|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
Cytat:
Cytat:
![]() Zresztą z tymi brzuszkami...jest różnie...w poprzedniej ciąży w 4 mies.mam zdięcia z wakacji w kostiumie- i płaski brzuch...no a teraz jednak wypukłość jest..... ![]() Marudziłam wczoraj,ze będziemy musieli wstać(ja i dzieci)wcześnie nawet w sobotę -bo na 9 zaczynają się zaj.syna na basenie a na 9.30-córki.Właśnie wstałam.......
Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2012-09-08 o 10:03 |
||
|
|
|
|
#3632 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3633 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laseczki. Ja skończyłam długi i pracowity tydzień w przedszkolu i już wiem, że długo nie popracuję. Przeniosłam sobie nawet wizyte o kilka dni wczesśniej (na 19.09), żeby wcześniej pójść na zwolnienie. A dziś jedziemy na weselicho- na szczęscie w LBn to jakby co blisko do domu
Ale w nic sie oczywiscie nie zmiescilam i kupiam sobie sukienkę w ciuchlandzie;p stwierdziłam, ze nie opyla mi się nowej, bo za 3 tyg. znowu w nią nie wejdę Brzuch delikatniew czuje- takie ciągnięcie delikatne, cięzar troche-wziłam no-spę, coby się nie męczyć.Gratuluje udanych wizyt, ja nie moge się doczekac swojej.Z jednej strony się stresuje czy wszystko ok, z drugiej chce już Go/Ją zobaczyć
|
|
|
|
|
#3634 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
niektórzy potrafili od 8 miesiąca dzwonić co tydzień z pytaniem czy już urodziłam.. ![]() Cytat:
![]() u mnie pochmurno.. tylko ziewam i ziewam.. ![]() a dzisiaj mam imprezę roczkową.. (wolałabym wesele ) syn brata mojego męża ma urodzinki i trzeba iść, a lenia mam..
Edytowane przez joanna200 Czas edycji: 2012-09-08 o 10:40 |
||||
|
|
|
|
#3635 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć laski!!
Idę po nadrabiać was U nas pochmurnie i pada :/ ehh do tego zimno +14' A ja chora ((
|
|
|
#3636 |
|
Wtajemniczenie
|
Bry
![]() U nas pięknie słonecznie, ale już czuć jesień w powietrzu. Dla mnie to dobrze, bo fatalnie znosiłam upały.. Ale ja cały weekend raczej przeleżę, coś mnie lekko pobolewało podbrzusze, a od poniedziałku już na serio czeka mnie bardzo długi wyjazd służbowy i chcę sobie ekstremalnie odpocząć, za to przynajmniej zobaczę morze i nawdycham się jodu więc zawsze coś...
|
|
|
|
|
#3637 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i super, że wszystko ok, jeszcze 2 miesiące i będziecie się starać Cytat:
Dobrze, że mamy to już za sobą.
|
|
|
|
#3638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może ja jakaś niekumata jestem. ![]() Może popatrzmy od strony łożyska. Wtedy jak?
|
|
|
#3639 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A "na dole", czyli od strony Twoich nóg - wtedy grawitacyjnie krwiak może "uciekać" przez pochwę, omijając dzieciaczka ![]() Takie "północ-południe"
Edytowane przez Tasia34 Czas edycji: 2012-09-08 o 11:57 |
|
|
|
|
|
#3640 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam jakoś z boku w takim razie. Worek owodniowy nie wypełnia całej macicy, bo z jednej strony jest krwiak wielkości dzidzi.
I najważniejsze -zdjęcie
|
|
#3641 |
|
Zakorzenienie
|
Tu małe leży bokiem, widać dwie półkule i poniżej oczka (tak po bokach) później jest cień i brzuszek.
|
|
#3642 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#3643 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zazdroszczę wesela miłej zabawy!Cytat:
Cytat:
chodzi o ząb czy Jula zaraziła?Cytat:
Ja byłam dziś u gin. ale innego po antybiotyk na bakterie. Dostałam duomox słynny na wszystko oraz jakieś globulki. Łącznie z wizytą i lekami i witaminami zostawiłam dziś 270zł )) dzidzia cudna
|
|
|
|
#3644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i 2 wesela obskoczę![]() na chwilę obecną brzuch przestał bolec tli mnie jeszcze troszkę w plecach-blisko krzyża-macie tak czasem? Nic to idę golić nogi, bo o 16.00 slub pa
|
|
|
|
|
|
#3645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki. będę szukać. byłam na targu, ale poniżej 150zł ciężko cokolwiek kupić. |
|
|
|
|
|
#3646 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Oby szybko go nie było Ząb też, jem po 2 apapy na dzień ;/ dopiero w poniedziałek dostanę antybiotyk na to zapalenie, boli mnie przez tego zęba dolna część szyi i ucho :/ A Julcia mnie zaraziła czego się spodziewałam, bo zawsze od niej podłapuję. Dziś lekka gorączka, gardło zawalone i katar mam ![]() ehh
|
|
|
|
#3647 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Słodka dzidzia ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- ojjj dziewczyny ale Wam zazdroszczę tych imprez ale bym zjadała taki rosołek, kluski, wołową roladkę i niebieską kapuche mniamm mniammm a potem taki torcik śmietankowy oooo ale się rozmarzyłam ![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- [QUOTE=LiwkaO Ja byłam dziś u gin. ale innego po antybiotyk na bakterie. Dostałam duomox słynny na wszystko oraz jakieś globulki. Łącznie z wizytą i lekami i witaminami zostawiłam dziś 270zł )) dzidzia cudna [/QUOTE]no to nieźle szarpnęło po kieszeni
|
|
|
#3648 |
|
Zakorzenienie
|
ojejj dziewczyny, zycze Wam w takim razie szybkiego powrotu do zdrowia
![]() a u mnie pierwszy dzien bez porannych wymiotow nie wiem, czy po prostu lepiej sie juz czuje, czy to dzialanie nowego leku..z nastrojem kiepsko, mam od wczoraj ciche dni z mezem, bardzo sie z nim poklocilam, a nawet powaznie zaczelam zastanawiac sie nad rozwodem, ale to chyba normalne po 10 latach w zwiazku (albo prawie normalne), kiedys nadchodzi ten kryzys..
|
|
#3649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to faktycznie masz zimno, mi sisotra mowila ze jak dzis o 6 rano wychodzila do pracy to na szybie samochodu sasiada byl szron haha. a no i pada jak zawsze, wiec roznicy nie widze czy +14 czy +5 I TAK JEST ZIMNO !!!! haha |
|
|
|
|
|
#3650 |
|
Wtajemniczenie
|
Moderna - wyluzuj
![]() niestety z tymi naszymi chłopami tak bywa, ale nie ma co stawiać wszystkiego na ostrzu noża ![]() Może czasami warto odpuścić, nie wkurzać się...a teraz jeszcze te nasze hormony
|
|
#3651 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak będziesz na kolejnej wizycie to spytaj o umiejscowienie tego Twojego krwiaka
Leonek Edytowane przez Mokka_83 Czas edycji: 2012-09-08 o 15:33 |
||
|
|
|
|
#3652 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
rozwód - poważna decyzja
|
|
|
|
#3653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak mi dzisiaj mój powiedział rano, że on jest zmęczony i spał do 9:30 a ja na nogach z dzieciakami od 6 - a powinnam leżeć, to myślałam, że będę płakała, zabiję dziada, rozwiodę się, zrzucę z okna, zarzucę focha i cały komplet. Jeszcze wstał i stwierdził, że to mój wybór - mogłam leżeć, a nie daje się ciągać 2,5 latkowi. W takich chwilach myślę, że rozwód to i tak łagodne rozwiązanie. ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cytat:
dzidzie mam jakoś na północy, a krwiaka na południu ![]() Myślę nad zmianą lekarza prowadzącego. Może fochliwa jestem, ale jak poprosiłam, żeby pokazała, gdzie ten duży krwiak, to powiedziała, że co mi to da, że i tak nie znam się na czytaniu usg. Później jak mierzyła, to zobaczyłam którą z plam - nie jest to czarna magia. Jak ja bym powiedziała klientowi, że nie powiem mu co to np. wartość ciepła spalania bo po co mu to i tak mu nic nie powie, to chyba by mnie zwolnili. Może czas zwolnić panią. ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Ogólnie naszła mnie refleksja, że u nas lekarz to taka święta krowa. Może być niemiły, chamski, zlać pacjenta a jakby co, to powie, że nie będzie mu ktoś wnikał w kompetencje. Ja rozumiem, że zadaniem lekarza jest leczenia, a nie niańczenie pacjentów, ale póki pacjent to nie rzecz, a rynek lekarzy jest dość spory, podejście powinno się nieco zmienić. No chyba, że jesteśmy na łasce i niełasce NFZ - przewalone po całej linii - pan doktor ma zły dzień i będzie mieszał z błotem, albo zleje, albo może nie będzie miał ochoty badać. Być może lekarz jak ksiądz powinien mieć powołanie. Jak normalny ksiądz.
|
|
|
#3654 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3655 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nawet nie dotknęłam piasku gołą stopą
|
|
|
|
#3656 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do tego Twojego zdjęcia jo ja juz chyba nie kumam które to krwiak Myślałam, że to duże po prawej stronie zdjęcia - czyli na wschodzie. I wtedy jeśli jest jest tak jak piszesz - tj. ujście szyjki jest też od wschodu, to krwiak w sumie byłby zlokalizowany w sposób niezgarazajacy dzidzi... Ale jak piszesz, że krwiak jest na południu... to ja go nie widzę chyba![]() A ja dodaję 2 fotki ze środowej wizyty - usg prenatalnego. Tak jak wspomniałam wczesniej, jestem niezadowolona bo nie mam żadnego fajnego zdjęcia... A 3D jak dla mnie za bardzo powiększa i przez to strasznie zniekształca - mały wygląda jak taki gorylek Ale mniejsza z tym... wrzucam tę fotke przede wszystkim po to byście tez rzuciły okiem czy zgadzacie się ze zdaneim moim i Tzta, że widoczny na zdjęciu sisiak nie pozostawia żadnych watpliwości
|
|
|
#3657 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na dodatek jestem chora to inaczej to odczuwam. Co do szronu to jeszcze sobie tego nie wyobrażam, rok temu w październiku był upał 30' Cytat:
Cytat:
Jaki słodki dzidziuś! I jest siusiak, widzę go dobrze
|
|
|
|
#3658 |
|
Zadomowienie
|
A ja powiem szczerze że połapać się nie umiem w tym zdjęciu 3d
![]() Czuję się jak beztalencie oO
|
|
#3659 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a za dzidziola super Cytat:
Cytat:
Cytat:
udanego wesela Cytat:
[QUOTE=megi-megi;36398698 I najważniejsze -zdjęcie [/QUOTE] super Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ok nadrobiłam was teściowie pojechali. było ok. pokazywałam teściowej nasze zapasy. ustaliłysmy że jak chce coś kupić to rozmiar 68 wzwyż. coś tam o imionach próbowała się dowiedzieć ale milczeliśmy jak grób. zresztą mówiłam wam że będzie Florek albo Aurelia a z moim tztem to nie wiem. chyba nie będzie tak łatwo. no ale narazie tak zostawmy. Mokka_83 a gdzie ty to 3d robilas ? bo szukam wlasnie we wrocku choc jeszcze nie wiem czy pojdziemy
Edytowane przez Dragusia88 Czas edycji: 2012-09-08 o 17:32 |
|||||||||
|
|
|
|
#3660 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe, czy jest w ogole jaks recepta, zeby to facet wstal o 6 i zajal sie dzieckiem, a ty spisz do 9? a moj facet strasznie gleboko mnie zranil, i choc nie lubie sie dlugo boczyc, to tym razem nawet nie wiem jak mu wybaczyc ![]() mam nadzieje, ze mimo wszystko dojdziemy do porozumienia.. ![]() Cytat:
![]() i faktycznie rodzynek miedzy nogami jak nic.. ciekawe jak to wyglada na takim zdjeciu usg u dziewczynki.. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.

Tym razem pani doktor powiedziała o odczekaniu 3-mcy do staranek. Także co lekarz to opinia.

popołudnie i wieczór masakra: na obiadek kanapka z masłem a na kolację mięta 

) babeczka stwierdziła ,że jak na 4 mies .-szybko widać....
) przeze mnie pytania :

((

Nawet nie dotknęłam piasku gołą stopą 
Bo po protu juz nawet z grzywki mi siwe włosy wyrastają