|
#2063 |
|
Zakorzenienie
|
Żabciu, Kamilek dalej kolki o ile to kolki. Byliśmy u lekarza bo mały miał chrypkę ale to nie z choroby a od płaczu. Dostał skierowanie na badania żeby sprawdzić czy te kolki to napewno kolki a nie cos innego co wywołuje jego boleści. Narazie czekamy na wyniki moczu. Jak mu nic nie dolega to jest super grzeczniutki
Dziś z TŻ leżał przed tv i gdali ze sobą Niestety nie karmię już piersią. Ale kamilek butle bardzo lubi ![]() Bardzo się ciesze że z oczkiem Domino, już dobrze
|
#2064 |
|
Zakorzenienie
|
Butter znam ten ból
Matulu... skonczyłam w koncu sprzątac.Urobiłam sie okropnie. Teraz mąż okna myje ja juz nie dałabym rady. Dodatkowo zrobiłam zdjęcia do dokumentow, oczywiscie, standardowo wyszłam na nich okropnie Zrobiłam konkretne zakupy, za konkretne pienadzeDzisaj znowu wieczór zaplanowany. Tym razem sis zaprosiła na winko ![]() Mona ale mi smaku narobiłaś tym ciastem
|
#2065 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2066 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
![]() Ja się dzisiaj nie najlepiej czuje boli mnie gardło, a do tego mi niedobrze...
|
|
|
|
#2067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
( gardło boli, niedobrze mi i katar wylewa mi się z nosa
|
|
|
#2068 |
|
Zakorzenienie
|
Strong trzymam mocno kciuki za dobre wyniki Kamilka napewno wszystko bedzie ok. Kochana nie przejmuj sie ze juz nie karmisz piersia najwazniejsze ze maly ma pelny brzudio i jest zadowolony
. A czemu musialas zasuszyc pokarm? Zle wplywal na Kamilka czy potrzebuje specjalne mm?Ja jak narazie daje swoje mleko i mm. Alw pokarmu mam coraz mniej. Najwazniejsze ze nasze dzieciaczki sa zadowolone
|
|
#2069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Że tak się wtrącę Butter : ja myślę, że z ochroną to chodzi - też wg. mojej wiedzy - właśnie o te 2 tygodnie pierwsze, od zapłodnienia. Bo jak już się zarodek zagnieździ w macicy, jest łożysko itp itd - to już się mama dzieli z dzieckiem wszystkim - i koniec ochrony. O to chyba chodzi, tak? |
|
|
|
|
#2070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może zacznij podczytywać bardziej śmiało, bo jest u nas bardzo fajnie Tasia, Mrowinka ma rację, w ciąży, zgodnie z kodeksem pracy, możesz przy komputerze pracować 4 godziny. Jeśli pracodawca może Ci znaleźć inne zajęcie leżące w Twoim zakresie obowiązków, to pozostałe 4 godziny robisz coś innego. Jeśli nie może Ci nic 'wyszukać', Twoj cały etat to 4 h ![]() Strong, nie przejmuj się tak tym przeglądem tygodnia ![]() Co do muffinów, to wszystkie są łatwe. Podstawa zawsze taka sama, dodatki wg uznania ![]() Tu masz np. przepis: http://www.redheadcooking.com/muffin...mi-i-otrebami/ Jak wywalisz z tego owoce leśne i otręby, to masz podstawowy przepis na muffiny, do którego możesz dodać co tylko chcesz Mona, z tym mistrzem to chyba przesadziłaś Poza tym przepis na szybkie i łatwe ciasto jest zawsze w cenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:12.

Ale takiego...dawnego...okrąg łego...o jejuniu!

Ale dam rade!!!

16.07.2012 - Kamil, nasze serce.