|
|
#1381 | |
|
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
Dot.: Mole książkowe - pogaduchy :)
Cytat:
Chciałabym kiedyś kupić sobie droższe szpilki z Ryłko czy czegoś podobnego i sprawdzić czy będą wygodniejsze. Lubię chodzić w szpilkach często, ale nie na długie dystansy ![]() Właśnie przeczytałam ,,Kobieta na krańcu świata 2'' polecam każdemu Najbardziej mnie interesowały relacje z Japonii bo chcę tam kiedyś pojechać
|
|
|
|
|
#1382 |
|
Zadomowienie
|
Dodaję do kategorii "chcę przeczytać"
![]() A z innej paczki: http://wyborcza.pl/1,75475,12441728,..._recenzje.html Czytałyście coś z twórczości tego Pana? |
|
|
|
#1383 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj zaczęłam: "Mroczne Cienie. Narodziny Angelique" Lary Parker
"Grę o tron" mam za sobą
|
#1384 | |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie
![]() ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
|
|
#1385 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Żebyśmy jeszcze nie mieli w Pl speców od dizajnu, ale wydać takie obrzydlistwo...porażka:ma d:Cytat:
wczoraj natchniona kupioną książką chciałam obejrzeć z TZtem film, wytrzymał tylko pół godziny niestety ![]() Cytat:
Czytam teraz do wyzwania The Tea Rose (z kwiatem na okładce) i idzie mi wolniej niż zazwyczaj. ogrom skrótów ('ave, Jeysus, be'ave ). Ale ma to swój urok, bo czuję się jakbym tam była
|
|
#1386 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry
![]() Ja pochłaniam moja książkę bo lekka jednak dziś nie za wiele czasu na czytanie bo spędze czas w weekend z Tż |
|
|
|
#1387 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zakończyłam już sesję więc mogę spokojnie czytać książki, aż do lutego
|
|
#1388 |
|
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
Wczoraj wypożyczyłam ,,Kup kochance męża kwiaty''
![]() Nie mogę się doczekać, kiedy zacznę czytać
|
|
|
|
#1389 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1390 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie bardziej podobają się angielskie okładki, np. okładki książek Harriet Evans
|
#1391 |
|
Konto usunięte
|
ja tez lubie okladki angielskich ksiazek jakies takie inne
|
|
|
|
#1392 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I też podobają mi się okładki angielskich książek, są takie... inne
|
|
|
|
|
#1393 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja i kiczowate angielskie widziałam, więc nie oceniam po kraju, ale jest taka seria, którą uwielbiam właśnie ze względu na okładki i zamierzam sobie ją wkrótce sprawić Chodzi o Penguin English Classics
Klub miłośników książek wszelakich! Edytowane przez Chorea Czas edycji: 2012-09-08 o 19:03 |
|
|
|
|
#1394 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mnie podobają się też: http://www.harpercollins.com/harperi...0060751968.jpg
|
|
#1395 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przyznam się, że nie zwróciłam uwagi, że to ta sama. Ale ta jest zdecydowanie polskim tworem. Aczkolwiek możliwe, że się po prostu czepiam
|
|
|
|
|
#1396 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Można je kupić gdzieś poza tą stroną? |
|
|
|
|
#1397 | |
|
Raczkowanie
|
amazon?
Cytat:
(Zresztą, wszystkie książki pani Clare mają nieco kiczowate okładki ).Faktem jest, że ksiażki wydane po boomie "Zmierzchowym" i czerpiące z tej serii inspiracje (nie oszukujmy się, namnożyło się tych książek o wampirach, upadłych aniołach i demonach jak mrówków ; niektóre rżną jak leci - patrz pani B.Fitzpatrick Szeptem, gdzie główna bohaterka poznaje na lekcji biologii zabójczo przystojnego i tajemniczego chłopaka; niektóre jadą po prostu na ostatnio bardzo popularnym wśród nastolatek temacie) nie są ładne, często kiczowate, a grafik to się fotoszopa w paincie uczył (pewnie nie wszystkie, ale niech ta książka dana przez Ciebie będzie przykładem ). To może być kwestia kasy, może w wydawnictwach uważają że szesnastolatce taki szajs się podoba - kij go wie, nie znam się, to się nie wypowiem No ale żeby królowa polskiego kryminału sprawiała sobie taką tandetę, to aż mnie serce boli. Przecież to jest wstyd na półce postawić. Ale żeby nie było, że zawsze jest źle, a jak wspomniałam we wcześniejszym poście - bywa i dobrze - uważam że mamy też w Polsce masę fajnych wydań (ja ogólnie często kupuję książki dla okładek Nie zawsze jest jednak cukierkowo - mam na swojej półce też coś obrzydliwego - serię literatury czeskiej z wyborczej? [mama kupuje, nie wiem ]. Chciałam ją mieć bardzo, bo literaturę i kino czeskie lubię, a że seria, to już koniecznie. Ale te książki prezentują się tak tragicznie, że szkoda gadać. Okładki miały być takie niby nowoczesne, są obrzydliwe, w środku nie lepiej - paskudna czcionka, mało światła - ciężko się to czyta. Gdyby nie to, że mama wysłała mi je jak było już ich 6, to bym po pierwszej zrezygnowała i wyrzuciła tego dziada. A teraz jak już mam nie mogę przerwać - no jak to tak, pół serii?się rozpisałam
Klub miłośników książek wszelakich! Edytowane przez Chorea Czas edycji: 2012-09-09 o 10:03 |
|
|
|
|
#1398 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do pogrubionego- mam takie wrażenie, że pani Chmielewskiej nie zawsze chce się już walczyć właśnie np o okładkę. Zresztą sama w Autobiografii pisała, że często są to boje przegrane. Wiec tli się we mnie nadzieja, że ta okładka to nie jej wybór. |
|
|
|
|
#1399 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1400 |
|
Zakorzenienie
|
O nie, trafiło mnie antyczytanie
nawet w autobusie jakoś nie mogę czytać, nie mogę się skupić na lektrurze tylko wyglądam przez okno mam nadzieję, że niedługo przejdzie
|
|
#1401 | |
|
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
Cytat:
Jednak mam swój typ, dzięki któremu książki nigdy nie kupię. A wygląda on tak:Nie wiem czemu, ale ostatnio modne zrobiły się okładki w formie zdjęcia z jakąś dziewczyną, mhoczną taką, przerobioną w fotoszopie i tym podobne. Odrzuca mnie od takiego czegoś, a skoro teraz takich okładek. Dziewczyna nie zawsze musi być mroczna. Tutaj przykład, żeby zobrazować o co mniej więcej mi chodzi : http://lubimyczytac.pl/dyskusja/18/4...am/101#p125882
|
|
|
|
|
#1402 |
|
Zakorzenienie
|
dawno mnie tu nie było.
![]() miałam kilkudniowy zastój w czytaniu, ale wczoraj w końcu skończyłam 'Złap mnie, nim upadnę' i w sumie się dziwię, że to skończyłam, bo niezbyt mi się podobała. dopiero ostatnie kilkadziesiąt stron było naprawdę wciągające. ![]() wczoraj również zaczęłam w końcu 'Pięćdziesiąt twarzy Greya', zobaczymy jak mi się spodoba.
|
#1403 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja obiecałam sobie, że nie tknę Greya, którego bardzo chcę przeczytać, dopóki nie skończę "Przedwiośnia" i "Narodzin Angelique".
Co do okładek, to ja mam niewysłowiony pociąg do okładek z sukniami ślubnymi
|
#1404 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1405 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Zaczęłam dzisiaj czytać "Autopsję" Tess Gerritsen i na razie jestem zachwycona. |
|
|
|
#1406 |
|
Zadomowienie
|
A ogród kości czytałaś? Według mnie bezapelacyjnie jej najlepsza książka.
Właśnie dojrzałam w porgramie, że na Zone Europa byla dzis Rozważna i Romantyczna ![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- To już jest jakaś plaga, jak nie wampiry to wilkołaki, jak nie wilkołaki to jakieś inne dziwne rasy.. Wszystkie książki na jedno kopyto. Po Harrym Potterze nie zauważyłam takiego zjawiska, a też osiągnął niewątpliwy sukces (choć moim zdaniem absolutnie na niego zasłużył, w przeciwieństwie do tej zmierzchowej sagi). |
|
|
|
#1407 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1408 |
|
Zadomowienie
|
dopisz koniecznie, jest niesamowita
|
|
|
|
#1409 |
|
Gang Iren
|
Hej!Mozna dolaczyc?Uwielbiam czytac
Czasu na czytanie nie mam bardzo duzo,ale staram sie czytac jak najwiecej.Uwielbiam kupowac ksiazki. Mam nadzieje,ze kiedys uda mi sie stworzyc fajna biblioteczke. Moja lista ksiazek,ktore chce przeczytac jest bardzo dluga i stale przybywa w niej pozycji. A poza tym mieszkam w UK,mam meza,corke lat 9 i synka 4,5 miesiaca. Nie dam rady nadrobic calego watku. Gadacie tylko o kasiazkach czy o wszystkim?Bo ja to gadula jestem
|
#1410 | |
|
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
To jest straszne
![]() Cytat:
![]() O tym i o tym
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.

uwielbiam!
Nic z niej nie rozumiałam 
06.12.2020
23.07.2022

nawet w autobusie jakoś nie mogę czytać, nie mogę się skupić na lektrurze tylko wyglądam przez okno